panpanou 335 Report post Posted October 18, 2011 (edited) Τέλος πάντων, προσωπικά το έχω εξαντλήσει το θέμα. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του και ας πορευτεί αναλόγως. ώπα .... μη φευγεις στο καλύτερο .... Arcas, δεν αποτύχαμε ως Έθνος. Απέτυχε το συγκεκριμένο μοντέλο εξουσίας. Χρήστο Λάππα διαφωνώ, η κεντρική εξουσία δεν κάνει αυτό που απαιτεί ο λαός. Εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα που ενίοτε συμπίπτουν με αυτά του λαού. πες μας το μοντέλο εξουσίας που υπηρετεί το λαό .... και φύγε μετά ..... Edited October 18, 2011 by panpanou ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,774 Report post Posted October 18, 2011 Και όσες φορές οι ξένοι μπήκαν στη χώρα, δε μπήκαν για το καλό του Έλληνα.... Δεν κατανοώ γιατί θα το κάνουν τώρα. Ασφαλώς θα υπάρξουν κάποιοι Έλληνες που θα επωφεληθούν από το νέο καθεστώς.... όπως υπήρχαν πάντα... και επί Τουρκοκρατίας και επί Γερμανικής κατοχής. Αυτοί ας περιμένουν την Τρόικα και την έξωθεν διακυβέρνηση με πανηγυρικούς και ανθοδέσμες. Η σύγκριση και πρακτικά ταυτοποίηση που επιχειρείς στην τουρκοκρατία, την γερμανική κατοχή και την τρόικα, δεν είναι μόνο άστοχη, αλλά δείχνει και εμπάθεια που ακυρώνει πολλά από τα γραφόμενα σου. Υπό αυτό το πρίσμα ερμηνεύεται η θέση όλων των γραφόμενων σου. Είναι κρίμα να τα ακυρώνεις έτσι. Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted October 18, 2011 (edited) έφυγε ... πάω ένα τραπέζωμα στοίχημα (φαγητά και μπύρες δικά μου ....) ότι το σύστημα που θα μας έλεγε, θα ήταν ο σοσιαλισμός με την εξουσία στα χέρια της εργατικής τάξης ... πω πω θυμάμαι τα νιάτα μου τώρα ... 1978, που κάναμε 3 μέρες συνέλευση και κατάληψη της σχολής για να αποφασίσουμε για τον Πολ Ποτ και τους Ερυθρούς Χμερ στη Καμπότζη ....!!!! Edited October 19, 2011 by panpanou ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,774 Report post Posted October 18, 2011 (edited) Mil δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω τι εννοείς με το παραπάνω μήνυμα και τι είναι αυτό που φοβάσαι για να μιλάς για αυτοκτονικές τάσεις και λύκους με πρόβατα.Πάντως... "Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού" (πηγή: wikipedia) Αφήνω στην κρίση σας αν η άσκηση εξουσίας στην Ελλάδα εμπίπτει στον ανωτέρω ορισμό της δημοκρατίας. Ο ποιητής εννοεί ότι όταν επιλέγεις κυβέρνηση, την επιλέγεις για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αν εκείνη δεν μπορεί να εργαστεί και έτσι κρίνει, μπορεί να καταφύγει σε εκλογές. Για "επιβολή" εκλογών, υπάρχουν και άλλες δημοκρατικές διαδικασίες που ανατρέπουν κυβέρνηση σίγουρα σε επίπεδο όχι δικαστικό-στρατιωτικό. Το να φαντάζεται κάποιος αντισυνταγματικά σενάρια γιατί προεκλογικά ήταν διαφορετικές συνθήκες, δεν σημαίνει ότι η όποια κυβέρνηση όταν αλλάζει το διεθνές πολιτικό σκηνικό πρέπει να κάνει και εκλογές. Είναι σαν να μου λες, ότι ο Μεταξάς, όταν του είπε ο Ιταλός να μπει στην Ελλάδα, να έπρεπε να του απαντήσει "στάσου να ρωτήσω τον κόσμο τι θέλει με δημοκρατικές διαδικασίες". Λες και όταν ο Βενιζέλος διαπραγματευόταν τα αποτελέσματα της Μικρασιατικής καταστροφής, να έπρεπε με δημοκρατικές διαδικασίες να ερωτηθεί ο λαός αν ήθελε να αφήσει την Μικρά Ασία, κοκ. Σίγουρα σε έκτακτες συνθήκες, θα λαμβάνονται έκτακτες αποφάσεις. Ειδικά σε εποχές σαν την σημερινή. Ειδικά όταν τα θέματα που αντιμετωπίζονται (όπως το οικονομικό) είναι εντελλώς "τεχνικά", όπου η συντριπτική πλειοψηφία δεν ξέρει που πάνε τα 4. Εδώ οι ίδιοι οι οικονομολόγοι δεν ξέρουν τι τουε γίνεται και εδώ οικονομικά προβλήματα λύνονται με πολιτικούς όρους. Διότι ερωτήματα του τύπου "θέλετε περισσότερους φόρους", "θέλετε μεγαλύτερους μισθούς", "θέλετε να πληρώσετε τα χρέη στους ξένους", κλπ δεν απαντώνται με δημοκρατικές διαδικασίες. Εκτός από τον ορισμό που γράφεις, η "δημοκρατία" δεν είναι ένα απλό πολίτευμα, αλλά τρόπος ζωής. Είναι να ξέρεις ότι το πρωί, το κουδούνι σου το χτυπάει ο γαλατάς και άλλα πολλά ανάλογα. Edited October 18, 2011 by mil Share this post Link to post Share on other sites
vperle 1,172 Report post Posted October 19, 2011 Εδώ οι ίδιοι οι οικονομολόγοι δεν ξέρουν τι τουε γίνεται και εδώ οικονομικά προβλήματα λύνονται με πολιτικούς όρους. Με αφορμη την ανωτερω διατυπωση του αγαπητου με την οποια συμφωνω. Μηπως να μεταφραζεται το παρον νημα και στα Αγγλικα για να μπορουν να ενημερωνονται και οι επαιοντες για τα θεματα γιατι παρατηρω μια κοιλια στην επιλυση των ζητηματων....... Στην αναγκη να κανουν και καμμια ερωτηση ρε αδελφε και θα τους απαντησουμε τι να γινει να μενουν με αποριες; Τελικα απο πια μερια του αποσπασματος να στηθω ; Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted October 19, 2011 δλδ ειναι προδοτες οσοι απεργουν και δεν ειναι και ηρωες αυτοι που καταντησαν την χωρα σε αυτο το χαλι?ποσα θελεις να μας τρελανεις πανπαπου? ο σημιτης που κατεβασε την σημαια δεν ειναι προδοτης?ο σαμαρας που ανοιξε καποτε τα συνορα κ γεμισαμε αλλοδαπους δεν ειναι προδοτης? ο γιωργακης που ξεπουλησε καθε εθνικη κυριαρχια δεν ειναι προδοτης?και ειμαι εγω που θα απεργησω επειδη νοιωθω οτι αδικουμε? νομιζω οτι εδω τελειωνει η συζητηση μαζι σου γτ πραγματικα οπως μου απαντησες και εσυ πρωτος αρχισαν οι π*** να ακουγονται. Share this post Link to post Share on other sites
MAC 1,032 Report post Posted October 19, 2011 (edited) Τελικά κάποιοι το έχουν πιστέψει για τα καλά, ότι "οι Γερμανοί είναι φίλοι μας και θέλουν το καλό μας". Όταν θα νιώσουν όμως το μαστίγιο (που ήδη το νιώθουν αλλά από το κουτόχορτο που έχουν φάει δεν καταλαβαίνουν), θα τρέχουν μετά σαν τον ηθοποιό που είπε το παραπάνω γνωστό απόφθεγμα στην ταινία να φωνάζουν "δώστε τα όπλα στους νέους". Βεβαίως ο πρόεδρος του χωριού που το έλεγε, ως παππούς έβγαλε την ουρά του απέξω, ήθελε σε κάθε περίπτωση μόνο την ησυχία του. Ευτυχώς υπάρχει όμως και θεία Δίκη! Δείτε την ταινία είναι διδακτική ... Αλήθεια όταν κάποιοι έκαναν κατάληψη υπέρ του Πολ Ποτ, αυτά ήταν τα πρότυπά τους; Ας τα χαίρονται λοιπόν κι ας τα προσκυνάνε ... Μόνο αυτή η έπαρση και ποια πρότυπα είχαν, μου λέει πολλά δυστυχώς ... ΥΓ. Όποιος δεν ξέρει τι ήταν ο Πολ Ποτ ας ψάξει λίγο την ιστορία. Αναλογικά ο Χίτλερ μπροστά του απλά καθάρισε μερικούς ... Edited October 19, 2011 by MAC Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία. Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.- Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted October 19, 2011 Νομιζω οτι η συζητηση εχει ξεφυγει αρκετα........ Απο κανενα δεν εχω ακουσει ομως μια Λυση!!!! Μια οποιαδηποτε βρε αδερφε...... εστω να γινουν εκλογες (που για οποιονδηποτε σκεφτεται λογικα, αυτη τη στιγμη ειναι ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ) να βγει κυβερνηση η Αλεκα, που θα μας βγαλει απο την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, θα γυρισουμε στη δραχμη, και δεν θα εχουμε διπλωματικες σχεσεις παρα μονο με την Κινα και την Βορεια Κορεα......... Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted October 19, 2011 Ξανασυμφωνώ με τον kapps και ξαναγράφω την ίδια απορία: Ποια είναι η πρόταση? Τι θέλουμε να γίνει? Κάτι μου λεέι ότι η κατάσταση είναι ιδανική ώστε απλά να τσακωνόμαστε και να φαγωθούμε μεταξύ μας κάνοντας τα πράγματα ακόμα χειρότερα Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted October 19, 2011 την κυριακη στο πρωτο θεμα ειχε ενα αρθρο,η ελβετια και η αγγλια οπως και η αμερικη κοβουν χρημα με το τσουβαλι.συγκεκριμενα η αμερικη απο την μερα που ανελαβε ο ομπαμα εχει κοψει περισσοτερο δολλαριο και απο το δευτερο παγκοσμιο πολεμο.αυτες λοιπον οι χωρες οπως κ πολλες αλλες που ανεφερε εκαναν υποτιμηση στο νομισμα τους.και η απορια του δημοσιογραφου ηταν η εξης.γτ η ευρωπη συνεχιζει να προτιμα την λυση της λιτοτητας και δεν κοβει επισης χρημα υποτιμιζοντας το? με μια απλη σκεψη γτ δεν ειμαι ουτε οικονομολογος ουτε χρηματιστης,λεω πως μαλλον αυτο περιμενει η αμερικη ωστε να παρει τα πανω του παλι το δολλαριο και αυτο το ξερουν στην ευρωπη κ για αυτο επιμενουν στα μετρα λιτοτητας.τωρα κατα ποσο θα συμφωνησω με αυτη την πολιτικη,ακομα δεν εχω βγαλει τα συμπερασματα μου. Share this post Link to post Share on other sites
aab 1,434 Report post Posted October 19, 2011 Δυστυχώς, είναι κάπου στο εθνικό μας DNA μια δυσπιστία απέναντι στους αριθμούς. Έτσι, πολύ πιστεύουν ότι λεφτά υπάρχουν και ότι για κάποιο λόγο οι πουλημένοι πολιτικοί μειώνουν μισθούς & συντάξεις και αυξάνουν τους φόρους. Δεν έχει περάσει το μήνυμα ότι τόσα τα έσοδα, τόσα τα έξοδα πρέπει να είναι σε ισορροπία. Η καταλυτική ευθύνη του κόμματος που είναι στην εξουσία είναι ότι πέρασε το μήνυμα ότι όσα παίρνει ο γιατρός, τόσα περίπου δικαιούται να παίρνει και ο σκουπιδιάρης (δεν είμαι οπαδός της πολιτικής ορθότητας). Επιπλέον, και σε αντίθεση με τα εικονίσματα του (Μ. Μερκούρη), εξίσωσε τη Τζούλια και την όποια μοντέλα με τη Λ. Κονιόρδου στην αισθητική του λαού. ΥΓ Το τι πρέπει να γίνει το ξέρουν(με) καλά οι οικονομολόγοι. Το πως θα γίνει, η λύση που λέτε όλοι, είναι μια ερώτηση που απαιτεί πολιτικές επιλογές και αξιολογικές κρίσεις. Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted October 19, 2011 Αλήθεια όταν κάποιοι έκαναν κατάληψη υπέρ του Πολ Ποτ, αυτά ήταν τα πρότυπά τους;Ας τα χαίρονται λοιπόν κι ας τα προσκυνάνε ... Μόνο αυτή η έπαρση και ποια πρότυπα είχαν, μου λέει πολλά δυστυχώς ... ΥΓ. Όποιος δεν ξέρει τι ήταν ο Πολ Ποτ ας ψάξει λίγο την ιστορία. Αναλογικά ο Χίτλερ μπροστά του απλά καθάρισε μερικούς ... αυτό λέω ακριβώς ... MA ΠΟΣΟ Μ@ΛΑΚΕΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ;;;;;;;;;; διότι τις μ@λακίες που λέγαμε και πιστεύαμε τότε, βλέπω να τις λένε και να τις πιστεύουν και ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ σήμερα ....!!!! Τελικά κάποιοι το έχουν πιστέψει για τα καλά, ότι "οι Γερμανοί είναι φίλοι μας και θέλουν το καλό μας".Όταν θα νιώσουν όμως το μαστίγιο (που ήδη το νιώθουν αλλά από το κουτόχορτο που έχουν φάει δεν καταλαβαίνουν), θα τρέχουν μετά σαν τον ηθοποιό που είπε το παραπάνω γνωστό απόφθεγμα στην ταινία να φωνάζουν "δώστε τα όπλα στους νέους". Βεβαίως ο πρόεδρος του χωριού που το έλεγε, ως παππούς έβγαλε την ουρά του απέξω, ήθελε σε κάθε περίπτωση μόνο την ησυχία του. Ευτυχώς υπάρχει όμως και θεία Δίκη! Δείτε την ταινία είναι διδακτική ... Αλήθεια όταν κάποιοι έκαναν κατάληψη υπέρ του Πολ Ποτ, αυτά ήταν τα πρότυπά τους; Ας τα χαίρονται λοιπόν κι ας τα προσκυνάνε ... Μόνο αυτή η έπαρση και ποια πρότυπα είχαν, μου λέει πολλά δυστυχώς ... ΥΓ. Όποιος δεν ξέρει τι ήταν ο Πολ Ποτ ας ψάξει λίγο την ιστορία. Αναλογικά ο Χίτλερ μπροστά του απλά καθάρισε μερικούς ... ρε συ MAC, μας είπες Κουίσλινγκς, μας είπες προδότες, μας είπες Γερμανόφιλους, μας είπες Γκεσταπίτες, μας είπες ότι τρώμε κουτόχορτο, και δεν κατάλαβες καν ότι εγώ πρώτος θεωρώ τον εαυτό μου μ@λάκα ολκής γι αυτά που λέγαμε και κάναμε όταν είμασταν 20άρηδες είσαι δλδ αλλού γι' αλλού ... θα σου' λεγα να ανέβεις στο πάνω κατάστρωμα ή να βγεις στο φτερό, να σε χτυπήσει λίγο αέρας να ξελαμπικάρεις .... ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted October 19, 2011 (edited) δλδ ειναι προδοτες οσοι απεργουν και δεν ειναι και ηρωες αυτοι που καταντησαν την χωρα σε αυτο το χαλι?ποσα θελεις να μας τρελανεις πανπαπου?ο σημιτης που κατεβασε την σημαια δεν ειναι προδοτης?ο σαμαρας που ανοιξε καποτε τα συνορα κ γεμισαμε αλλοδαπους δεν ειναι προδοτης? ο γιωργακης που ξεπουλησε καθε εθνικη κυριαρχια δεν ειναι προδοτης?και ειμαι εγω που θα απεργησω επειδη νοιωθω οτι αδικουμε? προδότες, dust, είναι όσοι πολιτικοί τα πήρανε, είναι όσοι φοροδιαφεύγουν, είναι το 1000000 Έλληνες που χτίσανε αυθαίρετα και λαδώσανε δεξιά αριστερά και δεν πληρώσανε ούτε πληρώνουνε τους αναλογούντες φόρους, είναι όσοι εισπράττουν παράνομα αναπηρικές συντάξεις (> 100 χιλιάδες) είναι όσοι εισπράττουν τις συντάξεις των πεθαμένων γονιών τους και πολλοί άλλοι ων ουκ έστιν αριθμός .... προδότες είναι επίσης, όσοι σήμερα απεργούν και μιά χώρα που πνέει τα λοίσθια και αργοπεθαίνει ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, την κλωτσάνε για να πέσει μιά ώρα αρχύτερα στον τάφο της, για να ΔΙΑΦΥΛΆΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ ΤΟΥΣ .... τώρα αυτά που μου λές εσύ για σημαίες, σύνορα και εθνικές κυριαρχίες, αυτά είναι @@λογία των καφενείων .... ... νομίζω ότι εδώ τελειώνει η συζήτηση μαζί σου ... στο καλό και με τη νίκη ρε Edited October 19, 2011 by panpanou ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted October 19, 2011 (edited) ΥΓ Το τι πρέπει να γίνει το ξέρουν(με) καλά οι οικονομολόγοι. Το πως θα γίνει, η λύση που λέτε όλοι, είναι μια ερώτηση που απαιτεί πολιτικές επιλογές και αξιολογικές κρίσεις. Προσανατόλισέ μας (η με) καλύτερα στο τι γιατί προσωπικά δεν έχω ακούσει κανέναν να λέει ακριβώς τι, και θα δούμε και το πως. Και μη μου πεις πρωτογενές πλεόνασμα γιατί δεν θα εχουμε...ή δεν θα έχουμε έτσι Μηχανολόγος είμαι Edited October 19, 2011 by ΜΙΚ Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted October 19, 2011 (edited) στις πρωτες 4 γραμμες θα συμφωνησω μαζι σου. παπαρολογια των καφενειων η υποστολη σημαιας απο τα ιμια?παπαρολογια των καφενειων το μνημονιο που παραχωρει μεχρι κ τον αερα που αναπνεουμε στους ξενους?με συγχωρεις παρα πολυ αλλα στο καραβι δεν εχουμε καφενειο. δεν ειμαι αντιθετος στο να πληρωσω οτι μου αναλογει αλλα οχι να πληρωνω κ να ξαναπληρωνω το αμαξι,το σπιτι,τα καυσιμα και ξαναμανα το αμαξι το σπιτι ,τα καυσιμα.επειδη δεν θελουν να πιασουν αυτους ολους που φοροδιαφευγουν.ειναι δυνατον ενας υπουργος οικονομιας να μην μπορει να βρει ποιοι υπαλληλοι του επαιρναν πιο πολλα απο εκεινον?κ ενω κοβει συνταξεις,μισθους,επιδοματα και οτι αλλο μπορεις να φανταστεις και φορολογει μεχρι κ ποσα κιλα γεννιεται το καθε παιδι,παραλληλα με ενα νομο της νυχτας,γτ νυχτα ψηφιστηκε και για πρωτη φορα τυπωθηκε κυριακατικη εφημεριδα της κυβερνησεως με μια μονο φυλλαδα βγαζει λαδι τον λαυρεντιαδη που καταχραστηκε ενα φορτηγο λεφτα και αναλαμβανει να εξυγιανει την proton bank. γτ δεν παρεγει τπτ η χωρα?γτ παλι μεσα σε μια νυχτα εκλεισαν ολα τα ελληνικα εργοστασια.εχουμε το προνομιο βλεπεις να καταργουμε τους νομους του απογευματος το ιδιο βραδι. Edited October 19, 2011 by dust Share this post Link to post Share on other sites
MAC 1,032 Report post Posted October 19, 2011 Για να ρίξω στο τραπέζι αυτό: http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231133716 Πως σας φαίνεται; Για να δω αντιδράσεις και γνώμες. Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία. Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.- Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,774 Report post Posted October 19, 2011 (edited) Απο κανενα δεν εχω ακουσει ομως μια Λυση!!!! Αν δεις λίγο πιο πριν, θα δεις κάποια πράγματα. Λύση ψάχνεις για να φύγουμε από εδώ; Αυτήν κανείς δεν την ξέρει, είναι σαν να ρωτούσες μετά την Μικρασιατική καταστροφή, ή το 42 τι θα γίνει μετά. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να εκτιμάς την κατάσταση. 1)Είμαστε εντελλώς αναξιόπιστοι ως χώρα στο εξωτερικό και δεν μας λαμβάνουν υπ'όψιν όταν μιλάμε. 2)Το ευρώ δεν συμφέρει κανέναν να διαλυθεί ΑΥΤΗ την στιγμή, μάλλον και στο μέλλον. 3)Η Ελλάδα έχει χρέη που δεν θα αποπληρώσει ποτέ. Το κούρεμα που συζητάνε τώρα, αν εφαρμοστεί, δεν θα δώσει λύση, μπάλωμα και χρόνο θα δώσει. 4)Υπάρχουν και άλλες χώρες εντός ευρώ με προβλήματα, όμως με πιο καλό κοινωνικό ιστό και αποτελεσματικότερο κράτος. 5)Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντός ευρώ τα έχουν μικρές χώρες (Ελλ+Πορ+Ιρλ πιθανώς λιγότερο και Βέλγιο), ενώ τα μικρότερα για την ώρα προβλήματα τα έχουν μεγάλες χώρες (Ισπ+Ιτ), στις οποίες αν ξεφύγουν τα προβλήματα θα διογκωθούν ανεξέλεγκτα και γι'αυτό υπάρχουν όλες οι σημερινές καθυστερήσεις με εμάς. Διότι και να μας καλύψουν το χρέος, τι θα γίνει με Πορτογαλία, Ιρλανδία; Άντε να καλύψουν και αυτές. Με Ισπανία και Ιταλία σε πρόβλημα η αλυσίδα σπάει, ενώ δημιουργείται η λάθος εντύπωση ότι χρεώνετε εσείς και εμείς θα σας καλύπτουμε. 6)Η μόνη λύση που υπάρχει για την Ελλάδα ΤΩΡΑ, που είναι εκ των πραγμάτων μονόδρομος ό,τι και να γίνει (ακόμα και αν βγούμε από το ευρώ), είναι να έχουμε ΘΕΤΙΚΟ ετήσιο ισολογισμό, ή να τρώμε όσο και αν παράγουμε, πάσει θυσία! Επειδή πλέον η βεντάλια των πιθανών σεναρίων έχει ανοίξει πολύ, κανείς δεν ξέρει αν και αυτό μας σώσει, αφού εξαρτώμαστε από άλλους και την "φιλευσπλαχνία" τους. Είμαστε όμως σε στενωπό, χωρίς δίοδο διαφυγής. Και όταν καταναλώνουμε τόσο περισσότερο από όσο παράγουμε (εδώ εισάγουμε λάδι και πορτοκαλάδα από Γερμανία!!), αντί να στρώσουμε κ... κάτω για δουλειά, καθόμαστε και οργανώνει ο καθένας την συντεχνία του για να εκβιάσει ακόμα αποτελεσματικότερα την υπόλοιπη κοινωνία και χάνουμε ακόμα περισσότερες εργατοώρες που σήμερα είναι υπερπολίτιμες. 7)Όταν μετά τις περικοπές πέρσι είχαμε 10% έλλειμα, δηλαδή περίπου 23-25 δις, θα πρέπει να περιορίσεις δαπάνες/αυξήσεις παραγωγικότητα ώστε να βρεις αυτά τα χρήματα σε ΕΤΗΣΙΑ βάση. Σε περιβάλλον ύφεσης που είμαστε τώρα, αυτό ακούγεται μέχρι αδύνατον. Όταν το ΚΟΣΤΟΣ του δημόσιου τομέα είναι υπερδιπλάσιο (ως ποσοστό) του αποδεκτού ποσοστού επί των εσόδων (από αυτό που θεωρείται ως φυσιολογικό για τα διεθνή πρώτυπα), είναι προφανές ότι το βαρύδι του δημοσίου θα πρέπει να κοπεί στην μέση. Όμως υπάρχει πολύ λίπος, αν σκεφτείς ότι είμαστε οι 7οι στον κόσμο σε δαπάνες υγείας (και υγεία δεν έχουμε), έχουμε πολύ μεγάλο ποσοστό διδασκόντων (και παιδεία δεν έχουμε), πολύ μεγάλο ποσοστό αστυνομικών (και ασφάλεια έχουμε. Έχουμε και τεράστιο ποσοστό αμυντικών δαπανών, που σημαίνει ότι αν τις θεωρούμε αναγκαίες, θα πρέπει να καταναλώνουμε ακόμα λιγότερο. Στην πραγματικότητα ο ιδιωτικός τομέας που παράγει και φέρνει ζεστό χρήμα είναι αυτός που ταΐζει το δημόσιο. Αν πάει καλά ο ιδιωτικός τομέας, μπορώ να έχω μεγαλύτερο δημόσιο, αν έχω μικρότερο ιδιωτικό τομέα, πρέπει να έχω μικρότερο δημόσιο. Εδώ τα τελευταία χρόνια, αυξάνοντας υπέρμετρα τις απολαβές των υπαλλήλων, δεν αύξανες απλώς τα έξοδα. Από πλήθος επιδοτήσεων που πήγαιναν σε κατανάλωση και όχι σε επενδύσεις, από την διασπάθιση δημοσίου χρήματος, την κυκλοφορία μαύρου χρήματος και από πληθώρα καταναλωτικών δανείων, δημιουργήθηκε μία πολύ μεγάλη ΑΓΟΡΑ, έτσι δημιουργήθηκε ένα μεγάλο δίκτυο εμπορικό, εισαγώμενων προϊόντων, που κανονικά δεν έπρεπε να υπήρχε. Και αυτό τόσα χρόνια το βαφτίζαμε ΑΝΑΠΤΥΞΗ και το προωθούσαμε εις βάρος της παραγωγής! Τώρα όλο το τμήμα του πληθυσμού που απασχολείται σε αυτο τον κλάδο πηγαίνει στην ανεργία και την ανέχεια, το δημόσιο καλείται να περικόψει όχι μόνο τους υπερβολικούς μισθούς (σε πολλές περιπτώσεις υπερδιπλάσιους από αυτούς που έβρισκες σε ανάλογες θέσεις στον ιδιωτικό τομέα), αλλά και πρόσθετες περικοπές από την συρρίκνωση του ιδ. τομέα. Και συμβαίνει να έχουμε πάρα πολλές απολύσεις από τον ιδιωτικό τομέα, συρρίκνωση του τζίρου και αντ'αυτού να μην πειράζουμε το δημόσιο που από πριν ήταν υπερβολικά μεγάλος. Και αντί να δώσεις χρήματα στην πραγματική οικονομία, η κυβέρνηση πίεζε τις τράπεζες να δανείζουν τον ΟΣΕ για να πληρώσει μισθούς, (ο ΟΣΕ έμπαινε μέσα 1.000.000 ευρώ την ημέρα), καλύπταμε ελλείματα παντού (πχ τα λεωφορεία έμπαιναν μέσα 800.000 ευρώ την ημέρα) κλπ. Τώρα, παρόλο που είναι αργά, γίνονται οι ελάχιστες περικοπές στους δημισίους, αλλά όχι σε όλους, αφού οι γνωστές ομάδες πλήττονται πολύ λιγότερο. Γενικά, επιχειρείται να γίνει ομελέτα χωρίς να σπάσουν αυγά, αυτά των ΔΥ και της κομματικής βάσης που είναι προφανέστατα τακτοποιημένη στο δημόσιο για να κάθεται και να βολεύεται. Θα έπρεπε για 2 χρόνια μέχρι να δούμε τι μας συμβαίνει να μην υπάρχει μισθός πάνω από 1.000 (Πρ/δος Δημοκρατίας), με μέσο όρο τα 700-750. Να κόψουμε εντελλώς τις εισαγόμενες καταναλωτικές δαπάνες. Να κάνουμε επενδύσεις (με τι λεφτά. Να αυξηθούν οι ώρες εργασίας για 2 χρόνια μέχρι να δούμε τι συμβαίνει και να δωθούν οι μισές άδειες (κομμένες αιμοδοτικές, γονικές και λοιπές αναρρωτικές που βγάζουν ημέρες άδειας σέ δημόσιους οργανισμούς). Όλα αυτά, σε περίπτωση χρεοκοπίας και επιστροφής στην δραχμή θα φαίνονται ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ. Θα χάσουμε 2 χρόνια από την ζωή μας και θα δούμε που μας βγάζει η ιστορία, κανείς όμως δεν θα μπορέσει να σου το υποσχεθεί από τώρα. Edited October 19, 2011 by mil Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,774 Report post Posted October 19, 2011 Για να ρίξω στο τραπέζι αυτό: http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231133716 Πως σας φαίνεται; Για να δω αντιδράσεις και γνώμες. Αποτελεί την καλύτερη διατύπωση πραγμάτων που έγραψα πιο πριν, το ανέφερε κιάλλος. Δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό ΤΩΡΑ, όμως μου φαίνεται ως η ΜΟΝΑΔΙΚΗ λύση. Share this post Link to post Share on other sites
MAC 1,032 Report post Posted October 19, 2011 Καλά νέα στην οικονομία προέρχονται ΜΟΝΟ από τον κλάδο που στήριζε ΠΑΝΤΑ οικονομικά την Ελλάδα. Και τι κάνουμε γι΄αυτό; Καταργούμε το αρμόδιο Υπουργείο!!! http://www.defencenet.gr/defence/index.php...&Itemid=160 Μάλλον κάποιοι ΔΕΝ θέλουν τη διάσωση της χώρας με τίποτα κι αυτούς τους κάποιους τους έχει ψηφίσει η πλειοψηφία ... Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία. Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.- Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted October 19, 2011 Δεν χρειάζεται υπουργείο για να παει καλά ένας κλάδος της οικονομίας, Ανδρέα. Για να μην σου πω ότι ένα υπουργείο είναι ο καλύτερος τρόπος για να χαντακώσεις κάτι που προηγουμένως πήγαινε καλά απο μόνο του. Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted October 19, 2011 γτ δεν παρεγει τπτ η χωρα?γτ παλι μεσα σε μια νυχτα εκλεισαν ολα τα ελληνικα εργοστασια.εχουμε το προνομιο βλεπεις να καταργουμε τους νομους του απογευματος το ιδιο βραδι. Ναι....... Για την καταστροφη της Βιομηχανιας-Βιοτεχνιας στην Ελλαδα φταινε παλι μονο οι πολιτικοι και οχι οι Απεργιες απο συντεχνιες και συνδικαλιστες με αιτηματα του στυλ θελουμε στο κυλικειο την τυροπιτα στους 35 C και χαρτι καπιτονε στην τουαλετα....... και βασικο μισθο 2000 ευρω. Και βεβαια ολα αυτα με την υποστηριξη ολων αυτων (και οχι μονο) των πολιτικων δυναμεων που ειναι (και καλα).... στο "πλευρο της εργατιας"....... Καπως ετσι εφυγε π.χ. και η Pirelli καθως και αλλες μεγαλες εταιρειες με παραγωγη στην Ελλάδα..... Καπως ετσι αρκετα Ελληνικα Πλοια εφυγαν απο την Ελληνικη σημαια και εχουν μεσα πληρωμα απο αλλες χωρες......... Γιατι σαν λαος δεν ειμαστε ΠΟΤΕ ικανοποιημενοι. Δεν λεω να μην διεκδικουμε αλλα μεσα σε ΛΟΓΙΚΑ πλαισια....... @mil. Οταν εννοω να συζητησουμε μια λυση, δεν εννοω μονο τι θα ηταν καλυτερο για την χωρα να κανει σε οικονομικη πολιτικη αλλα και ΠΟΙΟΣ και ΠΩΣ θα το κανει..... γιατι ΟΛΟΙ αυτοι που απεργουν σημερα φωναζουν " Κατω η κυβερνηση"...... ΟΚ να φυγει..... ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ???????????? Προσωπικα επειδη με τα οικονομικα ασχολουμαι....... δεν βλεπω φως στην ακρη του τουνελ. Η Ευρώπη ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ τι θελει ακομα. Πολιτικες αποφασεις λαμβανονται με το σταγονομετρο και οι περισσοτερες κατοπιν εορτης...... Αν δεν αλλαξει κατι δραματικα στην Ευρωπη και στους Πολιτικους σχεδιασμους τοτε σιγουρα οδηγουμαστε σε χρεοκοπια (Πραγματικη αυτη τη φορα)........ Ισως ετσι να ειναι και καλυτερα.... Ξεκινωντας απο το ΜΗΔΕΝ μονο προς τα πανω μπορεις να πας....... Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
MAC 1,032 Report post Posted October 19, 2011 (edited) Δεν χρειάζεται υπουργείο για να παει καλά ένας κλάδος της οικονομίας, Ανδρέα. Για να μην σου πω ότι ένα υπουργείο είναι ο καλύτερος τρόπος για να χαντακώσεις κάτι που προηγουμένως πήγαινε καλά απο μόνο του. Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου Χρήστο για το συγκεκριμένο θέμα. Η ναυτιλία βεβαίως και εντάσσεται στο γενικότερο πλάισιο της εθνικής οικονομίας μιας χώρας, όμως το "λιμάνι" έχει τους δικούς του κώδικες, που δεν έχουν καμία σχέση ούτε με βιομηχανίες, ούτε με τον τουρισμό (μικρή συνάφεια μόνο οι κρουαζιέρες), ούτε με την ενέργεια. Και χρειάζεται κάποιος που να μπορεί να καταλάβει αυτούς τους "κώδικες" και να εκπέμπει σε αυτούς. Πόσο μάλλον όταν η εμπορική ναυτιλία της χώρας είναι τέτοιου μεγέθους και σημασίας. Άλλωστε και οι εφοπλιστές που τόσο λοιδορούνται σε αυτόν τον τόπο, αλλά έχουν δώσει ψωμί σε χιλιάδες ελληνικές οικογένειες, το έχουν ως βασικό τους αίτημα. Διαχρονικά είχαν κι ένα άλλο: οι εργοδοτικές εισφορές που δίνουν προς το ΝΑΤ και οι τεράστιες δωρεές που έχουν κάνει προς αυτό, να πηγαίνουν εκεί και μόνον εκεί και προς όφελος του Έλληνα ναυτικού και όχι για την κάλυψη διαφόρων άλλων τρυπών. Αυτή είναι και βασική αιτία που έκλεισαν τις στρόφιγγες προς το ΝΑΤ στο παρελθόν και το πιο εύρωστο ταμείο, σε συνδυασμό με την κακοδιαχείρηση και τη διοχέτευση των αποθεματικών του σε παραταξιακές εξυπηρετήσεις, έφτασε εκεί που είναι σήμερα. Και ύστερα από όλα αυτά βέβαια έχουν διαμυνήσει στη σημερινή κυβέρνηση, ότι δεν έχουν κανένα λόγο να βάλουν πλάτη, αν και θα το ήθελαν ... ΥΓ. Σχετικά με την ανάγκη ύπαρξης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ας μην ξεχνάμε πως είμαστε κατά μεγάλο μέρος νησιωτική χώρα. Edited October 19, 2011 by MAC Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία. Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.- Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted October 19, 2011 (edited) Ναι....... Για την καταστροφη της Βιομηχανιας-Βιοτεχνιας στην Ελλαδα φταινε παλι μονο οι πολιτικοι και οχι οι Απεργιες απο συντεχνιες και συνδικαλιστες με αιτηματα του στυλ θελουμε στο κυλικειο την τυροπιτα στους 35 C και χαρτι καπιτονε στην τουαλετα....... και βασικο μισθο 2000 ευρω. Και βεβαια ολα αυτα με την υποστηριξη ολων αυτων (και οχι μονο) των πολιτικων δυναμεων που ειναι (και καλα).... στο "πλευρο της εργατιας"....... Καπως ετσι εφυγε π.χ. και η Pirelli καθως και αλλες μεγαλες εταιρειες με παραγωγη στην Ελλάδα..... Καπως ετσι αρκετα Ελληνικα Πλοια εφυγαν απο την Ελληνικη σημαια και εχουν μεσα πληρωμα απο αλλες χωρες......... Γιατι σαν λαος δεν ειμαστε ΠΟΤΕ ικανοποιημενοι. Δεν λεω να μην διεκδικουμε αλλα μεσα σε ΛΟΓΙΚΑ πλαισια....... φταινε οι απεργιες.τα κομματα που τις ξεκινουσαν ομως δεν ηξεραν το προβλημα το οικονομικο τοτε?οταν ξερεις οτι το ταμειο ειναι μιον και ζητας αυξηση εισαι σωστος? οσο για τα ελληνικα πλοια δεν αλλαξαν σημαια επειδη εκανε απεργια η ζωνη του περαματος ας πουμε.οπως επισης κανενας ναυτικος σε ποντοπορα πλοια δεν κανει απεργια στην μεση του ατλαντικου.η ακτοπλοοι κανουν απεργια αλλα ολα τα μποσταλια που μας πανε διακοπες καθε καλοκαιρι εχουν ελληνικη ακομα.εκτος και αν εχεις παει μυκονο κ σαντορινη με καραβι της γραμμης και εχει επανω σημαια cayman islands και δεν το ξερω.η σημαια αλλαξε γιατι οι φοροι της ελλαδας για ακομα μια φορα σε ενα κλαδο που ηταν πρωτος καταφεραν να τον ριξουν.ως αποτελεσμα λοιπον οι αλλες χωρες ειχαν πιο ευνοικα κριτηρια. Προσωπικα επειδη με τα οικονομικα ασχολουμαι....... δεν βλεπω φως στην ακρη του τουνελ. Η Ευρώπη ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ τι θελει ακομα. Πολιτικες αποφασεις λαμβανονται με το σταγονομετρο και οι περισσοτερες κατοπιν εορτης...... Αν δεν αλλαξει κατι δραματικα στην Ευρωπη και στους Πολιτικους σχεδιασμους τοτε σιγουρα οδηγουμαστε σε χρεοκοπια (Πραγματικη αυτη τη φορα)........ Ισως ετσι να ειναι και καλυτερα.... Ξεκινωντας απο το ΜΗΔΕΝ μονο προς τα πανω μπορεις να πας....... πως να πας προς τα πανω οταν ξοδευεις περισσοτερα απο οσα βγαζεις? Edited October 19, 2011 by dust Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,695 Report post Posted October 19, 2011 επειδη ημουνα στον χωρο, και ο πατερας μου και γω δεν ξερω ποσα χρονια, δεν νομιζω οτι οι βιοτεχνιες (στον χωρο ενδυσης κλπ) καταστραφηκαν απο απεργιες κλπ τα φθηνα κινεζικα προιοντα, και τα λαθη των μεγαλο-βιοτεχνων ηταν αυτα που οδηγησαν σε μαρασμο τον κλαδο. Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
MAC 1,032 Report post Posted October 19, 2011 επειδη ημουνα στον χωρο, και ο πατερας μου και γω δεν ξερω ποσα χρονια, δεν νομιζω οτι οι βιοτεχνιες (στον χωρο ενδυσης κλπ) καταστραφηκαν απο απεργιες κλπτα φθηνα κινεζικα προιοντα, και τα λαθη των μεγαλο-βιοτεχνων ηταν αυτα που οδηγησαν σε μαρασμο τον κλαδο. Αφού βεβαίως πρώτα έκαναν παιχνίδι στο χρηματιστήριο, με τα χρήματα του απλού κόσμου. Καλά κι αυτοί που έπαιξαν βέβαια δεν ήταν άμοιροι ευθυνών ... Αν θυμάστε οι μεγαλύτερες φούσκες στο χρηματιστήριο ήταν οι κλωστοϋφαντουργικές. Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία. Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.- Share this post Link to post Share on other sites