Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
OldSpy

χ.κ. Καλαβρύτων 2012 - 2013

Recommended Posts

οι συνθηκες που επικρατουσαν σημερα ηταν οπως ακριβως τις περιεγραψε ο κωστας (hellbent). ανεβηκαμε στο βουνο με την προσδοκια να ειναι ανοιχτη η αγκυρα με σκοπο να φαμε τις πουδρες απο τις προηγουμενες χιονοπτωσεις αλλα το βουνο ειχε αλλα σχεδια.τεσπα συμβαινουν αυτα. κι εγω συμφωνω πως καλα εκαναν και δεν εδωσαν την αγκυρα. φυσαγε..

η αναζητηση για την υπερμερα συνεχιζεται!! :D

• Like 3

Αγαπητέ Χρήστο και χωρίς κανένα μα κανένα ίχνος ειρωνίας απλά θέλω να μάθω το νούμερο ασφαλής λειτουργίας της Αγκυρας από αέρα για να μην έχω παράλογα αιτήματα ποτέ ξανά

Δεν έχω να σας προσάψω κάτι σε αυτό είμαι σίγουρος ότι κάνετε πολύ καλά αν δεν σας φαίνεται ασφαλής η λειτουργία της άγκυρας.

Ξέρω ότι η ασφάλεια είναι πάνω από όλα και στον Παρνασσό έχω δώσει 5 φορές συμβουλή απευθείας στους υπεύθυνους να κλείσει λιφτ, είτε σαν άτυπα συνεργαζόμενος με το ΧΚΠ είτε απλά σαν πελάτης.

Ποτέ δεν σας έχω κατηγορήσει ότι δεν είχε πολύ αέρα και σήμερα προφανώς είχε. Πέρσι μόνο μια μέρα που δεν είχε μου απάντησες ότι απλά ήταν θαμμένη και έλειξε το θέμα

Δεν τα έχω με εσάς τα έχω με το ότι έχετε ένα τόσο όμορφο βουνό και δεν μπορούμε να χαρουμε τις πλαγιές του. Η ταπεινή μου άποψη είναι ότι τα Καλάβρυτα πρέπει και μπορούν να τοποθετήσουν ένα φθηνό μεταχειρισμένο συρόμενο στο κομμάτι του ΑΥγού χωρίς να κοπεί κανένα δέντρο

Edited by ΜΙΚ
  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

την απάντηση για τον αέρα την έδωσε ο hellbent.

στα εκδοτήρια έλεγαν λόγω αέρα.

Δηλαδή , 3 άτομα εμείς που μας είπαν για προετοιμασία , μας βγάζετε η κουφούς η ψεύτες!!!

Εγώ δεν ξέρω αν πάνω είχε αέρα η δεν είχε, λέω μόνο ότι έτσι μας είπαν στα εκδοτήρια. Καλό είναι να προσέχουμε όλοι πως διατυπώνουμε τις απαντήσεις μας

Edited by alebpan
  • Like 1

Στο απέναντι χιονοδρομικό ποιά εναέρια δούλευαν και μέχρι τι ώρα;

Ξέρει κάποιος να μας ενημερώσει;

Δεν πειράζει μετά το παγωτό που φάγαμε σήμερα την άλλη εβδομάδα αυθημερόν Παρνασσό, τι να κάνουμε κάπου πρεπει να κανουμε σκι και θα κάνουμε.

• Like 1

9-2-05020.jpg

εμένα προσωπικά τα λιφτ που έχει το βουνό μου αρκούν και ας δουλεύουν όποτε δεν έχει αέρα , δεν θέλω άλλα συρματόσχοινα στο βουνό. από την άλλη υπάρχουν που υπάρχουν ας τα δουλεύουμε όσο καλύτερα και όσο περισσότερο γίνεται όταν είναι εφικτό από θέμα καιρού. χωρίς να θέλω να υποτιμήσω κανέναν δεν μπορώ να μην δεχτώ όσα λέει ο Αποστόλης και ο Κώστας που γνωρίζω προσωπικά.τώρα αν οι κοπέλες συνήθισαν να λένε στα εκδοτήρια πως προετοιμάζονται είναι λογικό να μπερδεύεται η γλώσσα αφού το έλεγαν τόσες μέρες.

• Like 5

Το επαναλαμβάνω χθες εδιναν την αγκυρα ανοιχτή ή κάνω λάθος;

Σήμερα μας είπαν η Στύγα δεν ανοίγει (το ξέραμε) και ή άγκυρα ήταν σε φαση πρετοιμασίας. Για αέρα δεν μας είπαν τίποτα. Και κάτω εκεί που είμασταν δεν φαινόταν να έχει τον τρομερό αέρα.

Ισως να πρέπει να μάθω πολλά περισσότερα απο τα βουνά μας ποτέ δεν ξερεις.

Ισως και κάποιοι σε τέτοιες ημέρες θα πρέπει να ενημερώνουν πολύ καλύτερα και ποιο αντικειμενικά.

9-2-05020.jpg

Στο απέναντι χιονοδρομικό ποιά εναέρια δούλευαν και μέχρι τι ώρα;

Ξέρει κάποιος να μας ενημερώσει;

Γιώργο τα συρόμενα και τα εναέρια του ΧΚΠ έχουν ως όριο αέρα ένα νούμερο που περιμένω άδεια να σου κοινοποιήσω ακριβώς το οποίο είναι κάπου ανάμεσα στα 45 ριπες 65 και 60 ριπές 90.

Μη συγκρίνεις τα εναέρια με τα συρόμενα και δεν έχει καμία σημασία ποια εναέρια δούλευαν χτες. Ο Ηρακλής έχει κλειστό τερματικό , ξύλινο προστατευτικό στην κρίσιμη κολώνα και χειριστή στην κορφή και το συνδετικό, Βάκχος, το 7, ο Αίολος και η 6 έχουν μια κολώνα στην οποία αν περνάει το καρεκλάκι με ασφάλεια μπορεί να δουλέψει όλο με ασφάλεια καθώς και χειριστή με κουμπί.

Ο Ηρακλής αν δεν είχε κλειστό τερματικό και το ξύλινο προστατευτικό φέτος θα ήταν κλειστό άλλες 10 μέρες. Πρώτα κλείνει η 6 και το συνδετικό και μετά ο Ηρακλής.

Για τα εναέρια το θέμα είναι απλό. Άνθρωπος που ξέρει το πως κουνιέται η καρέκλα σε κάθε αέρα και την έχει δει χιλιάδες ώρες να δουλεύει, την κοιτάζει όλη μέρα και ξέρει πότε αρχίζει να υπάρχει υποψία ότι καρέκλα θα βρει κολώνα. Ενημερώνει, κλείνει η επιβίβαση και κλείνει το λιφτ πολύ πριν αρχίσουν τα αυτόματα να βγάζουν εκτός το σύστημα, χωρίς να σημαίνει ότι δεν έχουν επέμβει και τα αυτόματα κάποιες φορές(με κάποια επιφύλαξη αυτό, έχω ακούσει ότι έχουν επέμβει αυτόματα θα το επιβεβαιώσω).

Το Αυγό μη το ψάχνεις είναι επιστήμη και πολλές φορές έχει κατέβει με συνοδούς το κάθε αυγό με vhf να περνάει και να σταματάει κολώνα κολώνα. Κάποιος μου είπε ότι οι Γάλλοι είχαν πει μέχρι 60 αλλά όποιος έχει πάει Παρνασσό ξέρει ότι έχει ανέβει με πολύ πάνω από 60.

Επίσης δεν έχει καμία σχέση ο αέρας στην κορφή της Άγκυρας με τον αέρα στην κορφή του Ηρακλή, μην αμφιβάλλεις ότι το πρώτο χτες είχε διπλάσιο αέρα το έχω δει συχνά.

Αν συγκρίνεις συρόμενα ουσιαστικά δύο συρόμενα πιάνουν αυτό το νούμερο συχνά ο Διας και ο Οδυσσέας. Και ο Περικής και η 10 και η 14 και ο Τηλέμαχος αν πιάνουν τόσο αέρα είναι ήδη κλειστό το βουνό από το Αυγό. Σε όλα είναι χαλασμένα τα ανεμόμετρα.

Επειδή δεν έχει σπιτάκι στην κορφή κάποιες ελάχιστες φορές το ΧΚΠ "τραβάει στα άκρα" τη λειτουργία του συρόμενου με πιστέρ στην κορφή ο οποίος με vhf είναι σαν να έχει αυτός το κουμπί στο χέρι και να το κλείνει όταν ένα πιατάκι πάει για κολώνα. Φυσικά δεν υπάρχει ίχνος θέματος ασφάλειας, ποτέ δεν έχει κινδυνέψει ασφάλεια χιονοδρόμου.

Υπάρχουν και τα αυτόματα συστήματα τα οποία τα κλείνουν μόλις διαβάσουν ότι πιατάκι βγαίνει από κάποια όρια που έχει ενσωματωμένα. Το Σάββατο πχ όσο κόβαμε την πίττα δοκίμασαν να ανοίξουν συρόμενο και αμέσως κατάλαβαν ότι τσάμπα κόπος το βγάζει συνέχεια εκτός.

Αν και είναι θέμα και σε καταλαβαίνω απόλυτα δεν χάθηκε και ο κόσμος αν δυο κοπέλες κάτω άργησαν να ενημερωθούν ότι λόγω αέρα δεν δουλέυει η Άγκυρα, χτες πρέπει να φύσαγε πάρα πολύ ψηλά.

Θανάση διαφωνώ απόλυτα μαζί σου και πιστεύω ότι η μάχη των Ελληνικών χιονοδρομικών πρέπει να είναι να αποδείξουν ότι λειτουργούν σχεδόν όλες τις μέρες του χειμώνα με ποιοτικό σκι. Και ειδικά τα Καλάβρυτα με τα δέντρα μπορούν να το προσφέρουν. Θα τα πούμε στη Στύγα με επιχειρήματα πούδρας.

Γιώργο στο Μαίναλο μέχρι πόσο το δουλεύατε?

Χρήστο στα Καλάβρυτα μέχρι πόσο δουλεύει?

Με τιμή

Ξερόλας (google wikipedia και τηλέφωνο στον Γαβρηιλίδη)

Edited by ΜΙΚ
  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Μιχάλη στο Μαίναλο μετρημένες ριπές απο το σταθμο την περασμένη εβδομάδα στο πλατό 96 χλμ και δούλευαν . Σίγουρα στην κορυφή θα είχε παραπάνω .

9-2-05020.jpg

καλύτερα να λείπουν οι ειρωνίες
Καλύτερα να λείπουν οι εξυπνάδες. Το τί είναι ''ειρωνία'' μπορούμε να το αντιληφθούμε οι περισσότεροι εδώ μέσα. Το ερώτημα του Μιχάλη είναι σαφές και καίριο, αφού από την απάντηση του αρκετοί από εμάς θα βοηθηθούμε να προγραμματίζουμε με μεγαλύτερη σιγουριά τις επισκέψεις μας στον Χελμό.

Διακρίνω εκνευρισμό Μιχαλάκη ή ιδέα μου είναι ; Δέν μας βγαίνει φέτος ο καιρός έτσι ;

• Like 5

Όπα ρε παιδιά, για να τα βάλουμε κάτω τα πράγματα. Είναι άτιμος τούτος ο ΝΝΔ που έχει βγάλει την τελευταία βδομάδα. Μιχάλη δεν λέγαμε προχθές ότι ο τερματικός της αγκυρας είναι φάτσα ΝΔ και σε ρωτούσα τι και πως για τον αέρα που πιθανώς θα βγάλει και ότι χτυπαει κατευθείαν εκεί πάνω. Δεν λέγαμε ότι προφανώς θα πρέπει να υπολογίσουμε πέντε φορές μεγαλύτερες ριπές λόγο του ότι ο αέρας που έρχεται από την κοιλάδα στους Λουσούς ίσως παρουσιάζει φαινόμενο venturi αφού συμπιέζεται και ενισχύεται καθώς χτυπαει στο βουνό και ανεβαίνει προς την κορυφή. Καταλήξαμε ότι η άγκυρες θα χορεύουν πεντοζάλη το ΣΚ. Και η άγκυρες είναι μεγάλο μαραφέτι 1Χ1,5 μέτρο μήκος δεν είναι πιατάκια. Αν η αναστολή της αγκυρας οφείλεται στον αέρα τότε έχει καλώς.

Υπάρχει η υποψία όμως ότι κάποιες φορές δεν ανοίγουν και ιδιαίτερα καθημερινές ειτε διότι δεν έχει κόσμο είτε διότι δεν βάζουν προσωπικό να δουλέψει. Τα καλά των προηγούμενων δηλαδή. Βάζουν ένα άτομο με το σπασμένο χέρι να ξεχιονίζει ο οποίος φυσικά δεν προλαβαίνει. Η δικαιολογία τα έχει θάψει δεν υπάρχει Χρήστο kapten.

Αύριο ή μεθαύριο καλυτέρα κύριοι του ΧΚΚ που από ότι βλέπουμε ο αέρας θα αποδυναμωθεί σημαντικά και που σκοπεύουμε να πάρουμε άδειες και να κάνουμε δριμύτατη επιδρομή στο βουνό θα ανοίξετε την άγκυρα; Ο αέρας θα είναι ασθενής καθαρός βοριάς 2 bf/ 10km δηλαδή ούτε που θα αγγίζει τον τερματικό της αγκυρουλας. Δεν νομίζω να πέσουν τόσο έξω τα προγνωστικά και να σηκώσει θύελλα. Θα έχει βάλει όμως ένα μέτρο χιόνι. Την πέμπτη θα ανοίξετε η θα ξεχιονίζετε. Την Παρασκευή θα ανοίξετε ή θα ξεχιονίζετε πάλι. Ή λέτε καλύτερα να το αφήσετε για ΣΚ για να κόψετε περισσότερες καρτούλες. Αναμένουμε απάντηση όχι του τύπου ‘’εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν’’ θα είναι πλέων κοροϊδία.

Edited by Wipika
  • Like 3

Εγω απο την άλλη θα ρωτήσω αν η χθεσινή μέρα ήταν Σαββατοκύριακα θα δούλευαν οι αναβατήρες ή δεν θα δούλευαν ;

Οχι τίποτε αλλο αλλα για να ξέρουμε και πόσο κορόιδα μπορεί να είμαστε

9-2-05020.jpg

Πάντως χθες οι ριπές του αέρα κατά διαστήματα ειδικά στα εκτεθημένα σημεία ήταν αρκετά δυνατές. Γενικά άσχημη μέρα με αερόμπικ και συζήτηση με τα λοκάλια. Υπομονή.

Τι να πω για τις ριπες , για τον αέρα , για την ομίχλη, για τη σαφή και εμπεριστατωμένη ενοιμερωση , φανταστική η χθεσινή μέρα στο ΧΚ

Παγωτό χονακι στο πατάρι .

• Like 1

Α.Χ.Χ.Μ=Ανένταχτοι Χιονοδρόμοι Χιονοδρομικού Μαινάλου!

www.freeride.gr

Πιστεύετε οτι δέν θέλουν να λειτουργούν το χ/κ ενώ υπάρχει η δυνατότητα ;

Εγώ δέν το πιστεύω. Μου φαίνεται παράλογο να μπορεί να δουλέψει το κέντρο και να μήν το δουλεύουν. Τί λόγο μπορεί να έχουν ρε παιδιά σ' ένα χ/κ να μήν το λειτουργούν ;

• Like 4

όταν δεν είναι παγωμένοι οι αναβατήρες δουλεύουν και με ελάχιστο κόσμο . το έχω δει πολλές φορές με τα μάτια μου . αν είναι να μείνει κλειστός αναβατήρας από έλλειψη προσέλευσης να είστε σίγουροι πως θα υπάρχει από πριν ενημέρωση .

Παιδιά ότι και να λέμε όλοι έχουν δίκαιο. Και οι μεν και οι δε. Το θέμα είναι ότι το πεδίο είναι περιορισμένο και εκτεθειμένο στα φαινόμενα με ελάχιστες εναλλακτικές. Αυτές τις εναλλακτικές πρέπει να εντοπίσει το μαστερ πλαν, να μεγαλώσει το χιονοδρομικό και να δίνει πίστες που δεν θα είναι εκτεθειμένες στα καιρικά φαινόμενα. Όχι μόνον φέτος αλλά και πέρσι ένεκα των φαινομένων βλέπε αέρας πόσα έσοδα έχασαν? Είναι πλέον φανερό ότι το υπάρχον πεδίο σχεδιάστικε χωρίς καμία μελέτη, απλώς πακτώσαμε κάτι πυλώνες και τέλος. Υπάρχει χώρος στο ''αυγό'' για αξιόλογες σε μήκος πίστες που θα αποσυμφωρήσει άγκυρα και στίγα σε μέρες κοσμοσυρροής ,αρκεί να υπάρχει βούληση και κανά ευρουλάκι. Τώρα ότι δεν θέλουν να πατήσουν τις πίστες ,νομίζω ότι μέχρι τώρα άλλα δείγματα έχει δείξει το χιονοδρομικό.....Για τον αέρα όμως είναι καθαρά θέμα μελέτης και τοποθέτησης των λιφτ , όπου μπορούν βέβαια αυτά να μπούν.Υπομονή και εγκράτεια ...θα τσουλίσουμε....

• Like 5

Υπάρχει αυτή η νοοτροπία λειτουργίας, πως όταν δεν έχει πολύ κόσμο καλό ειναι αν μπορούν να μην δουλεύουν οι αναβατήτες όπως και όταν πρέπει. Για πολλούς λόγους. Επειδή η μέση αγορά που αφορά το κέντρο δεν έχει απαιτήσεις τότε η 5 10 φωνές που παραπονιούντε δεν έχουν ισχύ. Το κέντρο έτσι δουλευε και έτσι θα δουλεύει γιατί ο κόσμος που ανεβαίνει επάνω δεν παει για σκι, παει για καφέ , για να τσουλήσει και για να δει καμιά χαζογκόμενα να τραγουδάει στο σαλέ ...Αυτά θέλει ο κόσμος, τι νομίζετε.Γιατί παραπονιέστε λοιπον; Δεν το ξέρετε; Ορειβατικό και άγιος ο θεός - ανυπομονώ να κατέβω (jim ανέβηκα θεσσαλονικη και αυτήν την φορά ξανακατεβαίνω μόνος μου, θα στήσω σκηνή στο βουνό - επιτέλους θα κάνω σκι....)

Edited by Fidelio
  • Like 1

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

...

Υπάρχει η υποψία όμως ότι κάποιες φορές δεν ανοίγουν και ιδιαίτερα καθημερινές

ειτε διότι δεν έχει κόσμο...

...

Τρύφωνα, το παραπάνω δεν ισχύει,

και το γράφω κατηγορηματικά.

Μπορώ να σας το επιβεβαιώσω και με φωτογραφίες.

Υπήρχαν μέρες (καθημερινές) που κανένα SkiBus δεν είχε ανέβει,

και ήμασταν καμιά 100στη νοματαίοι πάνω στο βουνό

και όλα ήταν ΑΝΟΙΧΤΑ.

Πάνε πολλά χρόνια που έμενε κλειστός αναβατήρας,

αυτός τη Δάφνης, τις καθημερινές καθαρά για λόγους οικονομίας.

...

είτε διότι δεν βάζουν προσωπικό να δουλέψει...

Βάζουν ένα άτομο με το σπασμένο χέρι να ξεχιονίζει

ο οποίος φυσικά δεν προλαβαίνει.

...

Προσωπική μου άποψη.

Είναι δεδομένη η έλλειψη "χεριών" τις "δύσκολες μέρες",

ώστε να ξεχώσουν άμεσα αναβατήρες, πυλώνες κ.λπ....

Σε καμία περίπτωση όμως, δεν στάθηκε αυτό αφορμή,

η μη επάνδρωση κάποιου αναβατήρα με χειριστές,

για να μην δοθεί αυτός σε λειτουργία.

Το είχα παλιότερα αντιμετωπίσει όμως, καθημερινές,

και σε άλλα χιονοδρομικά, κατά το παρελθόν.

Σχετικά με τα στοιχεία που ζητάτε (όρια ανέμου κ.λπ.)

δεν έχετε παρά να στείλετε σχετικό e-mail στο χιονοδρομικό.

Εάν δεν σας απαντήσουν, και μάλιστα ο αρμόδιος σε αυτό το τομέα

ρίξτε το κράξιμό σας. Αν δε θα σας αρκεί η απάντηση που θα λάβετε

είναι άλλο πράγμα.

Με την προσωπική μου εμπειρία, και απαντήσεις έχω λάβει

και πολλές σκέψεις ιδέες προτάσεις μας υοθετήθικαν

με το παραπάνω τρόπο.

Τα παιδιά του κέντρου που μας ενημερώνουν στο forum μας

μέσα από το λογαριασμό του χ.κ.

(*άσχετος αν σε πολλούς δεν αρκεί

ή δεν αρέσει η όποια πληροφόρηση μας παρέχουν...)

δεν υποχρεούνται να απαντάνε στα ερωτήματα που τους θέτουμε.

Για αυτό το λόγο υπάρχουν από κάτω, στην υπογραφή τους,

και σχετικά άλλα links που μπορούμε να θέσουμε τα ερωτήματα μας

ή να έχουμε κάποια παραπάνω ενημέρωση.

Ας κρατήσουμε λιγάκι τα όποια νεύρα μας,

δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα,

γιατί δεν θέλουμε από την *ενημέρωση που μας παρέχετε

να το κάνουμε για άλλη μια χρονιά προσωπικό ζήτημα,

ζημιώνοντας τόσο εμάς, τα μέλη του forum του Ε.Σ.ΤΟΥ.Χ.

όσο και το ίδιο το χιονοδρομικό.

Επίσης, υπάρχει άλλο σχετικό thread που έχει να κάνει

με συγκρίσεις μεταξύ χιονοδρομικών.

Είναι ανούσιο, κατά τη γνώμη μου, κάθε λίγο και λιγάκι

να αναφέρουμε το τι & πως γίνεται σε κάθε άλλο χ.κ.

ή το πιο θα προτιμήσουμε για τις μελλοντικές μας επισκέψεις.

Κάτι που φυσικά θα ΄θελα να ισχύει

για όλα τα threads των χιονοδρομικών

στο forum μας.

Υ.Γ.: Το σερί με τα άσχημα Σ/Κ... βλέπω να συνεχίζετε..

• Like 2

Υπάρχει η υποψία όμως ότι κάποιες φορές δεν ανοίγουν και

ιδιαίτερα καθημερινές ειτε διότι δεν έχει κόσμο....

Παλαιότερα μπορεί να το έκαναν.

Πλέον, αυτό δεν ισχύει.

Δευτέρα - Τρίτη - Τετάρτη, την περασμένη εβδομάδα,

ήμασταν πάνω στο βουνό. Σύνολο, να ήμασταν 100 άτομα

όλα κ όλα. Και όμως, οι αναβατήρες ήταν ΟΛΟΙ ανοιχτοί.

• Like 1

moments

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

Γιώργο, πριν αντιπαραθέσω τις απόψεις μου να σου ξεκαθαρίσω δύο πράγματα ως βάση για τη συνέχεια :

1. Το αλάθητο δέν το έχει ούτε το χ/κ Καλαβρύτων, ούτε ο Πάπας.

2. Μας έχουν ανάγκη, δέν τους έχουμε. Σκληρό για κάποιους, αλλά πραγματικότητα. Ζούμε και χωρίς χ/κ Καλαβρύτων. Αυτό χωρίς εμάς, υπάρχει ;

Προσωπική μου άποψη.

για να μην δοθεί αυτός σε λειτουργία

Αυτό είναι σεβαστό. Πολλοί όμως δέν θέλουν (κακώς για μένα) να παραδεχθούν οτι είναι μία πραγματικότητα.

Σχετικά με τα στοιχεία που ζητάτε (όρια ανέμου κ.λπ.)

δεν έχετε παρά να στείλετε σχετικό e-mail στο χιονοδρομικό.

Εάν δεν σας απαντήσουν, και μάλιστα ο αρμόδιος σε αυτό το τομέα

ρίξτε το κράξιμό σας. Αν δε θα σας αρκεί η απάντηση που θα λάβετε

είναι άλλο πράγμα

Όχι δέν υποχρεούμαστε να στείλουμε email, από τη στιγμή που το χ/κ Καλαβρύτων εμπλέκεται σε διάλογο στο forum μας. Θα το ρωτάμε από εδώ. Δέν κατάλαβα... τί φοβάται ; Να απαντήσει δημόσια ; Γιατί ; Κρύβει κάτι ; Ή δέν έχει απαντήσεις ;

Τα παιδιά του κέντρου που μας ενημερώνουν στο forum μας

μέσα από το λογαριασμό του χ.κ. δεν υποχρεούνται να απαντάνε στα ερωτήματα που τους θέτουμε

Να με συμπαθάς, αλλά εάν δέν υποχρεούται σε ενημέρωση ένας εκπρόσωπος τύπου τότε με τί ασχολείται ; Εάν δέν του αρέσει ή δεν έχει τις γνώσεις, ας μήν αναλαμβάνει τέτοια θέση. Αν όμως συμμετέχει σε διαδικτυακό διάλογο, τότε θα αναλαμβάνει και την ευθύνη των γραφομένων του και ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να δίνει απαντήσεις. Τα πρέπει του καθενός τίθενται σε προσωπικό επίπεδο. Όταν έχεις μία θέση τα δεδομένα αλλάζουν. Εκεί αφήνεις το εγώ σου στην άκρη.

Εάν από την άλλη δεχθούμε οτι δέν υποχρεούται να συνδιαλέγεται μαζί μας, τότε να μήν πετάει και εξυπνάδες προς τα μέλη του forum. Ας διαλέξει... του δίνουμε αυτό το δικαίωμα.

Τελειώνοντας Γιώργο, προσωπικά δέν έχω νεύρα ούτε με το χ/κ Καλαβρύτων, ούτε με κάποιον και ιδίως με ανθρώπους που δέν γνωρίζω. Δέν ανέχομαι όμως σπόντες για τα μέλη του forum και του συλλόγου μας από κανέναν, ιδίως όταν δεν στοιχειοθετείται τέτοια συμπεριφορά. Εάν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, μπορούμε να το επιτύχουμε αποδίδοντας τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Μόνο εμείς όμως θα είμαστε δίκαιοι ; Οι άλλοι μονά ζυγά δικά τους ;

• Like 3

Προσωπική μου άποψη.

για να μην δοθεί αυτός σε λειτουργία.

Το είχα παλιότερα αντιμετωπίσει όμως, καθημερινές,

και σε άλλα χιονοδρομικά, κατά το παρελθόν.

Με συγχωρείς Γιώργο μου αλλά δεν υπάρχει πουθενά κράξιμο. Υπάρχει προβληματισμός και ερωτηματικά. 100 νοματαίοι που ήσασταν είναι πολύς ο κόσμος. Αν δεν άνοιγαν για 100 ατομα και ο καιρός ήταν super θα πέφτανε 100 γιαούρτια. Ξέρεις τι είναι 100 γιαουρτια σε μια μούρη. Λες ότι η έλλειψη προσωπικού είναι δεδομένη τις δύσκολες μέρες. Γιατί να είναι δεδομένη ; Για λόγους οικονομίας και επειδή κανείς δεν θα πάει να ξεθάψει άμεσα και σε άσχημες καιρικές συνθήκες με τα κουπόνια που τους δίνουν για μισθό. Άρα αυτό που λες παραπάνω δεν ισχύει αφού είναι δεδομένη η μη επαρκής επάνδρωση του αναβατήρα πως γίνεται να μην είναι αυτό η αφορμή για να μη λειτουργήσει.

Εμείς αγαπάμε τον Χελμό και το ski στο Χελμό. Δεν πάμε πάνω για καφέ και τυρόπιτα ούτε για τις τραγουδίστριες, είμαστε ψώνια πάμε μόνο για ski. Ξεκινάμε το ski στις 9 και τελειώνουμε στις 4 άρα θέλουμε τα lift ανοιχτά. Πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχουμε και εμείς πέρα απο την κυρίως μάζα. Εγώ για παράδειγμα ήμουν το Σάββατο το πρωί στα εκδοτήρια και περίμενα μέχρι τις 10 και δεν άνοιξε. Κατανόησα ότι όντως είχε πολυ αέρα και έφυγα για Μαίναλο. Την Παρασκευή όμως που θέλω να πάω στο Χελμό και δεν θα έχει αέρα αλλά θα χιονίζει πες μου γιατί δεν θα ανοίξει. Αυτήν την απάντηση ζήτησα πολύ ευγενικά απο τον Χρηστο που ναι δεν ειναι υποχρεωμένος να απαντήσει αλλά ίσως εχει την ευγενή διάθεση να μας εξηγήσει ώστε να καταλάβουμε και να ξέρουμε να μη χαλάμε τζαμπα βενζίνες

Edited by Wipika
  • Like 4

Το ΧΚΚ έχει αποδείξει πέρσι και φέτος ότι όλα τα λιφτ ανοίγουν κάθε μέρα αν είναι ασφαλές, είναι ξεθαμμένα, ξεπαγωμένα και δεν έχει αέρα. Όσοι εργάζονται η προσωπική μου άποψη είναι ότι κάνουν ότι μπορούν να τα ξεπαγώσουν και να τα ετοιμάσουν. Έχω μια μικρή ένσταση στη σειρά ξεπαγώματος αλλά δεν έχω αλάθητο μπορεί και να λέω μπαρούφες

Να προσθέσω σε αυτά που λέει ο Αλέξης ο οποίος το συνοψίσε τέλεια, ότι το αλάθητο δεν το έχουν ούτε οι πελάτες και πολλές φορές όταν κάποιος γράφει κάτι λάθος εδώ μέσα για το ΧΚΚ και ο Alcatraz και πολλοί άλλοι υπερασπίζονται το ΧΚΚ.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Μιχάλη, ξέρεις πολύ καλά -και το ξέρουν όλοι όσοι μας παρακολουθούν- οτι όταν πρέπει να υποστηρίξουμε ένα χ/κ, το κάνουμε χωρίς δεύτερη σκέψη, και καλά κάνουμε. Έχουμε κάποιον λόγο να είμαστε αρνητικά διακείμενοι σ' ένα χ/κ ; Επιδιώκουμε κάτι κακό ;

Υπάρχει βέβαια μία λεπτομέρεια (όχι τόσο ασήμαντη). Η θέση/στάση/συμπεριφορά του καθενός εξ ημών, και η θέση του συλλόγου. Να μήν διαφεύγει από το μυαλό οποιουδήποτε πως ο σύλλογός μας το μόνο που ''κοιτάζει'' είναι το καλό των χ/κ. Η εύρυθμη και ασφαλής λειτουργία των.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...