Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
over-poulover

Χ.Κ. Καλαβρύτων, 2011-2012

Recommended Posts

Καλημερα ,νομιζω οτι δεν εχει να κανει με ηλικια και αν εχει μυαλο η οχι.Συμφωνω και στο οτι πρεπει να εχουμε και κρανος ( ουτε και εγω εχω ακομα , αλλα θα παρω) , αλλα οσο μυαλο και να εχει η να μην εχει καποιος οταν παει στο λιφτ και και ξερει οτι χωρις λουρακι δεν θα του επιτρεψουν να ανεβει , τι θα κανει?Το Χ.Κ.Κ εχει αυτο το ελλατωμα να αφηνει να περνουν στα χερια snowboard και ski (στο τριπλο σιγουρα το ειχαν αν αλλαξε κατι ζητω συγγνωμη) .Και εχει και μεγαλη διαφορα να μην φοραω κρανος και να σπασω το κεφαλι μου (ετσι και αλλιως αδειο ειναι :shysterical: ) και αλλο να μην εχω λουρακι και αν φυγει να χτυπησει καποιον.(Και μην πει κανεις οτι κατηγορω το Χ.Κ.Κ γιατι αυριο μαλλον θα ειμαι επανω! :shysterical:

Ολγα,δεν μπορω να πω οτι ειχε λιγο κοσμο σημερα,μου θυμιζε κυριακη και δεν ημουν ο μονος με αυτη την γνωμη...

δεν ειχε αναμονή πάνω απο 5-7 λεπτα (στη Στυγα)..στη Δαφνη δεν ξέρω ποσο κοσμο ειχε

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

ναι,το πρωι ειχε κανα 5λεπτο αναμονη η στυγα,το μεσημερι ηταν περισσοτερο οπως και στην βαση στον αχιλλεα.

εχουν μεγαλη ευθυνη τα μαγαζια που νοικιαζουν σανιδες.πρεπει να βαζουν σε ολες τις σανιδες λουρακι και να εξηγουν πως να το χρησιμοποιουν. να μην κοιταζουν μονο τα λεφτα που θα παρουν.

εχει μεγαλη ευθυνη και το χιονοδρομικο γιατι στις πιστες του θα γινει το ατυχημα!

δυστυχως δεν υπαρχει κανενας ελεγχος στους αναβατηρες.

να ΜΗΝ περνανε οσοι δεν εχουν την σανιδα δεμενη στο ΕΝΑ ποδι,ειτε με την δεστρα,ειτε με το λουρακι.

ΔΕΝ ειναι καθολου δυσκολο να μαθετε να τσουλατε με δεμενο το μπροστινο ποδι στην σανιδα.

οποιος θελει βοηθεια ευχαριστως να του δειξω απο κοντα.

οσο για το κρανος,μια φορα χτυπησα και απο τοτε (5-6 χρονια) το φοραω καθε φορα που πηγαινω στο βουνο.με εχει σωσει αλλες δυο φορες απο βλακεια αλλου! και μην ξεχναμε οτι ακομα και τα κρανη εχουν ημερομηνια ληξης.πρεπει μετα απο καποιο δυνατο χτυπημα να το αλλαζουμε,οπως ακριβως και τα κρανη για μηχανες!

και μην ακουσω γελοιες δικαιολογιες οτι εμποδιζουν στις κινησεις!τοσα χρονια που το φοραω δεν με εχει ενοχλησει ποτε και πουθενα,ειναι παναλαφρο,ξεχναω οτι το φοραω και ειναι πολυ πιο ζεστο απο εναν σκουφο!

DSC007301-2.jpg77_NORTHOFHEAVEN-DAVEDOWNING.gif

Hessex υπερλευκαντικο!για λευκότερα λευκά!

http://instagram.com/liapos

Πολύ όμορφο το διήμερο στο Χελμό με αποκορύφωμα την χθεσινή ήμερα που ήταν άκρως απολαυστική λόγο λιακάδας χιονιού και λιγοστού κόσμου με αναμονή όχι πάνω από πέντα λεπτά σε όλα τα lift. Oλγα και Χρήστος Λάππας μόνιμοι κάτοικοι της Νεοροιδοράχης από εδώ και πέρα.

Να γκρινιάξω και εγώ λίγο για χατίρι του φίλου μου του ΤΕΟ. Γιατί ρε παιδιά τιμή αργίας 25€ η κάρτα την Τρίτη 03/01. Κοίταξα το ημερολόγιο και έλεγε ’’Μαλαχίου του προφήτου και του μάρτυρος Γορδίου’’. Κάθε ’’Μαλαχίου’’ είναι αργία για στα Καλάβρυτα ?

Snow Tubes Park

Coming soon in Kalavrita Ski Center

Πηγούλα

moments

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

Guest afrodite

:Hypnotized: Συγγνώμη αλλά αυτο το πράμμα πως σταματάει;;;;;;

Μπορώ να το ξεκινησω από την Στυγα;;;; :shysterical: :shysterical: :shysterical: :Just Kidding: :Just Kidding: :Just Kidding:

Μπορώ να το ξεκινησω από την Στυγα;;;; :shysterical: :shysterical: :shysterical: :Just Kidding: :Just Kidding: :Just Kidding:

Το πάρκο είναι ειδικά διαμορφωμένο για να σταματάει το tube

απο τη Στύγα όχι

Snow Report Forum http://forum.snowreport.gr/

Να γκρινιάξω και εγώ λίγο για χατίρι του φίλου μου του ΤΕΟ. Γιατί ρε παιδιά τιμή αργίας 25€ η κάρτα την Τρίτη 03/01. Κοίταξα το ημερολόγιο και έλεγε ’’Μαλαχίου του προφήτου και του μάρτυρος Γορδίου’’. Κάθε ’’Μαλαχίου’’ είναι αργία για στα Καλάβρυτα ?

Αδελφέ,για όλα τα χ/κ και όχι μόνο για τα Καλάβρυτα ισχύει ότι,οι μέρες των εορτών θεωρούνται αργίες! :shysterical: Είναι κάτι ανάλογο με τις φουλ σεζόν και out,των ξενοδοχείων!...και άμα θες αγοράζεις,αν δεν θες περιμένεις τις εκπτώσεις!

Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας

Χθες είδα έναν σκιέρ που ανέβαινε στην αγκυρα και τραβούσε πίσω του ένα απο αυτα τα πλαστικά σκαφακια που βλέπουμε στον Αχιλλέα να παίζουν τα παιδάκια οποτε πιστεύω ότι μπορείς να ξεκινήσεις απο Στυγα κανονικα χωρίς κανένα πρόβλημα!

Χθες είδα έναν σκιέρ που ανέβαινε στην αγκυρα και τραβούσε πίσω του ένα απο αυτα τα πλαστικά σκαφακια που βλέπουμε στον Αχιλλέα να παίζουν τα παιδάκια οποτε πιστεύω ότι μπορείς να ξεκινήσεις απο Στυγα κανονικα χωρίς κανένα πρόβλημα!

Προφανως αστειευεσαι... :shysterical:

Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια :shysterical:

101277.jpg

Προφανως αστειευεσαι... :Talking Ear Off:

Φυσικα αλλα μόνο για τα κόκκινα γράμματα δυστυχώς!το σκαφακι ανέβηκε κανονικα!το πως κατέβηκε και με ποιον δεν το γνωρίζω!

Guest afrodite
Προφανως αστειευεσαι... :LMAO:

Eγω σίγουρα αστιευομουν με την ερωτηση μου. Φυσικα και δεν ειμαι επίδοξη δολοφόνος και να θελω να κατεβω με σαμπρέλα και χωρίς φρένα τη Στυγα κι οποιαδήποτε άλλη πίστα. Φαίνοταν η ειρωνία στην ερώτηση μου άλλωστε :Bring It On: Το αν ανέβει κανένα από δαυτα κάποιο λίφτ νομίζω υπευθηνοι θα είναι οι λιφτιέριδες που το είδαν και το επέτρεψαν γιατί εγώ θεωρώ δεδομένη τη μ@λ@κια που κουβαλάει ο καθένας στο κεφάλι του. :Talking Ear Off:

ΥΓ το πλαστικο μαραφετι που κουβαλαγε ο τυπος ηταν ελκυθρο κι ευτυχως εχει φρενο. Βεβαια δε ξερω κατα ποσο ειναι ασφαλες να κατέβει τη πίστα κι ας έχει φρενο. Αν πχ πεσει ο αναβατης το ελκυθρο τι κάνει; συνεχιζει τη πορια του ή σταματαει;

Γιατί ρε παιδιά τιμή αργίας 25€ η κάρτα την Τρίτη 03/01. Κοίταξα το ημερολόγιο και έλεγε ’’Μαλαχίου του προφήτου και του μάρτυρος Γορδίου’’. Κάθε ’’Μαλαχίου’’ είναι αργία στα Καλάβρυτα ?

Ο Προφήτης Μαλαχίας ήταν ένας από τους 12 μικρούς λεγόμενους προφήτες.

Γεννήθηκε από τη φυλή του Λευΐ, στις Σοφές, κατά τους χρόνους που επέστρεψαν οι Εβραίοι στην

Ιερουσαλήμ από την αιχμαλωσία της Βαβυλώνας.

Έζησε περί τον 5ο π.Χ. αιώνα, κατά τους χρόνους του Νεεμία και εργάστηκε στην Ιερουσαλήμ.

Πήρε το όνομα Μαλαχίας - που ελληνικά σημαίνει άγγελος για τρεις λόγους:

Πρώτον, διότι, όσα προφήτευε, αμέσως τα επιβεβαίωνε στο λαό θείος άγγελος (= ΧΚΚ).

Και το παράδοξο ήταν ότι τον άγγελο δεν τον έβλεπαν οι ανάξιοι, αλλά μόνο οι άξιοι, τη φωνή του όμως, την άκουγαν και οι άξιοι και οι ανάξιοι.

Ο δεύτερος λόγος γι' αυτή του την ονομασία ήταν ότι ή όλη σωματική του εμφάνιση είχε τέλεια αρμονία και μεγαλοπρέπεια. (= ΧΚΚ)

Ο τρίτος λόγος και σπουδαιότερος ήταν ότι, από νέος ακόμα, έκανε ζωή ενάρετη και ηθικά άμεμπτη. (= ΧΚΚ)

Κανονικά 15 έπρεπε να πληρώνεις, αλλά δίνεις ένα 10άρικο παραπάνω για να σου μεταβιβασθούν τα παραπάνω

υπογραμμισμένα ευεργετήματα στο σκι της άλλης ζωής, στο ΧΚΚΠ (= ΧΚΚ Παραδείσου).... :LMAO:

επίσης καλό είναι κατεβαίνοντας τα απάτητα της Στύγας κλπ, να άδεις το παρακάτω κοντάκιο, μπας και

αλλαξοπιστήσεις και αυτόν τον άπιστο technofreak Λάππα ... :Bring It On:

Κοντάκιον

Ἦχος γ’. Ἡ Παρθένος σήμερον.

Τῆς σοφίας ἔμπλεως, τῆς ὑπερσόφου καὶ θείας, Μαλαχία μέγιστε, σὺ πεφυκὼς ὡς Προφήτης, ἄνωθεν, αὐτὸν τὸν ὄντα Θεοῦ σοφίαν,

ἔδειξας, τοῖς πᾶσι κάτω ἀναστραφέντα· διὰ τοῦτό σε τιμῶμεν, τελοῦντες πίστει τὴν θείαν μνήμην σου.

:Talking Ear Off:

dropdown.gif

... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ...

....Το αν ανέβει κανένα από δαυτα κάποιο λίφτ νομίζω υπευθηνοι θα είναι οι λιφτιέριδες που το είδαν και το επέτρεψαν...

Το λογικό είναι να οριοθετήσουν ένα συγκεκριμένο

τμήμα του βουνού όπου θα χρησιμοποιούν τις σαμπρέλες.

Δεν παίζει να αφήνουν τον καθένα να παίρνει την

σαμπρέλα του και να τσουλάει όπου θέλει.

moments

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

ΙΑΤΡΕ ΠΑΛΙ ΔΙΔΑΞΕΣ

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ

ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΝΑ ΔΙΔΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΩΡΟΥΣ

Ο Προφήτης Μαλαχίας ήταν ένας από τους 12 μικρούς λεγόμενους προφήτες. Γεννήθηκε από τη φυλή του Λευΐ, εν Σοφαίς κατά τους χρόνους που επέστρεψαν οι Εβραίοι στην

Ιερουσαλήμ από την αιχμαλωσία της Βαβυλώνας. Έζησε περί τον 5ο π.Χ. αιώνα, κατά τους χρόνους του Νεεμία και εργάστηκε στην Ιερουσαλήμ μετά τον Προφήτη Αγγαίο και τον

Ζαχαρία. Πήρε το όνομα Μαλαχίας - που ελληνικά σημαίνει άγγελος για τρεις λόγους:

Πρώτον, διότι, όσα προφήτευε, αμέσως τα επιβεβαίωνε στο λαό θείος άγγελος. Και το παράδοξο ήταν ότι τον άγγελο δεν τον έβλεπαν οι ανάξιοι, αλλά μόνο οι άξιοι, τη φωνή του

όμως, την άκουγαν και οι άξιοι και οι ανάξιοι.

Ο δεύτερος λόγος γι' αυτή του την ονομασία ήταν ότι ή όλη σωματική του εμφάνιση είχε τέλεια αρμονία και μεγαλοπρέπεια.

Ο τρίτος λόγος και σπουδαιότερος ήταν ότι, από νέος ακόμα, έκανε ζωή ενάρετη και ηθικά άμεμπτη.

Αυτό το απέδειξε, όταν βρέθηκε στη θέση να ελέγξει και πραγματικά, ήλεγξε με σφοδρότητα τον ίδιο του το λαό και τους Ιερείς ακόμα του Ισραήλ, για τις ανομίες και τις

ασέβειές τους. Ο Θεός αξίωσε τον προφήτη Μαλαχία να προφητεύσει και τον ερχομό του Προδρόμου του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, για την προπαρασκευή του έργου Του. Έτσι, η

ζωή του προφήτη μας δείχνει, πως κάποιος μπορεί να γίνει επίγειος άγγελος, με τη χάρη του Θεού. Ο προφήτης Μαλαχίας πέθανε ειρηνικά, σχετικά νέος και τάφηκε στο τόπο των

πατέρων του.

Το λογικό είναι να οριοθετήσουν ένα συγκεκριμένο

τμήμα του βουνού όπου θα χρησιμοποιούν τις σαμπρέλες.

Δεν παίζει να αφήνουν τον καθένα να παίρνει την

σαμπρέλα του και να τσουλάει όπου θέλει.

...

Έχει μπει ένα νέο συρόμενο baby lift, τύπου "μπριζόλας" στην πλαγιά ευθεία μπροστά απ΄το parking.

Απ΄ότι άκουσα προορίζεται για έλκηθρα και snowtubes.

...

Θα υπάρχει οριοθετημένος χώρος για τις σαμπρελοκατεβάσιες, και μόνον αυτός.

Η πίστα θα είναι ειδικά διαμορφωμένη για αυτές & θα είναι δίπλα από τον αναβατήρα.

Και παλιότερα στο χ.κ.Καλαβρύτων, υπήρχε αναβατήρας & πίστα για snowtubes.

Προσωπικά μόνο σε έναν παλιό χάρτη (του 2000) που είχα απ΄το χιονοδρομικο το θυμάμαι.

Ίσως οι παλιότεροι να θυμάστε τη παλία πίστα. Ονόμαζόταν και η πίστα και ο αναβατήρας ως "Πήγασος".

Helmos_pistemap.jpg

Η πίστα & ο αναβατήρας σημειώνετε και σε παλιότερο χάρτη του χιονοδρομικού:

Pistes_map.jpg

Όπως και να ΄χει είναι μια ατραξιόν για τους επισκέπτες του χιονοδρομικού.

Εκτός από βόλτες με τα snowmobiles και τα έλκηθρα, τώρα θα' χουν και snowtubes.

Μακρία από τις χιονοδρομικές πίστες μόνο...

Προσωπίκα θα προτιμούσα το baby lift να είχε τοποθετηθεί παράλληλα με αυτό της Δάφνης,

εώς ένα σημείο και να εξυπηρετούσε τους αρχάριους χιονοδρόμους.

Αν φανταστούμε όμως, ότι αυτές τις μέρες όλα τα καταστήματα ενοικιάσεων "ξεπουλάνε"

και 2 φορές την ίδια ημέρα τα ελκηθρά τους, ίσως το χιονοδρομικό έκανε καλά.

Θα μπορέσει να βγάλει και αυτό κάποια έσοδα από τους μη χιονοδρόμους επισκέπτες.

Κάτι άκουσα ότι η τιμή θα είναι γύρω στο 10€υρω και θα είναι για καποιο αριθμό καταβάσεων.

Πέρσυ, αν δεν κάνω λάθος, είχε γίνει ενα event από τη Νescafe στη Βαθειά Λάκκα με snowtubes.

Και μιας και έπιασα τα φαντάσματα των χαρτών,

ίσως κάποιοι να θυμάστε και την τρίτη πίστα του συρόμενου αναβατήρα "Θέτις".

Είναι αυτή που σημειώνεται, ακόμα και σήμερα, στο χάρτη του χιονοδρομικού ως πίστα "Moguls",

δηλαδή με έτοιμα bumps. Mια φορά μόνο την είχα πετύχει έτσι διαμορφωμένη .

Πιο σπάνια και από πατημένη Στύγα 1...!

Καλύτερα βέβαια...

mapgr.jpg

Βρήκα και ένα χάρτη του χιονοδρομικού, από τότε που ο τριθέσιος ήταν διπλά στο σημερινό διοικητήριο...

site_skicent_gr.jpg

Κάποια στιγμή θα ανεβάσω και μια φωτογραφία με τον χάρτη του χιονοδρομικού

από τότε που δεν υπήρχε καν Στύγα.

Αυτή τη μανία με την πατημένη Στύγα πάντως δεν μπορώ να την καταλάβω. Θεωρώ απείρως ωραιότερη την πλαγιά εντελώς παρθένα (ο ρόλος μας προφανής)! :Talking Ear Off:

Make Parnassos Great Again!

Κάποια στιγμή θα ανεβάσω και μια φωτογραφία του χιονοδρομικού από τότε που δεν υπήρχε καν Στύγα.

πάρε μία να έχεις ... είναι 1991 ....

τηνε βάλαμε και στο έντυπο που είχε εκδόσει τότε το ΧΚΚ ...

όπως βλέπεις δεν υπάρχει Στύγα, ούτε στη φαντασία μας ...

καμμιά φορά παίρναμε (έπαιρνα δλδ ...) τα ορειβατικά σκι και ανέβαινα με τις φώκιες στην Νεραιδοράχη

για να κάνω μία και μοναδική κατάβαση !!!! - που και πότε ερχόταν και ένα παιδί από την Πάτρα και ανεβαίναμε μαζί

- δεν θυμάμαι το όνομα του ... ήταν πολύ καλός σκιέρ ...)

επειδή τα χρόνια εκείνα, ήμασταν σχετικά λίγοι (εμείς κι εμείς) που κάναμε σκι .... και λίγο πολύ γνωριζόμασταν όλοι ...

δεν νοούνταν σπρωξίματα και μαλαγανιές στις ουρές των lift ...

όπως βλέπεις στην αναμονή της άγκυρας Γιώργο, επικρατούσε η απόλυτη τάξη ...

είχαμε δλδ γίνει Σαμουνί ... :D

brochure.jpg

brochure1.jpg

Θεωρώ απείρως ωραιότερη την πλαγιά εντελώς παρθένα ....

α χαχαχαχαχαχα ....

γελάω με το "εντελώς" .... :Talking Ear Off: :Bring It On: :LMAO:

πως λέμε δλδ "παρθένα - λίγο παρθένα - εντελώς παρθένα" ....

=@:D

Edited by panpanou

dropdown.gif

... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ...

Έχω μείνει άφωνος με τις γνώσεις σας περι Μαλαχία. Μόνο 25ευρώ και λίγα δώσαμε. Τρέχω να διαδώσω το μήνυμα.

• Like 1

Πολυ ωραιες οι φωτος Mr panpanou. Ετσι για να μαθουμε και οι νεοτεροι...

Μα καλα ουτε μια σανιδα το 1991?????Εγω παντως ημουν στο γυμνασιο τοτε....

ΑΚΑ as JEEP!!!

Ο Εξορκισμος ΠΕΤΥΧΕ , το avatar αλλαξε, παμε για αλλα ΤΩΡΑ!!!!!!!!!

Φιλικά όπως πάντα

Βασίλης....

Έχετε τσουλήσει ποτέ...

....με μια φουσκωμένη σαμπρέλα...

...πάνω σε ένα χιονισμένο λόφο...;

Το Tubes Park

του Xιονοδρομικού Kέντρου Καλαβρύτων,

που είναι μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα,

διαθέτει αναβατήρα και μια μεγάλη πλαγιά για να κατεβείτε.

Το... test drive ολοκληρώνεται σε λίγο και

η νέα συναρπαστική πίστα tubes θα είναι διαθέσιμη

από τη Δευτέρα 9/1 και ΔΩΡΕΑΝ

για τις 2 πρώτες ημέρες λειτουργίας (Δευτέρα και Τρίτη)!!!

Πηγούλα:Δυστυχώς Facebook, αντί για την επίσημη σελίδα του χ.κ.Καλαβρύτων.

Edited by over-poulover

moments

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

:whistling:;) Edited by over-poulover

moments

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Today's Birthdays

1. irinik
      irinik
      (51 years old)
    2. jeanthorp
      jeanthorp
      (44 years old)
    3. kangoogr
      kangoogr
      (45 years old)
    4. pka
      pka