Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
madskier

Χ.Κ. Βασιλίτσας 2012-2013

Recommended Posts

ερωτιση !!

οταν τις καθημερινες ανοιγουν τα 2 απο τα 7 λιφτ , ποια ειναι η τιμη τις καρτας !!

ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ

:evil:

Πάνε πολλά χρόνια που παίρνω ετήσια οπότε δεν μπορώ να σου απαντήσω σε αυτό αλλά φαντάζομαι ότι είναι η ίδια όπως όταν ανοίγουν και τα τρία δηλαδή διπλό τριπλό και συρόμενο. Αλλά αυτό ισχύει παντού πρόεδρε είτε πας βασιλίτσα είτε πισοδέρι είτε πηγάδια αν ανοίξει έχει μια τιμή. Δηλαδή στο πισοδέρι αν δεν ανοίξει το πίσω εναέριο βάζουν λιγότερη τιμή? Πάντως ξέρω ότι πέρυσι σε κάποιες φάσεις που έκλεισε κάποιο λιφτ από αιτία του χιονοδρομικού είχαν επιστρέψει χρηματα σε όποιον τα ζήτησε

Turms δε ξέρω άν το λές από προσωπική εμπειρία, αλλά θέλω να πιστεύω ότι δεν θά ναι έτσι... μάλλον κάποιος λόγος θα υπάρχει... θα δούμε ... πάντως θέλουμε να επισκεπτούμε το συγκεκρ. χιονοδρομικό γιατί οι πληροφορίες λένε για πανέμορφη φύση και περιβάλλον...και ωραίο χιονοδρομικό εφόσον λειτουργεί πλήρως βέβαια... Προβλήματα σίγουρα υπάρχουν πάντα σ όλα τα χιονοδρομ. μικρά και μεγάλα...Τόσα χρόνια έχουμε περάσει και καλά και άσχημα... αλλά πιστεύω ότι τουλάχιστον αυτα τα περιφεριεικά και μικρότερα χιονοδρ. για να επιβιώσουν θα πρέπει τουλάχιστον στο θέμα οργάνωσης του χιονοδρομ. να λειτουργούν άψογα...

το ΧΚ εχει σουπερ φυση, και αν λειτουργει στο 100% τοτε ναι, ειναι πολυ ικανοποιητιο απο αποψη μεγεθους και ο κοσμος σπαει...

τωρα γιατι δεν λειτουργουν ολα τα λιφτ τις καθημερινες;;; βασικα γιατι δεν εχει πολυ κοσμο.

Το οτι ειναι 3 λαλουν και 2 χορευουν, το λεω απο προσωπικη εμπειρια.

Δεν ξερω αν ειμαι γκαντεμης αλλα 8 στις 10 φορες που πηγαινα, εκεινο το ερημο το πιατακι στην Ελιμεια μονιμως κατα τις 2 ακουγες ενα: το πιατακι χαλασε και θα κλεισει για σημερα. (αυτο σημαινει, αρκετα για σημερα παμε για κανα τσιπουρο)

Η Τυμφαια ηταν μονιμως κλειστη.

Και γενικα αν ξεψαχνισεις την ενοτητα για την Βασιλιτσα, θα βρεις πολλες τραγελαφικες ιστοριες που σε κανουν να αναρωτιεσαι αν τελικα το ΧΚ πρεπει να ειναι δημοσιο ή καλυτερα να το δωσουν σε κανα ιδιωτη.

Μην θυμηθουμε την απεριγραπτη χρονια με τον Βερνερ (καπως ετσι δεν τον λεγανε??) που ο καημενος ηρθε στην Βασιλιτσα με ονειρα και φιλοδοξιες και κατεληξε να λειτουργει ενα ΧΚ σχεδον μονος του....αφου δεν εκανε και τον σερβιτορο σε κανα καφε εκει πανω, παλι καλα....

Ειδικα στο θεμα οργανωσης που λες, ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ....δεν ξερω φετος πως ειναι (και ουτε προκειται να μαθω) αλλα παλια ηταν για τον κουβα

Και στα λεω ολα αυτα, παρολο που ημουνα φαν της Βασιλιτσας....ειχα φτσσει σε σημειο να κανω το Θεσσαλονικη-Βασιλιτσα αυθημερον καθε Κυριακη ή Σαββατο....

Edited by Turms
  • Like 2

Snow is on my D.N.A.

Ελπίζω πάντως τουλάχιστον αυτό το Σ/Κ που απ ότι είδα θα κάνει και εκδρομή το snowreport.gr, να λειτουργήσουν όλα καλα καιρού επιτρέποντος βέβαια...όμως απ ότι καταλαβαίνω κάποιο πρόβλημα υπάρχει και δυστυχώς συνεχίζει με την όλη λειτουργία του κέντρου... κρίμα ...

Γιατί δε το δίνουν σε κανά ιδιώτη τουλάχιστον να το δουλέψει ?

ο κύριος που ανέφερες (κ.Βέρνερ) ήταν του χιονοδρομικού? τώρα δεν είναι? και λειτουργούσαν όλα καλά από τις φιλότιμες προσπάθειές του μάλλον απ΄ότι καταλάβα...

πάντως και πάλι κρίμα γιατί απ ότι βλέπω στο site του χιονοδρομικού από το διάγραμμα πιστών του έχει κάποιο εύρος ικανοποιητικό ... (πάντως άν εξαιρέσουμε από τα μεγάλα Παρνασσό και Καλάβρυτα, που έχουν κι αυτά τα προβλήματά τους , (τα Καλάβρυτα βέβαια σκίζουν φέτος) από τα μικρά χιονοδρομικά όσα έχω πάει έχουμε μείνει ευχαριστημένοι μπορώ να πώ... Πισοδέρι, Πήλιο... ελπίζω να μη μας απαγοητεύσει η Βασιλίτσα....

Πάντως προτιμώ να μην λειτουργούν ολοι οι αναβατήρες τις καθημερινές όταν έχει ελάχιστο κόσμο και να πληρώνω την ετήσια 70€.

• Like 2

Όπως τα είπε ο Turms είναι τα πράγματα. Κλασσικό παράδειγμα ελληνικού δημοσίου. Τα τελευταία 2 χρόνια με την παρουσία του Βέρνερ (τεχνικός διευθυντής του χκ) είχε στρώσει το πράγμα, αλλά φέτος έχουμε επιστροφή στο παρελθόν. Αν ψάξεις σε παλαιότερα ποστ θα δεις. Πάντως φέτος εν τάχει, η Τυμφαία κλειστή (άνοιξε 2 μέρες συνολικά νομίζω), Μιγδάνης ανοιχτός μεν μόνο τα σαββατοκύριακα, αλλά χωρίς πίστα πατημένη στην ουσία, το περασμένο σκ πάτησαν μια λωρίδα για να στήσουν πόρτες για προπόνηση οι ομάδες. Γενικά από πίστες υπάρχουν οι μισές από αυτές που βλέπεις στον χάρτη πιστών. Οι υπόλοιπες αποικονίζουν τα σημεία που θα μπορούσαν να γίνουν πίστες.

Τις καθημερινές ανοίγουν Ελειμία, τριπλό και διπλό υπό προυποθέσεις (ανάδρομος Ερμής) :yes . Πάντως αν τις καθημερινές δουλεύουν αυτά τα τρία, έχεις το 80% του χκ, οπότε αξίζει σίγουρα να πας. Τώρα με ποιά λογική δεν ανοίγουν το διπλό όταν δεν έχει κόσμο δεν μπορώ να τους καταλάβω, την στιγμή που δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πας από το τριπλό στην Ελειμία, και πρέπει να διαλέξεις ένα λιφτ (τριπλό ή Ελειμία) για να κάνεις όλη την ημέρα. Ποιός λοιπόν θα κάνει τόσα χλμ καθημερινή για να κάνει σκι σε 1 λιφτ;

Όσο για τις τιμές δεν γνωρίζω γιατί έχω ετήσια, αλλά αν μπεις στο site του χκ μπορείς να δεις.

Γιατί άραγε?

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Χιονιού διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, από 14 έως 18 Ιανουαρίου 2013 στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου, το 1o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χιονοδρομίας Μαθητών και Φοιτητών....

Στις σχετικές εκδηλώσεις, οι οποίες περιελάμβαναν εκτός από τους αγώνες χιονοδρομίας και παιχνίδια στο χιόνι, πεζοπορία, ομιλίες κ.λ.π., συμμετείχαν φοιτητές και μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ακόμη και από την Κρήτη.

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις και τους αγώνες ήταν προαιρετική και δωρεάν. Χορηγήθηκαν πιστοποιητικά συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες και εκείνοι που διακρίθηκαν βραβεύτηκαν με μετάλλιο.

Ωστόσο εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ στα Γρεβενά υπάρχει ικανός αριθμός μαθητών που ασχολείται με τη χιονοδρομία και μάλιστα με υψηλές επιδόσεις, τα σχολεία των Γρεβενών ήταν απόντα και το κυριότερο τα παιδιά δεν είχαν καμία ενημέρωση για την εν λόγω εκδήλωση. Θα μπορούσαν, αν το γνώριζαν, να συμμετέχουν ατομικά με την υποστήριξη των οικογενειών τους.

Ποιος έχει την ευθύνη γι αυτό; κι ενώ έχουμε το καλύτερο χιονοδρομικό κέντρο δίπλα μας, έχουμε αθλητές, αλλά προφανώς έχουμε και αδιαφορία και ανευθυνότητα.

Πηγή: greveniotis.gr

• Like 2

moments

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς πόσο προσωπικό έχουν για να λειτουργήσουν όλα τα λιφτ και να πατηθούν όλες οι πιστές;;;Και όλα αυτά να γίνουν με ασφάλεια;

Μάλλον όχι.

Και πέρυσι που ήταν ο Βέρνερ η Τυμφαία άνοιγε πολύ λίγο γι'αυτό ακριβώς τον λόγο.

Επίσης υπερωρίες δεν πρόκειται να πληρώσει κανείς στους ήδη εργαζόμενους.

Επίσης το διπλό λειτουργεί,εκτός όταν έχει μεγάλο κίνδυνο χιονοστιβάδων.πολύ πυκνή ομίχλη ή είναι θαμμένο από τόνους χιονιού.

Οι επιχορηγήσεις του Χ/Κ είναι ελάχιστες και αν θέλουμε να συνεχίσει να λειτουργεί πρέπει να το κάνει με δικά του έσοδα.

Φανταστείτε στο τέλος της χρονιάς να πει το Χ/Κ στο Υπουργείο έχω ένα ελειμματάκι 1 εκ ευρώ.....

Επίσης η τιμή και της ετήσιας και της κάρτας είναι πολύ χαμηλή για όλα όσα θέλουμε....

Μην τα βλέπουμε λοιπόν όπως θέλουμε....Κι εγώ θέλω 7/7 κάθε μέρα και πίστες χαλί και στην ουρά των λιφτ να με κερνάνε καφέ....Αλλά μάλλον για όλα αυτά πρέπει να πάω καμια Αυστρία.

• Like 3

Σε διαρκή ετοιμότητα το Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας

Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013 22:25

Ύστερα από μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλλαν, σήμερα, τα αποχιονιστικά του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας και του Δήμου Γρεβενών κατάφεραν να ανοίξουν το δρόμο που οδηγεί στο επάνω πάρκιν του χιονοδρομικού.

Αιτία ήταν ο πολύ μεγάλος όγκος χιονιού που...

έκλεισε το σημείο του δρόμου γνωστό ως «φρύδι», με αποτέλεσμα να διακοπεί η πρόσβαση.

Ο δρόμος αφού καθαρίστηκε, δόθηκε στην κυκλοφορία με πρωταρχικό μέλημα την ασφάλεια των οδηγών.

Να τονιστεί ότι οι άνθρωποι του χιονοδρομικού είχαν εντοπίσει το πρόβλημα από το προηγούμενο βράδυ και διέκοψαν την κυκλοφορία προκειμένου να αποφευχθεί οποιοδήποτε πρόβλημα.

http://www.youtube.com/watch?v=7BAFD9WVuM8

Πηγή: greveniotis.gr

moments

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς πόσο προσωπικό έχουν για να λειτουργήσουν όλα τα λιφτ και να πατηθούν όλες οι πιστές;;;Και όλα αυτά να γίνουν με ασφάλεια;

Μάλλον όχι.

Όσο είχαν πέρσυ και πρόπερσυ που γινόταν όλα αυτά.

Και πέρυσι που ήταν ο Βέρνερ η Τυμφαία άνοιγε πολύ λίγο γι'αυτό ακριβώς τον λόγο.

Επίσης υπερωρίες δεν πρόκειται να πληρώσει κανείς στους ήδη εργαζόμενους.

Τι υπερωρίες; Αυτοί δεν κάθονταν ούτε στο ωράριό τους. Ας είναι καλά αυτό το παληκάρι ο Βέρνερ, που ήταν πανταχού παρόν.

Την Τυμφαία δεν την ανοίγουν, γιατί δεν θέλει να πάει να κάτσει κανένας εκεί στην ερημιά (ήμουν μπροστά σε συζήτηση που μάλωναν ποιός θα πάει), όχι γιατί δεν έχουν υπαλλήλους.

Επίσης το διπλό λειτουργεί,εκτός όταν έχει μεγάλο κίνδυνο χιονοστιβάδων.πολύ πυκνή ομίχλη ή είναι θαμμένο από τόνους χιονιού.

Με το διπλό δεν είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα, είναι πολύ λίγες οι φορές που δεν το ανοίγουν χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος όπως αυτοί που ανέφερες.

Οι επιχορηγήσεις του Χ/Κ είναι ελάχιστες και αν θέλουμε να συνεχίσει να λειτουργεί πρέπει να το κάνει με δικά του έσοδα.

Φανταστείτε στο τέλος της χρονιάς να πει το Χ/Κ στο Υπουργείο έχω ένα ελειμματάκι 1 εκ ευρώ.....

Επίσης η τιμή και της ετήσιας και της κάρτας είναι πολύ χαμηλή για όλα όσα θέλουμε....

Συμφωνώ απολύτως

Μην τα βλέπουμε λοιπόν όπως θέλουμε....Κι εγώ θέλω 7/7 κάθε μέρα και πίστες χαλί και στην ουρά των λιφτ να με κερνάνε καφέ....Αλλά μάλλον για όλα αυτά πρέπει να πάω καμια Αυστρία.

Εγώ στην Αυστρία, επειδή σπάνια θα βρεις ουρά σε λιφτ, θα τον προτιμούσα τον καφέ πάνω σε ένα καρεκλάκι με δερμάτινο θερμαινόμενο κάθισμα και προστατευτικό τζάμι... και ύστερα ήρθαν οι μέλισσες

• Like 3

το προσωπικο που εχουν φετος ειχαν καθε χρονια.

Υπερωριες γιατι να πληρωσει; το ΧΚ λειτουργει απο τις 9 ως τις 16.00 (λεμε τωρα)

δεν ζητησε κανεις να λειτουργει ως το βραδυ.

Αλλα να κανουν την δουλεια τους απο τις 9 ως τις 16.00

οχι 14.40 να αρχισουν να αραιωνουν

Απο την στιγμη που ειναι ΝΠΔΔ μπορει να βρει και λεφτα μεσω ΕΣΠΑ....αν πας σε αλλες χωρες θα δεις πολλα μικρα ΧΚ να εχουν επενδυσει σε νεα λιφτ μεσω ΕΣΠΑ και προγραμματων της ΕΕ...βεβαια ποιος καθεται τωρα να κανει ΤΔΕ, να το υποβαλλει, μελετες κλπ...ασε ρε φιλε θα σου πουνε...πιες ενα τσιπουρακι

(βεβαια στην Ελλαδα τα λεφτα των ΕΣΠΑ , Γ ΚΠΣ κλπ πηγαν ολα σε τζιπακια και βιλες, αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα)

Εγω δεν θελω να με κερνανε καφε...ο ταραμας και ο χαλβας την Κ.Δευτερα μου φτανει

ουτε 7 στα 7 αν δεν γινεται

αλλα δεν μπορεσα ποτε να καταλαβω γιατι οταν ο καιρος ειναι σουπερ το ΧΚ εχει παντα εν 4/7 και απο αυτα τα 4 σχεδον παντα καποιο χαλαει κατα τις 2.30

• Like 1

Snow is on my D.N.A.

αλλα δεν μπορεσα ποτε να καταλαβω γιατι οταν ο καιρος ειναι σουπερ το ΧΚ εχει παντα εν 4/7 και απο αυτα τα 4 σχεδον παντα καποιο χαλαει κατα τις 2.30

Αν μιλάς για καθημερινές η απάντηση είναι απλή γιατί δεν έχει κόσμο αν μιλάς για σκ που έχει κόσμο τότε θα σου θυμίσω πως τα τελευταία χρόνια βάζω μέσα και αυτόν τον χρόνο τα σκ βλέπουμε συνήθως 6/7.

το προσωπικο που εχουν φετος ειχαν καθε χρονια.

Υπερωριες γιατι να πληρωσει; το ΧΚ λειτουργει απο τις 9 ως τις 16.00 (λεμε τωρα)

δεν ζητησε κανεις να λειτουργει ως το βραδυ.

Αλλα να κανουν την δουλεια τους απο τις 9 ως τις 16.00

οχι 14.40 να αρχισουν να αραιωνουν

Προσωπικά πάντως έχω δει το προσωπικό σάββατο ξημερώματα 5-6 το πρωί να είναι στο πόδι και να πατάει πίστες υπάρχουν και πολύ φιλότιμα παιδιά είναι κρίμα να τους τσουβαλιάζετε όλους

• Like 1

Θα τσουλάμε μέχρι τον μάιο...

1rs0gm.jpg

• Like 5

BASI Level 3 Alpine Ski Instructor (partly qualified).

Όσο είχαν πέρσυ και πρόπερσυ που γινόταν όλα αυτά.

Δηλαδή τι γινόταν πέρυσι που δεν γίνεται φέτος;Ούτε πέρυσι ήταν χαλί οι πίστες,ούτε φέτος είναι,ούτε ποτέ...Άδικο έχω;

Τι υπερωρίες; Αυτοί δεν κάθονταν ούτε στο ωράριό τους. Ας είναι καλά αυτό το παληκάρι ο Βέρνερ, που ήταν πανταχού παρόν.

Την Τυμφαία δεν την ανοίγουν, γιατί δεν θέλει να πάει να κάτσει κανένας εκεί στην ερημιά (ήμουν μπροστά σε συζήτηση που μάλωναν ποιός θα πάει), όχι γιατί δεν έχουν υπαλλήλους.

Υπερωρίες εννοώ από τους υπαλλήλους που στρώνουν του πίστες...

Η Γομάρα ολόκληρη(τυμφαία,μιγδάνης) καθημερινές δεν ανοίγει γτ δεν συμφέρει...Ξέρω και άτομα που θέλουν να πάνε....Μάλλον θα έλειπαν...χαχα!

Μάλλον κάθονται στο ωράριο όλοι, γτ έρχονται και επιστρέφουν με βανάκι της Νομαρχίας.

Με το διπλό δεν είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα, είναι πολύ λίγες οι φορές που δεν το ανοίγουν χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος όπως αυτοί που ανέφερες.

Συμφωνώ απολύτως

Εγώ στην Αυστρία, επειδή σπάνια θα βρεις ουρά σε λιφτ, θα τον προτιμούσα τον καφέ πάνω σε ένα καρεκλάκι με δερμάτινο θερμαινόμενο κάθισμα και προστατευτικό τζάμι... και ύστερα ήρθαν οι μέλισσες

Αν μιλάς για καθημερινές η απάντηση είναι απλή γιατί δεν έχει κόσμο αν μιλάς για σκ που έχει κόσμο τότε θα σου θυμίσω πως τα τελευταία χρόνια βάζω μέσα και αυτόν τον χρόνο τα σκ βλέπουμε συνήθως 6/7.

Προσωπικά πάντως έχω δει το προσωπικό σάββατο ξημερώματα 5-6 το πρωί να είναι στο πόδι και να πατάει πίστες υπάρχουν και πολύ φιλότιμα παιδιά είναι κρίμα να τους τσουβαλιάζετε όλους

κοιτα...εχω να παω απο το 2009

μπορει να ειναι αλλοι καθε χρονια. Δεν ξερω και παω πασο.

Αλλα οταν πηγαινα αυτα που λεω γινοταν.

Οσο για πατημα πιστων δεν ειχα και την καλυτερη αποψη

Snow is on my D.N.A.

Εκτός ελαχίστων περιπτώσεων οι ίδιοι είναι από τότε. Κοίτα όπως στα πάντα έτσι και η βασιλίτσα είναι μικρογραφία της κοινωνίας μας. Εγώ αυτό που λέω είναι ότι επειδή είναι κάποιοι τεμπέληδες αυτό δεν μπορεί να χαρακτηρίζει όλο το προσωπικό.

• Like 2

ναι....θα φαμε τα οργωμενα.....ασε μας κουκλιτσα μου

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

Τι μασάς ρε τα έχω κανονισμένα εγώ φουλ ομίχλη σήμερα πάνω αύριο τα καλά και από δευτέρα τα καλύτερα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εκτός ελαχίστων περιπτώσεων οι ίδιοι είναι από τότε. Κοίτα όπως στα πάντα έτσι και η βασιλίτσα είναι μικρογραφία της κοινωνίας μας. Εγώ αυτό που λέω είναι ότι επειδή είναι κάποιοι τεμπέληδες αυτό δεν μπορεί να χαρακτηρίζει όλο το προσωπικό.

σιγουρα. αλλα εγω δεν θεωρω οτι ειναι μονο θεμα τεμπελιας.

Απλα πιστευω οτι πολλοι που εργαζονται εκει το βλεπουν σαν δευτερη δουλεια (καλως ή κακως)

οποτε βαζουν σε 1η προτεραιοτητα αλλα πραγματα και οταν μπορουν κανουν και τιποτα για το ΧΚ

Snow is on my D.N.A.

Το ξύλινο σαλέ απέναντι από την ελημεία πήρε φωτιά ένα μέρος του. Επίσης τέλεια μέρα σήμερα πολύ πούδρα τέλεια στρωμένες πίστες ο δρόμος άψογος παρόλο το χιόνι που έπεσε ανέβαινες και με καλοκαιρινά όποιος μπορεί να ανέβει απο Δευτέρα θα περάσει σίγουρα πολύ όμορφα

Edited by miltos

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...