Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Al_Foutzin

ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!!!!

Recommended Posts

και με αυτους http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntit...mp;lngDtrID=244

απο την αλλη ,που δεν τους δινουμε σημασια ακομα ,ουτε εμεις (οποτε ουτε τα καναλια ,αφου δεν υπαρχουν καταστροφες ,λεηλασιες ,τζερτζελες = τηλεθεσαη), ουτε η κυβερνηση ,ουτε κανενας.Ποσοι απο εμας ξερουμε ΠΩΣ διαμαρτυρονται ,αντιδρουν ,φωναζουν ,διεκδικουν ??. Ποσοι απο εμας ξερουμε τι ζητουν ???. Ελαχιστοι.....Τοσες μερες περνανε οι κινητοποιησεις τους (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ , αλλα .........) σε δεκατη μοιρα στις εσωτερικες σελιδες των εφημεριδων και δεν αναφερονται καθολου απο τα καναλια ,για τους παραπανω λογους που εξηγησα. Αυτα τα παιδια εξω απο το σχολειο τους ,στους δημους τους ,στα αστυνομικα τμηματα της γειτονιας τους ,στους κεντρικους δρομους της Αθηνας ,στο Συνταγμα (χθεσινη καθιστικη διαμαρτυρια μαθητων - φοιτητων εξω απο την Βουλη) Φωναζουν.... υφιστανται τα χημικα ,υφιστανται την βια των ΜΑΤ (αυτα την υφιστανται ,εκει εφαρμοζονται η ησυχια και η ταξη ,και οχι οι "κουκουλοφοροι" που ειναι ελευθεροι να κανουν οτι κανουν ,και δεν υπαρχει ψυχη γυρω γυρω απο μια κακως εννοουμενη "επιχειρησιακη τακτικη" της αστυνομιας της "μη εμπλοκης" η "απλης παρακολουθησης" ,"μη προκλησης" ,και αλλων φαιδρων....

Eίπα πως δεν θα ξαναγράψω όμως δίνοντας μου την ευκαιρία ο Αριστοτέλης με το παραπάνω πόστ (με το οποίο και συμφωνω απόλυτα) θα απομονώσω το συγκεκριμένο κομμάτι για να σας περιγράψω με λίγα λόγια μια προσωπικη μου εμπειρια..

Χθες και προχθες συμμετείχα μαζι με φίλους,αγνωστους,μαθητες,φοιτητες,απλό κόσμο, (ακόμα και τουρίστες που έχουν διαβάσει τι έχει γίνει) στην καθιστικη διαμαρτυρια στο Συνταγμα μπροστά από το κοινοβούλιο.

Η ατμόσφαιρα αρκετα φορτισμένη συναισθηματικα αλλά φυσικά και απο την χρήση όλων αυτών των χημικών τις προηγούμενες μέρες.. αρκετος κόσμος μαζεμένος στο μαρμάρινο σκαλοπάτι εκει που αρχιζει η πλατεια του μνημείο του αγνώστου στρατιώτη. Καθονται στο μάρμαρο, άλλοι συζητούν εντονα,αλλάζουν απόψεις,σκέψεις, αλλοι πάλι απλά κουβεντιάζουν ή καθονται και παρατηρουν,σκεφτονται..Μερικοι είναι και όρθιοι και έχουν στησει πηγαδάκια..

Aπέναντι απο τον κόσμο που κάθεται είναι σε σειρά μια διμοιρία των ΜΑΤ αλλά σε συντομο χρονικό διαστημα άλλαξαν με απλους αστυνομικούς με ασπίδες, τα παιδιά που κάνουν την βάρδια τους εκει αναγκαστηκα είναι όρθια, ο ενας δίπλα στον άλλο, αρχίζουν και αυτοί να συζητουν, να κουβεντιάζουν,έχοντας πάντα το βλεμα τους στον κόσμο που κάθεται απέναντί τους. Ρίχνουν και κλεφτες ματιες και στο διοικητη μην και τους πιασει να συζητουν..

Κάποιοι άρχιζαν να κουβεντιάζουν και με μερικα από τα παιδιά που μας (?) φύλαγαν, κάποια από τα οποια ήταν μόλις 19 χρονών..Αλλά και ο διοικητής και αυτός σε μια συζήτηση χωμένος ήταν. Όλα ήρεμα και ειρινικα..

Την Τρίτη οι κάμερες ήταν πολλές και οι φωτογραφικες μηχανές των δημοσιογράφων είχαν πάρει φωτιά..Την Τετάρτη πολύ λιγότερες..Σήμερα (αν γίνει) ίσως να μην είναι και καμία..βλέπετε εκει καθόμασταν ειρηνικά και ήρεμα..δεν προσφέραμε θέαμα..

Το κρύο αρκετό και ειδικά αυτο το μάρμαρο σκέτος πάγος.. :rolleyes: Τα κεράκια που αναψαμε όμως ήρθαν να διώξουν αυτό το κρύο και να μας ζεστάνουν λίγο..100 ήταν τα κεράκια, μη με ρωτήσετε γιατι 100...το μόνο που ξέρω είναι πως την επόμενη φορά είπαμε να φέρει ο καθένας από 100..

Στο τέλος κάποια παιδιά πήγαν να αφήσουν ενα κεράκι στον Άγνωστο Στρατιώτη, στην αρχη δεν επετράπει η είσοδος αλλά με εντολη από άνωθεν 3 παιδιά πήγαν και το ακούμπησαν μπροστα στη βουλη..μετα διαλυθηκαμε, ο καθένας στον δικό του προορισμο..

Φιλικα

Al_Foutzin

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

, για να στηρίξω κατα κάποιο τρόπο τον εγωπαθή χαρακτήρα μας σαν όντα, κάτι το οποίο λέω απο την αρχή, πως όλα τα φαινόμενα που σχετίζονται με βίαιη συμπεριφορά , βανδαλισμούς , καταστροφές , έχουν να κάνουν με έκφραση ενός πρωτόγονου συναισθήματος , εντελώς αδούλευτο , έτσι απλά. ...........

.......οτι πρόκειται απλά για μια ακόμα real video game κατάσταση, ενας χαβαλές, να σου πω την αλήθεια είναι δελεαστικό απο μια άποψη , όπως είναι όλα τα παιχνίδια δηλαδή....

..ρε σεις γιατί σας κάνει τόσο εντύπωση η απολογητική του γραμμή, γιατί παρασύρεστε τόσο πολύ απο το συναίσθημα. Το άτομο αυτό έκανε αυτό που πίστευε , τι περιμένετε να πει , "συγνώμη" ; Και αν την έλεγε δηλαδή τι θα γινότανε;

χωρις να εχω καμια διαθεση να κανω τα πραγματα πολυπλοκα ,διακρινω μια ταση υπεραπλουστευσης των ερμηνιων που δινεις. Μηπως δεν ειναι το προφανες?? .Μηπως ετσι δεν τους δινουμε την σημασια που αξιζουν ?? (γενικωτερα μιλαω). Μηπως τα κανουμε ασημαντα ,ωστε αβιαστα να τα πεταξουμε μετα στον καλαθο ??

Για την προασπιστικη του γραμμη ,εχω σκεφτει πολυ απο χθες ,προσπαθωντας να δωσω μια εξηγηση. Προφανως και ειναι συμβουλη του συνηγορου του . Αλλα τι θα κερδισει με περαιτερω οξυνση της καταστασης ??. Τι προσπαθουσε να πετυχει προσπαθωντας να αμαυρωσει την μνημη του μαθητη ?? Μετα απο αυτο πιστευεις οτι θα οδηγηθουμε σε μια υφεση της καταστασης ?? τι επιδιωκει ??

για να ακουστεί μια αλήθεια που έχουν αποφασίσει μόνοι τους ποιά είναι ;

εχεις (προ) αποφασισει εσυ ποια ειναι η αληθεια ?? Ειναι (η δικια σου) αντιθετη με του κοσμου ?? και γιατι ???

επειτα και να ειναι αληθεια οτι εξοστρακιστηκε η σφαιρα ......... ΚΑΙ ?? (δεν μπαινει καν τετοιο θεμα ,οταν εχουμε ενα γεγονος)

Δηλαδή ο κόσμος γουστάρει λαικό δικαστήριο και να κατέβει στην πλατεία με δάδες και να φωνάζει θάνατος θάνατος , μπατσοι κτήνοι αλητες δολοφονοι ; Σαν το μεσαίωνα ξέρω γω... Εγώ δεν μπορώ να ερμηνεύσω με μια σαφή αιτιοκρατική σχέση την συμπεριφορά του κόσμου , ειλικρινά :rolleyes:

σε αυτο συμφωνω. ο "κοσμος" τρελαινεται για "λαικο δικαστηριο" ,τρελαινεται για εξευτελισμους ,πατημα προσωπικοτητων ,λυντσαρισμα .........

...........θελεις να προσπαθησουμε να το ερμηνευσουμε μαζι χωρις υπεραπλουστευσεις και πολυπλοκες σκεψεις ?? και την βιαιη συμπεριφορα των "κουκουλοφορων" :P

Οταν απέναντι απο την κάννη είσαι εσύ (σου το απευχομαι εννοειται), ελπίζω να αντιμετωπίσεις το θέμα τοσο ψύχραιμα και ωραία.

Ε, ρε συ , λογικά πράγματα συζητάμε ..αν ήμουν εγώ στην θέση ενός κοντινού του ανθρώπου μπορεί και να έκαιγα το σύμπαν ή μπορεί να έπεφτα σε βαθιά κατάθλιψη , απόγνωση, αλλά δεν είμαι. Μια δόση ενσυναίσθησης είναι απαραίτητη , αλλά πρέπει σαν παρατηρητές να βάζουμε να δουλεύει η κριτική μας σκέψη περισσότερο , διαφορετικά γινόμαστε ΟΧΛΟΣ ! Είναι τόσο "ψυχρό" αυτό που λέω;

Δεν θέλω να αναλύσω τώρα ξανά τα ίδια , διάβασε πιο πίσω να δεις τι πιστεύω για την αλληλουχία των γεγονότων ..αν και δεν είναι τόσο απόλυτη όσον αφορά τις "πιέσεις" των καιρών ..αλλά πραγματικά το γιατί συνέβησαν κάποια πράγματα αυτές τις μέρες είναι κάτι που ΔΕΝ μπορεί να μετρηθεί , δυστυχώς.

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Ε, ρε συ , λογικά πράγματα συζητάμε ..αν ήμουν εγώ στην θέση ενός κοντινού του ανθρώπου μπορεί και να έκαιγα το σύμπαν ή μπορεί να έπεφτα σε βαθιά κατάθλιψη , απόγνωση, αλλά δεν είμαι. Μια δόση ενσυναίσθησης είναι απαραίτητη , αλλά πρέπει σαν παρατηρητές να βάζουμε να δουλεύει η κριτική μας σκέψη περισσότερο , διαφορετικά γινόμαστε ΟΧΛΟΣ ! Είναι τόσο "ψυχρό" αυτό που λέω;

πιο απολυτα ,δεν μπορω να συμφωνησω...........

απλα ,το ενα φερνει το αλλο ,ξαφνικα ανακαλυπτουμε οτι την προηγουμενη φορα δεν ειχαμε αντιμετωπισει αποτελεσματικα τα πραγματα αλλα τα χωσαμε κατω απο το χαλι το οποιο φαινεται οτι με το ζορι χωραει αλλα ,και "ξαφνικα" εμφανιζονται παλι μπροστα μας..........

Δεν θέλω να αναλύσω τώρα ξανά τα ίδια , διάβασε πιο πίσω να δεις τι πιστεύω για την αλληλουχία των γεγονότων ..αν και δεν είναι τόσο απόλυτη όσον αφορά τις "πιέσεις" των καιρών ..αλλά πραγματικά το γιατί συνέβησαν κάποια πράγματα αυτές τις μέρες είναι κάτι που ΔΕΝ μπορεί να μετρηθεί , δυστυχώς.

οπως θες........... :rolleyes:

χωρις να εχω καμια διαθεση να κανω τα πραγματα πολυπλοκα ,διακρινω μια ταση υπεραπλουστευσης των ερμηνιων που δινεις. Μηπως δεν ειναι το προφανες?? .Μηπως ετσι δεν τους δινουμε την σημασια που αξιζουν ?? (γενικωτερα μιλαω). Μηπως τα κανουμε ασημαντα ,ωστε αβιαστα να τα πεταξουμε μετα στον καλαθο ??

Να σου πω , αυτές τι μέρες έχω διαθέσει αρκετή σκέψη και προβληματισμό και φιλτράρησα τα όσα άκουσα απο δημοσιγράφους , φόρουμς κτλ Τίποτα από όλα αυτά δεν έχουν λογική σύνδεση μεταξύ τους , το είπα και πριν πιο κυνικά - όλα οφείλονται σε ένα μπουκάλι μπύρας... Πόσο σημαντικό είναι αυτό δηλαδή ώστε να του δώσω μια κοινωνιολογική ανάλυση - και εδώ που τα λέμε για να κάνει κάποιος κάτι τέτοιο θα πρέπει να είναι "ειδικός" και να μην βασίζεται στην υποκειμενική του εκτίμηση και σε δικές του κοσμοθεωρίες.

(μιλάω πάντα για την ροή γεγονότων έτσι, δεν είμαι κανένας αναίσθητος άνθρωπος , ξέρω τι νιώθει ένας έφηβος, ή ενας που θέλει να τα σπάσει όλα , ή ένας φίλος που χάνει τον άνθρωπό του. )

Για την προασπιστικη του γραμμη ,εχω σκεφτει πολυ απο χθες ,προσπαθωντας να δωσω μια εξηγηση. Προφανως και ειναι συμβουλη του συνηγορου του . Αλλα τι θα κερδισει με περαιτερω οξυνση της καταστασης ??. Τι προσπαθουσε να πετυχει προσπαθωντας να αμαυρωσει την μνημη του μαθητη ?? Μετα απο αυτο πιστευεις οτι θα οδηγηθουμε σε μια υφεση της καταστασης ?? τι επιδιωκει ??

Ωραία , γιατί να επιδιώκει κάτι συνωμοσιολογικό ; Αφου θα υποστηρίξει αυτό που πιστεύει, δεν προσπαθεί να πετύχει κάτι , ο άνθρωπος θεωρεί οτι έτσι έπρεπε να πράξει. Δηλαδή τι , θα του επιβάλουμε πως θα υπερασπιστεί τον εαυτό του; Οκ , ας τον κλείσουμε στη απομόνωση να τελειώνουμε τότε...

εχεις (προ) αποφασισει εσυ ποια ειναι η αληθεια ?? Ειναι (η δικια σου) αντιθετη με του κοσμου ?? και γιατι ???

επειτα και να ειναι αληθεια οτι εξοστρακιστηκε η σφαιρα ......... ΚΑΙ ?? (δεν μπαινει καν τετοιο θεμα ,οταν εχουμε ενα γεγονος)

Το είπα και πιο πριν,.. αυτό που μπορώ να κάνω ως μη εμπλεκόμενος είναι να φιλτράρω τα γεγονότα χωρίς την παρόρμηση του συναισθήματος, μόνο έτσι μπορεί να βγάλω κάποια άκρη. Δεν λέω οτι ξέρω την αλήθεια , αλλά την προσεγγίζω με πιθανότητες κατα κάποιον τρόπο. Οσο για τον κόσμο , για πολλούς λόγους , δεν τον λαμβάνω σοβαρά υπόψην μου , τα φαινόμενα απατούν ακόμα και για αυτόν , δεν εμπιστεύομαι γενικά την ψυχολογική αντίδραση του όχλου με την έννοια οτι δεν του προσδίδω καθορίσιμα αίτια συμπεριφοράς. Για να καταλάβεις τι εννοώ , προσπάθησε να καθορίσεις την πηγή εκτόνωσης των οπαδών σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο, έχεις την εντύπωση οτι ενδιαφέρονται για την ομάδα; ή οτι θα λυπηθούν τις μανάδες των ποδοσφαιριστών; Μπα... στην ιδιωτική τους όμως ζωή ; τι θα κάνουν ; όλα εκεί γίνονται μέλη γάλα... (το ερώτημα είναι γιατί το πλήθος συμπεριφέρεται έτσι; ..δεν είναι η κοινωνική καταπίεση , το πρωτόγονο αυτό συναίσθημα δεν πρόκειται να εκλείψει ούτε κάν σε ιδανικές κοινωνίες τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο της εξέλιξης... )

.........θελεις να προσπαθησουμε να το ερμηνευσουμε μαζι χωρις υπεραπλουστευσεις και πολυπλοκες σκεψεις ?? και την βιαιη συμπεριφορα των "κουκουλοφορων" smile.gif

Για τους προβοκάτορες εννοείς; Το είπα και πριν , δεν εμπιστεύομαι τις θεωρίες συνωμοσίας , τις θεωρώ σαν μια ανόητη διέξοδο απο την πραγματική αδυναμία να ερμηνεύσουμε κάποια πράγματα , που πρέπει οπωσδήποτε να τους δώσουμε μια οργανωμένη μορφή. Να ξέρετε επίσης οτι η εκφραση τέτοιων απόψεων , ξέρετε θεωρίες συνωμοσίες και τα συναφή, εκπίπτουν ως ένα βαθμό σε ένα σχιζοειδή τύπο προσωπικότητας , σε υγειη πλαίσια - βασικά έχουμε και ψυχολόγο στην κουβέντα να μας τα εξηγήσει καλύτερα..

Edited by Fidelio

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΒΑΤΙΔΟΥ

Νόμιζα ότι η ηθική είχε όρια αλλά...αν είσαι Κούγιας ......... εισαι η ηθικη αυτοπροσωπως :rolleyes:

edit

τωρα ειδα το ποστ σου ,προφανως το ποσταραμε συγχρονως. Με χαρα διαπιστωνω οτι θα μπορουσαμε να γραψουμε αλλες 13 σελιδες ,ομως θα πρεπει να αποσυρθω τωρα....

Υ.Γ. πολυ μου αρεσε αυτο που γραφεις

"εμπιπτουν σε ενα βαθμο σε εναν σχιζοειδη τυπο προσωπικοτητας" :P:P

λοιπον αγαπητε Fid. Οπως σου ειπα και παραπανω θα μπορουσαμε να γεμισουμε αλλες 13 σελιδες. Θα μπορουσαμε ομως να τις γεμισουμε γυρνωντας στα ιδια και στα ιδια και θα γινουμε κουραστικοι. Νομιζω οτι σε ολες αυτες τις σελιδες δοθηκε η ευκαιρια στον καθενα αν ηθελε να συμμετεχει ,οχι μονο να αναπτυξει τις δικες του θεσεις και επιχειρηματα ,αλλα και να ακουσει τοσες θεσεις αλλων.

Επειδη λοιπον νομιζω οτι η συζητηση (απο μερους μου εννοω) εκανε τον κυκλο της δεν θα μπω στην διαδικασια να σου απαντησω σε ενα -ενα κομματι του ποστ σου που εχω αντιθετες αποψεις .

Ειχα μαλιστα σκοπο να παραθεσω ορισμενες φρασεις σου ,που μου "βαζουν λογια στο στομα" (καλα στα πληκτρα) που δεν ισχυριστηκα ποτε ,ουτε καν εννοησα κατι σχετικο.

(Σε μια φραση δε ,απαντας και μονος σου στο ερωτημα που "φερομαι" οτι σου κανω....!!!!!!!!

Θαθελα τελος να ειχα τελειωσει την συζητηση με το ποστ μου ,

που σε παραθεση επανεφερε ο Ορεστης διηγουμενος την δικια του εμπειρια

Εγώ arma να σου πω την αλήθεια ΔΕΝ έχω καταλάβει ΠΟΥ διαφωνείς .. αλλά it's οκ 80

Εγώ arma να σου πω την αλήθεια ΔΕΝ έχω καταλάβει ΠΟΥ διαφωνείς .. αλλά it's οκ 80

οχι ???????????:huh:

καλα τοτε σου προτεινω να ξαναρχισεις το διαβασμα απο την αρχη :lol:

35 χρόνια πίσω.....ο κόσμος ταμπουρώνεται στο πολυτεχνείο.....ο Παναθηναϊκός κάνει πορεία στην Ευρώπη και....ο Καραμανλής πάει Παρίσι (Βρυξέλες)

να είχαμε 13 σελίδες και για θέματα χιονοδρομικού ενδιαφέροντος 80

There is no such thing as too much snow (Doug Coombs)

http://www.pelionski.gr/

λολ, ... εντελώς σουρεαλιστικό ήταν όταν ο Καραγκούνης έκανε δηλώσεις για την μεγάλη επιτυχία της ομάδας του παναθηναικού , την ίδια στιγμή που η πατησίων καιγότανε/την σπάγανε κυ-ρι-ο-λε-κτι-κα. Είναι για γέλια η κατάσταση παιδιά , έλεγα σε πρώτα ποστς οτι μιλάμε για σενάριο των αδελφων κοεν , όχι όχι , έκανα λάθος , εδώ μιλάμε για φάση εντελώς Monty python.

Edited by Fidelio

λολ, ... εντελώς σουρεαλιστικό ήταν όταν ο Καραγκούνης έκανε δηλώσεις για την μεγάλη επιτυχία της ομάδας του παναθηναικού , την ίδια στιγμή που η πατησίων καιγότανε/την σπάγανε κυ-ρι-ο-λε-κτι-κα. Είναι για γέλια η κατάσταση παιδιά , έλεγα σε πρώτα ποστς οτι μιλάμε για σενάριο των αδελφων κοεν , όχι όχι , έκανα λάθος , εδώ μιλάμε για φάση εντελώς Monty python.

γιατι σου απανταει ο μπανσκος κουνουπιδι απο τα ξιδια 4 το πρωι.....τι περιμενες δηλ???????σε ποια χωρα ζουμε ρε ντολτσεβιτε ...ακριβως οι ηρωες με τα καλτσον μοντυ παιθον και ο βερυκιος να ξεσπαθωνει ......

οποιος δεν γουσταρει ας παει ελβετια αλλα θα του λειψει το μπαχαλο....μολις χορτασει σκι παλι εδω θα ερθει......

να ζησει το ροκ εντ ρολλ μας με μασκες η χωρις με μουσια κομποσκινια βατοπεδια αλαβανους

Τι ρομαντικος και δον κιχωτης ο ΜΙΚ που ακομα πιστευει σε χιονοδρομικα με 70 χλμ στο ελ ελαδδορ............

ειχε και κατι μυδια σπεσιαλ εκτος απο το τανγκερει......ζητω η ντολτσε βιτα!!!!!!!!!!!!!

ORDEM E PROGRESSO

μεσα στην ταχυτητα των γεγονοτων ,οπως και της ταχυτητας των δημοσιευσεων των ποστ εδω ,ξεχασα να σχολιασω ενα ποστ του φιλτατου Μακη ,και θα ηθελα να το κανω τωρα παρολο που σας υποσχεθηκα οτι θα ησυχασετε απο εμενα......

Τα παληκαρακια που τα ΜΜΕ χαϊδευουν σαν 'νεαροι', 'κουκουλοφοροι', 'φοιτητες', 'μαθητες', και σπανια 'αντιεξουσιαστες' αλλα ποτε τρομοκρατες (δεν καταλαβα δηλαδη σπερνουν τον τρομο, το εργαλειο τους ειναι ο τρομος αλλα δεν ειναι τρομοκρατες; ). Ειναι τα παιδια τα δικα μας; Αυτα τα παιδια λοιπον, προσπαθουν να ριξουν απο το πεζοδρομιο μια νομιμα εκλεγμενη κυβερνηση.

για να κινδυνευουμε να συμβει αυτο Μακη μου ,πρεπει να υπαρχουν και αλλες παραμετροι. Δυο πραγματα μπορουν να συμβαινουν λοιπον

ειτε "αυτα τα παιδια" εχουν δυναμωσει τοσο ,και σε συνδοιασμο με τις καταλληλες (ωριμες) πολιτικες συνθηκες ,και την ,αν οχι (υπο)στηριξη ,τουλαχιστον ανοχη να εχουν αποκτησει την ικανοτητα να το καταφερουν κατεβαινοντας στο πεζοδρομιο και αποσταθεροποιωντας την πολιτικη ζωη του τοπου ,(κατι που κατα την γνωμη μου "σιγα να μην"...)

ειτε ,επειδη αυτη η κυβερνηση αποδεικνυεται ανικανη να διαχειριστει αλλη μια κριση, ειναι ετοιμη να πεσει απο μονη της... (δεν ειδες ολα αυτα τα χρονια συσσωμη την αντιπολιτευση (και ιδιως την αξιωματικη) ποσο μεγαλο αγωνα :rolleyes: εκανε για αυτο ?? Απλως δεν (χρειαστηκε να) λεει τιποτα.... Η κυβερνηση τα εκανε ολα μονη της.............. :P

"απο το πεζοδρομιο" (και μαλιστα χωρις την χρηση παραμικρης βιας) εχουν πεσει κι'αλλες φορες νομιμα εκλεγμενες κυβερνησεις και οχι μονο δικτατορικα - απολυταρχικα καθεστωτα.

Οποιαδηποτε συγκριση με την παρουσα κατασταση ομως ,(οπως και εσυ ειπες "με το Πολυτεχνειο" ) ,ειναι τουλαχιστον αφελης

Αυτα που ειδαμε στην αρχη της εβδομαδος μου εφεραν μνημες των 'ιουλιανων' (Ιουλιος 1965), που μετα το κοινοβουλευτικο πραξικοπημα του παλατιου, ο Γερος της Δημοκρατιας (Γ. Παπανδρεου για τους μη γνωριζοντες) πιστεψε οτι θα διαχειριστει το πεζοδρομιο και ειχαμε παρομοια γεγονοτα (και οχι με τοσο εκτεταμενο πλιατσικο)..

Τελικα, η κοινοβουλευτικη κυβερνηση (ο Θεος να την κανει...) επεσε κατω απο τις ερπυστριες των τανκς του Παπαδοπουλου.

Γι'αυτο εκλεισα το πρωτο μου ποστ 'με λυπη και ανησυχια'.

Ανησυχω και για πολλα αλλα δυστυχως... :rolleyes:

Φιλικα ομως

ΜακηςΜ

Γι'αυτο εκλεισα το πρωτο μου ποστ 'με λυπη και ανησυχια'.

Ανησυχω και για πολλα αλλα δυστυχως... :lol:

Φιλικα ομως

ΜακηςΜ

..........και εγω Μακη μου ειχα αρχισει το ποστ μου με την λεξη "φοβαμαι.........."

θελω να ξερεις οτι ΣΥΜΠΑΣΧΩ :(

(επισης κατανοησα πληρως γιατι φορτιστικες τοσο συναισθηματικα απο την αναφορα στο Πολυτεχνειο)

Nα τα χαιρόμαστε :lol::(

Οδός Στουρνάρη 10/12/08 στην Αθήνα δίπλα στο Πολυτεχνείο :(

IMG_4256_10-12-2008.jpg

IMG_4257_10-12-2008.jpg

IMG_4258_10-12-2008.jpg

IMG_4259_10-12-2008.jpg

IMG_4260_10-12-2008.jpg

IMG_4261_10-12-2008.jpg

IMG_4262_10-12-2008.jpg

IMG_4263_10-12-2008.jpg

IMG_4264_10-12-2008.jpg

IMG_4265_10-12-2008.jpg

IMG_4266_10-12-2008.jpg

IMG_4267_10-12-2008.jpg

IMG_4268_10-12-2008.jpg

IMG_4269_10-12-2008.jpg

IMG_4270_10-12-2008.jpg

IMG_4271_10-12-2008.jpg

IMG_4272_10-12-2008.jpg

IMG_4273_10-12-2008.jpg

IMG_4274_10-12-2008.jpg

IMG_4275_10-12-2008.jpg

IMG_4276_10-12-2008.jpg

NO COMENTS

.............ή μάλλον ένα σχόλιο.........αυτή οι "Γνωστοί Άγνωστοι" που ακούμε τόσα χρόνια, πρέπει να είναι ίσα με 50 χρονών τώρα :(

Μάκη εμφανίσου μην κρύβεσαι πλέον :(:(

There is no such thing as too much snow (Doug Coombs)

http://www.pelionski.gr/

Μάκη εμφανίσου μην κρύβεσαι πλέον :(:lol:

Εγω ειμαι γνωστος... ο ανθος της Ελληνικης Χιονοδρομιας :(

Mod.jpg

35 χρόνια πίσω.....ο κόσμος ταμπουρώνεται στο πολυτεχνείο.....ο Παναθηναϊκός κάνει πορεία στην Ευρώπη και....ο Καραμανλής πάει Παρίσι (Βρυξέλες)

Ωραία. Τώρα μένει να δούμε ποιός θα κυβερνήσει στη μετα ... μεταπολίτευση :)

Μπορώ να κάνω τα πάντα εκτός απ' το να αποφασίσω τι να κάνω!

προφητικό. Το έδειξαν στο ράδιο αρβύλα 1 ημέρα πριν το θάνατο του μικρού.......

Ελπίζω οι διαδηλώσεις να συνεχιστούν, η αναστάτωση και η κινητοποίηση να ξυπνήσουν την προβατίλα που βρωμάει στους καναπέδες μας.

Ελπίζω οι φωτιές να μπουν στις καρδιές που δεν χτυπούν και στα μυαλά που έχουν παγώσει......χρόνια τώρα......αιώνες

Ελπίζω οι διαδηλώσεις να συνεχιστούν, η αναστάτωση και η κινητοποίηση να ξυπνήσουν την προβατίλα που βρωμάει στους καναπέδες μας.

Ελπίζω οι φωτιές να μπουν στις καρδιές που δεν χτυπούν και στα μυαλά που έχουν παγώσει......χρόνια τώρα......αιώνες

+1

και πέρνω την υπογραφή σου για να συμφωνήσω:

Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Μα αφού διαδηλώνουν ειρηνικά γιατι κρύβουν τα προσωπάκια τους;;; 8):P

Μαλλον γιατι τους βολευει ΟΛΟΥΣ αυτη η κατασταση ;)

post-90-1229356544_thumb.jpg

...και μην ξεχναμε οτι πολλες φορες, αστυνομικοι

εν ωρα υπηρεσιας, αφαιρουν τα διακριτικα τους (τους αριθμους τους),

κατι που στις δυναμεις των ΜΑΤ ειναι κανονας.

Και αντε εσυ, ο απλος πολιτης που βγηκες να διαδηλωσεις για το οποιο δικιο σου,

(αψηφωντας τους κουκουλοφωρους - μπαχαλακηδες - βανδαλους

και την ταση της εποχης μας, που μας θελει αμετοχα ζωα,

νοιωθωντας ομορφα για αυτο το συναισθημα)

να ζητησεις τα ρεστα απο τον αστυνομικο που σε βαρεσε στο δοξα πατρι,

ή βριζωντας σε, με αναλογη συμπεριφορα με των "γνωστων αγνωστων".

(ρεστα = τα στοιχεια του, για να του κανεις αναφορα, κατι που

ειναι δικαιωμα σου, μην πω και υποχρεωση σου προς τους υπολοιπους...

οταν συναντας τετοια συμπεριφορα απο καποιον που ειναι εκει για το καλο μας...)

Και αυτοι... οι "γνωστοι αγνωστοι"...???

Κοντευω τα 30... και ακομα αγνωστοι ειναι.... :lol: !

Τι στο διαολο...???

Καποιες αλλες εποχες...

μαυρες...

η αστυνομια ειχε μαζεψει "αλλους αγνωστους" μεχρι τοτε,

με κριτιριο τα πολιτικα τους πιστευω και μονο, για να τους στειλει "ταξιδακια αναψυχης",

στα Ελληνικα νησια.

Τους τοτε "κακοποιους" τους μαντρωσε μεσα σε λιγες εβδομαδες.

Εδω και τοσα χρονια δεν μπορει να βρει ποιοι ειναι αυτοι οι αγνωστοι του σημερα???

Και δεν εννοω να τους παει και αυτους ταξιδακια...

αλλα να κανει τα νομιμα (απο νομους αλλο τιποτα αυτη η χωρα...)

ετσι ωστε εμεις, οι πολιτες αυτης της χωρας να νοιωθουμε

ελευθεροι και προστατευμενοι...

Εκει η Αστυνομια γιατι ειναι ανικανη??

Ενω σε αλλες περιπτωσεις τα καταφερνει μια χαρα...

...ή μηπως δεν θελουν κατι τετοιο???

Α...

και κατι που θυμήθηκα!

Αυτους που αποκαλουμε ευκολα αναρχικους ή γνωστους - αγνωστους

ειναι το μεγαλυτερο αλλοθι αυτης της κοινωνιας.

Αlcatraz για να μην παιδεύεσαι με τα παραπάνω ερωτήματα , λοιπον , η αστυνομία ΔΕΝ επενέβη ενεργητικά γιατί πολύ απλά ΔΕΝ είχε τέτοιες εντολές. Η αστυνομία έχει την ικανότητα (προβλήματα υπάρχουν βέβαια ) , εκτελεστικά , να κάνει επέμβαση και να κάνει και συλλήψεις , υπάρχουν τρόποι , απλώς ΔΕΝ δόθηκε η εντολή και γενικά επικρατεί μια αδράνεια, μια παθητικότητα. Η αιτία δεν κρύβει καμία είδους συνωμοσία και ούτε τίθεται θέμα ανικανότητας - αν πάρουμε την περίπτωση οτι είσαι υπερ ή θερμός απέναντι σε μια ενεργητικής φύσεως επέμβαση τότε ίσως να σου λυθεί ο προβληματισμός με το να σου πω οτι τα υψηλότερα στελέχη δεν είχαν την "τόλμη" να πάρουν μια τέτοια απόφαση. (εγώ είμαι υπέρ παθητικής στάσης /αμυντικής και η οποία τηρήθηκε, εννοείτε οτι είχε το κόστος της.. ).

(Συζήτα με κάποιον αστυνομικό αν έχεις κάποιον γνωστό και ειδικά αν ήταν μέσα στα πράγματα των ημερών .... )