kapten 57 Report post Posted February 5, 2011 Βούλιαξε το βουνό σήμερα,πάρα πολλοί φίλοι χιονοδρόμοι και επισκέπτες βρέθηκαν στο Χ.Κ.Κ. ο καθένας από την πλευρά του χάρηκε το άφθονο χιόνι μιας και η μέρα ήταν ιδανική . Για αύριο Κυριακή 6/2/2011 οι καιρικές συνθήκες φαίνεται να είναι ακόμα καλύτερες από σήμερα Σάββατο καθώς οι άνεμοι κοπάζουν κι άλλο. Σε πολλά σημεία του δρόμου νωρίς το πρωί ίσως έχει πάγο, "προσοχή". Στη βάση του Χιονοδρομικού το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει πλέον το 1m. Για αύριο Κυριακή, 6/2/2011, σε λειτουργία, η πίστα Λητώ με τον αναβατήρα Ερμή, η πίστα Δανάη με τον αναβατήρα Αχιλλέα, οι πίστες Αριάνδη και Φαίδρα με τον αναβατήρα Δάφνη, η πίστα Ισμήνη με τον αναβατήρα Θέτις, η πίστα Αλκμήνη με τον αναβατήρα Ηρακλή, οι πίστες Αντιγόνη, Ειρήνη και Ηλέκτρα με τον αναβατήρα Άρτεμις και η πίστα Νεφέλη με τον αναβατήρα Στύγα. Snow Report Forum http://forum.snowreport.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
kapten 57 Report post Posted February 6, 2011 Κυριακή, ημέρα για εκδρομή και χιονοδρομία. Η ποιότητα του χιονιού είναι άριστη και οι πίστες ''ετοιμοπόλεμες'' Ηλιοφάνεια και σήμερα με μέτριους ανέμους να πνέουν στη βάση του Χ.Κ.Κ. στα ψηλότερα σημεία του βουνού ριπές ανέμου σηκώνουν το χιόνι. Σε πολλά σημεία του δρόμου νωρίς το πρωί ίσως έχει πάγο, "προσοχή". Στη βάση του Χιονοδρομικού το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει πλέον το 1m. Για σήμερα Κυριακή, 6/2/2011, σε λειτουργία, η πίστα Λητώ με τον αναβατήρα Ερμή, η πίστα Δανάη με τον αναβατήρα Αχιλλέα, οι πίστες Αριάνδη και Φαίδρα με τον αναβατήρα Δάφνη, η πίστα Ισμήνη με τον αναβατήρα Θέτις, η πίστα Αλκμήνη με τον αναβατήρα Ηρακλή, οι πίστες Αντιγόνη, Ειρήνη και Ηλέκτρα με τον αναβατήρα Άρτεμις και η πίστα Νεφέλη με τον αναβατήρα Στύγα. Το big airbag είναι έτοιμο και σας περιμένει Snow Report Forum http://forum.snowreport.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
fingon 0 Report post Posted February 6, 2011 Υπέροχος καιρός χθες, τέλειο χιόνι, μπράβο σε όσους φρόντισαν γι' αυτό... Ο κόσμος όπως πάντα πρόβλημα με τους γνωστούς κάφρους που συνεχίζουμε να ανεχόμαστε να έρχονται από το πλάι και όχι το τέλος της ουράς... Ένα ακόμη σχόλιο: ποτέ ξανα ski bus!!! Είναι κρίμα να ξυπνάς 04:00 για να το προλαβεις στις 05:30 και να φτάνεις στο ΧΚΚ στις 11:00. Είναι κρίμα να σταματάς στις 15:00 για να φύγεις 15:30 [ακριβώς όπως μας είπαν να κάνουμε] και να φτάνεις στο σπίτι μετά τις 21:00... Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted February 6, 2011 ΦΩΤΟΡΟΜΑΝΤΖΟ ΣΑΒΒΑΤΟ) 5/02/2011 Υπέροχη μέρα, υπέροχο χιόνι Πολύς κόσμος για Σάββατο. Μετά τις 12:00 πρέπει να είχες πολύ υπομονή... Το κακό είναι ότι ο αέρας στις κορυφές έχει ξυρίσει κανονικά το χιόνι, με αποτέλεσμα να βγουν πέτρες. Αρκετοί ήταν αυτοί που έβαλαν "παράσημα" στα σανίδια - σκι τους, ειδικά στο τερματικό της Άρτεμις (άγκυρα). Όσο και να φτυάριζε το προσωπικό του κέντρου το χιόνι το έπαιρνε ο αέρας και το πήγαινε στους Λουσούς. Πολύ σωστή και η κίνηση της Αστυνομίας το πρωί, να υποχρεώνει τους οδηγούς των οχημάτων στη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Με αυτή τη κίνηση γλιτώσαμε σίγουρα αρκετή ώρα ταλαιπωρίας από επίδοξους "χεράδες", αφού ο πάγος ήταν παρών σε ανήλια σημεία. Ο αποχιονισμός του δρόμου σε πολύ κάλο βαθμό. Ας μην ξεχνάμε ότι πηγαίνουμε στο βουνό, στα 1500+ μέτρα υψόμετρο. Η χρήση αλυσίδων είναι μέσα στο πρόγραμμα. Στο parking του χιονοδρομικού κατά τις 10:00 Ανεβαίνοντας με τη "Δάφνη". Στο κέντρο το ξωκλήσι του Αγ. Υακίνθου Οι πίστες ακόμα άδειες από κόσμο... απλά μας προκαλούν. Εδώ η "μπλε" πίστα Φαίδρα ...και το Βιέτναμ (Δανάη) όπως θα έπρεπε να είναι... χωρίς θύματα. Η "Αριάδνη" και αυτή άδεια από κόσμο, με τα απάτητα της φορτωμένα με φρέσκο χιόνι. Κοιτώντας προς Ξηρόκαμπο, το parking σιγά σιγά γεμίζει. Η "Αντιγόνη" στο βάθος Μέρος του πάρκου με το γνωστό μπαλόνι (BigAirBag®) έτοιμο για ζογκλερίκα Η καινούργια χιονοστιβάδα και η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής, που έπεσε νωρίς το πρωί Βαθειά Λάκκα Αέρα πολύ δεν είχε, αλλά υπήρχαν κάτι ριπές που σήκωναν για πλάκα όλο το φρέσκο χιόνι Ψηλά στη Νεραϊδοράχη Ανεβαίνοντας με την άγκυρα Η Βαθειά Λάκκα πλημμυρισμένη από κόσμο, με την ουρά στη Στύγα να ξεπερνά το τέταρτο... Πολλά τα παιδιά απ΄το Σύλλογο, παντού έβλεπες και από έναν γνωστό Υ.Γ¹: Μπορεί να μην σε επισκεφτηκα, γιατι είχες πολύ κόσμο αλλά θα τα ξαναπούμε από κοντά κυρά Στύγα.. «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
Gavis 1,078 Report post Posted February 6, 2011 κατατοπιστικοττο ρεπορταζ!!!!! Σαν να ημουνα εκει!!!!!! Μπραβο!!!!!Ευγε!!!!! o τρελος του χωριου...... Share this post Link to post Share on other sites
kapten 57 Report post Posted February 6, 2011 Ένα υπέροχο Σ/Κ έριξε αυλαία σήμερα, οι χιονοδρόμοι και επισκέπτες που πέρασαν αυτές τις δύο ημέρες στο Χελμό ήταν πολλοί και ελπίζουμε να έφυγαν ευχαριστημένοι . Αύριο Δευτέρα όσοι βρεθούν επάνω θα απολαύσουν ακόμα μια ιδανική ημέρα για χιονοδρομία. Στη βάση του Χιονοδρομικού το ύψος του χιονιού είναι στο 1m. Για αύριο Δευτέρα, 7/2/2011, σε λειτουργία, η πίστα Λητώ με τον αναβατήρα Ερμή, η πίστα Δανάη με τον αναβατήρα Αχιλλέα, οι πίστες Αριάνδη και Φαίδρα με τον αναβατήρα Δάφνη, η πίστα Ισμήνη με τον αναβατήρα Θέτις, η πίστα Αλκμήνη με τον αναβατήρα Ηρακλή, οι πίστες Αντιγόνη, Ειρήνη και Ηλέκτρα με τον αναβατήρα Άρτεμις και η πίστα Νεφέλη με τον αναβατήρα Στύγα. Το big airbag είναι έτοιμο και σας περιμένει. Σε λειτουργία βρίσκεται και το Snow Park. Snow Report Forum http://forum.snowreport.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
Hellbent 4,782 Report post Posted February 6, 2011 Να και το δικο μας videaki για να δειτε ποιοι σας τρωγανε τα φιλετα YouTube Video -> Απο τον πολυ τον κοσμο δεν μπορεσαμε να τα πουμε απο κοντα αυτη τη φορα . Δειτε στο τελος περιπου του video ενα τελειο φυσικο kicker που εχει και 40 μοιρες κληση landing για καμια 25αρια μετρα . Backflip πρεπει να βγαινει για πλακα εκει. Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted February 6, 2011 Δεν το πιστεύω ότι έχασα την μέρα σήμερα. Το Bora με πρόδωσε από ηλεκτρικά. Χτες με προειδοποίησε, όταν έκανα όλη την διαδρομή Ελληνικό-Παρνασσός-Ελληνικό χωρίς φλας, πάλι καλά που δεν έμεινα αμανάτι στον δρόμο να γυρνάω με την οδική. Περιμένουμε αναλυτικό report από όσους είχαν την τύχη να είναι στο βουνό μια τέτοια υπέροχη μέρα. To βίντεο σου, Hellbent, όπως πάντα φανταστικό! Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted February 6, 2011 ..ωραία. λοιπον αφου πηγαν ολοι σήμερα και εχθές , λέω αυριο που ειναι τσαγκαροδευτέρα και θα έχει παγκόσμιο ήλιο να παω και εγω. Ερώτηση γιατι εχω καιρο να παω, υπάρχουν ενοικιάσεις της προκοπής επάνω ; Αν οχι από την στροφή στους λουσούς υπάρχει κάτι πιο κοντά προς τα κάτω τα καλάβρυτα; Βασικά με ενδιαφέρει να ειναι καινουριος εξοπλισμος σχετικά , όχι τίποτα υπερ-εξοπλισμός. Κάτι είχα ακουσει για μαγαζί ενοικιάσεων εκει κοντά (επειδή θα έρθω απο λουσούς και δεν λέει να κατέβω μέχρι καλάβρυτα) ευχαριστώ. People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop 82 Report post Posted February 6, 2011 Fidelio, μπορείς να νοικιάσεις από το κατάστημα του ΧΚΚ, αφού έχει καινούρια πέδιλα Head τα οποία παρέλαβε λίγο πριν ξεκινήσει η σεζόν! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted February 6, 2011 Ωραία , άψογα. Ευχαριστώ ! People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted February 6, 2011 πολυ καλη μερα σημερα με πολυ κοσμο ο κεντρο δουλεψε παρα πολυ καλα σε ολους τους τομεις κοψαμε την πιτουλα μας σε πολυ ομορφο κλιμα με τις περισσοτερες γνωστες φατσουλες καναμε το σκι μας σε πατημενα χαλια αλλα και απατητα η στυγα 1 το πρωι ηταν λουκουμακι(ο αερας ειχε καλυψει τα χθεσινα ιχνη και καναμε δικα μας καινουργια) μετα ηταν απαγορευτικη λογο ουρας λιωσιμο κανονικο στην μαυρη με γκαζι κοντρολ και ολα τα σχετικα με τους γνωστους κανιβαλους αθηναιους και τριπολιτσιωτες και πιο νοτιους οπως εγω πολλες δεν ηταν οι βολτες, καπου στις 10 ηταν αλλα με την καλη παρεα παντα βγαζεις και καλο σκι παντως καμια σχεση με καθημερινη ...την τεταρτη που ημουν πανω ξεπερασα τις 20 αγκυρες και κολλησα και 4 στυγες .πραγματικο σκι εκεινη την ημερα πλησιαζει (οχι φτανει...)μια χαλαρη ημερα εξωτερικου. μια παρακληση για το κεντρο οταν ξαναχιονισει να κανει κατι με το χιονι στην σκεπη του κατω σαλε επεσαν δυο κομματια οση ωρα εκατσα κατω .το ενα πηγε στο κεφαλι μιας κοπελας που απλως γελασε (ηταν μικρο)και το αλλο καταπλακωσε μια αλλη κοπελα η οποια εφυγε το μεσημερι με δεμενο χερι καντε κατι εκει γιατι αν ηταν ενα μικρο παιδι στην θεση της κοπελας αυτης θα ειχαμε πολυ χειροτερα γεγονοτα σημερα για το κεντρο..... φωτο η παπαρατσι του κλαμπ... DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
KSpecial 17 Report post Posted February 6, 2011 Εγώ πάντως από τις ενοικιάσεις του ΧΚ δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος. Πήρα σκι τις προάλλες γιατί δεν είχε ανοίξει τίποτα πάνω και βαριόμουν με το σανίδι. Αλλά τα πέδιλα που μου έδωσαν δεν ήταν καλά ρυθμισμένα και δε μπορούσα ούτε V να κάνω σωστά. Όλο το βάρος μου έπεφτε πίσω και έκανα σούζα. Έφαγα και μια καλή τούμπα γιατί οι αιχμές στο ένα πέδιλο μάγκωναν πολύ και σακάτεψα τον ώμο μου. Τα πήγα πίσω και πήρα άλλα, αλλά και πάλι κάτι δε μου καθόταν καλά. Μπορεί να χρειαζόμουν κοντύτερα. Εντάξει αρχάριος είμαι στο σκι αλλά τελευταία φορά που είχα κάνει κατέβαινα άνετα τις μπλε και δεν ένιωθα τόσο περίεργα. Τώρα τι να πω; Έφταγαν τα σκι; Έφταιγαν οι μπότες που ήταν πολύ απλές και δεν εσφιγγαν αρκετά; Σημασία έχει ότι παιδεύτηκα, απογοητεύτηκα και τραυματίστηκα μέσα σε 20 λεπτά. Και επειτα σκεφτόμουν τον άνθρωπο που είναι παντελώς ανίδεος από χιονοδρομία και του δίνουν αταίριαστο και κακορυθμισμένο εξοπλισμό. Πώς να μην είναι κακή η πρώτη εμπειρία στο βουνό; Πώς να τον κερδίσει η χιονοδρομία αν η πρώτη προσπάθεια είναι απογοητευτική; Δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι χάνουν πελάτες; Κύριοι στα ΧΚ, επενδύστε σε καλό εξοπλισμό αλλά και καταρτισμένο προσωπικό γιατί τις ρυθμίσεις και τις επιλογές αυτοί τις κάνουν... Και βέβαια αυτό δεν ισχύει μόνο στο ΧΚΚ αλλά σε όλα τα χιονοδρομικά.... Θα πρέπει λοιπόν να καταλάβουν ότι έτσι καθιστούν αρνητική την πρώτη επαφή με το άθλημα και αποθαρρήνουν τον κόσμο από το να συνεχίσει... Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted February 6, 2011 Εγώ μια απορία έχω: 8 παρα 10 ο καπτεν είπε πως 3 χιλιόμετρα από το χ.κ χρειάζονται αλυσίδες λόγω πάγου.Ε τότε γιατί η αλατιέρα ξεκίνησε να κάνει πέρασμα στις 9?Δεν μπορούσαν να την στείλουν από τις 8 και 30 ας πούμε ώστε να μην ταλαιπωρηθεί ο (άπειρος) κόσμος με αλυσίδες? ΜΕ αυτή την λογική ας αφήνουν τον δρόμο μονίμως ακαθάριστο για να προπονείτε ο κόσμος...Το πρόβλημα μου δεν είναι γιατί χρείαστηκαν αλυσίδες.Το πρόβλημα μου είναι γιατί η αλατιέρα πέρασε τόσο αργά. Εχεις ένδειξη ότι η αλατιέρα ΔΕΝ είχε περάσει ΚΑΙ νωρίτερα; Επειδή την είδαμε μια φορά ανεβαίνοντας δε σημαίνει ότι πέρασε και μία φορά Επίσης, η αλατιέρα δεν καθαρίζει και στεγνώνει το δρόμο. Αλίμονο αν έχουμε τέτοιες απαιτήσεις όταν ανεβαίνουμε σε βουνό. Η εκμάθηση τοποθέτησης αλυσίδων οφείλει να έχει γινει στο σπίτι μας και μάλιστα αρκετές φορές πριν πάρουμε τα βουνα. Οσον αφορά στην εμπειρία μου από το πρώτο σκ φέτος στο Καλάβρυτο οι εντυπώσεις μου από τη λειτουργία ήταν παρα πολύ καλές! Το βουνό δόθηκε όλο πατημένο, με όλα τα λιφτ σε λειτουργία. Οι πίστες αρκετά καλα πατημένες αν και ειδικά το σάββατο οργώθηκαν γρήγορα εξαιτίας του πολύ και αφράτου χιονιού που είχε πέσει. Στα αρνητικά: - Snowboarders ανεβαιναν στα καρεκλάκια με τα σανίδια στο χέρι! Εκτός από παράνομο είναι και εξαιρετικά επικίνδυνο! Ενημερώσαμε τη διοίκηση και μας υποσχέθηκαν πως θα εξετάσουν το ζήτημα. Στα θετικά: - Μάθαμε πως γίνεται ήδη προσπάθεια τα εκδοτήρια να ανοίγουν νωρίτερα από τις 9. Μακάρι να γίνει πραγματικότητα αυτό το πάγιο αίτημα των συστηματικών και όχι μόνο πελατών του χκ. Θα διευκολύνει πολύ όλους μας!!!! Και εις άλλα με υγεία Ράνια Μπούμη Share this post Link to post Share on other sites
arcas 1 Report post Posted February 6, 2011 (edited) Κυριακή 06 Φεβρουαρίου 2011 Οι δρόμοι πεντακάθαροι. Σε όλη τη διαδρομή η οδήγηση ήταν ανέλπιστα ξεκούραστη, αφού δεν υπήρχε ούτε ένα σημείο για να ανησυχήσουμε. Αν αναλογιστούμε ότι έριξε μεγάλες ποσότητες χιονιού ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο , τότε σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους ανέλαβαν το καθαρισμό του δρόμου. Υπήρχε αρκετά καλή οργάνωση από τους δεκάδες υπαλλήλους του πάρκινγκ που τοποθετούσαν τα οχήματα. Οι λιφτιέρηδες έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους βοηθώντας όλους τους χιονοδρόμους. Ήταν πάντα στη θέση τους. Δεν ήταν απλά διακοσμητικά στοιχεία.Συγχαρητήρια!!! Οι πίστες καλά στρωμένες. Προσωπική μου άποψη, είναι ότι η εικόνα του χιονοδρομικού ήταν αρκετά καλή. Edited February 6, 2011 by arcas Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted February 6, 2011 αν και η μουσικη στο στα σαλε ηταν χαμηλοτερα θα ηταν ολα καλυτερα.εφυγα με πονοκεφαλο ρε γμτ. Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted February 6, 2011 μια χαρά ΣΚ , το κέντρο λειτουργησε υποδειγματικά μεν οι δε αναβατήρες ως γνωστο ειναι για σκραπ... μικροδιακοπες το Σαββατο η αγκυρα μεγαλωσε τις ουρες αμεσα και στα 2 λιφτ... πηγαμε λιγο αργά , μεχρι να χαιρετησουμε και του σνοουκλαμπιτες του Σαββατου χέσε μεσα πολυχρόνη εμεις ανεβαιναμε στύγα πρωτη φορά ο hellbenτ κατεβαινε την 7η... το χιονάκι στα δεντρα του αυγου ηταν μια χαρα αφρατοσοβας το διασκεδάσαμε ,της Στύγας ηταν καλο απο τη μέση και κάτω απο τη μεση και πανω ηταν μια χαρα μεν σφιχτουλη απο τον αερα δε... γενικα η χιονοδρομία ήταν κορυφαια αλλά οι ουρες ειναι και ο λογος που προτιμω να ανέβω ΠΑρνασσό τέτοια ΣΚ παρα Καλάβρυτα... Κυριακή έκανα extreme babysitting... παντως είδα πολλα παιδια που ειχα καιρό να δώ... περίμενα οτι θα βρίσκαμε πραγματικά αρκετό χιόνι εκτος πιστας αλλα ο αέρας το είχε πάει στη πισω πλευρά του βουνου, μεχρι και το διαδρομο της αγκυρας ειχε ξυρίσει , σλαλομακι να αποφυγουμε τις πέτρες παρολο που ξεπατωθηκαν τα παιδια με τα φτυαρια να τα καλυψουν αλλα μια που φτυαριζαν μια που τους το επαιρνε... ...η επομενη φορά θα είναι με πουδρα και καθημερινή. Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted February 6, 2011 εγω με τη σειρά μου να πω οτι χάρηκα γιατί είχα να κάνω σκι πανω απο δυο χρόνια και είδα φίλους που ειχα να τους δω πολυ καιρο. στα του χιονοδρομικού τωρα απλα θα πω μπράβο και ξανα μπράβο για την αψογη λειτουργία και πιστες respect Οι κακοθελητές καλο θα είναι απο εδω και στο εξης να το σκεφτουν πολυ καλα για το τι θα γράφουν γιατι η νεα διοίκηση τα πηγαινει υπεροχα. Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted February 7, 2011 ...υπάρχουν ενοικιάσεις της προκοπής επάνω ; ... Ναι υπάρχουν, του ίδιου του χιονοδρομικού, που πλέον είναι στο χώρο των παλιών γραφείων της διοίκησης, δίπλα στα ταμεία. Θα βρεις αρκετά αξιόλογα πέδιλα. Αν δεν κάνω λάθος γύρω στα 15 €υρώ το set. ...Βασικά με ενδιαφέρει να ειναι καινουριος εξοπλισμος σχετικά , όχι τίποτα υπερ-εξοπλισμός. ... Βασικά σε ενδιαφέρει να είναι σε καλή κατάσταση . Γιατί έχω δει και πέδιλα της χρονιάς, που ο πάτος τους είναι σκ@τ@. Γνωρίζω καλά ότι έχουν (έχει) ξεσκιστεί να κάνουν service πάνω, άλλα μετά από το Σ-Κ που μας πέρασε, που σίγουρα σε κάποια σημεία υπήρχαν πέτρες στο βουνό δεν νομίζω να έχουν προλάβει να τα συνεφέρουν όλα. Και εδώ θέλω να ρίξω ένα κράξιμο και μάλιστα μεγάλο, σε όλους εμάς τους χιονοδρόμους, που νοικιάζουμε ski - snb και επειδή δεν είναι δικά μας δεν τα σεβόμαστε. Μπροστά μου την προηγούμενη Δευτέρα παρέδωσε σανίδι ένας παλίκαρος που είχε κάνει το πάτο ... καλλιγραφία. Μετά από σεμνή παρατήρηση του υπάλληλου στις ενοικιάσεις, για την κατάντια του σανιδιού, γύρισε και του απάντησε με ύφος: "Σιγά... λες και ήταν καινούργιο το σανίδι..." Σημειωτέων: το σανίδι ήταν από πρόσφατο service. Μην μου πείτε ότι δεν έχετε δει και εσείς με τα μάτια σας να τσουλάνε ακόμα και σε άσφαλτο ski / snb μόνο και μόνο επειδή είναι νοικιάρικα. Δε λέω, είναι άσχημο να σε υπερχρεώνουν, πολλές φορές, με εξοπλισμό που κάνει μόνο για πάνω απ' το τζάκι, αλλά ρε γμτ σεβάσου λιγάκι και εσύ σαν χιονοδρόμος τον εξοπλισμό που ενοικιάζεις. Όπως οφείλεις να ζητάς εξοπλισμό που να είναι σε καλή & λειτουργική κατάσταση, έτσι οφείλεις και να το παραδίδεις. Θα τραβάτε τα μαλλιά σας αν κάτσετε και ακούσετε ιστορίες από τους μαγαζάτορες, για το τι έχουν δει τα μάτια τους. Μακάρι κάποια στιγμή να μας τα έγραφαν (μας διαβάζουν, που μας διαβάζουν... ακούς Π, Π, Β,Φ, Λ, Γ... ) ...Αν οχι από την στροφή στους Λουσούς υπάρχει κάτι πιο κοντά προς τα κάτω τα καλάβρυτα; Κάτι είχα ακουσει για μαγαζί ενοικιάσεων εκει κοντά (επειδή θα έρθω απο λουσούς και δεν λέει να κατέβω μέχρι καλάβρυτα) ... Το πιο κοντινό κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού, ερχόμενος από Λουσούς (πέρα του χιονοδρομικού) είναι της Altitude, γύρω στα 2 χλμ από την διασταύρωση του Αγ. Νικόλα. Επειδή, όπως ξέρεις, διατηρεί και σχολή πάνω στο χιονοδρομικό, θα μπορούσες να συνεννοηθείς τηλεφωνικώς μαζί τους, μπας και σου φέρνανε τον εξοπλισμό κατευθείαν στο σπιτάκι της σχολής στο Ξηρόκαμπο. ...Έφαγα και μια καλή τούμπα γιατί οι αιχμές στο ένα πέδιλο μάγκωναν πολύ και σακάτεψα τον ώμο μου ... Μακάρι σε όλα τα πεδίλα οι ακμές να ήταν λιμαρισμένες και να έπιαναν. Συνήθως γίνετε το αντίθετο. Αυτό που περιγράφεις στο μυαλό μου μου μοιάζει για λάθος ρύθμιση - πάτημα της μπότας - ποδιού σου (canting). Εκτός αν είχε ξεχαρβαλωμένη καμία ακμή στο πέδιλο, κάτι που θα έκανε μπαμ στο μάτι σου την στιγμή που τσέκαρες τον υπό ενοικίαση εξοπλισμό σου. ...Κύριοι στα ΧΚ, επενδύστε σε καλό εξοπλισμό αλλά και καταρτισμένο προσωπικό γιατί τις ρυθμίσεις και τις επιλογές αυτοί τις κάνουν... ... Μπορώ να σου ορκιστώ ότι επάνω δουλεύουν παιδιά απ΄τα καλύτερα στο χώρο. Λεπτομέρειες από κοντά. Όσο για τον εξοπλισμό έχει απαντήσει και ο Σωτήρης νωρίτερα. Η προτελευταία ανανέωση, όπως θυμάμαι, είχε γίνει προ διετίας, όπου και οι ενοικιάσεις πέρασαν στην εκμετάλλευση του ίδιου του χιονοδρομικού. Τώρα για την κατάσταση του εξοπλισμού αναφέρθηκα παραπάνω. Πάντως από την αρχή της χρονιάς έχει καταναλωθεί πάνω από κουβάς κερί... Και ναι, μπορεί να κάνουν αυτοί τις τελικές επιλογές, αλλά πάντα σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες. Υπόσχομαι να επανέλθω στο θέμα φτιάχνοντας ένα άρθρο σχετικά με τις ενοικιάσεις χιονοδρομικού εξοπλισμού και αφού πάρω και τις γνώμες - συμβουλές από τους ίδιους τους "μαγαζάτορες". Sorry για το off topic. «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted February 7, 2011 μια σημείωση για να νοικιασετε απο τα "καλά" να πάτε νωρίς γιατι φευγουν πρώτα... και μετα δινουν σκι που δεν ειναι ουτε για τζάκι Share this post Link to post Share on other sites
spilios 5 Report post Posted February 7, 2011 Χθες (Κυριακή) ανέβηκα πρώτη φορά στο ΧΚΚ. 8:10 είχα ήδη παρκάρει χωρίς να βρω πουθενά πάγο προς τα πάνω. Ξέροντας ότι το χιονοδρομικό ανοίγει 9:00 αρχίζουν να κόβουν εισιτήρια 10 λεπτά πιο νωρίς. Στην ουρά περίμενα 10 λεπτά περίπου και οι κοπέλες στο γκισέ ήταν αρκετά εξυπηρετικές (αυτό που θα ήθελα είναι να κρατάνε με κάποιο τρόπο τα στοιχεία αυτών που πρέπει στον Η/Υ ώστε την επόμενη φορά να χρειάζεται μόνο η ταυτότητα)! Στα λιφτ τα παιδιά πολύ καλά και με γνώσεις χιονοδρομίας (κάποιοι από αυτούς μένουν μόνιμα Αθήνα). Οι πίστες το πρωί ήταν πολύ καλές, χωρίς πάγο και τα λιφτ με τόσο κόσμο ώστε να μην περιμένεις πάνω από 5 λεπτά. Μετά τις 11:00 η αναμονή ήταν πάνω από 20 λεπτά. Μέχρι τη 1:00 είχα πάρει 6 φορές τη στύγα 1 θέτις 2 δάφνη και 2 άρτεμης. Ελπίζω το χιόνι να μη λιώσει με αυτόν το καιρό και να χαρούμε πάλι το αγαπημένο μας άθλημα στο αγαπημένο (μου) βουνό Share this post Link to post Share on other sites
7ψυχος_gtsap 1,066 Report post Posted February 7, 2011 Και άλλη μία σημείωση: ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΔΕΣΤΡΕΣ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ. Την προηγούμενη Τετάρτη, μέλος της παρέας που δεν είχε κατσαβίδι (και περνιέται και για gadget-άκιας τρομάρα του) πήγε στις ενοικιάσεις και παρακάλεσε να του βιδώσουν τις δέστρες στο 7. Αποτέλεσμα: οι μπροστινές ήταν η μία στο 6 και η άλλη στο 6.5 περίπου και αμφότερες οι πίσω στο 0 (ολογράφως ΜΗΔΕΝ). Σημειωτέον ότι κατσαβίδι μπήκε από τον ευγενικό υπάλληλο και στις πίσω δέστρες. Ευτυχώς το release και η επακόλουθη τούμπα ήταν ανώδυνες. Φιλικά gtsap Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν. Share this post Link to post Share on other sites
Wipika 676 Report post Posted February 7, 2011 (edited) Άλλο ένα υπέροχο ΣΚ στο Χελμό που τα είχε ΟΛΑ. Συνάντησα και αρκετά μέλη του Συλλόγου (olga, mainalo, skimad,spider, και άλλους) και επίσης είχα και την τιμή να γνωρίσω από κοντα στο κάτω σαλέ και τον διάσημο (Nickel) Ηλπιζα ότι θα τον συναντούσα το Σάββατο στα δέντρα αλλά δεν έτυχε. Νεξτ Ταιμ Πανος Στα θετικά: Τα είπαν οι παραπάνω. Συγχαρητήρια στο ΧΚΚ, μη σταματάτε να δίνετε τον καλύτερο σας εαυτό. Στα αρνητικά: Οι ουρές των αναβατήρων λόγο κόσμου. Αχ και να έμπαινε ένα καινούριο 8 Θέσιο, τα χουμε πει χίλιες φορές…. Η κατάσταση στην καντίνα της βαθιάς λάκας έχει γίνει αφόρητη. Καλά δεν καταλαβαίνουν ότι είναι ενοχλητικοί. Πέρα από τα πριόνια που έπαιζαν από το πρωί φιλοξενούσαν ένα αυτά τα γνωστά χιλιοπαιγμενα event της Nescafe. Ο τύπος στο μικρόφωνο ήταν για πολλές κλοτσιές. Είχε φάει γλιστρίδα και δεν το βούλωσε όλη μέρα. Όπου και να πήγαινες στο βουνό τον άκουγες που γκάριζε με όλη του τη δύναμη. Ας τα κάνουν αυτά τα ηλίθια events στο κάτω σαλέ που έχει περισσότερο κόσμο και ας αφήσουν το πάνω μισό βουνό στην ησυχία του. Πες τους τα βρε Kapten. Πες τα εκεί στον κύριο Βαζαίο και επίσης πες του να πάει στην καντίνα και να τους πάρει τα ηχεία. Edited February 7, 2011 by Wipika www.exploremessinia.com Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted February 7, 2011 Tα 8θεσια εχουν αποδειχθει αναποτελασματικά γιατι ειναι δύσκολο να συννενοουνται 8 ατομα μαζι... value for money ειναι τα εξαθέσια... Share this post Link to post Share on other sites
viva_ski 2,572 Report post Posted February 7, 2011 Άλλο ένα υπέροχο ΣΚ στο Χελμό που τα είχε ΟΛΑ. ..... Στα θετικά: Τα είπαν οι παραπάνω. Συγχαρητήρια στο ΧΚΚ, μη σταματάτε να δίνετε τον καλύτερο σας εαυτό. Στα αρνητικά: Οι ουρές των αναβατήρων λόγο κόσμου. Αχ και να έμπαινε ένα καινούριο 8 Θέσιο, τα χουμε πει χίλιες φορές…. Η κατάσταση στην καντίνα της βαθιάς λάκας έχει γίνει αφόρητη. Καλά δεν καταλαβαίνουν ότι είναι ενοχλητικοί. Πέρα από τα πριόνια που έπαιζαν από το πρωί φιλοξενούσαν ένα αυτά τα γνωστά χιλιοπαιγμενα event της Nescafe. Ο τύπος στο μικρόφωνο ήταν για πολλές κλοτσιές. Είχε φάει γλιστρίδα και δεν το βούλωσε όλη μέρα. Όπου και να πήγαινες στο βουνό τον άκουγες που γκάριζε με όλη του τη δύναμη. Ας τα κάνουν αυτά τα ηλίθια events στο κάτω σαλέ που έχει περισσότερο κόσμο και ας αφήσουν το πάνω μισό βουνό στην ησυχία του. Πες τους τα βρε Kapten. Πες τα εκεί στον κύριο Βαζαίο και επίσης πες του να πάει στην καντίνα και να τους πάρει τα ηχεία. + 1000 πάμε στο βουνό... αν θέλαμε να πάμε σε club δε θα πηγαίναμε στο βουνό (και τέτοια ώρα ) θα πηγαίναμε σε club ... χαίρομαι που δεν είμαι η μόνη που με ενόχλησε το ντάπα ντούπα... Social Media Professional - Creative Social Media Sitter Share this post Link to post Share on other sites