Χρήστος Λάππας 25,396 Report post Posted April 12, 2010 Χρήστο σου απάντησα σε αυτό σε προηγούμενο post.Δεν έχω να προσθέσω κάτι. Όλοι κάποτε θα πρέπει να έρθουν προ των ευθυνών τους. Ο ΣΤΧ είναι ένας σύλλογος (όπως υπάρχουν χιλιάδες άλλοι στην Ελλάδα), δεν είναι απόρθητο φρούριο, από το οποίο μπορεί ο καθένας να εκτοξεύει τις ρουκέτες του, χωρίς να ελέγχεται απο κανέναν. Παντού υπάρχουν όρια. Αν ο σύλλογος έχει δωσει στα μελη του ψευδή εντύπωση, ότι φορώντας τα πράσινα μπουφάν, μπορεί ο καθένας να σχολιάζει/κριτικάρει/ειρωνεύεται όλους αυτούς που δεν του κάνουν τα χατήρια, τότε κούνια που τον κούναγε... Αυτά. Διονύση, ο ΣΤΧ είναι η φωνή του Έλληνα χιονοδρόμου. Η φωνή, όχι η κραυγή. Όταν οποιοσδήποτε πελάτης χιονοδρομικού έχει παράπονα, δίκαια, ή άδικα, το forum αυτό είναι εδώ για να φιλοξενήσει τις απόψεις του εφόσον είναι διατυπωμένες με κοσμιότητα και δεν παραβιάζουν τους νόμους του κράτους και τον κανονισμό που διέπει την δημόσια συζήτηση. Αν τα παράπονα είναι άδικα/παράλογα/ανεφάρμοστα, ο συγγραφέας τους κρίνεται, δεν φιμώνεται. Αυτή είναι η δουλειά της δικτυακής αυτής κοινότητας. Να βοηθήσει τον κόσμο να καταλάβει ποια είναι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του, τι μπορεί να γίνει στην Ελλάδα, τι δεν γίνεται και για ποιους λόγους. Χάρη στον ΣΤΧ ο μέσος χιονοδρόμος έχει μάθει πολλά για την λειτουργία των Χ.Κ. όπως και τα χιονοδρομικά για τους πελάτες τους. Αυτό που δυσκολεύομαι να καταλάβω είναι η έκρηξη θυμού σου , ίσως γιατί δεν γνωρίζω κάποιο παρασκήνιο, παρόλα αυτά, με λυπεί αφάνταστα (ξέρω, πρέπει να πάω να κοιταχτώ σε γιατρό γιαυτό ). Αυτό που γνωρίζω όμως είναι ότι θα ήταν σοφότερο να είμαστε λίγο πιο φειδωλοί στους χαρακτηρισμούς για τους άλλους. Ιδιαίτερα από την στιγμή που κάποιοι επιλέγουν να "κουνάνε τον κώλο τους στις καλοστρωμένες πίστες όσο πιο τρανταχτά γίνεται, για να τους δούν και οι φίλοι τους" και κάποιοι άλλοι στην κορυφή του Ολύμπου και των Μετεώρων για να τους δει όλη η Ελλάδα με τα βιντεάκια που ανεβάζουν στα fora, ακόμα και σε αυτά που τώρα καυτηριάζουν. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
dipanou 4 Report post Posted April 12, 2010 Διονύση, ο ΣΤΧ είναι η φωνή του Έλληνα χιονοδρόμου. Ποιά φωνή ρε Χρήστο;;; Με κοροίδευεις;; ή νομίζεις ότι μιλας με καμιά κοπελίτσα που θες να προσελκύσεις στο σύλλογο;; Τα 200 προ ετών εγγεγραμένα μέλη απο τα οποία έχουν απομείνει καμιά 70αριά το πολυ, από τα οποία τα 20 είναι ενεργά. Αυτή είναι η φωνή του Έλληνα χιονοδρόμου;;; Μαλλον δεν ξέρεις πόσοι είναι οι Έλληνες χιονοδρόμοι. Που είναι η φωνη της Βόρειας Ελλάδας;;; Όλοι έχουν φύγει στη Βουλγαρία. Που ειναι η φωνή του Καρπενήσιου;; Που είναι η φωνή των μικρών παρηκμασμένων χιονοδρομικών;; Θες να σου πώ τι είναι ο σύλλογος;;; Είναι μια ωραία, χαρούμενη παρέα που κάνει το σκί της στις πίστες του Παρνασσού και στα χιονοδρομικά του εξωτερικού. Και πολύ καλά κάνει!!! Αυτό όμως δεν είναι σύλλογος, είναι παρέα. Ιδιαίτερα από την στιγμή που κάποιοι επιλέγουν να "κουνάνε τον κώλο τους στις καλοστρωμένες πίστες όσο πιο τρανταχτά γίνεται, για να τους δούν και οι φίλοι τους" και κάποιοι άλλοι στην κορυφή του Ολύμπου και των Μετεώρων για να τους δει όλη η Ελλάδα με τα βιντεάκια που ανεβάζουν στα fora, ακόμα και σε αυτά που τώρα καυτηριάζουν. Η αλήθεια είναι ότι θεωρώ πιο ενδιαφέρον να ανεβάζω βιντεάκια με δραστηριότητες, περιπέτειες και κατορθώματα, από ωραία μέρη της Ελλάδας, παρά να κάνω τον χαρούμενο ρεπόρτερ στη βάση του Περικλή. Quote ...great things are done when men and mountains meet.... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,396 Report post Posted April 12, 2010 Τα 200 - 300 εγγεγραμένα μέλη απο τα οποία το πολυ τα 30 ενεργά είναι η φωνή του Έλληνα χιονοδρόμου;;;Μαλλον δεν ξέρεις πόσοι είναι οι Έλληνες χιονοδρόμοι. Που είναι η φωνη της Βόρειας Ελλάδας;;; Όλοι έχουν φύγει στη Βουλγαρία. Που ειναι η φωνή του Καρπενήσιου;; Που είναι η φωνή των μικρών παρηκμασμένων χιονοδρομικών;; To forum το διαβάζει πολύ περισσότερος κόσμος από ότι (υποψιάζομαι ότι) θέλεις να πιστεύεις. Τα χιονοδρομικά έχουν φίλους που ενδιαφέρονται για αυτά ανάλογα με την δυναμικότητα τους. Το Μαίναλο που προσφέρει ωραίο off-piste έχει αρκετά μηνύματα. Το Καρπενήσι που υπολειτουργεί, ελάχιστα -δεν είναι τυχαίο. Το ότι οι Βορειοελλαδίτες φεύγουν με γρήγορα βήματα προς γειτονικές χώρες είναι γνωστό πρόβλημα. Η λύση όμως δεν βρίσκεται στο το να κλείνουμε τα μάτια στα προβλήματα των Ελληνικών Χ.Κ. Είναι αυτά ακριβώς που έσπρωξαν τον κόσμο αλλού. Φαντάσου κάποιον που γκρινιάζει που δεν δούλεψε την τελευταία μέρα η κρέμαση στο Καϊμάκ και εμείς να τον ρωτάμε αν έχει πάει να δει τα ζόρια που τραβάνε οι εργαζόμενοι. Μήπως νομίζεις ότι προσφέρουμε υπηρεσία στο χιονοδρομικό με αυτό τον τρόπο; Υπογράφουμε την καταδίκη τους. Ιδιαίτερα από την στιγμή που κάποιοι επιλέγουν να "κουνάνε τον κώλο τους στις καλοστρωμένες πίστες όσο πιο τρανταχτά γίνεται, για να τους δούν και οι φίλοι τους (δικά σου λόγια, Διονύση )" και κάποιοι άλλοι στην κορυφή του Ολύμπου και των Μετεώρων για να τους δει όλη η Ελλάδα με τα βιντεάκια που ανεβάζουν στα fora, ακόμα και σε αυτά που τώρα καυτηριάζουν. Η αλήθεια είναι ότι θεωρώ πιο ενδιαφέρον να ανεβάζω βιντεάκια με δραστηριότητες, περιπέτειες και κατορθώματα, από ωραία μέρη της Ελλάδας, παρά να κάνω τον χαρούμενο ρεπόρτερ στη βάση του Περικλή. Μαγκιά σου και μπράβο σου και είσαι και ο πρώτος σκιερ και ζηλεύουμε όλοι και τέλος πάντων "μας έχεις" . Ίσως όμως για αυτό να μην σε ενδιαφέρει τόσο η κατάσταση στις πίστες. Πίστεψε με όμως, τον περισσότερο κόσμο τον ενδιαφέρει. Και (heaven forbid) πιθανόν να φανεί πιο χρήσιμη μια βιντεοενημέρωση από τον Περικλή σε κάποιον που σκέπτεται να ανέβει το επόμενο Σαββατοκύριακο για σκι, παρά ένα βίντεο που δείχνει πόσο γ@μ@τοι ήμαστε στο λούκι του Μύτικα. Όχι ότι υπάρχει οτιδήποτε στραβό, ή επιλήψιμο με το να ανεβάζουμε βίντεο από ορειβατικό/steep skiing, απλά είναι "κάπως" όταν την ίδια ώρα την λέμε τόσο απαξιωτικά σε όσους κάνουν το σκι τους στην πίστα και τολμούν να είναι επικριτικοί για τις συνθήκες που συνάντησαν. Ποιά φωνή ρε Χρήστο;;; Με κοροίδευεις;; ή νομίζεις ότι μιλας με καμιά κοπελίτσα που θες να προσελκύσεις στο σύλλογο;; Ειλικρινά, αδικείς τον εαυτό σου με αυτά που γράφεις... Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
dipanou 4 Report post Posted April 12, 2010 Μαγκιά σου και μπράβο σου και είσαι και ο πρώτος σκιερ και ζηλεύουμε όλοι και τέλος πάντων "μας έχεις" . Ίσως όμως για αυτό να μην σε ενδιαφέρει τόσο η κατάσταση στις πίστες. Πίστεψε με όμως, τον περισσότερο κόσμο τον ενδιαφέρει. Και (heaven forbid) πιθανόν να φανεί πιο χρήσιμη μια βιντεοενημέρωση από τον Περικλή σε κάποιον που σκέπτεται να ανέβει το επόμενο Σαββατοκύριακο για σκι, παρά ένα βίντεο που δείχνει πόσο γ@μ@τοι ήμαστε στο λούκι του Μύτικα. Σταμάτα να δημιουργείς εντυπώσεις Χρήστο.... Βλέπω, πίσω από την οθόνη η κακία καλά κρατεί, προχτές στο βουνό το χαμόγελο σου έφτανε μέχρι τα αυτιά.!! Δεν έχω να αποδείξω κάτι σε κανέναν (ειδικά σε σένα), ούτε και ο πρώτος σκιέρ είμαι, ούτε και ''εχω'' κανέναν... Είμαι ένας μέσος σκιέρ, που έχω μάθει όμως να έχω ανοιχτά μάτια, να ακούω, να μαθαίνω και στο τέλος να ασκώ κριτική εάν χρειαστεί, και αυτή με πολύ επιφύλαξη. να είναι επικριτικοί για τις συνθήκες που συνάντησαν. Ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα... Είσαι σε σωστό δρόμο. Ειλικρινά, αδικείς τον εαυτό σου με αυτά που γράφεις... Ειλικρινά, αδικώ τον εαυτό μου που γράφω... Αυτά τα τελευταία Καλό Βράδυ Quote ...great things are done when men and mountains meet.... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,396 Report post Posted April 12, 2010 Κακία σε ποιον βρε Διονύση;;;; Το χαμόγελο μου ήταν που σας είδα. Η μέρα ήταν χιονοδρομικώς αδιάφορη. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
bomberman 56 Report post Posted April 13, 2010 (edited) Είμαι ένας μέσος σκιέρ μεσος των steep σκιερ εννοεις φαντάζομαι, Διονύση Πάντως αντικειμενικά Διονύση πιο χρήσιμο είναι το ρεπορτάζ του Χρήστου, γιατί σκέψου πόσοι θα πάνε για σκι στον Όλυμπο την επόμενη βδομάδα και πόσοι στο Περικλή. (αυτό για τη σύγκριση χρησιμότητας και εντυπωσιασμού) ---- Δεν νομίζω ότι βγαίνει κάποιο νόημα απ'ολο αυτό το θέμα όμως Get to a point everybody. Αλλά στο κουβέντα να γίνεται είμαστε.. Edited April 13, 2010 by bomberman Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nikos 0 Report post Posted April 13, 2010 Τα 200 προ ετών εγγεγραμένα μέλη απο τα οποία έχουν απομείνει καμιά 70αριά το πολυ, από τα οποία τα 20 είναι ενεργά.Αυτή είναι η φωνή του Έλληνα χιονοδρόμου;;; Μαλλον δεν ξέρεις πόσοι είναι οι Έλληνες χιονοδρόμοι. Που είναι η φωνη της Βόρειας Ελλάδας;;; Όλοι έχουν φύγει στη Βουλγαρία. Που ειναι η φωνή του Καρπενήσιου;; Που είναι η φωνή των μικρών παρηκμασμένων χιονοδρομικών;; Άν μπορεί να βγει κάτι καλό απο αυτή την ανακατοσούρα που λυπεί όλους, αυτό συνοψίζεται στις παραπάνω γραμμές. Σαν Δ.Σ θα πρέπει να εξετάσετε ρεαλιστικά ποιους στόχους εξυπηρετεί ο Σύλλογος. Γιατί απο την μικρή επαφή που έχω με τον Σύλλογο (όχι το φορουμ το οποίο διαβάζω καθημερινά) έχω "νιώσει" πως ο Σύλλογος δεν αποτελεί κάτι περισσότερο απο μια μεγάλη παρέα που κάνει εκδρομές στα χιονοδρομικά και μετα περνάει καλά καταναλώνοντας παϊδάκια. Το οποίο, για να μην παρεξηγούμαι, είναι καθόλα θεμιτό αλλά απέχει απο όσα εσείς σαν ιδρυτές είχατε οραματιστεί. Απο εκεί και πέρα το κατα πόσο η ανάπτυξη των χιονοδρομικών μπορεί να γίνει σε πλαίσια που θα σέβονται το περίβάλλον είναι μια ατελείωτη κουβέντα που θα ήταν καλό να ξεκινήσει απο την αρχή σε εντελώς διαφορετικό ύφος απο αυτό που παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες. Quote Μετεωρολογικός Σταθμός Νέας Κηφισιάς Nea Kifisia Weather Station Locus-delicti.com Blog Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted April 13, 2010 Θες να σου πώ τι είναι ο σύλλογος;;;Είναι μια ωραία, χαρούμενη παρέα που κάνει το σκί της στις πίστες του Παρνασσού και στα χιονοδρομικά του εξωτερικού. Και πολύ καλά κάνει!!! Αυτό όμως δεν είναι σύλλογος, είναι παρέα. Νομίζω πως με αυτό δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς ουσιαστικά. Είναι και ο λόγος που προφανώς ο Σύλλογος δεν έχει την δύναμη και την δυναμική για να κάνει πράγματα. Ίσως τελικά και να μην το θέλει. Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,728 Report post Posted April 13, 2010 (edited) 1)απο την μικρή επαφή που έχω με τον Σύλλογο (όχι το φορουμ το οποίο διαβάζω καθημερινά) έχω "νιώσει" πως ο Σύλλογος δεν αποτελεί κάτι περισσότερο απο μια μεγάλη παρέα που κάνει εκδρομές στα χιονοδρομικά και μετα περνάει καλά καταναλώνοντας παϊδάκια. Το οποίο, για να μην παρεξηγούμαι, είναι καθόλα θεμιτό αλλά απέχει απο όσα εσείς σαν ιδρυτές είχατε οραματιστεί. 2)Απο εκεί και πέρα το κατα πόσο η ανάπτυξη των χιονοδρομικών μπορεί να γίνει σε πλαίσια που θα σέβονται το περίβάλλον είναι μια ατελείωτη κουβέντα που θα ήταν καλό να ξεκινήσει απο την αρχή σε εντελώς διαφορετικό ύφος απο αυτό που παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες. Χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης, αλλά ανταλλαγής απόψεων: 1)Δηλαδή ο σύλλογος δεν έχει κάνει τίποτα άλλο από εκδρομές και κοψίδια (άλλωστε για να κάνεις σκι, πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις κάποια εκδρομή); Ο σύλλογος δεν είναι κάποια επαγγελματική οργάνωση, ούτε αποτελεί μέσο επιβίωσης. Δεν είναι ένα κλειστό club. Τον αποτελούν χιονοδρόμοι και ανάλογα με την τρέλλα τους για το χόμπυ τους αφιερώνουν κάποιον από τον παραπανίσιο χρόνο τους προς κάποιον σκοπό στα πλαίσια του συλλόγου. Τα πεπραγμένα του συλλόγου, δεν είναι τίποτα άλλο από αυτά που έκανα εγώ ή και εσύ προς τους σκοπούς του συλλόγου που θεωρούμε σοβαρότερους. Έτσι η κριτική προς τα πεπραγμένα του συλλόγου, δεν είναι τίποτα άλλο από κριτική προς τον ίδιο μας τον εαυτό και όχι προς τους "άλλους" του συλλόγου ή προς τον "σύλλογο" (με την έννοια του "κράτους" που ακούς στην καθομιλουμένη ότι για όλα φταίει το κράτος). Να στο θέσω αλλιώς, πες έναν στόχο-δράση που οραματίζεσαι να φτάσει-υλοποιήσει ο σύλλογος και ανέλαβε τον να τον ολοκληρώσεις. Κανείς δεν θα στο αρνηθεί. Ή ανέλαβε εσύ ένα πόστο, για να δείξεις και να φέρεις την αλλαγή που θέλεις. Ο σύλλογος δεν είναι τίποτα παραπάνω ή παρακάτω από την υλοποίηση αυτών που οραματίστηκε ο καθ'ένας που γράφει εδώ μέσα. Αλλά και από μόνο του το forum, με τα τόσα σχόλια που έχουν γραφτεί, θεωρείς ότι δεν έχουν προσφέρει τίποτα; Διαβάζοντας τις γνώσεις ή τις εμπειρίες που έχει καταθέσει ο καθ'ένας εδώ μέσα, ακόμα και μόνο αυτό δεν είναι κάτι; Για τραυματισμούς, για εκδρομές, για εξοπλισμό...... έχεις διαβάσει τι υλικό υπάρχει; Τα θεωρείς ανάξια λόγου; Και το μέσο που το προσφέρει είναι ο σύλλογος, όχι κάποιος τρίτος. 2)Έχουν τόσα γραφτεί κατά καιρούς.... αλλά αλλού είναι το πρόβλημα, όχι στο ίδιο το θέμα. Σε κάθε θέμα υπάρχουν αντίθετες απόψεις άλλωστε. Edited April 13, 2010 by mil Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted April 13, 2010 Νομίζω πως με αυτό δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς ουσιαστικά. Είναι και ο λόγος που προφανώς ο Σύλλογος δεν έχει την δύναμη και την δυναμική για να κάνει πράγματα. Ίσως τελικά και να μην το θέλει. Συγνωμη, αλλά αυτό είναι το πιο αστείο μήνυμα που έχω διαβάσει. Μη μου κρατήσεις κακία Φώτη. Δειχνει παντελή άγνοια και της δράσης του συλλόγου ολα τα χρόνια, τι εχει καταφέρει αλλά και πως μπορεί να στηθεί ενας σύλλογος ώστε να έχει "δικαίωμα" να ακουστεί πρωτα και μετα να επηρεάσει ... Δεν θα κάτσω να αναλύσω εδώ, αν θελεις μπορω να φτιάξω ενα ολοκληρωμένο για την Γενική Συνελευση να ερθεις να το ακουσεις και να το συζητήσεις. Πισω απο τα παϊδάκια και τις εκδρομές Υπάρχει μια πολυ οργανωμένη δομή με άτομα που εχουν δουλεψει πολύ και θα συνεχισουν να δουλευουν προς ολες τις κατευθυνσεις. σαφώς ομως θα υπάρχουν και χρονιές που δεν γινονται αξιοσημείωτα πράγματα, οπως φέτος... περα απο μια εκθεση τουρισμου,μια ημεριδα και 10 επιστολες γυρω γυρω δεν εχει τιποτα αλλο...αλλά σε ποιον να μιλησεις φετος στην Ελλάδα για χιονοδρομία/χιονοδρομικό τουρισμό απο τους φορείς όταν γυρω τους ολα ειναι μετέωρα και βυθισμένα σε "οικονομική κρίση"... Και σε τι χρονιά απο αποψη χιονιου... αν υπάρχει έστω ενας που ασχολείται με το χιονοδρομικό προιον και εβγαλε κέρδος φέτος θα κατσω να με καρβαρει. Τεσπα ακόμα και οι αριθμοι που εβαλε ο διονυσης ειναι εντελως λαθος... αλλα εχει σημασια? Quote Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted April 13, 2010 Συγνωμη, αλλά αυτό είναι το πιο αστείο μήνυμα που έχω διαβάσει. Μη μου κρατήσεις κακία Φώτη. Δειχνει παντελή άγνοια και της δράσης του συλλόγου ολα τα χρόνια, τι εχει καταφέρει αλλά και πως μπορεί να στηθεί ενας σύλλογος ώστε να έχει "δικαίωμα" να ακουστεί πρωτα και μετα να επηρεάσει ... Δεν θα κάτσω να αναλύσω εδώ, αν θελεις μπορω να φτιάξω ενα ολοκληρωμένο για την Γενική Συνελευση να ερθεις να το ακουσεις και να το συζητήσεις. Πισω απο τα παϊδάκια και τις εκδρομές Υπάρχει μια πολυ οργανωμένη δομή με άτομα που εχουν δουλεψει πολύ και θα συνεχισουν να δουλευουν προς ολες τις κατευθυνσεις. σαφώς ομως θα υπάρχουν και χρονιές που δεν γινονται αξιοσημείωτα πράγματα, οπως φέτος... περα απο μια εκθεση τουρισμου,μια ημεριδα και 10 επιστολες γυρω γυρω δεν εχει τιποτα αλλο...αλλά σε ποιον να μιλησεις φετος στην Ελλάδα για χιονοδρομία/χιονοδρομικό τουρισμό απο τους φορείς όταν γυρω τους ολα ειναι μετέωρα και βυθισμένα σε "οικονομική κρίση"... Και σε τι χρονιά απο αποψη χιονιου... αν υπάρχει έστω ενας που ασχολείται με το χιονοδρομικό προιον και εβγαλε κέρδος φέτος θα κατσω να με καρβαρει. Τεσπα ακόμα και οι αριθμοι που εβαλε ο διονυσης ειναι εντελως λαθος... αλλα εχει σημασια? Εννοείται πως δεν κρατάω κακία. Άλλωστε το τι αντιλαμβάνεται κανείς σοβαρό ή αστείο είναι καθαρά προσωπικό θέμα. Προφανώς και υπάρχουν άνθρωποι εδώ μέσα που έχουν τρέξει, μοχθήσει, δεν λέω-λέμε το αντίθετο. Απλά περιγράφω την όψη και το "φαίνεσθαι" του όλου. Η συνεχής ανάγκη για επιχειρηματολόγηση ή η αναφορά πεπραγμένων είναι πολλές φορές η απάντηση στου ότι τα πράγματα μάλλον δεν πάνε καλά. Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted April 13, 2010 Για μένα υπάρχουν δύο δρόμοι στην περίπτωση του Συλλόγου όπως και όλων των συλλογικών δράσεων γενικά: α) Κάποιον δεν τον ενδιαφέρει ο εκάστοτε Σύλλογος οπότε δεν ασχολείται, γενικότερα αδιαφορεί. β) Κάποιον τον ενδιαφέρει ο εκάστοτε Σύλλογος, πιστεύει πώς κάτι δεν πάει καλά και προσπαθεί έμπρακτα να το διορθώσει. Η τρίτη οδός της κριτικής από του καναπέους χωρίς παράλληλη δραστηριοποίηση δε βλέπω πού μπορεί να είναι εποικοδομητική. Και αυτό βέβαια δικαίωμα είναι στα πλαίσια της ελευθερης έκφρασης απόψεων αλλά πρακτικά δε βοηθάει. Εχει αποδειχθεί επανειλλημένα. Με τις υγείες σας Ράνια Quote Share this post Link to post Share on other sites
AKIS-AIGIO 0 Report post Posted April 13, 2010 Η Γ.Σ. είναι κοντά. Ελάτε όλοι να πείτε τις απόψεις σας. Έχει παρεκκλίνει ο σύλλογος από το όραμα των ιδρυτών του???.... Κανένα πρόβλημα. Εδώ είσαστε /είμαστε να το επαναφέρετε/ επαναφέρουμε. Δεν νομίζετε ότι αξίζει τον κόπο??? Delete σε όλα. Πιστεύετε ότι αυτοί που τον εκπροσωπούν, δεν οδηγούν το καράβι καλά?? Βάλτε εσείς / εμείς υποψηφιότητα. Νομίζετε ότι οι εκπρόσωποι του συλλόγου είναι καλοί, απλά ακολουθούν την πλειοψηφία που....εμφανίζεται στις συγκεντρώσεις??....αλλάξτε το με τις παρεμβάσεις σας. Εξακολουθώ και πιστεύω ότι αυτό που λείπει από τον σύλλογο (μπορεί να κάνω και λάθος), είναι η δυναμικότητα, που θα του προσφέρουν τα πολλά μέλη και η οριοθέτηση των στόχων του. Πρέπει ο κάθε Έλληνας χιονοδρόμος να αισθάνεται ανάγκη να γίνει μέλος του συλλόγου. Αυτό είναι δύσκολο, αλλά, όπως και να το κάνουμε, οι σύλλογοι δημιουργούνται όταν υπάρχει ανάγκη για ομαδοποίηση ανθρώπων με τα ίδια ενδιαφέροντα, είτε οι σύλλογοι είναι ποδοσφαιρικοί, είτε είναι ο σύλλογος Αιγιωτών Αθηνών . Εξακολουθώ και πιστεύω ότι το ανοιχτό forum κάνει κακό. Τι εννοώ με αυτό??? Εννοώ ότι τα «οικογενειακά» ενός συλλόγου, αφορούν τα μέλη του και μόνο τα μέλη του. Όταν το Forum είναι ανοιχτό, δεν διαφέρει σε τίποτα από τα αντίστοιχα forums του SR, skifun, ski.gr κλπ κλπ. Καλύπτει τις ανάγκες των χρηστών του για επικοινωνία και μένει εκεί. Η πανελλαδικότητα του συλλόγου επιβάλει την ύπαρξη forum για να καλύπτετε το πρόβλημα των αποστάσεων....αλλά για τα μέλη του και μόνο. Θέλει εθελοντική εργασία, με μοίρασμα διαφημιστικών κάθε ΣΚ σε όλα τα ΧΚ της χώρας. Θέλει εικόνα club…όχι prive…(χτυπάει άσχημα) ...αλλά θα πρέπει να δίνει την εικόνα ότι το μέλος του, ανήκει πραγματικά κάπου, είναι πραγματικά κάτι. Οι οργανωμένες εκδρομές σε ξένα ΧΚ, για μένα είναι λάθος. Μας στεναχωρεί το γεγονός ότι οι Β.Ελλαδίτες εγκαταλείπουν τα Βόρεια ΧΚ και πάνε Βουλγαρία για πχ, αλλά για των Άλπεων τα ΧΚ δεν μας πειράζει??? Σαν σύλλογος έχουμε την δυνατότητα να διοργανώσουμε μικρά happenings μέσα στα ΧΚ. Ο Δεκάλογος είναι καταπληκτικός. Να μοιράζετε παντού. Στις σχολές αρχαρίων, στα σαλέ. Όχι στις ουρές των lifts, γιατί είναι 100% σίγουρο ότι θα γίνει σαίτα και θα πετάγεται από τα καρεκλάκια σε όλο το βουνό. Οι περισσότεροι ορειβατικοί σύλλογοι έχουν τμήματα χιονοδρομίας. Καταλαβαίνω ότι ο χιονοδρόμος με τον ορειβάτη, έχουν κάποιες ...... διαφορετικές αντιλήψεις για την χρησιμοποίηση των βουνών. Σίγουρα όμως υπάρχουν και κοινά. Ας το ψάξουμε για συνεργασίες, μέσω του «δεκάλογου». Όλοι πρέπει να μετέχουν στις αποφάσεις του συλλόγου... «υποχρεωτικά». Ας αλλάξει το καταστατικό και ας γίνονται δεκτές ψηφοφορίες ή δημοσκοπήσεις μέσω mails. @Mil Το αν πολύς κόσμος, θεωρεί ότι ο σύλλογος είναι μια παρέα που κάνει εκδρομές, δεν έχει σημασία να το αντικρούσουμε με επιχειρήματα. Έτσι νομίζει ο κόσμος, άρα αυτό το μήνυμα έχει περάσει. @Nickel Έχω έρθει σε συνελεύσεις (λίγες είναι η αλήθεια) και πραγματικά έχω δει, ότι ο κόσμος δουλεύει και δουλεύει πολύ. Δεν έχει σημασία αν ο Χ ή ο Ψ δεν το έχουν δει ή δεν έχουν ενδιαφερθεί. Σημασία έχει..... γιατί δεν το έχουν δει ή γιατί δεν έχουν ενδιαφερθεί. Αυτά...... Quote ΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔOΠΟΥΛΟΣ http://www.e-achaia.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted April 13, 2010 (edited) Η τρίτη οδός της κριτικής από του καναπέους χωρίς παράλληλη δραστηριοποίηση δε βλέπω πού μπορεί να είναι εποικοδομητική. Και αυτό βέβαια δικαίωμα είναι στα πλαίσια της ελευθερης έκφρασης απόψεων αλλά πρακτικά δε βοηθάει. Εχει αποδειχθεί επανειλλημένα. Μα φυσικά μπορεί να είναι εποικοδομητική. Διαφορετικά θα ήταν κλειστό το forum τόσο σε μη ενεργά μέλη, όσο και σε επισκέπτες. Οι απόψεις του καθενός όσο γελοίες και αν ακούγονται είναι απαραίτητες, άλλωστε δεν θα μπορούσαν οι σωστές να ισχυροποιηθούν από μόνες τους. Ο καθένας κάνει ότι μπορεί, ακόμα και αν αυτό πχ. είναι η πληρωμή μιας συνδρομής. Είναι όχι μόνο άδικο αλλά και ευτελές προς αυτούς τους ανθρώπους. Η απαγόρευση της κριτικής σε μερίδα μελών ή μη δεν είναι λύση, καθώς ποτέ δεν αποδεικνύεται ότι δεν βοηθούν, αντιθέτως. Για να μην αναφέρω σε τι είδους κοινωνίες-καθεστώτα απαντώνται. Ευλόγησον Edited April 13, 2010 by fotski Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted April 13, 2010 και η καλοπροαιρετη στοχευμενη κριτική ειναι αποδεκτότατη... αλλά μην την μπλέκεις με την συνδρομή... Η συνδρομή είναι μέγα βοηθημα για τη λειτουργία του συλλόγου. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted April 13, 2010 Φώτη μην παίζουμε με τις λέξεις. Ξέρεις παρα πολύ καλά πώς υπάρχουν κριτικές και κριτικές. Μια κριτική προς μίμηση είναι του Ακη παραπάνω. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted April 13, 2010 Επειδή μετά τη Νονι και τον Metero μάλλον μόνον εγώ λείπω από εδώ μέσα.... , απλά να δηλώσω ότι ακόμη μιά φορά δημιουργούμε θέματα που εξελίσσονται χωρίς τελικά κανείς να καταλαβαίνει "τί παίζεται" τελικά πίσω από όλα αυτά... Δεν λύνονται παιδιά τέτοια θέματα (ποιό είναι το θέμα τελικά;; μέσω του φόρουμ και τόπικς όπως το συγκεκριμένο δεν βοηθούν σε τίποτα κανένα ΥΓΙΕΣ στοιχείο και σίγουρα ΟΧΙ το Σύλλογο! Ως moderator έχω αποφασίσει να μην επέμβω καθόλου, δεν φιμώνεται κανείς, γράψτε ό,τι θέλετε, φτάνει να διατηρείτε ένα κόσμιο επίπεδο έκφρασης... Φιλικά, συνεχίστε αν νομίζετε ότι αυτά που γράφονται βοηθούν σε κάτι, κάποιον να καταλάβει και να περάσει ένα μήνυμα... Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted April 13, 2010 (edited) Φώτη μην παίζουμε με τις λέξεις. Ξέρεις παρα πολύ καλά πώς υπάρχουν κριτικές και κριτικές. Μια κριτική προς μίμηση είναι του Ακη παραπάνω. Υπάρχουν κριτικές και κριτικές. Το σίγουρο είναι ότι παραμένουν κριτικές. Δεν παίζω με λέξεις. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα απαγορέψω σε κανέναν να πει την άποψή του. Είτε την εκφράσει ο "χ" , είτε την εκφράσει ο "ψ", είτε την εκφράζει με "χ", είτε την εκφράζει με "ψ" κόσμιο τρόπο. Το "Μπράβο" στον Άκη γιατί έγραψε κριτική (;;;; με πνεύμα που μας αρέσει προσωπικά, είναι αποδεκτό. Αυτό δεν μας δίνει το δικαίωμα όμως να το απαγορεύουμε σε άλλους επειδή δεν δραστηριοποιούνται όπως "εμείς" ή δεν μετέχουν όπως "εμείς" κλπ. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο και δεν είναι κρυφτό πίσω από τις λέξεις. Όταν δραστηριοποιήσαι και μετέχεις στα κοινά, το κάνεις για να προσφέρεις, να νιώσεις καλά και να μοιράσεις γνώσεις και δουλειά. Δεν δικαιούσαι (παρότι μπορείς να το νιώσεις) να διαμαρτυρηθείς για τους μη μετέχοντες ή ακόμα χειρότερα να τους το απαγορέψεις. Για να μην ανταπαντώ συνεχώς απλά αναφέρω τις εκφράσεις που ελπίζω εσφαλμένα να χρησιμοποίησες: δε βλέπω πού μπορεί να είναι εποικοδομητική. πρακτικά δε βοηθάει. Εχει αποδειχθεί επανειλλημένα. Ευτυχώς που γίνεται αναφορά στο ότι είναι δικαίωμα. Edited April 13, 2010 by fotski Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted April 13, 2010 Η τρίτη οδός της κριτικής από του καναπέους χωρίς παράλληλη δραστηριοποίηση δε βλέπω πού μπορεί να είναι εποικοδομητική. Και αυτό βέβαια δικαίωμα είναι στα πλαίσια της ελευθερης έκφρασης απόψεων αλλά πρακτικά δε βοηθάει. Εχει αποδειχθεί επανειλλημένα. Με τις υγείες σας Ράνια Quote Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted April 13, 2010 Η σύλλογος θα είναι, η κλαμπ...και τα δύο δεν γίνεται... Ο σύλλογος νομίζω πρέπει να είναι ανοιχτός σε όλα...παρότι δεν είμαι μέλος μπορώ να ασκήσω λίγη καλοπροαίρετη κριτική... Με αρκετά παιδιά είμαι φίλος μέσα εδώ, στο φόρουμ και μερικά από αυτά ανήκουν και στο σύλλογο και άλλα όχι. Από τη στιγμή που κάποιος γράφει εδώ μέσα και καταθέτει εμπειρίες, γνώσεις απόψεις με επιχειρήματα ακόμα και ερωτήσεις, μάλλον χρήσιμος μου φαντάζει... Τώρα αν κάποιος ικανοποιεί και λίγο τη ματαιοδοξία του, γράφοντας, τότε ο πρώτος "αναμάρτητος", ας του πετάξει τον λίθον... Τώρα είναι θέμα πλειοψηφίας να γίνει ο σύλλογος ότι ποθεί αυτή η πλειοψηφία και σαν ζωντανός οργανισμός που είναι κατευθύνεται προς τα εκεί που προστάζουν τα μέλη... Το σωστό είναι αν κάποιος θέλει να συμμετέχει στα δρώμενα να μπει μέσα και να δράσει, αλλιώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να απαξιώνει κάτι που δεν προσπάθησε να το αλλάξει, είτε πράττοντας είτε γράφοντας... Πολλές φορές η μεγαλύτερη συνεισφορά, είναι απλά να κάνουμε σκι όσο πιο πολύ μπορούμε και να δίνουμε το παράδειγμα... Μην μηδενίζουμε από την άλλη τη σημασία της γραφής και της ανταλλαγής απόψεων, έστω κι αν δεν περιλαμβάνουν "ενεργή" συμμετοχή στα τεκταινόμενα του συλλόγου. Αλλά αυτά τα θέματα θα έπρεπε να είναι αποσαφηνισμένα (νομίζω ότι είναι, απλά τα παρερμηνεύουν μερικοί)... Η αντιπαράθεση και η οργή, ανθρώπινη είναι κι αυτή, αρκεί να μην γίνεται αιτία τείχους, άρνησης και μάταιου πείσματος... Καμιά φορά βγαίνουμε εκτός εαυτού, σε λόγια και σε πράγματα που μπορεί να μετανιώσουμε μετά, πόσο μάλλον όταν κάποιος είναι και νέος και ¨βράζει¨ το αίμα του και το πάθος του για τις απόψεις του(ακόμα κι αν έχει δίκιο κατά τη γνώμη του), υπερισχύει καμιά φορά του μέτρου και της άλλης άποψης... Οι πιο μεγάλοι και έμπειροι, έχουν αναλογικά πολύ μεγαλύτερη ευθύνη όμως για την έκβαση των πραγμάτων... Ας μην τα παίρνουμε όλα μετρητοίς και ας αφήνουμε να καταλαγιάζουν τα πράγματα... Η συγγνώμη πάντως είναι μεγάλο εργαλείο και μας ξανατοποθετεί σε θέση συνομιλητή, πράγμα που, αυτό το φόρουμ τουλάχιστον, αγωνίζεται να το κρατάει σε ένα επίπεδο και μια ποιότητα, έστω και με μερικούς υπαινιγμούς και διαφωνίες καμιά φορά... Make ski...not war... Quote Share this post Link to post Share on other sites
blades 6 Report post Posted April 13, 2010 αν μου επιτρεπεται σαν επισκεπτης και παρατηρητης να πω ενα μεγαλο μπραβο στους διαχειριστες που αφηνουν τα post και δε κανουν περικοπες(νομιζω τουλαχιστον)-αυτο ειναι η βαση και εφοσον υπαρχει η βαση τοτε μπορει!!! να αλλαξουν πολλα πραγματα προς το καλυτερο εαν το επιθυμειτε/ουμε +1 στους mods του forum του snowclub Quote Share this post Link to post Share on other sites
Vanzel 1,536 Report post Posted April 13, 2010 (edited) Ποιά φωνή ρε Χρήστο;;; Με κοροίδευεις;; ή νομίζεις ότι μιλας με καμιά κοπελίτσα που θες να προσελκύσεις στο σύλλογο;; Τα 200 προ ετών εγγεγραμένα μέλη απο τα οποία έχουν απομείνει καμιά 70αριά το πολυ, από τα οποία τα 20 είναι ενεργά. Αυτή είναι η φωνή του Έλληνα χιονοδρόμου;;; Μαλλον δεν ξέρεις πόσοι είναι οι Έλληνες χιονοδρόμοι. Που είναι η φωνη της Βόρειας Ελλάδας;;; Όλοι έχουν φύγει στη Βουλγαρία. Που ειναι η φωνή του Καρπενήσιου;; Που είναι η φωνή των μικρών παρηκμασμένων χιονοδρομικών;; Θες να σου πώ τι είναι ο σύλλογος;;; Είναι μια ωραία, χαρούμενη παρέα που κάνει το σκί της στις πίστες του Παρνασσού και στα χιονοδρομικά του εξωτερικού. Και πολύ καλά κάνει!!! Αυτό όμως δεν είναι σύλλογος, είναι παρέα. Η αλήθεια είναι ότι θεωρώ πιο ενδιαφέρον να ανεβάζω βιντεάκια με δραστηριότητες, περιπέτειες και κατορθώματα, από ωραία μέρη της Ελλάδας, παρά να κάνω τον χαρούμενο ρεπόρτερ στη βάση του Περικλή. Aκριβώς έτσι είναι.Ήμουν μέλος πέρυσι,αλλά όταν είδα τι παίζεται έφυγα...Το αποκορύφωμα δε ήταν η Γ.Σ. του συλλόγου όπου επί 4 ώρες μιλούσαμε για τον Παρνασσό.Άλλο πρόβλημα δεν είχαμε... Kαι το μοναδικό πρόβλημα επί ένα χρόνο ήταν ποιος είναι ο καλύτερος σκιερ,αν πατήθηκαν καλά οι πίστες στον Παρνασσό(γιατί αν δεν πατήθηκαν καλά πρέπει να επέμβουμε) και ποιος θα αγοράσει τον ακριβότερο εξοπλισμό.Α ξέχασα να διοργανώσουμε και κανά σκι τεστ στον Παρνασσό,γιατί τα άλλα χιονοδρομικά είναι παρακμιακά,να δούμε τι πέδιλο θα αγοράσουμε του χρόνου. Με συγχωρείτε αλλά εγώ αυτά είδα επί ένα χρόνο.... Γι'αυτό και απέχω τόσο καιρό.Και γι'αυτό έχουν φύγει τόσα μέλη και γι'αυτό έχουν φύγει τα μέλη από Β.Ελλάδα.Αλλά ο σύλλογος συνεχίζει να εθελοτυφλεί παρόλα αυτά. Edited April 13, 2010 by vaggelis27 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,396 Report post Posted April 13, 2010 Ποια θέματα έθεσες εσύ ως μέλος στην Γ.Σ. και δεν συζητήθηκαν; Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Vanzel 1,536 Report post Posted April 13, 2010 Ποια θέματα έθεσες εσύ ως μέλος στην Γ.Σ. και δεν συζητήθηκαν; Eίχα σκοπό να θέσω πολλά θέματα Χρήστο..... Αλλά όταν είδα το παραλήρημα του Παρνασσού απογοητεύτηκα...και δεν είχε νόημα να θέσω κανένα θέμα.... Μακάρι να συζητούσε ο σύλλογος με τη ίδια θέρμη και για τα 20 Χ/Κ της χώρας...και για όλα τα προβλήματα που τον απασχολούν... Εγώ είχα τη εντύπωση ότι θα μιλάγαμε για τα προβλήματα του συλλόγου και τις ενέργειες του για την χιονοδρομία... Αλλά δυστυχώς έμεινα με την εντύπωση και με τις σημειώσεις, για τις προτάσεις που θα έκανα, στο χέρι.... Τώρα που το σκέφτομαι κακώς...αλλά από την άλλη και να τις έκανα ποιος θα με άκουγε... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,396 Report post Posted April 13, 2010 Όλοι θα σε ακούγαμε, για αυτό κάνουμε την Γενική Συνέλευση. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites