Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
sotogiannop

χ/κ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ 2010-2011

Recommended Posts

Θα ανεβει κανεις παρασκευη στο βουνο?

Μάλλον εμείς αλλά σχετικά αργά...!

Υπολογίζω κατά τις 11 να έχουμε φτάσει.

moments

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

Η πρακτική του ΧΚΚ να επιτρέπει στον κόσμο να παίρνει τα σανίδια στο χέρι πάνω στο λιφτ είναι απαράδεκτη και δεν έχει προηγούμενο! Το τονίζω εδώ και χρόνια ότι αυτό είναι άκρως επικίνδυνο και επιπλέον δημιουργεί προβλήματα στην πίστα της Στύγας. Γιατί το σανίδι στα πόδια θα λειτουργούσε αποτρεπτικά για πολλούς αρχάριους σνοουμπόρντερ, οι οποίοι δεν ξέρουν καλά καλά να σπρώχνουν στο ίσιωμα και ανεβαίνουν στη Στύγα λόγω ευκολίας.

Τεο τη δικαιολογία Τσεκούρα περί μένους δεν την αποδέχομαι με τίποτα. Είναι ανεπίτρεπτο να κινδυνεύουν εκατοντάδες χιονοδρόμοι για να μη στεναχωρηθούν κάποιες δεκάδες κακομαθημένων τους οποίους σημειωτέον τους έχεις κακομάθει εσύ! Είναι καιρός πια να μάθουν κάποιοι το σωστό. Πάνω απ' όλα η ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό να κάτσει σπίτι του. Γιατί οι περισσότεροι που ξεκινούν το σνόουμπορντ δεν αντιλαμβάνονται πόσο επικίνδυνο είναι ένα ελεύθερο σανίδι... Δεν είναι ανάγκη να ανοίξει κανένα κεφάλι για να αλλάξουν τακτική στο ΧΚΚ. Στον Παρνασσό επέβαλαν το λουράκι στο ΧΚΚ γιατί όχι;;

Και για να μην παρεξηγηθώ... Δεν έχω κάτι με τους σνοουμπορντάδες. Σνόουμπορντ κάνω αλλά το λουράκι το φοράω μέχρι και σήμερα.

Η πρακτική του ΧΚΚ να επιτρέπει στον κόσμο να παίρνει τα σανίδια στο χέρι πάνω στο λιφτ είναι απαράδεκτη και δεν έχει προηγούμενο! Το τονίζω εδώ και χρόνια ότι αυτό είναι άκρως επικίνδυνο και επιπλέον δημιουργεί προβλήματα στην πίστα της Στύγας. Γιατί το σανίδι στα πόδια θα λειτουργούσε αποτρεπτικά για πολλούς αρχάριους σνοουμπόρντερ, οι οποίοι δεν ξέρουν καλά καλά να σπρώχνουν στο ίσιωμα και ανεβαίνουν στη Στύγα λόγω ευκολίας.

Τεο τη δικαιολογία Τσεκούρα περί μένους δεν την αποδέχομαι με τίποτα. Είναι ανεπίτρεπτο να κινδυνεύουν εκατοντάδες χιονοδρόμοι για να μη στεναχωρηθούν κάποιες δεκάδες κακομαθημένων τους οποίους σημειωτέον τους έχεις κακομάθει εσύ! Είναι καιρός πια να μάθουν κάποιοι το σωστό. Πάνω απ' όλα η ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό να κάτσει σπίτι του. Γιατί οι περισσότεροι που ξεκινούν το σνόουμπορντ δεν αντιλαμβάνονται πόσο επικίνδυνο είναι ένα ελεύθερο σανίδι... Δεν είναι ανάγκη να ανοίξει κανένα κεφάλι για να αλλάξουν τακτική στο ΧΚΚ. Στον Παρνασσό επέβαλαν το λουράκι στο ΧΚΚ γιατί όχι;;

Και για να μην παρεξηγηθώ... Δεν έχω κάτι με τους σνοουμπορντάδες. Σνόουμπορντ κάνω αλλά το λουράκι το φοράω μέχρι και σήμερα.

Συμφωνώ απόλυτα με όσα λες. Πρέπει να επιβληθεί το λουράκι όχι μόνο στα Καλάβρυτα αλλά και σε όλα τα ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα. Εξάλλου προβλέπεται και από την ελληνική νομοθεσία για τη ομαλή και ασφαλή λειτουργία των χιονοδρομικών.

Ετσι όποιο ελληνικό ΧΚ δε το εφαρμόζει παρανομεί με αποτέλεσμα να βρει άσχημα τον μπελά του σε περίπτωση ατυχήματος. Τέλος πάντων εάν δεν το γνωρίζουν (οι αρμόδιοι του ΧΚ) ας ανοίξουν να διαβάσουν τους κανονισμούς και να μάθουν!

Λέει λοιπόν για το θέμα αυτό το ΦΕΚ1339 της 16 Οκτωβρίου 2002 στο άρθρο 21

Οι χιονοδρόμοι υποχρεούνται να έχουν στα πέδιλά τους Ski Stop οι δε snowboarders να έχουν τοποθετήσει το ειδικό λουρί αφαλείας.

Τώρα το ότι συνεχίζουν την πολιτική Τσεκούρα πάνω σε αυτό το θέμα αλλά και αλλού τι να πω.. Από ότι φαίνεται θα χρειαστούν χρόνια για να υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας στο Χελμό. Βλέπεις το φάντασμα του Τσεκούρα τους στοιχειώνει! :P

Edited by sotogiannop

Όσο έγραφα έγραψε ο Σωτήρης...

Κσπεσιαλ... (χωρίς πιπεριά παρακαλώ... :D )

Μωρέ... όχι απλά συμφωνώ... καρά συμφωνώ με τα μπούνια... πόσο μάλλον... που είμαι σοβαρός ανθρωπος... και δεν κανω σνοουμποαρντ... :D:P :P

Αν θέλεις δεσ'το και νομικά... Το κέντρο νομικά δεν είναι κατοχυρωμένο σε περίπτωση ατυχήματος από αδέσποτο σανίδι... Το μένος ΔΕΝ δικαιολογεί τον Τσε και κανέναν Τσε σε καμία περίπτωση... Ιστορία όλο αυτό πλέον οπότε ανάξιο περαιτέρω σχολίων... Κακώς και πάλι κακώς γινόταν ... και συνεχίζει να γινεται...

Από την άλλη αν θέλεις να μπεις και στην θέση του Τσε... δεν είναι ότι πιο έυκολο να ακούς Χριστ@π@ν@γί@ς από κακομαθημένους ελληναράδες νταϊδες... που σκοτωνουν απλά για μια επανέκδοση εισητηρίου. Δεν το βαζουν σωστά... τους ξαναστέλνουν στα εκδοτήρια ΕΚΤΟΣ ουράς για να τυπώσουν άλλο... και να το βάλουν σωστά... και ρίχνουν μπινελίκια στον έλεγχο... στα εκδοτήρια στους λιφτιερηδες... στους πιστερ... σε άλλους πελάτες που προσπαθούν να τους εξηγήσουν... Αστα βραστα... Εδώ προσπαθούσε χρόνια ο Τσε να τους εξηγήσει ότι η επιβίβαση-αποβίβαση στα λιφτ συρόμενα και εναέρια δεν ειναι δουλειά κανενός λιφτιέρη ... αλλά του ΔΑΣΚΑΛΟΥ που σου μαθαίνει... (πιστοποιημένου ή μη)... Εκεί να δεις τι άκουγε... :P

Τώρα που είπα εισητήρια... τι έγινε τελικά με το πολυαναμενόμενο ηλεκτρονικό εισητήριο που θα είχε εγκατασταθεί μεχρι τον Δεκέμβρη στο κέντρο...?

Τι ρωτάω τώρα ε...? :P Και αυτό στην εξυγείανση... μαζί με το ΔΝΤ του ΧΚΚ...

Φιλικά

Η μετενσάρκωσις... :P

O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς

1956280u02tpdods5.gif

ΤΕΟ, έγινε κανονικά ο διαγωνισμός για το ηλεκτρονικό εισιτήριο αλλά τελικά ακυρώθηκε η όλη διαδικασία αφού είδαν (ευτυχώς) ότι το ποσό ήταν μεγάλο και υπήρχαν άλλες προταιρεότητες στο ΧΚΚ.

Θα μου πεις βέβαια αφού γνώριζαν το ποσό τι τον ήθελαν το διαγωνισμό και τις λαλίστατες ανακοινώσεις (μάλιστα τις έκανα εγω τρομάρα μου :P ). Αυτό είναι το άξιο απορίας! Βέβαια όταν με ρώταγαν διάφοροι φίλοι εγώ τους έλεγα να κρατούν μικρό καλάθι σε τέτοιες ανακοινώσεις. Βλέπεις έχουν δει πολλά τα μάτια μου (ΧΚ Βελβεντού) και δεν πιστεύω πια κανέναν!

Πάντως σύμφωνα με αυτά που μου έλεγαν τότε, εάν βρεθούν λεφτά θα ξαναγίνει νέα προσπάθεια του χρόνου!

Edited by sotogiannop

Σωτήρη πες την αλήθεια για το εισιτήριο ; Αν λές την αλήθεια συγνώμη !!!!!!!!!!

πολύ αέρα βλέπω όμως και δεν μου αρέσει ......... ελπίζω να καθήσει στο βουνό το χιόνι που πέφτει

Σήμερα Τετάρτη βρεθήκαμε στο ΧΚΚ με skimad, Λαλάκη και GTsap. Παρθενική μου εμφάνιση σε Ελληνικό χιονοδρομικό για φέτος (2 Φλεβάρη, απίστευτο :D ) αλλά ο Χελμός μας αποζημίωσε και με το παραπάνω.

Είχαμε από εξαιρετική έως πολύ καλή ορατότητα όλη την ημέρα. Ο άνεμος άρχισε να αυξάνεται από το μεσημέρι, μέχρι που κατά τις 3:15 -στην τελευταία μας κατάβαση από την Στύγα- με δυσκολία κατέβαινες από το καρεκλάκι. Πέτραδάκια υπάρχουν αρκετά στην αποβίβαση της Στύγας και κάτω από τον Αρίσταρχο, αλλά τα αποφεύγεις σχετικά εύκολά. Το βουνό χρειάζεται και άλλο χιόνι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σήμερα δεν ήταν αρκετό για να περάσουμε φανταστικά. Άλλωστε με την αποψινή και αυριανή χιονόπτωση, κατά πάσα πιθανότητα το πρόβλημα θα πάψει να υφίσταται.

Εντυπώσεις από το χιονοδρομικό: Με μια λέξη, εξαιρετικές. Το πάτημα των πιστών απλά απίστευτο. Επαναλαμβάνω, ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Κορυφαίες πίστες της ημέρας η κόκκινη αμέσως αριστερά της άγκυρας και personal favourite το αεροδρόμιο δεξιά της άγκυρας. Το χιονοδρομικό έχει κάνει καταπληκτική δουλειά εκεί, κρίμα μόνο που δεν υπάρχει τρόπος να βγεις από εκεί στην βαθιά λάκα χωρίς να χρειάζεται να πάρεις 2 λιφτ για να ξανα-ανέβεις (ή μήπως υπάρχει αλλά δεν τον ξέρω; :P ). Η Στύγα 2 εξαιρετική, με ελάχιστες ορατές πέτρες στο απότομο κάτω από τον Αρίσταρχο, ενώ το Βιετνάμ... επιβεβαίωσε την φήμη του. Τίποτα δεν άλλαξε από την τελευταία φορά που το επισκέφτηκα! :P

προς τα χαμηλά της Δάφνης το χιόνι γινόταν πολύ σφιχτό. Τα απάτητα της Στύγας 1 αποδείχτηκαν βαριά και σχετικά δύσκολα (μετάνιωσα και την επιλογή των πεδίλων μου για το συγκεκριμένο run) και γενικά το off δεν πολυ-έλεγε για τα γούστα μου. Το εντός όμως ήταν αρκετά καλό, αν και δεν ήταν hero snow. Σήμερα βγάλαμε πάνω από 50 χιλιόμετρα ski, περίπου όσο και σε μια μέτρια μέρα στο Serre Chevalier που βρισκόμασταν πριν από λίγες μέρες. Ναι, ακούγεται απίστευτο, αλλά τις καθημερινές μπορείς να λιώσεις στο σκι και στα Καλάβρυτα αν λειτουργούν όλοι οι αναβατήρες όπως σήμερα. Απλά θα κάνεις τα ίδια πράγματα πολλές φορές.

Το προσωπικό φιλικό και εξυπηρετικό, έτοιμο να βοηθήσει τους χιονοδρόμους στα lift (στην άγκυρα από κάποια ώρα και μετά) με το μόνο "μελανό σημείο' ένα καρεκλάκι της Στύγας που είχε γυρίσει ανάποδα (μάλλον απ' τον αέρα) και το οποίο ίσα που προλάβαμε να αποφύγουμε.

Η χωροθέτηση του πάρκινγκ όπως πάντα εξαιρετική. Μια σοκολάτα με Baileys στο πάνω σαλέ στοίχισε €5, ενώ η μουσική δεν ήταν ιδιαίτερα δυνατή, ή ενοχλητική. Γενικά φύγαμε από το βουνό καμένοι από την κούραση και υπέρ-ευχαριστημένοι. :P

Make Parnassos Great Again!

Από την άλλη αν θέλεις να μπεις και στην θέση του Τσε... δεν είναι ότι πιο έυκολο να ακούς Χριστ@π@ν@γί@ς από κακομαθημένους ελληναράδες νταϊδες... που σκοτωνουν απλά για μια επανέκδοση εισητηρίου. Δεν το βαζουν σωστά... τους ξαναστέλνουν στα εκδοτήρια ΕΚΤΟΣ ουράς για να τυπώσουν άλλο... και να το βάλουν σωστά... και ρίχνουν μπινελίκια στον έλεγχο... στα εκδοτήρια στους λιφτιερηδες... στους πιστερ... σε άλλους πελάτες που προσπαθούν να τους εξηγήσουν... Αστα βραστα... Εδώ προσπαθούσε χρόνια ο Τσε να τους εξηγήσει ότι η επιβίβαση-αποβίβαση στα λιφτ συρόμενα και εναέρια δεν ειναι δουλειά κανενός λιφτιέρη ... αλλά του ΔΑΣΚΑΛΟΥ που σου μαθαίνει... (πιστοποιημένου ή μη)... Εκεί να δεις τι άκουγε... :angry:

Teo, τα πράγματα οφείλουν να είναι αντίστροφα. Όχι να μπαίνω εγώ στη θέση ενός διευθυντή αλλά να μπαίνει εκείνος στη θέση τη δική μου! Κι αν το κάνει θα δει ότι κινδυνεύω από την αβλεψία του. Και δεν έχω κάτι προσωπικό με τον τέως, ούτε βέβαια και με το νυν. Αλλά στο θέμα της ασφάλειας είμαι ανυποχώρητος.

Δε μου λένε τίποτα λοιπόν και 40 και 50 εξαγριωμένοι πελάτες που το μόνο που θα χάσουν είναι μια κακή συνήθεια και τίποτα άλλο σε αντιδιαστολή με τον αμέριμνο χιονοδρόμο που κινδυεύει να φάει κανένα σανίδι στο κεφάλι ή να συγκρουστεί με κάποιον ο οποίος βρίσκεται σε λάθος πίστα...

Με την ίδια λογική εξάλλου αν μαζευτούν καμια 40αριά αγριεμένοι snowclubίτες στο διευθυντή και διεκδικήσουν δωρεάν ετήσιες θα πρέπει εκείνος να υποχωρήσει και να τις δώσει... Δε νομίζω ότι στέκει λοιπόν το επιχείρημα του "μένους". Όλοι Ελληναράδες δε θα μας ταλαιπωρούσαν αν κι εμείς φροντίζαμε να τους βάζαμε στη θέση τους ή να τους "εκπαιδεύαμε". Διότι αυτό που μας λείπει είναι πάνω απ' όλα η παιδεία.-

Για τους λιφτιέρηδες τα έχουμε ξαναπει... Μπορεί να μην είναι δουλειά τους να δίνουν τα λιφτ αλλά είναι απολύτως απαραίτητο, και εν τέλει απαιτούμενο από τον πελάτη, κάποιος να το κάνει, ειδικά τα ΣΚ! Οπότε ή βάζεις έναν επιπλέον άνθρωπο να βοηθά τον κόσμο με τα λιφτ ή το αναθέτεις στο λιφτιέρη. Και πάλι την ευθύνη για την σωστή εξυπηρέτηση των πελατών την έχει το ΧΚ και όχι ο πελάτης ή ο δάσκαλος όπως λες, γιατί δεν έχουν όλοι οι χιονοδρόμοι από δίπλα ένα δασκαλο, π.χ. η φίλη μου δε μπορούσε με τίποτα να πάρει μόνη της την άγκυρα. Τι κάνει το ΧΚ για να την εκξυπηρετήσει; Στο Zell am See θυμάμαι, υπήρχε άνθρωπος να σταματάει παλιά διθέσια καρέκλα που ερχόταν λίγο γρήγορα (δηλαδή ακριβώς όπως όλα τα δικά μας) για να κάτσεις άνετα... Κι εδώ ακόμη συζητάμε αν θα πρέπει να υπάρχει κάποιος να βοηθάει στην άγκυρα η οποία είναι ομολογουμένως δύσκολη.

Και μια και πιάσαμε την κριτική, και ήρθε η κουβέντα και στην άγκυρα, ας γράψω δυο πράγματα και γι' αυτό. Η άγκυρα έχει λάθος σχεδίαση και γι' αυτό παιδεύει τόσο κόσμο και δημιουργούνται προβλήματα τα ΣΚ. Ο πρώτος πυλώνας, μετά τον αρχικό με την τροχαλία, είναι πολύ ψηλά και έτσι το κεντρικό συρματόσχοινο έχει μεγάλη κλίση και τραβά απότομα τα αγκυράκια με το που τα πάρεις. Γι' αυτό και σε συμβουλεύουν να κάθεσαι όσο το δυνατό πιο πίσω για να το πάρεις ώστε να έχεις περισσότερο χρόνο να το βολέψεις μέχρι να "εκτιναχθεί". Η λύση είναι να τοποθετηθεί ένας ακόμη πυλώνας, ανάμεσα σε εκείνον της βάσης και τον πρώτο μετά, ώστε το συρματόσκοινο να παραμένει χαμηλά σε μεγαλύτερο μήκος και οι χιονοδρόμοι να έχουν περισσότερο χρόνο και μεγαλύτερη άνεση να πάρουν την άγκυρα και να βολευτούν. Δε νομίζω ότι είναι τρελό το κόστος σε σχέση με το όφελος που θα προκύψει...

Επιπλέον, επαναφέρω την πρόταση για οριοθέτηση της ουράς στη Στύγα τα ΣΚ που γίνεται χαμός, με δημιουργία ενός μεγάλου διαδρόμου για δύο άτομα με στύλους (με βάση, π.χ. σαν αυτούς που έχετε στο πάρκινγκ) και σχοινάκια, ο οποίος μπορεί να κάνει και δυο-τρείς στροφές (όπως στα αεροδρόμια). Χώρος υπάρχει άφθονος στο πλάτωμα δίπλα στη βάση της Στύγας προς την Άρτεμη. Η είσοδος του διαδρόμου μπορεί να βλέπει προς τη θέτις ώστε να φτάνουν εκεί εύκολα όσοι κατεβαίνουν από τις πίστες αλλά και να τη βρίσκουν με ελάχιστο σπρώξιμο όσοι κατεβαίνουν από τα λιφτ του Αχιλλέα. Με τον τρόπο αυτό θα αποσυμφορηθεί και η διόδος από την έξοδο του Αχιλλέα προς την πίστα Δανάη που όταν έχει κόσμο στη Στύγα είναι αδιαπέραστη.

Δεν είναι κατάσταση αυτή στην ουρά της Στύγας με τη σχεδίαση της ουράς σε μορφή στομίου μπουκαλιού, που δημιουργεί ακριβώς αυτό: bottleneck! Δεν παλεύεται ρε παιδιά! Ο ένας πάνω στον άλλο, πατείς με πατώ σε, να μη μπορείς να κουνήσεις τα πέδιλα ή τα σανίδια, εκνευρισμός, νεύρα γιατί κάποιοι χώνονται κλπ κλπ. Δεν είναι εικόνα πολιτισμένων ανθρώπων το πάκτωμα στη Στύγα. Είναι προσβολή για τους πελάτες και το ΧΚ. Κάντε κάτι... σας παρακαλώ... Ας περιμένουμε ένα τέταρτο να πάρουμε το λιφτ αλλά τουλάχιστον να στεκόμαστε ανθρώπινα στην ουρά και να ξέρουμε ότι όποιος φτάσει νωρίτερα θα περάσει και πρώτος....

Έχω κάποιες παρατηρήσεις και για τις ενοικιάσεις εξοπλισμού αλλά αυτές άλλη μέρα... πέρασε η ώρα....

Edited by KSpecial

ο Χελμός μας αποζημίωσε και με το παραπάνω.

Εντυπώσεις από το χιονοδρομικό: Με μια λέξη, εξαιρετικές. Το πάτημα των πιστών απλά απίστευτο. Επαναλαμβάνω, ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Κορυφαίες πίστες της ημέρας η κόκκινη αμέσως αριστερά της άγκυρας και personal favourite το αεροδρόμιο δεξιά της άγκυρας. Το χιονοδρομικό έχει κάνει καταπληκτική δουλειά εκεί, κρίμα μόνο που δεν υπάρχει τρόπος να βγεις από εκεί στην βαθιά λάκα χωρίς να χρειάζεται να πάρεις 2 λιφτ για να ξανα-ανέβεις (ή μήπως υπάρχει αλλά δεν τον ξέρω; :angry: ).

Σήμερα βγάλαμε πάνω από 50 χιλιόμετρα ski, περίπου όσο και σε μια μέτρια μέρα στο Serre Chevalier που βρισκόμασταν πριν από λίγες μέρες. Ναι, ακούγεται απίστευτο, αλλά τις καθημερινές μπορείς να λιώσεις στο σκι και στα Καλάβρυτα αν λειτουργούν όλοι οι αναβατήρες όπως σήμερα. Απλά θα κάνεις τα ίδια πράγματα πολλές φορές.

Το προσωπικό φιλικό και εξυπηρετικό, έτοιμο να βοηθήσει τους χιονοδρόμους στα lift (στην άγκυρα από κάποια ώρα και μετά)

Η χωροθέτηση του πάρκινγκ όπως πάντα εξαιρετική. Μια σοκολάτα με Baileys στο πάνω σαλέ στοίχισε €5, ενώ η μουσική δεν ήταν ιδιαίτερα δυνατή, ή ενοχλητική. Γενικά φύγαμε από το βουνό καμένοι από την κούραση και υπέρ-ευχαριστημένοι. :)

Μπράβο και καλή αρχή! Εύχομαι η συνέχεια να είναι ακόμη καλύτερη!

Ο Χελμός αποζημιώνει τον έμπειρο χιονοδρόμο γιατί έχει συστατικά που κατά τη γνώμη μου είναι μοναδικά στην Ελλάδα: πολύ καλές πίστες υψηλής δυσκολίας αλλά και εκτενές πεδίο για απάτητο. Έχει μαυρη την Αντιγόνη, που είναι απολαυστική υπό όλες τις συνθήκες, έχει την Ειρήνη (το αεροδρόμιο που λες) που έχει σταθερή κόκκινη κλίση και μεγάλο πλάτος και γίνεται ιδανική για καρβάρισμα σε υψηλές ταχύτητες. Έχει τη διάσημη Νεφέλη, που θυμίζει πίστες των Άλπεων με τις ωραίες εναλασσόμενες κλίσεις και τα ψηλά πλαινά τοιχώματα κατάλληλα για παιχνίδι. Και τι να πούμε για τα απάτητα... Διαδρομές σε δέντρα, φυσικά half-pipe, λούκια και κερασάκι το απίστευτο απότομο κομμάτι της Στύγας...

Σε μέρα με φρέσκο χιόνι, για κάποιον που κάνει απάτητο, οι επιλογές είναι απεριόριστές! Μπορεί φαινομενικά να έχεις λίγες επιλογές οι οποίες επαναλαμβάνονται αλλά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο... Και πράγματι όπως λες, καθημερινές λιώνεις... Μια καλή καθημερινή ισοδυναμεί με σκι 3 Κυριακών και αυτο στο 1/5 του κόστους!

Η παρατήρηση για την πρόσβαση στην Ειρήνη είναι σωστή. Δυστυχώς εκεί λείπει ένα λιφτ που θα σε πήγαινε κατευθείαν πάνω. Παρ' όλα αυτά για τους σκιερ, ο συνδυασμός Πιάτο-Άγκυρα είναι γενικά σύντομος....

Καλή συνέχεια! Μακάρι το βουνό να συνεχίζει να χαρίζει όμορφες στιγμές σε όσους θα το επισκέπτονται!

Edited by KSpecial

οσα ειπε ο χρηστος λαππας απ'το snowclub και αλλα τοσα για την σημερινη μερα

με την μονη διαφορα οτι το βουνο το εβλεπα ολο ισιο χωρις κλισεις ειδικα το πρωι

μετα το συνηθισα λογο της κουρασης :P

τυχεροι οι του σαββατου

ορματε στο πουδρι και αφηστε καμια καθαρη γραμμη για μενα

την κυριακη στις 8 θα ειμαι πανω και θα ανεβω με τα ποδια μπας και βρω τιποτα

κατι κανιβαλοι λεει θα ειναι πανω απο το σαββατο :(:angry::):ph34r:

DALTONS POW ROBBERY.....

Έντονη χιονόπτωση έχουμε από χθες το βράδυ μέχρι και αυτή τη στιγμή στο βουνό. Καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες να δοθούν κάποιες πίστες σε λειτουργία. Μέχρι αυτή την ώρα το ύψος της χιονόπτωσης είναι περίπου 25 εκατοστά.

Για την κίνηση των οχημάτων από και προς τα Καλάβρυτα και το Χ.Κ.Κ. απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Για σήμερα Πέμπτη, 3/2/2011, σε λειτουργία η πίστα Λητώ με τον αναβατήρα Ερμή, η πίστα Δανάη με τον αναβατήρα Αχιλλέα, οι πίστες Αριάνδη και Φαίδρα με τον αναβατήρα Δάφνη και η πίστα Ισμήνη με τον αναβατήρα Θέτις. Σε προετοιμασία η πίστα Αλκμήνη με τον αναβατήρα Ηρακλή. Σε αναστολή οι πίστες Αντιγόνη, Ειρήνη και Ηλέκτρα με τον αναβατήρα Άρτεμις και η πίστα Νεφέλη με τον αναβατήρα Στύγα, λόγω αέρα.

Snow Report Forum http://forum.snowreport.gr/

Ο Χελμός αποζημιώνει τον έμπειρο χιονοδρόμο γιατί έχει συστατικά που κατά τη γνώμη μου είναι μοναδικά στην Ελλάδα: πολύ καλές πίστες υψηλής δυσκολίας αλλά και εκτενές πεδίο για απάτητο. Έχει μαυρη την Αντιγόνη, που είναι απολαυστική υπό όλες τις συνθήκες, έχει την Ειρήνη (το αεροδρόμιο που λες) που έχει σταθερή κόκκινη κλίση και μεγάλο πλάτος και γίνεται ιδανική για καρβάρισμα σε υψηλές ταχύτητες. Έχει τη διάσημη Νεφέλη, που θυμίζει πίστες των Άλπεων με τις ωραίες εναλασσόμενες κλίσεις και τα ψηλά πλαινά τοιχώματα κατάλληλα για παιχνίδι. Και τι να πούμε για τα απάτητα... Διαδρομές σε δέντρα, φυσικά half-pipe, λούκια και κερασάκι το απίστευτο απότομο κομμάτι της Στύγας...

Σωστα τα λές

Το Σάββατοοοο...το σαββατο ερχεται και ο Χελμος ειναι εκει και περιμενει...

Μπράβο και καλή αρχή! Εύχομαι η συνέχεια να είναι ακόμη καλύτερη!

Σε μέρα με φρέσκο χιόνι, για κάποιον που κάνει απάτητο, οι επιλογές είναι απεριόριστές! Μπορεί φαινομενικά να έχεις λίγες επιλογές οι οποίες επαναλαμβάνονται αλλά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο... Και πράγματι όπως λες, καθημερινές λιώνεις... Μια καλή καθημερινή ισοδυναμεί με σκι 3 Κυριακών και αυτο στο 1/5 του κόστους!

Η παρατήρηση για την πρόσβαση στην Ειρήνη είναι σωστή. Δυστυχώς εκεί λείπει ένα λιφτ που θα σε πήγαινε κατευθείαν πάνω. Παρ' όλα αυτά για τους σκιερ, ο συνδυασμός Πιάτο-Άγκυρα είναι γενικά σύντομος....

Πράγματι μπορεί να ακούγονται πολύ τα δύο λιφτ αλλά στην ουσία, επειδή το χρονομέτρησα εχθές, ο κύκλος (αφετηρία αγκυρας-αναβαση αγκυρας - κατάβαση ειρηνης - αναβαση με δάφνη- αφετηρία αγκυρας) είναι μόλις 12 λεπτά όταν δεν έχει καθόλου ουρες, τη στιγμή που η αναβαση με τη στυγα έιναι 13-14 λεπτά.

Για μια τέτοια πιστάρα (μήκος- πλάτος -συνεχής κλίση) που δεν βρίσκεις ευκολα αλλού νομίζω ότι δεν είναι τίποτα αυτά τα 10 λεπτά του χρόνου αναβασης.

Καλή συνέχεια! Μακάρι το βουνό να συνεχίζει να χαρίζει όμορφες στιγμές σε όσους θα το επισκέπτονται!

Edited by ted

ΦΩΤΟΡΟΜΑΝΤΖΟ

ΚΥΡΙΑΚΗΣ - ΔΕΥΤΕΡΑΣ

30-31/01/2011

Πρώτη για φέτος στο Καλάβρυτο...

και κάλλιο αργά... παρά αργότερα :P .

Αν και ήμασταν επάνω από το Σάββατο, φωτό δεν έχει

επειδή κάναμε επιτέλους σκι και που καιρός για φωτογραφίες ;)

IMG_1869_low.jpg

Το σύννεφο είχε κάτσει πάνω στο βουνό, και ειδικά πάνω από την Βαθειά Λάκκα ήταν το απόλυτο white out...

IMG_1871_low.jpg

...κάποιοι δεν χρησιμοποιούσαν σωστά τα συρόμενα... γκουχουγκουχου :P

Άλλες φωτό απ΄τη Κυριακή δεν έχει... λόγω ομίχλης.

Πολύ όμορφα όμως, αφού ξανασυναντήσαμε πόσους φίλους ;)

IMG_1874_low.jpg

Δευτέρα κατά τις 11, στο parking του χιονοδρομικού

IMG_1878_low.jpg

IMG_1883_LOW.jpg

Ανεβαίνοντας με την "Δαφνη" για Βαθειά Λάκκα

IMG_1881_low.jpg

...όπου ο ήλιος μας χαμογέλαγε επιτέλους.

IMG_1884_low.jpg

Στο βάθος η αγαπημένη μας πλαγιά...

IMG_1885_low.jpg

Καλημερίζουμε τον χαμογελαστό πάντα Λ(ευ)ιφτ(ι)έρη... και βουρ στις πίστες

IMG_1887_LOW.jpg

IMG_1893.jpg

IMG_1889_low.jpg

Εδώ φαίνονται & οι μπετόβεργες, που ανέφερε σε προηγούμενο post ο Γιώργος, για την στήριξη της χιονοπαγίδας.

Σίγουρα όχι και ότι καλύτερο στα μάτια μας, αλλά έτσι γίνεται εδώ & πολλά χρόνια. Τουλάχιστον ας καλυφτούν με καποιο προστατευτικό οι άκρες τους..

IMG_1892_LOW.jpg

Η μαύρη της Άρτεμης

IMG_1895_LOW.jpg

Το καταφύγιο, για άλλη μια χρονιά αφημένο στη μοίρα του,

και στο βάθος ο Ερύμανθος

IMG_1896_low.jpg

IMG_1903_low.jpg

Στο βάθος η Κυλλήνη (Ζήρεια)

IMG_1905_low.jpg

IMG_1906_low.jpg

Αροάνια "THE WILD SIDE"

IMG_1907_low.jpg

IMG_1913_low.jpg

To αστεροσκοπείο Χελμού "Αιμίλιος Χαρλαύτης" με το γνωστό μας σε όλους τηλεσκόπιο "Αρίσταρχος"

IMG_1909_low.jpg

IMG_1912_low.jpg

Ο δικός μου παράδεισος

IMG_1917_low.jpg

πλαγιά που με περιμένει...

IMG_1919_low.jpg

IMG_1921_low.jpg

IMG_1922_loq.jpg

Τέτοια αναμονή στη Στύγα :P

IMG_1924_low.jpg

Εδώ είναι που κόπηκε αργότερα η χιονοστιβάδα.

IMG_1925_low.jpg

Το groupακι με τους snbάδες "'έχωνε" για τα καλά στο άλμα όπου είχαν στήσει.

Δεν είμαι όμως σίγουρος αν γνώριζαν σε τι κίνδυνο έμπαιναν...

IMG_1927_low.jpg

IMG_1929_low.jpg

Η Νεραϊδοράχη με την κόψη της

IMG_1930_low.jpg

IMG_1931_low.jpg

IMG_1933_low.jpg

Θα το φάτε εδώ ή να το τυλίξω για το σπίτι???

IMG_1937_low.jpg

Οι μόνιμοι κάτοικοι της Νεραϊδοράχης

IMG_1935_low.jpg

Και η πλάκα που ξεκόλησε...

IMG_1938_low.jpg

IMG_1939_low.jpg

Ευτυχώς δεν είχαμε παρατράγουδα... Μόνο απώλειες σε εξοπλισμό.

IMG_1941_low.jpg

IMG_1943_low.jpg

IMG_1949_low.jpg

Υ.Γ¹:

IMG_1866_low.jpg

...Η κατάρα σου δεν έπιασε ρεεεε!

Παιδιά καλησπέρα!

Πως τα βλέπετε τα πράματα για το Σάββατο από άποψη αέρα?

super το φωτοροματζο :P

και πολυ ωραιες φωτο .

Με την S80 ειναι τραβηγμένες ?

Σάββατο απο κοντά και εγω οικογενειακώς... hellblend ετοιμασου :P

Με την S80 ειναι τραβηγμένες ?

Nαι Κώστα, με αυτό το αθάνατο σκυλί ;) .

Το Σάββατο θα φέρω και το υποβρύχιο σκαφανδράκι της,

γιατί προβλέπεται βαθιά η πούδρα :P

Έχω χρόνια να έρθω στο ΧΚΚ, κυρίως λόγω μη βολικού δρόμου (αποφεύγω την Αθηνών-Πατρών όσο μπορώ όταν οδηγώ εγώ και μία φορά που πήρα ski bus κάναμε 4-5 ώρες).

Άκουσα, όμως, πεταχτά στο ραδιόφωνο κάτι για μια προσφορά 50€ για πάσο, διαμονή και γεύμα (και ενοικίαση εξοπολισμού νομίζω). Άκουσα καλά; Έκανα αναζήτηση και δεν βρήκα κάτι. Συγνώμη αν ρωτάω κάτι γνωστό τοις πάσι... :P αλλά με μια καλή πολυήμερη προσφορά καθημερινών θα ήθελα να ξαναεπισκεφτώ τα Καλάβρυτα και το χιονοδρομικό τους!

Edited by Lili

Έχω χρόνια να έρθω στο ΧΚΚ, κυρίως λόγω μη βολικού δρόμου (αποφεύγω την Αθηνών-Πατρών όσο μπορώ όταν οδηγώ εγώ και μία φορά που πήρα ski bus κάναμε 4-5 ώρες).

Άκουσα, όμως, πεταχτά στο ραδιόφωνο κάτι για μια προσφορά 50€ για πάσο, διαμονή και γεύμα (και ενοικίαση εξοπολισμού νομίζω). Άκουσα καλά; Έκανα αναζήτηση και δεν βρήκα κάτι. Συγνώμη αν ρωτάω κάτι γνωστό τοις πάσι... :P αλλά με μια καλή πολυήμερη προσφορά καθημερινών θα ήθελα να ξαναεπισκεφτώ τα Καλάβρυτα και το χιονοδρομικό τους!

Μήπως άκουσες αυτό...?

moments

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

Ωραίες φώτο Alctraz !

[Μαλλον αυτο το ΣΚ θα κάνει παγκόσμιο καιρό, τρεχάτε όσοι μπορείτε το σάββατο το πρωι επάνω θα έχει φιλέτα , αέρα επιτρέπωντος. Ανεβάστε φωτογραφίες και για μας που θα είμαστε πίσω. :P ]

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

...Η κατάρα σου δεν έπιασε ρεεεε!

:lol: :LOL: B):P:D Γαμώτο... :angry::P

O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς

1956280u02tpdods5.gif

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...