Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
over-poulover

Χ.Κ. Καλαβρύτων, 2011-2012

Recommended Posts

Και ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι έτσι θα σε πάνε όλη τη χρονιά δεν το καταλαβαίνεις. Ο σεβασμός στον πελάτη ή υπάρχει ή δεν υπάρχει. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν θα με σεβαστούν αύριο αλλά στην επόμενη κακοκαιρία θα με σεβαστούν και θα ανοίξουν μετά από χιονόπτωση.

Και για αύριο στη Νότια Ελλάδα και ο Παρνασσός και τα Καλάβρυτα μας γράψανε και δεν μας σεβαστήκανε.

Σκέψου τα παιδιά που από χτες είναι Καλάβρυτα σε προγραμματισμένες διακοπές.

Βρε καλό μου...φέεεεετα!

Και εγώ και εσύ κ πολλοί άλλοι έχουμε προπληρώσει το σκι μας στο χκΚ.

Όλοι μας θέλουμε να τσουλήσουμε έστω και 100μέτρα.

Το ότι ενδεχομένως να μην ανοίξει αύριο δεν νομίζω να σημαίνει ότι δεν σέβεται τον πελάτη του.

Και σίγουρα δεν νομίζω να σημαίνει ότι θα το κάνει έτσι όλη την χρονιά.

Η νέα διεύθυνση του κέντρου πλέον, έχει αποδείξει ότι δεν θέλει δυσαρεστημένους πελάτες.

Περίμενε να δούμε τι έχει να μας πει ο καπετάν Χρήστος( για το αν θα ανοίξει αύριο ή όχι κ γιατί), και μετά το συζητάμε...

Όσο για τα παιδιά με τις προγραμματισμένες διακοπές...κτλβν το πακέτο τους γιατί το έπαθα κ εγώ πέρυσι στο Bansko.

Ρισκάρανε και πήγανε....δεν νομίζω να τους είπε κανείς από το χκ ότι 20/12 ανοίγουμε.

moments

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

Μικ νομίζω ότι στα Καλάβρυτα το χιόνι δε φτάνει για να ανοίξουν. Με 25-30 πόντους χιονόστρωση, που ενδεχομένως χαμηλά να είναι και λιγότερη, ποια πίστα μπορεί να δώσουν με ασφάλεια; Τη Θέτις; Παρ' όλα αυτά συμφωνώ ότι δε θα πρέπει να τους δικαιολογούμε αν δεν ανοίγουν μετά από κακοκαιρία. Γι' αυτό θεωρώ κρίσιμη την Παρασκευή...

Επειδή φιλοδοξώ Παρασκευή πρωί-πρωί να είμαι στο χιονοδρομικό, αν καταφέρω να μαζέψω τις δουλειές μου, ελπίζω να μη μας απογοητέυσουν...

Σχετικά με το άνοιγμα του χιονοδρομικού, αλλά και κάθε χιονοδρομικού,

για τη πρώτη της σαιζόν, πρέπει να γνωρίζουμε ότι το πρώτο "πάτημα"

από τους χιονοστρωτήρες, έχει πολύ δουλειά και πολλές ιδιαιτερότητες.

Είναι διαφορετικό να ζητάμε να ανοιξεί (και σωστά από τη μεριά μας)

ένα χ.κ. την επόμενη μέρα μιας "κακοκαιρίας",

απ΄το να ζητάμε να ανοίξει για τη πρώτη της σαιζόν

την επόμενη μέρα μιας "κακοκαιρίας".

Διαφορετικό να πρέπει να στρώσεις το φρέσκο χιόνι πάνω σε ήδη πατημένο χιόνι από κάτω,

και άλλο να κάνεις το πρώτο πάτημα και να φτιάχνεις αυτή τη βάση.

Πρέπει να καλυφτούν τα νεροφαγώματα, που όσα και χωματουργικά να κάνεις στις πίστες,

πάντα θα δημιουργούνται.

Το ζητούμενο από την μεριά μας, ως χιονοδρόμοι προς τα χιονοδρομικά,

πρέπει να είναι το να δοθούν ασφαλές πίστες.

Και σε αυτό ακόμα το κομμάτι, η δουλειά που έχουν να κάνουν οι pisters

είναι σαφώς μεγαλύτερη για την πρώτη της σαιζόν.

Σηματοδότηση όλων των πιστών, εκεί που μέχρι πριν 2 μέρες υπήρχαν μόνο πέτρες.

Ας είμαστε λοιπόν λιγάκι πιο υπομονετικοί για την πρώτη της σαιζόν.

Για όλες τις άλλες μέρες, που θα θέλουμε λειτουργία μετά από κακοκαιρία,

να το ζητάμε και με το δίκιο μας.

Έχουμε μέλη στο φόρουμ μας που ήταν χειριστές ratrak.

Ωραία θα ήταν να μας έγραφαν την δικιά τους άποψη

για το πρώτο πάτημα της χρονιάς.

Διαφορετικά, μην διστάσετε να ρωτήσετε

και κάποιον χειριστή πάνω στο βουνό από κοντά.

Δεν υπάρχει χιονοδρομικό αυτές τις μέρες,

που δεν θα ήθελε να ανοίξει και χθες.

Και για να μπούμε στα του χ.κ.Κ...

η Παρασκευή ίσως και να είναι η μέρα :Just Kidding:!

Πάντως το βουνό ήδη το κατέβηκαν οι πρώτοι ανυπόμονοι

snbάδες και κάποιος-οι freeridάδες skier :popo:

Υ.Γ.: ΜΙΚάλη, ίσως και να προλάβεις να είσαι ο πρώτος που θα φουσκώσεις πάνι.

Την πρωτιά αυτή δεν την έχουν πάρει ακόμα για φέτος..

Θα ήθελα αν έχει την ευγενή καλοσύνη το χιονοδρομικό να μάθω γιατί έμεινε κλειστό σήμερα?

Γιώργο με τις λιγες μου γνώσεις από πως ανόγει ένα χιονοδρομικό έχω κάνει ασφαλέστατο σκι παρόμοια μέρα 4 φορές στην Ελλάδα και τις δύο από αυτές ήμουν το προηγούμενο βράδυ στις προσπάθειες να ετοιμαστεί.

Αν μπορει το χιονοδρομικό να εξηγήσει τον λόγο που ούτε καν τους πέρσασε από το μυαλό να ανοίξει μια τέτοια μέρα έστω μια πίστα.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Σχετικά με το άνοιγμα του χιονοδρομικού, αλλά και κάθε χιονοδρομικού,

για τη πρώτη της σαιζόν, πρέπει να γνωρίζουμε ότι το πρώτο "πάτημα"

από τους χιονοστρωτήρες, έχει πολύ δουλειά και πολλές ιδιαιτερότητες.

Είναι διαφορετικό να ζητάμε να ανοιξεί (και σωστά από τη μεριά μας)

ένα χ.κ. την επόμενη μέρα μιας "κακοκαιρίας",

απ΄το να ζητάμε να ανοίξει για τη πρώτη της σαιζόν

την επόμενη μέρα μιας "κακοκαιρίας".

Διαφορετικό να πρέπει να στρώσεις το φρέσκο χιόνι πάνω σε ήδη πατημένο χιόνι από κάτω,

και άλλο να κάνεις το πρώτο πάτημα και να φτιάχνεις αυτή τη βάση.

Πρέπει να καλυφτούν τα νεροφαγώματα, που όσα και χωματουργικά να κάνεις στις πίστες,

πάντα θα δημιουργούνται.

Το ζητούμενο από την μεριά μας, ως χιονοδρόμοι προς τα χιονοδρομικά,

πρέπει να είναι το να δοθούν ασφαλές πίστες.

Και σε αυτό ακόμα το κομμάτι, η δουλειά που έχουν να κάνουν οι pisters

είναι σαφώς μεγαλύτερη για την πρώτη της σαιζόν.

Σηματοδότηση όλων των πιστών, εκεί που μέχρι πριν 2 μέρες υπήρχαν μόνο πέτρες.

Ας είμαστε λοιπόν λιγάκι πιο υπομονετικοί για την πρώτη της σαιζόν.

Για όλες τις άλλες μέρες, που θα θέλουμε λειτουργία μετά από κακοκαιρία,

να το ζητάμε και με το δίκιο μας.

Έχουμε μέλη στο φόρουμ μας που ήταν χειριστές ratrak.

Ωραία θα ήταν να μας έγραφαν την δικιά τους άποψη

για το πρώτο πάτημα της χρονιάς.

Διαφορετικά, μην διστάσετε να ρωτήσετε

και κάποιον χειριστή πάνω στο βουνό από κοντά.

Δεν υπάρχει χιονοδρομικό αυτές τις μέρες,

που δεν θα ήθελε να ανοίξει και χθες.

Και για να μπούμε στα του χ.κ.Κ...

η Παρασκευή ίσως και να είναι η μέρα :lol:!

Πάντως το βουνό ήδη το κατέβηκαν οι πρώτοι ανυπόμονοι

snbάδες και κάποιος-οι freeridάδες skier :huh:

Υ.Γ.: ΜΙΚάλη, ίσως και να προλάβεις να είσαι ο πρώτος που θα φουσκώσεις πάνι.

Την πρωτιά αυτή δεν την έχουν πάρει ακόμα για φέτος..

τα παντα σε ενα χκ ειναι καθαρα οργανωση στον τροπο λειτουργίας ..

πχ σήμανση πιστων ,,ειναι ετοιμη πριν χιονίσει

πρωτες χιονόπτωσης ...απαιτείτε 24 παρουσια χειρίστων τον ρατρακ και οχι ατομα οκτάωρου πχ αν χιονισει στις 7 μμ αν δεν εχεις ατομα θα πατήσει το πρωι ,,οποτε δεν μπορουμε να ανοίξουμε ολα τα παραπάνω προϋποθέτουν προσωπικό και χρημα ,,εκτος αν εισαι ο ιδιος χείριστης , όντος διευθυντής του χκ βλέπεται πισοδερι χειριστες ειναι η ιδιόκτητες που ειναι εκει 24 ωρες συνεχως πατώντας πιστες σε ατελειωτες ωρες ..εχω παει μαζι τους άπειρες φορες για παρεα και τα γνωριζω απο πρωτο χερι :huh:

ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ

:evil:

Ρε θα μας τρελλάνετε? Οι τύποι δουλεύουν 3 μήνες τον χρόνο και υπάρχει έστω και η υποψία της δικαιολογίας περί ανετοιμότητας..??? Εάν μιλάμε για έλλειψη προσωπικού, τότε πιστεύω πως με 30 ευρώ τιμή εισιτηρίου, σε παίρνει να προσλάβεις άλλους 10 υπαλλήλους.

Επαναλαμβάνω. Ήρεμα μωρά μου. Σάββατο θα είμαστε στο βουνό.

My Mind Is Drifting...

Live to Ride

τα παντα σε ενα χκ ειναι καθαρα οργανωση στον τροπο λειτουργίας ..

πρωτες χιονόπτωσης ...απαιτείτε 24 παρουσια χειρίστων τον ρατρακ και οχι ατομα οκτάωρου πχ αν χιονισει στις 7 μμ αν δεν εχεις ατομα θα πατήσει το πρωι ,,οποτε δεν μπορουμε να ανοίξουμε ολα τα παραπάνω προϋποθέτουν προσωπικό και χρημα ,,εκτος αν εισαι ο ιδιος χείριστης , όντος διευθυντής του χκ βλέπεται πισοδερι χειριστες ειναι η ιδιόκτητες που ειναι εκει 24 ωρες συνεχως πατώντας πιστες σε ατελειωτες ωρες ..εχω παει μαζι τους άπειρες φορες για παρεα και τα γνωριζω απο πρωτο χερι :huh:

Νίκο φαντάζομαι οι ανθρωποι που τρέχουν το Πισοδέρι αν είχαν πάρει πακέτο μετάθεση για τα Καλάβρυτα-Παρνασσό σήμερα θα είχαν δυο τρια λιφτ ανοιχτά από ότι βλέπείς?

Πάντως τα ρατρακ πατάνε στα Καλάβρυτα τώρα και δεν φαίνεται να βγάζει χώμα καν από κάτω. ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗ ΦΡΕΖΑ ΡΕΕΕΕΕΕ το κανες χάλια

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Νίκο φαντάζομαι οι ανθρωποι που τρέχουν το Πισοδέρι αν είχαν πάρει πακέτο μετάθεση για τα Καλάβρυτα-Παρνασσό σήμερα θα είχαν δυο τρια λιφτ ανοιχτά από ότι βλέπείς?

Πάντως τα ρατρακ πατάνε στα Καλάβρυτα τώρα και δεν φαίνεται να βγάζει χώμα καν από κάτω. ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗ ΦΡΕΖΑ ΡΕΕΕΕΕΕ το κανες χάλια

μιχαλη το πρωτο πατημα γινεται χωρις την φρεζα .....για να γεμιζουν ολες η γουρνες :huh:

και 2 ειχαν προταση για μεταθεση για !!! :huh:

ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ

:evil:

Κ-Α-Λ-Η-Μ-Ε-Ρ-Α

artemis3.jpg

moments

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

Όπως το βλέπω από τις κάμερες πιθανόν να μπορούσε να ανοίξει και σήμερα αλλά τώρα δε θα χαλάσουμε και τις καρδιές μας για μια μέρα. Αλλά ας φροντίσουν να το δώσουν Παρασκευή που θα έχει και πολύ χιόνι και κόσμο το βουνό...

Πάντως, μετά τις απογοητέυσεις που είχαμε δεχθεί τέτοια εποχή τα προηγούμενα χρόνια, προσωπικά δεν το περίμενα ότι θα έβλεπα αυτή την εικόνα στις κάμερες τόσο σύντομα. Είχα πραγματικά προεξοφλήσει ότι θα ξεκινούσαμε μετά τις γιορτές. Ευτυχώς όμως ο καιρός δε μπαίνει σε καλούπια κι ο φετινός χειμώνας προμηνύεται διαφορετικός. Καλό ξεκίνημα λοιπόν και καλό χειμώνα!

Πάμε να κάνουμε και καμια δουλειά μπας και προλάβουμε να ανέβουμε την Παρασκευή...

μιχαλη το πρωτο πατημα γινεται χωρις την φρεζα .....για να γεμιζουν ολες η γουρνες :huh:

Το ξέρω βρε απλά τον παρακολουθούσα και ήταν το δεύτερο πέρασμα χωρίς την φρέζα κάτω

Το δε θα χαλάσουμε τις καρδιές μας για μια μέρα ελπίζω να μη χρειαστεί να το ξαναθυμηθούμε

Θα ήθελα αν έχει την ευγενή καλοσύνη το χιονοδρομικό να μάθω γιατί έμεινε κλειστό σήμερα?

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Μικ θέλω κι εγω τόσο πολυ όπως εσυ να πάω να τσουλισω,θα περιμένω όμως μια και δυο και τρεις μέρες ακόμα μέχρι να ετοιμαστεί το βουνο για να μπορούμε όλοι να τσουλισουμε με ασφάλεια!σκεψου μόνο το εξής σκηνικό,εκει που τσουλάς όμορφα κι ωραια,να βρει το πεδίο σου σε μια πέτρα (που δεν φαίνεται κάτω απο το χιονι) με αποτέλεσμα να πέσεις και να τραυματιστεις!εννοειται ότι δεν το εύχομαι ούτε στον εχθρό μου αλλα θέλω να πω πως όσο έτοιμος και να είσαι,όσο έμπειρος και να είσαι,η κακιά στιγμη δεν τα κοιτάζει αυτα και με την πρώτη ευκαιρία θα στην φέρει!και μετα ξέρεις τι θα πεις;κακώς άνοιξαν το χιονοδρομικο νωρίτερα!φυσικα και στο παραπάνω παράδειγμα,δεν βάζω μόνο εσένα σαν άτομο αλλα όλους αυτούς που τους τυφλωνει το πάθος για το βουνο/χιονι!

Η υπομονη ειναι η καλύτερη αρετή! Περιμέναμε ρε φιλε τόσους μήνες,δεν μπορούμε να περιμένουμε 2-3 μέρες ακόμα;κι εγω έχω πληρώσει την ετήσια και θέλω να πάω απο τους πρώτους πάνω,θα περιμένω υπομονετικά την σειρά μου όμως!

Εγω αν το ήθελα τόσο πολυ θα έπαιρνα την σανιδα στα χέρια και μπρος καλα μου πόδια μέχρι όπου αντεξω!και το έχω κάνει με την κοπέλα μου αυτο 3-4 φορές σε φάση που το πάνω μισο βουνο ήταν κλειστό λόγο κακοκαιρίας!

DSC007301-2.jpg77_NORTHOFHEAVEN-DAVEDOWNING.gif

Hessex υπερλευκαντικο!για λευκότερα λευκά!

http://instagram.com/liapos

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2011 - 2012

Την Παρασκευή 23/12/2011 το Χ.Κ.Κ. γυρίζει το διακόπτη λειτουργίας, ανοίγει τις πόρτες του και σας περιμένει, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, να χιονοδρομίσετε και φέτος στις όμορφες πλαγιές του Χελμού.

Φίλοι χιονοδρόμοι και επισκέπτες, η διεύθυνση και το προσωπικό, όπως και πέρσυ, έτσι και φετος σας περιμένουν για να σας εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να απολαύστε και πάλι το βουνό.

Σας ευχόμαστε καλή χιονοδρομική περίοδο με χιόνια πολλά!

Το chalet στη βάση του βουνού άνοιξε και πλέον λειτουργεί υπό την διεύθυνση του ΧΚΚ, όπου μπορείτε να απολαύσετε ζεστά ροφήματα με θέα τις χιονισμένες κορυφές του Χελμού.

Live εικόνα από τις κάμερες του Χ.Κ.Κ. http://www.kalavrita-ski.gr/el/live-snow-cams

21-12-2011

Για το Χ.Κ.Κ. επικοινωνία ενημέρωση Χρήστος Βαλκανάς

Snow Report Forum http://forum.snowreport.gr/

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2011 - 2012

Την Παρασκευή 23/12/2011 το Χ.Κ.Κ. γυρίζει το διακόπτη λειτουργίας, ανοίγει τις πόρτες του και σας περιμένει,

εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, να χιονοδρομίσετε και φέτος στις όμορφες πλαγιές του Χελμού.

yeah baby....

it' s SNOW time....! :clapping:

Καλή χιονοδρομική περίοδο στο Χ.κ.Κ λοιπόν

και καλό λύσσασμα σε όλους τους χιονοδρόμους....!

Δυστυχώς εμείς στην παρθενική

δεν θα μπορέσουμε να είμαστε :whistling:

οπότε....οργιάστε και για εμάς λιγάκι....!

moments

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

Εχω ηδη παρει αδεια :clapping: Αυριο θα δω προς τα που θα παω χεχεχεχε

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

Το χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων,

συνεχίζει να δίνει λύση για την κρίση..!

Έτσι, από 15/1/12,

θα ξεκινήσει δρομολόγια ακόμα ένα Snow Bus

από Πάτρα - Αίγιο

προκειμένου να εξυπηρετηθούν περισσότεροι φίλοι του Χελμού.

g-slalom.jpg

Κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή πάμε Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων!!

• Μεταφορά 12€
  • Μεταφορά + Κάρτα 25€
  • Μεταφορά + Εξοπλισμός + Κάρτα 35€

Δρομολόγια και στάσεις:

6:30 Πλατεία Γεωργίου (Κάτω μέρος)

7:00 Κορίνθου (στο Αρσάκειο)

7:10 Κορίνθου και Αγίας Σοφίας

7:15 Νέος δρόμος (Μποζαϊτικα, τελευταίο φανάρι νέου δρόμου, στη παλιά Τoyota)

7:25 Πανεπιστήμιο (στη στάση του αστικού έναντι Παρκου Ειρήνης)

7:30 Διόδια

7:50 Αίγιο (Πρατήρια Shell στην εθνική οδό)

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, εδώ

πηγούλα: Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

Edited by over-poulover

moments

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

Πρώτον και κύριο(ν)...

Καλή χιονοδρομική σεζόν σε όλους μακρία από κακοτοπιές και ατυχίες...

Ευχομαι τα χιόνια να συνεχίσουν όπως τώρα.... αλλά... (υπάρχει πάντα και αυτό...)

Θα συμφωνήσω με τον Γιώργο ότι το 1ο άνοιγμα δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με οποιοδήποτε άλλο άνοιγμα μετά από οποιαδήποτε κακοκαιρία. Από εκεί και πέρα σίγουρα υπάρχουν λύσεις για τα νεροφαγώματα κλπ. Το κακό με τα ελληνικά ΧΚ είναι ότι δεν έχουν την πολυτέλεια για πρόσληψη μεγάλου αριθμού προσωπικού για την προετοιμασία... "των τελευταίων" κρίσιμων ημερών. Όταν δλδ ο καιρός αρχίζει να αλλάζει... το έδαφος παγώνει σταματάνε τα νερά και αρχίζουν τα πρώτα χιόνια βάσης. Το χκκ λοιπόν έχει όπως όλα τα χκ αρκετά σημεία που δημιουργούν πρόβλημα κατα την προετοιμασία για άνοιγμα. Θα έπρεπε να έχουν λυθεί κάποια από αυτά με μόνιμα έργα και άλλα με σωστή προετοιμασία... είπαμε όμως δεν πλερώνουμε έυκολα προσωπικο Δλδ... ο διάδρομος της Θέτις είναι προβληματικός στη χιονόστρωση.... διότι το ξυρίζει ο αέρας... Κανονικά θέλει ΜΟΝΙΜΟ ανεμοφράχτη (αλλά Περικλή-ΧΚΠ) ή στην χειρότερη προσωρινό... Ανεμοφράχτη προσωρινό επίσης θέλει και η αρχή του απότομου του Βιετναμ διότι εκεί έχει και μεγάλα νεροφαγώματα όπως επίσης το πρώτο και το τελευταίο κομμάτι της Στύγας... Από την στιγμή που το πάνω baby lift έγινε πάρκο δεν έχουν την δυνατότητα να κλέψουν χιόνι από εκεί μιας και οι απαιτήσεις του πάρκου είναι μεγάλες. Γενικά κάποτε έπεφτε πολύ γκρίνια από κάποιους στα Καλάβρυτα για ανεμοθώρακες...(sic) αλλά δεν βλέπω προκοπή ακόμα... και μάλιστα βλέπω και πολλές πάπιες... Εκτός αν δεν τους είδα εγώ. Κανονικά θα έπρεπε να έχει κοκκινήσει το κέντρο αλλά... Εχει κάτι ξεκάρφωτα φρεάτια το ΧΚΚ που δεν καλύπτονται έυκολα... εκτός φυσικά αν τα φτιάξεις..Πέρα από την ελειπή σε μερικές περιπτώσεις προετοιμασία ...." της προετοιμασίας" για άνοιγμα υπάρχει και η άλλη άποψη που την έχω ζήσει από κοντά. Πές ρε Μιχάλη ότι ερχόντουσταν οι Τοταίοι και άνοιγαν το κέντρο... σήμερα με 2 πίστες που και πάλι σου λέω ότι σε πολύ κομβικά σημεία υπάρχει θέμα... Του χρόνου δεν θα το έκαναν... Και αυτό γιατί θα άκουγαν τόσες χρι@$@%#%$#@αγιες που δεν άνοιξαν τη Στύγα που θα άλλαζαν θρησκεία. Δεν έχουν όλοι την φρόνιση να σκεφτούν ότι... μήπως αυτή η γ@μημ@νη η αφετηρία της Στύγας που είναι στο έλεος του θεού και του ανέμου ΔΕΝ έχει χιόνι...? Διότι δεν το βλέπει ο γκάου και νομίζει ότι στο κέντρο ψ@λαρμενίζουν... Και η αφετηρία της Στύγας είναι το σημείο που έχει ΠΑΝΤΑ το λιγότερο χιόνι σε όλη τη σεζόν. Θα μου πεις ολο το χειμώνα μεταφέρουν χιόνι τις φορές που δεν έχει. Οκ.. συμφωνώ... Αλλά τώρα με 30-50 πόντους... ΠΟΥ να το βρεις...? Δεν έχει τρελαθεί και στα ανεμοσούρια ντε... Και όπως βλέπεις το κέντρο σε ενημερώνει ότι απλά την Παρασκευή θα ανοίξει... χωρίς να σου λέει ΤΙ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ... Δεν έχουν όλοι την εμπειρία ή την τρέλα την δική σου/μου/μας να κάνουν πετροσκι. Ποιός θα αναλάβει μετά τυχόν μηνύσεις για τραυματισμούς από τη μη σωστή προετοιμασία ή ότι στο βωμό του κέρδους δώσανε ανέτοιμες τις πίστες για χρήση? ΔΕΝ έχει επαρκές χιόνι το βουνό για χιονοδρομία. Στο λέω και τον κόβω... :whistling: Ρίσκο παίρνει το κέντρο (μικρό αλλά υπαρκτό) που σου ανακοινώνει την Παρασκευή ως μέρα έναρξης.

Επίσης κάτι άλλο...

πρωτες χιονόπτωσης ...απαιτείτε 24 παρουσια χειρίστων τον ρατρακ και οχι ατομα οκτάωρου πχ αν χιονισει στις 7 μμ αν δεν εχεις ατομα θα πατήσει το πρωι ,,οποτε δεν μπορουμε να ανοίξουμε

Αυτό Ελληνικό προνόμιο με τα τσιμενταρισμένα πασαλάκια σήμανσης θα έπρεπε ακόμα και σαν σύλλογος να το έχουμε επισημάνει περισσότερο. Τα πασαλάκια που σηματοδοτούν τις πίστες ΔΕΝ πρέπει να είναι μόνιμα... αλλά να τοποθετούνται ΜΕΤΑ τη χιονόπτωση. Ο λόγος είναι απλός... Τις περισσότερες φορές μετά από απανωτές χιονοπτώσεις κάποια πασαλλάκια χάνονται κυριολεκτικά από το χιόνι. Έχω δει πριν κανα δυο χρόνια φωτό από το ΧΚΠ που έχει τα γνωστά πασαλάκια με την πράσινη φούσκα στην κορυφή τα οποία απέχουν από το χιόνι 30 πόντους!!!! Στο τέρμα πριν τις Λάκες αν δεν κάνω λάθος... Δλδ σε white-out ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να τα δεις εκτός αν σκοντάψεις πάνω τους. Τα πασαλάκια βγαίνουν και ξαναμπαίνουν από τους πιστερ ατάκα και επιτόπου μετά από κάθε χιονόπτωση. Υπάρχουν κανόνες από την FIS γι'αυτά... Επίσης χρειάζεσαι χειριστές σε επιφυλακή 24/24ωρό αλλά όχι να πατάνε σα μ@λ@κες 24/24ωρο... Ο καιρός είναι οδηγός στο πάτημα... Αναλόγως θερμοκρασιών-υγρασίας-χιονόπτωσης-πρόβλεψης πατάς... Το πρώτο πέρασμα της σεζόν είναι άνευ φρέζας και πρώτο "πέρασμα" είναι μέχρι να πέσει το 2ο χιόνι ρε Μιχάλη. Άλλο να έχεις βάση και να στρώνεις τα φρέσκα και άλλο να φτιάχνεις βάση... Το πρώτο χωρίς φρέζα και στουμπώνει το χιόνι και κλείνει "τρύπες" και δημιουργεί προυποθέσεις για να μαζέψει ακόμα περισσότερο στην επόμενη χιονοπτωση. Μην τρελένεσαι το κέρατο μου μέσα... Το κέντρο δεν ήταν έτοιμο να ανοίξει και δεν άνοιξε. Ασχέτως τι έφτιαξε γι'αυτό. Νομίζεις ότι κανένα χκ δεν ήθελε μια εισπραξούλα από χιονοτρελαμένους μέχρι το ΣΚ που θα γίνει της ιερόδουλης έτσι και αλλιώς...?

Για Σάββατο ποιός είναι...? Αν και δεν με βλέπω... με το σκύλο μαζί... :thumbup:

Θα πάρω και ένα τηλέφωνο να δω τι θα τσιμπήσω... :clapping:

Φιλίκά

Τρελός Γελάδις ...

O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς

1956280u02tpdods5.gif

Άρα δεν ανοίξαμε επειδή:

1. Δεν έχει χωματουργικά στις πίστες (τα έχω δει και με τα μάτια μου και πράγματι)

2. Θα φωνάζαμε που δεν άνοιξαν τη Στύγα

3. Δεν έχει ανεμοφράκτες

4. Δεν πρόλαβαιναν να βάλουν σήμανση.

5. Οι πιστέρ έκριναν μη αρκετό το χιόνι και ότι θα προκαλούσε ατυχήματα

Είναι πράγματι καλές δικαιολογίες και τις δέχομαι. (να κάνουμε χωματουργικά, να βάλουμε ανεμοφράκτες, να γράψουμε στα τέτοια μας αυτού ςπου θέλουν τη Στύγα ανοιχτή, να βάλουμε ότι δυνάμεις έχουμε να σημαδέψουμε μια διαδρομή και λύθηκαν?)

Οι πιστέρ έκριναν οτι δεν είναι αρκετό το χιόνι...πότε το είδαν γιατί δεν είδα κανένα?

Καλά δεν είμαι και ειδικός αλλά δεύτερο και τρίτο πέρασμα χωρίς φρέζα δεν είναι κακό για το χιόνι? Ένα πουλάκι που είχε πει αυστηρά στις κρίσιμες πίστες ένα πέρασμα και μόνο και αν υπάρχει ανάγκη καλύτερά κατέβασέ την. Μάλλον για Γαλλικό χιόνι ισχύουν αυτά. Τεσπα μπορεί να κάνω λάθος απλά τον έβλεπα όλο και να σκάβει, χώμα θα έβγαζε.

Εννοείτε ότι δεν φανταζόμουν και δεν περίμενα ούτε Στύγα ούτε Άρτεμη

Τα λέμε πάνω μάλλον Παρασκευή (αν και βλέπω σκατόκαιρο και για αυτό λύσαξα για σήμερα) αλλιώς σκ που προφανώς θα είναι άλλο το πρόβλημα

Ελπίζω το κέντρο να έχει την ευθιξία αύριο και την Παρασκευή το απόγευμα να ανακοινώσει ποια λιφτ δεν θα είναι θαμμένα στο χιόνι γιατί αν έχει τον κόσμο που φαντάζομαι και είναι κλειστά Στύγα Άρτεμις θα κάνουμε πολυυυυυ ώρα να ανέβουμε

Καλή σεζόν με υγεία και Στύγες να μη χαλάνε σε όλους

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Το χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων,

συνεχίζει να δίνει λύση για την κρίση..!

Έτσι, από 15/1/12,

θα ξεκινήσει δρομολόγια ακόμα ένα Snow Bus

από Πάτρα - Αίγιο

προκειμένου να εξυπηρετηθούν περισσότεροι φίλοι του Χελμού.

g-slalom.jpg

Κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή πάμε Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων!!

• Μεταφορά 12€
  • Μεταφορά + Κάρτα 25€
  • Μεταφορά + Εξοπλισμός + Κάρτα 35€

Αίγιο-Χ.Κ.Κ.-Αίγιο 12 ευρώ =@

Πούντα-Χ.Κ.Κ.-Πούντα 7 ευρώ ;) και με ετήσια 6 ευρώ =@ =@ :thumbsup:

Ορεξάτους σας κόβω,ακόμα δεν αρχίσαμε! =@

Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας

Ορεξάτους σας κόβω,ακόμα δεν αρχίσαμε! =@

ΡΙΧΝΕΙΕΙΕΙΕΙΕΙΕΙΕΙΕΙ (Θα σε λιώσω στη πούδρα φέτος Μητσάρα. Τη νιφάδα που πέφτει τώρα μια μέρα θα την δεις από κοντά)

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Σου'χω πει ότι όταν τσαντίζεσαι μ'ανάβεις...? (τα 2 καλύτερα επαγγέλματα... τακουνάς και μαναβης...)

Βρήκες άνθρωπο να δικαιολογήσει το ΧΚΚ... Παόξε τζόκερ... λιγότερο άγχος περισσότερο σκι... (με τα λεφτά που θα κερδίσεις...)

Άρα δεν ανοίξαμε επειδή:

1. Δεν έχει χωματουργικά στις πίστες (τα έχω δει και με τα μάτια μου και πράγματι)

2. Θα φωνάζαμε που δεν άνοιξαν τη Στύγα

3. Δεν έχει ανεμοφράκτες

4. Δεν πρόλαβαιναν να βάλουν σήμανση.

5. Οι πιστέρ έκριναν μη αρκετό το χιόνι και ότι θα προκαλούσε ατυχήματα

1. Τα χωματουργικά δεν τα κάνεις μια φορά και πάπαλα... Θέλουν και αυτά συντήρηση... και ναι το ΧΚΚ δεν έχει κάνει πολύ δουλειά σε αυτό...

2. Ναι ρε Μιχάλη... κάποιοι θα ΕΔΕΡΝΑΝ άνετα για τη Στυγα κλειστή...

3. Εμ... δεν έχει... Και κάποια σημεία που έχουν πρόβλημα δύσκολα μπαζώνονται... διότι δεν υπάρχει απόθεμα...

4. Δεν είπα αυτό... Θέλει κάποιες ώρες η σήμανση και αν βάλεις και την τοποθέτηση των στρωμάτων στους πυλώνες... είναι δουλειά... Αλήθεια πόσους πιστέρ έχει το ΧΚΚ φέτος...?

5. Δεν το κρίνουν οι πιστερ στο ΧΚΚ... Οι 2 υπέυθυνοι λειτουργίας το κρίνουν... σε συνάρτηση του πόσο έτοιμοι είναι.

Στην κατά-κλείδα μου... Ναι έχουν αργήσει να ετοιμαστούν έστω και μερικώς για 1-2 πιστούλες για λόγους ανταγωνισμού... Ποιο φερέγγυος ο ανταγωνιστής φέτος και σε περιόδους κρίσης μπορεί να είναι καταστρεπτικό... όχι για τις γιορτές... αλλά για τις ετήσιες...

Όσον αφορά τα ρατράκια το ίδιο ξέρουμε. Είπα... 1ο και ένα και μοναδικό πέρασμα-πλήρες κάλυψης της πίστας- με την φρέζα πάνω... αναμένοντας τα επόμενα χιόνια. Δεν περνάς και περνάς και περνάς... Είδες να περνάνε πολλές φορές δλδ...? Λίγο χλωμό το κόβω... (λες να το ρίξανε στα τσίπουρα...?) Δεν θέλω να πάρω τηλέφωνο τέτοια ώρα μπορεί να ενοχλήσω...

Αυτά... κατ'τ'άλλα... πότε θα είσαι πάνω να σου μάθω να πετάς...? =@

Μητσάρα... γράσσωσε κλειδώσεις.... Θα το χρειαστείς... Μαζευτηκαν πολύ καννίβαλοι φέτος... =@

O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς

1956280u02tpdods5.gif

βρέχει στο Αιγιο συνεχεια απο το μεσσημερι και μετα και μάλιστα ΧΩΡΙΣ αέρα ...... όλο και κάτι θα βάζει !!!

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Today's Birthdays

1. Jockeras
      Jockeras
      (36 years old)

No members to show

• Forum Statistics

• Total Topics
      19,165
    • Total Posts
      460,937
  • Member Statistics

• Total Members