Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Wipika

χ/κ ΜΑΙΝΑΛΟΥ 2010-2011

Recommended Posts

Ξάδελφε Τρύφωνα ετοιμάσου.......... αν και με ένα γόνατο.... θα κάνω snowmobile lift service

Προχθές κάναμε και την πρώτη κατάβαση (με ποδήλατο) από το πολωνέζικο. είχε περίπου 20cm χιόνι.

Να παραθέσω μια Φώτο του Πολωνέζικου το Σάββατο ......... :lol:

-20.jpg

Α.Χ.Χ.Μ=Ανένταχτοι Χιονοδρόμοι Χιονοδρομικού Μαινάλου!

www.freeride.gr

Βάλτε καμια φώτο καλή ρε γαμώτη σας !!! :lol:

Να κάτι σαν αυτή:

2674.jpg

2676.jpg

Παδιά μην με κράξετε (jim kai alex που δεν έχω έρθει ακόμα , ξέρετε πόσο σας αγαπάω!!!! ) , βρήκα λίγο χρόνο και αποφάσια να ανακαλύψω τα ύποπτα λημέρια σας σε ανύποπτη στιγμή... μόνος μου :D;)

Ρεϊ δύσκολα τα πράγματα με hardtail και δηλαδή πως διάβολο πέρνετε τις στροφές σε αυτά τα θεόστενα πεταλάκια στο saint thodora !!! :lol:

ps ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ FULLY ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ !@!!!!!!

Edited by Fidelio

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Ας φερει ο καθενας το snowmobile του για να ανεβαινει ή αν δεν εχει ας φερει απο ενα μπιτονακι πετρελαιο (αυτό θα είναι το εισητηριο) για να χρησιμοποιησει τα lift.

Αντιοικολόγοι. Ενωθείτε ενάντια στην καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος με ρύπους μέσα στο ευαίσθητο Αλπικό τοπίο.

Μαζευομαστε σιγά σιγά...φερτε και κανα μπιτονακι αμολυβδη αφου θα ερθετε που θα ερθετε :D:blink:

Όχι κύριοι ούτε αμόλυβδη μην πάτε

μαρκυά οι αμολυβδες ,τα ντιζελ και τα SUV σας !!!! Ουστ.... !!! :P :P :P

Πέστα fid στο Μαίναλο μόνο με τα υβριδικά sedan μας τέσσερις τέσσερις, τα ορειβατικά και για όσους θέλουν λιφτ οικολογικό....

http://www.flyozone.com/snowkites/en/produ...s-xt-2011/info/ (χωρίς πλάκα σκεφτείτε το πρέπει και με Δυτικό και με Βοριά να κάνει)

Nickelακο λες το Σάββατο να?

wipika θα μας πας μια βόλτα και μπιτονάκι θα φέρουμε και ότι θες?

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

(χωρίς πλάκα σκεφτείτε το πρέπει και με Δυτικό και με Βοριά να κάνει)

Δεεεν θέλουμε , έχουμε το ...θερμικό και αΦτός μας Φτάνει.

Να πάτε αλλού.

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Βάλτε καμια φώτο καλή ρε γαμώτη σας !!! :P

Να κάτι σαν αυτή:

2674.jpg

2676.jpg

Παδιά μην με κράξετε (jim kai alex που δεν έχω έρθει ακόμα , ξέρετε πόσο σας αγαπάω!!!! ) , βρήκα λίγο χρόνο και αποφάσια να ανακαλύψω τα ύποπτα λημέρια σας σε ανύποπτη στιγμή... μόνος μου :P:D

Ρεϊ δύσκολα τα πράγματα με hardtail και δηλαδή πως διάβολο πέρνετε τις στροφές σε αυτά τα θεόστενα πεταλάκια στο saint thodora !!! :P

ps ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ FULLY ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ !@!!!!!!

Mπράβο πήγες και δεν πήρες τηλ ........ ;)

Το Bike ήρθε αλλά δυστυχώς δεν μπορώ πλέων να έρθω κοντά λόγο σοβαρής ζημιάς στο γόνατο.. :P

Έχουμε κάνει σοβαρή δουλεία τι είδες?

Όταν αναρρώσει το γόνατο ξεκινάμε να καθαρίσουμε 2 DH μονοπάτια στο Μαίναλο. :blink:

www.freeride.gr

Δημητράκη δεν μου τα λες καλά και το έφαγες το γονατάκι. Μήπως πρέπει να ασχοληθείς με την άσφαλτο; :blink:

Ενοικιάζεται ποδηλατάκι SCOTT RC20 full carbon σε πολυ καλή τιμή για όποιον ξέρει να το δουλέψει ανάλογα :P :P :P

Edited by mainalo

9-2-05020.jpg

wipika θα μας πας μια βόλτα και μπιτονάκι θα φέρουμε και ότι θες?

Παιδιά ελάτε σας περιμένουμε και αν φερετε μαζι σας και κανενα αετακι θα πάμε για snowkite σε πολυ καλο πεδίο (οροπεδιο ρουχοι) 3 km πιο κατω απο το ΧΚ.

Αυτο που με φοβιζει λιγο MIK ειναι ο υετός της παρασκευης και οι θερμοκρασίες. Λες να βρεξει στα 1600m ?

Mπράβο πήγες και δεν πήρες τηλ ........ ;)

Το Bike ήρθε αλλά δυστυχώς δεν μπορώ πλέων να έρθω κοντά λόγο σοβαρής ζημιάς στο γόνατο.. :(

Έχουμε κάνει σοβαρή δουλεία τι είδες?

Όταν αναρρώσει το γόνατο ξεκινάμε να καθαρίσουμε 2 DH μονοπάτια στο Μαίναλο. :D

Καλή ανάρωση και απο δω. Ευτυχώς γλυτωσες βαθύτερο τραυματισμό. (πάντως εκτός από την γνώμη ενος ..νοσοκομειακού ιατρου μια MRI ποτέ δεν έβλαψε.... :rolleyes: )

Ωραίο το μονοπάτι αλλα εγω Δεν μπορώ να στρίψω στα πέταλα - βασικά πηγαν να μου φύγουν και τα δόντια απο τους κραδασμούς. Δεν ξέρω , ίσως νοικιάσω το MTB του Γιώργου :lol::P

Για το καθάρισμα θα έρθω να βοηθήσω , έχω και τέτοιο :

AB%202500.jpg

και τέτοιο :

sekera-domacnost.jpg

..... ΠΑΙΔΙΑ ΝΑΙ ΕΛΑΤΕ ...ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ B)

Edited by Fidelio

...Δεν μπορώ να στρίψω στα πέταλα - βασικά πηγαν να μου φύγουν και τα δόντια απο τους κραδασμούς. ...

Για τους free riders... Fixodent Free!!!...hehe.gifhehe.gifhehe.gif

top_ph_free.jpg

Πλησιαζεις την δυσκολη ηλικια!ph34r.gif

Αυτο που με φοβιζει λιγο MIK ειναι ο υετός της παρασκευης και οι θερμοκρασίες. Λες να βρεξει στα 1600m ?

Ναι πιστεύω στην αρχή θα είναι πολύ οριακά. Διάβασε στον καιρό, θα γράψω και άλλο.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Δημητράκη δεν μου τα λες καλά και το έφαγες το γονατάκι. Μήπως πρέπει να ασχοληθείς με την άσφαλτο; B)

Ενοικιάζεται ποδηλατάκι SCOTT RC20 full carbon σε πολυ καλή τιμή για όποιον ξέρει να το δουλέψει ανάλογα :(:P;)

Γιώργο κράτα το scottακι σπίτι να το κάνεις στιφάδο, τι το θες ,πούλα το να ησυχάσεις . :rolleyes:

Κυριακή σε θέλω επάνω στο μαγαζί , θα έρθουμε με τους σερφαδες ,(Χρήστο – Χάρη μετά παρέας )

για φασολάδα και κοψίδια . :D

Το μ@μισ@με για φέτος..... δεν βλέπεις τι έγινε , τώρα βρήκε που έριξε και το 40 ποντο χιονάκι ?

Αστα ...... :lol:

www.freeride.gr

Για τους free riders... Fixodent Free!!!...

Πλησιαζεις την δυσκολη ηλικια!ph34r.gif

όχι οχι , ένα τέτοιο χρειάζομαι και είμαι οκ :lol: :

soc09-sram-monarch_06-600x237.jpg

δεν υπάρχουν ηλικές κύριε Μάκη , δες για παράδειγμα αυτόν , που βγάζει έναν μαραθώνιο την ημέρα για ένα ολόκληρο χρόνο ---- ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ !! Ε και τα έχει τα χρονάκια του.. :D:rolleyes:

Edited by Fidelio

δεν υπάρχουν ηλικές κύριε Μάκη , δες για παράδειγμα αυτόν , που βγάζει έναν μαραθώνιο την ημέρα για ένα ολόκληρο χρόνο ---- ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ !! Ε και τα έχει τα χρονάκια του.. :DB)

Τι να πουν και αυτοί οι τρεις τύποι που είναι πάνω από τα 60 και έκαναν

χρόνους καλύτερους από το μέσο όρο των αθλητών που έτρεξαν στον Άθλο :(

Παρεμπιπτόντως να πω ο πρώτος στο βάθρο έκανε χρόνο 1:53:20 :lol: , όταν οι τελευταίοι

πέρναγαν σε 3:29:55 και τη διαδρομή δεν ήταν και ότι καλύτερο.... :rolleyes:

www.freeride.gr

Δημήτρη δουλευω το σκ αυτό.

το άλλο για σκι Μαίναλο ή Καλάβρυτο

9-2-05020.jpg

χρόνους καλύτερους από το μέσο όρο των αθλητών που έτρεξαν στον Άθλο :D

Ετσι έτσι .... !!!

όχι οχι , ένα τέτοιο χρειάζομαι και είμαι οκ :P :

soc09-sram-monarch_06-600x237.jpg

δεν υπάρχουν ηλικές κύριε Μάκη , δες για παράδειγμα αυτόν , που βγάζει έναν μαραθώνιο την ημέρα για ένα ολόκληρο χρόνο ---- ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ !! Ε και τα έχει τα χρονάκια του.. :DB)

χρόνους καλύτερους από το μέσο όρο των αθλητών που έτρεξαν στον Άθλο ;)

Παρεμπιπτόντως να πω ο πρώτος στο βάθρο έκανε χρόνο 1:53:20 :lol: , όταν οι τελευταίοι

πέρναγαν σε 3:29:55 και τη διαδρομή δεν ήταν και ότι καλύτερο.... :rolleyes:

ΡΕ δεν με παρατατε παλιοπαιδα!... Μια ωρα στο γυμναστηριο 2 on 1 off και μεχρι εκει... Αμα εχει καλο καιρο, παω για ποδηλατο... :(

Οχι Μάκη να πας με τα παιδιά για downhill :D

9-2-05020.jpg

Οχι Μάκη να πας με τα παιδιά για downhill :D
Mπααα!... Πιο προσφορο θα ηταν να ερθουν τα παιδια στο γυμναστηριο... Για να βαλουν καποιους στοχους για το πως να μην καταντησουν ετσι στα 57 τους...heat.gif

ΡΕ δεν με παρατατε παλιοπαιδα!... Μια ωρα στο γυμναστηριο 2 on 1 off και μεχρι εκει... Αμα εχει καλο καιρο, παω για ποδηλατο... :D

Εύγε Μακη ...2 ον και 1 οφφ και με εξορμήσεις με ποδήλατο ΑΝ έκαναν πολλοί εδώ στο ελλαδιστάν θα ήμασταν καλύτεροι άνθρωποι.

Εύγε Μακη ...2 ον και 1 οφφ και με εξορμήσεις με ποδήλατο ΑΝ έκαναν πολλοί εδώ στο ελλαδιστάν θα ήμασταν καλύτεροι άνθρωποι.
Ναι! Ειμαι καλος ανθρωπος... :P Ιδιως απο τοτε που παρατησα το moderatorιλικι...shysterical.gif

Παντως αστεια-αστεια, αν δεν εκανα την προπονηση στο γυμναστηριο, θα τα ειχα βρει μπαστουνια στο βουνο! Παλιοτερα (στα 50 μου να 'ουμ'...whistling.gif) μετα την πρωτη μερα σκι, ημουν πιασμενος, σαν μαϊμου που χ..στηκε... Προχθες, ουτε νυξη απο τους τετρακεφαλους!happy2.gif

Η πυκνή χιονόπτωση συνεχίζεται από χθές βράδυ στο Μαίναλο. Η χιονόστρωση ξεκινά από Καρδαρά. Νωρίτερα ξεκίνησε η προσπάθεια από δύο μηχανήματα να ανοίξουν τον δρόμο, κάτι ιδιαίτερα δύσκολο με τις συνθήκες που επικρατούν. Από την πρώτη ''φουρκέτα'' και πάνω ο δρόμος έχει 50cm φρέσκο χιόνι.

Εάν ανοίξει ο δρόμος, πιθανόν να λειτουργήσει το χ/κ αυτό το Σ/Κ.

Εάν ανοίξει ο δρόμος, πιθανόν να λειτουργήσει το χ/κ αυτό το Σ/Κ.

Αλέξη, Αυτό το πιθανόν να λειτουργήσει δεν έχω καταλάβει. Αν ναι τότε ΠΟΙΟΣ θα το λειτουργήσει ξέρουμε? Αναρχοαυτόνομοι σκιερ?

Όλοι ξέρουμε πάνω κάτω την κατάσταση αλλά δεν νομίζω ότι είναι σωστό να λέμε "πιθανόν να λειτουργήσει" όταν δεν έχει ανακοινωθεί κάποια διαχειριστική αρχή.

Γιατί σε αυτήν την περίπτωση που κάνω τόσο ταξίδι και το λειτουργήσουν οι εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες και ανοιγοκλείνουν τα λιφτ θα αρχίσω να μοιράζω πέδιλα στα κεφάλια του κάθε που παραπλανάει τον κόσμο.

ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ με αυτήν την κατάσταση .

Προ τους αναγνώστες του tread θα ήθελα να πω πως προσωπική μου άποψη είναι ότι τα περί πιθανής λειτουργίας του χ/κ ανακοινώνονται από εμπλεκόμενους με το χ/κ επιχειρηματίες όπου θέλουν να φέρουνε κόσμο για να πουλήσουν καφέδες και να λειτουργήσουν οι σχολές σκι.

Το αφήνω στην κρίση του καθενός να κρίνει και να επιλέξει...

Edited by LaSt-PuNk

SoUvLaKi...Ski...kai ErGeNiKi ZwH!!! [www.freeride.gr]

Προς τους απανταχου επενδυτές.

Δύο λιφτ θέλουμε ....μόνο...

Ενα τέτοιο απο Λεβίδι για Ρούχη ή Πολωνέζικο:

Juneau%2014.jpg

(αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ΚΑΙ το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ για πολλαπλές φυσικές δραστηριότητες)

και ένα τέτοιο από την βάση του χ/κ προς κομήνη :

large_Triple%20lift.jpg

( το αυτώ .. σκι, ποδηλατο κτλ κτλ )

Γιατι ρε γαμώτο , τόσο δύσκολο είναι . Εδώ έχουμε απαυτώσει την μισή ελλάδα με αυθεραιτα , και έχουμε ξεσκίσει το φυσικό περιβάλλον - δυο παλιο λιφτς θέλουμε , ένα cable και μια τριπλή καρέκλα για trekking, ski, ποδήλατο , apre και τόσα άλλα ,ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟΒΟΥΝΟ ΤΑ ΘΈΛΟΥΜΕ ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΟΙ ΜΟΥ :(:lol: Οχι για να κτήσουμε καζινο και μπουζουκερι στις Λάκκες...

Πέστα ρε Last punk , αντε άλλη μια φωνή μπας και ακουστούμε !!!!!!!!

Edited by Fidelio

Αλέξη, Αυτό το πιθανόν να λειτουργήσει δεν έχω καταλάβει. Αν ναι τότε ΠΟΙΟΣ θα το λειτουργήσει ξέρουμε? Αναρχοαυτόνομοι σκιερ?

Όλοι ξέρουμε πάνω κάτω την κατάσταση αλλά δεν νομίζω ότι είναι σωστό να λέμε "πιθανόν να λειτουργήσει" όταν δεν έχει ανακοινωθεί κάποια διαχειριστική αρχή.

O χρήστης ΑΛΕΞΗΣ δεν είναι εργαζόμενος στο χ/κ Μαινάλου, ούτε δημοσιογράφος, ούτε ρουφιάνος, ούτε αναρχοαυτόνομος σκιέρ. Δεν κανονίζει αυτός το πότε και το αν λειτουργήσει το χ/κ, αλλά μεταφέρει επί λέξει τις πληροφορίες που παίρνει από τους συνομιλητές του και αρμόδιους για τη λειτουργία του χ/κ. Οι συνομιλητές αυτοί είναι οι ίδιοι τα τελευταία τρία χρόνια, τους έχει ελέγξει ως προς τα λεγόμενά τους, μεταφέρει/ενημερώνει/αναπαράγει επί λέξει τις πληροφορίες που λαμβάνει, οπότε είναι ήσυχος απέναντι σε όλους σας.

Ο ΑΛΕΞΗΣ δεν είναι νομικός σύμβουλος ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος ούτε του ΕΟΣ, ούτε της εταιρείας που διαχειρίζεται το χ/κ Μαινάλου για να απαντάει σε όλα τα ερωτήματα ακόμη κι αν γνωρίζει τις απαντήσεις. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να ενημερώνει όσο μπορεί τους φίλους του Μαινάλου για το αν το βουνό είναι λευκό, αν ο δρόμος περνάει και αν δουλέψει κάποιος αναβατήρας. Επιτρέψτε του δε, να είναι χαρούμενος τώρα που χιόνισε και θα ξαναδεί τα βουνά άσπρα.

Θα το λειτουργησει ο γνωστος εδω και λίγα χρόνια συνεργάτης του Κλαους απο την Τρίπολη ο οποιος θα προσπαθησει να πουλησει κανα καφε για να βγαλει τα σπασμενα και για να βάλει τιποτα στην τσεπη απο αυτα που του χρωστανε. Θα πατησει πιστες με το Τ4 που εχει ηδη 4 λάστιχα κλαταρισμενα και το μηχάνημα θα μεινει καπου στη μεση της περιφεριακής γιατι θα σπασει ενα μαρκουτσι στη φρεζα και δεν θα σηκωνεται. Ο αρκτούρος θα σταματαει καθε τοσο γιατι θα ερχεται η αστυνομία. Η βορινη δεν θα ανοιξει γιατι δεν εχει φρενο ή γιατι θα εχει καει η πλακετα και παει λεγοντας.

Το ξαναλέω το ΧΚΜ ειναι ενα καλό case study για τον ΕΣΤΟΥΧ. Καλυπτει στο σύνολο του ολα οσα απασχολουν το συλογο οπως, νομικό (αδειες) και ιδιοκτησιακό καθεστώς, επενδυσεις,εγκαταστάσεις, υποστήριξη ορεινού τουρισμού 4 εποχών. Δεν θα ηταν ασχημη ιδεα (παίρνω το θάρρος να προτείνω) να οριστει και μια συναντηση με τον ΕΟΣ Τριπολης για να αναδειχθούν τα παραπάνω ζητηματα και να γινουν ευρύτερα γνωστά.

Εγω θα προτεινα (ουτοπικο ?) και μια συνεργασία των δυο συλλόγων για συνεκμετάλλευση του ΧΚΜ με μη κερδοσκοπικο χαρακτηρα που διαμορφωνε σταδιακα ενα χιονοδρομικό κεντρο (σε μινι κλίμακα) πρότυπο όπως θα το ήθελε ο καθενας απο εμας. Φανταστείτε μια τετοια συνεργασία, να τα βρισκαν οι δυο συλλογοι να υιοθευτουσε ο καθενας απο ενα Liftακι και να εφτιαχναν μαζι το ιδανικο χονοδρομικό. :lol:

It's a crazy man's Utopia :(

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...