Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Al_Foutzin

ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!!!!

Recommended Posts

Γιατί άραγε δεν εκφράζουμε καθημερινά αντίστοιχη θλίψη για τα χιλιάδες παιδιά που χάνονται για άλλους ηλίθιους λόγους;;; Τωρα μας έπιασε ο πόνος;;;

Κατσε βρε Ρανια...

δλδ να κατσουμε αλλη μια φορα χωρις να κανουμε τπτ???

Να κοιταμε μηπως τον ουρανο μπας και πεσει καμμια μαγικη σφαιρα και βρει και 'μας?

(και φυσικα δεν εννοω το να κανεις κατι σημαινει να βγεις και να τα σπασεις...)

Μακη μου ,μεχρι να συνθεσω - γραψω το ποστ μου (ειμαι και αργος) ,

δεν διαβασα το καινουργιο ποστ που δημοσιευεις . το σχολιο μου = :(

Υ.Γ. εγω αναφερω οτι "παμε τη συζητηση παρακατω σιγα σιγα........" Εσυ ρε Μακη την εφτασες - με μιας - στο τελος :)

περιμενε λιγο.......... :)

Κατσε βρε Ρανια...

δλδ να κατσουμε αλλη μια φορα χωρις να κανουμε τπτ???

Να κοιταμε μηπως τον ουρανο μπας και πεσει καμμια μαγικη σφαιρα και βρει και 'μας?

(και φυσικα δεν εννοω το να κανεις κατι σημαινει να βγεις και να τα σπασεις...)

Αυτό κατάλαβες από τα γραφόμενα μου;

Ξέρεις τι μου θυμίζει αυτή η ιστορία; Το περιστατικό με τα παιδιά στα Τέμπη. Καθε χρόνο χάνονται εκατοντάδες άνθρωποι, έφηβοι και μωρά παιδιά στο δρόμο αλλά μόνο τότε που έγινε αυτό μας έπιασε ο πόνος.

Προβληματίζομαι αυτό ειναι όλο. Προβληματίζομαι για την ειλικρίνια της ευαισθησίας που μας πιάνει κάτι τέτοιες ώρες και για την ευκολία που ορισμένοι βγάζουμε συμπεράσματα...

Ειμαι υπερ της δράσης. Αλλά της οργανωμένης και ιδεολογικά τεκμηριωμένης δράσης.

Οπως ειπε και η Γιώτα: ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ. Ας μας βάλει σε σκέψεις στις επόμενες εκλογές.

Ξέρεις τι μου θυμίζει αυτή η ιστορία; Το περιστατικό με τα παιδιά στα Τέμπη. Καθε χρόνο χάνονται εκατοντάδες άνθρωποι, έφηβοι και μωρά παιδιά στο δρόμο αλλά μόνο τότε που έγινε αυτό μας έπιασε ο πόνος.

Προβληματίζομαι αυτό ειναι όλο. Προβληματίζομαι για την ειλικρίνια της ευαισθησίας που μας πιάνει κάτι τέτοιες ώρες και για την ευκολία που ορισμένοι βγάζουμε συμπεράσματα...Ειμαι υπερ της δράσης. Αλλά της οργανωμένης και ιδεολογικά τεκμηριωμένης δράσης.

Οπως ειπε και η Γιώτα: ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ. Ας μας βάλει σε σκέψεις στις επόμενες εκλογές.

σωστη

παλι βιαζομαστε να βγαλουμε καταδικαστικες η αθωωτικες θεσεις μου φαινεται. Γιατι και ΑΝ ειναι απο εξοστρακισμο ,τι ?????

Αθωωτικές όχι, το ίδιο απαράδεκτος είναι ο τύπος.

Ψυχραιμία αγόρια , δεν το αθώωσε κανένας το τύπο.

Τεχνικά ωστόσο, ΑΝ εξοστρακίστηκε - οι εν λόγω γελοίοι δημοσιογράφοι μας μπερδεύουν - έχει μια διαφορά , όχι από θέμα διλήμματος, απλώς ενισχύει την αποψή μου , οτι η ροή των γεγονότων είναι χαοτική και παρανοϊκή, όπου πάνω εκεί ο καθένας αναπτύσσει την δική του "κοινωνιολογική" προσέγγιση ....

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Ντροπή, σαφώς!

Ντροπή στο δειλό που αφαιρεί με πιστόλι τη ζωή άοπλου και μάλιστα 16χρονου.

Ντροπή στην Ελληνική Αστυνομία που αναθέτει τόσο σοβαρές δουλειές σε επικίνδυνους άνθρωπους (πλήρης απουσία των απαραίτητων ψυχολογικών ελέγχων). Αλλά αυτό δεν είναι πρωτοτυπία της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά όλης της δημόσιας διοίκησης.

Ντροπή σε αυτούς που βρήκαν ευκαιρία να κάψουν τις πόλεις μας. Ο στόχος έπρεπε να είναι μόνο ένας και αυτός είναι η Αστυνομία! Όχι οι φτωχοί πόλίτες, όχι οι καταστηματάρχες που με ιδρώτα έχουν χτίσει κάτι παραπάνω που οι άλλοι ζηλεύουν, όχι τα εθνικά μνημεία, όχι οι πόλεις μας. Δεν είναι διαδηλωτές αυτοί που μας καίνε. Οι διαδηλωτές είχαν ξεκάθαρο στόχο - την Αστυνομία. Αυτοί που μας καίνε είναι αλήτες χωρίς στόχο στη ζωή τους πακεταρισμένοι με τους τραμπούκους που μας έκαψαν περσι την Πελλοπόνησο και που ρουφάνε κάθε μέρα από το ρηχό πιάτο της κοινωνικής μας σούπας.

Ντροπή για την Ελληνική κυβέρνηση. Επειδή φαίνεται παντελώς ανίκανη να σταματήσει τη συμφορά που προκαλούν 600 τσογλάνια, έστω κ αν η έναρξη της συμφοράς πυροδοτήθηκε από την ίδια την Αστυνομία. Αν το κάψιμο της πόλης μας δεν είναι αρκετό για να πούμε ότι βρισκόμαστε σε έκτακτη ανάγκη, τότε τι πρέπει να περιμένουμε πριν χάσουμε όλα μας τα δικαιώματα? Πότε θα σταματήσει η λεηλασία? Όταν βαρεθούνε? Όταν τους τελειώσουν τα ναρκωτικά? Ή θα γίνει κάτι επιτέλους? Τι μηνύματα περνάμε σε αυτούς που βλέπουν τη χώρα μας σαν ξερολούκουμο? Ότι δεν είμαστε ικανοί να μαζέψουμε ούτε τα παιδιά μας? Είναι αναλγησία, ανικανότητα ή προδοσία αυτή η μαστούρα στην οποία βρίσκεται το κράτος μας σε οποιαδήποτε κρίση μας βρίσκει? Αυτό είναι που οραματίζονται όλοι αυτοί οι "φιλελεύθεροι" κράχτες? Μία κυβέρνηση που απλά δεν αντιδρά? Αυτό γουστάρει ο Παυλόπουλος με τις χθεσινές δηλώσεις του περί προάσπισης της Δημοκρατίας? Δημοκρατία είναι μία μικρή ομάδα να στερεί ελεύθερα το δικαίωμα του καταστηματάρχη για ένα καλύτερο μέλλον μέσω της επιχείρησής του και το κράτος να κάθεται?

Ντροπή, ντροπή, ντροπή και ξανά ντροπή.

Μπορώ να κάνω τα πάντα εκτός απ' το να αποφασίσω τι να κάνω!

Ντροπή στην Ελληνική Αστυνομία που αναθέτει τόσο σοβαρές δουλειές σε επικίνδυνους άνθρωπους (πλήρης απουσία των απαραίτητων ψυχολογικών ελέγχων). Αλλά αυτό δεν είναι πρωτοτυπία της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά όλης της δημόσιας διοίκησης.

Γνωρίζεις κάτι συγκεκριμένο επί αυτού; Γιατί εγώ ως ειδικός δεν έχω ενημερωθεί ακόμα για την ακριβή πρόβληψη της ανθρώπινης συμπεριφορας. Αν εχεις κάποια γνώση επί του θέματος εχω το επιστημονικό ενδιαφέρον να την ακούσω.

Γιατί άραγε δεν εκφράζουμε καθημερινά αντίστοιχη θλίψη για τα χιλιάδες παιδιά που χάνονται για άλλους ηλίθιους λόγους;;; Τωρα μας έπιασε ο πόνος;;;

Ω, όσο για αυτό ,

Ενας σοβαρός λόγος για να γίνει κάποιος μισάνθρωπος είναι η υποκρισία του κόσμου και των ευυπόληπτων/καθώς πρέπει πολιτών και των βανδάλων και των πολιτικών, ΠΟΥ προφασίζονται έναν θάνατο για να μας πουν την δική τους ιστορία. Προφανώς την ίδια στιγμή που μιλάμε και στενοχωριόμαστε μόνο απο empathy για τον πιτσιρίκο που δολοφονήθηκε , δεν υπολογίζουμε πόσα παιδιά πεθαίνουν αυτήν την στιγμή όχι μόνο απο τραμπουκισμούς , αλλά και απο την ευγενή πολιτική της δυτικόφρονης καλοσύνης μας. :(

Τεσπά είναι κρίμα για τον μικρό , μια μκρή δόση ενσυναίσθησης και να τον νιώσουμε σαν δικό μας φίλο αρκεί , οπότε είναι σεβαστό για τους φίλους που στεναχωριούνται. Η ουσία όμως είναι οτι ο θάνατος του μικρού κατά ένα τρόπο τραγικό ΔΕΝ έχει σχέση με τους βανδαλισμούς και την λεηλασία της πόλης , και ούτε έχει σχέση με την καταπίεση , την διαπλοκή , την εξουσία ή την αναρχία , ...ΚΑΜΙΑ όμως σχέση. Αυτό ειναι τραγικά ηλίθιο αν κάποιος το καλοσκεφτεί, κοινώς δεν υπάρχει σοβαρός λόγος για όλα όσα γίνονται , είναι απλως η έκφραση ενός βιολογικού ενστίκτου 500 ανεγκέφαλων που το βραδάκι κουρασμένοι θα γυρίσουν σπίτι τους να τραφούν απο τα έτοιμα... :)

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Γιατι και ΑΝ ειναι απο εξοστρακισμο ,τι ?????

Και μονο που σηκωνεις οπλο και αντιδρας ετσι σε μια τετοια προκληση, ειναι ΕΓΚΛΗΜΑ.

Ποσο και οταν ριξεις...

Εαν πιστευει καποιος απο εσας, οτι ετσι μας προστατευουν,

εχω εντελως διαφορετικη αποψη. Και μαλιστα αποψη που την εχω διαμορφωση

απο συζητησεις που εχω κανει πολλες φορες με αστυνομικους.

Λογω δουλειας, ερχομαι σε επαφη μαζι τους και ξερω τι και πως πρεπει να αντιδρα

ενας ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΣ αστυνομικος. Και μου εχει γνωστο και η κακια πλευρα της ΕΛ.ΑΣ.

και ποσο τους αμαυρωνει, οπως και ξερω το πως σκατα αμοιβονται ειδικα οι χαμηλοβαθμοι

για να κανουν τους συνοδους και τις Φιλιππινεζες σε καθε καραγκιοζη (μεγαλο ποσοστο)

ή για να παιζουν την ζωη τους κορονα γραμματα στις πλατες πολιτικων παιχνιδιων.

Σορυ για τις εκφρασεις και αν καταλαβα λαθος, αλλα το μυαλο μου (οσο εχω...)

το ΄χασα.

Στο μπαλκονι μπορω βγω να φαω τα σπορακια μου ή θα φαω καμμια μαγικη σφαιρα.

Υ.Γ: Δεν μπορω παρα να συμφωνησω μαζι σου Ρανια...

Εχουμε οτι %^%& αξιζουμε. Πριν κατηγορησουμε δεξιους αριστερους κεντροους ακεντρους

πανω κατω και πλαγιους, ας ριξουμε μια μουντζα στον καθρεφτη μας.

Σημερα με λενε Αλεξη και κηδευομαι στα 15 μου χρονια.

Επειδη... δεν ξερω το "γιατι", ας ερθει καποιος στο μνημα μου

να μου πει το "γιατι"...

Και εδω θα σας διαθεσω σε αποκλειστικότητα τα πορισματα της ερευνας μου..

zdfvz3.th.jpg

:)

Edited by D_Kikeridis

έστω κ αν η έναρξη της συμφοράς πυροδοτήθηκε από την ίδια την Αστυνομία.

Δηλαδή αν εγώ με την σανίδα μου αρχίσω και παίρνω παραμάζωμα όσους σκιέρ είναι ξαπλωμένοι για ξεκούραση και τους κόψω τα κεφάλια, σημαίνει ότι θα απαγορευθούν οι σανιδάδες από τα χκ;

nk10ere, αν φαντάζομαι καλά οδηγείς tenere, αν σκοτώσεις εσύ πεζό με την μηχανή σου, θα πρέπει να απαγορευθούν αυτές οι μηχανές;

Αν μου αναφέρεις ότι φταίει η σχολή της αστυνομίας επειδή δεν μπόρεσε να εντοπίσει τον Jason(από Friday 13th για όσους δεν ξέρουν), υπάρχει ψυχολόγος στην παρέα μας να μας εξηγήσει ακόμα καλύτερα και πιο εμπεριστατωμένα.

Προσοχή, ο ήλιος και τα σκι βαράνε στο κεφάλι!

Τεσπά είναι κρίμα για τον μικρό , μια μκρή δόση ενσυναίσθησης και να τον νιώσουμε σαν δικό μας φίλο αρκεί , οπότε είναι σεβαστό για τους φίλους που στεναχωριούνται. Η ουσία όμως είναι οτι ο θάνατος του μικρού κατά ένα τρόπο τραγικό ΔΕΝ έχει σχέση με τους βανδαλισμούς και την λεηλασία της πόλης , και ούτε έχει σχέση με την καταπίεση , την διαπλοκή , την εξουσία ή την αναρχία , ...ΚΑΜΙΑ όμως σχέση.

ειναι η αφορμη ,οχι η αιτια

μονο αν δεν εθελοτυφλουμε και βρουμε την αιτια ,θα μπορεσουμε να ερμηνευσουμε ορισμενα πραγματα

Αυτό ειναι τραγικά ηλίθιο αν κάποιος το καλοσκεφτεί, κοινώς δεν υπάρχει σοβαρός λόγος για όλα όσα γίνονται , είναι απλως η έκφραση ενός βιολογικού ενστίκτου 500 ανεγκέφαλων που το βραδάκι κουρασμένοι θα γυρίσουν σπίτι τους να τραφούν απο τα έτοιμα... :)

μου φαινεται λιγο απλοικη αυτη η ερμηνεια ....... ψεκαστε ,σκουπιστε ,και παμε παρακατω.......... μεχρι την επομενη φορα που θα τα ξαναβρουμε εμπρος μας

μεσα σε αυτα που λες οτι "δεν εχουν σχεση" πρεπει να ξεχωρισουμε τους μαθητες και φοιτητες που συγκεντρωθηκαν χθες και σημερα (αυτην την ωρα) ,με τους καθε ειδους ταραξιες (χθεσινους και πολυ φοβαμαι αυριανους)

η αστυνομια εντωμεταξυ παλι εκανε επιλογη σε ποιους θα δειξει την επιχειρησιατικη της ετοιμοτητα....

...αν το καλοσκεφτείς είναι μια αφορμή εντελώς έμμεση , κανείς δεν λυπήθηκε για τον θανατό του, όλοι σκέφτηκαν την πάρτη τους ... αλλά τέλος πάντων είναι δύσκολο να το εξηγήσω τώρα απο εδώ, αποψή μου είναι οτι δεν υπάρχουν καθοριστικές αιτίες για όλα όσα συμβαίνουν , σκέψου το λίγο, ο κάθενας κάνει και λέει ο,τι του κατέβει.

edit: Γιατί θα έπρεπε δηλαδή το "φαινόμενο" να είναι πολύπλοκο; :) Μιλάω για το συγκεκριμένο τριήμερο έτσι... και την συγκεκριμένη ακολουθία των γεγονότων ...

Edited by Fidelio

βεβαιως και θα το σκεφτω.......... θαθελα ομως ,για χαρη της ροης της συζητησης ,να το κανεις πιο ξεκαθαρο.

εκει που λες τωρα οτι "κανενας δεν στεναχωρηθηκε"

ξερεις ομως ποτε με λουζει πραγματικα κρυος ιδρωτας ?????????? ποτε παγωνω και δεν ξερω τι και αν μπορω να κανω κατι για να το αποτρεψω ?????

οταν σκεφτω οτι το αγορι που σκοτωθηκε δεν ειναι μακρια απο την καθε Ελληνικη οικογενεια. Απο την δικη μου οικογενεια Δεν ταν κατι "ιδιαιτερο"

δεν διεφερε απο τα ανηψια σου ,απο τον γιο της διπλανης οικογενειας ,απο τον δικο μου (15αρη) γιο................

Mονο ετσι "παιρνει μπροστα" ο Ελληνας. Αν σκεφτει πως θα συνεβαινε και σε αυτον η καποιον δικο του.

Αλλιως χεστηκε. Εξαλλου εχει αλλα προβληματα (πως θα ξεπληρωσει τις 13238028340283 δοσεις του ντζζζιπ)

(γεια σου μεγαλε Μακη!)

temporary info: Σπύρος Καββαδίας

βεβαιως και θα το σκεφτω.......... θαθελα ομως ,για χαρη της ροης της συζητησης ,να το κανεις πιο ξεκαθαρο.

Συμπάθαμε που θα το κάνω χρησιμοποιώντας το δικό σου post , αλλά νομίζω οτι εξηγεί συνοπτικά αυτό που προσπαθώ να σου πω.

εκει που λες τωρα οτι "κανενας δεν στεναχωρηθηκε"

ξερεις ομως ποτε με λουζει πραγματικα κρυος ιδρωτας ?????????? ποτε παγωνω και δεν ξερω τι και αν μπορω να κανω κατι για να το αποτρεψω ?????

οταν σκεφτω οτι το αγορι που σκοτωθηκε δεν ειναι μακρια απο την καθε Ελληνικη οικογενεια. Απο την δικη μου οικογενεια Δεν ταν κατι "ιδιαιτερο"

δεν διεφερε απο τα ανηψια σου ,απο τον γιο της διπλανης οικογενειας ,απο τον δικο μου (15αρη) γιο................

Ακριβώς αυτό λέω arma , πρέπει να σκεφτείς τον δικό σου γιό και την δική σου οικογένεια για να νιώσεις κάτι , διαφορετικά δεν σου λέει τίποτα . Υπο αυτήν την έννοια εσύ αύριο , μεθαύριο θα συνεχίσεις να κάνεις αυτό που έκανες και εχθές , τι πρόκειται να αλλάξεις ; Ρητορικά στο λέω , δεν θέλω να μου απαντήσεις , ούτε εγώ θα μπορούσα στην θέση σου. Προφανώς θα συνεχίσεις κανονικά την ζωή σου.. και καλά θα κάνεις φυσικά.

Αυτή η απότομη παρρησία , γεμάτη πάθος που βλέπουμε αυτές τις μέρες και τα συναφή είναι "ψευδής" , ένα θέατρο είναι που παίζουμε με τον εαυτό μας "αν ήμουν εγώ στην θέση τους" ... μετά όμως απο κανά τριάρι μέρες ,το συναίσθημα πάει κάπως έτσι "ευτυχώς όμως δεν είμαι στην θέση τους, κοίτα να δεις που υπάρχουν και χειρότερα.... "

...όλο αυτό το θέατρο που παίζεται αυτήν την στιγμή στις TV με τις κηδείες , με τις υποσχέσεις, τις δηλώσεις και άλλα λογής παρεμφερή , ΤΙ ακριβώς εκπροσωπούν ; Υποκρισίες είναι όλα και ένας μηχανισμός ψυχολογίας του πλήθους, μέτρα αντίστροφα πόσες μέρες μένουν παρακάτω για να ξεχαστεί το ζήτημα από όλους και πως όλοι θα γυρίσουν να υποκρίνονται το ίδιο στην καθημερινότητά τους- το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η δική τους οικογένεια. Δεν είναι πεσιμισμός αυτό , απλώς έτσι λειτουργούμε σαν είδος.

Γνωρίζεις κάτι συγκεκριμένο επί αυτού; Γιατί εγώ ως ειδικός δεν έχω ενημερωθεί ακόμα για την ακριβή πρόβληψη της ανθρώπινης συμπεριφορας. Αν εχεις κάποια γνώση επί του θέματος εχω το επιστημονικό ενδιαφέρον να την ακούσω.

Δεν κατάλαβα σε τι είσαι ειδικός. Ούτε τι ακριβώς 'γνώση' θες να σου μεταφέρω. Θα σου πω όμως το εξής:

Για κάθε δουλέιά, υπάρχουν διαδικασίες τις οποίες κάποιος πρέπει να περάσει για να αποδείξει ότι είναι ικανός για αυτήν τη δουλειά. Από τέτοιες διαδικασίες έχουμε περάσει όλοι μας και οι ικανότητές μας ελέγχονται και κρίνονται καθημερινά. Όταν μιλάμε για μία δουλειά η οποία σου παρέχει όπλο και σφαίρες τότε οι διαδικασίες αυτές είναι περισσότερες και αυστηρότερες. Μία από αυτές τις διαδικασίες, είναι τακτικός ψυχολογικός έλεγχος έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν (μιας και το απόλυτο σύστημα δεν υπάρχει πουθενά) οι πιθανότητες, το όπλο αυτό να σκοτώσει λάθος άνθρωπο. Στις περισσότερες σύγχρονες Αστυνομίες του κόσμου οι έλεγχοι αυτοί είναι τακτικοί και αυστηροί όπως πρέπει. Αυτό σημαίνει πως κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων κάποιοι κρίνονται ακατάλληλοι (ενώ την προηγούμενη φορά πιθανόν να είχαν βρεθεί - και ενδεχομένως να ήταν - επαρκείς. Ψυχικός κόσμος είναι αυτός ... διαρκώς μεταβαλλόμενος) και επομένως τους αφαιρείται το δικαίωμα οπλοχρησίας και προφανώς απολύονται ή έστω μετατίθενται σε άλλο χρήσιμο πόστο χωρίς όπλο, αν υπάρχει τέτοιο.

Αυτό τώρα που ξέρω να σου πω είναι ότι στη χώρα μας αυτοί οι έλεγχοι ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ και η θέση του μπάτσου στην Ελλάδα είναι τόσο μόνιμη όσο και ενός γραμματέα στο ΙΚΑ. Με τη διαφορά ότι ο γραμματέας μπορεί να κολήσει στραβά ένα γραμματόσημο ενώ ο μπάτσος κρατάει όπλο στέκεται στα δυό του πόδια, σημαδεύει και σκοτώνει τον Αλέξη.

Εν κατακλείδι, απόλυτη πρόβλεψη της ανθρώπινης συμπεριφοράς δεν υπάρχει. Όπως και τίποτα απόλυτο. Κανένα σύστημα δεν μπορεί να βρεί με απόλυτη ακρίβεια και χωρίς λάθος αυτό που ψάχνει. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει σύστημα και ότι δεν πρέπει να υπάρχει έλεγχος. Πολύ απλά γιατί παρά το ότι δεν μπορεί να τους βρεί όλους, θα βρεί κάποιους. Και ίσως να είχε βρει τον μπάτσο που σκότωσε τον Αλέξη. Όταν ένα φαινόμενο δεν μπορεί να εξαλειφθεί, πρέπει τουλάχιστον να ελαχιστοποιηθεί.

Με τι από όλα αυτά διαφωνείς?

Εν κατακλείδι, απόλυτη πρόβλεψη της ανθρώπινης συμπεριφοράς δεν υπάρχει.

Ακριβώς! :)

Επειδή πρόκειται για πολύ μεγάλη κουβέντα που ξεφεύγει από τα πλαίσια αυτής της συζήτησης αν θέλεις με χαρά θα σε ενημερώσω από κοντά για τις διαδικασίες ψυχολογικής εκτίμησης, την αξιοπιστια τους, τις κριτικές απόψεις πάνω σε αυτό το θέμα αλλά και τους μύθους που τρέφουμε. :(

Φιλικά

Ράνια

... ο μπάτσος κρατάει όπλο στέκεται στα δυό του πόδια, σημαδεύει και σκοτώνει τον Αλέξη.

...

Εγώ δεν έχω παρακολουθήσει στενά την υπόθεση, ούτε ήμουν αυτόπτης μάρτυρας για να έχω γνώμη.

Αλλά το παραπάνω, μου φαίνεται υπερβολικό. Φυσικά και δεν μπορώ ούτε να το επιβεβαιώσω, ούτε να το διαψεύσω. Αφού εβγαλές κιόλας την ετυμηγορία, άντε να εκτελέσεις και την ποινή....

Αλλά το ό,τι επακολούθησε, υποτίθεται ότι στηρίχθηκε σε αυτό το σενάριο. Εύκολες απαντήσεις, εύκολες λύσεις.

Αν και οι "αναρχικοί-αντιεξουσιαστές", ανεξάρτητα από το ποιοι χαζοί στρατολογήθηκαν κατά καιρούς και αποτελούν αυτό τον στρατό, μάλλον τώρα ξέφυγαν από τον έλεγχο. Και είναι αυτοί που αρχικώς όπλισαν το χέρι του πιθανού φυσικού δράστη, ανεξάρτητα από την τοποθέτηση του θύματος. Το οποίο μπορεί να είναι τυχαίος περαστικός, ή να ήταν ήδη θύμα ακόμα και πριν τον πυροβολισμό.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

:) Telxinas τι κατανόηση μπουζούκι είναι αυτή ???:(

... πρόσεξε

Δηλαδή αν εγώ με την σανίδα μου αρχίσω και παίρνω παραμάζωμα όσους σκιέρ είναι ξαπλωμένοι για ξεκούραση και τους κόψω τα κεφάλια, σημαίνει ότι θα απαγορευθούν οι σανιδάδες από τα χκ;

Αυτό θα είχε νόημα να το πεις αν είχα πει ότι πρέπει να απαγορευτούν οι μπάτσοι από τις πόλεις! Πάντως αν το έκανες αυτό, σίγουρα δε θα σου ξαναέδιναν σανίδα! Και πίστεψέ με πως αν η αίσθηση της σανίδας δημιουργούσε αλαζονεία στον άνθρωπο (το όπλο είναι γεγονός ότι το κάνει) και διέτρεχε κίνδυνος οι κάτοχοι σανίδας να καλλιεργούν την ανάγκη να την καρφώνουν στα κεφάλια των σκιερ, θα πέρναγες από πολύ αυστηρή επιτροπή πριν αγοράσεις σανίδα! Και θα ξαναπέρναγες από την ίδια επιτροπή κάθε χρόνο πριν χιονίσει. Ή τουλάχιστον έτσι θα ένοιωθα καλύτερα εγώ :)

nk10ere, αν φαντάζομαι καλά οδηγείς tenere, αν σκοτώσεις εσύ πεζό με την μηχανή σου, θα πρέπει να απαγορευθούν αυτές οι μηχανές;

Αυτο πάλι, θα είχε νόημα αν είχα πει ότι πρέπει να απαγορευτούν τα πιστόλια της μάρκας του όπλου που σκότωσε τον Αλέξη :)

Αν μου αναφέρεις ότι φταίει η σχολή της αστυνομίας επειδή δεν μπόρεσε να εντοπίσει τον Jason(από Friday 13th για όσους δεν ξέρουν), υπάρχει ψυχολόγος στην παρέα μας να μας εξηγήσει ακόμα καλύτερα και πιο εμπεριστατωμένα.

Αυτό μάλιστα. Αυτό αναφέρω. Αν εσύ μου αναφέρεις ότι πιστεύεις πως η σχολή της Αστυνομίας λειτουργεί σωστα θα κάνω δύο κωλοτούμπες και θα αλλάξω topic.

Παιδια, ας μην προχωραμε σε εικασιες και σεναρια... Εχουμε μια τραγικα μεγαλη δοση της πραγματικοτητας μπροστα μας για να το γυρισουμε στη φαντασια.

Φιλικα

ΜακηςΜ

Ακριβώς! :)

Επειδή πρόκειται για πολύ μεγάλη κουβέντα που ξεφεύγει από τα πλαίσια αυτής της συζήτησης αν θέλεις με χαρά θα σε ενημερώσω από κοντά για τις διαδικασίες ψυχολογικής εκτίμησης, την αξιοπιστια τους, τις κριτικές απόψεις πάνω σε αυτό το θέμα αλλά και τους μύθους που τρέφουμε. :(

Φιλικά

Ράνια

Δεν έχω καταλάβει ακόμη τη θέση σου.

Ως τώρα συμφωνούμε στο ότι δεν υπάρχει σύστημα που να προβλέπει την ανθρώπινη συμπεριφορά απόλυτα. Στη συνέχεια όμως της πρότασής μου προσέθεσα ότι αυτό δεν είναι λόγος για να μην υπάρχει κανένα σύστημα και έλεγχος. Ένας έλεγχος θα ελαχιστοποιούσε τους ακατάλληλους για μία τόσο μα τόσο υπεύθυνη θέση. Άλλωστε αυτό γίνεται στην εκσυγχρονισμένη Ευρώπη.

Διαφωνείς μ' αυτό? Πιστεύεις οτι οι κάτοχοι άδειας οπλοφορίας και οπλοχρησίας ΔΕ θα έπρεπε να περνάνε από τακτικούς ελέγχους ώστε να φανεί αν υπάρχουν ενδείξεις που ερμηνεύονται ως πιθανότητες παράνομης και τραγικής συμπεριφοράς?

Αν είναι έτσι, είμαι περίεργος να ακούσω τους λόγους, αν έχεις όρεξη να τους μοιραστείς.

Εγώ δεν έχω παρακολουθήσει στενά την υπόθεση, ούτε ήμουν αυτόπτης μάρτυρας για να έχω γνώμη.

Αλλά το παραπάνω, μου φαίνεται υπερβολικό. Φυσικά και δεν μπορώ ούτε να το επιβεβαιώσω, ούτε να το διαψεύσω. Αφού εβγαλές κιόλας την ετυμηγορία, άντε να εκτελέσεις και την ποινή....

Ούτε εγώ ήμουν αυτόπτης μάρτυρας mil. Όλοι μας όμως ακόύσαμε και είδαμε στην τηλεόραση τις μαρτυρίες αυτών που ήταν. Αν δεν μπορείς να πιστέψεις τώρα, αυτούς που καλώς ή κακώς έτυχε να είναι μάρτυρες τι περιμένεις να πιστέψεις? Την εκδοχή της Ελληνικής Αστυνομίας τυλιγμένη με κορδελίτσα 1 βδομάδα μετά το συμβάν? Διαλέγεις και πιστεύεις. Πάντως έχω έρθει αντιμέτωπος (όπως όλοι μας κάποια στιγμή φαντάζομαι) με μπάτσους που θα μπορούσαν να το κάνουν και δε μου φαίνεται καθόλου υπερβολικό. Αντιθέτως, αναλογιζόμενος την νοοτροπία της κοινωνίας μας το βλέπω σα φυσικό επόμενο.