tasos_c 12 Report post Posted January 18, 2017 Εγώ θα τα χρησιμοποιώ! Ρώτησα γιατί βρίσκομαι ορεστιαδα και το σέρβις θα γίνει σε κάποιο από τα βουνά της γειτονικης Βουλγαρίας bansko pamporovo κτλ λόγο απόστασης απο αθηνα θεσνικη και καλό θα ήταν να ξέρω πάνω κάτω τι χρειάζεται γιατι η συνεννόηση εκει είναι αρκετά πολύπλοκη! Ευχαριστώ πολύ! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,503 Report post Posted January 18, 2017 Ωραιααα ,απο αυτα που μας λες ,μαλον σου εχουν τροχισεις τοις ακμές απο άκρη σε άκρη!! Οι ακμές τροχίζουντε αλλα τα 20-25 ποντους μπρος και πισο πρεπει να τα ζβιαεις ,γιατι δαγονουν το χιονι προτα και κλοτσάνε !! Αν εχω καταλαβει σοστα το προβλημα σου !!!! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
GiGi 3,474 Report post Posted January 18, 2017 Εγώ θα τα χρησιμοποιώ! Ρώτησα γιατί βρίσκομαι ορεστιαδα και το σέρβις θα γίνει σε κάποιο από τα βουνά της γειτονικης Βουλγαρίας bansko pamporovo κτλ λόγο απόστασης απο αθηνα θεσνικη και καλό θα ήταν να ξέρω πάνω κάτω τι χρειάζεται γιατι η συνεννόηση εκει είναι αρκετά πολύπλοκη! Ευχαριστώ πολύ! Για Bansko η θα πας στον Τσακιρη που ειναι Ελληνες και δεν παιζει κανενα πρόβλημα ασυνενοησιας η ρωτας τον απο πανω κυριο που είναι Βουλγαρος, χρυσο παιδι και ξερει τους πάντες να σου πει που να πας! 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
tasos_c 12 Report post Posted January 18, 2017 Για bansko ναι έτσι και αλλιώς μόνο στον τσακιρη πάω. Έστειλα πμ στον pepe για παμποροβο αν γνωρίζει για να μη χαλάμε το τοπικ ! Pepe δηλαδή να τους πω να σβήσουν τις άκρες μπρος πίσω για να μη δαγκωνει το χιόνι? Λογικά αυτό που περιγράφεις γίνεται έτσι το αντιλαμβάνομαι και γω! Quote Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,503 Report post Posted January 19, 2017 Και εσει μπορεις να τα σβησεις με μια λίμα ,οχι πολυ απλα να μην ειναι κοφτερά 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
leonidastria 4,307 Report post Posted January 19, 2017 Εγω θα ελεγα να αγορασεις μια σβηστρα μπλε για στυλο που λεμε,η οποια ειναι σκληλη . Μ αυτη θα σβησεις τις ακμες και ειναι λιγοτερο επικινδυνο να κανεις ζημια με λιμα.Ετσι αντι να χρησιμοποιησιες την ειδικη Gummy stone που ειναι γι αυτη την δουλεια ,χρησιμοποιεις την σβηστηρα και θα κανεις την δουλεια σου .Πεπε συμφωνεις? 1 Quote Κράτιστον κτημάτων ευβουλία. Σοφοκλής Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,503 Report post Posted January 19, 2017 Ναι αλλα δεν ξερω αν οντος ειναι αυτο το προβλημα ,θα ειναι αρκετή η σβηστρα γιατι δεν ξερω ποσο τα εχουν ακγονισει ,μιπος ειναι πολυ και θελει κιγο πιο σκληρό σβήσιμο Quote Share this post Link to post Share on other sites
leonidastria 4,307 Report post Posted January 19, 2017 βασικα αν ειναι αυτο το προβλημα οπως λες Quote Κράτιστον κτημάτων ευβουλία. Σοφοκλής Share this post Link to post Share on other sites
tasos_c 12 Report post Posted January 19, 2017 (edited) Ευχαριστώ παιδιά! Θα αγοράσω μια σβηστρα και θα το δοκιμάσω το μεσημέρι. 20-25cm μπροστά σε κάθε πεδιλο να κάνω και το πίσω μέρος. Και η δοκιμή στο βουνο θα μας δείξει αν έγινε δουλειά ή αν θέλει ειδικό μηχάνημα για να σβηστούν σωστά. Edited January 19, 2017 by tasos_c Quote Share this post Link to post Share on other sites
leonidastria 4,307 Report post Posted January 19, 2017 (edited) Κοιτα ..οπως ειπε κι ο Πεπε δε ξερουμε αν αυτο ειναι το προβλημα.Οπως και να εχει ομως απο μπροστα και πισω καμια 20 ποντους οι ακμες πρεπει να μην ειναι ξυραφια.Η σβηστρα αυτη ειναι μια κινηση ανεξοδη χωρις να κανεις ζημια .Θα δεις με το νυχι ποσο κοβουν και με την σβηστρα θα ξεακονιζεις ,(σα να προσπαθεις με τις ακμες να κοψεις στην μεση την σβηστρα)καποια στιγμη μετα απο καμποσα περασματα ,θα γινουν λιγοτερο ξυραφια.Ακομα κι αν δεν λυθει το προβλημα ,οι ακμες σ αυτες τις αποστασεις ετσι πρεπει να ειναι, λιγοτερο ακονισμενες για να μην αρπαζουν. Edited January 19, 2017 by leonidastria 3 Quote Κράτιστον κτημάτων ευβουλία. Σοφοκλής Share this post Link to post Share on other sites
GiGi 3,474 Report post Posted January 19, 2017 Τώρα ας επιληφθούν οι mods για την αποκατασταση της ταξης Quote Share this post Link to post Share on other sites
tasos_c 12 Report post Posted January 19, 2017 Αυτό είναι λογικά γιατί το ίδιο κόβουν στη μέση με μπροστά και πίσω. Όπως και να έχει θα πάνε και για φουλ σέρβις. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
elias 230 Report post Posted January 19, 2017 Εγω θα ελεγα να αγορασεις μια σβηστρα μπλε για στυλο που λεμε,η οποια ειναι σκληλη . Μ αυτη θα σβησεις τις ακμες και ειναι λιγοτερο επικινδυνο να κανεις ζημια με λιμα.Ετσι αντι να χρησιμοποιησιες την ειδικη Gummy stone που ειναι γι αυτη την δουλεια ,χρησιμοποιεις την σβηστηρα και θα κανεις την δουλεια σου .Πεπε συμφωνεις? Λεωνίδα καλησπέρα για τη συγκεκριμένη δουλειά προτείνω τη γόμα καθαρισμού πλάκας σιδήρου, καθαρίζει επίσης τέλεια τις ακμές από ίχνη σκουριάς ,υπάρχει σε service οικιακών συσκευών ή σε καταστήματα ανταλλακτικών οικιακών συσκευών. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
leonidastria 4,307 Report post Posted January 20, 2017 Ωραια πληροφορια ,δεν ηξερα οτι υπαρχει κατι τετοιο..Νομιζα οτι το πιο κοντινο σε gummy stone ειναι μια σκληρη σβηστρα.Πως ζητιεται αυτο? Quote Κράτιστον κτημάτων ευβουλία. Σοφοκλής Share this post Link to post Share on other sites
kosaitis 689 Report post Posted January 20, 2017 (edited) Ωραια πληροφορια ,δεν ηξερα οτι υπαρχει κατι τετοιο..Νομιζα οτι το πιο κοντινο σε gummy stone ειναι μια σκληρη σβηστρα.Πως ζητιεται αυτο? Σφουγγάρι λείανσης σκουριάς , σε όλα τα χρωματοπωλεία. Edited January 20, 2017 by kosaitis 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
elias 230 Report post Posted January 20, 2017 Σφουγγάρι λείανσης σκουριάς , σε όλα τα χρωματοπωλεία.; Αυτή είναι η γόμα, και είναι ότι πιο κοντά σε gummy stone.Κάνει δουλειά παιδιά. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,383 Report post Posted January 21, 2017 Σαν αυτή την τελευταία του Elias έχω κ εγώ. Εξαιρετική. Βεβαια αν η σκουριά είναι προχωρημένη στο σίδερο δεν σε σώζει, το θες τη ράσπα σου... 1 Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
leonidastria 4,307 Report post Posted January 21, 2017 Παντος παιδια επιτρέψτε μου να επιμένω,για "στρογγυλεμα" ακονισμενων ακμων αν δεν υπάρχει gummy stone ότι καλύτερο ειναι σβηστηρα για στυλο ..μπλε σκληρή. Sent from mTalk Quote Κράτιστον κτημάτων ευβουλία. Σοφοκλής Share this post Link to post Share on other sites
tasos_c 12 Report post Posted January 29, 2017 Λοιπόν επανέρχομαι στο θέμα και θέλω να ευχαριστήσω τον pepe γιατί όντως έφταιγε ότι ήταν πολύ ακονισμενες οι ακμες σε όλο το μήκος τους και το πρόβλημα λύθηκε με τον τρόπο που λέει ο Λεωνίδας σβηστρα για στυλό! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,503 Report post Posted January 29, 2017 :) . Ευχαριστούμε !!!! Ναι μπορείτε να με αποκαλείτε γιατρέ (του σκι μόνο) Πλάκα έτσι !!!! 6 Quote Share this post Link to post Share on other sites
stavros151515 8 Report post Posted February 15, 2017 σας ειπανε ποσο συχνα θα πρεπει να λιμαρουμε τα ξυραφια κ να κερωνουμε? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kyriakoschar 6,029 Report post Posted February 15, 2017 κερωμα με stick καθε μερα σκι. καθε 5-7 μερες σκι σερβις εξαρταται κ απο το σκι που κανεις κ το σκι που θελεις να κανεις. πχ αν θελεις να καρβαρεις μπανσκο στον παγο κ να μην γλυστρας, ακονισε καθε 3 μερες. κερωνε συχνα για να μην καιγονται. αλλος μου τα εχει πει αυτα Στάλθηκε από το κινητό μου... Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted February 16, 2017 ...να μην καιγονται?... Να μην καιγεται τι? Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΔΗΜΗΤΡΗΣ 581 Report post Posted February 16, 2017 Αυτό που δεν θα πρέπει να ξεχνάμε μετά από κάθε μέρα χιονοδρομίας είναι να περνάμε με λίγο λαδάκι τις ακμές.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,503 Report post Posted February 16, 2017 Αυτό Δημήτρη το κάνουμε για να μην πιάνουν σκουριά οι ακμές (σηνιθος όταν τελιονει το σεζόν κερονεις και τοις ακμές η τους βάζεις βαζελίνη ) μέσα στο σεζόν αν κανείς σκι συχνά δεν πολύ χρειάζεται αυτό!! Απλά πριν να σκιαρεις περνά τα μια διαμαντόπετρα 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites