Jump to content
MakisM

ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΟΔΗΓΗΣΗ

Recommended Posts

Ελάχιστο χώρο πιάνουν τα παραπάνω. Φτύαρια υπάρχουν πτυσσόμενα χρησιμοποιείς αυτό που παίρνεις μαζί σου στο backpack.

• Like 1

1162895.jpg

Για να παγώσει η κλειδαριά η τα λάστιχα πρέπει να έχει -10 ας πούμε;

Γιατί τόσα χρόνια δεν το είχα κατά νου κ Δν μου έχει τύχει ποτέ. Γι αυτό και ρωτάω...είναι θέμα θερμοκρασιών η τύχης;

Μια φορά μόνο με ένα φίλο του είχε παγώσει το χειρόφρενο κ Δν μπορούσαμε ν φύγουμε..είχαμε μείνει εμείς και οι λύκοι (υπερβολή frozen) Χαχα μέχρι ν έρθει η οδική. Από τότε μόνο ταχύτητα.

Eγω το εχω παθει σε κατω απο -20 στην Αυστρια και στην Νορβηγια.

Για να παγώσει η κλειδαριά η τα λάστιχα πρέπει να έχει -10 ας πούμε;

Γιατί τόσα χρόνια δεν το είχα κατά νου κ Δν μου έχει τύχει ποτέ. Γι αυτό και ρωτάω...είναι θέμα θερμοκρασιών η τύχης;

Μια φορά μόνο με ένα φίλο του είχε παγώσει το χειρόφρενο κ Δν μπορούσαμε ν φύγουμε..είχαμε μείνει εμείς και οι λύκοι (υπερβολή frozen) Χαχα μέχρι ν έρθει η οδική. Από τότε μόνο ταχύτητα.

Για να παγώσει κάτι, πρέπει να είναι βρεγμένο.

Είναι θέμα θερμοκρασίας και υγρασίας.

Ο porfirio το κάλυψε το θέμα. Πράγματι, όλα αυτά δεν θέλουν πάνω από 30 lt χώρο.

Για τα πιτσιλιστήρια να προσθέσω πως αφού έχουμε το κατάλληλο μίγμα στο παγούρι πλύσης,

ρίχνουμε νερό με τα πιτσιλιστήρια ώστε να αδειάσει το κύκλωμα από το σκέτο νερό.

Practice makes perfect

εγω αντι για ειδικο υγρο στους υαλοκαθαριστήρες ριχνω λιγο τσιπουρο αραιομενο...δεν παγωνει ποτε και οταν καθαριζεις το τζαμι εχει αυτη τη φανταστικη εσανς!!!!

• Like 11

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

Και μία... μαγκαϊβερίστικη ξύστρα χιονιού για το παρμπριζ είναι μία παλιά-ληγμένη πλαστική τραπεζική κάρτα (πιστωτική κλπ). Ενώ δουλεύεις το καλοριφέρ στα τζάμια ξύνεις κιόλας (αφού πλέον δεν αγοράζεις και πολλά με την πιστωτική, την χρησιμοποιείς έτσι ;) )

Edited by itiotis
  • Like 8

Ο μόνος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις...

Αν και όταν κάνεις σχέδια μπορεί Κάποιος να χαμογελά, εσύ κάνε τα...

To ξέρετε όλοι ότι μόλις ετοιμάστηκε ο Πορφίριο πως θα πηγαίνει για σκι στους -40 σταμάτησαν οι χειμώνες στην Ελλάδα. Σπύρο βγάλτα μπας χιονίσει

Σωστές συμβουλές, να προσθέσω μια ξύστρα για τα πέδιλα αλλά για το πρώτο στρώμα πάγου στο τζάμι

Το πιο χρήσιμο πράγμα για αλυσίδες αλλά και γενικά σε μπερδέματα πάντως είναι γάντι που να μπορεί το χέρι σου να κάνει λεπτές κινήσεις, ψάξτε λίγο υπάρχουν άφθονα. Με του σκι τα γάντια αλυσίδες είναι δύσκολο να βάλεις. Φυσικά για τις αλυσίδες πάντα προπόνηση σε ζεστό μέρος, αν πας απροπόνητος πρώτη φορά στο χιόνι την πάτησες. Και ισχύει για κάθε καινούργιο μοντέλο αλυσίδες που πήρες.

• Like 6

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

To ξέρετε όλοι ότι μόλις ετοιμάστηκε ο Πορφίριο πως θα πηγαίνει για σκι στους -40 σταμάτησαν οι χειμώνες στην Ελλάδα. Σπύρο βγάλτα μπας χιονίσει...

Οπως εγώ που έβαλα χειμερινά προχθές... bad idea !

Practice makes perfect

εγω αντι για ειδικο υγρο στους υαλοκαθαριστήρες ριχνω λιγο τσιπουρο αραιομενο...δεν παγωνει ποτε και οταν καθαριζεις το τζαμι εχει αυτη τη φανταστικη εσανς!!!!

Πολύ καλό!!!!με γλυκάνισο ή σκέτο;

Πού χωράνε όλα αυτά;Φορτηγό έχεις; :)

Ρε δεν πιάνουνε χώρο )))

Ελάχιστο χώρο πιάνουν τα παραπάνω. Φτύαρια υπάρχουν πτυσσόμενα χρησιμοποιείς αυτό που παίρνεις μαζί σου στο backpack.

Ακριβώς!! Στο αμάξι έχω το προηγούμενο φτυάρι που κουβαλούσα στο σακίδιο

Σπύρο καλό χειμώνα...........

Βάγγο η αγαπημένη μας εποχή επιτέλους έφτασε!!! Επίσης

Σπυρο μονο αυτα εχεις στο αμαξι ??

Εχω και κάτι σκι, μπότες, μπατόν αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες )))))

Είσαι και μερακλής ))))

Και μία... μαγκαϊβερίστικη ξύστρα χιονιού για το παρμπριζ είναι μία παλιά-ληγμένη πλαστική τραπεζική κάρτα (πιστωτική κλπ). Ενώ δουλεύεις το καλοριφέρ στα τζάμια ξύνεις κιόλας (αφού πλέον δεν αγοράζεις και πολλά με την πιστωτική, την χρησιμοποιείς έτσι ;) )

Σωστός ))

To ξέρετε όλοι ότι μόλις ετοιμάστηκε ο Πορφίριο πως θα πηγαίνει για σκι στους -40 σταμάτησαν οι χειμώνες στην Ελλάδα. Σπύρο βγάλτα μπας χιονίσει

Σωστές συμβουλές, να προσθέσω μια ξύστρα για τα πέδιλα αλλά για το πρώτο στρώμα πάγου στο τζάμι

Το πιο χρήσιμο πράγμα για αλυσίδες αλλά και γενικά σε μπερδέματα πάντως είναι γάντι που να μπορεί το χέρι σου να κάνει λεπτές κινήσεις, ψάξτε λίγο υπάρχουν άφθονα. Με του σκι τα γάντια αλυσίδες είναι δύσκολο να βάλεις. Φυσικά για τις αλυσίδες πάντα προπόνηση σε ζεστό μέρος, αν πας απροπόνητος πρώτη φορά στο χιόνι την πάτησες. Και ισχύει για κάθε καινούργιο μοντέλο αλυσίδες που πήρες.

Ναι καλά εγώ φταίω)) Τελικά να τι ξέχασα στο ποστ μου: Ξύστρα και εφεδρικά γάντια για αλυσίδες τα οποία και φυσικά έχω ))) Thanks MIK ))

• Like 1

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

Πολύ καλό!!!!με γλυκάνισο ή σκέτο;

Χωρίς...αν βάλεις με γλυκάνισο θα βγαίνει άσπρο!!!

• Like 1

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

Χωρίς...αν βάλεις με γλυκάνισο θα βγαίνει άσπρο!!!

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Ο μόνος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις...

Αν και όταν κάνεις σχέδια μπορεί Κάποιος να χαμογελά, εσύ κάνε τα...

Νομίζω ότι καλό είναι να κάνουμε πλύσιμο κάτω από το αμάξι μας όποτε πάμε στα αγαπημένα χιόνια μας για να φύγει το αλάτι. Τα λέω σωστά;

Και αν τα λέω σωστά πρέπει κάθε φορά που πάμε στα χιόνια να κάνουμε καθαρισμό από κάτω ή να πάμε στα χιόνια 2-3 φορές το μήνα και στο τέλος του μήνα να πάμε μια και καλή για καθάρισμα; Φοβάμαι την τυχόν διάβρωση που μπορεί να κάνει το αλάτι.

Edited by Ελα Αλεκο

Μηδέν άγαν.

Καλό είναι να το πλένεις αλλά νομίζω κανένας χιονοδρόμος στον κόσμο δεν το κάνει. Ιδανικό είναι όπου βρεις νερό στο κατέβασμα να πας από το νερό!!! πλουτς. Με πολύ κόσμο το έχω συζητήσει αλλά τελικά η φθορά δεν είναι και τόσο τραγική. πχ φαντάσου ότι υπάρχουν δάσκαλοι σκι που ανεβαίνουν κάθε μέρα για σκι με το ίδιο αμάξι 100 μέρες τη σεζόν.

Υπάρχουν κεριά που μπορείς να βάλεις και αν ανέβεις πολλές (40+) φορές για σκι με το ίδιο αμάξι ναι πρέπει να το βάλεις. Φωσφάτωσης βάζαν αλλά οι ακριβές οι μάρκες έχουν σύγχρονα ειδικά κεριά. Σαν σκιερ που θα πάει αλάτι 10-20 φορές το χρόνο δεν το έχω βάλει, είναι καλή ιδέα όμως αν είσαι κάτοικος Γρεβενών πχ.

Δυο τρια παλιά αμάξια δασκάλων και εργαζόμενων στο ΧΚΠ που είχαμε κοιτάξει η διαφορά ήταν ορατή αν το έψαχνες πολύ αλλά δεν ήταν και τραγική. Μη νομίζεις ότι είδαμε σκουριά έτοιμη να σπάσει κλπ.

Πιθανότατα σε επίπεδο 5ετίας ένα αμάξι σκιερ να έχει τάση για περισσότερη σκουριά από το ίδιο αμάξι που δεν έχει δει χιόνι αλλά με τα καινούργια υλικά δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Προσωπικά προσπαθώ να πατήσω νερό στο γυρισμό και αν το θυμηθώ ρίχνω και μια με τη μάνικα στο σπίτι. Επίσης οι μέρες που πάτησες πολύ αλάτι και δεν βρήκες νερό μετά είναι προφανείς και αυτές τις μέρες θα ρίξω και με μάνικα. Συνήθως θα βρεις νερό στο κατέβασμα (λιμνούλες ή απλά θα βρέχει)

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι η ζέστη επιταχύνει πολύ την αντίδραση οπότε η θεωρία λέει ότι δεν πάμε το αμάξι μετά από αλάτια σε πολύ ζεστά μέρη. πχ δεν το βάζουμε στο γκαράζ μας μόλις κατεβήκαμε από το χιονοδρομικό. Φυσικά δεν το κάνω και απλά το βάζω στο γκαράζ μιας και πχ το καλοκαίρι αν φυσάει και είσαι κοντά στη θάλασσα πιστέψτε με τρως πολύ πιο πολύ αλάτι και εκεί κάνει και πολύ αντίδραση.

Όλα καταλήγουν στο πόσο αγαπάμε το αμάξι μας, το rav μου πχ 320 μέρες σκι στην πώληση ούτε που το ανέφεραν για σκουριές αυτοί που το κοίταξαν, ήταν μια χαρά και ποτέ δεν το είχα προσέξει ούτε με σπρει, αν και γενικά αν ένιωθα ότι δεν είχα πατήσει νερό που και που έριχνα μια με τη μάνικα από κάτω. Στη Ferrari μου θα βάλω σπρει και θα την πλένω μετά το σκι με τον Λάππ εεε με τα μοντέλα.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 4

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Τα είπε όλα ο ΜΙΚ.

Καλό είναι να ρίχνεις ένα νερό από κάτω μετά από διαδρομή σε αλατισμένο δρόμο. Αν έχει πατήσει και νερά στην επιστροφή, ακόμα καλύτερα.

Αν γυρίζεις από Ανήλιο, μαζί με τα αλάτια κουβαλάς και ένα κουβά αλατισμένη λάσπη από τον διαλυμένο τάπητα πριν το χιονοδρομικό οπότε το πλύσιμο είναι απαραίτητο.

• Like 1

Practice makes perfect

Σήμερα δοκίμασα στην κορυφή του Τρελού (Υμηττός) για μικρή χιονισμένη διαδρομή τα Pirelli Snowcontrol 3. Υποδειγματική συμπεριφορά αλλά σε συνθήκες εύκολες. Εν πάση περιπτώσει αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής : το ESP να το βγάζω όταν οδηγώ σε χιόνι; Το ρωτάω γιατί σαν να μου φάνηκε ότι όταν απενεργοποίησα το ESP σε μια μικρή ανηφορίτσα με χιόνι σαν να ξεκίνησα πιο εύκολα σε σχέση με το ESP ενεργοποιημένο. Από την άλλη νομίζω ότι σε ευθεία ή κατηφόρα, ακόμα περισσότερο, το ESP θα βοηθήσει σημαντικά στο να διατηρηθεί η πορεία του αμαξιού και να μην βγώ έξω από το δρόμο.

Επίσης αν φορέσω αλυσίδες το ESP νομίζω πρέπει να το απενεργοποιούμε ή όχι;

Edited by Ελα Αλεκο

Μηδέν άγαν.

Εδώ δεν θα μπορέσω να σε βοηθήσω)) Και τα 2 αυτοκίνητα που καβαλάω έχουν παρά μόνο ένα ABS και αυτό με το ζόρι.

Γενικά όλα αυτά τα ηλεκτρονικά συστήματα ποτέ δεν τα γούσταρα και χρόνια τώρα έχω μάθει να οδηγάω χωρίς αυτά, ιδίως το πισωκίνητο θηρίο που έχω )). Βγάλτα όλα off και μάθε να αδηγάς έτσι )))).

Αντε και καλο χειμώνααααααααα))))

• Like 1

Σήμερα δοκίμασα στην κορυφή του Τρελού (Υμηττός) για μικρή χιονισμένη διαδρομή τα Pirelli Snowcontrol 3. Υποδειγματική συμπεριφορά αλλά σε συνθήκες εύκολες. Εν πάση περιπτώσει αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής : το ESP να το βγάζω όταν οδηγώ σε χιόνι; Το ρωτάω γιατί σαν να μου φάνηκε ότι όταν απενεργοποίησα το ESP σε μια μικρή ανηφορίτσα με χιόνι σαν να ξεκίνησα πιο εύκολα σε σχέση με το ESP ενεργοποιημένο. Από την άλλη νομίζω ότι σε ευθεία ή κατηφόρα, ακόμα περισσότερο, το ESP θα βοηθήσει σημαντικά στο να διατηρηθεί η πορεία του αμαξιού και να μην βγώ έξω από το δρόμο.

Επίσης αν φορέσω αλυσίδες το ESP νομίζω πρέπει να το απενεργοποιούμε ή όχι;

το ESP να το βγάζω όταν οδηγώ σε χιόνι; Ότι λέει το manual του αυτοκινήτου σου. Αν δεν έχεις οδηγήσει πολύ σε χιόνι η απάντηση είναι όχι 99%

Επίσης αν φορέσω αλυσίδες το ESP νομίζω πρέπει να το απενεργοποιούμε ή όχι; Ότι λέει το manual του αυτοκινήτου σου.

Βρες μια αλάνα βγάλε ESP ΑΒS και γράψε πολλές πολλές ώρες δοκιμών. Μετά βάλτα και κάνε το ίδιο.

Ένας εξαιρετικός οδηγός θα πάει πιο καλά πιο γρήγορα και με πιο πολύ ασφάλεια χωρίς κανένα ηλεκτρονικό βοήθημα στο 50+% των περιπτώσεων. Γενικά τα esp ναι ξεκινάνε χαζά από στάση σε κάποιες μάρκες. Όμως μη ξεχνάμε και στη Formula 1 πιο γρήγορα πήγαιναν σε βάθος αγώνα με τα ηλεκτρονικά βοηθήματα.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Προσωπικά στο αυτοκίνητο μου δεν λείπουν ποτέ από το πορτμπαγκαζ τα παρακάτω :

-ιμάντας ρυμούλκησης

Σωστό και βασικό, υπήρχε μόνιμα στο αμάξι μου και κάπως πριν δυο χρόνια βγήκε για κάποιο λόγο και ξέχασα να πάρω άλλον.

Ακολουθεί ιστοριούλα που ίσως είναι διδακτική και γλυτώσει κάποιον.

Δεκαπέντε χρόνια δεν είχα φύγει ποτέ από το δρόμο. Κατέβαινα από ΧΚΠ παραμονή και το εκχιονιστικό έστελνε το χιόνι στο πλάι να δώσει πλάτος στο δρόμο. Όπως κατέβαινα άνοιγε και ένα από τα πάρκινγκ που βάζεις αλυσίδες λίγο πριν τη διαστάυρωση για ΑΟΦΣ. Κάνω δεξιά δεξιά να μην τον πλησιάσω και το επόμενο δευτερόλεπτο το αμάξι μου ήταν με κλίση 30 μοίρες στο χαντάκι. Έχει στο πλάι ο δρόμος χαντάκι που επειδή το εκχιονιστικό απλά έκανε το χιόνι στο πλάι ήταν καλυμμένο και καμουφλαρισμένο. Ειλικρινά θυμάμαι έναν λευκό δρόμο χωρίς καν υπάρχει ίχνος ή σημάδι ότι το χιόνι εκεί ήταν διαφορετικό.

Tiguan στ χαντακ

Μισή ώρα μετά με τον πρώτο που είχε ιμάντα βγήκα, δεν έβγαινε ούτε τρακτέρ από εκεί.

Έμαθα ότι την έφαγαν τουλάχιστον άλλα δυο αμάξια έτσι προχτές, με πιο πολύ χιόνι δεν υπάρχει πρόβλημα, με πιο λίγο χιόνι το ίδιο, οπότε το νου σας όταν το εκχιονιστικό έχει κάνει ένα απλά άσπρο πλατύ δρόμο, ίσως κρύβει χαντάκι.

Οπότε πάντα σεμνά προς την μέση του δρόμου...

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Αγορασα χειμερινα ελαστικα michelin alpin A5 που θα τοποθετηθουν σε πισωκινητο BMW 1er.

Εχει καποιος εντυπωσεις απο το συγκεκριμενο ελαστικο ;

• Like 1

Αγορασα χειμερινα ελαστικα michelin alpin A5 που θα τοποθετηθουν σε πισωκινητο BMW 1er.

Θα μας πεις εσυ.

Edited by ilias-zak
  • Like 1

101277.jpg

Κοίτα τα πράγματα είναι απλά, όταν βρείς χιόνι απενεργοποίησε εντελώς το ESP ( ξέρεις φαντάζομαι πως γίνεται αυτό στο αυτοκίνητό σου), και απλά απόλαυσε την ανάβασή σου :happy2: .

Τα Michelin Alpin A5 είναι από τα πιο γνωστά χειμερινά της αγοράς, και άμα θέλεις μπορείς να βρείς πολλά reviews στο νετ από ανθρώπους που ζούνε σε χώρες που έχουν όντως χειμώνα )))).

Φιλικά, από κάποιον που οργώνει με πισωκούνες τα βουνά από το 2004))))

Σπύρος :smoke: