Nickel 76 Report post Posted March 21, 2009 θεού θέλοντος μέχρι 3 Μάη θα κάνουμε σκί... Quote Share this post Link to post Share on other sites
crazy_lkk 0 Report post Posted March 21, 2009 θεού θέλοντος μέχρι 3 Μάη θα κάνουμε σκί... με εφτιαξες τωρα. αντε με τοση εξασκιση στα καλαβρητα,ελπιζω να κατεβω σωατα το τετραπλο. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χ.Κ.Π. 0 Report post Posted March 22, 2009 ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ 22/03/2009 08:10 Συννεφιά, φρέσκο χθεσινοβραδινό χιόνι 05εκ.+, μέτριος Ν άνεμος , αναμένεται βελτίωση. Λειτουργεί κανονικά όλο το ΧΚΠ εκτός από Πυθία (Νο14) και Περιφεριακή λόγω κίνδυνου χιονοστοιβάδων. Από Δευτέρα , Τρίτη προβλέπεται λιακάδα και κανονική λειτουργία του ΧΚΠ , καιρού επιτρέποντος. Μέρες με ηλιοφάνεια είναι ευκαιρία απο τέρμα Ηρακλή μέσω "περιφερειακής" (Νο24) ή απο τέρμα Οδυσσέα ή Δία μέσω "σαχάρας" (Νο22) να επισκέπτεστε την ανακαινισμένη Φτερόλακα και να επιστρέφετε Κελλάρια από κορυφή Δία (Νο16) Το βουνό είναι γεμάτο χιόνι, οι πίστες έχουν πολύ καλή βάση ιδίως στα Κελλάρια και αισιοδοξούμε , εάν δεν έχουμε αφύσικους νοτιάδες και υψηλές θερμοκρασίες να χιονοδρούμε ικανοποιητικά έως ΠΑΣΧΑ! Λειτουργία ΧΚΠ,καιρού επιτρέποντος. Κατά την διάρκεια της εβδομάδας προβλέπεται κανονική λειτουργία ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, αναβατήρων και πιστών δηλ., Κελλάρια : Αφροδίτη, Ηρακλής, Περικλής, Ερμής ή Οδυσσέας, Αίολος ή Βάκχος, Φτερόλακα :Δίας, Παν (10) ,Ηνίοχος (6), Ήρα(7) ή Πυθίας (14) Δρόμοι Ολοι οι δρόμοι προς το ΧΚΠ είναι ανοιχτοί . Οι οδηγοί όμως, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι πάντα με αντιολισθητικές αλυσίδες και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. ΩΡΑΡΙΟ ΧΚΠ Εναρξη λειτουργίας ΧΚΠ ώρα 08.00 (Σ,Κ, αργίες) (και 08.30 (καθημερινές)), τελευταία άνοδο χιονοδρόμου 16.00 (Σ,Κ, αργίες) (και 15.30 (καθημερινές)), τελευταία κάθοδος ΤηλεκαμΠ. Αφροδίτης 17.00(Σ,Κ, αργίες) (και 16.30 (καθημερινές)), (+0,5 έως 1 ώρα ΠΑΡΑΤΑΣΗ ,καιρού επιτρέποντος ( επιθυμητά είναι θερμοκρασία χαμηλή - βοριαδάκια) τηλέφωνα ΧΚΠ 24ώρες/24ωρο 2234 22700, 22689,29032,22339,22373, 22694 και 8001100300(δωρεάν κλήση) επικοινωνία infoxkp@etasa.gr Quote Τηλ. 22340 22700 Website: http://www.parnassos-ski.gr/ e-mail: pdrivas@etasa.gr Share this post Link to post Share on other sites
Χ.Κ.Π. 0 Report post Posted March 22, 2009 Κυριακή 22 Μαρτίου Μ’ ένα ασταθή-ευμετάβλητο καιρό πέρασε η μέρα σήμερα. Νωρίς το πρωί ήλιος, αργότερα συννεφιά, μετά αραιή ομίχλη, κατά τις 12:45 χιόνι και μετά τις 14:00 πάλι ηλιοφάνεια. Το χιόνι ήταν φρέσκο αλλά αρκετά «βαρύ» με αποτέλεσμα να μην μπορεί να στρωθεί ικανοποιητικά από τους χιονοστρωτήρες. Έτσι υπήρξαν κάποια παράπονα, από μερίδα των πελατών μας, από τους οποίους και ζητάμε κατανόηση. Πάντως σε γενικές γραμμές όσοι ήρθαν σήμερα στο βουνό απόλαυσαν το αγαπημένο τους σπορ αφού (με εξαίρεση το διάστημα από τις 12:45 μέχρι τις 14:00) οι συνθήκες ήταν ικανοποιητικές. Μάλιστα σε αυτό βοήθησαν τόσο οι ελάχιστες ουρές στους αναβατήρες όσο και η παράταση μιας ώρας που δόθηκε στη λειτουργία τους. Οι αναβατήρες και οι πίστες του ΧΚΠ λειτούργησαν όλες κανονικά εκτός του αναβατήρα Πυθία και των πιστών Πυθία και Περιφερειακή. Ο λόγος που δεν δόθηκαν σε λειτουργία ήταν ο μεγάλος κίνδυνος χιονοστιβάδων (με βαθμό επικινδυνότητας 4). Για το επόμενο 3ήμερο και μέχρι την 25η Μαρτίου προβλέπεται πολύ καλός καιρός γι αυτό όσοι πιστοί προσέλθετε! Επίσης με τις μέχρι τώρα μετεωρολογικές προβλέψεις, αναμένουμε κάποια ακόμη χιόνια την Πέμπτη και την Παρασκευή ενώ το επόμενο σαββατοκύριακο θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Έτσι προγραμματίζουμε ήδη νυχτερινό σκι στα Κελλάρια για το επόμενο Σάββατο, οπότε αγαπητοί φίλοι σπεύσατε να εκμεταλλευθείτε την ευκαιρία! Λίγες φωτογραφίες από τα Κελλάρια Η απότομη του Ηρακλή... «Ολημερής ξεθάβαμε, το βράδι εθαβόταν» κατά τη γνωστή ρήση για το Γεφύρι της Άρτας. Και η Φτερόλακκα. Η αγαπημένη μας 7α, προσήνεμη και χωρίς ομίχλη σχεδόν όλη τη μέρα! Quote Τηλ. 22340 22700 Website: http://www.parnassos-ski.gr/ e-mail: pdrivas@etasa.gr Share this post Link to post Share on other sites
Χ.Κ.Π. 0 Report post Posted March 22, 2009 QUIZ: Ποιό είναι το πλησιέστερο μέρος προς το Χ.Κ.Π. (μόλις 5 km) όπου μπορείτε να διανυκτερεύσετε με 14 ευρώ το άτομο; Quote Τηλ. 22340 22700 Website: http://www.parnassos-ski.gr/ e-mail: pdrivas@etasa.gr Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted March 22, 2009 Καταφύγιο; Quote Share this post Link to post Share on other sites
MAC 1,032 Report post Posted March 22, 2009 Υπάρχει καταφύγιο λίγο πριν το Χ.Κ. Γεροντόβραχου. Quote Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία. Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.- Share this post Link to post Share on other sites
eolos 50 Report post Posted March 22, 2009 Για να καταλάβετε πόσο χιόνι έχει το βουνό τέλη Μαρτίου Προσέξτε τα κολονάκια σήμανσης. Εξοδος Ηρακλή 8 Μαρτίου και σημερα Πρ. Ηλιας 27 Φεβρουαρίου και σημερα Διαδρομη 15Α απο Βάκχο προς Περικλη 1 Φεβρουαρίου και σημερα Που ειναι τα κολονάκια ΟΕΟ; Quote lamiawebcam.gr actionphotos.gr virtual-tours.gr Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,259 Report post Posted March 22, 2009 Αύριο Κυριακή πελατεία και ο Θεός θα είναι πάνω...γιά να δούμε μπινελίκια ή συγχαρητήρια θα πάρει το τρίτο μέρος της αγ. τριάδας..... 8 στα 10 για το χκπ. Με καθυστέρηση Ηρακλης (μικρή), Οδυσσέας (μεγάλη). αρα δικαίως συγχαρητήρια. Εκπληκτική παρθενοραφή στην σαχάρα στις 14,00. Σαν να ήταν το πρωί (30 λεπτά σφοδρής χιονόπτωσης). να κλείνεις την 14 και παρόλαυτά να κόβουν τα λούκια απο πάνω σαν να μην τρέχει τίποτα Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 23, 2009 Με λιφτ του 79? Μετά από κακοκαιρία? ΚΑΙ ΒΑΖΕΙΣ ΕΣΥ 8/10? COME JESUS AND MADDONA Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
elgreco 32 Report post Posted March 23, 2009 Ευχαριστούμε ΧΚΠ για την απίθανη Κυριακή Μετά από χιονόπτωση και λειτουργούσαν όλα................ Σωστή η επισήμανση για χιονοστιβάδες αλλά ποιος ακούει? Μετά τις 14:00 εχθές Prive Φτερόλακα.....λιώσαμε όλη μέρα λόγω έλειψης ουρών. Ευτυχώς είναι κουτσουρεμένη η εβδομάδα! Quote There is no such thing as too much snow (Doug Coombs) http://www.pelionski.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted March 23, 2009 Για κάποιο ανεξακρίβωτο λόγο χθες δεν ήταν η μέρα μου. Το εκτός μου φάνηκε βαρύ, το εντός χωράφι και η ορατότητα μέτρια έως κακή κατά διαστήματα. Οι περισσότεροι πάντως πέρασαν καλά, οπότε προφανώς εγώ δεν ήμουν σε καλή μέρα. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
nek70 5 Report post Posted March 23, 2009 Προφανώς Quote Share this post Link to post Share on other sites
elgreco 32 Report post Posted March 23, 2009 Για κάποιο ανεξακρίβωτο λόγο χθες δεν ήταν η μέρα μου. Το εκτός μου φάνηκε βαρύ, το εντός χωράφι και η ορατότητα μέτρια έως κακή κατά διαστήματα. Οι περισσότεροι πάντως πέρασαν καλά, οπότε προφανώς εγώ δεν ήμουν σε καλή μέρα. Κοίτα συνονόματε για όλα υπάρχει λόγος: "Για κάποιο ανεξακρίβωτο λόγο χθες δεν ήταν η μέρα μου." : Ξέρουμε και οι δύο γιατί "Το εκτός μου φάνηκε βαρύ, το εντός χωράφι" : Για το εκτός θέλεις επιτέλους άλλα σκι και όχι άλλο αμάξι Το εντός ήταν όντως χωράφι αλλά έφταιγε η χιονόπτωση μέχρι το πρωί "η ορατότητα μέτρια έως κακή κατά διαστήματα" : Όχι στη Φτερόλακα " Οι περισσότεροι πάντως πέρασαν καλά, οπότε προφανώς εγώ δεν ήμουν σε καλή μέρα" Οh Yessssss Ξέχασα τελικά να αφήσω τα κλειδιά του χιονοδρομικού φεύγοντας Θα τα επιστρέψω το επόμενο ΣΚ Quote There is no such thing as too much snow (Doug Coombs) http://www.pelionski.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted March 23, 2009 "Για κάποιο ανεξακρίβωτο λόγο χθες δεν ήταν η μέρα μου." : Ξέρουμε και οι δύο γιατί "Το εκτός μου φάνηκε βαρύ, το εντός χωράφι" : Για το εκτός θέλεις επιτέλους άλλα σκι και όχι άλλο αμάξι [/color=#000000]Το εντός ήταν όντως χωράφι αλλά έφταιγε η χιονόπτωση μέχρι το πρωί Εγώ πάλι γιατί πιστεύω ότι είναι καθαρά θέμα κακής τεχνικής; Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
ChristosZ 2,649 Report post Posted March 23, 2009 Εγώ πάλι γιατί πιστεύω ότι είναι καθαρά θέμα κακής τεχνικής; Πρόσεχε ,θα βγει ο Fidelio και θα γράψει κανα σεντόνι για προσαρμοστικότητα Quote Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά? Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted March 23, 2009 Για κάποιο ανεξακρίβωτο λόγο χθες δεν ήταν η μέρα μου. Επειδή δεν ήσουν καλός μαζί μου κι υπέφερες από τύψεις Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted March 23, 2009 Επειδή δεν ήσουν καλός μαζί μου κι υπέφερες από τύψεις απ΄το πληκτρολόγιο μου το πήρες Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted March 23, 2009 Δεν πάτε στον Παρνασσό να δείτε αν έρχομαι; Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted March 23, 2009 οχι, θα παμε λιγο παραπέρα Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
eolos 50 Report post Posted March 23, 2009 ... το εντός χωράφι .. Μαλλον αργησες να ανεβεις και εγινε χωραφι. (μαλακό το χιονι αφου ηταν πολυ φρεσκο) Το πρωι ηταν ετσι Quote lamiawebcam.gr actionphotos.gr virtual-tours.gr Share this post Link to post Share on other sites
makistop 8 Report post Posted March 23, 2009 οχι, θα παμε λιγο παραπέρα ζηλεύουμε αλλά θα το αντέξουμε (αλλάξαμε και υπογραφή ε?) Quote ''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted March 23, 2009 Δεν πάτε στον Παρνασσό να δείτε αν έρχομαι; Αν μπορούσαμε να πάμε, θα πηγαίναμε απο χθες Εξακολουθείτε να μην είστε σε φόρμα κε Λάππα...από το κακό στο χειρότερο το πάτε Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted March 23, 2009 να κλείνεις την 14 και παρόλαυτά να κόβουν τα λούκια απο πάνω σαν να μην τρέχει τίποτα Τα λούκια κόπηκαν με πάρα πολύ προσοχή και σύναιση... Τεσπά ήταν όντως 4/5 ο κίνδυνος χιονοστιβάδας στα λούκια κατα μήκος όλης της Περιφεριακής. Ο Δίας και ο Οδυσσέας άνοιξαν με καθυστέρηση γιατί έπρεπε να ελεγχθουν οι πλαγίες για τις χιονοστιβάδες. Είπαμε αυτά τα 2 συνήθως ανοιγουν μαζί πλεόν. άλλο ένα χειμωνιάτικο ΣΚ... Το σάββατο ένιωθα μοναξιά με τον Κορν στο 7 και την Κυριακή έπρεπε να φύγω νωρίς να γυρίσω Αθήνα και ανέλαβε ο Louis να τρέξουμε λίγο το 3ωρο... Σουπερ ζέσταμα η κατάβαση της Καλλιόπης στις 8.30... (βγήκαν 8 στροφές σύνολο?) (χρωστάω ένα review για το καρβοπεδιλο της scott και για το K2 Coomba αυτό το ΣΚ...) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted March 23, 2009 Εξακολουθείτε να μην είστε σε φόρμα κε Λάππα...από το κακό στο χειρότερο το πάτε <_> Μην το κουράζετε άλλο γιατί θα το χάσετε τελείως το παιχνίδι. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites