Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Και εσείς? welcome...

Προσωπικά ταλαιπωρούμε από το 2000 αλλά σε συνολική ανάλυση κατάλαβα ότι από 5-10 χρονώ είχα θέμα μιας και όταν όλα τα παιδάκια στο πούλμαν κοιμόντουσαν όπως να ναι εγώ μόνο καθιστός στην όρθια θέση και όταν όλα τα παιδάκια έπιαναν τις μύτες των ποδιών εγώ ίσα ίσα έφτανα κάτω από τα γόνατα.

Το 2000 έκατσα περίπου 6 μήνες σπίτι και 2 χρόνια δεν έκανα σκι ενώ ίσως το ότι τώρα κάνω διάφορα οφειλετε στο μιας και την έφταξα τη μέση θα λυσσάξω. Η μέση μου δεν σταματάει δυετερόλεπτο να πονάει απλά τα τελευταία 2-3 χρόνια πονάει λίγο με φυσικά διαστήματα που πονάει πολύ έως πάρα πολύ.

Ίσως καλό θα ήταν γιατρός να διευκρινήσει αν κάπου κάνω λάθος αλλά θα μεταφέρω κάποια πράγματα που έχω μάθει ύστερα από 40 γιατρούς, 5 φυσιοθεραπείς, Κινέζους, Γάλους και Ρώσους εναλλακτικούς αλλά και χιλιάδες ώρες ασταμάτητου πόνου και φυσικά σε κουβέντα με 5000 άτομα που πονάει η μέση τους.

Το πρόβλημα στη μέση του κάθενός οφείλετε σε διαφορετικούς παράγοντες που μόνο μια μαγνητική ΜΑΖΙ με μια εξέταση από φυσίατρο μπορεί να δείξει. Παράλληλα μπορεί να οφείλετε σε άλλα αίτια όπως στομάχι, κυστη ακόμα και καρκίνους ενώ δεν αποκλείεται καθόλου να ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό κάτι άλλο όπως τα πόδια κλπ.

Σε όποιον πονάει η μέση του προτείνω αμέσως μια μαγνητική μαζί με μια επίσκεψη σε ΚΑΛΟ φυσίατρο (με pm μπορώ να προτείνω 2-3) ώστε καταρχάς να ξέρεις το πρόβλημα. Ένα από τα μεγάλα λάθη της Ελλάδας είναι που δεν έχει σοβαρό ορθοπαιδικό έλεγχο στα παιδιά όταν διαμορφώνονται τα σκελετικά προβλήματα και επιτρέπει σε ορθοπαιδικούς να έχουν γνώμη και να πληρώνονται για την μέση.

Αν έχετε παιδιά έλεγχο στα 12-18 της μέσης από φυσίατρο και αν σας πιάσει η μέση σας ΜΗΝ ΜΗΝ ΜΗΝ πάτε σε ορθοπαιδικό. Οι ορθοπεδικοί πλρώνονται μια χαρά και παίρνουν τις μίζες τους από κέντρα φυσιοθεραπείας και φάρμακα, σε στένουν για ακτινογραφία που δεν δείχνει σχεδόν τίποτα για να πονάς με τα χρόνια σταθερά χωρίς φυσικά να μπορούν να κάνουν το παραμικρό για να βοηθηθεί η μέση σου. Εξαιρέσεις υπάρχουν όπως και φυσικά αν αποφασιστεί χειρουργική επέμβαση σαφώς πρέπει να ελεγχθεί από ορθοπαιδικό. Έχω 30 γνωματεύσεις από ορθοπαιδικό που όλες οδηγούν στο να μη φτιάξει ποτέ η μέση μου και να πληρώνω 5000 ευρώ το χρόνο σε ιατρικά. ΟΙ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΟΚΚΑΛΑ δεν είναι για κάτι τόσο σύνθετο όπως η μέση.

Ο λόγος του προβλήματος είναι ότι από τετράποδο γίναμε δίποδο και μας έβαλαν από 4 μέχρι 20 χρονώ να καθόμαστε 8-10 ώρες τη μέρα σε μια καρέκλα στην οποία φυσικά καθόμασταν στραβά και επίσης κουβαλάγαμε πράγματα στραβά (τσάντα στον ένα ώμο) αλλά και δεν αθλούμασταν. Δεν έχει φτιαχτεί ο άνθρωπος για αυτό και όσοι έχουν παιδιά προτείνω να ελέγξουν όσο μπορούν με ένα γιατρό τις κινήσεις και τις συνήθεις των παιδιών καθώς το 99% στα 18 έχει αποκτήσει στραβή σπονδυλική στήλη, αδύναμο μυικό σύστημα και πολλές κακιές συνήθεις που κάποια στιγμή θα τους πονέσει η μέση τους.

Το δικό μου πρόβλημα οφείλετε σε μεγάλη σκολίωση και πολύ κοντό μυικό σύστημα στον οπίσθιο μηριιαίο ακόμα δεν μπορώ σκύβωντας να φτάσω 10 πόντους κάτω από το γόνατο. Υπεραθλητισμός μέχρι τα 18 και μετά έπιασα ένα καναπέ στην Αγγλία που σπούδαζα από τον οποίο σηκώθηκα 5 χρόνια μετά και έφτανε ένα βαράκι για να μείνω 3 μήνες κρεβάτι. Δυο δίσκους έξω, εκφυλισμένους και πρακτικά αχρηστους τώρα που δεν μπορούν να ξεκουραστούν επειδή είναι συνέχεια σε τάση από το κοντό μυικό σύστημα αλλά το παλεύω.

Η μόνη λύση για την μέση (εάν πάντα δεν χρίζει χιερουργικής επέμβασης η ζημιά, προσωπικά όλο το ζόρι το τραβάω γιατί δεν έχει νόημα και δεν θέλω να κάνω εγχείριση) είναι η ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ. ΣΩΣΤΗ ΓΥΜΝΑΤΣΙΚΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΖΗΜΙΑ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ(που σπάνια έχει και αν έχει πιστέψτε με το ξέρει ο ασθενής)

Για την χερουργική επέμβαση το μόνο που πρέπει να ξεπέρετε είναι για προβλήματα όχι καθαρά κόκκαλου μπορεί να βελτιώσει τον πόνο :D% μπορεί και 10% και πάντα υπάρχει η βεβαιότητα της υποτροπής απλά μπορεί η υποτροπή να γίνει όταν πια έχεις γεράσει και δεν σε νοιάζει. Η αλήθεια είναι ότι νέες μεθοδοι χειρουγείου είναι πολύ καλύτερες για δσκοπάθειες αλλά εξαρτάται από την περίπτωση και το τι θέλει ο καθένας. Ένας αθλητής θέλει γρήγορη αποκατάσταση θα κάνει χειρουργείο αλλά έχει πιθανότητες στα 40 να έχει τριπλάσιο πρόβλημα, ένας εργαζόμνος μπορεί να γυμναστεί για 3 χρόνια και να δει 99% εξαφάνιση του πόνου.

Τέλος για το χειρουργείο η απόφαση καταλήγει στο εξής: Μπορείς να κάνεις τη ζωή που θέλεις(επαγγελματική, προσωπική σπορ έστω με συμβιβασμούς) με συντηριτική αγωγή? Αν όχι σκέψου σοβαρά το χειρουργείο αν ναι μπες στο νερό και κολύμπα.

Το τι γυμναστική θα σας το πει μόνο ο φυσίατρος σας αλλά γενικά ανάλογα με την περίτπωση και χωρίς να μπορώ να το υπογράψω καταρχάς ΚΟΛΥΜΠΙ. Μετά προτείνω σε όλους το μηχάνημα των 15 ευρώ που κάνεις ΣΩΣΤΟΥΣ ΚΟΙΛΙΑΚΟΥΣ (τους απλούς όχι πλάγιους, τους πλάγιους γιατρός θα κρίνει αν...) το οποίο τοποθετείς σε σημείο που να είναι πανεύκολο να κάνεις και κάνεις ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΚΡΊΣΗ γιατί απλά ξύνεις μια ανοιχτή πληγή. Το κολύμπι πάντα καλό είναι αλλά όταν είμαστε σε κρίση σεμνά.

Από εκεί και πέρα κάθε γυμναστική που θα προδιαγράψει ο φυσίατρος θα είναι διαφορετική και κατάλληλη μόνο για τον κάθε ασθενή και κανένας δεν πρέπει να εκφέρει γνώμη.

Χωρίς να προτείνω να το κάνει κανένας πριν του το προδιαγράψει φυσίατρος ένα καλό πρόγραμμα είναι όπως το έγραψε ο ΜακηςΜ

Σε αυτό θα πρόσθετα εκγύμναση ποδιών (όσο πιο δυνατά τα πόδια τόσο λιγότερο τραβάει η μέση) καθώς και άφθονο ατελείωτο κολύμπι. Υπερχρήσιμο είναι το άνοιγμα των οπίσθιων μηριαίων αλλά μόνο φυσίατρος μπορεί να το δείξει σωστά.

Ένας άνθρωπος με γυμνασμένους πολύ κοιλιακούς, ραχιαίους και δυνατά πόδια θα πονέσει 90% λιγότερο από τον δίδυμο αδερφό του όταν βγάλουν το δίσκο τους.

3X30 Ab crunches, 3X20 Side crunches, 3X20 Back extensions, 3X15 Eductors, 3X15 Abductors/Adductors

τρις εβδομαδιαιως... :blink:

Ab crunch:

YouTube Video ->

Side Crunch:

YouTube Video ->Original Video

Back Extensions:(Αυτό αν το κάνω έτσι με μαζεύουν από ακινητοποιημένο, είχε πολύ πλάκα τότε έμεινα άλλες 15 μέρες τάβλα)

YouTube Video ->

Abductors/Adductors:

YouTube Video ->

Παράλληλα πρέπει όλοι να μάθουμε να ζούμε σωστά και να προστατεύουμε τη μέση μας. Ένας καλός φυσίατρος θα σας δείξει σωστό κάθισμα στη δουλειά και στο σπίτι, σωστή θέση οδήγησης (βασικότατο), θα πρότεινα σε όλους αυτόματο αυτοκίνητο μιας και ο συμπλέχτης είναι έγκλημα κατά της υγείας της ανθρωπότητας και το κυριότερο σωστό σήκωμα βαρών με τα πόδια και όχι με τη μέση. Τέλος σωστό στρώμα το οποίο κάθε 3-4 χρόνια θέλει οπωσδήποτε αλλαγή και σωστό μαξιλάρι.

Για το σκι ζέσταμα. Απορώ με όλους τους φίλους μου που κάνουν σκι με κρυα μέση. Προσωπικά κάνω τζόκινγκ σε συρόμενο και μετά πλαινές και στροφές (να τα δείξει γυμναστης καλύτερα δε μπορώ να τα περιγράψω σσωτά) ώστε να έχει η μέση κάποια θερμοκρασία πριν αρχίσει να τρώει δυνάμεις. Έχω δει πάμπολες φορές κόσμο να τον πιάνει λίγο ή πολύ η μέση στο σκι αλλά ειδικά και στο snowboard (όπου έχω δει πολλούς δασκάλους σε αρχάριο να δείχνουν σαν υποχρεωτικό το ζέσταμα) επειδή ξεκίνησαν σκι με κρύα μέση.

Τέλος προσοχή στα σύνθετα μοντέρνα καινούργια μηχανήματα γυμνατσικής είτε για κοιλιακούς, ραχιαίους, πόδια χέρια αλλά και power plate κλπ τα οποία πρέπει να τα εγκρίνει ο φυσίατρός σας.

Μαγνητική φυσίατρο και ατελείωτη γυμναστική λοιπόν πάντα θα πονάμε αλλά τη ζωούλα μας θα τη χαρούμε.

Επίσης επειδή δεν σας πονάει ακόμα η μέση δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να μάθετε σωστή στάση και κίνηση και να κάνετε γυμναστική.

Μπορεί η μέση να μου έχει στερήσει την ορειβασία και το ορειβατικό σκι πχ (τι να κάνουμε κύριε Λούη και Πανπάνου κάποιοι από εμάς είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε στα χιονοδρομικά γιατί δεν θες να με πιάσει η μέση στα 2800 του Ολύμπου και να έχεις να με κατεβάσεις ακινητοποιημένο) και το windsurfing, rafting κλπ για αυτό ευρέθηκε το speedriding το οποίο προτείνω ως το πλεον φιλικό άθλημα για τη μέση με ελάχιστους κραδασμούς και κόπωση στη μέση και το παραπέντε φυσικά.

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Το τι γυμναστική θα σας το πει μόνο ο φυσίατρος σας αλλά γενικά ανάλογα με την περίτπωση και χωρίς να μπορώ να το υπογράψω καταρχάς ΚΟΛΥΜΠΙ.

Αρκεί να μην είναι ελεύθερο

κάθε γυμναστική που θα προδιαγράψει ο φυσίατρος θα είναι διαφορετική και κατάλληλη μόνο για τον κάθε ασθενή και κανένας δεν πρέπει να εκφέρει γνώμη.

+1000 γιατρός --> φυσιοθεραπευτής --> εξειδικευμένος γυμναστής (πολλές φορές ακόμα και πολύ καλοί γιατροί δεν μπορούν να σχεδιάσουν ένα σωστό πρόγραμμα ενδυνάμωσης και βελτίωσης της κινητικότητας της περιοχής)

Σε αυτό θα πρόσθετα εκγύμναση ποδιών (όσο πιο δυνατά τα πόδια τόσο λιγότερο τραβάει η μέση) καθώς και άφθονο ατελείωτο κολύμπι. Υπερχρήσιμο είναι το άνοιγμα των οπίσθιων μηριαίων αλλά μόνο φυσίατρος μπορεί να το δείξει σωστά.

Το κακό είναι ότι στην περιγραφή που δίνεις αναγκαστικά πέφτεις σε παγίδες. Ενδυάμωση των καμπτήρων του ισχύου (λαγονιος και μείζων ψοίτης, ορθός μηριαίος) μπορεί να επιβαρύνουν την ήδη ευπαθή μέση. Αυτοί θέλουν περισσότερο βελτίωση ή διατήρηση του "φυσιολογικού" εύρους τους (διατάσεις), όπως ακριβώς και οι οπίσθιοι μηριαίοι που σωστά ανέφερες.

Παράλληλα πρέπει όλοι να μάθουμε να ζούμε σωστά και να προστατεύουμε τη μέση μας.

Το πρώτο και το βασικότερο μάθημα που θα πρέπει να πάρουμε. Το πιο σωστό από τις αναφορές σου. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Edited by fotski

χμ...σε ενα 10% σε καταλαβαινω.

προβλημα με κοντους οπισθιους μηριαιους εχω και εγω.

λογω καθστικης ζωης, επισης μια ελαφρια σκολιωση, και μια στενωση μεσοσπονδυλιου διαστηματος

το θετικο οτι βρηκα εναν γιατρο (ορθοπεδικο) με εξειδικευση στην μεση, ο οποιος κανει και σκι (καλο ή κακο δεν ξερω) και οταν του πηγα τις ακτινογραφιες δεν δεχτηκε καν να τις κοιταξει.

Μου ειπε το πολυ σωστο: δεν χειρουργουμε ακτινογραφιες, χειρουργουμε ασθενεις....

Αν δηλαδη η υπολοιποη κλινικη εικονα εινια οκ, δεν ασχολεισαι....Επιπλεον απο πολλους γιατρους ξερω οτι πανω απο 60% σημερα εχει διαφορες παθησεις στην Σ.Σ., που πολλοι δεν το ξερουν, πολλοι θα το διαπιστωσουν αργοτερα, αλλοι καθολου...

εμενα με εσωσε (πιστευω) το οτι απο μικρος (καπου στα 16-17) ξεκινησα μεν να κανω βαρη, αλλα προσεχα πολυ την μεση , και εκανα κοιλιακους ραχιαιους παντα. Πιστευω οτι αυτο με εσωσε...εχω ελαχιστες ενοχλησεις και αυτες μονο μετα απο πολυωρη ορθοστασια κλπ....Και απο τοτε παντα εχω μια επαφη με γυμναστικη, που μαλλον βοηθησε την μεση μου να εινια σε υποφερτη κατασταση

Snow is on my D.N.A.

Αρκεί να μην είναι ελεύθερο

Γιατί?

Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά?

συμφωνω με οσα λες αδερφε και θα πω με πολυ λιγα λογια πως ξεπερασα το δικο μου προβλημα στην μεση

επι 10+χρονια με ταλαιπωρουσε η μεση κατα καιρους.παθαινα το γνωστο λουμπαγκο

με ενα απλο σκυψιμο εμενα εκει.πηγαινα σε ορθοπεδικο μου ελεγε ψυξη ψυξη οξυα οσφυαλγια κτλ κτλ.ναι ελεγα εγω το θεμα ειναι γιατι το παθαινω συχνα

ωσπου εντελως τυχαια το συζητησα με ασχετο αγνωστο ορθοπεδικο που βρεθηκαμε σε παρεα ο οποιος μου ειπε μια κουβεντα..χασε κιλα απο την κοιλια σου και δεν θα ξαναεχεις προβλημα :blink:

κανω μια διαιτα το 2004 και χανω 18 κιλα σε 5-6 μηνες

απο τοτε δεν εχω ξαναπαθει λουμπαγκο και οι μονες ενοχλησεις που εχω συμβαινουν οταν παιρνω κανα κιλακι παραπανω

να σημειωθει οτι πολλα χρονια τωρα κανω βαρια δουλεια με πολλα φορτια καθημερινα...

οποτε περα απο την γυμναστικη το κολυμπι και ολα τα σχετικα προσοχη μεγαλη στο βαρος μας

DALTONS POW ROBBERY.....

κανω μια διαιτα το 2004 και χανω 18 κιλα σε 5-6 μηνες

Για πες...

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

επισης θελει προσοχη και στον αυχενα...για καθε 1 ωρα μπροστα σε υπολογιστη ο αθλιατρος μου ειχε πει να κανω μια συγκεκριμενη ασκηση , κατι σαν διαταση, 10 φορες Χ μερικα δευτερολεπτα....

οχι οτι το κανω , αλλα....

Snow is on my D.N.A.

αν και off topic θα σου πω με λιγα λογια

εκοψα τα λαδερα-τηγανιτα και το εριξα στα ψητα χωρις λαδια και τετοια

γλυκα ουτε που μου περνουσαν απ'το μυαλο

οι κουμπαροι μου ετρωγαν ποικιλια και επιναν μπυριτσες βραδακι στην μαρινα της καλαματας και εγω επινα φραπε σκετο(οδυνηρη εμπειρια :blink: )

οι βραδινες κρεπαλες κομμενες μαχαιρι...μονο μια φρυγανια με ενα κομματακι κασερι αλα μενου νοσοκομειου ξερεις :D 80

ζαχαρες στους καφεδες κομμενη...

αυτα τα ολιγα και μεσα σε 4 μηνες ταυτοχρονα με δουλεια στον ηλιο πολυ ιδρωτα και ρακετουλα τα εχασα ;)

βεβαια ανεβοκατεβαινω συχνα πυκνα 3-4-5 κιλακια αλλα το κουμανταρω ευκολα δεν ειναι τιποτα :P

ολα στο μυαλο ειναι....

DALTONS POW ROBBERY.....

Το δικό μου πρόβλημα οφείλετε σε μεγάλη σκολίωση και πολύ κοντό μυικό σύστημα στον οπίσθιο μηριιαίο ακόμα δεν μπορώ σκύβωντας να φτάσω 10 πόντους κάτω από το γόνατο. Υπεραθλητισμός μέχρι τα 18 και μετά έπιασα ένα καναπέ στην Αγγλία που σπούδαζα από τον οποίο σηκώθηκα 5 χρόνια μετά και έφτανε ένα βαράκι για να μείνω 3 μήνες κρεβάτι. Δυο δίσκους έξω, εκφυλισμένους και πρακτικά αχρηστους τώρα που δεν μπορούν να ξεκουραστούν επειδή είναι συνέχεια σε τάση από το κοντό μυικό σύστημα αλλά το παλεύω.

Μιχάλη έκανες εγχείρηση στη μέση σου;

Στη δική μου περίπτωση χειρουργήθηκα το 2002 και το 2005 άρχισα σκι.Στο χειρουργείο κατέληξα μετά από άσκηση σκουώτ με αρκετά κιλά.Χωρίς πολλές λεπτομέρειες ήταν η πιο σωστή απόφαση που πήρα.

Η επέμβαση είναι το τελευταίο που πρέπει να σκεφτεί κάποιος αλλά καλό είναι να μην αποκλείεται ποτέ και κυρίως να μην δαιμονοποιείται.

Λουμπαγκο εχω παθει 2-3 φορες σε νεαρη ηλικια (20-30)... μετα απο σωστο (και το κυριωτερο... τακτικο) προγραμμα ασκησης, δεν το ξαναπαθα.

Ενα πιασμενο μυ στη μεση, διπλα στο ραχιαιο τον κουβαλαγα για πολλα χρονια (PC στο γραφειο και το σπιτι). Μεχρι που πηγα Νορβηγια και την πρωτη μερα στη δουλεια, ηρθε ειδικα εκπαιδευμενη γραμματεας να... μου ρυθμισει το γραφειο!... :blink: Το οποιο ρυθμιζοταν και σε υψος και σε κλιση (με χωριστες ρυθμισεις για τοτραπεζι σχεδιων, γραφειο και workstation). Μου ρυθμισε βεβαια και την καρεκλα! Σε δυο μηνες ο μυς ...ξεπιαστηκε και δεν ξαναπιαστηκε (στην Νορβηγια). Με την επιστροφη μου στην Αμερικη και τα μη εργονομικα επιπλα, ξαναπιαστηκε σε 2 βδομαδες. Επεσε πολυ φασαρια μεχρι να κανω το γραφειο μου ημι-εργονομικο...

Διαιτα...

Εχω τεραστια εμπειρια, εχοντας χασει δεκαδες, αν οχι εκατονταδες κιλα... :P

Διαιτα...

Εκτος αν υπαρχει λογος υγειας, καλα θα ηταν να διαγραφει ο ορος απο τη ζωη μας.

Ορθολογισμενη διατροφη λεγεται...

Το σωμα μας ειναι μια ...λογιστικη μηχανη. Ο,τι βαλουμε, μειον ο,τι καψουμε... αν το αποτελεσμα ειναι θετικο, παιρνουμε βαρος. Οταν το αποτελεσμα ειναι αρνητικο, χανουμε βαρος.

Το θεμα ειναι οτι εχει ξεχυλωσει... το μυαλο μας και κατα συνεπεια ξεχυλωνει και το σωμα μας. Οι μεριδες που θεωρουμε φυσιολογικες ...ειναι γαργαντουανες!

Η καλυτερη επενδυση για weight management ειναι μια ζυγαρια κουζινας. 140 γρ. κρεας ψημενο... :D Ενα μικρο μπιφτεκι... Αυτο ειναι μια μεριδα γευματος. Οχι η χοιρινη στο Καπηλειο...

Το πιο διαφωτιστικο διαβασμα... ενας καταλογος με θερμιδες τροφων... για να εχουμε ενα χαμπαρι τι βαζουμε...

Τρωμε απ'ολα (οσο το δυνατον μεγαλυτερη ποικιλια) αλλα με συνεση... Οσο περισσοτερα λιπαρα, τοσο πιο πολλες θερμιδες βαζουμε... Και παστιτσιο (μιση μεριδα απο την μεριδα του εστιατοριου) και ρυζι, (μισο φλυτζανι) και οσπρια (ενα φλυτζανι) και να μην ξεχναμε τις πρωτεϊνες που ειναι απαραιτητες να λαμβανονται σωστα σε μια χαμηλη θερμιδικα διατροφη.

Η σαλατα ειναι ...τζαμπα! :P Φατε οση σηκωνετε... Το λαδοξυδο/λαδολεμονο ππου την συνοδευει... δεν ειναι τζαμπα... ;) Μια κουταλια της σουπας συνολικα...

Προτιμαμε τα ψητα/σχαρας γιατι τα μαγειρευτα εχουν το λαδακι τους και τις θερμιδουλες τους. Εχω βρει ομως, οτι ψητα με διαφορες σαλτσες που περιεχουν αυστηρα κοντρολαρισμενες ποσοτητες λιπους/λαδιου, κανουν τα γευματα θαυμασια (μαγειρευω ξερετε..).

Καλη επιτυχια και καλη... ορεξη!

Φιλικα

ΜακηςΜ

(-18 απο την Πρωτοχρονια..) 80

Πολύ σωστά τα λέτε παιδιά θα κάνω ένα γερό edit με τις παρατηρήσεις όλων. Και όμως το βάρος που παίρνω ανά περιόδους (το πολύ 5-8 κιλά) αμέσως με χτυπάει στη μέση. Είναι πάρα πάρα πολυ΄σημαντικό.

Φώτη πράγματι όπως τα λες είναι με τη γυμνατσική θα το διορθώσω. Το ιδανικό είναι φυσίατρος που έχει άμεση επαφή με εξειδικευμένο γυμναστή

Το κολύμπι είναι πρόσθιο ή απλό πλάτσα πλούτσα με ασφάλεια και αν ο ασθενής δεν έχει κρίση και το ελεύθερο είναι χρήσιμο αλλά δεν μπορεί να περιγραφεί από το internet χωρίς διάγνωση μια γενική συμβουλή

VelissariosΔεν έχω κάνει εγχείρηση και παλεύω να μην κάνω ή να κάνω πολύ αργότερα μιας και μπορώ να ζω τη ζωή μου καλά.

Δεν δαιμονοποίησα την εγχείρηση άλλωστε λέω ότι δεν μπορώ σε ένα κείμενο να περιγράψω τα αρνητικά της και τα θετικά αλλά σαφώς είναι απόφαση ανάλογα με την κλινική εικόνα και την ποιότητα ζωής που θέλει ο ασθενής και καταλήγει στο ερώτημα που λέω: Μπορείς να είσαι ευτυχισμένος και να ζεις καλά με μια συντηριτική αγωγή? Αν όχι σαφώς και κάνε ότι σου πει ο καλος εξειδικευμένος γιατρός.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Λουμπαγκο εχω παθει 2-3 φορες σε νεαρη ηλικια (20-30)...

Πρόπερσι μαθήτρια μου, 17 παρά κάτι, και σε... εξαιρετική φυσική κατάσταση, έπαθε λουμπάγκο! :blink:

Make Parnassos Great Again!

κανοντας τι?

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

κανοντας τι?
Ολγα... ντροπη! Κατι τετοια συνηθως του τα λεω εγω... :P

Μπορεί η μέση να μου έχει στερήσει την ορειβασία και το ορειβατικό σκι πχ (τι να κάνουμε κύριε Λούη και Πανπάνου κάποιοι από εμάς είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε στα χιονοδρομικά γιατί δεν θες να με πιάσει η μέση στα 2800 του Ολύμπου και να έχεις να με κατεβάσεις ακινητοποιημένο) και το windsurfing, rafting κλπ για αυτό ευρέθηκε το speedriding το οποίο προτείνω ως το πλεον φιλικό άθλημα για τη μέση με ελάχιστους κραδασμούς και κόπωση στη μέση και το παραπέντε φυσικά.

Έχω κι εγώ Μιχάλη θέμα με τη μέση, μια κήλη δίσκου, εδώ και 15 χρόνια, όπως και με αυχενικό πρόβλημα...

Ο γιατρός τότε μου είπε, τέρμα το ποδήλατο και το σκι και εγώ απλά δεν έδωσα βάση και καλά έκανα.

Διάβασα πάρα πολλά άρθρα από την παγκόσμια ιατρική βιβλιοθήκη και μελετούσα και μελετάω ακόμα την συμπεριφορά του κορμιού μου, ανάλογα την γυμναστική, τα κιλά και την στάση του σώματος...

Κατά καιρούς έχω πάθει σοβαρές κρίσεις στο βουνό και στη θάλασσα και με έχουν κουβαλήσει με φορείο δύο φορές, σε Παρνασσό και Βασιλίτσα.

Μετά από τις κρίσεις που κρατούσαν 2-3 μέρες, έκανα σκι αμέσως, με καλό ζέσταμα και προσοχή τις δύο πρώτες ώρες και επανερχόμουν εύκολα σε καλή κατάσταση...

Έχω ένα θέμα στα άλματα αν δεν έχω ζεσταθεί καλά και δεν κάνω διατατικές στη μέση, τότε δεν μπορώ να μαζευτώ στον αέρα καλά, αλλά με υπομονή όλα γίνονται και στις προσγειώσεις δεν έχω πρόβλημα, ακόμα και από μεγάλα ύψη, αρκεί να μην είναι εντελώς φλατ η προσγείωση...

Στο mtb διαπίστωσα, ότι η πίσω ανάρτηση μας δίνει χρόνια, όπως και η πιο χαλαρή στάση του σώματος (λίγο πιο όρθια). Το σωστό μέγεθος ποδηλάτου είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο...

Όσο γυμνάζομαι και κρατάω σωστό σωματικό βάρος, δεν έχω θέματα σημαντικά με τη μέση, αλλά ο αυχένας είναι επιρρεπής με τον ιδρώτα και το κρύο, γι αυτό τον ντύνω καλά, ακόμα και καλοκαίρι.

Κοιλιακούς δεν κάνω, αλλά το ποδήλατο γυμνάζει πολύ καλά και τους κοιλιακούς και μάλιστα γύρω γύρω και όχι απομονωμένα και το κάνω όλο το χρόνο. Το σκι αν έχεις σωστή στάση, γυμνάζει τους ραχιαίους και γενικά ότι σπορ σύνθετο και να κάνεις γυμνάζεσαι, αρκεί να προσέχεις να μην ξεπερνάς τα όρια, κυρίως όταν έχει επέλθει η κούραση.

Οι διατατικές μετά, η καλή ξεκούραση και ο ύπνος σε καλό στρώμα και μαξιλάρι, έχουν μεγάλη σημασία στο να διατηρηθούν χαλαροί οι μύες της μέσης και του αυχένα, ώστε να μην έχουμε προβλήματα μυοσπασμών, στα ευπαθή μας μυοσκελετικά μας συστήματα...

Αν χρειαστεί να πάρουμε και καμιά ασπιρίνη μετά την άσκηση, ε δεν είναι και τόσο κακό...

Προτείνω όλο το χρόνο άσκηση με μέτρο, να γνωρίσει ο καθένας με τη βοήθεια των ειδικών τις ιδιαιτερότητες του και καλή αποθεραπεία μετά.

Το ορειβατικό σκι δυναμώνει πολύ τη μέση και δεν καταπονεί ιδιαίτερα τα γόνατα στην ανάβαση...

Στη Βασιλίτσα είμασταν μαζί... απο τότε ο Louis έχει "στεγνώσει" και εχει γυμναστεί αρκετά...

Το σωματικό βάρος είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να ρυθμίστει και αναλόγως με την απαίτηση που έχετε απο το χόμπυ σας να γυμναστείτε...

Πρόπερσι μαθήτρια μου, 17 παρά κάτι, και σε... εξαιρετική φυσική κατάσταση, έπαθε λουμπάγκο! :P

Έχω πρόβλημα - ευαισθησία το λέω εγώ - στη μέση, από την τρίτη δημοτικού, 8 χρονών!

Τότε θυμάμαι να πιάστηκα πρώτη φορά όταν κουβάλησα κάτι ψώνια supermarket. Η λεπτομέρεια: Έκανα τότε εντατικά ρυθμική-ενόργανη = προπονήσεις εκείνη την εποχή με σχοινάκι σε τσιμέντο για καμμιά ώρα τη φορά, ρόδες, ροντάτ, διάφορες ασκήσεις με κραδασμούς σε προφανώς ακατάλληλο έδαφος.

Δεν δώσαμε σημασία για πολλά χρόνια καθώς με ξαναέπιασε λουμπάγκο 2-3 φορές μέσα στη 10ετία. Ώς φοιτήτρια και ενώ έτρεχα τότε στα 10 χλμ συστηματικά, είχα κρίσεις με τη μέση μου ανά 3-4 μήνες. Τότε πρωτοπήγα σε ορθοπεδικό, κάναμε μαγνητική και βρήκαμε ότι έχω προβολές σε 4 δίσκους! Έκοψα τα squats με βάρη, τις προπονήσεις 10χλμ, το άλμα εις μήκος, κλπ πολύ επιβαρυντικά. Έκανα και διάφορες φυσιοθεραπείες κυρίως με τη μέθοδο Μακένζυ.

Έκτοτε, το θεματάκι μου το έχω από καιρού εις καιρόν, αλλά με συστηματική άσκηση, πολλούς κοιλιακούς και γενικά προσοχή στις απότομες κινήσεις και αποφεύγοντας να σηκώνω πολλά βάρη, μπορώ να πώ ότι δεν με ενοχλεί στη ζωή μου. Ξανατρέχω μάλιστα 10χλμ αλλά μόνο 1 φορά την εβδομάδα και μετά κάνω πολλές υπερεκτάσεις να έρθει το σύστημα στα ίσια του!! :lol:

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

οι κουμπαροι μου ετρωγαν ποικιλια και επιναν μπυριτσες βραδακι στην μαρινα της καλαματας

Κατελάνοι υπάρχουν πολλοί (λέμε τώρα), της Καλαμάτας όμως ΕΝΑΣ!

να προσθέσω και κάτι ποικιλιούλες στο Hobo?

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Τίποτα ιδιαίτερο. Έσκυψε να πιάσει κάτι και έμεινε εκεί.

...

:P

Ω ρε μανα μ'!!!... Ιστοριες να λες στα παιδια σου!!!...heat.gif

Ψηλα εκει με τον Γαλλο καρδιναλιο...Jean-Guenolé-Marie Daniélou οστις αποθανεν... κανοντας φανταζεστε τι... :lol:

Το βάρος είναι αποδεδειγμένα (εκτός από λογικό) η πρώτη κίνηση που θα πρέπει να κάνει κάποιος για να ελαττωθούν (ακόμα και να εξαφανιστούν) οι πόνοι στην μέση.

Η περίπτωση βέβαια που περιγράφει ο ΜΙΚ είναι πολύ εξεζητημένη (όχι διαφορετική, καθώς κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και μοναδική).

ΥΓ. Ελεύθερο όχι, λόγω στάσης σώματος (τάση για υπερέκταση στην μέση, κυρίως αν κολυμπάς με έξω το κεφάλι). Ύπτιο, λιγότερο πρόσθιο, πολύ λιγότερο ελεύθερο (πεταλούδα με πόδια πρόσθιο αν είστε γνώστης ή πρωην κολυμβητής). Πολλές ασκήσεις με σανίδα και με άλλα μπλιμπλικια.

ελευθερο με το κεφαλι εξω;

Έτσι κολυμπάει πολύς κόσμος, είτε γιατί δεν έχει μάθει πως να μετράει τις αναπνοές σε σχέση με τα χτυπήματα, είτε γιατί γενικώς δεν κρατάει καλή αναπνοή.

Είναι πολύ άσχημο γιατί γυρίζουν το κεφάλι ατσούμπλα έξω από το νερό, πολύ κουραστικό και μάλλον καταλήγει σε ζαλάδα.

Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία.

Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.-

εγω παντως δεν μου βγαινει να βγαζω το κεφαλι απο την μια πλευρα... <_<

Snow is on my D.N.A.