afrodite 894 Report post Posted March 17, 2015 Τι να πρωτοπω, τι να περιγράψω; Ενα εχω να πω.... Κριμα που δεν ξεκίνησα το σκειτ απο την αρχή, κι εχασα χρόνο και φαιά ουσια με το κλασσικο. Συνηθως δε μετανιωνω για κατι που κάνω ή δεν κανω. Ουτε εδω θελω να πω πως το μετάνιωσα. Κάπου θα μου χρησιμεύσει και η ενασχόληση μου με το κλασσικο. Ισως να μετανιωσα την αγορά των κλασσικών σκι. Θα μπορουσα να μεινω με τις παλιατζουρες της Μερέτες και να αγοραζα μονο τα του σκειτ. αλλά το φοβόμουν το σκέιτ. Δεν ήξερα αν θα μπορέσω να ανταποκριθω στις απαιτησεις του. Θελει τρελη φυσική κατάσταση και γερά πόδια. Δεν ειναι για όλους. Ειναι και γαμω τις γυμναστικές. Γυμνάζει απο την κορφη εως τα νυχια. Τωρα καταλαβα γιατι το σωμα της Μαριτ ειναι έτσι. Mεχρι τωρα νομιζα πως ήταν βάρη και αναβολικά (μη με ακουσουν οι Νορβηγοι θα με κρεμασουν στην κεντρικη πλατεία.). Δεν.... ενταξει ο ογκος ειναι απο τα βάρη, η γράμμωση ειναι απο το σκειτ. Αφου θα θελα να ειχα ενα σενσορα στα μπατον που να καταγραφει το ποσες φορες χτυπάει το έδαφος. Ετσι θα ξέρω για το πόσους κοιλιακους- ροκανισματα κάνω στα πχ 10χλμ σκέιτ. Για τα ποδια... δεν το συζητω.... Η εξέλιξη μου μέχρι στιγμής; Την 4η μέρα εκμάθησης μου εφαγα τοιχο. Ήταν μια κακή μερα, τιποτα δεν δουλευε. Δε συνεργαζόταν και ο εγκέφαλος... Ημουν στα πρόθυρα να το παρατήσω, αλλα δεν με εχω για τέτοια. Γυρισα σπιτι και τα συζήτησα με τον εαυτό μου . Τον εκλογίκευσα. Σημερα ηταν μια κακή μέρα, αυριο ειναι μια αλλη μέρα. Μου απαγόρευσα να δω το οποιοδήποτε βίντεο και ειπα στον εαυτό μου πως "αυριο θα πας και απλά θα περάσεις καλά. Χωρις να σκεφτεσαι πως πρέπει να κανεις αυτο, πρεπει να κανεις εκείνο. Χαλαρωσε και οτι βγει." Και τι έγινε; Εκανα σκειτ. Βγηκε.... ημουν τοσο χαρουμενη που έκανα και μεγαλη βόλτα. Τελειωσε.... το μονο που χρειάζομαι ειναι μια βελτιωση στη τεχνικη ωστε να μπορω να ανεβαινω τις ανηφορες λιγο πιο εύκολα. Αυτη η χαλαρωση δουλεψε καλά. Με πιεσα πολυ και το μυαλο μου βάρεσε κοκκινο. Ηταν μια προειδοποίηση. Δεν ειμαι και πολυ των πρέπει. Ξεθάρεψα τόσο πολυ που αποφάσισα να βγω απο την απομόνωση και να αρχίσω να σκιάρω με παρέα. Τερμα η εκπαίδευση, τωρα ερχεται η απόλαυση. Κανονισα με κατι κοριτσια για το Σαββατο να παμε εκδρομή σκι 30χλμ +. Ειπανε του γέρουν χ..... Ειχα ερωτηματικά στο αν θα καταφερω να κανω σκειτ για 30χλ. Ειχα αμφιβολίες. Το ανωτερο μου ηταν τα 18χλμ και με πολυ πόνο. Το σχεδιο ήταν να φτάσουμε ενα σαλέ (στα 13χλμ) οπου θα τρωγαμε θα πιναμε θα ξεκουραζόμασταν τελος παντων και μετα θα ακολουθουσαν τα υπόλοιπα 18χλμ μεχρι το Οσλο. Απο τα οποια τα 10 θα ήταν καθοδος. Το κερασακι στη τουρτα. Ειχα αγωνια για αυτη την εκδρομή. Η επομενη προπονιση περιελάμβανε να κανω 13χλμ συνεχόμενου σκι-σκειτ στη γειτονιά μου. Αν καταφερνα να το πετυχω αυτο τοτε θα ήμουν οκ. Και φυσικα το καταφερα. Ημουν σιγουρη πια πως δεν θα ειχα προβλημα στην εκδρομή. Δε θα χρειαστει να φωναξουν διασωση. Ευτχυχως τα κοριτσια δεν ετρεχαν ωστε να αγχωθω, ειχαμε τον ιδιο ρυθμο. Χαλαρα... και ειχαμε και πολυ γέλιο. Το τοπιο φανταστικο.... ήμασταν ολες με ενα χαμογελο απο δω μεχρι το Οσλο. Καλα και οταν φτασαμε στο δευτερο κομματι με το ατελειωτο downhill. Ξαναεκανα αυτη την εκδρομη μονο και μονο για αυτα τα ατελειωτα 10χλμ καθόδου. Οπως μου σχολιασαν τη φωτογραφια.... V for Viktory!!! 9 Quote My Life In Oslo-Norway: http://oslomylove.blogspot.gr Share this post Link to post Share on other sites
leonidastria 4,307 Report post Posted March 17, 2015 (edited) Σε διαβαζω καιρο και απολαμβανω τις αφηγησεις σου (απο το snowclub) Μαλλον απ'οτι καταλαβα υπαρχουν δυο ειδων Nordic σκι ...Πες δυο λογια για το τι αντιπροσωπευουν αυτες οι κατηγοριες . Να περνας καλα . Edited March 17, 2015 by leonidastria 1 Quote Κράτιστον κτημάτων ευβουλία. Σοφοκλής Share this post Link to post Share on other sites
afrodite 894 Report post Posted March 17, 2015 (edited) μαλλον θα μιλησουν τα βιντεο Κλασσικη τεχνικη Σκειτ Edited March 17, 2015 by afrodite 1 Quote My Life In Oslo-Norway: http://oslomylove.blogspot.gr Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted March 17, 2015 εμ εγω στο ειχα πει...το skate ειναι αλλη φαση... Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,497 Report post Posted March 18, 2015 Οταν πυροβολείς ενδιάμεσα, γίνεται ακόμα καλύτερο ! 2 Quote Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
afrodite 894 Report post Posted March 19, 2015 Μου το ειχες πει, δεν ειναι οτι δεν σε ακουγα.... απλα ειχα καποιους ενδιασμους. Αλλά παντα με τραβαγε. Εβλεπα τους αλλους να το κανουν και τους ζηλευα (με την καλη έννοια). Καλα οταν βλεπω τα πιτσιρικια να με περνανε και να το κανουν τοσο μα τοσο απλα, να τα σφαξω θελω..... Παντως εχω ευχαριστηθει σκι. Κανονικα τωρα θα τα ειχα κρεμασει ετσι και δεν το ειχα γυρισει στο σκειτ. Τωρα απλα δεν με νοιαζει. Δεν εχω να σκεφτω τι χιονι εχει απανω, τι κερι θελει, αντε βγαλε το κλιστερ βαλε παλι κλιστερ, ξισε στρωσε φτου και απο την αρχη.... Να παω να μη παω.... Νιωθω πια ελευθερη.... προχτες εκανα νυχτερινο μετα τη δουλεια. 20:00 με 22¨00. Μια λαμπα στο κεφαλι για τη διαδρομη που δεν ειχε φωτα, εκει που ειχε φωτα τη σβήσαμε. Αλλη αισθηση.... (το οτι τη νυχτα τα ζωα ξυπνανε ουτε που μου περασε απο το μυαλο. περασε δηλαδη αλλα εκανα πως δεν το ακουσα). Εχτες ειχα ολη μερα αδεια, μου τα χαλασε το πρωι η βροχη. Το απογευμα πηγα.... σκατα ηταν το χιονι. Εκανε ζημια η βροχη αλλα ευτυχως οχι πολλη μεγαλη. Ηταν μαλακο, και απλα δεν ηταν γρηγορο. Οκ so what τη βολτα μου την εκανα. Αρχιζει και νυχτωνει αργα τωρα. Τι καλα.... αλλη αισθηση. Ειχε παει 19¨00 και τοτε σκοτείνιασε. Θα ερθουν συντομα οι μερες που απλα δε θα νυχτωνει!!!! Τη λατρευω αυτη την εποχη. Αυριο και μεθαυριο δινει ελαφρια χιονοπτωση στο βουναλακι μου. Μια φρεσκαδουρα τη χρειαζεται. Εχω βαλει στοιχημα να κανω σκι μεχρι τον Μαιο! Να δω αν θα το κερδισω. Quote My Life In Oslo-Norway: http://oslomylove.blogspot.gr Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted March 19, 2015 ...Παντως εχω ευχαριστηθει σκι.... :shysterical: 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
afrodite 894 Report post Posted March 19, 2015 :shysterical: Ναι, το παραδεχομαι. Ειχες δίκιο οταν μου το ελεγες κι εγω γελαγα. Εχω κρεμάσει το σανίδι! Αλλα πριν πεις στα έλεγα εγω να σου υπενθημίσω πως αν ήταν αλλιως τα πράμματα στη ζωη μου, αν ειχαν γινει οπως τα ειχα σχεδιασει (αλλα οταν ο ανθρωπος κανει σχεδια καποιος τα βλεπει και γελάει), αν δεν ειχα να αντιμετωπισω την ανεργια, το σκι δεν θα ειχε μπει στη ζωή μου. Θα ειχε μπει ως δοκιμη και για να δοκιμασω και κατι αλλο, αλλά ως εκει. Δε θα ειχα πορωθει τοσο. Θα συνεχιζα το σνοουμπορντ και θα ειχα αλωνίσει ολα τα χιονοδρομικα ρεσορτ της Νορβηγιας. Τωρα οτι ειναι τσαμπα ειναι καλο!! 1 Quote My Life In Oslo-Norway: http://oslomylove.blogspot.gr Share this post Link to post Share on other sites
leonidastria 4,307 Report post Posted March 19, 2015 Τα πεδιλα εκτος απο το διαφορετικο στυλ να υποθεσω οτι ειναι ιδια... Quote Κράτιστον κτημάτων ευβουλία. Σοφοκλής Share this post Link to post Share on other sites
afrodite 894 Report post Posted March 20, 2015 Οχι διαφέρουν πολύ. Τα σκειτ ειναι πιο λεπτα, πιο ελεφρια και εχουν διαφορετικό προφιλ (ετσι λέγεται; ) καμπερ (?) ετσι λεγεται;; Απο τεχνικες ονομασiες δε τα παω καλα, τεσπα αν τα δεις απο προφιλ τα σκειτ ειναι πιο τοξοειδή απο τα κλασσικα. Δε μπορεσα να βρω καλυτερες φωτος, ελπιζω να βγαλεις ακρη απο αυτες που βρηκα για να καταλαβεις τι εννοω. Σκειτ σκι κλασσικο 1 Quote My Life In Oslo-Norway: http://oslomylove.blogspot.gr Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted March 21, 2015 διαφορετικα ειναι. Και μου φαινεται οτι οντως τα skate εχουν camber. Tα κλασικα μαλλον δεν εχουν αλλα δεν ειμαι 100% σιγουρος. Μια φορα εβαλα κιολας. Παντως αλλο σκι αλλο langlauf (κλασικο ή skating) Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
afrodite 894 Report post Posted March 22, 2015 Βρηκε ο γυφτος τη γενιά του και αγάλιασε η καρδιά του.... Tannlegehytta= tannlege + hytta= οδοντιατρος + εξοχική κατοικια ή σαλε καφετέριες αναλογα. Αυτη ανοικει στον οδοντιατρικο συλλογο της Νορβηγιας 2 Quote My Life In Oslo-Norway: http://oslomylove.blogspot.gr Share this post Link to post Share on other sites
afrodite 894 Report post Posted March 23, 2015 Turms πες μου σε παρακαλω.... αυτες τις ανηφορες πως τις ανεβαινουν ολοι τοσο ανετα κι εγω αγκομαχω; Υπαρχει κανα κολπο; Ή ειναι θεμα δυνατων ποδιων και αντοχής; Μικρη κλιση και μικρη ανηφόρα την ανεβαινω, μακρια ανηφορα αντε με διαλειματα, αποτομες- ψαροκοκκαλο ή τα βγαζω και περπαταω αναλογα το ποσο κουρασμενη ειμαι Quote My Life In Oslo-Norway: http://oslomylove.blogspot.gr Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted March 23, 2015 Tα classic εχουν περισσοτερο και σκληροτερο καμπερ απο τα skate. Η ολη θεωρια των classic ειναι οτι οτα πατας το ενα ισοπεδωνεις με ολο σου το βαρος το καμπερ και δαγκωνει το σκι για να κλωτσησεις. Οταν στηριζεις το βαρος σου και με τα δυο, το καμπερ κρατα την περιοχη με το κερι/λεπια πανω απο το χιονι και γλυστρας. Το skate δεν χρειαζεται ουσιαστικα καμπερ γιατι σπρωχνεις με την ακμη. Τις ανηφορες τις ανεβαινεις τρεχοντας με ψαροκοκαλο-skate. Ασε τα σαπια και βαλε πλατη, νεο κοριτσι... Quote Share this post Link to post Share on other sites
afrodite 894 Report post Posted March 23, 2015 . Ασε τα σαπια και βαλε πλατη, νεο κοριτσι... = μεταφραση??? Με πλατη ανεβαινεις;;; Quote My Life In Oslo-Norway: http://oslomylove.blogspot.gr Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted March 23, 2015 βασικα μεγαλες κλισεις μονο με ψαροκοκκαλο την ανεβαινεις. δεν καταλαβα...τις ανεβαινουν δηλαδη αλλιως? Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
afrodite 894 Report post Posted March 23, 2015 (edited) ναι με skate τις ανεβαινουν, Και το κανουν τοσο ευκολο.... οκ αν ειναι καμια σχεδον καθετη, την ενεβαινουν ως ενα σημειο με σκειτ και στο τελος ψαροκοκκαλο. Edited March 24, 2015 by afrodite Quote My Life In Oslo-Norway: http://oslomylove.blogspot.gr Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted March 25, 2015 χμ...καταλαβα τι εννοεις. Προφανως ειναι θεμα τεχνικης. Αλλα εγω οσους ειδα με ψαροκοκκαλο πανε σε ανηφορες Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted March 26, 2015 Ναι!Ειτε ψαροκοκαλο το πεις ειτε σκεητ, τα χερια και η πλατη παιζουν καθοριστικο ρολο. Αν δεν με πιστευεις, ασε τα μπαστουνια στη βαση του λοφου και δοκιμασε... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted March 26, 2015 Μπορεις να κανεις ανετα χωρις τα μπαστουνια? (το ανετα ειναι σχετικο...αρχαριοι ειμαστε) Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
afrodite 894 Report post Posted March 27, 2015 (edited) Γνωρισα μια φίλη φιλου που κανει σκειτ και εχει μαθει σε σχολή και μου εδειξε μερικα μυστικα. Βασικα διόρθωσε τα λάθη μου. Και μου πηρε τα μπαστουνια στις ευθειες ετσι ωστε να επικεντρωθω στο πως θα μεταφερω το βαρος στο κάθε ποδι . Που πρεπει να πεφτει το βαρος μου, λεκανη-γονατο αστραγαλος σε μια ευθεια, γονατο να βλεπει μπροστα κι οχι να γερνει προς τα μεσα, α και το σκι να ειναι φλατ ή εστω μικρη κλιση προς τα εξω ΠΟΤΕ ομως προς τα μεσα (επεξηγηση να μην χρησιμοποιεις την εσωτερικη ακμη του σκι αλλα ή καμια φλατ δηλαδη ή την εξωτερικη.) Εγω ολα αυτα τα εκανα λάθος και τωρα θέλουν διόρθωση. Η ανηφορα θελει ειδικη τεχνικη V1 ονομαζεται voila. Φαντασου να ανεβαινεις Βακχο με αυτα.... ειναι ικανοι να τον ανεβουν μεχρι πάνω, απλα στο κομματι το καθετο που εχει εκει θα κανουν ψαροκοκκαλο. Edited March 27, 2015 by afrodite Quote My Life In Oslo-Norway: http://oslomylove.blogspot.gr Share this post Link to post Share on other sites
leonidastria 4,307 Report post Posted March 27, 2015 χαλια εγινα...κομματια !!! Quote Κράτιστον κτημάτων ευβουλία. Σοφοκλής Share this post Link to post Share on other sites
afrodite 894 Report post Posted March 27, 2015 Μα γιατι καλε; Quote My Life In Oslo-Norway: http://oslomylove.blogspot.gr Share this post Link to post Share on other sites
leonidastria 4,307 Report post Posted March 27, 2015 Κουραστηκα ! Πλακα πλακα μιλαμε για Την γυμναστικη.Αν δεν εχεις φυσικη κατασταση ,που χρειαζεται χρονο και κοπο δεν πας πολυ μακρια ...ετσι οπως τα βλεπω τα πραγματα. Quote Κράτιστον κτημάτων ευβουλία. Σοφοκλής Share this post Link to post Share on other sites
afrodite 894 Report post Posted March 28, 2015 Eιναι φοβερη γυμναστική, γυμνάζει ολο το σωμα. Εχω δει τεράστιες αλλαγες στο σωμα μου. Τελικα ναι, το σωμα της Μαριτ δεν ειναι απο αναβολικα. Απο το σκι ειναι, και ο ογκος που εχει απο τα βαρη, Παίρνω πισω τις "κακιες" μου. Μη σου πω για ποσες θερμίδες καιει. Ειναι καλυτερο απο το ποδηλατο, και το τρεξιμο. Θελει σωστη τεχνική. Και φυσικη κατασταση αλλά αυτη τη βρισκεις στη πορεία. Φυσικά δεν πας σαν αυτους στο βιντεο που διαγωνιζονται. Αλλα ναι εχει κουραση. Ειδικά στις ανηφορες. Εκει τα βρισκεις σκουρα, εκτος και αν πας μονο με ψαροκοκκαλο, αλλα πιστεψε με δεν ειναι ευκολο ουτε το ψαροκοκκαλο με τα σκειτ. Και τις κοντε ανηφορες τις κανεις με ψαροκοκκαλο, τις μακριες; Απο την ημερα που ξεκινησα η μακρυτερη διαδρομη που εχω κανει ειναι 33χιλιομετρα. Ουτε που πιστευα πως θα τα καταφερω, Σημερα ετοιμαζομαι για 26χλμ. Βρηκα αυτο το αρθρο αλλα νομιζω πως αναφερεται στην κλασσικη τεχνικη http://www.xcskiindiana.com/articles/health.html 2 Quote My Life In Oslo-Norway: http://oslomylove.blogspot.gr Share this post Link to post Share on other sites