Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
PanosDrivas

Φωτοενημέρωση από το Χ.Κ. Παρνασσού

Recommended Posts

θεού θέλοντος μέχρι 3 Μάη θα κάνουμε σκί...

θεού θέλοντος μέχρι 3 Μάη θα κάνουμε σκί...

:( με εφτιαξες τωρα.

αντε με τοση εξασκιση στα καλαβρητα,ελπιζω να κατεβω σωατα το τετραπλο.

ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ 22/03/2009 08:10

Συννεφιά, φρέσκο χθεσινοβραδινό χιόνι 05εκ.+, μέτριος Ν άνεμος , αναμένεται βελτίωση.

Λειτουργεί κανονικά όλο το ΧΚΠ εκτός από Πυθία (Νο14) και Περιφεριακή λόγω κίνδυνου χιονοστοιβάδων.

Από Δευτέρα , Τρίτη προβλέπεται λιακάδα και κανονική λειτουργία του ΧΚΠ , καιρού επιτρέποντος.

Μέρες με ηλιοφάνεια είναι ευκαιρία απο τέρμα Ηρακλή μέσω "περιφερειακής" (Νο24) ή απο τέρμα Οδυσσέα ή Δία μέσω "σαχάρας" (Νο22) να επισκέπτεστε την ανακαινισμένη Φτερόλακα και να επιστρέφετε Κελλάρια από κορυφή Δία (Νο16)

Το βουνό είναι γεμάτο χιόνι, οι πίστες έχουν πολύ καλή βάση ιδίως στα Κελλάρια και αισιοδοξούμε , εάν δεν έχουμε αφύσικους νοτιάδες και υψηλές θερμοκρασίες να χιονοδρούμε ικανοποιητικά έως ΠΑΣΧΑ!

Λειτουργία ΧΚΠ,καιρού επιτρέποντος.

Κατά την διάρκεια της εβδομάδας προβλέπεται κανονική λειτουργία ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, αναβατήρων και πιστών δηλ.,

Κελλάρια : Αφροδίτη, Ηρακλής, Περικλής, Ερμής ή Οδυσσέας, Αίολος ή Βάκχος, Φτερόλακα :Δίας, Παν (10) ,Ηνίοχος (6), Ήρα(7) ή Πυθίας (14)

Δρόμοι

Ολοι οι δρόμοι προς το ΧΚΠ είναι ανοιχτοί . Οι οδηγοί όμως, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι πάντα με αντιολισθητικές αλυσίδες και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

ΩΡΑΡΙΟ ΧΚΠ

Εναρξη λειτουργίας ΧΚΠ ώρα 08.00 (Σ,Κ, αργίες) (και 08.30 (καθημερινές)),

τελευταία άνοδο χιονοδρόμου 16.00 (Σ,Κ, αργίες) (και 15.30 (καθημερινές)),

τελευταία κάθοδος ΤηλεκαμΠ. Αφροδίτης 17.00(Σ,Κ, αργίες) (και 16.30 (καθημερινές)),

(+0,5 έως 1 ώρα ΠΑΡΑΤΑΣΗ ,καιρού επιτρέποντος ( επιθυμητά είναι θερμοκρασία χαμηλή - βοριαδάκια)

τηλέφωνα ΧΚΠ 24ώρες/24ωρο

2234 22700, 22689,29032,22339,22373, 22694 και 8001100300(δωρεάν κλήση)

επικοινωνία

infoxkp@etasa.gr

Τηλ. 22340 22700

Website: http://www.parnassos-ski.gr/

e-mail: pdrivas@etasa.gr

Κυριακή 22 Μαρτίου

Μ’ ένα ασταθή-ευμετάβλητο καιρό πέρασε η μέρα σήμερα. Νωρίς το πρωί ήλιος, αργότερα συννεφιά, μετά αραιή ομίχλη, κατά τις 12:45 χιόνι και μετά τις 14:00 πάλι ηλιοφάνεια.

Το χιόνι ήταν φρέσκο αλλά αρκετά «βαρύ» με αποτέλεσμα να μην μπορεί να στρωθεί ικανοποιητικά από τους χιονοστρωτήρες. Έτσι υπήρξαν κάποια παράπονα, από μερίδα των πελατών μας, από τους οποίους και ζητάμε κατανόηση.

Πάντως σε γενικές γραμμές όσοι ήρθαν σήμερα στο βουνό απόλαυσαν το αγαπημένο τους σπορ αφού (με εξαίρεση το διάστημα από τις 12:45 μέχρι τις 14:00) οι συνθήκες ήταν ικανοποιητικές. Μάλιστα σε αυτό βοήθησαν τόσο οι ελάχιστες ουρές στους αναβατήρες όσο και η παράταση μιας ώρας που δόθηκε στη λειτουργία τους.

Οι αναβατήρες και οι πίστες του ΧΚΠ λειτούργησαν όλες κανονικά εκτός του αναβατήρα Πυθία και των πιστών Πυθία και Περιφερειακή. Ο λόγος που δεν δόθηκαν σε λειτουργία ήταν ο μεγάλος κίνδυνος χιονοστιβάδων (με βαθμό επικινδυνότητας 4).

Για το επόμενο 3ήμερο και μέχρι την 25η Μαρτίου προβλέπεται πολύ καλός καιρός γι αυτό όσοι πιστοί προσέλθετε!

Επίσης με τις μέχρι τώρα μετεωρολογικές προβλέψεις, αναμένουμε κάποια ακόμη χιόνια την Πέμπτη και την Παρασκευή ενώ το επόμενο σαββατοκύριακο θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Έτσι προγραμματίζουμε ήδη νυχτερινό σκι στα Κελλάρια για το επόμενο Σάββατο, οπότε αγαπητοί φίλοι σπεύσατε να εκμεταλλευθείτε την ευκαιρία!

Λίγες φωτογραφίες από τα Κελλάρια

P3220001.jpg

P3220019.jpg

P3220004.jpg

P3220010.jpg

P3220011.jpg

P3220017.jpg

Η απότομη του Ηρακλή...

P3220012.jpg

«Ολημερής ξεθάβαμε, το βράδι εθαβόταν» κατά τη γνωστή ρήση για το Γεφύρι της Άρτας.

P3220005.jpg

Και η Φτερόλακκα.

P3220015.jpg

Η αγαπημένη μας 7α, προσήνεμη και χωρίς ομίχλη σχεδόν όλη τη μέρα!

P3220016.jpg

Τηλ. 22340 22700

QUIZ: Ποιό είναι το πλησιέστερο μέρος προς το Χ.Κ.Π. (μόλις 5 km) όπου μπορείτε να διανυκτερεύσετε με 14 ευρώ το άτομο;

Τηλ. 22340 22700

Υπάρχει καταφύγιο λίγο πριν το Χ.Κ. Γεροντόβραχου.

Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία.

Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.-

Για να καταλάβετε πόσο χιόνι έχει το βουνό τέλη Μαρτίου

Προσέξτε τα κολονάκια σήμανσης.

Εξοδος Ηρακλή

8 Μαρτίου

DSC_8498.jpg

και σημερα

DSC_9710.jpg

Πρ. Ηλιας

27 Φεβρουαρίου

DSC_7141.jpg

και σημερα

DSC_9701.jpg

Διαδρομη 15Α απο Βάκχο προς Περικλη

1 Φεβρουαρίου

DSC_6134.jpg

και σημερα

DSC_9698.jpg

Που ειναι τα κολονάκια ΟΕΟ; :P:rolleyes:

Αύριο Κυριακή πελατεία και ο Θεός θα είναι πάνω...

γιά να δούμε μπινελίκια ή συγχαρητήρια θα πάρει το τρίτο μέρος της αγ. τριάδας.....

8 στα 10 για το χκπ. Με καθυστέρηση Ηρακλης (μικρή), Οδυσσέας (μεγάλη).

αρα δικαίως συγχαρητήρια.

Εκπληκτική παρθενοραφή στην σαχάρα στις 14,00. Σαν να ήταν το πρωί (30 λεπτά σφοδρής χιονόπτωσης).

να κλείνεις την 14 και παρόλαυτά να κόβουν τα λούκια απο πάνω σαν να μην τρέχει τίποτα :rolleyes:

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Με λιφτ του 79? Μετά από κακοκαιρία? ΚΑΙ ΒΑΖΕΙΣ ΕΣΥ 8/10?

COME JESUS AND MADDONA

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Ευχαριστούμε ΧΚΠ για την απίθανη Κυριακή :rolleyes:

Μετά από χιονόπτωση και λειτουργούσαν όλα................ :P Σωστή η επισήμανση για χιονοστιβάδες αλλά ποιος ακούει?

Μετά τις 14:00 εχθές Prive Φτερόλακα.....λιώσαμε όλη μέρα λόγω έλειψης ουρών. :lol:

Ευτυχώς είναι κουτσουρεμένη η εβδομάδα! :lol:

There is no such thing as too much snow (Doug Coombs)

http://www.pelionski.gr/

Για κάποιο ανεξακρίβωτο λόγο χθες δεν ήταν η μέρα μου. Το εκτός μου φάνηκε βαρύ, το εντός χωράφι και η ορατότητα μέτρια έως κακή κατά διαστήματα. Οι περισσότεροι πάντως πέρασαν καλά, οπότε προφανώς εγώ δεν ήμουν σε καλή μέρα. :rolleyes:

Make Parnassos Great Again!

Για κάποιο ανεξακρίβωτο λόγο χθες δεν ήταν η μέρα μου. Το εκτός μου φάνηκε βαρύ, το εντός χωράφι και η ορατότητα μέτρια έως κακή κατά διαστήματα. Οι περισσότεροι πάντως πέρασαν καλά, οπότε προφανώς εγώ δεν ήμουν σε καλή μέρα. :rolleyes:

Κοίτα συνονόματε για όλα υπάρχει λόγος:

"Για κάποιο ανεξακρίβωτο λόγο χθες δεν ήταν η μέρα μου." : Ξέρουμε και οι δύο γιατί :D:lol:

"Το εκτός μου φάνηκε βαρύ, το εντός χωράφι" : Για το εκτός θέλεις επιτέλους άλλα σκι και όχι άλλο αμάξι :P Το εντός ήταν όντως χωράφι αλλά έφταιγε η χιονόπτωση μέχρι το πρωί :D

"η ορατότητα μέτρια έως κακή κατά διαστήματα" : Όχι στη Φτερόλακα :D

" Οι περισσότεροι πάντως πέρασαν καλά, οπότε προφανώς εγώ δεν ήμουν σε καλή μέρα" Οh Yessssss :lol::P:P:):P

Ξέχασα τελικά να αφήσω τα κλειδιά του χιονοδρομικού φεύγοντας :lol: Θα τα επιστρέψω το επόμενο ΣΚ :P

There is no such thing as too much snow (Doug Coombs)

http://www.pelionski.gr/

"Για κάποιο ανεξακρίβωτο λόγο χθες δεν ήταν η μέρα μου." : Ξέρουμε και οι δύο γιατί :lol::rolleyes:

"Το εκτός μου φάνηκε βαρύ, το εντός χωράφι" : Για το εκτός θέλεις επιτέλους άλλα σκι και όχι άλλο αμάξι :P [/color=#000000]Το εντός ήταν όντως χωράφι αλλά έφταιγε η χιονόπτωση μέχρι το πρωί :lol:

Εγώ πάλι γιατί πιστεύω ότι είναι καθαρά θέμα κακής τεχνικής;

Εγώ πάλι γιατί πιστεύω ότι είναι καθαρά θέμα κακής τεχνικής;

Πρόσεχε ,θα βγει ο Fidelio και θα γράψει κανα σεντόνι για προσαρμοστικότητα :lol:

Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά?

Για κάποιο ανεξακρίβωτο λόγο χθες δεν ήταν η μέρα μου.

Επειδή δεν ήσουν καλός μαζί μου κι υπέφερες από τύψεις :lol:

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Επειδή δεν ήσουν καλός μαζί μου κι υπέφερες από τύψεις :lol:

απ΄το πληκτρολόγιο μου το πήρες <_<

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

οχι, θα παμε λιγο παραπέρα :lol:

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

οχι, θα παμε λιγο παραπέρα :lol:

ζηλεύουμε αλλά θα το αντέξουμε (αλλάξαμε και υπογραφή ε?) <_<

''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά

armada_alpha1.jpg

τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά

6179.gif

Δεν πάτε στον Παρνασσό να δείτε αν έρχομαι; :P

Αν μπορούσαμε να πάμε, θα πηγαίναμε απο χθες <_<:P

Εξακολουθείτε να μην είστε σε φόρμα κε Λάππα...από το κακό στο χειρότερο το πάτε :lol:

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

να κλείνεις την 14 και παρόλαυτά να κόβουν τα λούκια απο πάνω σαν να μην τρέχει τίποτα

Τα λούκια κόπηκαν με πάρα πολύ προσοχή και σύναιση...

Τεσπά ήταν όντως 4/5 ο κίνδυνος χιονοστιβάδας στα λούκια κατα μήκος όλης της Περιφεριακής.

Ο Δίας και ο Οδυσσέας άνοιξαν με καθυστέρηση γιατί έπρεπε να ελεγχθουν οι πλαγίες για τις χιονοστιβάδες. Είπαμε αυτά τα 2 συνήθως ανοιγουν μαζί πλεόν.

άλλο ένα χειμωνιάτικο ΣΚ... Το σάββατο ένιωθα μοναξιά με τον Κορν στο 7 και την Κυριακή έπρεπε να φύγω νωρίς να γυρίσω Αθήνα και ανέλαβε ο Louis να τρέξουμε λίγο το 3ωρο...

Σουπερ ζέσταμα η κατάβαση της Καλλιόπης στις 8.30... :lol: (βγήκαν 8 στροφές σύνολο?)

(χρωστάω ένα review για το καρβοπεδιλο της scott και για το K2 Coomba αυτό το ΣΚ...)

Εξακολουθείτε να μην είστε σε φόρμα κε Λάππα...από το κακό στο χειρότερο το πάτε <_>

Μην το κουράζετε άλλο γιατί θα το χάσετε τελείως το παιχνίδι. :lol: