OliaTax 2,868 Report post Posted February 21, 2018 Ο Φρόιντ μου το Μάρτιο θα γίνει 3 χρονών. Για αρκετά χρόνια δεν ήθελε να πάρω γατί ξανά λόγο ευθύνης κ από την στεναχώρια που πέρασα όταν έχασα τον τελευταίο που είχαμε στην οικογένεια τον Amour. Ήταν ένας ασπρόμαυρος γάτος ,ακόμα θυμάμαι της βούλες που είχε στη μύτη του και ας πέρασαν πολλά χρόνια. Τον Φρόιντ το μάζεψα από ένα χωράφι, αφού είχαμε βάλει πρώτα στο φατσοβιβλιο μήπως ενδιαφέρει κάποιος άλλος αλλά τίποτα. Και έτσι τον πήρα στο σπίτι μου και τώρα δεν μπορώ χωρίς αυτόν. Του έκανα στεριώσει, δεν τον έχω βάλει τσιπακι, θα το συζητήσω αν είναι την επόμενη φορά που θα πάμε στο γιατρό μας. Θέλει πολύ να βγαίνει έξω το αφήνω μια φορά την εβδομάδα για περίπου 1 με 2 ώρες μπορεί κ παραπάνω καμιά φορά. Αλλά πάντα φοβάμαι μην πάθει τίποτα. Έχουμε πολλά σκυλιά αδέσποτα κ κάνα δυο φορές έχει τύχει να τον πάρουν από πίσω, φυσικά τρέχει στο σπίτι αμέσως αλλά με το που ακούω τα σκυλιά τρέχω κ εγώ να τα διώξω. Και μετά έχουμε κ ένα αρσενικό που τριγυρνάει στη στο τετράγωνο και του κάνει τσαμπουκά πάντα αν βρεθούν. Είναι κ χαζουλης ο δικός μου από περιέργεια πάει κ αυτός... .. Από διάφορες φιλοζωικες περίεργα δεν έχουμε τέτοια πράγματα εδώ. Με το ζόρι ενδιαφερονται όταν υπάρχει πραγματική ανάγκη κ ειδικά όταν πρόκειται για γάτες. Αλλά τελικά πολύ χαίρομαι που εκείνη την μέρα πηρα την απόφαση να τον πάρω. Στάλθηκε από το GT-I9506 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
pka 1,173 Report post Posted February 22, 2018 Τα τσοπανόσκυλα κάνουν την δουλειά τους .... και ο πεζοπόρος εισβάλλει στο χώρο της αγέλης , και ο λόγος να μας το επιτρέψουν είναι ; Δεν είναι τόσο απλά όσο το λες. Ούτε τόσο δικιολογημένα. Τα τσοπανόσκυλα δεν έχουν φυσιολογική συμπεριφορά και είναι εξαιρετικά επιθετικά ζώα. Τις περισσότερες φορές χωρίς λόγο. Το να αφήνονται μόνα χωρίς επίβλεψη τσοπάνη είναι εγκληματικό. Και αυτό γίνεται συχνότατα. Για τη φαγωμένη Αγγλίδα γράφτηκε ότι μπορεί και να φαγώθηκε από τσοπανόσκυλα. Πες μου τι δικιολογεί αυτή τη κατάσταση: Εμένα με έχουν αρπάξει σκύλοι δύο φορές. Και δεν εισέβαλα σε καμμία περιοχή. Τη μία ήμουν με το παπάκι και την άλλη πεζός. Μιλάμε για αίματα, σκισμένα παντελόνια κλπ. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,497 Report post Posted February 22, 2018 Εμένα με έχουν αρπάξει σκύλοι δύο φορές. Και δεν εισέβαλα σε καμμία περιοχή. Τη μία ήμουν με το παπάκι και την άλλη πεζός. Μιλάμε για αίματα, σκισμένα παντελόνια κλπ. Με τον ίδιο τρόπο που δείχνει το βίντεο είχες αντιδράσει; Quote Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
pka 1,173 Report post Posted February 22, 2018 Με τον ίδιο τρόπο που δείχνει το βίντεο είχες αντιδράσει; Δεν είχα αντιδράσει καθόλου. Και τις δύο φορές ήταν απροειδοποίητο. Με το μηχανάκι, ανέβαινα μια ανηφόρα και ήρθε ένας ημιαδέσποτος μούργος και με άρπαξε από πίσω. Δεν του άρεσε ο θόρυβος ίσως. Πεζός ήμουν μέσα σε μαγαζί από το οποίο έτρεξα να βγω και με άρπαξε το κανίς του ιδιοκτήτη. Φαίνεται ήταν εκπαιδευμένο να μην αφήνει πελάτες να φεύγουν. Πάντως δεν θεωρώ ότι έχει υποχρέωση κάποιος να ξέρει πως θα φερθεί απέναντι σε ένα δεσποζόμενο ζώο. Την υποχρέωση την έχει ο ιδιοκτήτης αν το ζώο του είναι επικίνδυνο. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
vaggelis 2,070 Report post Posted February 22, 2018 (edited) pkaΔεν είχα αντιδράσει καθόλου. Και τις δύο φορές ήταν απροειδοποίητο. Σε έχουν πάρει χαμπάρι ότι είσαι γάτος ..... Όλα τα δεσποζόμενα είναι ποιος τα έχει και ποια εκπαίδευση έχουν ένας φίλος έχει ένα παπαγάλο , όλους του λέει ‘’καλό τους ‘’ Σε εμένα μου λέει ‘’εξω’’ τη να πεις ότι τα μάθεις , φυσικά μου λέει έξω γιατί ο φίλος μου μου λέει πάμε έξω .... Στο video τα σκυλιά κουνούσαν την ουρά δεν μου έδειχναν και ότι θα σου κάνανε κακό το πολύ πολύ να σε κυνηγούσαν έως ότου απομακρυνθείς από το χώρο ευθύνης τους ΥΓ ο άσπρος ο τσοπάνος είναι πολύ όμορφος αλά δεν σου δίνουν κουτάβι , έχει ένας βοσκός εδώ δίπλα είναι το κάτι άλλο , έτσι και του πω ότι καλό είναι να τον στειρώσουμε μου απαντά ............. Edited February 22, 2018 by vaggelis 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,497 Report post Posted February 22, 2018 Δεν είχα αντιδράσει καθόλου. Και τις δύο φορές ήταν απροειδοποίητο. Με το μηχανάκι, ανέβαινα μια ανηφόρα και ήρθε ένας ημιαδέσποτος μούργος και με άρπαξε από πίσω. Δεν του άρεσε ο θόρυβος ίσως. Πεζός ήμουν μέσα σε μαγαζί από το οποίο έτρεξα να βγω και με άρπαξε το κανίς του ιδιοκτήτη. Φαίνεται ήταν εκπαιδευμένο να μην αφήνει πελάτες να φεύγουν. Πάντως δεν θεωρώ ότι έχει υποχρέωση κάποιος να ξέρει πως θα φερθεί απέναντι σε ένα δεσποζόμενο ζώο. Την υποχρέωση την έχει ο ιδιοκτήτης αν το ζώο του είναι επικίνδυνο. Σε αστικό περιβάλλον ισχύει αυτό που λές. Αν υπάρχει ιδιοκτήτης (βλέπε αδέσποτα που περιφέρονται σε αγέλες...) Οταν είσαι έξω και μάλιστα σε μέρη που υπάρχουν στάνες πρέπει να ξέρεις πως να αντιδράσεις. Για δικό σου καλό. Τα τσοπανόσκυλα τη δουλειά τους κάνουν. Ας δεχθούμε ότι ο τύπος μπορούσε να τα έχει μαζεμένα αφού ήταν και το κοπάδι στο μαντρί. Αν βρεθείς κοντά σε κοπάδι που βόσκει έξω μην περιμένεις δεμένα σκυλιά. ps έκανε θόρυβο το μηχανάκι; Quote Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
Tzeni98 1 Report post Posted February 23, 2018 Καλημέρα παιδια! Πρόσφατα πηρα ενα πιτμπουλ ημιαιμο μετα έμαθα οτι ήταν 3 χρονια σε μάχη και στίβο! Εκεί εξηγούνται κ οι αφυσικοι μυς αναβολικα κλπ! Με ανθρώπους κ παιδια ειναι αφρός οτι μα οτι θέλουν το κανουν οπως κ αλλά μικρα σκυλια! Η βολτα μου έχει γινει μαρτύριο φυσικά βράδυ χωρις κανένα σκυλι άδειο παρκο! Τι μπορω να κανω? Καλιδεχουμενες όλες οι απόψεις! Quote Share this post Link to post Share on other sites
StavRos 1,194 Report post Posted February 23, 2018 (edited) Καλημέρα παιδια! Πρόσφατα πηρα ενα πιτμπουλ ημιαιμο μετα έμαθα οτι ήταν 3 χρονια σε μάχη και στίβο! Εκεί εξηγούνται κ οι αφυσικοι μυς αναβολικα κλπ! Με ανθρώπους κ παιδια ειναι αφρός οτι μα οτι θέλουν το κανουν οπως κ αλλά μικρα σκυλια! Η βολτα μου έχει γινει μαρτύριο φυσικά βράδυ χωρις κανένα σκυλι άδειο παρκο! Τι μπορω να κανω? Καλιδεχουμενες όλες οι απόψεις! δυστυχως πολυ λιγα μπορεις να κανεις.... και θα δεις μικρη βελτιωση. δεν θα γινει ποτε σκυλος που θα τον λυνεις και θα παιζει με αλλα σκυλια χωρις να εχεις το αγχος να τους επιτεθει.... το σκυλι ειναι λαιμαργο ? ειναι κολλημενο με μπαλακια ? προσπαθησε , καθε φορα που βλεπει αλλο σκυλι στο παρκο και τραβαει για να του επιτεθει , να του τραβηξεις την προσοχη στην λιχουδια η στο μπαλακι. στην αρχη θα ειναι πολυ δυσκολο και θα χρειαστει να βαζεις πολυ δυναμη στο λουρι . αν δυσκολευεσαι μην χρησιμοποιησεις prong που μπορει να σου προτεινουν καποιοι ασχετοι. την ωρα που θελει να σκοτωσει το αλλο σκυλι δεν πρεπει να νιωθει πονο γιατι θα θελει να το σκοτωσει πιο πολυ. εκεινη την στιγμη θα πρεπει να του προβαλεις κατι θετικο ωστε να συσχετισει την συναντηση με τον ξενο σκυλο με το θετικο (παιχνιδι-φαγητο) μετα απο πολυ καιρο και αν εισαι επιμονη και σταθερη στην εκπαιδευση θα δεις μια μικρη βελτιωση πιστευω λογω της ρατσας θα σου προτεινα να τον-την κολλησεις με μπαλακια η παιχνιδια. με αυτο πιστευω εχεις τις καλυτερες πιθανοτητες να γινει εστω και λιγο δουλεια παντα υπαρχει και η λυση του εκπαιδευτη -που θα προτεινα με κλειστα ματια αν δεν υπηρχαν ενα σωρο ασχετοι εκει εξω-. αν την επιλεξεις σαν λυση βρες τουλαχιστον καποιον που να ξερει Edited February 23, 2018 by StavRos 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tzeni98 1 Report post Posted February 23, 2018 Μπαλάκια κ παιχνίδια γενικα δυστυχώς δε το νοιάζουν καν! Ναι ειναι λαιμαργος αλλά τν ωρα που βλέπει τον αλλο σκυλο ακομα κ το καλυτερο μεζέ ουτε που νοιάζεται Ελπίζω να με βοηθήσει ο επόμενος εκπαιδευτής γτ ο προηγούμενος τα παράτησε! Ευχαριστώ! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
StavRos 1,194 Report post Posted February 26, 2018 (edited) Μπαλάκια κ παιχνίδια γενικα δυστυχώς δε το νοιάζουν καν! Ναι ειναι λαιμαργος αλλά τν ωρα που βλέπει τον αλλο σκυλο ακομα κ το καλυτερο μεζέ ουτε που νοιάζεται Ελπίζω να με βοηθήσει ο επόμενος εκπαιδευτής γτ ο προηγούμενος τα παράτησε! Ευχαριστώ! μην περιμενεις να παιξει ποτε με αλλα σκυλια ειδικα αν υπαρχουν αρσενικα. εδω αστειρωτα αρσενικα απο αλλες ρατσες και αρπαζονται με αρσενικα. ποσο μαλλον Pitbull και μαλιστα απο κυνομαχιες 3 χρονια! προσπαθησε -για αρχη- να του δινεις εντολες μεσα στο σπιτι -που τα ερεθισματα ειναι πολυ λιγοτερα- και να του δινεις επιβραβευση τροφη. ετσι σιγα σιγα και μετα απο 1-2 χρονια θα κολλησει αρκετα μαζι σου και θα εχεις μαθει τα "χουγια" του και το πως να του τραβηξεις το ενδιαφερον αλλου την ωρα της συναντησης με αλλα σκυλια. μην περιμενεις να δεις προκοπη μεσα σε 1-2 μηνες χρειαζεται πολυ χρονο και επιμονη για να δεις αποτελεσμα Edited February 26, 2018 by StavRos Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,407 Report post Posted March 4, 2018 Μπήκε η άνοιξη και δεν μας χωράει ο τόπος: P1270809 by Chris Lappas, on Flickr 7 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
vaggelis 2,070 Report post Posted March 5, 2018 Και εμείς ... και εμείς 5 Quote Share this post Link to post Share on other sites
vaggelis 2,070 Report post Posted March 6, 2018 Είναι εδώ κοντά ....για τα παιδιά 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted March 7, 2018 4 Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,497 Report post Posted March 14, 2018 13 Quote Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
pka 1,173 Report post Posted March 22, 2018 Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος και οι γάτες του Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, ένα αποκλειστικό απόσπασμα από μία ανέκδοτη συνέντευξη του Θεσσαλονικιού ποιητή στον Αντώνη Μποσκοΐτη Η συνέντευξη με τον ποιητή Ντίνο Χριστιανόπουλο πραγματοποιήθηκε πριν από μερικά χρόνια στο σπίτι του, σε ένα πέρασμα μου από τη Θεσσαλονίκη. Ήταν Σεπτέμβριος του 2013 και μέχρι σήμερα φυλάσσεται στο αρχείο μου ως κόρη οφθαλμού. Δεν ξέρω πότε θα δημοσιευθεί ολόκληρη, αφού η απομαγνητοφώνηση γίνεται σε...δόσεις μια και είχε διαρκέσει τρεις ώρες και το υλικό είναι τεράστιο. Απομόνωσα όμως το κομμάτι που μιλάει για τα αγαπημένα του τετράποδα (και δικά μου αγαπημένα), τις γάτες, το οποίο έχει γούστο αν μη τι άλλο. Δημοσιεύεται κατ' αποκλειστικότητα στο LIFO.gr με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης: — (σ.σ. Μια γάτα εισέρχεται στο χώρο). Πως τη λένε αυτή; Αυτή είναι η Μιραμάρ! Πιθανώς είναι έγκυος, αλλά στην αρχή της. Πολύ ήρεμη και πολύ γλυκιά. Σε φοβάται εσένα, εμένα μ' αγαπάει. Μιραμάρ! Της έδωσα ισπανοεβραϊκό όνομα, ο Καθρέφτης της Θάλασσας σημαίνει. Σημαίνει και ''Πεντάμορφη'', γι'αυτό τη βάφτισα έτσι. — Τι διαφορετικό έχουν οι γάτες απ' τα άλλα πλάσματα; Ιδέα δεν έχω! Πάντως είναι βολικές σε απίστευτο βαθμό, αν και καμιά φορά βγάζουν νύχια, σε μένα ποτέ πάντως. Είναι τρεις εδώ μέσα, γλυκύτατες και οι τρεις! — Από παιδί είχατε αγάπη στις γάτες; Από τον καιρό της μαμάς μου. Η μαμά μου αρραβωνιάστηκε το 1919 με τον μπαμπά μου και από τότε απαίτησε να την δεχτεί ο μπαμπάς μου μαζί με τη γάτα της. Τη δέχτηκε! Είχαμε πάντα λοιπόν γάτες και μόνο μεσ' στην Κατοχή δυστυχώς μας πέθαναν κάποιες. Ο μπαμπάς μου που τις έθαβε με τα χέρια του, μου έλεγε τρομερές ιστορίες. Ξέρεις τι είναι να έχεις ένα ζώο, να το αγαπάς, να το λατρεύεις και να το θάβεις εσύ ο ίδιος; — Η απώλεια ενός ζώου ισοδυναμεί με το θάνατο ενός ανθρώπου; Δεν ξέρω, δε θέλω να ακουστώ υπερβολικός, άλλο το ζώο, άλλο ο άνθρωπος, τα γατιά αυτά όμως μού ανταποδίδουν την αγάπη. Πάρα πολύ! Αυτή η Μιραμάρ πότε - πότε κοιμάται στο κρεβάτι μου. Τα ταΐζω πολύ, επισης, έχω αφάνταστα πολλές τροφές. Έρχονται μερικοί εδώ που είναι αλλεργικοί και με εκνευρίζουν σε τρομερό βαθμό, οπότε λέω ''Παίρνω τη γάτα να την κλείσω έξω, περιμένετε με'' κλπ. Την άλλη τη γάτα, ασπρόμαυρη, που δεν είναι τόσο όμορφη όσο η Μιραμάρ, τη λέω Μαρία. Αυτή τρώει το βράδι και βγαίνει στο δρόμο, είναι μία του δρόμου, θα λέγαμε (γέλια). Το πρωί επιστρέφει για να ξαναφάει. Το τρίτο είναι τριών χρονών, ένα χρόνο μικρότερο απ' τη Μιραμάρ και τη Μαρία, και λέγεται Σωτηρούλα. Έχω μάλιστα και μία φίλη, καθηγήτρια Πανεπιστημίου, που λέγεται Σωτηρούλα και είναι ξετρελαμένη, καθώς νόμισε ότι το βάφτισα εξαιτίας της έτσι. Φυσικά δεν το βάφτισα εξ αιτίας της, είναι σύμπτωση. Είτε το γατί, είτε η καθηγήτρια, τα βρίσκουμε καλά μεταξύ μας. — Πως και δεν έχετε αρσενικό γάτο στο σπίτι; Έχω έξω απ' την πόρτα μου ακριβώς τρία αρσενικά, τα οποία τις καβαλούνε ανελλιπώς τις δικές μου. Όλο μού γεννάνε μαύρα γατάκια. Η Σωτηρούλα πού'ναι όλη γκρίζα, σπανίως γεννάει. Ο χαρακτήρας πάντως των έξω, των αρσενικών, είναι απίστευτα καλύτερος απ' αυτωνών εδώ μέσα. Τα θηλυκά είναι λίγο τζαναμπέτικα, όχι σε μένα, αλλά στον κόσμο. Τα ταΐζω πάρα πολύ και τα αρσενικά, πηδάνε στο μπαλκόνι μου που τα βοηθάει και σαν άσκηση σωματική με το ενάμισι μέτρο ύψος που έχει απ' τη γη. Τι να σου λέω, κάθονται τρομερά πειθήνια, σχεδόν τα χαϊδεύω, όποτε βέβαια δεν έχουν να κάνουν τη δουλειά τους με τις ''κοπέλες''. Μα, φά'τα, βρε παιδί μου, τα μπατόν σαλέ! — Μα, τρώω, δύο μείνανε! Ξέρεις γιατί σ'το λέω; Άμα βγούμε έξω, θα ορμήξει αυτή και θα τα φάει! — Υπάρχει γάτα που τρώει μπατόν σαλέ; Θέλω να το δω αυτό! Μην τη βλέπεις λιγνή. Τρώει πολύ και δε θέλω αυτά που τά'χω για τους φίλους μου και που δίνω ένα σωρό λεφτά για να τα πάρω, να μου τα τρων τα χαϊβάνια. — Έχετε μεγάλη πλάκα, κύριε Χριστιανόπουλε! Δεν το λέω από τσιγγουνιά, αλλά τα μισοτρώνε και μετά μού γεμίζουν ψίχουλα. Και πως να καθαρίσω; Έχω γυναίκα που έρχεται μια φορά τη βδομάδα, αλλά αυτές εδώ, παρόλο που τις τάισα το πρωί, κοιτάνε πότε θα βγω έξω για να ορμήξουν να φάνε κι άλλο! Πηγή: www.lifo.gr 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Δεν Ξενερώνω! 4,748 Report post Posted May 17, 2018 DOG: Can i help you mr? Επίσης μου βγάζει και λίγο απο Samuel Jackson... 6 Quote Share this post Link to post Share on other sites
leonidastria 4,307 Report post Posted May 18, 2018 Απίθανος...! Quote Κράτιστον κτημάτων ευβουλία. Σοφοκλής Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,407 Report post Posted October 7, 2018 Ο σκύλος-δολοφόνος του snowholic επί τω έργο: 4 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,407 Report post Posted December 8, 2018 Κουτάβια στο χιόνι! Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,407 Report post Posted December 11, 2018 Σκυλιά και χιόνι: https://www.facebook.com/1110022379099357/posts/1615688118532778/ 1 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,407 Report post Posted December 14, 2018 Beauty, not beast: https://www.facebook.com/nywolforg/videos/1987341561354339/ Εναλλακτικά θα μπορούσα να το βάλω στα ανέκδοτα με τίτλο «Όταν μου ήρθε ο ΕΝΦΙΑ» 2 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
giannis-ski 4,870 Report post Posted December 14, 2018 Κατοικίδιο…και όχι μόνο !Μας έχει καταστρέψει όλες τις γλάστρες στο μπαλκόνι ...έχει φυτέψει καμμία 50αρια καρυδιές στην γειτονιά ως τώρα 9 Quote https://media.skigebiete-test.de/images/ecu/product/p_ski/1020/ski_kessler-the-spirit-2013_n1020-1016-0_l.jpg Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,407 Report post Posted December 15, 2018 Powder hound! https://www.facebook.com/groups/snowclub.group/permalink/356907955097330/ 3 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,407 Report post Posted March 11, 2019 VIDEO: PAIR OF MOOSE RUSH SKIERS AT BRECKENRIDGE https://www.tetongravity.com/video/news/video-pair-of-moose-rush-skiers-at-breckenridge?bwf_dp=t&bwf_entry_id=61474&bwf_token_id=14248&bwf_token=tu11Wfbfrza7NSCVNf6TbytCR 2 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites