NERAJOURI 128 Report post Posted February 23, 2013 οσο κ να εξηγεις σε καποιον....αμα γυρναει κ σου λεει....ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ,ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΚΙ.....παρε κ καταλαβε ποσο νιονιο εχει!!!!! εδω τους τα εξηγω εγω,εδω κ 2 μερες κ υπαρχουν ατομα εδω μεσα που με κοροιδευουν κ μιλανε ειρωνικα. τους εξηγεις οτι υπαρχει μια σειρα πραγματων που γινονται...κατι σαν μπουσουλας κ σε αυτοι λενε τα δικα τους,απλα να λενε. τους εξηγεις οτι το βουνο εχει φαει το 3πλασιο χιονι απο περσι κ σου κατεβαζουν αναλυσεις πυρηνικης φυσικης. τους ενημερωνεις με οσο τον δυνατον καλυτερη ενημερωση για βουνο το κ παλι δεν ικανοποιουνται τους δινεις μια ωρα παραταση μερα καθημερινη (μιλαω για την τεταρτη) κ το προσπερνανε...το κανουν γαργαρα τους λες ασπρο....λενε μαυρο τους λες ξερολες κ χαιρονται. σηκωθειτε απτο καναπε σας κ ελατε να κανετε κανα σκι στο χελμο να δειτε απο κοντα το βουνο μπας κ καταλαβετε τι εστι χελμος.οσο κ να γκρινιαζετε ομως το χιονοδρομικο εχει μια σειρα...που αλλα χρονια πριν δεν ειχε. το χιονοδρομικο σοβαρευτηκε. το χιονοδρομικο δυναμωσε κ αυτο ποναει!!!!!! Share this post Link to post Share on other sites
Jokey 126 Report post Posted February 23, 2013 @the priest Μακάρι από εμένα να μας κουράζεις συχνά γιατί από όσα διάβασα κατάλαβα πως έχω να κάνω με άνθρωπο που ξέρει καλά το βουνό . Όλοι μας εσάς χρειαζόμαστε για να καταλάβουμε τι γίνεται στο βουνό . Είναι λογικό να υπάρχουν απορίες και ακόμα καλύτερο άνθρωποι που όταν βρίσκουν χρόνο να μπορούν να σου εξηγήσουν μια φωτο η μια κατάσταση καλύτερα .Γνωρίζεις με ποια σειρά γίνεται η αποκατάσταση του κέντρου ? Η προτεραιότητα για παράδειγμα είναι το πάρκο η η στύγα ? 3 Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted February 23, 2013 ... Καλησπέρα, επειδή διαβάζω και ξαναδιαβάζω και βλέπω οτι μένουν αναπάντητα ερωτήματα ή λανθασμένα απαντημένα ερωτήματα, προτιμώ να σχολιάσω αυτό το κείμενο.... ... ... μπορεί και να κούρασα, αλλά μάλλον θα κουράσω και άλλο. Φιλικά ... Καλησπέρα & καλώς όρισες στο forum του Ε.Σ.ΤΟΥ.Χ. H τοποθέτηση σου είναι ουσιαστική και λύνει πολλές απορίες που δικαίως μας είχαν δημιουργηθεί ως πελάτες. Να ξέρεις ότι κανένας σοβαρός χιονοδρόμος δεν κατηγόρησε για τεμπελιά ή ανικανότητα κανέναν εργαζόμενο του χιονοδρομικού. Γνωρίζουμε καλά υπό ποιες συνθήκες εργάζονται, αλλά και το πως αμείβονται για αυτό. Κατανοούμε ότι και τα διαθέσιμα μέσα (μηχανήματα) και τα "λίγα χέρια" κάνουν τα πράγματα δυσκολότερα. Ξαναλέω όμως, ότι το μεγάλο χαρτί του χιονοδρομικού είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του. Υπάρχουν όμως φορές που το φιλότιμο, σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες κάποιων ημερών, δεν αρκούν. Εδώ θα πρέπει το χιονοδρομικό να δώσει λύση. Είναι κρίμα, πρώτα απ΄ όλα για τους ίδιους τους εργαζόμενους, να βλέπουν τις προσπάθειές τους να μην πιάνουν τόπο και να φεύγουν από το χιονοδρομικό δυσαρεστημένοι πελάτες. Περιμένουμε και άλλες τέτοιες τοποθετήσεις σου. Αν θες δώσε και μια απάντηση στο παρακάτω: ... Πόσα χρήματα λέτε να χρειαζόντουσαν για να ανέβαινε το προσωπικό εκχιονισμού 2 ώρες νωρίτερα ? 300€ 4 χειριστές ρατρακ, λέω τώρα δεν ξέρω... Πόσα χρήματα θα χάσει το χιονοδρομικό από αυτούς που περάσαν χάλια και θα αργήσουν να ξαναέρθουν ? ... Αν και έχεις ήδη απαντήσει ότι το προσωπικό ήδη είχε ανέβει από νωρίς, και για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν το βράδυ, διαφωνείς ότι το χιονοδρομικό χρειάζεται να επανδρωθεί με περισσότερους εργαζόμενους? Γιατί αν όντως αρκούσε το υπάρχων προσωπικό, δεν θα χρειαζόταν να βαράνε 12ώρα κάποιοι. ... παρ' όλα αυτά έμειναν στο τιμόνι πάνω απο 12 ώρες συνεχόμενες. κάποιοι άλλοι όταν ξέθαβαν τους σταθμούς έπρεπε να κάνουν την δουλειά τους έτσι ώστε... ... Και δυστυχώς κάποιοι επάνω βαράνε 12ώρα συνέχεια, λόγω μη άλλης εναλλακτικής λύσης. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν κάτω στο Δήμο, εκεί που παίρνονται όλες οι σημαντικές αποφάσεις για το χιονοδρομικό, ότι για να έχεις έσοδα θα πρέπει και να δώσεις €€. Δε γίνεται να κόβεις εργατοώρες για να μη μπεις μέσα ως επιχείρηση, γιατί κινδυνεύεις πλέον να συμβεί αυτό που περιγράφει ο Κώστας: ... Θα χάσει χρήματα το χιονοδρομικό από αυτούς που περάσαν χάλια και θα αργήσουν να ξαναέρθουν... ... Από τα Καλάβρυτα μας διαβάζουν αρκετοί. Δεν θα ήθελα σε καμιά περίπτωση να αρκεστούν μερικοί στο ότι έγινε, ήταν μόνο λόγο καιρικών συνθηκών. 3 «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
over-poulover 7,010 Report post Posted February 23, 2013 μπορεί και να κούρασα αλλά μάλλον θα κουράσω και άλλο φιλικα Καλώς ήρθες στην παρέα μας the Priest! Πραγματικά, πολύ ουσιαστική η τοποθέτησή σου και σε ευχαριστούμε για αυτό. Ελπίζω να συνεχίσεις να μας κουράζεις.... 1 moments ...Have a nice day before a bastard comes and fucks it up... Λίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?! Share this post Link to post Share on other sites
xristos77 254 Report post Posted February 23, 2013 ΦΙΛΕ " the priest" μακαρι να ενημερωναν ολοι οπως εσυ, το μηνυμα σου ειναι η καλυτερη απαντηση στο φιλο νερατζουρι για το πως πρεπει να απαντας σε λογικους ανθρωπους οι οποιοι απλα αισθανονται οτι εξαπατηθηκαν με την ενημερωση που ειχαν απο το χιονοδρομικο 2 Share this post Link to post Share on other sites
Hellbent 4,782 Report post Posted February 23, 2013 (edited) εννοειτε οτι πρωτα ετοιμαζεται το θετις διοτι δεν ειναι ολοι του δικου σου επιπεδου..εσυ μπορει να θελεις την αγκυρα αλλα πανε και αλλοι για σκι οι οποιοι δεν ξερουν τι σημαινει η λεξη.. Δεν καταλαβαινω γιατι εννοειται........... Οι αρχαριοι ειχαν την επιλογη του Αχιλλεα και της Δαφνης και του baby Oι ανω του μετριου σκιερ δεν ειχαν καμια επιλογη μεχρι τις 12 Γιατι οι αρχαριοι πρεπει να παρουν και την Θετιδα πρωτα Μου φαινεται παραλογο εκτος και αν εκεινη τη μερα στο βουνο ηταν 200 αρχαριοι και 20 "καλοι" χιονοδρομοι. Η φωτο παντως μαλλον το αναποδο δειχνει Αν συνεχισεται με αυτη την τακτικη στο μελον θα εχεται μονο αρχαριους στο βουνο αλλα και αυτοι καποια στιγμη θα αναιβουν επιπεδο και τι θα κανετε τοτε ? Για τα υπολοιπα δεν μπορω να πω κατι γιατι δεν ημουν εκει Το μικρο ρατρακ ηταν σιγουρα σωστη επιλογη για το ξεχιονισμα της αφετηριας της αρτεμης Και για να τελειωσω, απο οσο ξερω τα σοβαρα χιονοδρομικα ξεχιονιζουν το βραδυ και εν ωρα χιονοπτωσης το ιδιο πραμα ειναι να ξεχιονισεις 3 περασματα απο μισο μετρο χιονι την φορα και το ιδιο 1 περασμα με εναμιση μετρο στο τελος μαζεμενο και πολυ βαρυτερο πιο πολυ πετρελαιο θα καψεις στην δευτερη περιπτωση Αν επικρατουν πραγματικα ακραια καιρικα φαινομενα βεβαια, η ασφαλεια των εργαζομενων μετραει πανω απο ολα Edited February 24, 2013 by Hellbent 6 Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted February 24, 2013 ιδια απορια και εγω με τον hellbent.μιλατε συνεχεια για τους αρχαριους σκιερ.οταν εχεις δωσει το μισο κατω χιονοδρομικο η θετις ειναι η απολυτη υπερβολη.γτ εχεις μια φαιδρα απο την αλλη μερια που ειναι πισταρα για τον καθε αρχαριο.τι να παω να κανω λοιπον στα 300 μ της θετιδας? τωρα για το θεμα προετοιμασιας του κεντρου,δεν μπορεις να ζητας 25 ευρω το σκ οταν εχω κανει παρασκευη με 30 στο κιτσμπουιλ(εχω και το εισητηριο για οποιος δεν πιστευει),και να μην εχεις πληρη λειτουργια. και κατι τελευταιο στον νερατζουρι που απο τον τροπο που γραφει εχω συμπερανει οτι μιλαμε για εναν εφηβο η διαφορετικα για εναν ενηλικα χωρις καμια παιδεια.λες οτι την τεταρτη εδωσε το κεντρο μια ωρα παραπανω λες και κανατε το κατι τρομερο.φυσικα και ειναι στα θετικα η παραπανω λειτουργια του κεντρου,αλλα για ισοφαρισεις τις τοσες χαμενες μερες που εχεις φετος θα επρεπε να δουλευεις καθε μερα παραπανω για τον κοσμο που εχει κανει τοσα χλμ να ερθει επειδη εβγαλες την ανακοινωση. και στο λεω εγω που δεν εχω κανενα οφελος η ζημεια απο τα καλαβριτα αφου δεν κανω εκει σκι,δεν ειμαι δλδ ενας πελατης απελπισμενος που του εχετε φαει και καναδυο εισητηρια. 1 Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted February 24, 2013 (edited) the priest καταρχάς και εγώ χαίρομαι που συμμετέχεις δημιουργικά στον διάλογο. Μήπως μπορείς να ρίξει μια ματιά στα παρακάτω που έχω ρωτήσει... "Οι κανόνες που γράφεις παραπάνω, η ταπεινή μου προσωπική άποψη είναι ότι είναι λάθος. Θέλουμε ανοιχτή την άγκυρα όσο πιο γρήγορα γίνεται και πίστεψέ με δεν είμαι ο μόνος που το λέει. Ας μείνει η Θέτις και η Δάφνη ή ο Αχιλλέας κλειστός αρκεί να ανοίξει η Άρτεμης. Μπορεί εσύ να θες κάτι άλλο εγώ αυτό θέλω. Με πιο σκεπτικό κρατάς τις μεγάλες πλαγιές του βουνού κλειστές για να δώσεις τις μικρές ή ακόμα χειρότερα δυο λιφτ στην ίδια πλαγια? Δεύτερον επειδή έχω δει με τα ματάκια μου να δουλεύουν τη Στύγα καμιά δεκαριά άτομα όσο 2-3 δουλεύουν την Άρτεμη, έχω μυωπία? Τρίτον σε παραπέμπω σε post του President, του Mainalo και άλλων στις προηγούμενες σελίδες και στο thread του ΧΚΠ να δεις ότι σε κάποια βουνά δουλεύουν και το βράδυ και κρατάνε το βουνό ανοιχτό ενώ χιονίζει. Λες "από τις 6 το πρωί". Έλα μου ντε που στα άλλα βουνά είναι σερί όλο το βράδυ. Τα Καλάβρυτα έχουν κάτι το ιδιαίτερο πχ αρκούδες ή κάτι άλλο και δεν δουλεύει κανένας το βράδυ με κακοκαιρία? Τέλος εσύ είσαι ευχαριστημένος με το να σου γράφουν "σε λειτουργία η Άρτεμις" και να φτάνεις και να βλέπεις όπως εσύ λες μια βάση του λιφτ θαμμένη στο χιόνι, για τέταρτη φορά φέτος?" Και ακόμα αν έχεις χρόνο...Έχει συμβεί φέτος να αργήσει να ανοίξει η Άγκυρα Παρασκευή επειδή έπεσαν πολλές δυνάμεις του χιονοδρομικού προκειμένου να τσουλήσει η Στύγα για να απολάυσουν οι χιονοδρόμοι που θα ανέβαιναν την επόμενη, με συνέπεια να χάσουν ώρες σκι οι χιονοδρόμοι που ανέβηκαν την ίδια? Υπάρχει "θέληση" στη διεύθυνση, "όλα προκειμένου να δώσουμε ανοιχτή στο snowreport τη Στύγα για αύριο"? Για τα σχόλια στον χάρτη πιστών σας διαφωνείς? Κρύψατε τις μπλε και τις καλές διαδρομές εκτός πίστας με αποτέλεσμα ο στόχος, που πρέπει να είναι μέτριοι σκιερ από το εξωτερικό, να βλέπουν τον χάρτη και να λένε "ούτε εκτός, ούτε μπλέ"? Ο δασικός δρόμος γιατί δεν πατιέται? Nerajouri το χιονοδρομικο σοβαρευτηκε. το χιονοδρομικο δυναμωσε κ αυτο ποναει!!!!!! Εάν ξέρεις κάποιον εδώ μέσα που τον ΠΟΝΑΕΙ που το χιονοδρομικό όπως έχω γράψει πιο πριν "δουλεύει πολύ καλύτερα από παλιά και καλύτερα από πέρσι" προφανώς με ένα pm στους admins μπορεί να λυθεί το πρόβλημα. Εγώ βλέπω ανθρώπους που ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΤΡΕΛΑ το ΥΠΕΡΣΚΙ που προσφέρει ο Χελμός και πονάνε μόνο όταν είναι κλειστό ένα λιφτ που πιστεύουν ότι θα έπρεπε να είναι ανοιχτό. Ναι με πονάει να είναι κλειστή η Άγκυρα για να ανοίξει η Θέτις. Πολύ γιατί πιστεύω ότι είναι βλακεία. Ακόμα μεγάλύτερη βλακεία πιστεύω είναι να ανοίγεις και τον Ερμή και τη Δάφνη και να κρατάς κλειστή την άγκυρα. Άνοιξε ένα από τα δύο. Όσο με πονάει να περιμένω με τις ώρες εγώ που πήρα το ρίσκο μου σας τίμησα πλήρωσα και ήρθα, να περιμένω ανοίξουν 3 άτομα την Άρτεμη για να δουλεύουν 10 άτομα την Στύγα που θα ανοίξει αύριο. Και ακόμα περισσότερο με πονάει ο ηλίθιος που έβαλε την Στύγα την Άρτεμη και τη Δάφνη σε τόσο λάθος σημεία χωρίς εναλλακτική για τις ίδιες πλαγιές, και δεν έχω δει το χιονοδρομικό να βγει να το παραδεχθεί τόσα χρόνια. Κλειστά ΚΑΙ σήμερα. Πάνω από όλα όμως με πονάει που το Δ.Σ. του Δήμου και οι κάτοικοι των Καλαβρύτων δεν βοηθούν καθόλου το χιονοδρομικό και νομίζουν ότι όλα είναι καλά. Α και να μη ξεχάσω πόσο πονάει το δάσος με το αλάτι που ρίχνετε για να ανέβουν τα γίδια χωρίς αλυσίδες Και με πονάει (εκτός αν το κάνετε για να κάνουμε γυμναστική) να σπρώχνω στον δασικό επειδή δεν τον πατήσατε Edited February 24, 2013 by ΜΙΚ 2 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
ΔΗΜΗΤΡΗΣ 581 Report post Posted February 24, 2013 Μιλάμε για αδυναμίες δεκαετιών πλέον για την εύρυθμη λειτουργία του Χ.Κ.Κ, και λάθη που το ακολουθούν από την αρχή της λειτουργίας του,(Σχεδιασμός κ.τ.λ.). Ό,τι έχουν γίνει βήματα μπροστά όλοι πιστεύω εδώ μέσα το έχουν καταλάβει. Μικρά όμως για το εύρος του χιονοδρομικού. Αν μπορούσαμε να είχαμε τουλάχιστον κάποια ενημέρωση για το τί περιλαμβάνεται στο master plan αυτό ίσως θα μας βοηθούσε. Όπως επίσης ελπίζω οι μελετητές που ανέλαβαν την εκπόνησή του να χαράμισαν και λίγο χρόνο σε μια μικρή έρευνα στα λίγα σαιτ που υπάρχουν στην Ελλάδα όπου διάφοροι ''αρρωστημένοι'' χιονοδρόμοι καταγράφουν τις απόψεις τους για την καλή ή κακή λειτουργία του χιονοδρομικού. Αν αυτές οι απόψεις μπορούν να δέσουν και μελετητικά τότε σίγουρα η συμετοχή μας εδώ μέσα με τις αντιπαραθέσεις μας μόνον θετικά μπορεί να προσφέρουν στην λειτουργία του. Η καλή πρόθεση των περισσοτέρω από εδώ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη γιατί η αγάπη που τρέφουμε για την χιονοδρομία είναι ανιδιοτελής , ίσως να μην έχουμε τεχνικές γνώσεις για την λειτουργία αλλά οι απόψεις που γράφονται με μορφή παραπόνων , αν αυτές στέκουν θα φανεί ελπίζω μέσα και από την μελέτη του master plan. Άλλωστε όλοι θέλουμε και αποσκοπούμε στο ίδιο αποτέλεσμα .............. 5 Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted February 24, 2013 (edited) οσο κ να εξηγεις σε καποιον....αμα γυρναει κ σου λεει....ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ,ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΚΙ.....παρε κ καταλαβε ποσο νιονιο εχει!!!!! εδω τους τα εξηγω εγω,εδω κ 2 μερες κ υπαρχουν ατομα εδω μεσα που με κοροιδευουν κ μιλανε ειρωνικα. τους εξηγεις οτι υπαρχει μια σειρα πραγματων που γινονται...κατι σαν μπουσουλας κ σε αυτοι λενε τα δικα τους,απλα να λενε. τους εξηγεις οτι το βουνο εχει φαει το 3πλασιο χιονι απο περσι κ σου κατεβαζουν αναλυσεις πυρηνικης φυσικης. τους ενημερωνεις με οσο τον δυνατον καλυτερη ενημερωση για βουνο το κ παλι δεν ικανοποιουνται τους δινεις μια ωρα παραταση μερα καθημερινη (μιλαω για την τεταρτη) κ το προσπερνανε...το κανουν γαργαρα τους λες ασπρο....λενε μαυρο τους λες ξερολες κ χαιρονται. σηκωθειτε απτο καναπε σας κ ελατε να κανετε κανα σκι στο χελμο να δειτε απο κοντα το βουνο μπας κ καταλαβετε τι εστι χελμος.οσο κ να γκρινιαζετε ομως το χιονοδρομικο εχει μια σειρα...που αλλα χρονια πριν δεν ειχε. το χιονοδρομικο σοβαρευτηκε. το χιονοδρομικο δυναμωσε κ αυτο ποναει!!!!!! Έχεις εντελλώς αντιεπικοινωνιακό στυλ. Ακόμα και αν είχες 100% δίκιο δεν θα το βρεις με αυτόν τον τρόπο. Ένα χιονοδρομικό υπάρχει για να λειτουργεί. Οι δυσκολίες που υπάρχουν, αφορούν την ιδιοκτησία και το προσωπικό που έχει προσληφθεί για να τις λύνει. Αν τα προβλήματα είναι άλυτα, αυτό δεν αφορά τον πελάτη. Από τον κακό καιρό πλήττονται και άλλοι πολλοί επαγγελματικοί κλάδοι. Δηλώστε αδυναμία λειτουργίας εκ των προτέρων και όχι εκ των υστέρων. Με το επικοινωνιακό σας παιχνίδι, χάσατε την αξιοπιστία σας. Ίσως το αποτέλεσμα να σας αδικεί, αλλά το στυλάκι σου όχι μόνο δεν αποδεικνύεται αυτό, ακριβώς το αντίθετο. Απλά τα πράγματα, εγώ που θέλω να κάνω σκι, ήρθα και δεν έκανα, δεν θα ξαναέρθω, θα πάω εκεί που κάνουν σκι. Όταν λύσετε τα ανυπέρβλητα προβλήματα σας, θα τα ξαναπούμε. Καλό κουράγιο. Τώρα το ποιους "πονάει" το χιονοδρομικό "που σοβαρεύτηκε"....... πάντως αυτοί που δεν έκαναν σκι και πλήρωσαν την ημερήσια κάρτα ή την ετήσια, σίγουρα τους ΠΟΝΕΣΕ! Αλλά όσο συνεχίζεται αυτός ο πόλεμος της "ατάκας", δεν θα δείτε προκοπή. Edited February 24, 2013 by mil 5 Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted February 24, 2013 καλησπερα,,επειδη διαβαζω και ξαναδιαβαζω και βλεπω οτι μενουν αναπαντητα ερωτηματα η λανθασμενα απαντημενα ερωτηματα προτιμω να σχολιασω αυτο το κειμενο μιας και ειναι λαθος να κρινουμε χωρις να ξερουμε..ετσι και αλιως δεν εχω να αποδειξω τιποτα αλλα απο τετοια ποστ ξεκιναει μια συζητηση που διημουργει λαθος εντυπωσεις.. "Φθάνουμε νωρίς και βλέπουμε μια πανέμορφη καλοκαιρινή μέρα και το χιονοδρομικό να λειτουργεί μόνο με τους κάτω αναβατήρες!" μεχρι τις 5-5.30 χιονιζε...μεχρι τις 6 ειχε ομιχλη..μετα ανοιξε ο καιρος...αυτο μας λυνει καποιες αποριες του τυπου "γιατι δεν ειχαν παει νωριτερα?η αν ειχαν παει γιατι δεν εκαναν τιποτα?" εννοειτε λειτουργει μονο με τους κατω αναβατηρες διοτι για να πας στους πανω πρεπει να ειναι ετοιμοι οι κατω...και οταν λεμε κατω εννοουμε ακομα και το baby lift στο οποιο δεν φαινοταν ουτε το συρματοσχοινο.. "Τα συνεργεία έφαγαν πολύ ώρα να ανοίξουν πρώτα τον αναβατήρα ΘΕΤΙΣ" πριν απο αυτον ειχαν προηγηθει ερμης,αχιλλεας,δαφνη...και οι πιστες τους...κατι που μαλλον δεν προλαβες να δεις,διοτι 60 ποντοι χιονι στην μεση του αχιλεα για ενα ρατρακ δεν ειναι τιποτα παρα ενα περασμα αλλα στην στροφη πχ του βιετναμ η στο ξεκινημα τις δαφνης 1 ειναι πανω απο 3 περασματα στο ιδιο σημειο.. "Στην ΑΓΚΥΡΑ δεν είχε γίνει τίποτα εκτός από τον πάτημα της διαδρομής των λίφτ το οποίο τελείωσε στις 10." το πατημα της διαδρομης των λιφτ με τοσο χιονι δεν γινεται ευκολα,,στο σημειο που ειναι τα ελατα το χιονι δεν ειναι 50 ποντοι,,,οταν στο παρκινκ ριχνει 50 ποντους εκει ειναι 1.5 μετρο,,εχεις δει ποσο χωμενα ηταν τα ελατα??δεν αρκει μονο ενα περασμα(και ειδικα οταν εχεις αγκυρες και συρματοσχοινο πανω απο το κεφαλι σου δεν οδηγεις σαν να εισαι στην εθνικη)και εννοειτε οτι πρωτα ετοιμαζεται το θετις διοτι δεν ειναι ολοι του δικου σου επιπεδου..εσυ μπορει να θελεις την αγκυρα αλλα πανε και αλλοι για σκι οι οποιοι δεν ξερουν τι σημαινει η λεξη.. "Ο κόσμος είχε κανει ήδη ουρές και τα ρατράκ που επιχειρούσαν στο ξεκίνημα της πάταγαν λίγα εκατοστά από τους χιονοδρόμους- μιλάμε για απαράδεκτες εικόνες!!" απαραδεκτο απο τους χιονοδρομους...απαραδεκτο...εσυ αν δεις στο δρομο 1 νταλικα να κανει μανουβρες η εναν εσκαφεα να δουλευει θα πας να χωθεις απο πισω να προσπερασεις???? για το φωτορομαντζο... 1 φωτογραφια απαντηθηκε 2 φωτογραφια θα απαντηθει στην 3 3 φωτογραφια.. επειδη εσυ τα βλεπεις να ξεκουραζονται δεν σημαινει οτι ειναι και ετσι..την αγκυρα την ξεχιονιζει στην δευτερη ενα μικρο ρατρακ για τον εξης λογο...διοτι δεν εχει βιντζι και ετσι μπορει να περναει αναμεσα στα ξυλα και κατω απο το συρματοσχοινο..οταν τελειωσε το μικρο με το πολυ χιονι ανελαβε το ποιο μεγαλο για το στρωσιμο..το ενα κοκκινο εκει δεν θα εκανε παρα μονο μεγαλυτερη ζημια και το αλλο ετοιμαζεται για την ολοημερη επεμβαση στην στυγα οπως και εγινε και το εχεις στην τελ σου φωτογραφια.. η ανθρωπινη πλευρα της υποθεσης ειναι οτι καποιοι πηγαν στις 3,,δουλευαν στο χιονι και στην ομιχλη και οταν ο καιρος καθαρισε ηταν σαν να μην εχουν κανει τιποτα,,,ξανα απο την αρχη...παρ ολα αυτα εμειναν στο τιμονι πανω απο 12 ωρες συνεχομενες..καποιοι αλλοι οταν ξεθαβαν τους σταθμους επρεπε να κανουν την δουλεια τους ετσι ωστε μην τυχον και πατησουν κανεναν "ανυπομονο χιονοδρομο",,ειχαν αγχος ειχαν πιεση,ειχαν ευθηνη.. μπορει και να κουρασα αλλα μαλλον θα κουρασω και αλλο φιλικα Δεν είμαι ο "αντιπροσωπευτικότερος" εδώ, αλλά σε καλοσωρίζω με χαρά. Δεν ξέρεις πόσο αναζητούμε μία "ήπια" ή "έντιμη" ενημέρωση. 5 Share this post Link to post Share on other sites
alebpan 66 Report post Posted February 24, 2013 (edited) the priest καλώς ήρθες στο φόρουμ και ήδη από την πρώτη σου ανάρτηση μας κάνεις να πιστεύουμε ότι θα μας προσφέρεις πολλά. Έχουμε ανάγκη από φωνές και ενημέρωση σαν την δική σου. Σε ευχαριστώ για την απαντήσεις σου αν και φοβάμαι ότι ενδεχομένως να παρεξήγησες μερικά από όσα έγραψα. Λέγοντας "Φθάνουμε νωρίς και βλέπουμε μια πανέμορφη καλοκαιρινή μέρα και το χιονοδρομικό να λειτουργεί μόνο με τους κάτω αναβατήρες!" απλά αναφέρω τις συνθήκες που επικρατούν την ώρα που φτάσαμε και τι λειτουργούσε.... αυτό μόνο και τίποτα άλλο. Δόξα το θεό αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να ανοίγουν πρώτα οι κάτω αναβατήρες! Σχετικά με το γιατί ανοίγει πρώτα η Θέτις και μετά η Άγκυρα να σου πώ ότι έχω άλλη άποψη και θεωρώ ότι οι αρχάριοι μπορούν να εξυπηρετηθούν σε πολλές άλλες πίστες και να ανοίξει πρώτα η Άγκυρα και μετά η Θέτις. Σε μια μέρα σας και αυτή που δεν υπάρχει πλήρη λειτουργικότητα πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν όλες οι κατηγορίες χιονοδρόμων ,αυτό λέμε και οι 2 αλλά την συγκεκριμένη ημέρα δυστυχώς το κέντρο σκέφτηκε μόνο τους αρχάριους. Για τα ρατράκ, το μικρό καλώς έκανε και καθάριζε δεν είπα το αντίθετο απλά ήθελα να δείξω ότι καθάρισε πρώτα την Θέτις. Την ώρα όμως που είχε καθαριστεί και δοθεί η Θέτις τα 2 κόκκινα ρατράκ είχαν παρκάρει και μετά από ώρα πήγαν να ξεχιονίσουν στην άγκυρα. Κατανοώ την προσπάθεια που χρειάζεται για να πατηθεί η ανάβαση της Άγκυρας , η οποία όπως απλά ανέφερα τελείωσε την ώρα που φτάναμε. Δεν το έγραψα σαν κριτική απλά το ανέφερα. Επίσης και με την τελευταία μου φωτογραφία ήθελα να κάνω σαφές την υπερπροσπάθεια των εργαζομένων την οποία αναγνωρίζουμε όλοι μας. Το γεγονός ότι κάποιοι είχαν κάτσει δίπλα και πίσω από τα ρατράκ το στηλιτεύω και εγώ , ήταν εντελώς λάθος η συμπεριφορά τους αλλά κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει και κάποιος πιστέρ εκεί να τους απομακρύνει. Συμφωνώ μαζί σου για τα θέματα κούρασης και άγχους και ευθύνης , αυτό λέω και εγώ γιατί επιτράπηκε σε μερικούς να είναι εκεί?? Και φυσικά για ακόμα μια φορά δεν συμφωνώ και δεν εγκρίνω την κίνηση των χιονοδρόμων να είναι τόσο κοντά στα μηχανήματα αφού δυσκόλευαν το έργο του καθαρισμού. Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι έχω γράψει καθαρά ότι δεν έχω τίποτα με τους εργαζόμενους αλλά με τον προγραμματισμό και τις επιλογές που έγιναν από την διοίκηση. Παρόλα αυτά και εσύ αλλά και ο nerajouri βάζετε θέματα εργαζομένων ..κανείς μας μα κανείς δεν έχει πεί το παραμικρό. Σας παρακαλώ αν θέλετε στις απαντήσεις σας να μην το μπερδευετε αυτό. Δεν υπάρχει καν θέμα μην το δημιουργούμε.Όλοι μας κατανοούμε και υποστηρίζουμε τις προσπάθειες των εργαζομένων. Δεν είδα όμως κανένα σχόλιο και καμία κατανόηση για όλους όσους πλήρωσαν 15 ευρώ , έκαναν εκατοντάδες χιλιόμετρα και στην ουσία στηρίζουν το κέντρο με τις επισκέψεις τους. Όλοι εμείς φίλε , είχαμε δεί το προηγούμενο βράδυ από την επίσημη ενημέρωση ότι θα είναι σε λειτουργία η Άγκυρα και όταν ανεβήκαμε την είδαμε χωμένη. Εσύ μας λές τώρα ότι ήταν έτοιμη αλλά χώθηκε το βράδυ?? Ακόμα και έτσι να είναι γιατί δεν άλλαξε η ενημέρωση και δεν ανακοινώθηκε?? Σύμφωνα με τα δικά σου λόγια υπήρχε κόσμος από τις 3 το πρωί στο κέντρο, οπότε υπήρχε και εικόνα του τι μπορεί να λειτουργήσει και τι όχι!! Άρα πάλι έχουμε λάθος αφού από τους υπέυθυνους δεν βγήκε στις 7 μια ανακοίνωση να ξέρουμε και εμείς. Η έστω και στις 8!! Πάλι θα ήταν ικανοποιητικό. Όπως και αν το δείς την ημέρα εκείνη είχαμε θέμα στο βουνό και ακόμα δεν έχω ακούσει μια καλή άποψη η γνώμη για το τί έφταιξε ακριβώς... ακούμε μόνο τι δεν έφταιξε και να σου πω ειλικρινά συμφωνώ μαζί σου. Να μάθουμε όμως και τι έφταιξε.... εκτός και αν όλα όσα έγιναν τα θεωρείτε φυσιολογικά..οπότε με αυτά τα δεδομένα δεν μπορούμε να συζητήσουμε...δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ. Edited February 24, 2013 by alebpan 3 Share this post Link to post Share on other sites
TEOXALANDRI 239 Report post Posted February 24, 2013 (edited) Φίλε priest... σε παραπέμπω σε αυτά που ΕΣΕΙΣ γράφετε.... 20 πόντοι... 20 ΟΛΟΚΛΗΡΟΙ πόντοι έπεσαν την Τριτη νύχτα ξημερωμα προς Τεταρτη... λέτε εσείς... Θα μου πεις...υπάρχουν και τα ανεμοσούρια. Ναι οκ... αλλά ας πούμε ότι μέχρι τις 5-5:30 χιόνιζε... Έριξε 1,5 μέτρο ανεμοσούρια από τις 2-3-4 τη νύχτα που υποτίθεται ότι ανέβηκαν οι "είλωτες" στο βουνό...? Μήπως επειδή είχε από τις προηγούμενες μερες συσσωρευμένο χιόνι και οι 20 ήταν προσθετικά..?. Γιατί αυτό κάνετε... Χιονίζει σχεδόν πάντα με αέρα... και όσο χιονίζει το κρατάτε κλειστό κάνετε οικονομία σε πετρέλαιο και μεροκάματα και μετά πάτε να συμμαζέψετε τα ασυμμάζευτα... Το ότι είχε ομίχλη δεν το σχολιάζω καν... είναι τουλάχιστο προκλητικό... Με ομίχλη και πίστες πατάς και ξεπάγωμα και ξεχώσιμο κάνεις... 'οπως όλα τα χκ του κόσμου... Υπολογίζετε οτι θα προλάβετε αλλά τελικά τρώτε μαζί με τον κόσμο την φόλα... Παλιότερα το βουνό το ξέχωναν με 2 ρημάδια Τ4 και ένα Τ4 με ρημαδοβίντσι... και όχι με 3 Everest... Αρα φίλε Νerajouri καλύτερα να μάθετε εσείς το βουνό που έχετε την τυχη του (γαμώ την τύχη μου) στα χέρια σας και κάποια στιγμή να καταλάβεται και εσείς και ο Βαζαίος ότι δεν είναι παιδική χαρά το βουνό... Αλήθεια τα λίφτ "για παιχνίδια στο χιόνι" (βλ tubes) που επενδύσατε γιατι δεν δουλεύουν...? Καταλαβε ο Βαζαίος ότι και χρειάζονται ρατρακ και μεροκάματα και τα αφήσατε να σαπίζουν...? Kαι κάτι τελευταίο... Ο μικρός Θάνος (μπράβο στο παιδί...) μήπως αντί να τον ευλογάει η εταιρεία μαρκετιν που έχετε θα έπρπε να τον έχετε κρατήσει στο κεντρο μιας και ειναι τόσο καλός...? Εκπαιδεύετε προσωπικό για να προσφέρει στο εξωτερικό... Ανωμαλία... Edited February 24, 2013 by Χρήστος Λάππας απαλοιφή απαξιωτικού χαρακτηρισμού. 2 O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted February 24, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=Q5Pt-YPlw7k "Beachball - Nalin & Kane (Tiesto remix)" Μια καλή μέρα στο βουνό ξεκινά... από το προηγούμενο βράδυ... Yeah, let's go to the beach forSKI Στο parking του χιονοδρομικού, τα εκχιονιστικά παρέα με το everest στη μάχη του καθαρισμού. Για πολύ χιόνι στο Χελμό για άλλη μια φορά φέτος. Ο δρόμος όμως, καθαρός. Τα χτεσινοβραδυνά ρακόμελα έπιασαν τόπο, και την έπεισα για μια βόλτα εκτός πίστας. Το χιόνι μέσα στα δέντρα ΠΟΛΥ. People get ready... Το τερέν μέσα στα δέντρα έχει γίνει παιχνιδιάρικο. Τα δέντρα, ο αέρας και το χιόνι έχουν δημιουργήσει απανωτά φυσικά άλματα. Τα περάσματα της προηγούμενης ημέρας (Σάββατο) είχαν εξαφανιστεί από τη νέα χιονόπτωση. Ανεβαίνοντας με την άγκυρα. Στα ψηλά μας είχε κατσικωθεί το συννεφάκι... αλλά who cares...? People get ready... ... μέσα στα δέντρα, που ήταν και ο προορισμός μας, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με ομίχλες. Μοναδικό πρόβλημα το "ΠΟΛΥ ΧΙΟΝΙ". Μιας και δεν την κατέχω την τεχνική, η επιλογή των ski μου για τη συγκεκριμένη ημέρα αποδείχτηκε λάθος. Τα πεδιλάκια μου είχαν γίνει υποβρύχια. Υπήρχαν σημεία μέσα στο δάσος που το χιόνι έφτανε γόνατο, φορώντας πέδιλα. Σε κάποια στιγμή που "αφέθηκα" δε μπορούσα με τίποτα να σηκωθώ, γιατί δεν υπήρχε κάτι να με κοντράρει. Ακόμα και το μπατόν βυθιζόταν σχεδόν όλο! Και η χιονόπτωση συνεχιζόταν ακάθεκτη μέχρι τις 15:00 με μηδενικό αέρα και καλή θερμοκρασία. Ο Ήλιος έπαιζε μαζί μας κρυφτούλι. Το liftάκι της "Θέτις" και από πίσω στο βάθος η Στύγα. Από τις λίγες στιγμές που μπορέσαμε να τη διακρίνουμε, μιας και ήταν μέσα στο σύννεφο. Παρ΄ όλο που ήταν σε λειτουργία λίγοι ήταν αυτοί ΄που την τίμησαν. Προσωπικά, ούτε μια φορά εκείνη την ημέρα. Όλο το "χαρτί" το είχε ή άγκυρα.... People get ready Get ready to flow "Air Θοδωρής". Το να κάνεις ski μαζί του είναι κάτι άλλο. Ποτέ δεν ξέρεις τι & που θα σκαρφιστεί να χώσει... So listen to the ocean MOUNTAIN And long to be free Free as a bird Flying over the sea SNOW Εκειιιιιιιιί..... Εμείς, παρέα με τον Αποστόλη, περιοριστήκαμε στο ski εδάφους - εδάφους... Για άλλη μια φορά ο δασικός του Αυγού δεν είχα πατηθεί. Το πολύ χιόνι μας ανάγκασε να βγούμε χαμηλά, στην αρχή του parking και να το κόψουμε ποδαράτο. Like a river runs into the ocean You got to let that river blue white River blue white Το χαμόγελο μαρτύρα για το αν άξιζε ή όχι η μέρα! Λίγο πριν φύγουμε από το χιονοδρομικό... ο Ήλιος μας κορόιδευε κανονικότατα. Έβγαλε μια τρύπα πάνω από τη Στύγα που ήταν λες και είχε πέσει πάνω της προβολέας. Τυχεροί οι τελευταίοι λιγοστοί που την πήραν και απόλαυσαν τις πούδρες της. Δε μας πήραξε... εμείς θα τις τρώγαμε την επόμενη. Υ.Γ.: People get ready... 14 «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
marinous 11 Report post Posted February 24, 2013 έχω αγοράσει δύο κουπόνια από τη groupon για ski pass και ενοικίαση σκι/μπότες, για σαββατοκύριακο, μέχρι 7/4, επειδή όμως τελικά χρειάζεται να δουλέψω σχεδόν όλα τα ΣΚ, δε θα τα χρησιμοποιήσω..... ενδιαφέρεται κανείς; Share this post Link to post Share on other sites
the priest 215 Report post Posted February 24, 2013 Γνωρίζεις με ποια σειρά γίνεται η αποκατάσταση του κέντρου ? Η προτεραιότητα για παράδειγμα είναι το πάρκο η η στύγα ? αν εδω μιλας για την συγκεκριμενη τεταρτη προτεραιοτητα εχει ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ (συγνωμη για τα κεφαλαια αλλα θελω να δωσω εμφαση σε αυτο) οταν βλεπεις την διαδρομη τις αρτεμις η το σπιτακι του θετις να ειναι χωμενα μεχρι επανω καταλαβαινεις οτι με τα μεσα που διαθετεις για να ξεπαγωσεις την στυγα,,να στρωσεις την πιστα,να ξεχωσεις τον επανω σταθμο να ξεμπαζωσεις την πλαγια οπου περνουν τα καρεκλακια και να την ασφαλισεις απο χιονοστοιβαδες δεν εχεις καμια ελπιδα να το πετυχεις εντος της μερας τοτε προχωρας στο παρκο..γιατι??? γιατι εκει χρειαζεσαι ενα μηχανημα και εναν ανθρωπο..και ολα τα υπολοιπα μπορουν να βοηθησουν καπου αλλου.. και για εναν ακομα λογο δευτερευουσας σημασιας..οταν εχεις χορηγια στο παρκο απο μεγαλη εταιρια που σε εχει χρηματοδοτησει γι αυτο και εχεις υπογραψει συμβολαια πχ του τυπου εγω σου δινω αυτα τα χρηματα αλλα θελω το παρκο να ειναι ετσι και ετσι βρεξει χιονισει...ε τοτε καταλαβαινεις οτι μια επειχηρηση δεν εχει και την πολυτελεια να αθετησει τις υποσχεσεις της..(αν υπαρχουν) καλυψα? 4 Share this post Link to post Share on other sites
george_eleftheriou 422 Report post Posted February 24, 2013 Μάλλον κάποιοι δεν θέλουν να καταλάβουν ότι το ΧΚ είναι μια επιχείρηση και εγώ (εμείς) ένα σύνολο πελατών τους οποίους στοχεύει να προσελκύει κάθε χιονοδρομική περίοδο, και ίσως αυτό να είναι και το πιο θλιβερό και εξαιτίας του δεν μπορούν να λυθούν πράγματα τόσο αυτονόητα και προφανή όπως : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ με σκοπό την άμεση εξυπηρέτηση τους που τόσο πολύ ενδιαφέρει εκατομμύρια επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο!!! Και τι εννοώ; Για λόγους που στην χειρότερη δεν είστε υποχρεωμένοι να αναφέρεται ενημερώνετε τους πελάτες σας για την μη πλήρη λειτουργία της επιχείρησης σας. Αποτέλεσμα : Εγώ που θα ξύπνησω 6:00 το πρωί για να έρθω να αγοράσω της υπηρεσίες σας, θα μπω στο διαδίκτυο θα ενημερωθώ και θα επιλέξω για το τι θα κάνω νοιωθοντας την ικανοποίηση του σεβασμού και της άρτιας σχέσης επιχείρησης-πελατών. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ !!! Επίσης θα ήθελα να εξηγήσω σε αυτόν που πάλι δεν καταλαβαίνει, ότι αυτό που πραγματικά πονάει πολύ είναι ότι προσωπικά κάθε επίσκεψη στο ΧΚ μου κοστίζει 100 ευρώ και αυτά είναι από το υστέρημα μου. Αυτό απαιτώ να το σεβαστεί ακόμα και αν γι αυτόν τα 100 ευρώ είναι τίποτα!!!! Share this post Link to post Share on other sites
ilias-zak 1,749 Report post Posted February 24, 2013 οταν εχεις χορηγια στο παρκο απο μεγαλη εταιρια που σε εχει χρηματοδοτησει γι αυτο και εχεις υπογραψει συμβολαια πχ του τυπου εγω σου δινω αυτα τα χρηματα αλλα θελω το παρκο να ειναι ετσι και ετσι βρεξει χιονισει...ε τοτε καταλαβαινεις οτι μια επειχηρηση δεν εχει και την πολυτελεια να αθετησει τις υποσχεσεις της..(αν υπαρχουν) καλυψα? Εμείς δεν είμαστε χορηγοί δηλαδή ? Τι ειμαστε? Τα πρόβατα που ανεβαίνουν στο βουνο για βοσκή και τελικά τα ταιζουν οτι κουτοχορτο υπαρχει με τις ταχα ενημερωσεις-πληροφοριες και υποσχεσεις της προηγουμενης νυχτας??? 6 Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted February 24, 2013 Καταλάβαμε τωρα τι συμβαίνει και για αυτο εχει προτεραιότητα το πάρκο και το μικρό συρομενο παρα τα υπόλοιπα . Αυτο σημαίνει οτι όλους αυτούς τους χιονοδρομους που θέλουν να κάνουν στα επάνω Λίφτ τους έχετε γραμμένους δεν ξέρω και εγω που . Προσωπικά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις που μας δίνετε και να έχετε το όψιν σας οτι θα το σκεφτώ παρα πολυ για να ξανά έρθω ... 1 Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted February 24, 2013 (edited) γιατι εκει χρειαζεσαι ενα μηχανημα και εναν ανθρωπο..και ολα τα υπολοιπα μπορουν να βοηθησουν καπου αλλου.. και για εναν ακομα λογο δευτερευουσας σημασιας..οταν εχεις χορηγια στο παρκο απο μεγαλη εταιρια που σε εχει χρηματοδοτησει γι αυτο και εχεις υπογραψει συμβολαια πχ του τυπου εγω σου δινω αυτα τα χρηματα αλλα θελω το παρκο να ειναι ετσι και ετσι βρεξει χιονισει...ε τοτε καταλαβαινεις οτι μια επειχηρηση δεν εχει και την πολυτελεια να αθετησει τις υποσχεσεις της..(αν υπαρχουν) καλυψα? Σου έχω 6 συγκεκρημένες ερωτήσει παραπάνω ρίξε μια ματια αν μπορείς. Το παρακάτω απαντιέται με ένα ναι ή με ένα όχι Οπότε περιμένουμε με τις ώρες να ανοίξει η Άρτεμης για να ανοίξει γρήγορα το πάρκο για να ικανοποιηθούν οι χορηγοί? Edited February 24, 2013 by ΜΙΚ Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted February 24, 2013 Οχι ΜΙΚ δεν το κατάλαβες καλα πρώτα ανοίγουμε θέτις και πάρκο και μετα τα υπολοιπα Share this post Link to post Share on other sites
the priest 215 Report post Posted February 24, 2013 (edited) the priest καταρχάς και εγώ χαίρομαι που συμμετέχεις δημιουργικά στον διάλογο. Μήπως μπορείς να ρίξει μια ματιά στα παρακάτω που έχω ρωτήσει... "Οι κανόνες που γράφεις παραπάνω, η ταπεινή μου προσωπική άποψη είναι ότι είναι λάθος. Θέλουμε ανοιχτή την άγκυρα όσο πιο γρήγορα γίνεται και πίστεψέ με δεν είμαι ο μόνος που το λέει. Ας μείνει η Θέτις και η Δάφνη ή ο Αχιλλέας κλειστός αρκεί να ανοίξει η Άρτεμης. Μπορεί εσύ να θες κάτι άλλο εγώ αυτό θέλω. Με πιο σκεπτικό κρατάς τις μεγάλες πλαγιές του βουνού κλειστές για να δώσεις τις μικρές ή ακόμα χειρότερα δυο λιφτ στην ίδια πλαγια? με το που λες θελουμε νομιζω οτι ξεκινας λαθος...φαντασου να μεινει πχ οπως λες ο αχιλλεας κλειστος ακομα και η καντινα δεν θα εχει πρωσοπικο..ακομα και το πρωσοπικο θα πρεπει να ανεβει με τα ποδια,,αν μεινει η δαφνη κλειστη,,εσυ ειμαι σιγουρος οτι θα γκρινιαζες με την μεγαλη ουρα στον αχιλλεα..τα λεω καλα??παμε στο θετις..σκαει ο αρχαριος στην βαθεια λακα και βλεπει ενα θετις κλειστο και την αγκυρα ανοιχτη με 100 ατομα ουρα,,,ααα σκεφτεται εκει θα ναι καλα..(μιλαμε για ελλαδα παντα ετσι?)παει πανω τσακιζεται σε μια απατητη μαυρη,τρεχαματα..το χω δει και το ξερω..αλλα να ξερεις και κατι αλλο,,οσο ανοιγε το θετις καποιοι αλλοι δουλευαν για την αρτεμις..καποιοι ηταν πανω σε κολωνες και καποιοι αλλοι ελεγχαν το ενδεχομενο χιονοστοιβαδας στην πλαγια της στυγας γι αυτους που θα επελεγαν την εκολη πιστα της αρτεμις. Δεύτερον επειδή έχω δει με τα ματάκια μου να δουλεύουν τη Στύγα καμιά δεκαριά άτομα όσο 2-3 δουλεύουν την Άρτεμη, έχω μυωπία? εδω δεν καταλαβαινω τι εννοεις,συγνωμη Τρίτον σε παραπέμπω σε post του President, του Mainalo και άλλων στις προηγούμενες σελίδες και στο thread του ΧΚΠ να δεις ότι σε κάποια βουνά δουλεύουν και το βράδυ και κρατάνε το βουνό ανοιχτό ενώ χιονίζει. Λες "από τις 6 το πρωί". Έλα μου ντε που στα άλλα βουνά είναι σερί όλο το βράδυ. Τα Καλάβρυτα έχουν κάτι το ιδιαίτερο πχ αρκούδες ή κάτι άλλο και δεν δουλεύει κανένας το βράδυ με κακοκαιρία? αυτο δεν το ξερω να γινεται στην ελλαδα,,αν γινεται στον παρνασσο πχ γιατι και ο παρνασσος εχει τα ιδια προβληματα?αν γινεται στο μαιναλο?δεν το πιστευω..γινεται στο εξωτερικο και μονο στα μεγαλα χιονοδρομικα και το ξερω γιατι εχω παει. Τέλος εσύ είσαι ευχαριστημένος με το να σου γράφουν "σε λειτουργία η Άρτεμις" και να φτάνεις και να βλέπεις όπως εσύ λες μια βάση του λιφτ θαμμένη στο χιόνι, για τέταρτη φορά φέτος?" οχι δεν ειμαι ευχαριστημενος,,αλλα απανταω για αυτα που ξερω να απαντησω,,για οσα δεν ξερω δεν σχολιαζω καθολου Και ακόμα αν έχεις χρόνο...Έχει συμβεί φέτος να αργήσει να ανοίξει η Άγκυρα Παρασκευή επειδή έπεσαν πολλές δυνάμεις του χιονοδρομικού προκειμένου να τσουλήσει η Στύγα για να απολάυσουν οι χιονοδρόμοι που θα ανέβαιναν την επόμενη, με συνέπεια να χάσουν ώρες σκι οι χιονοδρόμοι που ανέβηκαν την ίδια? Υπάρχει "θέληση" στη διεύθυνση, "όλα προκειμένου να δώσουμε ανοιχτή στο snowreport τη Στύγα για αύριο"? αυτο δεν το ξερω,,η δεν το θυμαμαι Για τα σχόλια στον χάρτη πιστών σας διαφωνείς? Κρύψατε τις μπλε και τις καλές διαδρομές εκτός πίστας με αποτέλεσμα ο στόχος, που πρέπει να είναι μέτριοι σκιερ από το εξωτερικό, να βλέπουν τον χάρτη και να λένε "ούτε εκτός, ούτε μπλέ"? υπαρχουν σε χαρτη χιονοδρομικου κεντρου ανα τον κοσμο διαδρομες σηματοδοτημενες εκτος πιστας? Ο δασικός δρόμος γιατί δεν πατιέται? γιατι οταν πατηθηκε,δοκιμαστηκε οι μονοι που πηγαν ηταν το ρατρακ το πρωι,,εσυ και 2-3 αλλοι Edited February 24, 2013 by Χρήστος Λάππας χρωματισμός παραθέσεων για αποσαφήνιση 2 Share this post Link to post Share on other sites
the priest 215 Report post Posted February 24, 2013 (edited) Οχι ΜΙΚ δεν το κατάλαβες καλα πρώτα ανοίγουμε θέτις και πάρκο και μετα τα υπολοιπα οχι μαιναλο εσυ δεν καταλαβες..ανοιγει αυτο που μπορει να ανοιξει ποιο γρηγορα διοτι πχ αν εσυ ησουν στις 9 στο χιονοδρομικο και εκανες σκι στον αχχιλεα περιμενοντας να ανοιξει η αρτεμις μια ωρα νωριτερα απο οτι ανοιξε θα γκρινιαζες γιατι το θετις ειναι κλειστο,,και αν δεν το εκανες εσυ η ολα τα μελη του φορουμ αυτου πρεπει να σκεφτεις και τους εκαντονταδες αλλους που δεν ειναι του απατητου η της πουδρας..γι αυτο ανοιξε πρωτα το θετις..και το μηχανημα που ειδες να φτιαχνει το παρκο μαλλον δεν μπορουσε να χρησιμοποιηθει καπου αλλου...διοτι δεν μπορουν 2 μηχανηματα να ξεχιονισουν εναν σταθμο..,η διαδρομη ηταν ηδη ετοιμη και οι πιστες εκτος τις ευκολης θελουν βιντζι..δηλαδη θα προτιμουσες να το δεις στο γκαραζ? στο ποστ μου ακριβως απο πανω εχω απαντησει αναμεσα στις ερωτησεις...σε αυτες που απευθηνονται σε εμενα και σε αυτες που εχω απαντηση να δωσω Edited February 24, 2013 by the priest 2 Share this post Link to post Share on other sites
Χ.Κ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ 106 Report post Posted February 24, 2013 Ενημέρωση Χελμού Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις, αλλά και πιθανότητα βροχόπτωσης στη βάση, θα έχουμε αύριο στο Χελμό. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι στη βάση και ισχυροί στις κορυφές του βουνού. Σε λειτουργία για αύριο Δευτέρα 25-2-2013 θα είναι οι αναβατήρες Ερμής, Αχιλλέας, Δάφνη και Θέτις καθώς επίσης και το Snow Park. Οι λειτουργία των αναβατήρων Άρτεμις και Στύγα θα εξαρτηθεί από την ένταση των ανέμων το πρωί. ΠΡΟΣΟΧΗ: Η χιονοδρομία εκτός των πιστών εμπεριέχει μεγάλους κινδύνους, εξαιτίας χιονοστιβάδων. Από το Σάββατο 12/1 και κάθε Σάββατο, εφόσον οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές, θα έχουμε παρατεταμένο ωράριο λειτουργίας. Ωράριο με παρατεταμένη λειτουργία: 09:00 – 17:30 Λειτουργία κατά την παράταση: Αχιλλέας και Στύγα ή Άρτεμις (ένας από τους δύο, ανάλογα με τον καιρό) Για την δική σας ασφάλεια να έχετε πάντα μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες. Για το Χ.Κ.Κ. επικοινωνία ενημέρωση Χρήστος Βαλκανάς. Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted February 24, 2013 (edited) Σε ευχαριστώ Οι εκτός πίστας καταβάσεις δείχνονται σε πάρα πολλά βουνά των Άλπεων. Ειδικά για εσάς πρέπει να είναι αυτά που θα διαφημίσετε. Έχουν πολλά βουνά των Βαλκανίων lift server πούδρα για 3-4 μέρες. Για τις πράσινες και τις μπλε σας δεν απάντησες. Θεωρώ ότι είναι λάθος να ανοίξεις την Θέτις και να μην ανοίξεις την Άρτεμη και το ίδιο θεωρούν σχεδόν όλοι όσοι έχω μιλήσει. Περιμένω το ναι σου για τους χορηγούς. Δηλαδή αυτός που θα κάνει τις 3 στροφές της Θέτις δεν μπορεί να περιμένει λίγο στο Βιετναμ ή στη Δάφνη ενώ ο "σύλλογος φίλων Άρτεμις" μπορεί να περιμένει. Είδες πόσα μέλη έχει ο σύλλογος? Στο άλλο που λες θα με τρελάνεις. Θα παραπονεθώ αν έχει ανοίξει η Αρτεμις και η Δάφνη ανοίξει 2 ώρες μετά, περισσότερο από όσο παραπονιέμαι τώρα που ανοίγει η Δάφνη από το πρωί και η Άρτεμις 2 ώρες μετά? Με απλά λόγια σκιερ άνω του αρχαρίου μην έρθετε σκεφτόμαστε τους αρχάριους, σκιερ αρχάριοι χρόνια σας κρύβαμε την μοναδική καλή μας μπλε πίστα και δεν έχουμε λιφτ να τις απολαύσετε τις άλλες δυο μας πρέπει για την μια να αφήνετε το λιφτ στη μέση και για την άλλη δεν έχουμε. Α ναι αρχάριοι για την καλή μας έχετε 5 λεπτά κουπί. Σε αυτό που δεν κατάλαβες αναφέρομαι στην περίφημη σειρά σας. Έχω δει πολλές φορές με τα μάτια μου οι προσπάθειες του χιονοδρομικού να επικεντρώνονται στη Στύγα που στην καλύτερη περιπτωση θα άνοιγε αύριο, από το να ανοίξει η Άρτεμις ΤΩΡΑ. Μπροστά στα μάτια μου "περίμενε για την Άρτεμη, δίνουμε μάχη να φανεί η Στύγα ανοιχτή στο snowreport". Έπρεπε να είχα κασετοφωνάκι... Αν πατάγατε τον δρόμο δεν θα είμασταν 2-3. Θα είμασταν όλοι όσοι μιλάω και πάνε Παρνασσό και δεν πατάνε σε εσάς. Σε αντίθεση με μένα που όσο και να με πληγώνετε θα έρχομαι γιατί ο Χελμός ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Ξέρετε πόσοι καλοί σκιερ υπάρχουν στην Αθήνα και ΔΕΝ πάνε για σκι στον Χελμό? Τα snowboard δεν τολμάνε καν να αρχίσουν το προς τα εκεί. Μπράβο σας. Το πρόβλημά του είναι ότι τα λιφτ του είναι λάθος βαλμένα και για πέταμα. Όσο για την τωρινή διοίκηση όσο μεγάλα ΜΠΡΑΒΟ της λέω, δεν μπορώ να σταματήσω να λέω τη γνώμη μου, ότι η σειρά ανοίγματος των λιφτ είναι λάθος και δεν έχει λογική, όπως δεν έχει λογική η ενημέρωσή σας και δεν έχει λογική το ότι με κάθε κακοκαιρία χάνει τη μπάλα. Και πάνω από όλα δεν έχει λογική το Δ.Σ. του Δήμου Καλαβρύτων που είναι πεπεισμένο ότι όλα πάνε καλά. Το χειρότερο από όλα είναι ότι δεν παραδέχεστε τα παραπάνω. Υ.Γ. Ναι φυσικά ο Παρνασσός έχει προβλήματα, όταν τους πιάνει στον ύπνο μια κακοκαιρία. Τους έχουμε βρίσει αρκετά για αυτό την μια (1) φορά που έγινε φέτος. Προσωπικά έγραψα αρκετά και είπα ακόμα περισσότερα. Και σκάβουν και τσουλάνε συρματόσχοινα όλη νύχτα ΧΚΠ. Υ.Γ. 2. Πάνω που τα λέμε καλά πετάγετε και η τσουτσού ο Αλκατράζ να ούμ και βάζει από μέρα που δεν είμασταν Edited February 24, 2013 by ΜΙΚ 2 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites