Jump to content
panpanou

ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ....(ΤΕΧΝΗΤΟ ΧΙΟΝΙ)

Recommended Posts

Προφανώς όπου σε συμφέρει βαριέσαι να τσεκάρεις τις παραπομπές που έχω βάλει. Όπου μου έφυγε ένα μηδενικό προλαβαίνεις να το αναλύσεις. 150 πτήσεις λοιπόν δηλαδή περιπου σε όσες απογειώσεις γίνονται από το Heathrow 3 ώρες .

προφανώς ΘΕΣ να μας τρελλάνεις

εκτός από το carbonfund.org δεν εχεις βάλει ΚΑΜΜΙΑ παραπομπή, καμμία

για δε την συγκεκριμμένη, μας έγραψες τα παρακάτω

Οι εκπομπές ρύπων που έχει το "οικολογικό" Α380 της Emirates για μια πτήση από την Αθήνα στο Πεκίνο μέσω dubai (777 ανταπόκριση και Α380 μετά) για να μεταφέρει 300 - 450 επιβάτες είναι περίπου 400.000.000 gCO2. οπότε 400 τόννοι

και σου απάντησα

κατ' αρχήν, μια παρατήρηση

πως είναι δυνατόν, το Α380 να εκπέμπει 400 τόννους CO2, όταν το maximum βάρος καυσίμων

που μπορεί να μεταφέρει είναι ~ 320 τόννοι καυσίμου ... :angry:

προφανώς ΜΙΚ έχεις την άποψη, ότι αυτά που σου κατεβαίνουν στο κεφάλι και γράφεις είναι θέσφατα και δεν σηκώνουν αντίρρηση

Ποιο στοιχείο μου σου προκαλεί απορία και θες reference που θα τολμας να με πεις και αντιεπιστημονικό πάνω στην επιστήμη μου?

και θα πρέπει ΕΜΕΙΣ να μπαίνουμε κάθε φορά στον κόπο, να αντικρούουμε τις ανακρίβειες Edit mod. που μας παραθέτεις ...

Τι να το κάνω το reference. Διέψευσέ με. Άμα σου παραδώσω report θα δώσω reference, εδώ απλή κουβέντα γίνεται σαν προφορική.

όχι τίποτ' άλλο, αλλά ΑΚΟΥΣΑ πολλά περί υποκρισίας, ψέμματος, νησιών Φίτζι και κλπ κλπ που δεν συμμαζεύονται

Περίμενε είπαμε μέχρι τη Δευτέρα πήζω

περιμένω ΟΣΟ θες

παραπομπές θέλω να δω

dropdown.gif

... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ...

όχι τίποτ' άλλο, αλλά ΑΚΟΥΣΑ πολλά περί υποκρισίας, ψέμματος, νησιών Φίτζι και κλπ κλπ που δεν συμμαζεύονται

Eίπα υποκριτική συμπεριφορά το άνθρωπος που έχει γυρίσει την Ελλάδα με τζιπάρες 200 φορές από άκρη σε άκρη για να δει όμορφη θέα να απαγορεύει σε άλλους το να βάλουν τεχνητό για να κάνουν σκι. Είπα υποκριτικό το να μη θες να μπει νέο λιφτ και τεχνητό εδώ και να εκθειάζεις προτρέποντας μας να μπούμε στα αεροπλάνα πάμε το φοβερά οικολογικό χιονοδρομικό στον Καναδά που έχει θερίσει κάμποσα στρέματα δάσους, έχει διαλύσει κάμποσα πρώην ρέματα και φυσικά βαράει κάργα τεχνητό.

Φυσικά είναι ψέμα για τα μικρόβια και φυσικά είναι ψέμα για τα χημικά και φυσικά είναι ψέμα η τόσο μεγάλη σπατάλη νερού

Μια χαρά συμμαζέυονται αν βγεις από τον μικρόκοσμό που αθωώνει εσένα ότι και αν κάνεις και ενοχοποιεί τους άλλους ότι και αν κάνουν

"Είμαι οικολόγος αλλάαααα ε όχι και σε αυτά που κάνω εγώ να εξετάζω αν μολύνουν το περιβάλλον" αυτό καταγγέλω στα γραφόμενά σου μιας και έχεις επιλέξει να χαρακτηρίζεις ότι κάνουν οι άλλοι με τόσο σκληρές και απόλυτες εκφράσεις. Αυτά οδηγούν σε λανθασμένη παρουσίαση των προφανώς κρίσιμων περιβαλλοντικών θεμάτων από εσένα

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Πάνο, λίγος περισσότερος σεβασμός στον συνομιλητή μας, (όσο και αν διαφωνούμε με αυτά που γράφει) δεν πήγε ποτέ χαμένος. :angry:

όχι Χρήστο

δείχνω πολύ σεβασμό και μόνο που συνεχίζω και διαλέγομαι ....

αλλά ξεκινώ ένα θρεντ, μπαίνει ένας τύπος (ΜΙΚ) μέσα και αρχίζει τις edit mod. ανακρίβειες,

γ@μ@ει όλη την συζήτηση και μετά τα ακούμε κιόλας ...

έχει παραγίνει το κακό

dropdown.gif

... και να εκθειάζεις προτρέποντας μας να μπούμε στα αεροπλάνα πάμε το φοβερά οικολογικό χιονοδρομικό στον Καναδά που έχει θερίσει κάμποσα στρέματα δάσους, έχει διαλύσει κάμποσα πρώην ρέματα και φυσικά βαράει κάργα τεχνητό.

μου βάζεις στο στόμα λέξεις που δεν έχω καν πει

ΠΟΥ, ΠΟΤΕ και ΠΟΙΟΝ έχω προτρέψει να μπει στο αεροπλάνο και να πάει στον Καναδά ;;;;;

dropdown.gif

και θα πρέπει ΕΜΕΙΣ να μπαίνουμε κάθε φορά στον κόπο, να αντικρούουμε τις ανακρίβειες edit mod. που μας παραθέτεις ...

Προσωπικά χαίρομαι να μπαίνω στον κόπο να αντικρούω τις ανακρίβειες edit mod. που μας παράθεσες στο πρώτο post του thread.

Που είναι κακός ο διάλογος και που είναι κακό να ψάχνεις για να καταλήξεις σε μια κοινή συνισταμένη αν είναι εφικτό μετά από έλεγχο των στοιχείων που παρέθεσε ένας συνομιλητής σου?

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

και για να μην συνεχίσω αυτή την κουβέντα, περιμένω τις παραπομπές ....

dropdown.gif

μου βάζεις στο στόμα λέξεις που δεν έχω καν πει

ΠΟΥ, ΠΟΤΕ και ΠΟΙΟΝ έχω προτρέψει να μπει στο αεροπλάνο και να πάει στον Καναδά ;;;;;

ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΑΚΑ? Εγώ με αυτά που έγραψες ψήθηκα να πάω whistler πάντως ίσως τα γράφεις πιο καλά από φαντάζεσαι

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Το καινούριο φρούτο σε αυτήν την συζήτηση είναι πως με το τεχνητό χιόνι θα ενισχύσουμε το πνεύμα των χριστουγέννων !

Κοιτάξτε να δειτε , δεν θέλει πολύ φιλολογία αναφορικά με το θέμα της αγοράς και αυτών που εμπλέκονται επιχειρηματικά. Είναι κρίμα δεν λέω για την κάτω βόλτα που έχει πάρει όντως η αγορά κυρίως γιατί πλέον ο καιρός ΔΕΝ μας κάνει την χάρη. Εχω φιλους που εμπλέκονται άμεσα και στεναχωριέμαι για αυτούς γιατί ξέρω οτι αγαπουν αυτό που κάνουν και επένδυσαν περιουσίες. Ξέρω όμως βέβαια και άλλους μεγαλο-επιχειρηματίες τους οποιους ΔΕΝ λυπάμε καθόλου για το "παγωτό " που έφαγαν...

Αυτό που πρέπει να γίνει στην αγορά είναι προσαρμογή στις νέες συνθήκες και την αποδοχή τους. Το τεχνητό χιόνι δεν μπορεί να φέρει ή να διατηρήσει την κινηση στην αγορά ψηλά, καθότι πολυπαραγοντικό φαινόμενο το στραπάτσο της. Η αγορά μπορεί να σωθεί με τις ανάλογες μετατροπές. Υπάρχει ήδη μια συστράτευση για τον προσανατολισμό σε άλλου είδους δραστηριότητες και στις οποίες εμπλέκονται επιχειρηματικά επαγγελματίες με ανοιχτό μυαλο.

Να σας ρωτήσω κάτι άλλο; Πως νομίζεται οτι ειναι το σκι σε τεχνητό χιόνι; Εχετε κάνει όλοι σας; Πόσο νομίζεται οτι διαφέρει από το σκι σε παγωμένη πίστα 9 η ώρα το πρωι μήνα Μαρτιο-Απρίλιο βάση των ελληνικών συνθηκών;

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Eίπα υποκριτική συμπεριφορά το άνθρωπος που έχει γυρίσει την Ελλάδα με τζιπάρες 200 φορές από άκρη σε άκρη για να δει όμορφη θέα να απαγορεύει σε άλλους το να βάλουν τεχνητό για να κάνουν σκι. Είπα υποκριτικό το να μη θες να μπει νέο λιφτ και τεχνητό εδώ και να εκθειάζεις προτρέποντας μας να μπούμε στα αεροπλάνα πάμε το φοβερά οικολογικό χιονοδρομικό στον Καναδά που έχει θερίσει κάμποσα στρέματα δάσους, έχει διαλύσει κάμποσα πρώην ρέματα και φυσικά βαράει κάργα τεχνητό.

Φυσικά είναι ψέμα για τα μικρόβια και φυσικά είναι ψέμα για τα χημικά και φυσικά είναι ψέμα η τόσο μεγάλη σπατάλη νερού

Μια χαρά συμμαζέυονται αν βγεις από τον μικρόκοσμό που αθωώνει εσένα ότι και αν κάνεις και ενοχοποιεί τους άλλους ότι και αν κάνουν

"Είμαι οικολόγος αλλάαααα ε όχι και σε αυτά που κάνω εγώ να εξετάζω αν μολύνουν το περιβάλλον" αυτό καταγγέλω στα γραφόμενά σου μιας και έχεις επιλέξει να χαρακτηρίζεις ότι κάνουν οι άλλοι με τόσο σκληρές και απόλυτες εκφράσεις. Αυτά οδηγούν σε λανθασμένη παρουσίαση των προφανώς κρίσιμων περιβαλλοντικών θεμάτων από εσένα

αλλά ξεκινώ ένα θρεντ, μπαίνει ένας τύπος (ΜΙΚ) μέσα και αρχίζει τις μπούρδες και τις ανακρίβειες,

γ@μ@ει όλη την συζήτηση και μετά τα ακούμε κιόλας ...

Όχι φίλε. Ξεκινάς ένα thread με μπούρδες, ανακρίβειες, υποκρισίες και ψέματα και όσο έχουμε δημοκρατία θα δεχτείς να ακούσεις και την άλλη άποψη.

Αν δεν θες μπορείς να κάνεις hidden και να μη βλέπεις ότι γράφω. Αν θες υπερασπίζεσαι και συζητάς τα όσα γράφεις. Η επιλογή είναι δικιά σου και η δημοκρατία όλων.

Και το δικαίωμα να κάνουμε επιτέλους ένα "μη λάθος" με τεχνητό, μεγάλο, σε σημείο με πολύ χιόνι χιονοδρομικό στην Ελλάδα έχω κάθε δικαίωμα να το συζητάω όσο θέλω.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Να σας ρωτήσω κάτι άλλο; Πως νομίζεται οτι ειναι το σκι σε τεχνητό χιόνι; Εχετε κάνει όλοι σας; Πόσο νομίζεται οτι διαφέρει από το σκι σε παγωμένη πίστα 9 η ώρα το πρωι μήνα Μαρτιο-Απρίλιο βάση των ελληνικών συνθηκών;

Το τεχνητό είναι συνήθως σφιχτό χιόνι και πιο δύσκολο από το φρέσκο φυσικό για τους μέτριους χιονοδρόμους. Είναι όμως προτιμότερο από το τίποτα.

Είναι απίστευτο να έχουμε τόσα βουνά στην νότια Ελλάδα με ικανοποιητική χιονοκάλυψη και να μην μπορούμε να έχουμε ένα με αναβατήρες στα σωστά σημεία και βοήθεια από το τεχνητό. Το αντίστοιχο του να έχουμε εκατοντάδες χιλιόμετρα ακτογραμμών και ούτε μια μαρίνα για σκάφη γιατί θέλουμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον.

Το μέτρο μπορεί να χαθεί και από τις δυο πλευρές.

Νίφει!

ΜΙΚ εδώ είσαι λάθος , για πολλούς μα πολλούς λόγους. Σε αυτο το θρεντ όντως είναι μπουρδολογία το επιχειρημά σου περι υποκρισίας , το έχουμε αναλύσει ουκ ολίγες φορές αλλά το προσπερνάς και αυτό είναι πολύ κουραστικό πράγμα για κάποιον που ξεσκίζεται να παρουσιάζει με μεθοδικότητα τις αποψεις του.

ΑΝ θα πρέπει αντικρούσεις σε βάθος το νόημα του αρχικού ποστ θα πρέπει να πράξεις ανάλογα μεθοδικά. Αν σε κουράζει να είσαι μεθοδικός θα πρέπεις στην διατύπωση απόψεων να είσαι πιο επιφυλακτικός γιατί αλλιώς μέμφεσαι τον κόπο του αρχικού ποστερ να παρουσιάσει ένα θέμα.

ΕΔΩ έχεις ΑΔΙΚΟ.

Edited by Fidelio

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Όχι φίλε. Ξεκινάς ένα thread με μπούρδες, ανακρίβειες, υποκρισίες και ψέματα και όσο έχουμε δημοκρατία θα δεχτείς να ακούσεις και την άλλη άποψη.

ακούω τα πάντα, ακούω όλες τις απόψεις

ζητάω όμως τα στοιχεία που μου δίνεις ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ και όχι βγαλμένα από το μυαλό σου ...

ό,τι έχω γράψει εδώ μέσα (μπούρδες και ανακρίβειες κατ' εσένα ...) συνοδεύεται από τις αντίστοιχες παραπομπές

και το ιδιο ζητώ να κάνουν οι συνομιλητές μου

:angry::P :P

Edited by panpanou

dropdown.gif

RolfBuerki_Page_1.jpg

δείτε αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση εδώ

dropdown.gif

Να δώσω ένα παράδειγμα ανακρίβειας που δημοσιεύτηκε για την δημιουργία εντυπώσεων;

Πρόσεξε , ΔΕΝ είπα οτι είναι μάταιες οι ΑΠΕ , είπα έμεσα οτι αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν συμπληρωματικα στις συμβατικές. Αυτό γιατί οι ΑΠΕ ΔΕΝ μπορούν να ακολουθήσουν τους ρυθμους ανάπτυξης, με αποτέλεσμα ΟΣΑ ανεμιστήρια βάζει ο ΜΙΚ στα βουνά , ΤΟΣΟ οι ανάγκες θα αυξάνονται. Το αποτέλεσμα θα είναι φουτουριστικό :

anemogenitries.jpg

Τι όμορφο θέαμα ε;

Νίφει!

Να δώσω ένα παράδειγμα ανακρίβειας που δημοσιεύτηκε για την δημιουργία εντυπώσεων;

δεν ανάρτησα εγώ την φωτό, την έβαλε ο Χρηστος, αλλά δεν απέχει πολύ από την αλήθεια ...

Δεν ανοιγει ρε Πανο :P

ανοίγει Γιώργο ... :P:angry:

Edited by panpanou

dropdown.gif

δεν ανάρτησα εγώ την φωτό, την έβαλε ο Χρηστος, αλλά δεν απέχει πολύ από την αλήθεια ...

Δεν απέχει απλώς, δεν έχει καμία απολύτως επαφή. Κανένα αιολικό πάρκο δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει με τις γεννήτριες τόσο κοντά η μια στην άλλη.

Είναι κακό σημάδι όταν είσαι προετοιμασμένος να κάνεις παραχωρήσεις στην λογική σου για να προωθήσεις το argument. :angry:

Παρόμοιες αστείες photoshopιές είχαν κυκλοφορήσει για να τρομάξουν τον κόσμο και να εναντιωθεί στην δημιουργία αιολικού πάρκου σε ένα από τα νησιά μας.

Νίφει!

@Lappas:

επειδή αναφέρθηκες στην φωτό του Fidelio, με την υποσημείωση για "ανακρίβειες που δημιουργούν εντυπώσεις"

περιμένω κι εγώ τις αντίστοιχες παραπομπές απ' όσα μας έχει γράψει ο ΜΙΚ ...

αν δεν τις δημοσιεύσει και δεν τεκμηριώσει όσα έγραψε, τότε το μισό θρεντ πάει κατά διαόλου,

διότι είναι ΓΕΜΑΤΟ ανακρίβειες ... (μη πω και μπ .... και σε βάλω σε έξτρα κόπο .... :P:angry: )

dropdown.gif

πάω να κάνω ... ενεργοβόρα ιστιοπλοία .... :angry:

YΓ: και επειδή δεν φυσάει θα κάνω .... ένα κρύο ωραίο μπάνιο .... :P

Edited by panpanou

dropdown.gif

Η photo νομίζω οτι κάνει ΜΠΑΜ οτι ειναι Photoσοπιά ,όπως κάνει ΜΠΑΜ και το χιουμοριστικό ύφος στο νόημα της διατυπωσής μου για αλογιστη επέκταση των αιολικων πάρκων.

Εχει σημασία αν θα μπουν οι ανεμογενητριες σε σειρά ή σε ζυγούς όταν δεν ξέρουμε πότε και που θα σταματήσουμε να τις βάζουμε;

Ακριβώς αυτό ειναι και το νόημα της θεματολογίας περι τεχνητου χιονιου. Μόνο που σε οτι αφορά το τεχνητό χιόνι δεν μιλάμε στην βάση του ενεργειακου προβλήματος του πλανητη , αλλά στην μάταιη κ@υλα μας να θέλουμε να κάνουμε σκι σε ένα περιβαλλον που πλέον τείνει να το απορρίψει...

Edited by Fidelio

Εχει σημασία αν θα μπουν οι ανεμογενητριες σε σειρά ή σε ζυγούς όταν δεν ξέρουμε πότε και που θα σταματήσουμε να τις βάζουμε;

Ακριβώς αυτό ειναι και το νόημα της θεματολογίας περι τεχνητου χιονιου. Μόνο που σε οτι αφορά το τεχνητό χιόνι δεν μιλάμε στην βάση του ενεργειακου προβλήματος του πλανητη , αλλά στην μάταιη κ@υλα μας να θέλουμε να κάνουμε σκι σε ένα περιβαλλον που πλέον τείνει να το απορρίψει...

Αυτό είναι το νόημα και για μένα...

Λατρεύω το σκι, αλλά θέλω να το κάνω όταν γίνεται, χωρίς να χρησιμοποιούμε τεχνητό χιόνι...γιγαντιαία κλιματιστικά και θόλους πιθανόν στο μέλλον...

Αυτό που μετράει στο σπορ για μένα και για πάρα πολλούς άλλους, είναι να είμαστε στο ΦΥΣΙΚΟ περιβάλλον του βουνού, όσο αυτό είναι δυνατόν, με την μικρότερη αλλοίωση από δρόμους, κτίσματα και λιφτ.

Το τεχνητό χιόνι είναι πολύ μέτριο ποιοτικά και ποτέ δεν θα πήγαινα να κάνω σκι σε κέντρο που στηρίζεται σε αυτό, αλλά είναι και ανήθικο πλέον με τα περιβαλλοντικά προβλήματα να συσσωρεύονται...

Οι ανεμογεννήτριες δεν είναι η λύση, ούτε πρόκειται να δούμε ποτέ μείωση της παραγόμενης ενέργειας από λιγνίτη και άλλα ορυκτά καύσιμα, αν δεν δούμε αλλαγή συνηθειών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η τοποθέτηση δε σε κορυφογραμμές είναι τρομερή αλλοίωση του περιβάλλοντος και της αισθητικής των βουνών μας, που είναι τα τελευταία φυσικά καταφύγια του πλανήτη...

Το ορειβατικό σκι σε συνδυασμό με κάποια λιφτ προώθησης στη βάση του χιονιού, σε ορισμένα πάντα μέρη είναι η χιονοδρομική άποψη μου σε ένα καλύτερο μέλλον, για όλους τους ζώντες οργανισμούς του πλανήτη...

Το ορειβατικό σκι σε συνδυασμό με κάποια λιφτ προώθησης στη βάση του χιονιού, σε ορισμένα πάντα μέρη είναι η χιονοδρομική άποψη μου σε ένα καλύτερο μέλλον, για όλους τους ζώντες οργανισμούς του πλανήτη...

Loui συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και μακάρι να γίνει έτσι. Από την άλλη πόσοι από τους σύυγχρονους πελάτες χιονοδρομικού θα μπουν στη διαδικασία να κάνουν ορειβατικό? Και να στο πάω στο πιο extreme. Εγώ λέω ότι πρέπει να απαγορευτεί και το λίφτ στην βάση και να επιτερέπεται μόνο το snowkite. Αν έχει αέρα αναβείτε στο βουνό αν δεν έχει γιατί να μολύνουμε το περιβάλλον με λιφτ στα παρθένα βουνά για να κάνεις εσύ ορειβατικό? Και γιατί να επιτρέπεται να πάρεις το αμάξι σου να πας για snowkite ή ορειβατικό. Περπατώντας μόνο. Για τί να μολύνουμε το περιβάλλον για να δεις ωραία θέα?

Μήπως κάπου στη μέση είναι το σωστό? Και κάπου που να μπορείς να ανέβεις με λιφτ στη κορφή και τα υπόλοιπα βουνά κανέναν λιφτ? Every meter best

Επίσης αν δούμε αλλαγή συνηθειών και μείωση κατανάλωσης ενέργειας πως προτείνεις να παράγουμε ακόμα και αυτό το ρεύμα? Απάντα στο άλλο thread αν θες αυτό έχει περάσει πολλά το καημένο.

Ο σύγχρονος κάτοικος μεγάλης πόλης προκαλεί περίπου 1000πλάσια σπατάλη νερού.

http://www.chnep.org/moreinfo/water_conservation_facts.htm

ΔΙΑΒΑΣΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ

QUOTE (ΜΙΚ @ Dec 2 2011, 09:38 AM)

Το κρέας είναι τεκμηριωμένα έγκλημα καθώς για την παραγωγή καθε κιλού κρέατος θέλουμε 20-200 λίτρα νερό

31. How much water does it take to process a pound of meat? 3.6 gallons

36. How much water does it take to process one barrel of beer? 1,500 gallons

32. How much water does it take to process 1 chicken? 11.6 gallons

30. What is the total amount of water used to manufacture a new car, including new tires? 39,090 gallons per car

42. How much water does it take to refine one barrel of crude oil? 1,851 gallons

47. How much water is used during the growing/production of a chicken? 400 gallons

"Producing a certain quantity of food in meat requires much more water than producing the same amount of food in grain.[11]

According to the vegetarian author John Robbins, it roughly takes 60, 108, 168, and 229 pounds of water to produce a pound of potatoes, wheat, corn and rice respectively. He reports that a pound of beef however, requires 12,000 gallons of water.[12]

David Pimentel explained of his calculations that:

The data we had indicated that a beef animal consumed 100 kg of hay and 4 kg of grain per 1 kg of beef produced. Using the basic rule that it takes about 1,000 liters of water to produce 1 kg of hay and grain, thus about 100,000 liters were required to produce the 1 kg of beef."

[13]

http://www.peta.org/issues/animals-used-fo...-resources.aspx

It takes more than 2,400 gallons of water to produce 1 pound of meat, while growing 1 pound of wheat only requires 25 gallons. You save more water by not eating a pound of meat than you do by not showering for six months! A totally vegan diet requires only 300 gallons of water per day, while a typical meat-eating diet requires more than 4,000 gallons of water per day.

QUOTE (ΜΙΚ @ Dec 4 2011, 10:51 AM)

Το χόμπι του σκι ευθύνεται για εκπομπές του θερμοκηπίου Χ και σπατάλη νερού Ψ.

Το τεχνητό χιόνι ευθύνεται για εκπομπές αερίου του θερμοκηπίου 0,05Χ και σπατάλη νερού 0,1Ψ.

Όπως ξέρεις για κάθε χιλιόμετρο να πας για σκι εκπέμπεις 200-300g CO2. 400χλμ δεν απέχει ο Παρνασσός?

200.000 επισκέπτες δεν είχε ο Παρνασσός? Για κάνε τη πράξη

Για κάνε τη πράξη αν απέχουμε 2.000 χλμ από το πλησιέστερο χιονοδρομικό.

Να το κλέισουμε ένα μέσο νούμερο 250kg ανά άτομο ανά μέρα σκι?

Είπαμε πέρσι το les arcs έκαψε 20.000MWh και ανάλογα με τη σεζόν ένα μέσο μέγεθος για χκ 30-50χλμ είναι 5-10.000ΜWh. Aν το παράγαμε από ΑΠΕ φυσικά και οι εκπομπές του θερμοκηπίου του θα ήταν 0 αλλά ακόμα και με σημερινά μέσα μεγέθη κάνε τις πράξεις http://www.sciencedaily.com/releases/2007/...71114163448.htm

http://www.iea.org/co2highlights/co2highlights.pdf

http://www.parliament.uk/documents/post/postpn268.pdf

QUOTE (ΜΙΚ @ Dec 4 2011, 10:51 AM)

Χωρίς υπερβολή οι μπριζόλες που καταναλώνονται στις ταβέρνες της Αράχωβας ευθύνονται για σπατάλη νερού ίση με το αν γίνει το τεχνητό του Παρνασσού.

Δες παραπάνω

QUOTE (ΜΙΚ @ Dec 4 2011, 06:45 PM)

Προτείνω σε όλα τα Ελληνικά χιονοδρομικά να μπει τεχνητό αλλά να έχει ο κάθε ένας δικαίωμα να ανέβει 3 φορές το χρόνο για σκι (αν ανέβαινε 15). Φυσικά απαγορεύεται να πας Άλπεις και πάνω από όλα μη μου πεις ότι οδηγείς για να πάς να κάπου να τρέξεις.

Έτσι θα σώσουμε το περιβάλλον 70% από τη ζημιά που προκαλούμε για το χόμπι μας και όχι να βρίσκουμε τους ευκολους στόχους.

Δες παραπάνω

QUOTE (ΜΙΚ @ Dec 7 2011, 11:55 AM)

Οι εκπομπές ρύπων που έχει το "οικολογικό" Α380 της Emirates για μια πτήση από την Αθήνα στο Πεκίνο μέσω dubai (777 ανταπόκριση και Α380 μετά) για να μεταφέρει 300 - 450 επιβάτες είναι περίπου 40.000.000 gCO2. οπότε 40 τόννοι

Επιμένω στο παραπάνω. Τίποτε άλλο "ατεκμηρίωτο"?

Εσύ θα τεκμηριώσεις από που και ως που έχουν μικρόβια και χημικά τα νέα συστήματα κανονιών χιονιού?

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

OK εντάξει κατάλαβα ....

για να καταλάβεις κι εσύ την αξιοπιστία όσων μας λες ....

μας γράφεις (χωρίς να αναφέρεις τη προέλευση ή τη πηγή)

" ... 31. How much water does it take to process a pound of meat? 3.6 gallons ..."

λίγο πιο κάτω γράφεις για ένα συγγραφέα που αναφέρει (που ;:D

" ... He reports that a pound of beef however, requires 12,000 gallons of water ..."

και το site της peta.org στο οποίο μας παραπέμπεις, αναφέρει

" ... It takes more than 2,400 gallons of water to produce 1 pound of meat ..."

αποφάσισε και ξαναέλα ....

υποθέτω ότι έχεις κάνει ΕΣΤΩ και μιά εργασία σε πανεπιστήμιο στη ζωή σου ...

υποθέτω θα σου είπαν ότι το να googlάρεις και να αραδιάζεις χύμα ΔΕΝ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πηγή για references ...

τα 2 pdf αρχεία που παραθέτεις (Carbon Footprint και CO2 Εmissions from Fuel Combustion,

τα είδα, τα ξεφύλισα, είναι αποδεκτή βιβλιογραφία, αλλά δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν με αυτά που σε ρωτούν εδώ μέσα ...

dropdown.gif