Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
over-poulover

χ.κ. Παρνασσού 2012-2013

Recommended Posts

Α ρε ΑΛΕΞΗ φωτιές που άναψες εδω μέσα αλλά και εσύ ρε president τη σιγοντάρεις και πετάς κουτσουράκια μέσα :)

Δίκιο έχει ο πρόεδρος. Είναι ρομαντικός και καλά κάνει. Μακάρι να είχα την δική του απλή ευθύτητα στην σκέψη. Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι αρκετά θλιβερή και καθόλου ρομαντική.

Mήπως θα ήταν καλύτερα ολα αυτά τα εκατομμύρια να μοιραστούν στις εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που πραγματικά πεινάνε και δεν εχουν να φάνε τα παιδιά τους;

Όχι δεν θα ήταν καλύτερα. Λυπάμαι που θα το πω ωμά, πιο ωμά απ'ότι θα ήθελα, αλλά η σκέψη είναι ιδιαίτερα απλοποιητική και λαϊκίστικη. Κάτι σαν το Τσοβόλα δώστα όλα.

Κατα τα άλλα περιμένουμε ολοι τις προσφορές του χκ ώστε να είναι φθηνοτερο απο το μισό σε πεδίο και αναβατήρες χκ Καλαβρύτων.

Από καιρού εις καιρό, διατυπώνω διάφορες αιρετικές απόψεις για τον τιμοκατάλογο του ΧΚΠ. Πάντα όμως θα πρέπει να γίνεται με γνώμωνα την εποχή. Ούτε εκπτώσεις, ούτε τίποτα. 60 ευρώ η ημερίσια κάρτα, 350 η εβδομαδιαία και έξω από την πόρτα. Σε όποιον αρέσει. Και αν γράψει ζημιές, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ και ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ!

Τέρμα τα ψέματα και οι κρατικές επιχορηγήσεις από τον φόρο μου. Ο φόρος είναι η "αναδιανομή πλούτου" που θα επιτρέπει στον ασθενέστερο τα βασικά (υγεία-παιδεία-ασφάλεια) και όχι η χρηματοδότηση του χιονοδρομικού για να κάνει τα ρουσφέτια ο κάθε τοπικός φύλαρχος. Όποιον τον συμφέρει λέει ότι χρηματοδοτεί τους σκιερ. ΛΑΘΟΣ! Επιδοτεί την τοπική κοινωνία. Ο σκιερ που πληρώνει είναι πελάτης και θα πάει εκεί που θα τον συμφέρει, θα βάλει τα λεφτά του και θα πάει Καλάβρυτα, ή αν έχουν και εκεί τα ίδια μυαλά στο Sestriere με τον σύλλογο. Οι υπεραξίες που εισέπραξαν οι τσοπάνηδες, ας είχαν επενδυθεί σε ένα σύγχρονο, οικονομικό και λειτουργικό χιονοδρομικό. Μας έφαγε το lifestyle. Κάναμε την Αράχωβα Μύκονο του χειμώνα. Ας την λουστούμε, ή ας την λουστούν αυτοί που την έκαναν έτσι.

Μόνο που τώρα πρέπει να είναι η εποχή των συναινέσεων και όχι των ρήξεων. Συναίνεση βασισμένη στον ορθολογισμό για την επιβίωση, γιατί αν δεν επιβιώσει ο σκιερ να στηρίξει το ΧΚ, να δω που θα πάει να τον βρει μετά. Τα παραπάνω έπρεπε να είχαν γίνει τις εποχές των παχιών αγελάδων.

Edited by mil
  • Like 1

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Κύριοι του ΧΚΠ, δεν είναι ντροπή να κάνετε προσφορές, κάνουνε και στην Αυστρία.

Στην Αυστρία δεν περιμένουν την αγελάδα των επιδοτήσεων αποχαυνωμένοι από την απραξία 40 ετών.

Πάρε ένα παράδειγμα: http://www.ischgl.com/en/building-blog-ischgl-tyrol?category=

Εκεί βάζουν από την τσέπη τους και έκαναν αυτό που έκαναν και το λειτουργούν ΦΤΗΝΟΤΕΡΑ από κάθε Παρνασσό.

"43 lift and cable car facilities and over 238km prepared pistes into the Swiss duty-free zone, Samnaun

If Tyrol’s best interconnected ski area can do just one thing, it can bring its guests with the utmost reliability and in comfort up to the ski pistes and into winter sports pleasure. All that in state-of-the-art cable cars and lifts, together with the highest safety standards.

In Austria and in Tyrol in particular cable cars enjoy a tradition which goes back decades. On 15th December 1963 the first cable car in Ischgl was put into operation by Silvrettaseilbahn AG.

These days cable cars are among the safest mass transportation methods. All the high safety standards are put forward and monitored by the Austrian Federal Ministry for Transport, Innovation and Technology and a number of international cable car committees. Moreover, the cable cars and lifts in Ischgl in Tyrol and in Samnaun in Switzerland regularly undergo thorough inspections and tests."

Και εμείς καθόμαστε και συζητάμε 40 χρόνια μετά μην τυχόν και κάνουμε κάποια επέκταση, μη τυχόν και χαλάσουμε τα τροπικά δάση της Σαχάρας.

"approx. € 220 million has been invested in improving our ski resort over the last 10 years?

our investments here directly contribute to permanent employment for roughly 250 additional persons in other industries?

our shareholders have agreed to forgo the payment of dividends since the company was set up to enable this investment to take placed?

over 700 people are employed at the ski resort in winter?

"

Και μετά αναρρωτιώμαστε τι φταίει....

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Κάναμε την Αράχωβα Μύκονο του χειμώνα. Ας την λουστούμε, ή ας την λουστούν αυτοί που την έκαναν έτσι.

Δυστυχώς (και το τονίζω) όχι. Η ποότητα των παρεχομένων υπηρεσιών στη Μύκονο και στην Αράχωβα απέχουν πολύ, μα πάρα πολύ. Οι Μυκονιάτες, παλιοί στο παχνίδι, ξέρουν να σου τα παίρνουν και να είσαι χαρούμενος. Στην Αράχωβα δεν μπορώ να βρω εστιατόριο στο οποίο δεν μου ανεβαίνει η πίεση (για αυτό και την αποφεύγω). Μη ξεχνάμε: το ΧΚΠ έφτιαξε την Αράχωβα.

Αντί λοιπόν εδώ να ασχολούμαστε...

Πράγματι... μήπως τελικά παραασχολούμαστε με το χ/κ Παρνασσού ;

Μεγάλη η χάρη του μου φαίνεται...

• Like 2

Θυμάστε τους αγώνες παγκοσμίου κυπέλου ski που θα γίνονταν στον Παρνασσό ?

Ανάλογης τεκμηρίωσης και αποσπασματικότητας είναι τα όσα βιαστικά και αποκλειστικά αναπαράγονται .

Μετά απο διαβούλευση 2 ημερών Σάββατο 9.30-21.00& Κυριακή 10.00-14.30 με πολυθεματικές ενότητες και 20 εισηγητές , οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βγάλουν ασφαλέστερα συμπεράσματα γιά τη αξία των παρουσιάσεων -εισηγησεων .

Ο σύλλογος εκπροσωπήθηκε έμεσα και κομψά απο εισηγητή της 2 ης θεματικής ενότητας . Στην Παρουσίαση του σε POWERPOINT οι λέξεις SNOWCLUB και Πρόεδρος Κα Όλγα Κοτσίνα ήταν ευδιάκριτες και τονίστηκαν και προφορικά , την άκουσαν και την είδαν με προσοχή 100 παρευρισκόμενοι .

Μην αδικείτε τους διοργανωτές και μη βιάζεστε . Εχετε όλο το χρόνο να κρίνετε και να διαπιστώσετε τί πραγματικά ισχύει .

pialpharhonu.jpg

Edited by snowhow
  • Like 1

Υπήρχατε βέβαια και κάποιοι παρόντες εκεί, (δίπλα δίπλα) που θα είχε πλάκα να μάθουμε τί προσφέρατε με την παρουσία σας...

Επί της ουσίας τώρα... το δούλεμα συνεχίζεται... ευτυχώς όμως σε όσους τρώνε ακόμη κουτόχορτο.

• Like 1

Είναι η εποχή που ξαναγνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας ...και ναι ,έχει όντως πλάκα !

Edited by snowhow

Θυμάστε τους αγώνες παγκοσμίου κυπέλου ski που θα γίνονταν στον Παρνασσό ?

ΟΧΙ. Αν θες μας δίνεις πληροφορίες.

Ανάλογης τεκμηρίωσης και αποσπασματικότητας είναι τα όσα βιαστικά και αποκλειστικά αναπαράγονται .

Ολίγον από πυθία μου μοιάζει. Λίγο πιο κατανοητό θα ήταν καλύτερα.

Μετά απο διαβούλευση 2 ημερών Σάββατο 9.30-21.00& Κυριακή 10.00-14.30 με πολυθεματικές ενότητες και 20 εισηγητές , οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βγάλουν ασφαλέστερα συμπεράσματα γιά τη αξία των παρουσιάσεων -εισηγησεων .

Μου φαίνεται προφανής και αυταπόδεικτη η αναφορά.

Ο σύλλογος εκπροσωπήθηκε έμεσα και κομψά απο εισηγητή της 2 ης θεματικής ενότητας . Στην Παρουσίαση του σε POWERPOINT οι λέξεις SNOWCLUB και Πρόεδρος Κα Όλγα Κοτσίνα ήταν ευδιάκριτες και τονίστηκαν και προφορικά , την άκουσαν και την είδαν με προσοχή 100 παρευρισκόμενοι .

Μπράβο μας λοιπόν.

Μην αδικείτε τους διοργανωτές και μη βιάζεστε . Εχετε όλο το χρόνο να κρίνετε και να διαπιστώσετε τί πραγματικά ισχύει .

Ποιοι διοργανωτές αδικήθηκαν; Των αγώνων του παγκοσμιόυ κυπέλλου σκι; Της διαβούλευσης; Θα μπορούσα να βάλω κι άλλους υποψήφιους, αλλά νομίζω το νόημα το έπιασες σαφέστερα από αυτά που κατάλαβα διαβάζοντας το ποστ σου.

Βέβαια υπάρχει χρόνος για να κρίνουμε και να διαπιστώσουμε τι ισχύει; Για ποιο πράγμα μιλάμε;;;;;;

Στους Δελφούς έγινε το μαντείο;;;; εεεε συγνώμη η διαβούλευση;;;;

Μπορεί λόγω χρόνου να μην ήσουν σε θέση να δώσεις ολοκληρωμένες πληροφορίες, όμως δεν βγάζω κανένα νόημα από τα λεγόμενα. Αν λοιπόν είσαι σε θέση να γνωρίζεις κάποια από τις γενικές παραμέτρους που ανέφερες, περιμένω αποκωδικοποίηση και υπότιτλους.

Αλέξη τί δέν καταλαβαίνεις ; Τί άλλο περιμένεις να σου πεί ο Snowhow ;

Αυτό που του έμεινε από τη διαβούλευση ήταν ο τρόπος παρουσίας του συλλόγου και της Προέδρου. Σαφές...

• Like 1

λυπαμαι που δεν μπόρεσα να παραβρεθώ να κανω εγω την εισήγηση. οι λόγοι ηταν σοβαροί και δεν αφορούσε τον μαραθώνιο της επόμενης μερας.

μην μπλεκουμε τα πραγματα.στην συγκεκριμένη παρουσίαση δεν εμπλέκεται το snowclub παρα μονο εγω με την επαγγελματική μου ιδιότητα αυτή τη φορα. συνεργαστήκαμε με τον κ. Τρακο στην εκπόνηση της μελέτης σύνδεσης της Δαύλειας με το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού.

πως πηγε η διαβούλευση Θανο? εχουμε κάποια θετικά νεα?

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Οφείλω γιά λόγους τάξης να αναφέρω ότι ο κ.Τράκος επεσήμανε με διακριτό τρόπο τον Σύλλογο και Εσένα .

Επαναλαμβάνω λοιπόν ,το snowclub και τα μέλη του είναι μόνιμα προσκεκλημένα .Οι διοργανωτές =Δημοτικη Ενότητα Αράχωβας

ακούνε τους πάντες και τα πάντα . ...Το θέμα έφερε τίτλο <<παράκαμψη Αράχωβας ....>>

Τα θετικά νέα συμβαίνουν με πράξεις ... η διαβούλευση έβαλε το πλαίσιο .

Το λάδι , ο ελαιώνας , η φορμαέλα , το τσίπουρο , τα κοπάδια ,το κρασί έρχονται στο προσκήνιο ...

όσο και ο πολυθεματικός τουρισμός .

Τυποποίηση ,πιστοποίηση προιόντων και επαγγελμάτων και υπηρεσιών μπαίνουν σε προτεραιότητα

γιατί αυτός είναι ο τρόπος να απευθυνθείς και να κερδίσεις τουριστικές αγορές εξωτερικού 4 εποχών .

Διαβούλευση γίνεται γιά να βελτίώσεις και να προβάλεις τα πλεονεκτήματα και να αποβάλεις πρακτικές και συμπεριφορές

που ακυρώνουν το προιόν σου ...

Ερώτημα αποτελεί κατά πόσο η Ε.Τ.Α και οι εκπρόσωποι της θα ,είναι πλέον οι πραγματικοί αποδέκτες προτάσεων και φορεις λύσεων .

Ρόλος τους είναι να επισπεύσουν μακροχρόνιες μισθώσεις και όχι να κάνουν τουριστική πολιτική.... ηδη η μαρίνα Βουλιαγμένης παραχωρήθηκε .

Ο Ε.Ο.Τ και το Υπουργειο Τουρισμού φαίνεται ότι θα πάρουν σκυτάλη ..... Μόνοι τους ? και αυτό συζητιέται !

Το Προεδρικό Διάταγμα (προσχέδιο)αφήνει έξω από κάθε δραστηριότητα όμορους δήμους ...αλλά εντάσσει μιά χαρά ένα επενδυτή να κάνει το ΧΚΠ ... LES ARCS all inclusive resort με ενίσχυση κύριας πρόσβασης και απο τη Δαύλεια ας πούμε... σε μιά δεύτερη φάση .ΠΑΝΕΥΤΥΧΕΙΣ Οικολόγοι και επενδυτές είναι σχήμα που έχει ξαναπαιχτεί με θεατές τις τοπικές κοινωνίες ....

σε βουνό και θάλασσα !

Έχουνε γνώση οι φύλακες ? Ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες ?

***στο θέμα 7 > εισηγητές/ομιλητές ορίστηκαν ο WERNER και ο Θάνος ...αυτά .

Edited by snowhow

Επαναλαμβάνω λοιπόν ,το snowclub και τα μέλη του είναι μόνιμα προσκεκλημένα .Οι διοργανωτές =Δημοτικη Ενότητα Αράχωβας

Αυτό είναι ευχάριστο. Η Δημοτική Ενότητα Αράχωβας είναι τοπικός δημοτικός φορέας (σαν αυτούς που κατεβαίνουν σε εκλογικές αναμετρήσεις παίρνοντας χρίσμα από κόμματα, ανεξάρτητος οργανισμός-σύλλογος, ή κάτι υπό την αιγίδα του Δήμου; Μπορεί πολλοί, ίσως οι περισσότεροι να ξέρουν, εγώ όμως όχι, πιθανώς και μερικοί ακόμα.

ακούνε τους πάντες και τα πάντα . ...Το θέμα έφερε τίτλο <<παράκαμψη Αράχωβας ....>>

Δεν ξέρω ποιοι είν αυτοί που ακούνε. Τώρα ως παράκαμψη της Αράχωβας, δεν ξέρω τι εννοείς. Υποθέτω ότι δεν εννοείς τον παρακαμπτήριο δρόμο που οι Αραχωβίτες για δεκαετίες δεν αφήνουν να ανοίξει και να λειτουργήσει. Υποθέτω ότι αναφέρεσαι στο ότι το χιονοδρομικό πεδίο μπορεί να έχει πρόσβαση όχι αναγκαστικά μέσω Αράχωβας. ίσως η εμπλοκή της Όλγας στα της Δαύλειας να είναι και παρεξηγίσιμη από Αραχωβίτες.... (όλα αυτά είναι υποθέσεις στους χρισμούς). Η αλήθεια είναι ότι ερχόμενος από Αθήνα, για να ανέβεις στο χιονοδρομικό περνώνατς από Αράχωβα-λιβάδι κάνεις τεράστιο κύκλο.

Ερώτημα αποτελεί κατά πόσο η Ε.Τ.Α και οι εκπρόσωποι της θα ,είναι πλέον οι πραγματικοί αποδέκτες προτάσεων και φορεις λύσεων .

Ρόλος τους είναι να επισπεύσουν μακροχρόνιες μισθώσεις και όχι να κάνουν τουριστική πολιτική.... ηδη η μαρίνα Βουλιαγμένης παραχωρήθηκε .

Ο Ε.Ο.Τ και το Υπουργειο Τουρισμού φαίνεται ότι θα πάρουν σκυτάλη ..... Μόνοι τους ? και αυτό συζητιέται !

Σίγουρα η ΕΤΑ, ως κρατικός φορέας, δεν πρέπει να έχει εξουσία στο τρέξιμο του ΧΚ. Δεν είναι αυτή η δουλειά του δημοσίου.

Το Προεδρικό Διάταγμα (προσχέδιο)αφήνει έξω από κάθε δραστηριότητα όμορους δήμους ...αλλά εντάσσει μιά χαρά ένα επενδυτή να κάνει

το ΧΚΠ ... LES ARCS all inclusive resort με ενίσχυση κύριας πρόσβασης και απο τη Δαύλεια ας πούμε... σε μιά δεύτερη φάση .

Έχουνε γνώση οι φύλακες ? Ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες ?

***στο θέμα 7 > εισηγητές/ομιλητές ορίστηκαν ο WERNER και ο Θάνος ...αυτά .

Στο εξωτερικό υπάρχει επιτυχημένο σύστημα λειτουργίας των ΧΚ. Εδώ, "αγρόν αγοράζουμε" τις τελευταίες δεκαετίες. Το δυστήχημα είναι ότι οι όμοροι δήμοι, όλες αυτές τις δεκαετίες απεδείχθησαν όχι απλώς ανέτοιμοι, ούτε απλώς απαράδεκτοι για να λάβουν μέρος στην λειτουργία των ΧΚ. Θα χρησιμοποιούσα ευχαρίστως την λέξη επικίνδυνοι, αλλά επειδή δεν ξέρω πολλές λεπτομέρειες και επειδή κρίνω εκ του αποτελέσματος, δεν θα ήθελα να αδικήσω κάποιες προσπάθειες που μπορεί να έγιναν και δεν απέδωσαν. Έτσι, αν και θα ήθελα την συμμετοχή των Δήμων στην διαμόρφωση του χιονοδρομικού προϊόντος, αν ήμουν εγώ ο συντάκτης του ΠΔ, δεν ξέρω αν θα έπαιρνα το ρίσκο να βάλω μέσα τους όμορους Δήμους.

Όσον αφορά το θέμα 7 (δεν ξέρω ποιο είναι-να υποθέσω χιονοδρομικό κέντρο-χιονοδρομικές δραστηριότητες), αν ο Θάνος ξέρει τον snowhow και το επιτρέπει ο WERNER, νομίζω ότι θα είχε ενδιαφέρον (για να μην πω ότι θα ήταν από χρήσιμο έως απαραίτητο) να ενημερωθούμε περαιτέρω.

• Like 1

Όσον αφορά το θέμα 7 (δεν ξέρω ποιο είναι-να υποθέσω χιονοδρομικό κέντρο-χιονοδρομικές δραστηριότητες), αν ο Θάνος ξέρει τον snowhow και το επιτρέπει ο WERNER, νομίζω ότι θα είχε ενδιαφέρον (για να μην πω ότι θα ήταν από χρήσιμο έως απαραίτητο) να ενημερωθούμε περαιτέρω.

:thumbup:

How you stand is how you ski

Δικαιοδοσία να ενημερώνεται έχει μόνο ο ανακριτής ...σερίφη μου .

Είσαι στο σωστό forum αλλά παίζεις σε λάθος έργο .

Σε 22 χρόνια φιλίας δεν έχεις θέση και γνώμη . Κανένας δεν το επεδίωξε . Μας κάλεσαν και απλά ανταποκριθήκαμε .

Edited by snowhow

Μάλλον για το θέμα 7,θα πρέπει να δείτε εδώ.

Snowhow,δε θα ήταν κακό να αναλύεις τη σκέψη σου λίγο παραπάνω ή να γράφεις λίγο

πιο επεξεργασμένα από αυτό που σκέφτεσαι.Είναι κάποιοι και σίγουρα εγώ μία ,που δε σε καταλαβαίνουμε.

Αν είναι για καθετι που γράφουμε,να καθόμαστε να ψαχνόμαστε και να κανουμε υποθεσεις επί υποθέσεων

πάνω σε ενα μονο απο αυτά που γραφονται,σκέψου το μπάχαλο.Στο ποστ #63 κάτι κατάλαβα αλλά πάλι εχω απορίες...

Τελικά αν γίνει το ΧΚΠ ..les arcs θα συνεισφέρουν και οι όμοροι δημοι μαζί με τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αυτούς

στην οικονομική του ενισχυση ή μήπως θα ψάχνουμε πάλι τα λεφτά που δεν..υπάρχουν??

• Like 1

"I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke)

Είναι κάποιοι ///// που δε σε καταλαβαίνουμε
ισως να μη χρειαζεται κιολας. μπορει και να μην υπαρχει λογος.
  • Like 2

Κέρκυρα, Κέρκυρα με το ποντικονήσι...

Δικαιοδοσία να ενημερώνεται έχει μόνο ο ανακριτής ...σερίφη μου .

Είσαι στο σωστό forum αλλά παίζεις σε λάθος έργο .

Σε 22 χρόνια φιλίας δεν έχεις θέση και γνώμη . Κανένας δεν το επεδίωξε . Μας κάλεσαν και απλά ανταποκριθήκαμε .

Η πυθία απεφάνθη ότι απευθύνεσαι σε εμένα.

Δικαιοδοσία για ενημέρωση έχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Δικαιοδοσία για την προσωπική ενημέρωση σου, δεν έχει κανένας, δεν έχει κανένας καν την απαίτηση.

Αυτό που κάνεις, δεν είναι ούτε ενημέρωση, ούτε χρήσιμο, ούτε άχρηστο, απλά χαμένος χώρος του φορουμ.

Αν θες να πεις κάτι πές το. Αν δεν θέλεις, μην το λες. Το να λες έχω κάτι να σας πω αλλά δεν σας το λέω και δεν έχετε δικαιοδοσία να σας το πω παρά μόνο στον ανακριτή.... Θα μπορούσες να χρησιμοποιούσες δημιουργικότερα την φαντασία σου. Καλύτερα οργάνωσε την σκέψη σου, για να είναι αναγνώσιμη. Δεν χρειάζεται να απαντάς άμεσα, επεξεργάσου το θέμα και με την ησυχία σου. Καλύτερα 1 ποστ σοβαρό, παρά πολλά ανύπαρκτα.

• Like 4

πολλη μπλα μπλα μπλα ξανα και ξανα , πα,,,,,ιες ...σημασια δεν μας δινουν οσο και αν φωνάζουμε ,μας εχουν γραμμένους οπως παντα ,και τωρα ενα παραπανω λογο κρίσης .

ολα τα χκ θα προσπαθήσουν οσο μπορουν απο μονα τους ,ετσι και αλλιως 3.5 μηνες εμειναν ακομα και τελος η γραφικοί σκιερ που θα ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΝ .

μας δουλεύουν ασύστολα συνεχώς και κατάμουτρα ...κανενας συλλογος και κανενα περιοδικο δεν θα καταφερη να αλλαξει τιποτα

ο μεν συλλογος θα τρεχει σε ημεριδες και συνάντησής επι τον συναντισεων ,αναζητήσεων διεξόδου απο τα προβληματ τις χιονοδρομιας , ,που και παντα θα στμφωνουν απαντες οτι κατι πρεπει να αλαξη για να προχοριση το θεμα χιονοδρομιας, αλλα δεν θα γινη τιποτα ,γιατι δεν θελουν να γινη και κατι

το μονο που βλεπω εγω σαν νικος να παει μπροστα σε χιονοδρομικο κεντρο ειναι το ανηλιο και αρκετα ποιο πισω το πισοδερι

και μια απο τα παραπανω στο θεμα ενδιαφεροντος και τα οποια περιοδικα ασχολούνται με το θεμα , και σε αυτους ναι ναι ναι α!!και εχετε δικιο , πεντε φωτο με χαμογελα και χειραψίες ,και στην ευχη τις παναγιας και ,καλα κερδη !!

με την απλη καθαρη μου γνωμη ,κατα οπως λεει και ο μιλ !!

Edited by PRESIDENT
  • Like 3

ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ

:evil:

Αυτό είναι ευχάριστο. Η Δημοτική Ενότητα Αράχωβας είναι τοπικός δημοτικός φορέας (σαν αυτούς που κατεβαίνουν σε εκλογικές αναμετρήσεις παίρνοντας χρίσμα από κόμματα, ανεξάρτητος οργανισμός-σύλλογος, ή κάτι υπό την αιγίδα του Δήμου; Μπορεί πολλοί, ίσως οι περισσότεροι να ξέρουν, εγώ όμως όχι, πιθανώς και μερικοί ακόμα.

Για να ξεδιαλύνουμε κάποια πράγματα (τα προφανή) δημοτική ενότητα Αράχωβας = τέως Δήμος Αράχωβας.

Δεν ξέρω ποιοι είν αυτοί που ακούνε. Τώρα ως παράκαμψη της Αράχωβας, δεν ξέρω τι εννοείς. Υποθέτω ότι δεν εννοείς τον παρακαμπτήριο δρόμο που οι Αραχωβίτες για δεκαετίες δεν αφήνουν να ανοίξει και να λειτουργήσει.

Είδες τι καλά (αθέλητα) κάνει η κρίση. Τώρα πολλοί Αραχωβίτες το σκέφτονται.

Όταν η ετήσια κάρτα στο ΧΚΠ κοστίζει πλέον όσο ένας μισθός, θεωρώ υποχρέωση του ΧΚΠ να ενημερώσει έγκαιρα για την τιμολογιακή πολιτική του.

χαχα τι είναι μωρέ, ίσα μ ένα λογαριασμό ΔΕΗ (με χαράτσι) είναι

εγω με την επαγγελματική μου ιδιότητα αυτή τη φορα. συνεργαστήκαμε με τον κ. Τρακο στην εκπόνηση της μελέτης σύνδεσης της Δαύλειας με το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού.

Μήπως μπορείς να μας εξηγήσεις τι εννοείς όταν λες "σύνδεση της Δαύλειας με το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού".

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Χ.Κ. ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ - Το οικονομικότερο Χ.Κ στην Ελλάδα σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες του

ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Για την περιοχή μας είναι ίσως το μοναδικό κίνητρο, κυρίως το χειμώνα για την προσέλευση επισκεπτών, με αποτέλεσμα την οικονομική συντήρηση των Παραπαρνάσσιων κατοίκων.

Άξιζε λοιπόν ένα επιτόπιο ρεπορτάζ του ''Πολύδροσος Παρνασσού'', να γνωρίσουμε πώς πήγε η προηγούμενη περίοδος, τι προβλέπεται για την τρέχουσα και τι προοπτικές υπάρχουν για τον εκσυγχρονισμό του κέντρου.

Ζητήσαμε από την Διοίκηση να μας αναλύσει αν ανταποκρίνονται τα σχόλια ότι το Χ.Κ Παρνασσού είναι από άποψη τιμών απλησίαστο για τα μεσαία και χαμηλότερα εισοδήματα.

Οι απαντήσεις που δόθηκαν καταγράφονται παρακάτω .

Η περσινή χρονιά ήταν μια πολύ καλή χρονιά χάρη στις άφθονες χιονοπτώσεις που επέτρεψαν την πλήρη λειτουργία του ΧΚΠ τόσο κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων όσο και για όλη τη σαιζόν χωρίς να χαθεί κυριολεκτικά ούτε μια μέρα!

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν να έχουμε σημαντική προσέλευση χιονοδρόμων, ιδίως τις καθημερινές αξιοποιώντας και την έκπτωση που προσφέραμε στα ski bus, που επηρέασε απροσδόκητα θετικά τα έσοδα. Μάλιστα η προσέλευση χιονοδρόμων και επισκεπτών έφτασε τους 148.468 και θεωρείται μια από τις καλύτερες όλων των εποχών, πόσο μάλλον εάν αναλογιστούμε και την περίοδο βαθειάς οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα.

Πρώτη προτεραιότητα είναι η ασφαλής και εύρυθμη λειτουργία των εγκαταστάσεων του ΧΚΠ. Πάνω σε αυτό το θέμα μπορώ να ας διαβεβαιώσω ότι τα πάμε πολύ καλά και ότι το βουνό θα λειτουργήσει για άλλη μια χρονιά άψογα!

Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος θα ξεκινήσουμε τη σαιζόν στις 15 Δεκεμβρίου και θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος Απριλίου. Στόχος μας είναι η πλήρη λειτουργία του βουνού τα σαββατοκύριακα και τις αργίες και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη τις καθημερινές.

Επίσης έχοντας πάντα κατά νου τη δύσκολη οικονομική συγκυρία απορροφούμε αύξηση λειτουργικών εξόδων (πετρέλαιο, ΔΕη, ΦΠΑ) και συνεχίζουμε και φέτος τις προσφορές για όσους έρχονται στο βουνό με τα ski bus. Ακόμη θα διατηρήσουμε τις προσφορές μας στα εισιτήρια πολλαπλών ημερών και στα εισιτήρια ειδικών κατηγοριών (νήπια, μαθητές, τρίτη ηλικία, αθλητές, γκρουπ κ.λπ.). Αξίζει να επισημάνουμε ότι η έκπτωση 50% για μαθητές ηλικίας 5-18 ετών καθώς και η παροχή guest 1€ στο κάθε πλέον του β’ παιδιού οικογένειας αποτελούν πρωτότυπες εφαρμογές του ΧΚΠ.

Είναι εύκολο να αποδειχθεί ότι το ΧΚΠ είναι το οικονομικότερο Χ.Κ στην Ελλάδα σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες του δηλ ευρώ ανά παρεχόμενο αναβατήρα ή πίστα καθώς και το πιο αξιόπιστο δηλ. ημέρες λειτουργίας αναβατήρα ανά σαιζόν . Επίσης η καθιέρωση 12ωρης λειτουργίας του ΧΚΠ κάθε Σάββατο, πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα, αγκαλιάστηκε από τον κόσμο!

Οι παρατάσεις στο ωράριο λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου ανάλογα με τον καιρό και τις προσελεύσεις άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Τέλος τα διάφορα events, με σπουδαιότερο το Word Snow Day που ήταν αφιερωμένο στα παιδιά και διεξήχθει σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Χιονοδρομίας (FIS).

Λειτούργησε επίσης πολύ καλά to web ticket καθώς και η εκπαίδευση στους αλπικούς κινδύνους και στην αρτιότερη γνωριμία με το βουνό πολλών φίλων χιονοδρόμων από επαγγελματίες Οδηγούς βουνού (π.χ κατέβασμα χαραδρας Βελίτσας 03/2012)

Φυσικά το ΧΚΠ δεν μπορεί ,ούτε επιθυμεί να συγκριθεί με ΧΚ των ‘Αλπεων ή του Καναδά όπου μεγέθη και συνθήκες είναι μη συγκρίσιμες .

Τυχόν συγκρίσεις πρέπει να λαμβάνουν υπόψη την ελληνική ιδιαιτερότητα. Μέλημα μας είναι την ελληνική ιδιαιτερότητα (ηλιοφάνεια, τρόπος ζωής κ.λπ) να την μετατρέψουμε σε συγκριτικό πλεονέκτημα του ΧΚΠ

Στόχοι ΧΚΠ

1. Διατήρηση ασφαλούς και εύρυθμης/ ελκυστικής λειτουργίας (π.χ 12ωρη λειτουργία κάθε Σάββατο, καθημερινή λειτουργία στο μεγαλύτερο δυνατό εύρος του βουνού )

2. Επίτευξη βιώσιμης λειτουργίας , ελαχιστοποίηση εξόδων , βελτιστοποίηση εσόδων Η ζημία ΧΚΠ ανά προσέλευση έχει μειωθεί σταδιακά από 21€ (το 2007) σε 3 € (το 2011) χάρη στην αύξηση των προσελεύσεων και την μείωση των εξόδων του ΧΚΠ που παρουσιάζει το ΧΚΠ τα τελευταία 5 χρόνια .

3. Λειτουργική τακτοποίηση . Έκδοση πολεοδομικών και περιβαλλοντικών απαιτούμενων αδειοδοτήσεων.

4. Εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων Είναι σε εξέλιξη το έργο 15Μ € για αντικατάσταση των αναβατήρων Αφροδίτη, Βάκχου, Δία και δικτύου Μέσης τάσης. Αναμένεται δημοπράτηση έργου 14,5Μ € εκσυγχρονισμού Ερμή, Ηνίοχου, Ήρας.

5. Αειφόρος ανάπτυξη .

Ανάπτυξη αφενός φιλοπεριβαλλοντικών υποδομών για διαχείριση Ενέργειας (αιολικό πάρκο), Νερού (λιμνοδεξαμενή) , Απορριμμάτων (βιολογικός καθαρισμός , πιστοποίηση κατά ΕΜΑS), αφετέρου 12μηνων και εξωχιονοδρομικών δραστηριοτήτων.

6. Προώθηση πωλήσεων-Marketing . Προσέλκυση νέων πελατών από λεκανοπέδιο Αττικής καθώς και αλλοδαπού τουρισμού (υπάρχει θετική προοπτική). Ανάδειξη συγκριτικών πλεονεκτημάτων ΧΚΠ (αλπικός όγκος, κεντροβαρή θέση στην Ελλάδα, , εγγύτητα στη Αττική , πολλαπλές δυνατότητες διαμονής).

Προσέλκυση και μη χιονοδρόμων με την βοήθεια των νέων αναβατήρων τύπου combi , φέρουν δηλ. και 6θέσιες καρέκλες και 8 θέσιες γόνδολες

Προχωρεί κανονικά η διαδικασία για τον εκσυγχρονισμό των αναβατήρων Αφροδίτη, Βάκχος και Δίας.

Ο ανάδοχος του έργου (Doppelmayr) έχει ήδη ξεκινήσει (05/2012) τις προκαταρκτικές εργασίες και προβλέπεται να αποπερατώσει το έργο μέσα στην επόμενη διετία.

Επιπλέον συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας να εντάξουμε στα ΕΣΠΑ και τους αναβατήρες Ήρα, Ηνίοχο και Ερμή ώστε να εκσυγχρονιστεί και η Φτερόλακα.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ ακούγεται μια γκρίνια από διάφορους αυττοχρηζόμενους γκουρού της ελληνικής χιονοδρομίας για τα «κακά του συστήματος και του ΧΚΠ», μέχρι στιγμής από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω δεν έχει κατατεθεί καμία πρόταση επιστημονικά τεκμηριωμένη (δηλ. να ξεπερνά το brainstorming του καφενείου), ρεαλιστική , εφικτή , στοχεύουσα στο κοινό συμφέρον.

Το ΧΚΠ έχει ανάγκη την κριτική και την επιδιώκει για να βελτιωθεί . Άλλωστε έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης .

Αλλά η κάθε κριτική καλό είναι να βασίζεται στην ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ,στην ΚΑΛΗ ΠΙΣΤΗ και στο πρακτικό αποτέλεσμα και όχι στην θεωρητικολογία, αλλιώς καταντάει μίζερη γκρίνια που απλά «πριονίζει» το κλαδί όπου όλοι καθόμαστε δηλ. τον Παρνασσό.

ΧΚΠ και τοπική κοινωνία

Το ΧΚΠ επιθυμεί ΚΑΙ επιδιώκει συνέργειες με την τοπική κοινωνία εδώ και χρόνια.

Σε συνέχεια της από 11/9/2011 συνάντησης στο αμφιθέατρο της Αράχωβας (πρωτοβουλία ξενοδόχων Αράχωβας), και μετά την σχετική συζήτηση για κοινή συμμετοχή όλων των όμορων Δήμων του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού στην έκθεση «Φιλοξενία 2012», δεν εστάλει εν τέλει καμία ηλεκτρονική επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος συνδιοργάνωσης και κοινής συμμετοχής στην εν λόγο έκθεση.

Κατόπιν όλων των παραπάνω το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού μαζί με την κοινοπραξία Μεσόγειος/Νουλικας καθώς και τη Ένωση Ξενοδόχων Αράχωβας, απ οπού ξεκίνησε και η ιδέα αυτή, θα προχωρήσουν την συμμετοχή στην τουριστική έκθεση Φιλοξενία 2012. (20-25/11/2012)

Παραμένουμε πάντα στην διάθεση σας για τυχόν διευκρινήσεις , αλληλοενημέρωση, αλληλοκατανόηση

Καλό χειμώνα

ΠΔ

Πηγή: polydrososparnassou.blogspot.gr/

• Like 1

Ο μόνος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις...

Αν και όταν κάνεις σχέδια μπορεί Κάποιος να χαμογελά, εσύ κάνε τα...

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ ακούγεται μια γκρίνια από διάφορους αυττοχρηζόμενους γκουρού της ελληνικής χιονοδρομίας για τα «κακά του συστήματος και του ΧΚΠ», μέχρι στιγμής από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω δεν έχει κατατεθεί καμία πρόταση επιστημονικά τεκμηριωμένη (δηλ. να ξεπερνά το brainstorming του καφενείου), ρεαλιστική , εφικτή , στοχεύουσα στο κοινό συμφέρον.

Το ΧΚΠ έχει ανάγκη την κριτική και την επιδιώκει για να βελτιωθεί . Άλλωστε έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης .

Αλλά η κάθε κριτική καλό είναι να βασίζεται στην ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ,στην ΚΑΛΗ ΠΙΣΤΗ και στο πρακτικό αποτέλεσμα και όχι στην θεωρητικολογία, αλλιώς καταντάει μίζερη γκρίνια που απλά «πριονίζει» το κλαδί όπου όλοι καθόμαστε δηλ. τον Παρνασσό.

Καλό χειμώνα

ΠΔ

Πηγή: polydrososparnassou.blogspot.gr/

Αφού το ΧΚΠ έχει ζημιά 3Ε ανά προσέλευση, γιατί δε βγάζετε σε προσφορά τις ετήσιες , όπως έκανε το ΧΚΚ ?

Γιατί υπάρχει τόση μιζέρια στο ΧΚΠ σχετικά με το θέμα των ετήσιων καρτών?

Αγνοείστε την ερώτηση, εαν πιστεύετε οτι θεωρητικολογώ.

Edited by Nifadas
  • Like 2

How you stand is how you ski

Δεν νομιζω να απασχολει πολλους η ετησια καρτα.... .. γιατι να δωσει καποιος προκαταβολικα μαζεμενα χρηματα (εστω και αν υπαρχει μια καλη εκπτωση) χωρις να ειναι σιγουρος τι χιονοδρομικη χρονια θα υπαρξει, σε τι κατασταση θα βρισκεται το χειμωνα κτλ.... Στην Ελλαδα ζουμε οχι στην Αυστρια........ Εδω τιποτα δεν ειναι στανταρ......

Περισσοτερο με απασχολει η ημερησια/εβδομαδιαια τιμολογιακη πολιτικη. Ποτε δεν αγορασα, ουτε θα αγορασω ποτε ετησια καρτα..... εκτος και αν γινουμε Αυστρια.......

Αντε να δουμε ΠΟΤΕ θα ανακοινωσουν τπτ.........

• Like 2

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

Η ετήσια κάρτα ειναι εξαιρετικά σημαντική και δυστυχώς το ΧΚΠ τα τελευταία χρόνια την έχει καταργήσει ,πηγαίνοντας κόντρα στη κοινή λογική.

Η κάρτα με τις πολλές μονάδες δεν είναι ετήσια. Είναι απλώς μιά διευκόλυνση, γιά να μην στήνεται κάποιος στο ταμείο κάθε μέρα.

Η ετήσια δεν ωφελεί μόνο το ΧΚ, σαν προείσπραξη γιά μελλοντικές υπηρεσίες, αλλά "δένει" τον πελάτη και με το ΧΚ και με την περιοχή.

Δεν γνωρίζω γιά ποιό λόγο έχει στραβώσει το θέμα της ετήσιας, αλλά είναι ένα μεγάλο μείον στην αξιολόγηση του ΧΚΠ, από πιθανούς καλούς πελάτες, σε μιά εποχή που η προσέλκυση του είδους αυτόυ του σταθερού , πιστού πελάτη, θα έπρεπε να είναι από τις πρώτες προτεραιότητες κάθε ΧΚ.

Μιά άλλη ππρακτική που ακολουθείται σε πολλά ΧΚ των Άλπεων, είναι να παρέχεται κάποια έκπτωση στην έκδοση κάρτας, με την επείδειξη κουπονιού που δίνεται από το ξενοδοχείο, γιά παραμονή μεγαλύτερη από τρείς μέρες.

Το ζητούμενο είναι να έχεις πελάτες που μένουν κάποιες μέρες. Αυτοί είναι που θα ξοδέψουν σε διαμονή, φαγητό, ψώνια διασκέδαση.

Αλλά απ ότι φαίνεται τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει συγκεκριμένη πολιτική στο θέμα , αντίθετα έχει γίνει ένα τουρλουμπούκι με το δύσκαμπτο σύστημα ηλεκτρονικών καρτών που βοηθάει μεν στο περιορισμό της χασούρας από "λαθροσκιέρ", αλλά έχει δημιουργήσει και μιά σειρά από προβλήματα που αποθαρρύνει πολλούς από το να επισκεφθούν το ΧΚΠ.

• Like 7

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...