Vanzel 1,536 Report post Posted April 13, 2010 Ναι Χρήστο,θα με ακούγατε,γιατί μιλάω και δυνατά.... Αλλά σου ξαναλέω ότι όλες αυτές τις ώρες που άκουγα μόνο για Παρνασσό ξενέρωσα...Κατάλαβα πλέον ότι δεν έχω θέση εδώ....Τα υπόλοιπα ήταν τυπική διαδικασία.... Και αν είχα ξενερώσει μόνο εγώ καλά θα ήταν.....Ένας λιγότερος δεν βαριέσαι....Αλλά και πολλοί άλλοι που δεν βγαίνουν να το πουν...Αυτοί που απέχουν από τις συναντήσεις,από τις εκδρομές και άλλοι που θα γινόταν μέλη και ακόμα γίνονται με αυτά που έμαθαν και συνεχίζουν κάθε μέρα να μαθαίνουν στο φόρουμ... Quote Share this post Link to post Share on other sites
over-poulover 7,010 Report post Posted April 13, 2010 Επειδή μετά τη Νονι και τον Metero μάλλον μόνον εγώ λείπω από εδώ μέσα.... , ..αλήθεια που χάθηκε αυτό το παιδί..να μας πει την γνώμη του με τον δικό του μοναδικό τρόπο....? απλά να δηλώσω ότι ακόμη μιά φορά δημιουργούμε θέματα που εξελίσσονται χωρίς τελικά κανείς να καταλαβαίνει "τί παίζεται" τελικά πίσω από όλα αυτά... ...μήπως τελικά υπάρχουν κάποιοι που καταλαβαίνουν - ξέρουν τι παίζεται πίσω από όλα αυτά...και για τους δικούς τους λόγους απλώς σιωπούν....? Δεν πρόκειται περί μυστικοπάθειας Γιώργο. Απλά θεωρώ κακό για το σύλλογο το να ξεκινήσει μια δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ μελών του Δ.Σ. στο ανοικτό forum και μάλιστα χωρίς σοβαρό λόγο. Οκ..ΞΕΚΟΛΛΑΤΕ λίγο από τα κλειστά(σε πρόσβαση από μέλη του συλλόγου) και ενημερώστε και κανένα μέλος για το τι γίνεται...Αιντε εδώ πέρα μέσα με τα κλειστά σας.... Quote moments ...Have a nice day before a bastard comes and fucks it up... Λίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?! Share this post Link to post Share on other sites
snowcat 3 Report post Posted April 13, 2010 Δυστυχώς κι εγώ την ίδια εντύπωση έχω με τον Βαγγέλη-με τη μόνη διαφορά ο,τι δεν έχω ξεκόψει εντελώς τουλάχιστον Και για να μην αδικούνται όσοι αφιερώνουν το χρόνο τους στο σύλλογο θα ήταν πιο δίκαιο, για τους ίδιους πρώτα, να ενημέρωναν για το τί γίνεται/ τί κάνουν (ακόμα και το τίποτα για τον χ,ψ λόγο είναι δεκτό). Αυτό που εισέπραξα φέτος σαν απλό μέλος είναι: μηδέν ενημέρωση (νομίζετε ο,τι φτάνει μια έκτακτη ΓΣ και μια κανονική?? ...και στο φορουμ τπτ??) αποχή πλειοψηφίας ΔΣ από εκδρομές-εκδηλώσεις-συναντήσεις (ανθρώπινο μεν και δεν είναι σκοπός να εξετάσουμε τους λόγους, απλά η αναφορά γίνεται στο ο,τι δεν προκαλεί θετικές εντυπώσεις ...ok δε σας νοιάζει/αγνοήστε το) αποτέλεσμα των 2 παραπάνω θεωρώ την γενικότερη υποτονικότητα που φένεται (μακάρι και να μην είναι έτσι) καλή συνέχεια σε όλους μας, τί να πώ? Quote "Ski good or eat wood"... The White Grizzly mantra Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,214 Report post Posted April 14, 2010 Αυτό που εισέπραξα φέτος σαν απλό μέλος είναι:μηδέν ενημέρωση 1. Για πείτε και σε μάς τους εκτός Αθηνών, τί συνέβη στον σύλλογο και δεν ενημερωθήκατε ;Με λίγα λόγια, σε απλά ελληνικά και επιγραμματικά για να μή χάνετε χρόνο. Χωρίς υπεκφυγές και χωρίς σάλτσες. Τί σας κρατήθηκε κρυφό ; 2. Όσοι ενδιαφέρεστε για τον σύλλογο και την ελληνική χιονοδρομία, καταγράψτε τις προτάσεις σας και όποτε κρίνετε σκόπιμο μπορείτε να τις υποβάλλετε, είτε στη Γ.Σ, είτε στο Δ.Σ, είτε στο forum. Μέχρι στιγμής έχετε μιλήσει αρκετοί, αλλά μόνο ο Άκης έθεσε/πρότεινε πολύ ενδιαφέροντα θέματα. Οι υπόλοιποι ; Μόνο στραβά βλέπετε ; Γιατί δεν καταδέχεστε να βοηθήσετε ; Σας έκλεισε κάποιος την πόρτα του συλλόγου ; Παράκληση : όσες και όσοι έχετε πρόβλημα με το Δ.Σ, κάντε λίγο υπομονή. Μόλις 32 ημέρες έμειναν για να εκλέξετε νέο σχήμα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted April 14, 2010 Και για να μην αδικούνται όσοι αφιερώνουν το χρόνο τους στο σύλλογο θα ήταν πιο δίκαιο, για τους ίδιους πρώτα, να ενημέρωναν για το τί γίνεται/ τί κάνουν επίσημη ενημέρωση από το ΔΣ βγαίνει όταν υπάρχει λόγος, δηλαδή κατι σημαντικό να ανακοινωθεί. αυτή τη στιγμή όπως ξερετε είμαστε προ Γενικής Συνέλευσης και το ΔΣ ετοιμάζει τα θέματα προς συζήτηση, και 2ον, το οποίο θα ανακοινωθεί μόλις μας σταλεί επίσημη πρόσκληση (με το πρόγραμμα της) θα βγει η ανακοίνωση της ημερίδας που διοργανώνει ο Δήμος Καλαβρύτων με θέμα την τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή, το Σάββατο, στις 15 Μαΐου 2010. τώρα πως πέρασα την χθεσινή βραδιά? παρέα με τους 3 συμβούλους παρα το ΔΣ, τον Σωτήρη Γιαννόπουλου, Βασίλη Περλέρο και Μακη Μονόπολι προσπαθώντας να στήσουμε αυτό που θα παρουσιάσει ο σύλλογος στην εν λόγω ημερίδα. δεν το γραφω ουτε για να φανει ποσο χρονο αφιερώνουν (οποιοι θελουν να εμπλακούν) στο σύλλογο, ουτε για λογούς εντυπωσιασμού. είναι μια ανεπίσημη ενημέρωση (γι'αυτο και δεν βγηκε σαν ΣΤΧ) για κατι που ετοιμάζει ο σύλλογος, και που μαζι με το περίπτερο στην Philoxenia είναι ίσος τα 2 πιο σημαντικά πραγματα που εκανε το ΔΣ φετος. κατά τα αλλα ησυχία… Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
Vanzel 1,536 Report post Posted April 14, 2010 Η Γ.Σ. είναι κοντά. Ελάτε όλοι να πείτε τις απόψεις σας. Έχει παρεκκλίνει ο σύλλογος από το όραμα των ιδρυτών του???.... Κανένα πρόβλημα. Εδώ είσαστε /είμαστε να το επαναφέρετε/ επαναφέρουμε. Δεν νομίζετε ότι αξίζει τον κόπο??? Delete σε όλα. Πιστεύετε ότι αυτοί που τον εκπροσωπούν, δεν οδηγούν το καράβι καλά?? Βάλτε εσείς / εμείς υποψηφιότητα. Νομίζετε ότι οι εκπρόσωποι του συλλόγου είναι καλοί, απλά ακολουθούν την πλειοψηφία που....εμφανίζεται στις συγκεντρώσεις??....αλλάξτε το με τις παρεμβάσεις σας. Εξακολουθώ και πιστεύω ότι αυτό που λείπει από τον σύλλογο (μπορεί να κάνω και λάθος), είναι η δυναμικότητα, που θα του προσφέρουν τα πολλά μέλη και η οριοθέτηση των στόχων του. Πρέπει ο κάθε Έλληνας χιονοδρόμος να αισθάνεται ανάγκη να γίνει μέλος του συλλόγου.Nαι αλλά γιατί;Για να πηγαίνει εκδρομές; είναι δύσκολο, αλλά, όπως και να το κάνουμε, οι σύλλογοι δημιουργούνται όταν υπάρχει ανάγκη για ομαδοποίηση ανθρώπων με τα ίδια ενδιαφέροντα, είτε οι σύλλογοι είναι ποδοσφαιρικοί, είτε είναι ο σύλλογος Αιγιωτών Αθηνών . Εξακολουθώ και πιστεύω ότι το ανοιχτό forum κάνει κακό. Τι εννοώ με αυτό??? Εννοώ ότι τα «οικογενειακά» ενός συλλόγου, αφορούν τα μέλη του και μόνο τα μέλη του. Όταν το Forum είναι ανοιχτό, δεν διαφέρει σε τίποτα από τα αντίστοιχα forums του SR, skifun, ski.gr κλπ κλπ. Καλύπτει τις ανάγκες των χρηστών του για επικοινωνία και μένει εκεί. Η πανελλαδικότητα του συλλόγου επιβάλει την ύπαρξη forum για να καλύπτετε το πρόβλημα των αποστάσεων....αλλά για τα μέλη του και μόνο.Και πως θα προβάλλεται ο σύλλογος προς τα έξω χωρίς φόρουμ;Πως θα περνάει τις ιδέες του στους χιονοδρόμους για να τους προσελκύσει σε αυτόν;Μήπως με την κεντρική σελίδα στην οποία δεν μπαίνουν ούτε τα μέλη του; Θέλει εθελοντική εργασία, με μοίρασμα διαφημιστικών κάθε ΣΚ σε όλα τα ΧΚ της χώρας. Σωστό αλλά δύσκολο να βρεις εθελοντές. Θέλει εικόνα club…όχι prive…(χτυπάει άσχημα) ...αλλά θα πρέπει να δίνει την εικόνα ότι το μέλος του, ανήκει πραγματικά κάπου, είναι πραγματικά κάτι. Οι οργανωμένες εκδρομές σε ξένα ΧΚ, για μένα είναι λάθος. Μας στεναχωρεί το γεγονός ότι οι Β.Ελλαδίτες εγκαταλείπουν τα Βόρεια ΧΚ και πάνε Βουλγαρία για πχ, αλλά για των Άλπεων τα ΧΚ δεν μας πειράζει??? Απλά σκέψου ότι πολλά από τα μέλη που γνώρισα στο σύλλογο είναι σε αυτόν μόνο για τις εκδρομές του στο εξωτερικό. Σαν σύλλογος έχουμε την δυνατότητα να διοργανώσουμε μικρά happenings μέσα στα ΧΚ.Σωστό αλλά δεν έχει γίνει γιατί είναι χάσιμο χιονοδρομικού χρόνου Ο Δεκάλογος είναι καταπληκτικός. Να μοιράζετε παντού. Στις σχολές αρχαρίων, στα σαλέ. Όχι στις ουρές των lifts, γιατί είναι 100% σίγουρο ότι θα γίνει σαίτα και θα πετάγεται από τα καρεκλάκια σε όλο το βουνό. Οι περισσότεροι ορειβατικοί σύλλογοι έχουν τμήματα χιονοδρομίας. Καταλαβαίνω ότι ο χιονοδρόμος με τον ορειβάτη, έχουν κάποιες ...... διαφορετικές αντιλήψεις για την χρησιμοποίηση των βουνών. Σίγουρα όμως υπάρχουν και κοινά. Ας το ψάξουμε για συνεργασίες, μέσω του «δεκάλογου». Όλοι πρέπει να μετέχουν στις αποφάσεις του συλλόγου... «υποχρεωτικά». Ας αλλάξει το καταστατικό και ας γίνονται δεκτές ψηφοφορίες ή δημοσκοπήσεις μέσω mails. @Mil Το αν πολύς κόσμος, θεωρεί ότι ο σύλλογος είναι μια παρέα που κάνει εκδρομές, δεν έχει σημασία να το αντικρούσουμε με επιχειρήματα. Έτσι νομίζει ο κόσμος, άρα αυτό το μήνυμα έχει περάσει. Αυτό το μήνυμα έχει περάσει και έτσι νομίζει ο κόσμος επειδή έτσι είναι δυστυχώς. @Nickel Έχω έρθει σε συνελεύσεις (λίγες είναι η αλήθεια) και πραγματικά έχω δει, ότι ο κόσμος δουλεύει και δουλεύει πολύ. Δεν έχει σημασία αν ο Χ ή ο Ψ δεν το έχουν δει ή δεν έχουν ενδιαφερθεί. Σημασία έχει..... γιατί δεν το έχουν δει ή γιατί δεν έχουν ενδιαφερθεί. Αυτά...... Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,728 Report post Posted April 14, 2010 Στο χέρι σου είναι να αλλάξεις αυτά που δεν σου αρέσουν. Κανείς δε σε εμποδίζεις να θέσεις υποψηφιότητα, να θέσεις θέματα στο forum, να συμμετάσχεις σε όποια ομάδα εργασίας θέλεις. Και όπως είδες υπάρχει και κάποιο άμεσο θέμα στο οποίο θα μπορούσες να συμμετάσχεις, απλά πρέπει να δηλώσεις συμμετοχή. Στο χέρι σου είναι, όχι στο χέρι των άλλων. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,214 Report post Posted April 14, 2010 Eίχα σκοπό να θέσω πολλά θέματα.....Αλλά όταν είδα το παραλήρημα του Παρνασσού απογοητεύτηκα...και δεν είχε νόημα να θέσω κανένα θέμα... Μακάρι να συζητούσε ο σύλλογος με τη ίδια θέρμη και για τα 20 Χ/Κ της χώρας...και για όλα τα προβλήματα που τον απασχολούν... Εγώ είχα τη εντύπωση ότι θα μιλάγαμε για τα προβλήματα του συλλόγου και τις ενέργειες του για την χιονοδρομία... Τώρα που το σκέφτομαι κακώς...αλλά από την άλλη και να τις έκανα ποιος θα με άκουγε... Περισσότερο με προβληματίζει το γεγονός οτι πίστεψες πως δεν θα σε άκουγε κανείς. Αυτό πρέπει να το ψάξουμε, αλλά αν δεν το πείς/πεί κάποιος πιθανόν να μήν το αντιληφθούμε. Επίσης Βαγγέλη, έπεσες σε μία ιδιαίτερη Γ.Σ του συλλόγου κατά την οποία έπρεπε να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο μας δημιούργησε αρκετή ένταση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Καλό και χρήσιμο θα είναι να καταθέσεις τις απόψεις σου έστω και στην επερχόμενη Γ.Σ, κατά την οποία δεν έχουμε ιδιαίτερα φορτωμένη «Ημερήσια Διάταξη». Στο χέρι σου είναι να αλλάξεις αυτά που δεν σου αρέσουν. Κανείς δε σε εμποδίζει να θέσεις υποψηφιότητα, να θέσεις θέματα στο forum, να συμμετάσχεις σε όποια ομάδα εργασίας θέλεις... Στο χέρι σου είναι, όχι στο χέρι των άλλωνΠροσθέτω μόνο οτι, πράγματι πολλές φορές περιμένουμε από τους άλλους να κάνουν κάτι, ενώ τελικά οι άλλοι είμαστε εμείς. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,728 Report post Posted April 14, 2010 Όσο για το μήνυμα ότι ο σύλλογος είναι ΜΟΝΟ εκδρομές, χωρίς να με ενδιαφέρει να αποδείξω αν είναι ή αν δεν είναι έτσι, το forum που γράφουμε τώρα, είναι άχρηστο; Δεν έχει καμία αξία; Quote Share this post Link to post Share on other sites
damianos 819 Report post Posted April 14, 2010 Τα πράγματα είναι απλά και δεν καταλαβαίνω γιατί διατυπώνονται παράπονα και διαμαρτυρίες στο forum. Ό,τι γράφεται εδώ, έχει μόνο....φιλολογική αξία. Όποιος διαφωνεί, έχει ιδέες, προτάσεις και φιλοδοξεί να συμβάλλει στη χάραξη και την υλοποίηση της πολιτικής του συλλόγου, οφείλει να το πράξει συμμετέχοντας ενεργά στις συνελεύσεις του συλλόγου. Αυτά έχουν τονιστεί πολλές φορές παρ' ότι είναι γνωστά και αποτελούν αξιώματα στη λειτουργία της δημοκρατίας. Παραδέχομαι βέβαια ότι οι θεμελιώδεις αλλαγές στην πορεία του συλλόγου δεν είναι εύκολη υπόθεση χωρίς την αλλαγή των προσώπων που την χαράσσουν και την υλοποιούν με βάση μια συγκεκριμένη νοοτροπία. Τα πράγματα είναι περίπου όπως στο πολιτικό σύστημα της χώρας μας και παρ' όλο που οι εκλογές στο σύλλογο γίνονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο, οι συσχετισμοί δυνάμεων λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Για να κερδίσει η "αντιπολίτευση" στις εκλογές, πρέπει να συσπειρώσει τις δυνάμεις της και να δώσει αγώνα. Όταν αυτό δε γίνεται, σημαίνει ότι είτε δεν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον απο πολλά μέλη του συλλόγου για συμμετοχή στα κοινά, είτε δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση αλλαγής πολιτικής και νοοτροπίας. Quote Στην τέχνη, αλλά κυρίως στη ζωή χρειάζεται έμπνευση! Share this post Link to post Share on other sites
blades 6 Report post Posted April 14, 2010 (edited) Τα πράγματα είναι απλά και δεν καταλαβαίνω γιατί διατυπώνονται παράπονα και διαμαρτυρίες στο forum. Ό,τι γράφεται εδώ, έχει μόνο....φιλολογική αξία. Όποιος διαφωνεί, έχει ιδέες, προτάσεις και φιλοδοξεί να συμβάλλει στη χάραξη και την υλοποίηση της πολιτικής του συλλόγου, οφείλει να το πράξει συμμετέχοντας ενεργά στις συνελεύσεις του συλλόγου. Αυτά έχουν τονιστεί πολλές φορές παρ' ότι είναι γνωστά και αποτελούν αξιώματα στη λειτουργία της δημοκρατίας. Παραδέχομαι βέβαια ότι οι θεμελιώδεις αλλαγές στην πορεία του συλλόγου δεν είναι εύκολη υπόθεση χωρίς την αλλαγή των προσώπων που την χαράσσουν και την υλοποιούν με βάση μια συγκεκριμένη νοοτροπία. Τα πράγματα είναι περίπου όπως στο πολιτικό σύστημα της χώρας μας και παρ' όλο που οι εκλογές στο σύλλογο γίνονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο, οι συσχετισμοί δυνάμεων λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Για να κερδίσει η "αντιπολίτευση" στις εκλογές, πρέπει να συσπειρώσει τις δυνάμεις της και να δώσει αγώνα. Όταν αυτό δε γίνεται, σημαίνει ότι είτε δεν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον απο πολλά μέλη του συλλόγου για συμμετοχή στα κοινά, είτε δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση αλλαγής πολιτικής και νοοτροπίας. ακριβως αυτο! οποιος εχει ενα θεμα παει και το διατυπωνει εκει που πρεπει και οχι στο forum,αλλιως σημαινει κατι αλλο..... Edited April 14, 2010 by blades Quote Share this post Link to post Share on other sites
snowholic 2,056 Report post Posted April 14, 2010 Ετσι γινεται παντα...αυτος που δεν κανει τιποτα...διαμαρτυρεται γιατι οι αλλοι δεν τα κανουν ολα... Και οπως λενε και στο χωριο της μανας μου... οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια... Την καλημερα μου σε ολους Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted April 14, 2010 Να καταθεσω με λιγα λογια την δικη μου εμπειρια, ισως να βοηθησει... Στον ΕΣΤΧ γραφτηκα το 05, στην πρωτη συναντηση που παραβρεθηκα στο Flo της Συγγρου. Αρχαριος χιονοδρομος, πανω απο 50 ετων, ομολογω οτι πηγα στη συναντηση με πολλους δισταγμους. Η ζεστασια και φιλικη διαθεση που μου εδειξαν παρα πολλα παιδια τα οποια ειχα γνωρισει διαδικτυακα για μολις ενα μηνα πριν με κερδισαν και αποφασισα οτι ηθελα να μεινω μαζι τους. Απο τοτε ο Συλλογος εχει οργανωσει 5 εκδρομες εξωτερικου και πανω απο 10 σε Ελληνικα χιονοδρομικα. Σε ολες, οι συμμετεχοντες περασαν καλα. Εγω πηγα σε 2 εκδρομες εξωτερικου και μια (φετος Πισοδερι) εσωτερικου. Σ'αυτες που πηγα και γω περασα καλα... Προφανως ομως, δεν ασχολουμαι με τα κοινα του Συλλογου για να παω φτηνες εκδρομες (σημειωτεον οτι εχω παει αλλες 6-7 φορες εξωτερικο, ειτε μονος μου ειτε με τον ΕΟΣ Αχαρνων). Σ'αυτο το ποστ θα ασχοληθω μονο με την καραμελα "ο Συλλογος ειναι μονο για εκδρομες". Ποιο ειναι το κακο οτι ο Συλλογος οργανωνει εκδρομες; Σε τι εξυπηρετουν το Συλλογο οι εκδρομες; Πρεπει ο Συλλογος να κανει εκδρομες; Χοντρικα υπολογιζω οτι σ'αυτα τα 5 χρονια, στις εκδρομες εξωτερικου εχουν συμμετασχει πανω απο 300 διακριτα ατομα. Ισως και παραπανω... Τι κερδισαν αυτα τα ατομα απο την συμμετοχη τους; Ενα χαμηλοτερο κοστος; Ναι, καμμια 200αρια-300αρια Ευρω, αναλογα με την εκδρομη... Μια χιονοδρομικη εμπειρια; Ναι, οι περισσοτεροι απο αυτους δεν ειχαν ξαναβγει εξωτερικο, ηταν η πρωτη τους επαφη με ΧΚ υψηλων προδιαγραφων, με χωρους με καλυτερη χιονοδρομικη παιδεια και κανοντας σκι ολη τη μερα, για εξι μερες με καινουριους φιλους χιονοδρομους (καποιοι εκ των οποιων σαφως καλυτεροι απο αυτους, οι οποιοι ολο και κατι καινουριο τους εμαθαν). Σε πολλες απο τις εκδρομες αυτες, καποιοι πηραν εβδομαδιαια οργανωμενα μαθηματα τα οποια ηταν ανεκτιμητα απο πλευρας βελτιωσης, διοτι αλλο ειναι να εισαι με ενα καλο επαγγελματια δασκαλο 6 μισες μερες και αλλο να καθεσαι στην ουρα για το πιατακι η το καρεκλακι στην Ελλαδα για μια ωρα (εκ των οποιων χρησιμα ειναι 30 λεπτα) πολλες φορες με καποιον τσομπανο που παριστανει το δασκαλο. Αλλα ακομη και με δασκαλο υψηλης ποιοτητας (τον Β. Μπαλντουμη να πουμε, τον οποιο θεωρω εξ ιδιας πειρας κορυφαιο) αντε να μην ειναι 30 λεπτα, αντε να ειναι 45 γιατι απο μερακι εκατσε μαζι μου μια ωρα και τρια τεταρτα αντι για την μια ωρα που πληρωσα. Ουτε οι πιστες ειναι ιδιες, ουτε τα λιφτ ειναι ιδια, τι να σου κανει και ο Β.Μ. Και παλι καλα! Μαθαν οι συμμετεχοντες τι εστι μοντερνο λιφτ, τι εστι οργανωμενο (και τιμιο) σαλε, τι σημαινει καλο ξενοδοχειο, τι σημαινουν υπηρεσιες. Μαθανε επισης οτι καποια απο τα λεγομενα στα φορα μας (μη εξαιρουμενου του δικου μας) ειναι μπαρουφες... Ναι, δεν εχουν το προβλημα της παγοποιησης οι Αλπεις οπως το ΧΚΠ και το ΧΚΚ... Μπορει ο Δ/ΧΚΠ και ο Δ/ΧΚΚ να το λενε 18000 φορες και να μην τους πιστευει κανενας, ενα ταξιδακι στις Αλπεις σε πειθει... Ναι, και η πιο καλοστρωμενη πιστα μπορει να γινει χωραφι σε 2 ωρες, αν η ποιοτητα του (φρεσκου) χιονιου δεν βοηθαει... Ναι, βαζουν τα ρατρακ στην πιστα την ωρα που κανουν σκι οι χιονοδρομοι, αν το ΧΚ κρινει οτι πρεπει να το κανει (εχω και φωτο...). Κερδιζουν λοιπον οι συμμετεχοντες σε κοστος, χιονοδρομικη εμπειρια (επιπεδο), χιονοδρομικη παιδεια, εμπειρια υπηρεσιων, φιλιες. Τι κερδιζει ο Συλλογος; Επιμορφωση των συμμετεχοντων (και μαλιστα χαμηλων τονων, με εμπειρια, οχι με σεμιναρια...). Συσφιξη των σχεσεων των μελων. Καινουρια μελη (τα οποια τα χρειαζεται, δεν φανταζομαι να χρειαζεται επεξηγηση...). Αρκετα μελη ΔΣ (του παροντος και προηγουμενων) ειχαν την πρωτη επαφη με το Συλλογο σε εκδρομη εξωτερικου, εκτιμησαν την εμπειρια και παρεμειναν να προσφερουν. Ποιο ειναι το μεμπτο να κανει ο Συλλογος εκδρομες; Οτι παρουσιαζει την εικονα κοινωνικου κλαμπ, παρεϊστικου κλαμπ, οτι παμε να βγαλουμε γκομενες... Ρε παιδια, ο Συλλογος δεν ειναι Ερημιτικος Συλλογος Τουριστικης Χιονοδρομιας... Ουτε ΚΑΠΗ... Ουτε Ερωτικος Συλλογος Τουριστικης Χιονοδρομιας, ουτε Εμπορικος Συλλογος Τουριστικης Χιονοδρομιας. Η πλειοψηφια του ειναι νεα παιδια (απο τη σκοπια μου τουλαχιστον... ), ελευθεροι, (εχουμε λιγες οικογενειες και φετος για πρωτη φορα ο Συλλογος διαλεξε την περιοδο των Χριστουγεννων/σχολικων διακοπων ωστε να μπορουμε να συμμετεχουμε και μεις). Ειμαστε κοινωνικα ατομα, θελουμε να εχουμε μια παρεα να κανουμε σκι, μια παρεα για apres ski... Φυσιολογικο ειναι αυτο... Η οργανωση της εκδρομης στερει ανθρωπινο δυναμικο απο τις αλλες διεργασιες του Συλλογου. Π@παρια μαντολες... Το θεμα του ανθρωπινου δυναμικου και της συμμετοχης στις διεργασιες του Συλλογου θα το αναπτυξω σε επομενο ποστ Ας το αφησουμε στο οτι η Ομαδα Εκδρομων ειναι 2-4 ατομα που εχουν το κεφι και το κουραγιο να το κανουν! Εγω τους βγαζω το καπελλο! 2-4 ατομα ομως... εχουμε καμποσους για να επανδρωσουν τις αλλες διεργασιες του Συλλογου! Αν γουσταρουν... Ουτε ο Συλλογος, ουτε η Ομαδα Εκδρομων, ουτε τα μελη του Συλλογου που συμμετεχουν στις εκδρομες αξιζουν απαξιωσης. Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
over-poulover 7,010 Report post Posted April 14, 2010 Να καταθεσω με λιγα λογια την δικη μου εμπειρια, ισως να βοηθησει... Στον ΕΣΤΧ γραφτηκα το 05, στην πρωτη συναντηση που παραβρεθηκα στο Flo της Συγγρου. Αρχαριος χιονοδρομος, πανω απο 50 ετων, ομολογω οτι πηγα στη συναντηση με πολλους δισταγμους. Η ζεστασια και φιλικη διαθεση που μου εδειξαν παρα πολλα παιδια τα οποια ειχα γνωρισει διαδικτυακα για μολις ενα μηνα πριν με κερδισαν και αποφασισα οτι ηθελα να μεινω μαζι τους. Απο τοτε ο Συλλογος εχει οργανωσει 5 εκδρομες εξωτερικου και πανω απο 10 σε Ελληνικα χιονοδρομικα. Σε ολες, οι συμμετεχοντες περασαν καλα. Εγω πηγα σε 2 εκδρομες εξωτερικου και μια (φετος Πισοδερι) εσωτερικου. Σ'αυτες που πηγα και γω περασα καλα... Προφανως ομως, δεν ασχολουμαι με τα κοινα του Συλλογου για να παω φτηνες εκδρομες (σημειωτεον οτι εχω παει αλλες 6-7 φορες εξωτερικο, ειτε μονος μου ειτε με τον ΕΟΣ Αχαρνων). Σ'αυτο το ποστ θα ασχοληθω μονο με την καραμελα "ο Συλλογος ειναι μονο για εκδρομες". Ποιο ειναι το κακο οτι ο Συλλογος οργανωνει εκδρομες; Σε τι εξυπηρετουν το Συλλογο οι εκδρομες; Πρεπει ο Συλλογος να κανει εκδρομες; Χοντρικα υπολογιζω οτι σ'αυτα τα 5 χρονια, στις εκδρομες εξωτερικου εχουν συμμετασχει πανω απο 300 διακριτα ατομα. Ισως και παραπανω... Τι κερδισαν αυτα τα ατομα απο την συμμετοχη τους; Ενα χαμηλοτερο κοστος; Ναι, καμμια 200αρια-300αρια Ευρω, αναλογα με την εκδρομη... Μια χιονοδρομικη εμπειρια; Ναι, οι περισσοτεροι απο αυτους δεν ειχαν ξαναβγει εξωτερικο, ηταν η πρωτη τους επαφη με ΧΚ υψηλων προδιαγραφων, με χωρους με καλυτερη χιονοδρομικη παιδεια και κανοντας σκι ολη τη μερα, για εξι μερες με καινουριους φιλους χιονοδρομους (καποιοι εκ των οποιων σαφως καλυτεροι απο αυτους, οι οποιοι ολο και κατι καινουριο τους εμαθαν). Σε πολλες απο τις εκδρομες αυτες, καποιοι πηραν εβδομαδιαια οργανωμενα μαθηματα τα οποια ηταν ανεκτιμητα απο πλευρας βελτιωσης, διοτι αλλο ειναι να εισαι με ενα καλο επαγγελματια δασκαλο 6 μισες μερες και αλλο να καθεσαι στην ουρα για το πιατακι η το καρεκλακι στην Ελλαδα για μια ωρα (εκ των οποιων χρησιμα ειναι 30 λεπτα) πολλες φορες με καποιον τσομπανο που παριστανει το δασκαλο. Αλλα ακομη και με δασκαλο υψηλης ποιοτητας (τον Β. Μπαλντουμη να πουμε, τον οποιο θεωρω εξ ιδιας πειρας κορυφαιο) αντε να μην ειναι 30 λεπτα, αντε να ειναι 45 γιατι απο μερακι εκατσε μαζι μου μια ωρα και τρια τεταρτα αντι για την μια ωρα που πληρωσα. Ουτε οι πιστες ειναι ιδιες, ουτε τα λιφτ ειναι ιδια, τι να σου κανει και ο Β.Μ. Και παλι καλα! Μαθαν οι συμμετεχοντες τι εστι μοντερνο λιφτ, τι εστι οργανωμενο (και τιμιο) σαλε, τι σημαινει καλο ξενοδοχειο, τι σημαινουν υπηρεσιες. Μαθανε επισης οτι καποια απο τα λεγομενα στα φορα μας (μη εξαιρουμενου του δικου μας) ειναι μπαρουφες... Ναι, δεν εχουν το προβλημα της παγοποιησης οι Αλπεις οπως το ΧΚΠ και το ΧΚΚ... Μπορει ο Δ/ΧΚΠ και ο Δ/ΧΚΚ να το λενε 18000 φορες και να μην τους πιστευει κανενας, ενα ταξιδακι στις Αλπεις σε πειθει... Ναι, και η πιο καλοστρωμενη πιστα μπορει να γινει χωραφι σε 2 ωρες, αν η ποιοτητα του (φρεσκου) χιονιου δεν βοηθαει... Ναι, βαζουν τα ρατρακ στην πιστα την ωρα που κανουν σκι οι χιονοδρομοι, αν το ΧΚ κρινει οτι πρεπει να το κανει (εχω και φωτο...). Κερδιζουν λοιπον οι συμμετεχοντες σε κοστος, χιονοδρομικη εμπειρια (επιπεδο), χιονοδρομικη παιδεια, εμπειρια υπηρεσιων, φιλιες. Τι κερδιζει ο Συλλογος; Επιμορφωση των συμμετεχοντων (και μαλιστα χαμηλων τονων, με εμπειρια, οχι με σεμιναρια...). Συσφιξη των σχεσεων των μελων. Καινουρια μελη (τα οποια τα χρειαζεται, δεν φανταζομαι να χρειαζεται επεξηγηση...). Αρκετα μελη ΔΣ (του παροντος και προηγουμενων) ειχαν την πρωτη επαφη με το Συλλογο σε εκδρομη εξωτερικου, εκτιμησαν την εμπειρια και παρεμειναν να προσφερουν. Ποιο ειναι το μεμπτο να κανει ο Συλλογος εκδρομες; Οτι παρουσιαζει την εικονα κοινωνικου κλαμπ, παρεϊστικου κλαμπ, οτι παμε να βγαλουμε γκομενες... Ρε παιδια, ο Συλλογος δεν ειναι Ερημιτικος Συλλογος Τουριστικης Χιονοδρομιας... Ουτε ΚΑΠΗ... Ουτε Ερωτικος Συλλογος Τουριστικης Χιονοδρομιας, ουτε Εμπορικος Συλλογος Τουριστικης Χιονοδρομιας. Η πλειοψηφια του ειναι νεα παιδια (απο τη σκοπια μου τουλαχιστον... ), ελευθεροι, (εχουμε λιγες οικογενειες και φετος για πρωτη φορα ο Συλλογος διαλεξε την περιοδο των Χριστουγεννων/σχολικων διακοπων ωστε να μπορουμε να συμμετεχουμε και μεις). Ειμαστε κοινωνικα ατομα, θελουμε να εχουμε μια παρεα να κανουμε σκι, μια παρεα για apres ski... Φυσιολογικο ειναι αυτο... Η οργανωση της εκδρομης στερει ανθρωπινο δυναμικο απο τις αλλες διεργασιες του Συλλογου. Π@παρια μαντολες... Το θεμα του ανθρωπινου δυναμικου και της συμμετοχης στις διεργασιες του Συλλογου θα το αναπτυξω σε επομενο ποστ Ας το αφησουμε στο οτι η Ομαδα Εκδρομων ειναι 2-4 ατομα που εχουν το κεφι και το κουραγιο να το κανουν! Εγω τους βγαζω το καπελλο! 2-4 ατομα ομως... εχουμε καμποσους για να επανδρωσουν τις αλλες διεργασιες του Συλλογου! Αν γουσταρουν... Ουτε ο Συλλογος, ουτε η Ομαδα Εκδρομων, ουτε τα μελη του Συλλογου που συμμετεχουν στις εκδρομες αξιζουν απαξιωσης. Φιλικα ΜακηςΜ Ότι να 'ναι.....!!!Τώρα πιάσαμε το θέμα των εκδρομών.....!? Ετσι όπως πάμε δεν βλέπω να γίνεται Γ.Σ. φέτος.....!Αν θελετε ξεκινάμε και τα στοιχηματα.....! Quote moments ...Have a nice day before a bastard comes and fucks it up... Λίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,396 Report post Posted April 14, 2010 Αυτό που προσπαθεί να πει ο Μάκης -και με βρίσκει σύμφωνο- είναι ότι η "ιδεαλιστική" άποψη για το πως θα έπρεπε να είναι ο σύλλογος (όχι, εκδρομές, όχι forum, στοχευμένες κινήσεις προς τους φορείς απαλλαγμένες από το στοιχείο της παρέας κλπ) δεν είναι εφαρμόσιμη, απλά γιατί για να αφιερώσει κάποιος τον χρόνο που δεν του περισσεύει, θα πρέπει να έχει κάποιο κίνητρο, να περνάει καλά. Δεν είναι ταμπού παιδιά, με τον σύλλογο (και εξ' αιτίας του συλλόγου σε πολύ μεγάλο βαθμό) περνάμε πιο καλά από ποτέ στα βουνά. Είναι αυτό που μας κάνει να θέλουμε να ασχοληθούμε περισσότερο με πράγματα που βλέπουμε ότι μπορούμε και πρέπει να αλλάξουμε. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted April 14, 2010 Αυτό που προσπαθεί να πει ο Μάκης -και με βρίσκει σύμφωνο- είναι ότι η "ιδεαλιστική" άποψη για το πως θα έπρεπε να είναι ο σύλλογος (όχι, εκδρομές, όχι forum, στοχευμένες κινήσεις προς τους φορείς απαλλαγμένες από το στοιχείο της παρέας κλπ) δεν είναι εφαρμόσιμη, απλά γιατί για να αφιερώσει κάποιος τον χρόνο που δεν του περισσεύει, θα πρέπει να έχει κάποιο κίνητρο, να περνάει καλά. Δεν είναι ταμπού παιδιά, με τον σύλλογο (και εξ' αιτίας του συλλόγου σε πολύ μεγάλο βαθμό) περνάμε πιο καλά από ποτέ στα βουνά. Είναι αυτό που μας κάνει να θέλουμε να ασχοληθούμε περισσότερο με πράγματα που βλέπουμε ότι μπορούμε και πρέπει να αλλάξουμε. BTW, επειδή η συζήτηση έχει πάρει πολύ ενδιαφέρουσα τροπή (έπρεπε να... ανάψουν τα αίματα για να ασχοληθούμε λιγάκι με τα συλλογικά ) σε λίγο τα μηνύματα θα μεταφερθούν σε νέο topic με τίτλο "ΕΣΤΧ. Που βαδίζουμε;" O Mακης δεν 'προσπαθει να πει', ο ΜακηςΜ ειπε αυτο που ηθελε να πει σε σχεση με την απαξιωτικη καραμελα οτι 'ο Συλλογος ειναι μονο για εκδρομες...'. Αυτο που λεει ο Λαππας, -και με βρίσκει σύμφωνο- 'ότι η "ιδεαλιστική" άποψη για το πως θα έπρεπε να είναι ο σύλλογος (όχι, εκδρομές, όχι forum, στοχευμένες κινήσεις προς τους φορείς απαλλαγμένες από το στοιχείο της παρέας κλπ) δεν είναι εφαρμόσιμη, απλά γιατί για να αφιερώσει κάποιος τον χρόνο που δεν του περισσεύει, θα πρέπει να έχει κάποιο κίνητρο, να περνάει καλά. Δεν είναι ταμπού παιδιά, με τον σύλλογο (και εξ' αιτίας του συλλόγου σε πολύ μεγάλο βαθμό) περνάμε πιο καλά από ποτέ στα βουνά. Είναι αυτό που μας κάνει να θέλουμε να ασχοληθούμε περισσότερο με πράγματα που βλέπουμε ότι μπορούμε και πρέπει να αλλάξουμε.' ειναι κατι που πρεπει να αναπτυχθει... Δεν θα τη γλιτωσετε με μια παραγραφο... Επεται συνεχεια... Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dim 4,703 Report post Posted April 14, 2010 Προφανώς, οι περισσότεροι που σχολιάζουν και κρίνουν εύκολα έξω από το χορό, δεν θα έχουν εμπειρία του τι σημαίνει ασχολούμαι με τα κοινά και μάλιστα ερασιτεχνικα. σημαίνει πως ξοδεύω ό,τ ι πιο πολύτιμο στην εποχή μας, τον ελεύθερο χρόνο, σημαίνει να δέχεσαι και να ακούς συνεχώς τη συνήθως εύκολη κριτική και ενώ ξέρεις τι δουλεία έχεις κάνει και πόσο έχεις προσφέρει, να σε πνίγει η αδικία και η εύκολη κατηγορία πως καβατζώνεσαι έσυ και τα κολλητάρια σου. Ο καιρός γαρ εγγύς. Όποιος έχει πραγματικά τόσο χρόνο και διάθεση να προσφέρει περισσότερο από τα νυν μέλη του ΔΣ, ας μας το πει στη ΓΣ, ας μας αναπτύξει ενπρόσωπα τις απόψεις του για το σύλλογο και την από και στο εξής πορεία του και ας βάλει υποψηφιότητα. Προσωπικά εκτιμώ πολυ τον χρόνο που αφιερώνουν τα νυν μέλη. Όσο δε για τα θέματα εκτος Αθηνών, ας γίνουν και μία - δύο ομάδες εργασίας, σε επαφή άμεση με το ΔΣ και όλα γίνονται. Αυτά, τα υπόλοιπα από κοντα στη ΓΣ. Quote carpe diem Share this post Link to post Share on other sites
Vanzel 1,536 Report post Posted April 14, 2010 1. Για πείτε και σε μάς τους εκτός Αθηνών, τί συνέβη στον σύλλογο και δεν ενημερωθήκατε ;Με λίγα λόγια, σε απλά ελληνικά και επιγραμματικά για να μή χάνετε χρόνο. Χωρίς υπεκφυγές και χωρίς σάλτσες. Τί σας κρατήθηκε κρυφό ; 2. Όσοι ενδιαφέρεστε για τον σύλλογο και την ελληνική χιονοδρομία, καταγράψτε τις προτάσεις σας και όποτε κρίνετε σκόπιμο μπορείτε να τις υποβάλλετε, είτε στη Γ.Σ, είτε στο Δ.Σ, είτε στο forum. Μέχρι στιγμής έχετε μιλήσει αρκετοί, αλλά μόνο ο Άκης έθεσε/πρότεινε πολύ ενδιαφέροντα θέματα. Οι υπόλοιποι ; Μόνο στραβά βλέπετε ; Γιατί δεν καταδέχεστε να βοηθήσετε ; Σας έκλεισε κάποιος την πόρτα του συλλόγου ; Ο σύλλογος με τη συμπεριφορά του έχει κλείσει την πόρτα σε πάρα πολύ κόσμο,χωρίς να το έχει καταλάβει ελπίζω....Γτ αν το έχει καταλάβει και συνεχίζει τότε πάει αλλού το θέμα...Και μακάρι κάποτε να το καταλάβει...Γιατί αλλιώς δεν θα καταδεχτεί κανείς να βοηθήσει. Όχι δεν βλέπουν στραβά οι υπόλοιποι,μια χαρά βλέπουν Πρόεδρε,αλλά είναι αδύνατο να αλλάξει η νοοτροπία ενός συλλόγου από την αρχή με μερικές προτάσεις.... Καλή η προσπάθεια του Άκη,αλλά σταγόνα στον ωκεανό δυστυχώς.... Και θα ευχόμουν τα παραπάνω να είναι μόνο δική μου άποψη,κάποιου αργόσχολου που δεν έχει τι να κάνει,αλλά είναι άποψη πολλών δυστυχώς.....Και αν μπορούσα να αναφερθώ ονομαστικά θα ήθελα πολύ χώρο....Δεν είναι δίκαιο και πρέπον όμως να το κάνω.Ας βγουν να τα πουν μόνοι τους εδώ... Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,602 Report post Posted April 14, 2010 θα βγει η ανακοίνωση της ημερίδας που διοργανώνει ο Δήμος Καλαβρύτων με θέμα την τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή, το Σάββατο, στις 15 Μαΐου 2010. παρέα με τους 3 συμβούλους παρα το ΔΣ, τον Σωτήρη Γιαννόπουλου, Βασίλη Περλέρο και Μακη Μονόπολι προσπαθώντας να στήσουμε αυτό που θα παρουσιάσει ο σύλλογος στην εν λόγω ημερίδα. είναι μια ανεπίσημη ενημέρωση για κατι που ετοιμάζει ο σύλλογος, και που μαζι με το περίπτερο στην Philoxenia είναι ίσος τα 2 πιο σημαντικά πραγματα που εκανε το ΔΣ φετος. O Σύλλογος είναι αυτό και μόνο αυτό παιδιά. Το ότι έγινε παρέα και χαβαλές και εκδρομές είναι πάρεργο. Το ότι πέρσι στη ΓΣ συζητιόταν αυτό που έγινε με τον Παρνασσό (και όχι σαν Χιονοδρομικό ο Παρνασσός) είναι το μεγαλύτερο λάθος στην ιστορία του συλλόγου και όσοι ήταν πέρσι θυμούνταν πόσο το φώναζα. Θέλετε ο Σύλλογος να είναι αυτό? θα βγει η ανακοίνωση της ημερίδας που διοργανώνει ο Δήμος Καλαβρύτων με θέμα την τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή, το Σάββατο, στις 15 Μαΐου 2010. παρέα με τους 3 συμβούλους παρα το ΔΣ, τον Σωτήρη Γιαννόπουλου, Βασίλη Περλέρο και Μακη Μονόπολι προσπαθώντας να στήσουμε αυτό που θα παρουσιάσει ο σύλλογος στην εν λόγω ημερίδα. είναι μια ανεπίσημη ενημέρωση για κατι που ετοιμάζει ο σύλλογος, και που μαζι με το περίπτερο στην Philoxenia είναι ίσος τα 2 πιο σημαντικά πραγματα που εκανε το ΔΣ φετος. Αν ναι ξέρετε που θέτουν υποψηφιότητες να το ενισχύσουν και να το υλοποιήσουν...ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΘΟΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ...Από τη Κρήτη μέχρι το Φαλακρό Υ.Γ vaggelis 27 ελπίζω πέρσι να κατάλαβες γιατί φώναζα να συζητήσουμε και άλλα στη ΓΣ και επίσης γιατί προτείνω ότι σκέψη/ιδέα/προσπάθεια να υπάρχει να ανακοινώνεται άμεσα στα μέλη. Επί αυτού η (ψιλοσωστή) απάντηση μελών ΔΣ είναι..."στο παρελθόν ελάχιστοι βοηθούσαν σε ότι ανακοινώναμε". Δικός μας είναι ο σύλλογος (και των 200) ας τον κάνουμε ότι θέλουμε από εδώ και μπρος Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
AKIS-AIGIO 0 Report post Posted April 14, 2010 (edited) Απ όσα έχω διαβάσει μέχρι τώρα έχω καταλάβει τα εξής. Τα μέλη ή πρώην μέλη....μιλάνε για λάθος εικόνα του συλλόγου προς τα έξω. Μιλάνε για παρέα που πανε εκδρομές και μόνο, μιλάνε για υπερβολική αγάπη προς ένα βουνό, μιλάνε για έργο το οποίο..... και να έχει γίνει...δεν φαίνεται Από την άλλη το ΔΣ ή τέλος πάντων ο αντίλογος, λεει για πιθανή κακοπροαίρετη κριτική ή για κριτική χωρίς προτάσεις, ότι όσα έχουν πει ή για ότι ανακοινώσεις έχουν βγει.... μόνοι τους τα λένε, μόνοι τους τα ακούνε και για όσα δεν φτάνει η αλεπού κλπ κλπ. Από την μια βλέπω «οργή» των μελών αλλά και από την άλλη πλευρά βλέπω την ίδια «οργή» και στεναχώρια, ότι δεν υπάρχει κατανόηση ή αναγνώριση. Υποθέτω λοιπόν ότι υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ όλων μας. Λογικό είναι να υπάρχουν διαφορετικές ή και ακόμα τελείως αντίθετες απόψεις. Νομίζω λοιπόν ότι ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Εφ όσον θέλουμε ο σύλλογος να συνεχίσει να υπάρχει θα πρέπει ο καθένας από εμάς να αναλάβει και από κάτι. Δεν φτάνει μόνο η συνδρομή των 25€ για να λεει ο καθένας μας, ότι έστω και με αυτόν τον τρόπο βοηθάει. Θέλει συμμετοχή, άρα και συνυπευθυνότητα. . Θέλει λοιπόν..... πρόσβαση στην συμμετοχή και στις παρεμβάσεις. Προτείνω λοιπόν να φτιαχτεί ένα TR (στο ανοιχτό για να μετέχουν όλοι) στο οποίο θα γραφτούν όλα όσα μας «πληγώνουν», στόχοι για τον σύλλογο, προτάσεις. Φυσικά... όχι έκθεση ιδεών...αλλά απλά πράγματα με αρίθμηση....ένα, δύο τρία. Δεν θέλω αυτό κι αυτό, θέλω αυτό κι αυτό. Ας σταλεί με ΡΜ ειδοποίηση να συμμετέχουν όλα τα μέλη και μη μέλη.....νέοι και παλαιοί. Ας παραμερίσουν όλοι τις πίκρες τους και ας συμμετέχουν όλοι. Τον Πρόεδρο....τον θαυμάζω. Δεν το λεω για προεκλογικούς λόγους, το λεω γιατί πραγματικά ως κάτοικος επαρχίας τα τελευταία 3,5 χρόνια....αυτό το πέρα δώθε δεν θα μπορούσα να το κάνω με τίποτα. Αυτό που θέλω να πω είναι, ότι πολλοί θα ήθελαν να ασχοληθούν με τα κοινά, είτε στο ΔΣ είτε σε Ομάδες εργασίας....αλλά είναι πρακτικά αδύνατον να βρίσκονται στην Αθήνα κάθε τρεις και λίγο. Επίσης...είναι πολύ δύσκολο να γίνεται η ΓΣ ή μια έκτακτη συνέλευση στην Λαμία ή στην Θες/νικη και να μετακομίζουν άλλοι τόσοι εκεί. Για να κάνω και την αυτοκριτική μου, προσπάθησα πέρσι να βοηθήσω κι εγώ μπαίνοντας σε μια ομάδα εργασίας. Τι προσέφερα???...Τίποτα. Το απόλυτο μηδενικό. Δεν μπορούσα τελικά λόγο απόστασης και δουλειάς μου να είμαι Αθήνα. Κακά τα ψέματα.. Ακόμα και μέσω Forum είναι δύσκολο, γιατί απλά... «χάνω επεισόδια» μιας και στην Αθήνα η επικοινωνία...έστω και στο ΦΛΟ, είναι πιο άμεση. Λύση στο πρόβλημα των αποστάσεων??.....νομίζω μόνο μία. Ηλεκτρονική ψηφοφορία μέσω ΡΜς ή mails για όλα τα θέματα, ακόμα και σε ΓΣ. Γυρίζουμε σελίδα??? Αν ναι....τότε, ξεχνάμε περσινά ξινά σταφύλια, γυρίζουν όλοι όσοι έχουν φύγει, πικραθεί, βαρεθεί. Επίσης...αλλάζουμε την εικόνα που δείχνουμε προς τα έξω. Αφήνουμε στην άκρη αγάπες και προτιμήσεις. Ο Βαγγέλης ανέφερε πριν (πολύ σωστό), ότι εθελοντική εργασία στο ΧΚ, σημαίνει, χάσιμο πολύτιμου Χιονοδρομικού χρόνου. Ε...ΟΚ...ας χαθεί. Καλώς ή κακώς...πρέπει να ξεφύγουμε από την πρακτική.... "Βασικά είμαστε χιονοδρόμοι...μας αρέσει το σκι.. και απλά φτιάξαμε ένα σύλλογο, με τον οποίο πραγματικά ασχολούμαστε τις καθημερινές. Τα ΣΚ.....παρακαλώ, μην μας ενοχλείτε...κάνουμε σκι". Η λειτουργία ενός συλλόγου...απαιτεί και μια μυρωδιά επαγγελματισμού. Δεν γυρίζουμε σελίδα???? Εδώ τα πράγματα είναι απλά και την απάντηση την ξέρετε όλοι. Απλά θα κοιτάξουμε την ημερομηνία λήξης. Ο Σύλλογος θα πάει, έτσι κι αλλιώς, εκεί που θα τον πάνε τα μέλη του. Καλώς ή κακώς..... έτσι έχουν τα πράγματα. Ακούστε αμφότεροι... τι λεει ο ένας και τι λεει ο άλλος. Η κριτική ακόμα και «οργισμένη» ναι είναι, ακόμα και απότομη, ή μη...ευγενική, έχει κάτι να πει. Βγάζει μια τάση, οδηγεί σε συμπεράσματα τα οποία όλοι μας, έχουμε την υποχρέωση να ακούσουμε και να προβληματιστούμε. Edited April 14, 2010 by AKIS-AIGIO Quote ΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔOΠΟΥΛΟΣ http://www.e-achaia.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
snowcat 3 Report post Posted April 14, 2010 1. Για πείτε και σε μάς τους εκτός Αθηνών, τί συνέβη στον σύλλογο και δεν ενημερωθήκατε ;Με λίγα λόγια, σε απλά ελληνικά και επιγραμματικά για να μή χάνετε χρόνο. Χωρίς υπεκφυγές και χωρίς σάλτσες. Τί σας κρατήθηκε κρυφό ; ενημέρωση: βλ. http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=8876 2. Όσοι ενδιαφέρεστε για τον σύλλογο και την ελληνική χιονοδρομία, καταγράψτε τις προτάσεις σας και όποτε κρίνετε σκόπιμο μπορείτε να τις υποβάλλετε, είτε στη Γ.Σ, είτε στο Δ.Σ, είτε στο forum. Μέχρι στιγμής έχετε μιλήσει αρκετοί, αλλά μόνο ο Άκης έθεσε/πρότεινε πολύ ενδιαφέροντα θέματα.Οι υπόλοιποι ; Μόνο στραβά βλέπετε ; Γιατί δεν καταδέχεστε να βοηθήσετε ; Σας έκλεισε κάποιος την πόρτα του συλλόγου ; ...στα πλαίσια του σεβασμού προς όλους: διαφορετικές απόψεις=όχι στραβές=(διαφορετικές & χρήσιμες) + (διαφορετικές & λιγότερο χρήσιμες) ζητήσατε από κάποια μέλη να βοηθήσουν και αρνήθηκαν? αν ναι, το δίκαιο είναι να πούμε πως 50% η άρνηση αυτή οφείλεται στα ίδια τα μέλη και 50% στο ?! HR κουκουρούκου δυστυχώς επίσημη ενημέρωση από το ΔΣ βγαίνει όταν υπάρχει λόγος, δηλαδή κατι σημαντικό να ανακοινωθεί. αυτή τη στιγμή όπως ξερετε είμαστε προ Γενικής Συνέλευσης και το ΔΣ ετοιμάζει τα θέματα προς συζήτηση, και 2ον, το οποίο θα ανακοινωθεί μόλις μας σταλεί επίσημη πρόσκληση (με το πρόγραμμα της) θα βγει η ανακοίνωση της ημερίδας που διοργανώνει ο Δήμος Καλαβρύτων με θέμα την τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή, το Σάββατο, στις 15 Μαΐου 2010. τώρα πως πέρασα την χθεσινή βραδιά? παρέα με τους 3 συμβούλους παρα το ΔΣ, τον Σωτήρη Γιαννόπουλου, Βασίλη Περλέρο και Μακη Μονόπολι προσπαθώντας να στήσουμε αυτό που θα παρουσιάσει ο σύλλογος στην εν λόγω ημερίδα. δεν το γραφω ουτε για να φανει ποσο χρονο αφιερώνουν (οποιοι θελουν να εμπλακούν) στο σύλλογο, ουτε για λογούς εντυπωσιασμού. είναι μια ανεπίσημη ενημέρωση (γι'αυτο και δεν βγηκε σαν ΣΤΧ) για κατι που ετοιμάζει ο σύλλογος, και που μαζι με το περίπτερο στην Philoxenia είναι ίσος τα 2 πιο σημαντικά πραγματα που εκανε το ΔΣ φετος. κατά τα αλλα ησυχία… Μπράβο Όλγα! Αυτό θεωρώ πως είναι μια "ανθρώπινη" ενημέρωση από το ΔΣ προς τα μέλη. Το να μοιράζεσαι κατά κάποιον τρόπο την κούραση, αγωνία για τα θέματα που τρέχεις ή που θα ήθελες να τρέξεις και για τους χ,ψ λόγους δεν προχωράνε θεωρώ όχι μόνο καλό είναι αλλά και τρόπος προσέλκυσης εθελοντών για επάνδρωση των Ο.Ε. για να βοηθήσουν το ΔΣ στο έργο του-αν και εφόσον το ΔΣ θέλει να αναθέσει ευθήνες και να λάβει βοήθεια από τα μέλη. Quote "Ski good or eat wood"... The White Grizzly mantra Share this post Link to post Share on other sites
snowcat 3 Report post Posted April 14, 2010 η άποψη του MakisM περί εκδρομών (που τη σεκοντάρει ο prof ) με βρήσκει απόλυτα σύμφωνη. αν υποθέσουμε ο,τι είμαστε άνθρωποι με λογική και αισθήματα, τότε τί πιο λογικό τα θετικά αισθήματα που δημιουργούνται σε όλους όταν πάνε σε μια εκδρομή εξωτερικού/εσωτερικού να οδηγούν τους πιο ευσυνείδητους (βλ. μ@... ) να θέλουν να ανταποδώσουν με συνεισφορά στα κοινά του συλλόγου, πχ. από θέση κάποιας Ο.Ε. σε όσους διαφωνούν θα πρότεινα να σκεφτήτε ένα καλοκαίρι=3-4 μήνες να το έχετε περάσει μπροστά από έναν υπολογιστή (ξεκλεύοντας ο,τι χρόνο από τη δουλειά σας/προσωπική σας ζωή) ανταλλάσοντας email με διάφορα ξενοδοχία σε διάφορα ΧΚ και ψάχνοντας το καλύτερο του καλυτέρου για να περάσουν καλά τα 50+ μέλη (=αρκετοί απ' αυτούς καλοί σας φίλοι/ οι υπόλοιποι ίσως και να γίνουν αρκετά καλοί σας φίλοι) κι εσείς (αν καταφέρετε να πάτε-touch wood cases). ...και με τα πολλά πολλά μια μέρα βλέπεται γραμμένα στο forum post σαν και μερικά μερικά. ...how nice?? Quote "Ski good or eat wood"... The White Grizzly mantra Share this post Link to post Share on other sites
Mitsaras 227 Report post Posted April 14, 2010 Για μένα υπάρχουν δύο δρόμοι στην περίπτωση του Συλλόγου όπως και όλων των συλλογικών δράσεων γενικά: α) Κάποιον δεν τον ενδιαφέρει ο εκάστοτε Σύλλογος οπότε δεν ασχολείται, γενικότερα αδιαφορεί. Εδώ υπάρχουν πολλοί. β) Κάποιον τον ενδιαφέρει ο εκάστοτε Σύλλογος, πιστεύει πώς κάτι δεν πάει καλά και προσπαθεί έμπρακτα να το διορθώσει. Εδώ υπάρχουν λίγοι. Η τρίτη οδός της κριτικής από του καναπέους χωρίς παράλληλη δραστηριοποίηση δε βλέπω πού μπορεί να είναι εποικοδομητική. Και αυτό βέβαια δικαίωμα είναι στα πλαίσια της ελευθερης έκφρασης απόψεων αλλά πρακτικά δε βοηθάει. Εχει αποδειχθεί επανειλλημένα. Με τις υγείες σας Ράνια ..... Μόλις 32 ημέρες έμειναν για να εκλέξετε νέο σχήμα. Η εκλογή είναι πανεύκολη,αυτό που θα είναι δύσκολο, θα είναι η συμμετοχή! Ετσι γινεται παντα...αυτος που δεν κανει τιποτα...διαμαρτυρεταιγιατι οι αλλοι δεν τα κανουν ολα...Αφού δουλεύεις 2-3 ώρες την ημέρα και δεν δουλεύεις 4-5,καλά να πάθεις. Και οπως λενε και στο χωριο της μανας μου... οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια... Την καλημερα μου σε ολους Quote Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας Share this post Link to post Share on other sites
herman 1,011 Report post Posted April 15, 2010 Τον σύλλογο τον γνώρισα από την στιγμή που δημιουργήθηκε το site. Τότε πίστευα ότι κάποιοι (μια παρέα) που έκαναν σκι αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν σύλλογο με σκοπό να μοιράζονται τις εμπειρίες τους και να έρχονται σε επαφή με όλους που έχουν κοινά ενδιαφέροντα. Ήμουν επιφυλακτικός στην αρχή με τον σύλλογο γιατί η πρώτη εντύπωση ήταν ότι πρόκειται για ένα κλειστό κλαμπ (σνομπαρίες του Παρνασσού).Κάποια στιγμή ο σύλλογος αποφάσισε να παίξει σημαντικό ρόλο στην χιονοδρομία της Ελλάδας. Αποκορύφωμα ήταν η εκδήλωση (αποτυχημένη) στο Χρυσό Ελάφι το 2007. Στην συνέχεια ο σύλλογος , πιστεύοντας (λανθασμένα) ότι έχει την δύναμη και μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα χιονοδρομικά δρώμενα , προσπάθησε να αναβαθμίσει τον ρόλο του (γενική συνέλευση στην Θεσσαλονίκη). Σε αυτή την συνέλευση φάνηκε ότι δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει πολλά (τουλάχιστον όσα πίστευε). Από εκείνη την στιγμή και μετά άρχισαν και τα εσωτερικά προβλήματα του συλλόγου. Αποκορύφωμα είναι αυτό το topic που προσωπικά πιστεύω ότι πριν τρία χρόνια δεν θα υπήρχε σε "δημόσια θέα". Η συνέχεια είναι δύσκολη για τον σύλλογο. Η ύπαρξη του εξαρτάτε από τον σαφή προσδιορισμό των θέσεων του. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,396 Report post Posted April 15, 2010 Πρώτα από όλα, μήπως μπορείς να μας εξηγήσεις γιατί η εκδήλωση στο Χρυσό Ελάφι ήταν αποτυχημένη; Όταν τα μηνύματα είναι στο κλειστό forum, κατηγορούμαστε για μυστικοπάθεια και προσπάθεια συγκάλυψης. Τώρα που είναι στο ανοιχτό και μπορεί ο καθένας να γράψει την γνώμη του, αυτή η επιλογή εκλαμβάνεται ως "ένδειξη εσωτερικών προβλημάτων"; Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites