Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Η λίμα μου έχει για τη βάση 2 επιλογες, 1 μοίρα και μισή μοίρα. Δεν εχω καταλάβει ποτέ τη διαφορά , καμμιά ιδέα κανείς;

εγω γιωργο φοβαμαι να τα λιμαρω τα δικα μου σκι...δεν ειναι κερωμα που αν κανεις καμια πατατα φτιαχνεται...καλητερα σε επαγγελματια

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

Κυριακή τα έκανα service με ένα φίλο.

Μισή δουλειά αυτός (service) και μισή δουλειά εγώ (φωτορεπορτάζ) :D

Πριν

post-3226-0-99706000-1396459032.jpg

Βαλιτσάκι

post-3226-0-15126300-1396458868.jpg

Γωνίες

post-3226-0-43028700-1396458900.jpg

Ράσπα

post-3226-0-77766100-1396458926.jpg

Γεμίσματα

post-3226-0-17435100-1396458955.jpg

Κέρωμα

post-3226-0-90621600-1396458979.jpg

Σίδερο

post-3226-0-31722300-1396459006.jpg

post-3226-0-77024400-1396459588.jpg

Αφαίρεση Κεριού

post-3226-0-33569700-1396459681.jpg

Γυάλισμα - Αφαίρεση κεριού (λεπτομέρειες)

post-3226-0-76297700-1396459708.jpg

Μετά

post-3226-0-90600800-1396459798.jpg

Παρατηρήσεις?

• Like 8

1162895.jpg

Παρατήρηση 1η: Γιατι τα ειχες αφήσει να γίνουν ριγε;

Παρατήρηση 2η: Φοβερός ο επιμερισμός εργασίας! :P

• Like 1

Μπορείς να επισυνάψεις μια φώτο? Η λίμα για τα μαχαίρια?

http://www.klaoudato...p?recordID=1477 μοιάζει με αυτήν η οποία έχει τις ίδιες επιλογές

2 χρόνια τώρα την χρησιμοποιώ χωρίς όμως να είμαι σίγουρος για την επιλογή στη βάση.

fischer_.thumb.jpg.2c5aa5c9b61225a07022516ca51a11b1.jpg.8916ffee410b0447bdf5e07ed36fdbb2.jpg

εγω γιωργο φοβαμαι να τα λιμαρω τα δικα μου σκι...δεν ειναι κερωμα που αν κανεις καμια πατατα φτιαχνεται...καλητερα σε επαγγελματια

Χρήστο δεν είχα πρόβλημα ποτέ, αντίθετα φίλος που τα έδινε σε επαγγελματία μου τα έφερε και διαπιστώσαμε πως τα μαχαίρια του όλο ζικ-ζακ τα είχανε λιμάρει.

fischer_.thumb.jpg.2c5aa5c9b61225a07022516ca51a11b1.jpg.8916ffee410b0447bdf5e07ed36fdbb2.jpg

Παρατηρήσεις?

μια χαρα βγηκαν Κυριακο! μια μέγγενη θα σε βοηθουσε στο να κρατηθούν σταθερα οσο τα δουλεύεις.

ψάχνω και εγω να αγοράσω τωρα, καμια ιδεα που θα βρω λογικες τιμες?

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

ναι

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Μου έσπασε η δική μου( σε αλλη δουλειά οχι σε σέρβις).

Αν μπορείς να τη κολλήσεις στη στέλνω με ΚΤΕΛ ...

Ειναι σχεδόν καινούργια , απλά είχα υπερεκτιμησει τις δυνατότητες της....

2013_Elan_Amphibio_Waveflex_14_Fusion.jpg

Κάτω από 70-80 μην περιμένεις να βρεις. (Μιλάμε πάντα για εξειδικευμένη για σκι).

Αν την θες και για πιο φαρδυά πέδιλα (>90-95 μέση αν θυμάμαι καλά), υπολόγισε κατιτίς παραπάνω.

Κοίτα κυρίως έξω. Για Ελλάδα μόνο αν βρεις κανά παλιό κομμάτι (κάπου είχε πάρει το μάτι μου ένα). Για value-for-money ψάξε για Holmenkol. Αλλιώς Toko και Swix.

Δυστυχώς δεν έχω χρόνο να σε βοηθήσω περισσότερο. Από βδομάδα και αν δεν βιάζεισαι θα μπορέσω!

sinox-0.jpeg

Απο ψαξιμο που εκανα για μεχρι 80κατι μεση + - 120 ευρω.

Κράτιστον κτημάτων ευβουλία.

Σοφοκλής

Γιατι δε κοιτάτε στη σελίδα 4 τη πατέντα; Την είχα δει κάπου με τιμη 200+ ευρω κ εγω την είχα φτιάξει με πολύ λίγα χρηματα. Στην ουσία ειναι βάση,μεγγενη(δε μου έχει χρειαστεί γιατι τα πέδιλα δε γλιστράνε στην αποκερωση)κ έχεις τη δυνατότητα να γυρνας το πεδιλο στα δίπλα για ότι δουλειά χρειαστεί να κάνεις...

• Like 2

Λύση είναι επίσης τα πτυσόμενα τραπεζάκια για κατασκευές, όπως της Black&Decker, η επιφάνεια τους (περ. 50χ30)χωρίζεται στα δύο και λειτουργούν σαν μέγγενη και σαν τραπέζι ταυτόχρονα.

-Την ερώτηση για τις μοίρες της βάσης δεν την απάντησε κανείς, με τι λιμάρετε ρε παιδιά:

• Like 1

Γιώργο για δες στα δίπλα πρέπει να γράφει μοίρες...

Συνήθως έχουν 90 κ 89 μοίρες...

Εγώ τα δικά μου τα κάνω στις 90...

Καλησπερα! Η ερωτηση : εσεις με τι λιμαρετε ,δεν ειναι σωστη.Αναλογα με το τι χαρακτηριστικα θελεις να δωσεις στο πεδιλο σου που συναδει με τις δυνατοτητες και την τεχνικη σου θα ειναι και οι μοιρες που θα δωσεις στην βαση και στην ακμη.

Οι διαφοροι κατασκευαστες δινουν και τις δικες τους μοιρες που φυσικα πανω κατω ειναι ιδιες ,αλλα προσδιδουν τελειως διαφορετικα χαρακτηριστικα στο καθε πεδιλο.

Εδω μια σελιδα που εχει τις γωνιες καθε κατασκευαστη. http://www.jonsskituning.co.uk/content/view/31/41/

Καλο θα ειναι να μην πειραζουμε(αλλαζουμε) τις γωνιες αν δεν ξερουμε τι αλλαγες θα επιφερουν στο πεδιλο και στην ευχαριστιση μας.

• Like 1

Σοφοκλής

Ευχαριστώ για την απάντηση, αν κατάλαβα για τα ΕΛΑΝ δίνει μια μοίρα στη βάση; Εκτος αν αποφασίσω για κάποιο λόγο κάτι διαφορετικό;

-Δημήτρη στη βάση αναφέρομαι, δες και εσύ το λινκ.

Καλο θα ειναι να μην πειραζουμε(αλλαζουμε) τις γωνιες αν δεν ξερουμε τι αλλαγες θα επιφερουν στο πεδιλο και στην ευχαριστιση μας.

Να προσθέσω σε αυτό: καλό είναι, αν το αποφασίσει κάποιος να αλλάξει μοίρες, να πειραματιστεί σε πέδιλα που έχουν "φάει τα ψωμιά τους" γιατί είναι πιθανό να βρεθεί προ εκπλήξεων.

Φιλικά

7ψυχος

ΥΓ. Προ ετών, ο elgreco είχε ένα σκι φτιαγμένο στις 87 μοίρες (από 89 μαμα). 2-3 που το δοκιμάσαμε χαροπαλέψαμε για να κατεβούμε την 14 στη φτερο (μόνη ανοικτή εκείνη την ημέρα).

• Like 1

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

Ευχαριστώ για την απάντηση, αν κατάλαβα για τα ΕΛΑΝ δίνει μια μοίρα στη βάση; Εκτος αν αποφασίσω για κάποιο λόγο κάτι διαφορετικό;

Μια μοιρα δινει στην βαση.

Σοφοκλής

Για τα waveflex που εχω ,μου είχε πει ο Αλεκος 90 μοίρες το εργαλείο....

Τώρα αυτο στο λίκν δε το κατάλαβα,δεν εχω και τα πέδιλα κάπου κοντά για να δώ αν γράφουν κάτι...

Τα amphibio δε τα εχω κάνει τπτ μιας κ τα μαχαίρια σφαζουν ακόμα , αλλά και παλι θα ρωτήσω πριν κάνω κάτι...

Όπως τα είχα δει μια φορα , μου δημιουργήθηκε η εντύπωση πως οι μοίρες πρέπει να ειναι διαφορετικές Γιώργο...

Μια αλλη λυση ειναι ενα μειλ οπως εκανα εγω για επιβεβαιωση σε διαφορες ευρωπαικες αντιπροσωπιες.Συγκεκριμενα ειχα στειλει μειλ στην Head γερμανιας ,αυστριας,ιταλιας και ελβετιας ζητοντας τις μοιρες για το πεδιλο isupershape rally .Απαντησε μονο η αντιπροσωπια της ελβετιας και μου εδωσε την απαντηση που ηξερα ηδη.

• Like 2

Σοφοκλής

Μια απλή μόρσα με αλουμίνια κοστίζει περίπου 10 - 15 €. Μετά με μια πατέντα και 2 μόρσες, ίσως να μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα. Δεν το έχω δοκιμάσει.

Όσον αφορά στη λίμα, μου είπαν ότι η αλλαγή στις μοίρες κάνει το πέδιλο λιγότερο αγωνιστικό ή περισσότερο δηλαδή αλλάζει τη συμπεριφορά εν ολίγοις.

1162895.jpg

Manufacturers’ Ski Bevel

Recommendations

Brand Base Bevel Side Bevel

Atomic 1◦ 3◦

Dynastar 1◦ 1-2◦

Elan .5-1.5 ◦ 0-2 ◦

Fischer .7◦ 3◦

Hart .5 ◦ 1.5-2 ◦

Head 0-1 ◦ 0-2 ◦

K2 .5 ◦ 1◦

Olin 1◦ 1◦

Nordica .5 ◦ 1.5 ◦

Rossignol 1◦ 1◦

Salomon 1◦ 1◦

Volant 1◦ 1◦

Volkl 1◦ 2◦

BEVEL ANGLE RECOMMENDATIONS

SUGGESTED SKI BEVEL RECOMMENDATIONS - Alpine & Telemark

Skier Base Bevel Side Bevel

Novice/Intermediate 1 degree 1 degree

Advanced All-Mountain 1 2

Expert All-Mountain 3/4 - 1 2 - 3

Slalom Racer 0 - 1/2 3 - 4

GS Racer 1/2 - 3/4 2 - 3

SG & DH Racer 1 2 - 3

SUGGESTED SNOWBOARD BEVEL RECOMMENDATIONS

Rider Base Bevel Side Bevel

Beginner 1-2 degree 0-1 degree

Intermediate 1 1

Freerider 1 1-2

Spinner 2 0

Boardercross 0-1 1-2

Halfpipe 1 1

Slalom Race 0-1/2 3-4

GS Race 1/2-3/4 2-3

Super G 1 2-3

(http://www.epicski.c...ase-edge-angles)

(http://www.tognar.co...oard.html#angle)

(http://www.skituning101.com/2010/02/ski-tuning-101-presents.html)

Edited by leonidastria
  • Like 2

Σοφοκλής

To 1,1 δεν εβλαψε ποτε κανεναν. Διατηρεις την ορθη γωνια στη λαμα, σχετικα ευκολο και προβλεψιμο σκι.

Το μεγαλυτερο προβλημα για οσους λιμαρουν με το χερι ειναι να ακονισεις ολη τη λαμα, χωρις να αφησεις 'γειτονιες'. Αυτο μπορεις να το πετυχεις βαφοντας την επιφανεια της λαμας με μαρκαδορο και προσπαθωντας να διατηρεις ομοιομορφη πιεση καθως λιμαρεις.

Εγω μια φορα χρειαστηκε να λιμαρω τις ακμες γιατι αφησα τα σκι για σερβις και οταν τα πηρα πισω, οι λαμες ηταν σαν το σιρκουι του Bahrain... :heat:

Στα 'καινουρια' σκι (Nordica Hotrod... ποτε τα πηρα βρε Θανο; το '10?...) τα εδωσα να τα λιμαρουν με μηχανημα στο Serre Chevalier το 12 αν θυμαμαι καλα...ειναι ζητημα αν εχω κανει 10-12 μερες απο τοτε... Καταντια!

Edited by MakisM
  • Like 3