PRESIDENT 13,189 Report post Posted November 16, 2012 Aν ηθελες να το πουλησεις να το εβαζες στις "Αγοροπωλησιες" ακριβως πανω απο τα "Αλλα θεματα", εδω που το εβαλες τι περιμενες; Ασε τον κοσμο να γραφει ο,τι θελει να μαθουμε κι εμεις τιποτα να ξεστραβωθουμε. Τελικα δεν θα το δωσεις στο Γιαννη;... δεν σε πιστευω!!! αα!! γιωργο μου ,ο γιαννης πήρε την ετήσια του πισοδεριου ,νομιζω οτι ενα δωρο ειναι αρκετο !! 1 Quote ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Share this post Link to post Share on other sites
Gavis 1,078 Report post Posted November 16, 2012 αα!! γιωργο μου ,ο γιαννης πήρε την ετήσια του πισοδεριου ,νομιζω οτι ενα δωρο ειναι αρκετο !! το καλημα της yamaha ακομα το περιμενω ..... γιατι ο πελατης εχει παντα δικιο. Quote o τρελος του χωριου...... Share this post Link to post Share on other sites
snowholic 2,056 Report post Posted January 20, 2013 Αφου δεν πηγαμε για σκι, πηγαμε σε ομαδικο μαθημα με το σκυλι. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
michael2580 64 Report post Posted January 20, 2013 ποσο μαρεσουν τα rottweiler ειχα και εγω καποτε. μακαρι να μπορεσω να ξαναποκτησω Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted January 26, 2013 20η - 21η Διεθνής 'Εκθεση Γάτας στο Φάληρο! Η 20η - 21η Διεθνής 'Εκθεση Γάτας πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο προθερμαντήριο του κλειστού γηπέδου του Tae Kwon Do, στο Φάληρο. Με συμμετοχές από 175 κράτη, ο χώρος του προθερμαντηρίου έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο, ποικιλόμορφο πάρκο από γάτες πάμπολλων χρωμάτων, μεγεθών και μορφών. Μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να δουν γάτες που δεν θα έχουν την ευκαιρία να ξαναδούν πουθενά… Γι αυτό, όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και η κ. Φωτεινή Χιντζιάδου από τη διοργάνωση της έκθεσης, πρόκειται ουσιαστικά για μια Έκθεση Μορφολογίας στην οποία μπορούν να περιηγηθούν και να διασκεδάσουν μικροί και μεγάλοι. Εκ των ιδρυτικών μελών του Ελληνικού Ομίλου Γάτας, η κ. Χιντζιάδου εξηγεί ότι πρωταρχικός στόχος της έκθεσης είναι «η παιδεία και η μόρφωση των ανθρώπων για να αγαπούν τα ζώα και να φροντίζουν για την υγεία τους. Ειδικά για τα παιδιά, πιστεύω ότι όσα μαθαίνουν να συμβιώνουν με ζώα είναι πιο ευνοημένα στη ζωή. Έχουν δίπλα τους έναν πιστό φίλο που δεν θα τα προδώσει ποτέ και έναν μόνιμο σύντροφο στο παιχνίδι. Στην έκθεση μπορούν να δουν γάτες που δεν θα έχουν την ευκαιρία να ξαναδούν και κατανοούν την ατελείωτη ποικιλία που υπάρχει στη φύση. Μαθαίνουν πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουν για την υγεία του κατοικίδιού τους. Κι όσα παιδιά έχουν ήδη κατοικίδιο, μπορούν να αγοράσουν κάποιο παιχνιδάκι γι αυτό». Στην έκθεση γίνονται βέβαια και διαγωνισμοί. Τα βραβεία κατακτούν οι γάτες που είναι πλησιέστερες στις αρχικές ράτσες που υπάρχουν. Οι τέσσερις κριτές που συμμετέχουν στην έκθεση είναι από την Αυστρία, τη Σουηδία, τη Ρουμανία και την Ιταλία. Και αυτό, διότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ακόμη ειδικοί με αντίστοιχη βαθιά γνώση του είδους και των ρατσών που υπάρχουν στη Γη. Χορηγοί της έκθεσης είναι οι εκτροφείς και οι εταιρείες που παράγουν προϊόντα για γάτες. Επιδίωξη των εκτροφέων είναι να αναπαράγουν γάτες που πλησιάζουν όλο και περισσότερο στις αρχικές ράτσες -των οποίων ο αριθμός είναι μεγάλος- αλλά και φτιάχνουν καινούργιες ράτσες, λέει η κ. Χιντζιάδου και εξηγεί: «Η γάτα είναι ένα είδος που δεν μπορεί να αποφέρει κέρδος, όπως ο σκύλος. Γι αυτό η αγάπη και ο ενθουσιασμός είναι τα πρωταρχικά κίνητρα για όσους ασχολούνται με τις γάτες. Κι αν κάποιος καταφέρει να ισοσκελίσει τα έσοδα με τα έξοδα, είναι ευχαριστημένος». Συγχρόνως, στη φετινή έκθεση εκπροσωπούνται και τρία σωματεία αδέσποτων. «Υποστηρίζουμε το έργο των σωματείων» προσθέτει η κ. Χιντζιάδου. «Μπορούν, αν θέλουν, να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς με ζώα και προσφέρουν νεογέννητα γατάκια για υιοθεσία. Σε πολλές εκθέσεις υιοθετούνται αδέσποτα γατάκια. Είναι κάτι που προωθούμε». Όποιος θέλει, λοιπόν, μπορεί να αγοράσει κάποια γάτα ράτσας από εκτροφείο ή να πάρει κάποιο αδέσποτο από σωματείο, που -όπως τονίζει η κ. Χιντζιάδου- «είναι εξίσου αξιαγάπητο και αξίζει την προσοχή μας». Η είσοδος στην έκθεση είναι δωρεάν για τα παιδιά έως 12 ετών, ενώ για τους μεγαλύτερους έχει εισιτήριο εισόδου 2 ευρώ το άτομο. Επίσης, υπάρχει οικογενειακό εισιτήριο 5 ευρώ, ενώ δωρεάν είναι το εισιτήριο για τους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Πρόκειται για «ένα θεσμό που υποστηρίζει την καλή ζωή της γάτας και δουλεύουμε προς κάθε κατεύθυνση μέσα σ' αυτό το πλαίσιο, είτε το ζώο είναι ράτσας, είτε αδέσποτο» καταλήγει η κ. Χιντζιάδου. Η έκθεση είναι ανοιχτή από τις 10 το πρωί έως τις έξι το απόγευμα. http://www.saveplane...php?newsid=1833 1 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted January 29, 2013 Όποιος έχει ή έχει γνωρίσει ποτέ Σιβηρικό Χάσκι, θα καταλάβει... Ο ορισμός της ευτυχίας!!! (από την άλλη τον λυπάμαι ώρες ώρες τι θα τραβάει!!!) Και ο ορισμός της δικιάς μας ευτυχίας..."το κύριος Μαξ" (που έλεγε και μια νοικάρισα μας) 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
marizaki 665 Report post Posted January 30, 2013 Ντάξει wraith απλά δεν υπάρχει η φωτό με τον κύριο και τα 9 χάσκι!!!! Μου έφτιαξες τη μέρα. Ορίστε, αυτόν θα δείχνω στη μητέρα μου κάθε φορά που παραπονιέται ότι της "φορτώσαμε" κι ένα κυνηγοσκυλάκι μέσα στο σπίτι με την αδελφή μου. Είδες, θα μπορούσαμε να είχαμε φέρει κι άλλα 8! Χαχα. Κάποια στιγμή θα ανεβάσω και κανένα βιντεάκι ή φωτό της μικρής πανέξυπνης σκυλίτσας μας... έχει πολύ γέλιο! 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted February 11, 2013 Τρελή φατσούλα! Από εδώ: https://www.facebook..._t=like 3 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
captainhook3 680 Report post Posted March 6, 2013 Το τελευταιο καιρο εχουν προσπαθησει 2 φορες να μπουν σε σπιτι σε χωριο... Εχω μπει σε διαδικασια να βρω σκυλο μεγαλου μεγεθους για αυτη τη δουλεια. Το σπιτι εχει αυλη περιπου μισο στρεμμα οποτε θα εχει και χωρο... Υπαρχει καμια αποψη περι ρατσας για αυτη τη δουλεια; Quote Share this post Link to post Share on other sites
stjarna 1,255 Report post Posted March 6, 2013 (edited) εγω θα σου προτεινα να παρεις καυκασου η αγιου βερναδου λογο μεγεθους τα φοβουντε αρκετα οι ληστες επειδη ετυχε να ειχα σκυλια και απο τις δυο ρατσες αυτο που εν συνοτομια μπορω να σου πω ειναι οτι τα καυκα σου ειναι αρκετα αγρια απο την φυση τους ενω τα αγιου βερναδου πιο αγαπησιαρικα φυσικα παιζει μεγαλο ρολο πως θα μεγαλωσουν απο το χαρακτηρα τους και το εαν ειναι αρσενικο η θηλυκο!!! γενικα εαν επιλεξεις ενα σκυλο ρατσας ειναι πολλα αυτα που πρεπει να κοταξεις!!!εαν χρειαστεις οτιδηποτε ρωτα με ξερω παρα πολλα για σκυλια και ρατσες!! Edited March 6, 2013 by stjarna Quote Share this post Link to post Share on other sites
captainhook3 680 Report post Posted March 6, 2013 Καυκασου απ΄οτι ξερω ειναι πραγματικοι φυλακες .... Που μπορω να βρω info για τη ρατσα αυτη και πως μπορω να βρω καποιο(ειναι κ ακριβα γμτ); Αρσενικο, θηλυκο τι σχεση εχει για τη φυλαξη Τα αγιου βερναρδου τα εχω συνδιασει με χιονια κλπ.ειναι τοσο καλοι φυλακες; Quote Share this post Link to post Share on other sites
stjarna 1,255 Report post Posted March 6, 2013 (edited) τα αρσενικα συνηθως ειναι λιγο πιο αγρια για καυκασου παντως να εχεις στο νου σου οτι προκειτε μια δυσκολη ρατσα λογω του οτι θελουν να επιβαλονται και ισως να χρειαστει και καποια εκπαιδευση τωρα για το κοστος εκτος απο κοστος αγορας θα πρεπει να υπολογισεις το φαι 1 -2 15κιλα του το γιατρο του και γενικα το κοστος. τα αγιου βερναδου τα φοβατε πολυς κοσμος λογω μεγεθουσ εχουν πιο ηρεμο χαρακτηρα ειναι μονιμα κοθταβια ειναι πολυ αγαπισιαρικα σκυλια εχουν καλο χαρακτηρα και δεν θα εχεις πολλα προβληματα αγριαδας αυτο που θα σου προτεινα να κανεις ειναι να επικοινωνησεις με τον κυνολογικο συλλογο να βρεις εκτροφεις να μιλησεις να σου λυθουν ολες οι αποριες και επιμενω εκτροφεα και οχι πετ σοπ εν συντομια θα σου πω την δικια μου εμπειρια απο τισ δυο ρατσες το αγιου βερναδου ηταν ενα αξιογαπητο σκυλι ηταν πολυ φιλικο με ολους καθοταν να το χαιδεψεις και αγριευε μονο την νυχτα γαυγιζε τα παντα το καυκασου οσο ηταν κουταβι ηταν μια χαρα μεγαλονοντας εγινε αρκετα αγριο σε σημειο να το φοβαμε κι εγω που ειμουν το αφεντικο κανεισ δεν τολμαγε να ανοιξει την αυλοπορτα αυτο ηταν και το μοναδικο σκυλι που μου ορμηξε παντως εαν εχεις οικογενια με μικρα παιδια εαν θες γιγαντα το καυκασου να το αποριψεις καλυτερα το αγιου βερναδου αντεχει τα χιλια μυρια απο τα πιτσιρικια και δεν αγριευει ευκολα Edited March 6, 2013 by stjarna Quote Share this post Link to post Share on other sites
captainhook3 680 Report post Posted March 6, 2013 Μπηκα να ψαξω και οι τιμες τους ειναι μαλλον απαγορευτικες για εμενα... Κτηνιατρους εχω ενα καρο φιλους( εως κ καθηγητες κτηνιατρικης) αλλα.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted March 6, 2013 Καυκασου εχω και εγω αρσενικο. Ειναι δεκα ετων πλεον και σε γενικες γραμμες σε οσους γνωριζει ειναι πολυ φιλικος.Με τα παιδια μου ειναι πολυ παιχνιδιαρης. Αν παει καποιος ξενος στο χωρο του τα πραγματα αλλαζουν. Το μονο προβλημα που αντιμετωπιζω εκτος απο το πολυ φαγητο ειναι οτι αμα δει αλλο σκυλι το πνιγει κατευθείαν. Quote Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted March 6, 2013 Απλά ξεχνάς Αγίου Βερνάρδου. Για πολλούς λόγους με κυρίαρχο ότι δεν είναι στη φυλή τους ενισχυμένο το ένστικτο του φύλακα, αλλά και για λόγους μεταβολισμού (εγρήγορση). Ο Καυκάσου είναι όντως κατάλληλος για φύλακας με ιδιαίτερη συναίσθηση του χώρου του. Μπορείς να πας και σε ελληνικό ποιμενικό που και φύλακας είναι και θα συμμετέχεις στην διαιώνηση της φυλής. Ο Όμιλος Φίλων Ελληνικού Ποιμενικού είναι υπεύθυνος για τους εκτροφείς και τη διατήρηση των χαρακτηρηστικών της φυλής. Δεν ξέρω γενικά κατά πόσο είσαι έμπειρος με σκύλους, αλλά ακόμα και ο φύλακας-σκύλος θέλει ιδιαίτερη φροντίδα, εκπαίδευση και πάνω απ' όλα δέσιμο με το αφεντικό του. Κοινώς δεν είναι εργαλείο. Ούτε συναγερμός/σεκιούριτι που πατάς On-Off. Επίσης ΞΕΧΝΑΣ petshop και ΒΥΒ (Εκτροφείς Αυλής). Μόνο πιστοποιημένους εκτροφείς από ΚΟΕ ή τις αντίστοιχες κυνολογικές. Τέλος ΜΟΝΟ (ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΑ) αν όντως είσαι έμπειρος με σκύλους (και ιδιαίτερα της 5ης Ομάδας), δηλαδή να είχες κανα-δύο και με επιτυχή εκπαίδευση, θα σου πρότεινα και Ακίτα Ινού. Quote Share this post Link to post Share on other sites
THANOSJ3 72 Report post Posted March 7, 2013 Πάσας λέμε...αμα κάτσει στο πατάκι κάνει τα πάντα για να μην βγει εκτως σπιτιού... Μιά εικόνα χίλιες λέξεις Ο μικρός και ο μεγάλος της οικογενείας... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
PRESIDENT 13,189 Report post Posted March 7, 2013 σκυλι για φυλακα , και οχι μονο ειναι ενα ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ !! 1 Quote ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Share this post Link to post Share on other sites
captainhook3 680 Report post Posted March 7, 2013 σκυλι για φυλακα , και οχι μονο ειναι ενα ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ !! Πολυ καλα τα ροτβαιλερ αλλα ψάχνω κάτι σε μεγαλύτερο.... Επίσης τα ακούς Πολυ καλα αλλα δυσευρετα κ ακριβά..... Αν έχει κανείς άκρη για Καυκάσου ας μου πει..... Quote Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted March 8, 2013 Το καλυτερο που εχετε να κανετε ειναι να υιοθετησετε ενα αδεσποτο. Δεν θα εδινα ΠΟΤΕ χρηματα για να αγορασω μια ψυχουλα. Ειναι εναντια στις αρχες μου. Οτιδηποτε εχει ζωη δεν πωλειται κ δεν αγοραζεται. Θα προτιμουσα να σωσω μια απο το δρομο ή απο ενα καταφυγιο αδεσποτων......... Ειναι το ιδιο ομορφα και ισως κ περισσοτερο εξυπνα απο τις "μαρκες"....... Εννοειται οτι το παραπανω ειναι προσωπικη αποψη κ δεν κατακρινω κανενα! 8 Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 8, 2013 Παρτότι έδωσα χρήματα και πήρα σκύλο ράτσας συμφωνώ απόλυτα με τον kapps. Πιστεύω ότι το πιο σωστό είναι να υιοθετήσουμε ένα αδέσποτο και το επόμενο σκυλί μου θα είναι αδέσποτο. Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Gavis 1,078 Report post Posted March 8, 2013 σκυλι για φυλακα , και οχι μονο ειναι ενα ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ !! σκυλο-φυλακα εχουν οι αλλοι ...εσυ εχεις γατακι 1 Quote o τρελος του χωριου...... Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted March 8, 2013 Προκαταβολικά συγγνώμη για το σεντόνι! Παιδιά, να το δούμε λίγο πιο σφαιρικά το θέμα. Ο σκύλος είναι ουσιαστικά δημιούργημα του ανθρώπου, δηλαδή εξημερωμένος λύκος. Πέρα από τη συντροφιά (που ανέκαθεν ήταν) εκτελούσαν και σημαντικά έργα. Εξ' ου και έχουν αναπτυχθεί εκατοντάδες φυλές με συγκεκριμένα και εντελώς διαφοροποιημένα χαρακτηριστικά ΚΑΙ μορφολογίας ΚΑΙ συμπεριφοράς: σκύλοι κυνηγοί, φύλακες, τσοπάνηδες, διάσωσης, ελκήθρων κ.ο.κ. Υπάρχουν φυσικά και οι σκύλοι συντροφιάς (πετ) που και αυτοί γενικά θα πρέπει να έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (σας παραπέμπω στο Κοκόνι, μια πανάρχαιη φυλή που δημιουργήθηκε για να είναι ΜΟΝΟ συντροφιάς), δηλαδή φιλικά με τα παιδιά και με το περιβάλλον τους κτλ. Επειδή ακόμα χρησιμοποιούνται κατά κόρον οι σκύλοι για εργασία (δεν μιλάμε δηλαδή για πετ) γι αυτό υπάρχουν ακόμα οι φυλές, αλλά και φυσικά για να ικανοποιήσουν τη ματαιοδοξία κάποιου (στην δικιά μου πχ την περίπτωση, της αδερφής μου που μας τον "φόρτωσε" επειδή ντε και καλά ήθελε Χάσκυ). Ο φίλος μας ο captain hook θέλει σκύλο που να αναλάβει τη δουλειά του φύλακα. Υπάρχουν 2 τρόποι και 3 πιθανές καταλήξεις για να γίνει αυτό: να πάρει ένα σκύλο συγκεκριμένης φυλής (εγώ του πρότεινα καυκάσου, ελληνικό ποιμενικό και με τεράστια επιφύλαξη Ακίτα Ινού, αλλά φυσικά υπάρχουν και αρκετές άλλες) ή να πάρει ένα αδέσποτο που μοιάζει να μπορεί να γίνει φύλακας. Στην πρώτη περίπτωση, με αγάπη από μέρους του, φροντίδα (συνθήκες διαβίωσης, τροφή κτλ) και ΣΩΣΤΗ και ΣΥΝΕΧΗ εκπαίδευση θα έχει έναν φύλακα που παράλληλα θα είναι και σωστός απέναντι στον ίδιο και στην οικογένειά του και πραγματικά τρόμος για όποιον θεωρεί ο σκύλος ότι δεν έχει δουλειά εκεί (και φυσικά δεν οπλοφορεί...). Με μειωμένα ποσοστά επιτυχίας παίζει να γίνει και στην άλλη περίπτωση, πάλι με τον ίδιο τρόπο. Η άλλη πιθανή κατάληξη είναι ο σκύλος να του βγει μπαγλαμάς, δηλαδή αρκουδάκι της αγάπης που θα κάθετε στα πόδια του κλέφτη για χαδάκια. Στην περίπτωση ενός σκύλου φυλής με χαρακτηριστικά φύλακα και αν έχει κάνει όλα τα βήματα σωστά οι πιθανότητες είναι από 0 έως ελάχιστες. Στο αδέσποτο είναι λαχείο. Όπως και να έχει και στις 2 περιπτώσεις θα είναι τυχερός γιατί θα έχει έναν πιστό σύντροφο ζωής άσχετα με το αν θα κάνει σωστά τη δουλειά του. Πάμε τώρα στην τελευταία περίπτωση και πιο δύσκολη που δεν θα κάνει σωστή εκπαίδευση και φροντίδα (το έχουμε δει πολλές φορές. Είναι εκείνο το ταλαίπωρο σκυλί, μισοπεινασμένο και με γυαλισμένο μάτι από το ξύλο και την πείνα που αγριεύει σε ότι κινείται και δεν κινείται) θα βγει ένα επικίνδυνο σκυλί ακόμα και για τον ίδιο. Πολλοί με αυτή τη "μέθοδο" προσπαθούν να "δημιουργήσουν" φύλακες είτε από φυλές είτε από ημίαιμα χωρίς τα χαρακτηριστικά του φύλακα. Θα σου πρότεινα να κάνεις και συνδυασμό ένα καθαρό φύλακα με ένα πιο φωνακλάδικο σκύλο-συναγερμό (πχ Πίντσερ). Επίσης να ξέρεις ότι τα Καυκάσου αργούν να ενηλικιωθούν και άρα να εκπαιδευτούν. Τέλος, λίγα λόγια για τους εκτροφείς. Οι σωστοί εκτροφείς (και ναι, υπάρχουν και τέτοιοι στην Ελλάδα) δεν πουλάνε τα σκυλιά τους. Το κάνουν από αγάπη και όχι σαν επάγγελμα. Τα λεφτά που πληρώνεις είναι για να καλύψουν τα τεράστια έξοδα μιας σωστής γέννας (ζευγάρωμα με επιβήτορα, γιατροί, τροφές κτλ). Να το πούμε και με στυγνούς οικονομικούς όρους: Επειδή η ζήτηση και η προσφορά είναι σχετικά δεδομένη (δηλαδή η τιμή πώλησης), τα πετσοπ και τα puppy mills καταφέρνουν και βγάζουν κέρδος όχι από υψηλότερες τιμές πώλησης, αλλά από ελαχιστοποίηση κόστους (φθηνότερες τροφές, όχι παρακολούθηση από κτηνίατρο, χειρότερες συνθήκες διαβίωσης κτλ). Και επίσης κανένας σωστός εκτροφέας δεν δίνει το σκυλί του σε άγνωστο ή με ύποπτη συμπεριφορά ή χωρίς να ξέρει που θα μείνει κτλ. (Πχ εγώ θέλω να ξαναπάρω τώρα Σιβηρικό σε κάνα 2 χρόνια και μιλάω ΗΔΗ με τους υποψήφιους εκτροφείς). Για πετ πάντως ΝΑΙ, υιοθετούμε ένα αδέσποτο. Δεν πρέπει να υπάρχουν αδέσποτα, ούτε πρέπει να διαιωνίζουμε κι εμείς το πρόβλημα: στείρωση είναι η λύση. (Είχα υιοθετήσει αδέσποτο, τώρα έχω φυλής, σκοπεύω να έχω τουλάχιστον 2 με 3 στο σύντομο μέλλον και φυλής και αδέσποτα). Ουφ, τέλος!!! 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted March 8, 2013 Επίσης φίλε Captain Hook, ψάξε και μίλα και σε αντίστοιχα φόρουμ για σκύλους (πχ dogforum.gr) και πάρε και ένα τηλ στην Κυνολογική για να σου πουν εκτροφείς. Quote Share this post Link to post Share on other sites
captainhook3 680 Report post Posted March 8, 2013 Η πρώτη μου έρευνα έγινε στο κυνοκομιο Λαμίας αλλα τα μεγάλα σε μεγεθοσ σκυλια ήταν κ μεγάλα σε ηλικία οπότε θα ήταν δύσκολο απ ότι μου είπαν κ εκεί να με μάθουν σαν "αρχηγό " τους. Τα κουτάβια ήταν απο μικροσωμες ρατσες οπότε τους άφησα το τσουβάλι με την τροφή κ στη συνέχεια απευθυνθηκα εδώ μιας κ απο έρευνα που εκανα στο νετ δε βρήκα κάτι που να μπορούσα να αντεξω οικονομικά.....απο θέμα εκπαίδευσης δεν έχω πρόβλημα μιας κ έχω φίλους εκπαιδευτές , εκεί που κολαω είναι στο κόστος κτήσης μιας κ η συγκεκριμένη ράτσα είναι ακριβουτσικη..... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted March 8, 2013 Εννοούσα την Κ.Ο.Ε., δηλαδή τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος Να είσαι έτοιμος γενικά για 1500-2000 ευρώ πάνω-κάτω. Δες πάντως και για Ελληνικό ποιμενικό στον Όμιλο Φίλων Ελληνικού Ποιμενικού. Υπέροχη φυλή, που αξίζει να διασωθεί και με αρκετά χαρακτηριστικά που σου ταιριάζουν. Πάντως να υπολογίσεις, ειδικά στα μεγαλώσωμα, ένα μηνιαίο κόστος της τάξης των 100-200 ευρώ σε τροφές, εμβόλια, γιατρούς, έκτακτα κτλ. Και να ξέρεις ότι με τα σκυλιά εργασίας, ισχύει ότι και με εμάς τους ανθρώπους: ο καλός εργάτης είναι ο χαρούμενος εργάτης. Μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω σε πιό πρακτικά ζητήματα (δηλαδή εκτροφέα). Υ.Γ. Χωρίς πλάκα σκέψου και τη λύση του συναγερμού. Πιο φθηνά θα σου βγει και πιο άμεσα. Και σιγά σιγά το βλέπεις και το θέμα του φύλακα. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites