Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
over-poulover

χ.κ. Παρνασσού 2012-2013

Recommended Posts

σήμερα η μέρα δεν ήταν «ανέβα»

ήταν καθαρόαιμη «μην πας» είχε, λένε, 100% δίκιο ο youweather…

αλλά δεν τον ακούσαμε και κάναμε τρελές χαρές βλέποντας τη λιακάδα από κάτω…

μέχρι και αντηλιακό βάλαμε εγκαίρως! κάτι μου είπε το φως στο αυγό… ότι δεν ήταν για αντηλιακό και πράγματι το πρώτο whiteout το επιβεβαίωσε!

Τα lift όλα δουλεύανε κανονικά και το παράξενο ήταν πως δεν ζαλίστηκα! :):)

Μάλλον επειδή το μπεζ χρώμα του χιονιού βόηθαγε λιγάκι ; έτσι μου είπαν!

Και αέρας ΠΟΛΥΣ! Στη Δηιάνειρα δεν χρειαζόταν καθόλου να κάνω σκι… με πήγαινε ο αέρας!

Ωραία παρέα στο σαλέ, καλά που αποφασίζαμε να βγούμε και λίγο…

Στον Περικλή κρατάει το χιόνι αλλά...

λίγο πιο κάτω απ' τον Αίολο la soupe la grande!

Είχε και κάποια ανοίγματα και τη σώσαμε τη μέρα έστω και προς το τέλος!

Συμπέρασμα: το βουνό πάντα κάνει καλό ή εγώ το είχα πολλή ανάγκη,

αφού μ’ αυτόν τον καιρό … κάπως ψιλο-κρυωμένη και δεν το έβαλα κάτω!

Οπότε με καλή παρέα όλα ξεπερνιούνται ;)

να κοιτάω ομως τον καιρό καλύτερα άλλη φορά!!!

• Like 3

Social Media Professional - Creative Social Media Sitter

Καλησπέρα και απο εμένα , σήμερα ήταν η πρώτη μέρα του χρόνου για εμένα και τον γιο μου στο βουνό και αυτο ήταν που μας κράτησε μέχρι το μεσημέρι . Ο καιρός δεν βοήθησε καθόλου ορατότης ΜΗΔΕΝ σε σημείο που ενώ κατέβαιναμε παρέα με έχανε ο μικρός παρόλο που ημουν σε απόσταση μικρότερη των 5 μέτρων. Λίγος κόσμος χωρίς ταλαιπωρία στα λίφτ και καλή διάθεση. Ελπίζω το επόμενο σ/κ να εχει καλύτερο καιρό

Τα είπαν τα παιδια για σήμερα. Δεν έχω να προσθέσω κάτι.

χάρηκα πολυ που γνώρισα κάμποσο κόσμο και είχαμε καλη παρέα στο σαλε!

Και να ευχαριστήσω και τη viva_ski για όλη τη βοήθεια! :)

ΥΓ. και μια κακη μέρα στο βουνό είναι καλύτερη απο μια μέρα στην πόλη

• Like 2

But where are the clowns?

Quick! Send in the clowns!

Καλη μερα σημερα. Λιγο η ομιχλη μας τα χαλασε το πρωι αλλα πετυχα πολυ καλη παρεα εντος σαλε απο τα μελη του club. Παιχνιδιαρικο χιονι στη μεσα της μερας μεχρι το τελος με καποια ανοιγματα του καιρου. Στο τελος η αποθεωση. Guest star χαλβας με κανελα + ραβανι

post-3697-0-75677900-1361651421.jpg

Edited by Δεν Ξενερωνω
  • Like 4

tumblr_inline_mjj4qpOaJK1qz4rgp.gif

Εγώ θα κάνω το βήμα αύριο, με marizaki, για την αλητεία... Αν ξενερώσουμε, απλά χαλαρώνουμε τις κατεβασιές, κρυβόμαστε στη σκιά του Γεροντόβραχου, κάτι τελοσπάντων :pirate:

:shuriken:

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Μετά από ενημέρωση που είχαμε από το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού

μέσω e - mail, σας παραθέτουμε φωτοενημέρωση από 23.2.2013.

23.2.2013

Αμφίρροπη ημέρα.

Λιακάδα ή ομίχλη?

Τελικά, άνοιξε ο καιρός για το νυχτερινό και για τους υπομονετικούς....!

post-2069-0-11136100-1361661103.jpg

post-2069-0-52745600-1361661111.jpg

post-2069-0-17090000-1361661119.jpg

post-2069-0-13510700-1361661127.jpg

post-2069-0-12876300-1361661134.jpg

post-2069-0-28970200-1361661141.jpg

post-2069-0-23405700-1361661149.jpg

Ευχαριστούμε τον κ.Δρίβα για την φωτοενημέρωση!

• Like 4

moments

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

Μετά από ενημέρωση που είχαμε από το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού

μέσω e - mail, σας παραθέτουμε(έστω και καθυστερημένα) φωτοενημέρωση

από 20.2.2013

20.2.2013

Χαρακτηριστικά της ημέρας:

Υπέροχη λιακάδα μετά από πολλές ημέρες κακοκαιρίας!

Άφθονο χιόνι (διαδρομή Ηνίοχου , βάση Ηρακλή, βάση Ηνίοχου στις παρακάτω φωτογραφίες)

Οικονομική τιμή καθημερινής. Λειτουργία καθημερινής και Βάκχος

Γενική Απεργία ....

Εντυπωσιακή προσέλευση χιονοδρόμων που ελπίζουμε να ευχαριστήθηκαν ....

post-2069-0-52022900-1361662155.jpg

post-2069-0-74260700-1361662147.jpg

post-2069-0-16058100-1361662139.jpg

post-2069-0-23315900-1361662131.jpg

post-2069-0-22045900-1361662122.jpg

post-2069-0-08476200-1361662114.jpg

post-2069-0-77468600-1361662105.jpg

post-2069-0-95234600-1361662096.jpg

post-2069-0-93852100-1361662088.jpg

post-2069-0-09144900-1361662079.jpg

post-2069-0-72143000-1361662071.jpg

post-2069-0-31764600-1361662063.jpg

post-2069-0-05873400-1361662056.jpg

post-2069-0-64047300-1361662048.jpg

post-2069-0-13195000-1361662041.jpg

post-2069-0-30915000-1361662034.jpg

post-2069-0-63895400-1361662027.jpg

post-2069-0-86923600-1361662019.jpg

post-2069-0-05966100-1361662012.jpg

post-2069-0-22313500-1361662005.jpg

post-2069-0-34616900-1361661998.jpg

post-2069-0-55412300-1361661988.jpg

post-2069-0-03504400-1361661981.jpg

post-2069-0-69437900-1361661971.jpg

post-2069-0-50418900-1361661962.jpg

post-2069-0-56890000-1361661954.jpg

post-2069-0-40591200-1361661948.jpg

post-2069-0-19131900-1361661942.jpg

Ευχαριστούμε τον κ.Δρίβα για την φωτορνημέρωση!

• Like 8

moments

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

Ερώτηση προς ΧΚΠ:

Διαβάζω μέσα στο snowreport αλλά και στο site του ΧΚΠ σχετικά με τη λειτουργία του ότι ο Δίας λειτουργούσε....

Η΄ εγώ έχω ξεχάσει ποιός είναι ο Δίας (δεν το πιστεύω) ή κάτι δεν αναφέρεται σωστά....Εγώ χθες που ήμουν επάνω, τον είδα θαμένο και διόλου λειτουργούσε παρότι στο φωτεινό πίνακα και πάλι έδειχνε ότι ήταν σε λειτουργία...Ο μόνος τρόπος επιστροφής από τη Φτερόλακα στα Κελλάρια ήταν μέσω του συνδετικού.Λέω κάτι λάθος;;

• Like 1

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Η Χθεσινη μερα ηταν ολο ομιχλη.Μονο μετα τις 15,30 ανοιξε σε καποια σημεια κυριως στα χαμηλα ,αλλα στην κορυφη του Ηρακλη και μεχρι τα μισα δεν εβλεπες τιποτα.Στα θετικα οτι κρατησε ανοιχτο μεχρι τις 19,30 και φυσικα οι μικρες ουρες στα λιφτ , ενω μετα τις 16,00 δεν ειχε καθολου. Προσωπικα δεν το ευχαριστηθηκα πολυ γιατι μολις ειχα παρει τα νεα μου πεδιλα και δεν μπορεσα να τα δοκιμασω οπως θα ηθελα!

amphibiowaveflex78fusio.jpg

Διαβάζω μέσα στο snowreport αλλά και στο site του ΧΚΠ σχετικά με τη λειτουργία του ότι ο Δίας λειτουργούσε....

Η΄ εγώ έχω ξεχάσει ποιός είναι ο Δίας (δεν το πιστεύω) ή κάτι δεν αναφέρεται σωστά....Εγώ χθες που ήμουν επάνω, τον είδα θαμένο και διόλου λειτουργούσε παρότι στο φωτεινό πίνακα και πάλι έδειχνε ότι ήταν σε λειτουργία...

Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι σήμερα πήραμε το συρόμενο του Δία, το πιατάκι που συναντάει κανείς με το που κατεβαίνει από το συνδετικό. Έφαγα μάλιστα και μια τούμπα τύπου "δεν ξέρω από πού μου ήρθε" όταν στη μέση της διαδρομής μια ριπή ανέμου (κι όμως!) με έβγαλε τελείως εκτός ισορροπίας, βρήκε το πέδιλο, δεν κατάφερα να σώσω την τούμπα (silly me) και ταράαααν, πάρτη κάτω τη Μαρίζα... οπότε το θυμάμαι πολύ καλά!

Κατά τα άλλα αέρας σήμερα, με χιόνι: margarita on the rocks (παγωμένο ελληνιστί) στην αρχή της μέρας και frozen - γρανιτέ (σουπιασμένο ελληνιστί) για το τέλος. Τα σύννεφα μας έκαναν τη χάρη καθότι κινήθηκαν γύρω από το ΧΚ, χωρίς να το καλύψουν. Κόσμος αρκετός. Βάκχος και Φτερόλακκα μας έσωσαν από αναμονές. Είμαι dead... πολύ σκι σήμερα, χαλαρώναμε στα lifts μόνο.

Τα pmr του lidl που αγοράσαμε.... μια χαρά, για όποιον ενδιαφέρεται! Ακούγαμε να μιλάνε κάποιοι, αλλά δεν απάντησαν στα καλέσματά μας: "snowclub, ακούει κανείς?", οπότε υποθέσαμε απλά ότι κάποιοι μιλούσαν στην ίδια συχνότητα και αναρωτιόντουσαν ποιοι άσχετοι τους απαντάνε κάθε τόσο κάτι ακαταλαβίστικα για snow-what?

Παρά τις καιρικές συνθήκες και την σχετικά κακή ποιότητα χιονιού, όπως λέτε κι οι snowclub-ίτες μια μέρα στο βουνό είναι καλύτερη από μια μέρα στην πόλη. Εμείς περάσαμε υπέροχα. :D Καλή βδομάδα από αύριο σε όλους.

Edited by marizaki
  • Like 6

πάντα απαντάω στο 8.20 Μαρίζα! αν σας τύχει καθημερινή

ή ανέβω Σαββατοκύριακο σίγουρα θα τα πούμε :) :)

και πολλοί άλλοι απαντούν κι όταν έχουμε τραπέζι στον πρώτο όροφο

είσοδος από το πλάι πάντα το ανακοινώνουμε ;)

• Like 1

Social Media Professional - Creative Social Media Sitter

Πολυ καλη ημερα σημερα σημερα( ενταξει ειχε λιγο αερα)

Αυτο που θα ηθελα να πω στους υπευθυνους του ΧΚ ειναι να σκαψουν λιγο περισσοτερο την διαδρομη του εναεριου αναβατηρα στην Φτερολακα(της πιστας 6) μιας και τα πεδιλα βρησκουν στο χιονι κατα την διαδρομη , καθως επισης και στο εναεριο που ακολουθει ( δε ξερω το ονομα)που τα πραγματα ειναι ακομα χειροτερα πριν εχουμε τραυματισμο.....

2013_Elan_Amphibio_Waveflex_14_Fusion.jpg

Πώ, πώ τι ΣΚ ήταν αυτό......μιλάμε για ανελέητο λιώσιμο. Τόσο πολύ σκί μέσα σε ένα ΣΚ είχα καιρό να κάνω. Σάββατο μία άνοιγε μία έκλεινε, τεσπα τις καταβάσεις μας τις ψιλοκάναμε, και όταν επιτέλους άνοιξε ο σκατόκαιρος λιώσαμε.....Νύχτα φύγαμε από το ΧΚΠ. Σήμερα ήταν μία καταπληκτική ημέρα, ο αέρας αν και ψιλοδυνατός δεν μας εμπόδισε να ματώσουμε. Ολο το βουνό ανοιχτό , επιτέλους, μετά από αρκετό καιρό. Αρκετός κόσμος αλλά τσουλούσε το πράμα....Το σουπιασμένο χιόνι κρατούσε μια χαρά, και κυνηγιόμασταν με τους λιφτιέριδες να μας αφήσουν για μία τελευταία κατάβαση ))))).

Εκτιμώ ότι μια χαρά λειτούργησε το ΧΚΠ. Και μεγάλη μαγκιά που άνοιξε ολο το βουνό σήμερα παρόλο τον αέρα. Ευχομαι να έχουμε ακόμη πολλές τέτοιες ημέρες μέχρι το κλείσιμο της σαιζόν....

Φιλικά

Σπύρος

• Like 4

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

Έφαγα μάλιστα και μια τούμπα τύπου "δεν ξέρω από πού μου ήρθε" όταν στη μέση της διαδρομής μια ριπή ανέμου (κι όμως!) με έβγαλε τελείως εκτός ισορροπίας, βρήκε το πέδιλο, δεν κατάφερα να σώσω την τούμπα (silly me) και ταράαααν, πάρτη κάτω τη Μαρίζα... οπότε το θυμάμαι πολύ καλά!

Video, or it didn't happen. :innocent:

• Like 3

Make Parnassos Great Again!

Video, or it didn't happen. :innocent:

Ε, ντάξει, ότι έπεσε στο πιατάκι είπε, όχι ότι βούτηξε από το φρύδι του Γεροντόβραχου με backflip :shysterical:

Πάντως επιβεβαιώνω, (όση αξία έχει ο λόγος μου ρε παιδί μου :-P) ήμουν ακριβώς από πίσω και με το σανίδι έκανα ελιγμό τύπου skateboard με το ένα πόδι, πλάκα είχε.

Συνολικά, να πω κι εγώ ότι περάσαμε μια χαρά. Σε καμία περίπτωση "εξαιρετική" η μέρα, αλλά κάναμε τη βόλτα μας, γυρίσαμε και μια την 7 από Φτερόλακκα για τη ρομαντζάδα και προτιμήσαμε συντριπτικά τον ιστορικό Βάκχο μετά τις 11:00 για να γλιτώσουμε από το Ορκς του Ηρακλή. :animier:

Εδώ να σημειώσω, σε Λάππα και ΜΙΚ, ότι η Μαρίζα κατέβηκε σήμερα κανονικότατα (τηρουμένων των αναλογιών εννοείται) την 6... Κι εδώ υπάρχει όντως video :thumbup:

Edited by PhaethonF1
  • Like 3

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Καλή μέρα η σημερινή, σίγουρα οχι σουπερ αλλά παρα τον πολύ κόσμο τσουλούσε αρκετα καλά το θέμα σε όλους τους αναβατηρες. Δυστυχως δεν τιμησα φτερολακα γτ στην παρεα ειχαμε αρχαριους και επειδη παντα χρειαζονται βοηθεια προτιμησαμε κελαρια. Βεβαια αυτο που με ενοχλησε ειναι οτι αρκετοι δεν καταλαβαινουν απο κανονες συμπεριφορας στο βουνο.. αυτο το χαλι το μαυρο να καθονται απο περικλη και κατω ολοι οι νεοι σκιερ οπου μα οπου τους κατεβει δεν μπορω να το δικαιολογησω και δεν εχει να κανει με νεο σκιερ η οχι, ειναι θεμα νοοτροπιας και παιδειας.

Το χιονι μετα τις 2 σουπα τρελη αλλα οκ ακομη και εκει σου δινεται η δυνατοτητα να μαθεις πραγματα η να εξασκησεις καποια αλλα, παντα κατι θετικο βγαινει απο το οτιδηποτε.

να τι έγινε το σάββατο...

σχόλια θα μπορούσαν να γίνουν πολλά για την ετοιμότητα του κέντρου...για τον χρόνο ανταπόκρισης σε συμβάν τόσο κοντά στην αφετηρία των αναβατήρων...για το ποιος ήταν υπεύθυνος να μιλάει κατα την διάρκεια του συμβάντος...κτλ...

ποτέ δε κατάλαβα ποιοι ήταν οι πιστέρ, αν ήταν εκεί πιστέρ...κτλ...

και ένα σχόλιο...

αν δεν είχε ανεβει ο βερνερ πάνω στο ρατράκ...(δεν τον ξέρω τον κύριο προσωπικά, αλλα από δικές σας αναφορές)...ακόμα εκεί θα ήταν το παιδάκι...γιατι ειχε μπλέχτει το χέρι του με το μπατον στο καρεκλακι...

πάλι καλά που δεν αφήσαμε να ακουστεί η άποψη ενός κυρίου εκεί πέρα...που βοήθησε στην διάσωση βέβαια...να πηδήξει από το καρεκλάκι...δεν μπορουσε να καταλάβει οτι μίλαγε σε ενα παιδάκι σε κατασταση πανικού και οτι άμα τον ακουγε ...θα κρεμόταν ανάποδα...

οποιος ήταν εκεί καταλαβαίνει...

http://youtu.be/E1yZooCYKWE

post-5813-0-39360500-1361771833.jpgpost-5813-0-30528800-1361771848.jpg

Edited by parnassos1200
  • Like 5

Εδώ να σημειώσω, σε Λάππα και ΜΙΚ, ότι η Μαρίζα κατέβηκε σήμερα κανονικότατα (τηρουμένων των αναλογιών εννοείται) την 6... Κι εδώ υπάρχει όντως video :thumbup:

Εντάξει αυτή έμαθε σκι, με τους άλλους να δω τι θα κάνουμε. Έζησε?

Eπειδή θα τρελαθώ...έχει περισσότερο αέρα από εχτές επάνω ή είναι το φαινόμενο καθημερινή να είναι ο αέρας πιο βαρύς και τα ανεμόμετρα πιο ευαίσθητα? Να τους πούμε να μην ανέβουν αύριο?

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Χωρις να εχω γνωση του συμβαντος και χωρις να ειμαι παρων , μονο απο αυτο που βλεπω στο συγκεκριμενο βιντεο, μπραβο στο Χ.Κ.Παρνασσου για την αντιδραση αυτη αλλά πολυ κακος που ο χειριστης αφησε παιδακια ασυνοδευτα να ανεβουν πανω στο λιφτ, οποια και αν ειναι αυτα ακομα και αν ειναι μικροι αθλητες, αλλά ακομα χειροτερα λυπαμαι για τους γονεις των παιδιων και τους θεωρω ακρως απαραδεκτους και υπαιτιους της καταστασης αυτης, να αφηνουν ετσι τα βλασταρια τους βαζοντας συνεχως σε κινδυνο την ζωη τους αλλά και την ζωη των αλλων, θα επρεπε να ντρεπονται. :angry:

• Like 3

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Οσο αφορά τη χρήση των λιφτ από ασυνόδευτα παιδιά, υπάρχουν κάποια όρια ηλικίας και ύψους (10 και 1,40 αν δεν κάνω λάθος). Τα συγκεκριμένα δεν μου φαίνονται ούτε πολύ μικρά ούτε πολύ κοντά. Εμένα πιο πολύ εντύπωση μου κάνει όταν αφήνουν παιδάκια να ναέβουν μόνα τους όταν έχει ομίχλη.

• Like 1

παρόλο που είμαι από τους φανατικότερους υποστηρικτές του ΧΚΠ...δεν ενθουσιάστηκα με την αντιδραση στο συμβάν...δεν μπορω να πω οτι νιωθω πιο ασφαλής...

pS...1)ο πατέρας των παιδιών ήταν εκεί...πιθανότατα στην αφετηρία του τριπλου...γιατι μετά από εμένα ..που ήμουν ο πρώτος που πήγα...μετά ηρθε αυτός...

2)απλά το παιδάκι γλυστρισε α΄πο το καθισμα...γιατι ήταν παγωμένο...το λάθος ήταν οτι έπρεπε να καθόταν στις πλαινες θέσεις...δεν θα συνεβαινε αυτό...

3)εγώ θυμάμαι τον εαυτό μου από πιτσιρικι να κάνω σκι με τις χειροτερες συνθήκες...τωρα που σαρανταριζω...επιλεγω να κάνω σκι με ιδανικες συνθήκες...

4) η ομόχλη μολις που είχε αρχισει να καλύπτει την κορυφή του βακχου και του τετραπλου...

Ρε παιδια θαρρω οτι αστιευεστε, τι παει να πει ομιχλη ή ηλιος ή ειναι 10 και οχι 11.5 ή δεν ξερω και γω τι αλλο θα σκαρφιστει ο Ελληνικος νους.

Τα παιδια κατω των 14 αρων συνοδευονται, τωρα αν ο πατερα του μικρου ηταν στην αφετηρια και οχι στο λιφτ για μενα ειναι ο κυριος φταιχτης του περιστατικου. Η λιφτιερης ειναι ο δευτερος μεγαλος φταιχτης του συμβαντος.

Οσο αναφορα της αντιδρασης, ακομα και στις αλπεις να ησουν θα περιμενες περισσοτερο.

ΥΓ. Ειμασταν στην Alagna της Ιταλιας πριν κανενα μηνα με τα κολληταρια μου και σε ερωτηση μου προς το Χ.Κ. αν υπαρχει γιατρος(ετσι για να ξερουμε) στο κεντρο μου απαντησανε οτι ο πλησιεστερος γιατρος ηταν σε ενα χωριο 15 χλμ μακρια.... ;)

Edited by spider
  • Like 2

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Το ύψος και η ηλικία για να επιτραπεί σε ένα παιδί να κάνει χρήση κάποιων μηχανημάτων δεν είναι ελληνική εφεύρεση αλλά διεθνής πρακτική. Ισχύει όχι μόνο σε ήπιους μηχανισμούς τύπου καρέκλας χιονοδρομικού, αλλά (κυρίως) και σε κάτι απίθανες κατασκευές που βρίσκεις σε μεγάλα λούνα παρκ και σου έρχεται εμετός και μόνο που τις βλέπεις.

Το θέμα είναι λεπτό γιατί το χιονοδρομικό είναι γεμάτο από παιδιά που ανεβαίνουν με σχολές όπως του ΕΟΣ Αθηνών, του ΕΟΣ Αχαρνών, της Αράχωβας, του Μηλιά, κλπ. Όπως είναι φυσικό η αναλογία δασκάλων-παιδιών δεν μπορει να είναι 1/1 για να μπορούν όλα τα παιδιά να συνοδεύονται όταν παίρνουν τον Αίολο. Ούτε καν 1/2 για να συνοδεύονται στα άλλα καρεκλάκια. Οπότε αναπόφευκτα τα παιδιά ανεβαίνουν μόνα τους.

Να συμπληρώσω επίσης ότι η αναφορά στην ευθύνη των γονιών που αφήνουν τα παιδιά τους να ανεβαίνουν μόνα τους στα "επικίνδυνα" καρεκλάκια (ενώ προφανώς θα έπρεπε να τα έχουν πάντα από δίπλα), είναι ατυχής. Η συμμετοχή των παιδιών σε μια σχολή έχει στόχο (και αποτέλεσμα) εκτός από την εκπαίδευση στο σκι, και την διασκέδαση και την ανεξαρτητοποίηση και την κοινωνικοποίηση. Αυτά τα τελευταία δεν γίνονται με τη μαμά από δίπλα. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο και σίγουρα άσχετο θέμα.

Τι μένει λοιπόν για κάποιον που νοιάζεται, είτε γονιός είναι αυτός είτε χιονοδρομικό;

Από τη μεριά του γονιού η εμπιστοσύνη προς τους δασκάλους και προς το χιονοδρομικό. Ένας έλεγχος για να διαπιστώσει κανείς με τα ματάκια του πως τα πάει ο δάσκαλος με τα παιδιά δεν βλαπτει.

Από τη μεριά του χιονοδρομικού, η διατήρηση του εξοπλισμού σε καλή κατάσταση έτσι ώστε να είναι ευκολόχρηστος από τα παιδιά και η ετοιμότητα του προσωπικού σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά. Και στα δύο υπάρχει περιθώριο βελτίωσης,

Τίποτα άλλο δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει κατά τη γνώμη μου.

Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα παιδιά σε μια γυάλα ελπίζοντας ότι θα αποφεύγουν πάντα τις κακοτοπιές. Όταν ανοίξουμε τη γυάλα ή όταν γυρίσουμε λίγο το κεφάλι, η κακοτοπιά θα είναι εκεί και θα περιμένει.

• Like 10

το ρατρακ με το ΑΝΥΨΩΤΙΚΟ καλαθι !! για τον σκοπο αυτο που ητανε ρε παιδια !! :shock:

λες να το ξέχασαν σε ΚΑΝΕΝΑ υπόστεγο :yes .

ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ

:evil:

Καταρχήν, οι λιφτιέρηδες του ΧΚΠ φέτος είναι 3 πουλάκια κάθονται. Έχει ήδη γίνει αναφορά από φίλη (πεπειραμένη σκιερ) σε βάρος του λιφτιέρη της 7 γιατί δεν έκοψε ταχύτητα ενώ κατέβαινε μια πεζή με παιδιά με αποτέλεσμα να παρασυρθεί. Προσωπικά, παρασύρθηκα στο λιφτ του Ερμή ενώ γύριζα από Φτερόλακκα (ήμουν πεζός, μετά από τραυματισμό - τι χαρά). Τέλος, ξέρει κανείς τι έγινε την Κυριακή στην 6; Φήμες λένε ότι έγινε σοβαρότατο ατύχημα από μ*****α σκιερ και εγκληματική απροσεξία χειριστών. Μήπως κανείς μπορεί να διασταυρώσει ή είναι ράδιο αρβύλα.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...