Jump to content

herman

Χρήστης Forum
 • Content Count

  494
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

 Content Type 

Profiles

Forums

Calendar

Κατηγορίες Περιεχομένων

Νέα

Ανακοινώσεις - Events

Gallery

Everything posted by herman

 1. Προτείνω να μην ανοίξει νέο θέμα Πηγάδια 2021-2022. Μετά τα μύρια που έχουν υποσχεθεί, τίποτα. Τελικά, μήπως αποδείχτηκε ότι με την ύπαρξη της κεντρικής διαχείρισης είχαμε απόδοση 4 στα 10 και χωρίς την ύπαρξη της έχουμε πατώσει; https://www.pena.press/home/2021/9/25/-3-5-
 2. Δυστυχώς δεν είναι αγριογούρουνα. Είναι διασταύρωση με χαρακτηριστικά από τα οικόσιτα. Γεννούν πολλές φορές τον χρόνο και πολλά μικρά. Οι φυσικοί τους εχθροί δεν μπορούν να ελέγξουν τον πληθυσμό τους και αποτελούν μεγάλο πρόβλημα από τις μεγάλες καταστροφές που προκαλούν.
 3. Στην διαδικτυακή συζήτηση πριν μήνες (συμμετείχα ως "apostolos") στο τέλος της έγραψα ένα σχόλιο, ότι να μην περιμένουμε να ανοίξουν τα ΧΚ πριν τις 20 Ιανουαρίου. Δυστυχώς όπως διαμορφώνεται η κατάσταση ίσως ανοίξουν στα τέλη Φεβρουαρίου. Όσα κρίνουν ότι θα αντέξουν οικονομικά την λειτουργία για τόσο μικρο διάστημα (ανάλογα με την ποσότητα χιονιού). Έχει αποδειχτεί ότι τα σκληρά μέτρα χωρίς τεστ ειναι αποτυχία. Έχοντας ως δεδομένα ότι, το εμβόλιο αργεί να φέρει τα αποτελέσματα που χρειάζονται για λειτουργήσουν τα ΧΚ, για τον χειμερινό τουρισμό ποτέ δεν υπήρχε πραγματικό ενδιαφέρον και τέλος το μικρό πολιτικό κόστος από την στιγμή που δεν υπάρχει σοβαρός αντίπαλος και οι αποτυχίες θα φορτωθούν σε άλλους (επιστήμονες, πολίτες, κακιά στιγμή κλπ.) οι πιθανότητες για λειτουργία ακόμη και τον Μάρτιο ειναι μικρές. Μοναδική ελπίδα είναι το αγωνιστικό κομμάτι της χιονοδρομίας. Είχα αρκετό χρονικό διάστημα να περάσω από το φόρουμ. Η μοναδική επαφή μου με το διαδίκτυο ήταν το φβ και τα αθλητικά. Έπρεπε να δω νιφάδες για να ανέβω ψυχολογικά και ας μην κάνω σκι. Το επίπεδο του φόρουμ συνεχίζει να ειναι υψηλό. Υγεία και βλέπουμε.
 4. Η 3G κάλυψη στην Νότια Ελλάδα πως είναι; (αναφέρομαι για τα χιονοδρομικά). Εδώ στα χιονοδρομικά της Βόρειας Ελλάδας μέτρια, στο Σέλι εάν βρίσκεστε στην βάση στο Αρσούμπασι δύσκολα, στα Πηγάδια καλή παντού, στο Καιμάκ υπάρχουν ορισμένα "νεκρά" σημεία και κάποια που η επικοινωνία γίνεται μέσω Σκοπίων, στον Όλυμπο προβληματική (ανάλογα τον προσανατολισμό), στο Ελατοχώρι καλή, στην Βασιλίτσα καλή με ελάχιστα προβληματικά σημεία.
 5. Η φύση για όλα τα είδη (εκτός από το δικό μας) έχει πιο απλές διαδικασίες επιβίωσης (διαδικασίες ή διεργασίες είναι το σωστότερο;). Το ανθρώπινο για την επιβίωση του στηρίζεται σε πιο πολύπλοκες, την δημιουργία κοινωνικών δομών (αναρωτιέμαι για τους δεινόσαυρους). Οπότε είναι λογικό να μας απασχολεί το θέμα της επιβίωσης γιατί έχουμε την δυνατότητα επιλόγων. Αυτές οι επιλογές είναι που μας βασανίζουν.
 6. Η φύση έχει τις διαδικασίες να προσαρμόζεται και να αναγεννιέται. Δυστυχώς οι διαδικασίες διαρκούν παρά πολύ και το ανθρώπινο είδος δεν έχει την δυνατότητα να περιμένει. Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον του πλανήτη αλλά απαισιόδοξος για το μέλλον του ανθρώπινου είδους.
 7. Μερικές επισημάνσεις για τις βλάβες. Αυτές οφείλονται είτε σε λάθος σχεδιασμό, είτε στον λάθος τρόπο (διαδικασίες) λειτουργίας ή στην ελλειπή συντήρηση (επισκευή). Ο λάθος σχεδιασμός οδηγεί στην επιβάρυνση εξαρτημάτων (μηχανικών, ηλεκτρολογικών, ηλεκτρονικών). Το ίδιο αποτέλεσμα έχει και ο λάθος τρόπος λειτουργίας. Όταν εμφανιστεί η βλάβη εάν δεν ελεγχθούν οι αιτίες που την προκάλεσαν και γίνει μόνο αντικατάσταση είναι πιθανόν να ξαναεμφανιστεί. Δυστυχώς αυτό απαιτεί γνώσεις και εμπειρία κάτι που στοιχίζει ακριβά. Με μπαλώματα και φθηνοδουλειές δεν υπάρχει σωστή λειτουργία.
 8. Ο σύλλογος δεν πρέπει να σταματήσει να οργανώνει και εκδρομές χαμηλού κόστους, όπως έκανε φέτος. Θα υπάρξει και το ενδιαφέρον. Η αρχή είναι δύσκολη.
 9. Τα RWD πλεονεκτούν στο χιόνι γιατί μπορείς να κατευθύνεις το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας την υπερστροφή. Φυσικά η υπερστροφή μπορεί να γίνει και μια καλή περιστροφή. Στα FWD ο οδηγός πρέπει να αποβάλει τον φόβο και να χρησιμοποιεί το δεξί πεντάλ για να επαναφέρει το πίσω μέρος στην σωστή πορεία. Με προσοχή γιατί η υποστροφή μπορεί να γίνει ευθεία πορεία. Αυτά στην ανάβαση, γιατί στην κατάβαση προστίθεται και η δύναμη της βαρύτητας.
 10. Καλό. Μια παρατήρηση, τα banner των χορηγών είναι επάνω στην φωτογραφία και "πιέζουν" το όνομα του συλλόγου. Καλύτερα θα ήταν να είναι κάτω από την φωτογραφία, αλλά θα πρέπει να στείλουν καινούργια με λιγότερο ύψος. Ας υπάρχουν δύο ειδών ένα για κάτω από την φωτογραφία και ένα όπως τώρα που εμφανίζεται στο τέλος. Το resize δεν είναι καλό παραμορφώνει. Ας είναι δυνατόν, ανάμεσα στις αναρτήσεις (όχι μετά από καθεμία, αλλά από τρεις τέσσερις) να υπάρχει παραπομπή προς τους χορηγούς (όλους). Οι παρατηρήσεις είναι όπως το βλέπω από το κινητό, υπολογιστή δεν το είδα ακόμη.
 11. Η πλειοψηφία πρέπει να είναι προσεκτική γιατί μπορεί να γίνει παμψηφία (για ακόμη μια φορά).
 12. Όταν κάνω μεγάλες στροφές, σε όλο το πλάτος της πίστας, πάντα ελέγχω τι υπάρχει πίσω μου. Μια ματιά φτάνει. Αλλάζω τις στροφές μου ώστε να είμαι εκτός πορείας από τον μπροστινό. Σε ομάδα παιδιών καθορίζω την πορεία μου παράλληλη με την δικιά τους σε κάθετη απόσταση τουλάχιστον 5 μέτρα. Προσπαθώ να τα προσπεράσω στην άκρη της πίστας συγκλίνοντας με μικρή ταχύτητα. Εάν δεν έχω χώρο μειώνω ταχύτητα στο ελάχιστο και περνάω.
 13. Η εξόρμηση θα πρέπει να είναι όσο πιο απλή γίνεται, με μικρό βαθμό δυσκολίας. Η ανομοιομορφία της ομάδας (φυσική κατάσταση, εμπειρία σε χρήση ειδικού εξοπλισμού, στην κίνηση σε ορεινό χειμερινό πεδίο) ορίζει όλες τις παραμέτρους της εκδρομής. Ποια καταφύγια είναι εύκολα προσβάσιμα; Μήπως η διανυκτέρευση σε κατάλυμα χαμηλά και η ημερήσια εξόρμηση βολεύει;
 14. Στην Σαραντόβρυση όσο πιο χαμηλά τόσο πιο οριακό, υπήρχαν σημεία που φαίνονταν καφέ. Στο Μετερίζι δύσκολα. Ήμουν ο πρώτος που κατέβηκα την Κρέμαση και ο τελευταίος που ανέβηκε με καρέκλα που έκλεισε νωρίς λόγω αέρα. Τυχερός που δεν είχε χαμηλές θερμοκρασίες γιατί θα εμένα στην καρέκλα, τόσο πολύ φυσούσε. Μπορώ να πω ότι φοβήθηκα. Δύσκολο βουνό. Λίγοι χιονοδρόμοι και επισκέπτες.
 15. Πρώτη φορά για εμένα φέτος, παρέα με τον κουμπάρο. Μόνο στην Κρέμαση κάναμε. Δυστυχώς μόνο μέχρι της 12:00 , γιατί έπεσε ομίχλη. Πολύ καλό χιόνι και καλά πατημένο. Στην αρχή της είχε μόνο μερικά σημεία με απάτητο χιόνι λόγω αέρα. Στην κορυφή είχε αρκετό αέρα, αλλά δεν προβλημάτιζε.
 16. Θα συμφωνήσω με τον Μάκη. Όπως είχα γράψει για τα Πηγάδια ότι δεν είναι "μαγαζί γωνία" οπότε δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Το ίδιο ισχύει για τον Παρνασσό. Στην ανύπαρκτη χιονοδρομικά Ελλάδα ποιος θα ενδιαφερθεί; Τα μοναδικά χιονοδρομικά που αναβαθμίστηκαν είναι του Σελίου και του Παρνασσού στα υπόλοιπα το χάος. Όσο δεν υπάρχει ενα πανελλαδικό σχεδίο για τον ορεινό τουρισμό και την χιονοδρομία δεν πρόκειται να βελτιωθεί τίποτα. Θα έχουμε λειτουργία μέτριας απόδοσης.
 17. Ο προσωπικός γυμναστής του θρυλικού Αλμπέρτο Τόμπα στην Ελλάδα. Εύχομαι να μείνει για αρκετό. Μήπως ο πρόεδρος να κανονίσει κάτι;
 18. Το χιονοδρομικό λειτουργεί με το ελάχιστο δυνατόν κέρδος (εάν έχει). Δεν τους ενδιαφέρει η ανάπτυξη της χιονοδρομίας άρα και η αύξηση των χιονοδρόμων, η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα της καθημερινές, ο εβδομαδιαίος τουρισμός, η μέγιστη περίοδος λειτουργίας. Όλα αυτά γιατί η αναβάθμιση του χιονοδρομικού δεν έγινε από τα κέρδη λειτουργίας. Εάν βουλιάξει, απλά αυτοί δεν θα είναι επάνω.
 19. Η τιμολογιακή πολιτική του χιονοδρομικού είναι πολύ καλή για το χιονοδρομικό και κακή για την χιονοδρομία. Λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο γιατί δεν έχει επιπτώσεις στο χιονοδρομικό. Έγινε ο εκσυγχρονισμός και όλα πρίμα.
 20. https://www.uniroyal-tyres.com/car/tyre-guide/tyre-knowledge/traction-on-snow
×
×
 • Create New...