ΔΗΜΗΤΡΗΣ 581 Report post Posted January 13, 2014 Αφού μπορείς και βγάζεις τα εσώψυχά σου στα φόρα , υποδηλώνει μεγαλείο ψυχής , πείσμα αγωνιστή , και ανθρώπινες ευαισθησίες. Δυστυχώς για εμάς που μείναμε πίσω, αυτός ο κ@λοτόπος που ζούμε τους ανθρώπους αυτούς τους έστειλε μακρυά......... 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
skydiver 69 Report post Posted January 13, 2014 Σε καταλαβαινω αρκετα 530km απο Oslo τα ιδια και εδω ,καταθλιψη εχουν ολοι οσοι μενουν εδω γηγενεις και μη οποτε μην δινεις σημασια σε αυτο.... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
viva_ski 2,572 Report post Posted January 13, 2014 Ναι! η Αφροδίτη είναι πολύ δυνατή ψυχή και τιμή τους οι Νορβηγοί που την έχουν... εμείς χάσαμε ... όπως συνέβη και με τον Μηνά... και τόσα άλλα παιδιά που έφυγαν και συνεχίζουν να φεύγουν... τόσους φίλους ή φίλες έχουμε όλοι... Πάντως όλοι εσείς που γράφετε εδώ τόσα θετικά να ξέρετε ότι τα λόγια σας μετράνε και βοηθάνε πάρα πολύ!! ούτε εμένα μου ήταν εύκολο να γράψω τα δικά μου, γι' αυτό το λέω... κάθε ποστ - ακόμα κι από κάποιον άγνωστό μας - μας κάνει καλό! 2 Quote Social Media Professional - Creative Social Media Sitter Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted January 13, 2014 Αφού μπορείς και βγάζεις τα εσώψυχά σου στα φόρα , υποδηλώνει μεγαλείο ψυχής , πείσμα αγωνιστή , και ανθρώπινες ευαισθησίες. Δυστυχώς για εμάς που μείναμε πίσω, αυτός ο κ@λοτόπος που ζούμε τους ανθρώπους αυτούς τους έστειλε μακρυά......... 1000 φορες καλυτερα εξω σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ χωρα παρα σε αυτη την κ!@#χωρα με την κλασσικη Ελληνικη Κ@#$νοοτροπια............. Μακαρι να γινοταν να φυγουμε.......... 1 Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted January 14, 2014 δεν θελει κοπο, θελει τροπο....στην αρχη φαινεται βουνο. Αλλα μετα ειναι ετσι ενα παφφ.....και μετα λες "ωπα...τωρα τι εγινε???" 1 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
afrodite 894 Report post Posted January 14, 2014 Ειναι στιγμες.... Νιωθω οτι ειμαι σε ανσανσερ. Up and down, up and down. Σήμερα είμαι στα down μου... προχτες που εγραφα αυτο το ωραιο μηνυμα ήμουν στα up μου... τρελες διακυμάνσεις. Στα της Νορβηγίας τωρα... Ξαφνικά εχτες απο τους 8 βαθμους πέσαμε στους -12!!! Ξυπνησα το πρωι και εβλεπα το accuweather και δεν πιστευα αυτα που εγραφε. Μπαρουφες έλεγε, κατι δεν παει καλα μαζι του. Ελεγε για -17 kai real feel -23. Κοιταζα να δω μπας και κυκλοφορει καμια πολικη αρκουδα εξω αλλα δεν.... Ξαναπαταω ρεφρες να δω μπας και λεει για αλλη περιοχη της Νορβηγιας. Μπα τα ιδια... Εβγαλα το θερμομετρο έξω (οχι του πυρετου φυσικα) να δω αν λεει αληθεια. Ευτυχως ελεγε ψεματα... -12 ειχε. Μας έδειξε η Νορβηγια τα δοντάκια της. Οταν θα κανει χειμώνα δεν αστιεύεται. Δε μπορω να πω οτι πάγωσα και πολυ... Ενταξει δεν ημουν και ευχαριστα. Λιγο το χερι να μεινει εκτος γαντιου και ποναει το ατιμο. Νομιζα πως θα το χασω. Και το δακρυ κορομηλο καθως περπατουσα (απο το κρυο οχι οτι εκλαιγα) σε σημειο καποια στιγμη να μη βλέπω που παω. Στο μαθημα κανουμε data. 6 ωρες μπροστα στον υπολογιστή δεν παλεύονται. Πονοκεφαλος τρελός και με επιασε νυστα... πραγματικα σε μια φαση με πηρε ο υπνος και με ξυπνησε η καθηγητρια (ντροπηηηη). Δεν μας επιτρεπεται καφες μεσα μη γινει καμια στραβη και τον ριξουμε στο πληκτρολογιο... Ζω ενα δραμα.... Για να ξυπνησω βγηκα εξω στους -12 βαθμους στο διαλειμα!!!! Αν ξυπνας λεει!!!! Γυρισα σπιτι κι ελεγα μπας και επρεπε να διαλεξω νοτιοτερη πειοχη της Νορβηγιας;; Μαθαινω απο ειδησεις στο νοτο χρυπησε ο υδραργυρος τους -35 βαθμους Οχι μια χαρα ειναι οι -12. Καλοκαιρι!!!!! Πετυχαινω τον φιλο της σπιτονοικοκυρας μου και του λεω-τι το ηθελα- κρυο ε;;; Απαντηση: Δεν κανει κρυο μια χαρα ειναι. Στους -30 κανει κρυο. Ξανα εγω. Ερωτηση η αφελης: Υπαρχει περιπτωση να παει -30? Ελεγα μπας και μου κανει πλακα. Απαντηση: Σημερα δεν κανει κρυο. Καλα ειναι. Εγω: You are norwegian. I couldn't expect a different answer. You were sleeping outside on winter when you were in kindergarden!! Σημερα χιονιζε ολη μερα, -9 θερμοκρασία. Καλα ήταν. Δεν εκανε κρυο, Μπροστα στο χτεσινο?Καλοκαιρι. Δεν μπορω να κανω χιονανθρωπο... αλλο κακο και αυτο!!! Ουτε χιονοπολεμο. Αφράτη ΠΟΥΔΡΑ ειναι.... Κυριακη διοργανώνουν διαγωνισμο χιονανθρωπου.... να δω πως θα το κανουν. Κατι λενε να χρησιμοποιησουν νερο για να μπορεσουν να σφιξουν τις χιονομπαλες. 4 Quote My Life In Oslo-Norway: http://oslomylove.blogspot.gr Share this post Link to post Share on other sites
agavalas 1,000 Report post Posted January 14, 2014 Και εμάς ..εδώ χωρίς κρύο ..χωρίς χιόνι... μην νομίζεις τι αλλάζει κάτι ... λίγο ειδήσεις να δεις κατά λάθος ... το ίδιο πρόβλημα παρουσιάζουν τα μάτια "δακρύζουν " !!!!!!!!!!! Ασε που από διαγωνισμούς ... εδώ έχουμε κάθε ημέρα και άλλο .. άλλα όχι χιονάνθρωπου .. άλλα αχυράνθρωπου !!!! Κοίτα να περνάς καλά εκεί .. και να βλέπεις το θετικό του πράγματος !!!!!!!!! 3 Quote [/img] Share this post Link to post Share on other sites
afrodite 894 Report post Posted January 18, 2014 Eπιτέλους χειμώνιασε! Επιτέλους χειμώνιασε. Τι πραμμα ηταν κι αυτό φέτος. Μέσα Ιανουρίου και ούτε μια νιφάδα. Καπου πριν τα Χριστούγεννα χιονισε 2 μέρες και όλοι χαρήκαμε αλλά τελικά μας ξεγέλασε. Πηξαμε στη βροχή και σε υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες (0-9 βαθμους θερμοκρασια). Οσοι Νορβηγοι αγαπουν τα χειμερινα σπορτ (οι περισσοτεροι δηλαδή) γκρινιάζανε (μαζι κι εγω που καποια στιγμη νομιζα πως βρισκόμουν στην Αγγλια κι οχι στη Νορβηγια). Οι υπολοιποι απλά χαιροντουσαν. Μεχρι και στο facebook κυκλοφορησε μια φωτογραφια που απεικονίζε το δραμα που ζουμε.... <a href=" http://2.bp.blogspot.com/-NdfupiPKZ3k/UtrckshAArI/AAAAAAAAAtA/5QuWJPf9yX8/s1600/1545189_10151945908151840_1393243600_n.jpg" imageanchor="1" style="text-decoration: none; color: rgb(221, 119, 0); margin-left: 1em; margin-right: 1em;"> Αλλά.... γυρισε ο τροχός! Το αποφάσησε ο καιρός και είπε να χειμωνιάσει!! Την πρωτη μέρα (τη Δευτερα που πέρασε) έπαθα ένα σοκ. Το θερμομετρο έπεσε στου -12 βαθμους Κελσιου (κατα τοπους -17). Ειπανε του γέρου να χ.... κι αυτος ξεκ@λ@θηκε που λένε. Με καλο ντυσημο παλευοταν η κατάσταση και απλά δεν τολμαγες να βγαλεις το γάντι γιατι αλλιως νομιζες πως θα χάσεις το χέρι. Και φυσικά χιόνισε!!!! Όχι μόνο χιονισε.... Δεν έχει σταματήσει να χιονίζει. Η χαρά μου απερίγραπτη. Καθομαι και το χαζεύω σαν μικρό παιδί. Το χαμόγελο μέχρι τα αφτιά. Όλοι οι άλλοι να γκρινιαζουν κι εγω να λέω ριξε κι άλλο. Ριξε μη σταματάς!!! Περπαταω στην αυλη κι επειδη δε θέλω να χαλάσω αυτο το ομορφο ασπρο παχουλό χαλί πατάω στις πατημασιές που έχουν κάνει οι άλλοι. Φυσικα το βράδυ οι πατημασιές εχουν εξαφανιστει, τις εχει καλύψει το νέο χιονι. Και το πρωι καλούμε να το ξαναχαλάσω. Και ήρθε το Σαββατοκύριακο. Και η ερώτηση. Σκι ή σνόουμπορντ? Σνοουμπορντ ή σκι; Τι θα επικρατούσε; Φυσικά και τα 2!!! Το πρωι κέρωνα τα σκι της Μερέτε, αλλά τελικά δεν τους ακολούθησα. Τόσους μήνες περιμένανε τη στιγμή που θα χιονισει για να πανε για cross country κι εγω θα τους τα χάλαγα. Αρχάρια, μαθηματα, αργοπορία κλπ κλπ.... οταν τελείωσα το κέρωμα μπηκα στη web kamera του χιονοδρομικου και είδα οτι ειχε μεν συννεφια αλλα οχι ομίχλη. Οποτε σνοουμπορντ σήμερα και αυριο σκι με την Μερέτε. (Η οποια γύρισε κομμάτια μετα απο 30χλμ σκι και μου ειπε οτι αυριο η εκδρομη θα είναι μικρη.... ελπιζω γιατι το απογευμα εχω μαθημα Νορβηγικων). Η απόλαυση της ημέρας. Να φοράω τις μπότες του σνοουμπορντ απο το σπιτι μου και να πηγαίνω στο μετρό. Τι φοβερό πραμμα.... εφαγα και μια ξεγυρισμένη γλιστρα καθώς κατέβαινα. Αυτες οι μποτες δεν τα πανε καλα στον πάγο. Βρεθηκα φαρδιά πλατιά στο πάτωμα κι εφαγα και το σανίδι στο στήθος. Αουτς!!! Αυτό πόνεσε. Μετρό. Ετσι και δεν εχεις σκοπό να πας για σκι/σνοουμπορντ Σαββατοκυριακο (για τον αλφα ή βητα λόγο), μη διανοηθεις να πάρεις το μετρο, θα πάθεις παράκρουση με το θέαμα. Τιγκα στο σκι και στο σνοουμπορντ! Αργότερα μπήκαν κι άλλοι και γινοταν πανικός. Η σανιδούλα μου πρωτη μουρη πάντως. Οι υπόλοιπες φωτογραφιες είναι απο το χιονοδρομικό. Μιλάνε απο μόνες τους! Αυριο θα γραψω εντυπ'ωσεις απο το σκι. 10 Quote My Life In Oslo-Norway: http://oslomylove.blogspot.gr Share this post Link to post Share on other sites
afrodite 894 Report post Posted January 21, 2014 Νυχτερινό snowboard Νυχτερινό snowboard.... η απόλυτη εμπειρία!! Ήμουν διστακτική στην αρχή, δεν ήξερα πως θα είναι. Ειχα κανει μερικά νυχτερινά στην Ελλάδα, αλλά όσο να 'ναι εδω κανει και λιγο κρύο. Δεν ήξερα το χιονι σε τι κατασταση θα ειναι, παγωμένο σκληρο και αχώνευτο; Πχ οι τελευταια φορά στον Παρνασσο που εκανα νυχτερινο ήταν δραμματική. Σκληρο και παγωμενο, ο εφιάλτης της σανίδας. Μια δοκιμη θα μας πείσει.... οπτε και πηγα. 17:00 ήμουν στο χιονοδρομικό. Μολις ειχε αρχισει να νυχτώνει. Το χιονοδρομικο ειναι ανοιχτο απο τις 10:00 εως τις 22:00. Ειχα τσεκαρει και ποτε ειναι το τελευται λεωφορειο. 22:30 το τελευταιο δρομολογιο, οχι οτι θα καθόμουν τόσο αλλα ετσι για να ξέρω μη μπας και χρειαστει να το κοψω ποδαρατο. Κοσμο είχε αλλά όχι τόσο πολυ. Και όσους είχε ήταν τόσο σκορπισμένοι που πραγματικα αισθάνθηκα μοναξια. Παντου παιδάκια να χαίρονται το χιονι, αθλητές και ενήλικες που μετα τη δουλεια τους ανεβηκαν να τσουλίσουν στο βουνο. (Οσοι δεν κανουν Cross country κανουν σκι ή snowboard.) Η πρωτη εικονα που αντίκρισα ήταν αυτή. Από φωτισμό σκίζει... Δεν ειχα παράπονο. Τη νυχτα μέρα εχουν κάνει οι Νορβηγοι. Η επομενη αγαπημένη φωτογραφια (κριμα που εν εχω επαγκελματικη μηχανη θα εβγαινε καλυτερη) Η babe πιστα με τον κυλιόμενο διαδρομο (να σημειωσω πως ολες οι babe ιστες ειναι δωρεαν προς χρήση). Ανεβαινεις απάνω και σε παει στα λιφτ. Αυτη η φωτογραφικη ή εχω κανει καποια λαθος ρυθ,ιση ή ειναι για πεταμα. Χαλια ποιοτητα φωτογραφιας. Οι επομενες ειναι τραβηγμένες απο το λιφτ. Δεν μπορουσα να τραβαω πολλες φωτογραφιες. Το χερι εκτος γαντιου δεν αντεχει πανω απο 1 λεπτο. Καποια φάση νόμισα πως θα χάσω το χέρι μου απο το κρύο. Πρεπει να ειχε τουλαχιστον -10 βαθμους. Και επιτέλους μετα απο πολυ καιρο γνώρισα την περιβοητη πιστα Willerløypa!!! Τις δυο προηγουμενες φορες που ειχα παει ήταν κλειστη. Την πρωτη φορα λογο έλειψης χιονιού, την δευτερη (το προηγουμενο Σαββατο) για αγνωστο λόγο. Μονο εκείνοι ξέρουν. Η πιστα αυτη για τουν Νορβηγους θεωρείται μάυρη. Δεν ξέρω γιατί τη βαφτίσανε μαυρη. Για το μήκος της; Οκ είχε ορισμενα απότομα σημεία αλλα εγω κοκκινη θα την έλεγα. Βεβαια με την ποιοτητα του χιονιου που ειχε σήμερα τη βαφτιζω προσωρινα μαυρη. Γεματη παγωμενες κροκαλες στα αποτομα σημεια. Δεν ξέρουν να πατανε την πίστα; Δεν την ειχαν πατησει σωστα; Ήταν ανακατεμενο το τεχνητό χίονι;Δεν ξέρω. Παντως ειχε μηκος και φάρδος και καλή κλίση. Τρεις φορες την έκανα μετά πάγωσα και ειπα ε ας παω στο σπιτακι μου. Καλά ήταν. Βουαλά η πίστα Willerløypa. Δεν τελειωνει εκει που δειχνει η φωτογραφία έχει κι άλλο. Προσπαθησα να τραβηξω πολλες φοτογραφιες απο το λιφτ αλλα δεν αντεξε το χερι μου. Αυτη ειναι με θεα τα φωτα της πόλης. (Και ακομα δεν ειχαμε φτασει κορυφη.... έχει κι άλλο. Πρεπει να ψαξω να βρω το μηκος της) Aυτά.... νομιζω πως θα το καθιερωσω το απογευματινο σεσιον. Μου άρεσε. Ασε που δεν εχει ουρες στα λιφτ. 7 Quote My Life In Oslo-Norway: http://oslomylove.blogspot.gr Share this post Link to post Share on other sites
viva_ski 2,572 Report post Posted January 21, 2014 όνειρο φιλενάδα! όνειρο χειμερινής νύχτας που είναι και καλύτερο!!! και οι φωτογραφίες σου τέλειες μου φαίνονται επιτέλους το ζεις 100% Quote Social Media Professional - Creative Social Media Sitter Share this post Link to post Share on other sites
afrodite 894 Report post Posted January 21, 2014 Ναι Βιβη μου... καπως έτσι την είχα φανταστει τη ζωή μου. Και προσπαθω να το ζήσω.... Ενα πραμμα λειπει μονο απο αυτο το ονειρο, αλλα που θα μου παει θα έρθει και αυτο.... 1 Quote My Life In Oslo-Norway: http://oslomylove.blogspot.gr Share this post Link to post Share on other sites
viva_ski 2,572 Report post Posted January 21, 2014 ντάξει! το πόσο χαίρομαι το ξέρεις! στα γράφω κι εδώ... στα γράφω και στο ΦΒ... που και πως να εκφράσω τον ενθουσιασμό μου που έπεσα στο καζάνι του ενθουσιασμού όταν ήμουν μικρή και περισσεύει ο άτιμος από παντού! 1 Quote Social Media Professional - Creative Social Media Sitter Share this post Link to post Share on other sites
afrodite 894 Report post Posted January 21, 2014 :animier: :animier: :animier: 1 Quote My Life In Oslo-Norway: http://oslomylove.blogspot.gr Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted January 22, 2014 σε ζηλευω....εμεις εδω στα κοντινα κοιταμε τα σαλιγκαρια.... περιμενω και αλλες φωτο Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
afrodite 894 Report post Posted January 22, 2014 Δεν εχει χιονια στη Γερμανία? Απίστευτος χειμωνας αυτος. Γαλλι παντως πνίγηκε στο χιονι απο οτι ειδα Quote My Life In Oslo-Norway: http://oslomylove.blogspot.gr Share this post Link to post Share on other sites
afrodite 894 Report post Posted January 24, 2014 Le poudre de Norvigien στους μείον δεκαπέ... με συνεχόμενο χιονιιιιι..Λιώσαμε αμέ...αλλα παραλίγο να χάσω τι μύτη μου και τα χερια μου. Τι μια και μοναδική φωτογραφία που τράβηξα έκλαιγα μετά μιση ώρα από τον πόνο. Δύσκολο το βραδινό. Παρόλο που είχα ντυθεί σαν κρεμμύδι και έμοιαζα με τον άνθρωπο τις michelen. Στο σώμα καλά ήμουν αλλα οτιδήποτε άλλο ήταν εκτεθειμένο την άκουγε κανονικότατα. Ενώ φόραγα fullface, η μύτη ήταν εκτεθειμένη αλλιώς θόλωνε η μάσκα μου (άλλο μαρτύριο κι αυτό). Τα γάντια δεν είναι ζεστά και τα πόδια στις μπότες είχαν κοκαλώσει. Διπλες κάλτσες άλλη φορα αλλα δεν ξέρω αν έχω περιθώριο για 2 κάλτσες. Ένα δυωράκι το έκανα. Στις 22:00 γύρισα σπίτι. Η willerløpa ήταν κλειστή. Πραγματικά θα ήθελα να ήξερα το γιατί!!! 3 Quote My Life In Oslo-Norway: http://oslomylove.blogspot.gr Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted January 24, 2014 Δεν εχει χιονια στη Γερμανία? Απίστευτος χειμωνας αυτος. Γαλλι παντως πνίγηκε στο χιονι απο οτι ειδα σημερα μετα απο κανα 1,5 μηνα περιπου αρχισε να χιονιζει παλι...επιτελους... Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
afrodite 894 Report post Posted March 29, 2014 Σόρπιες σκέψεις Νο 2 Αμφιταλαντευόμουν για το που να τοποθετήσω αυτό το ποστ. Στο θέμα μου ή σε αυτό που έχει ανοίξει η Βιβή "Ένα χρόνο ανεργίας"; Επειτα ξαναδιάβασα αυτό που είχα γράψει τότε τον Δεκέμβρη που με είχε πιάσει ο οίστρος και λέω μάλλον εδώ κολλάει περισσότερο. Το δεύτερο ερώτημα μου ήταν το πότε να γράψω αυτό το ποστ, σήμερα που έχω χρόνο λόγο σαββατοκύριακου ή την Τρίτη που κλείνω ένα χρόνο στη Νορβηγία; Την Τρίτη θα σβήσω κεράκια Πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος απίστευτο μου φαίνεται. Ένας χρόνος με τα ούλα του! Και ένας χρόνος ανεργίας! Με πολλές ψυχολογικές διακυμάνσεις. Είχε και τα αλά του είχε και τα κακά του.Η ανεργία δύσκολα παλεύεται, ειδικά σε μια ξένη χώρα. Θα μου πείτε τι το διαφορετικό έχει; Τι διαφορά θα είχε αν ήμουν άνεργη στην Ελλάδα; Περισσότερα έξοδα. Πάλευα για να καταφέρω να πληρώσω το ενοίκιο μου (δεν ειναι κα φθηνό). Το να έχω ένα πιάτο φαΐ ήταν σε δεύτερη μοίρα. Τρώω αλλά όσο πιο οικονομικά μπορώ. Όταν ήρθα Νορβηγία είχα άλλα σχέδια στο μυαλό μου. Άλλο πλάνο.Αλλά όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια κάποιος τα βλέπει και γελά. Είχα δουλειά υποτίθεται, αλλά έμπλεξα με απατεώνα. Ακόμα και σήμερα που κάνω συγκρίσεις βλέπω το πόσο απατεωνας και εκμεταλλευτής ήτανε ο τύπος. Την απατεωνιά του ο τύπος την πλήρωσε, και τη πλήρωσε ακριβά μάλιστα (ακόμα θα το φυσάει και δε θα κρυώνει). Γιατί εδώ υπάρχουν νόμοι που ισχύουν και απορώ πως και δεν το ήξερε. Το ήξερε απλά πάταγε στο γεγονος οτι εγω είμαι ξένη μετανάστρια και σιγά μην ξέρω τα δικαιώματα μου και τους νορβηγικούς νόμους για να τον κυνηγήσω. Οντως εγώ μπορεί να μην τα ήξερα, αλλά τα ήξεραν άλλοι για μένα. Την επόμενη μέρα που έφαγε το εξώδικο πραγματικά ήθελα να ήμουν σε μια γωνιά να δω την φάτσα του. Την είδα όμως την ημέρα που υπέγραφε το χαρτί της αποζημίωσης μου.Εγκεφαλικό θα πάθαινε και ομολογώ πως το ευχαριστιόμουν και το απολάμβανα. Ο δικηγόρος μου όλα τα λεφτά. Πριν πάμε να τους συναντήσουμε με ρωτάει "Πόκερ ξέρεις;" Όχι του λέω. "Ασε ξέρω εγώ για 'σενα το έχω άνει πολλές φορές. .Εσυ απλώς φρόντισε να δείχνεις σκληρη και οτι δεν φοβάσαι τίποτα γιατι δεν εχεις να χάσεις τίποτα. Όλα για όλα " "Μμμ αμέ... . η τουαλέτα κατα που πεφτει;" Το πιο σληρό πόκερ που έχω παίξει στη ζωή μου. Κατάφερα να το ζήσω ΚΑΙ αυτό. (εγω που το μόνο που ξέρω από χαρτιά είναι ξερή, μπιρίμπα και 31....μμμμ) Αυτός πλήρωσε αλλά εγώ έμεινα άνεργη. Δεν το έβαλα κάτω όμως. Πείσμωσα. Και άμα πεισμώσω εγώ τέρμα.... Ανασυγκρώτησα τις δυνάμεις μου και έβαλα νέο πλάνο.Να μάθω τη γλώσσα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Τρεχάτε ποδαράια μου. Χωρίς γλώσσα δουλειά δεν έχει (με τον απατεωνα ειχαμε συμφωνησει στο οτι θα μιλάω αγγλιά και θα μεταφραζει η βοηθός). Στάθηκα όμως αι τυχερή στην ατυχία μου. Μεσω του ΟΑΕΔ τους κατάφερα να μπω σε επιδοτουμενα σεμινάρια. Πληρωνόμουν για να πηγαίνω σχολείο. Κι εκεί μεσα σε 4 μήνες απο κει που το μονο που ηξερα να λεω ειναι "Με λένε Αφροδίτη και ειμαι απο Ελλαδα μπλα μπλα μπλα" κατάφερα να μάθω να μιλάω Νορβηγικά και τώρα έχω και πτυχίο που το αποδεικνύει. Εχω ταλέντο με τις γλώσσες, τα πιάνω γρήγορα. Και πραγματικά δεν έχω ανοίξει βιβλίο (ακόμα και όταν έδινα εξετάσεις. Οι φίλες μου αγχωμενες διαβαζανε διαβαζανε διαβαζανε κι εγώ έκανα σκι ). Το μονο που κάνω είναι να ακουω όταν μιλάνε και οτι κάτσει στο μικρό μου το μυαλό. Λόγο ηλικίας, εχω χασει την ικανότητα αποστήθισης (γέρασα πια) οποτε το μονο που δουλεύει είναι το απλά άκου και προσπάθησε να το συγκρατησεις. Πως παλια είχαμε το "βλέπω και μαθαίνω;" Εε εδω παίζει το "άκου και μαθαίνω". Και αυτο το σχέδιο δούλεψε. Προς έκπληξη όλων. Οταν ακουνε πως ειμαι εδω μονο τόσο λιγο καιρο η πρωτη τους ερωτηση ειναι "και μιλάς τόσο καλά Νορβηγικά;;;" Αμα καίγεται ο κ@λος σου τα πάντα καταφέρνεις. Περα απο την οικονομική ενίσχυση του ΟΑΕΔ τους (βασικά ψύχουλα ειναι αλλα απο το τίποτα καλή και η Παναγιώτενα) ειχα και πολύ βοήθεια απο τη σπιτονοικοκυρά μου. Η κοπέλα απλά ΔΕΝ υπάρχει. Το τι έχει κάνει για μένα.... εχει σταθει δίπλα μου σαν φιλη, μανα αδερφή. Ο άγγελος μου. Ειμαι τυχερή που τη γνώρισα και υπάρχει στη ζωή μου. Ακόμα και το φθηνόπωρο που είδα οτι τα λεφτά δε θα με φτάσουν και με έπιασε πανικός έκανε μια κίνηση που ποτέ δε θα ξεχάσω. Μου έδωσε δουλειά, κι εβγαλα δυόμιση μηνιάτικα! Κινηση ματ που λένε. Και αντι να την ευχαριστω εγω, ευχαριστουσε εκείνη εμενα στους φίλους της για την βοηθεια που της έχω προσφέρει. Θα τρελαθώ!!!! Τέτοιος άνθρωπος είναι. Ακομα και η χριστουγεννιάτικη ευχετήρια κάρτα της αυτο μου έγραφε "σε ευχαριστω για όλη τη βοήθεια που έλαβα από εσένα το 2013" Τι άλλο έζησα ένα χρόνο άνεργη. Πένθος! Τον χαμό του αγαπημένου μου θείου. Αυτο δεν παλεύεται. Αυτό μου στοίχισε όσο δεν πάει. Δε θα το ξεπεράσω ποτέ. Ήταν και τόσο ξαφνικό. Εκείνη η νύχτα ήταν η χειρότερη μου. Ήθελα να τα σπάσω όλα. Φωναζα ούρλιαζα απο τον πόνο. Η Μερετε ηταν δίπλα με εναν τεχνικό και άκουγε τις κραυγες μου. Κατάλαβε οτι κάτι κακο εχει συμβεί και απλά περίμενε. Βγηκα έξω και επεσα στην αγκαλια της. Πόσα άλλα να αντέξω η γυναίκα; Ειναι αυτο που λένε "Θεέ μου μη μου δωσεις περισσοτερα απο οσα μπορω να αντέξω". Ανεργία, καταθλιψη, μοναξιά οικονομική ανασφάλεια και τώρα η απώλεια ενος αγαπημενου μου προσώπου; Πόσα ακόμα;;;; Μαχαίρι στη καρδιά ήταν αυτό. Ουτε στη κηδεία δεν μπόρεσα να είμαι. Ειδα τον ταφο του σε φωτογραφία. (Ήθελε η Μερετε να μου βγαλει εισητηριο αλλα της είπα δεν προφταίνω, η κηδεία θα γινόταν την επόμενη μέρα). Πολυ μακρηγορώ . Αλλα ήθελα να γράψω και άλλα γράφω. Ενα ευχαριστο μήνυμα ήθελα να γράψω και τελικά τα εσώψυχα μου γράφω. Όλα αυτα αποτελουν πια παρελθόν γιατί έχει ξημερώσει ένα καλύτερο αύριο. Ενα χρόνο τωρα δύο φορές έχω φτάσει σε σημείο απελπησίας, σε σημείο που λέω τα παρατάω. Την πρωτη φορα ήταν τον Ιουνιο. Ζουσα μονο με τα λεφτα της αποζημίωσης και αυτα τα λεφτα θα με κρατουσαν στη Νορβηγια μονο 2 μήνες. Γλώσσα δεν είχα και το μονο που είχα ήταν αρνητικες απαντησεις στις διαφορες αιτησεις για δουλεια. Ημουν ετοιμη να βγαλω εισητηριο επιστροφής αλλα εκεινη τη μερα με επιασε η αναβλητικότητα μου. Ειπα αστο για αυριο. Λενε ποτε μην αναβαλεις κατι για αυριο.... ευτυχως που δεν το άκουσα το ρητό. Εκεινη τη μέρα ελαβα το γραμμα απο τον ΟΑΕΔ τους πως εγινα δεκτή στο σεμινάριο (και ολες τις οικονομικες απολαβες του). Το καλυτερο δωρο που μου έκανε η Νορβηγια. Και επεσε και στη καταλληλη χρονικη στιγμη. Και παρέτεινε τη διαμονη μου εδω και εμαθα τη γλώσσα η οποια ειναι το καλυτερο χαρτι για να βρεις δουλεια. Καλο το βιογραφικο αλλα αμα δεν ξερεις τη γλωσσα δεν μπα να εχεις σπουδασει και στο Χαρβαρντ;;;; Η δευτερη φορα που με επιασε η απελπησια ήταν πριν ενα μηνα. Βαρέθηκα τις αρνητιες απαντησεις, βαρέθηκα τις ψεύτιες υποσχέσεις (ειχα και απο αυτες....) και ειπα τερμα πια με το κυνήγι για δουλεια. Τα παραταω. Τερμα με την οδοντιατρική εστω για λιγο. Οχι εισητηριο επιστροφης δε θα εβγαζα γιατι μου αρεσει η ζωή εδω οπως και να εχει. Απλά θα εκανα οτιδηποτε αλλο για να ζησω μεχρι να κατσει αυτο που θέλω. Ειχα βγαλει και πλανο. Καθηγητρια Ταεκβοντο (εχω βρει και τη σχολή) και διατητρια ποδοσφαίρου (μολις τελειωσα τα σεμινάρια διαιτησιας και απο δω και μπρος θα φοραω κοντα σορτσακια και σφυριχτρα..... ελπιζω να γλιτωσω το ξυλο). Ταεκβοντο εκανα 8 χρονια και λατρευω το δασκαλιλικη. Ποδοσφαιρο επαιζα παλια αλλα το διαιτητηλικι πρωτη φορα θα το κάνω. Κι εκει που είπα τα παραταω με την οδοντιατρική, απο οτι φαίνεται η οδοντιατρική δεν τα παρατάει με μενα.. Τσουπ χτυπάει το τηλεφωνο απο αγνωστο νουμερο. Μαλιστα ήμουν στο σεμηναριο εκεινη την ωρα και αναγαστηα να αποριψω τη κληση. Με ετρωγε ομως για το ποιος με πηρε τηλεφωνο οποτε και εστειλα SMS ζητωντας να μου πουν τι με θελουν σε μηνυμα γιατι δεν μπορω να απαντησω. Απαντηση απο την αλλη γραμμη "Οδοντιατρος Νταγκ Αντερσεν. Θέλω να μιλησουμε για δουλεια ως βοηθος οδοντιατρου. Παρε με οποτε ευκαιρισεις." :shock: :shock: :shock: Η πρωτη λεξη που βγηκε απο το στομα μου ήταν FUCK!!!! Τον πηρα τηλεφωνο στο πρωτο διάλειμμα και κανονισαμε την επόμενη να παω για συνέντευξη. Unbeleivable!!!!! Αυτη τη φορά ομως τα έπαιξα όλα για όλα. Ηθελα να ειναι η τελευταια μου συνεντευξη και δεν είχα σκοπο να τον αφηχω να μου πει το γνωστο "θα σου απαντησω στις επόμενες μερες". Αλλη παρομοια αγωνια δεν θα ξαναζουσα. Αρκετες είχα ζήσει μεχρι τώρα. (Με αλλα λογια ολοι ετσι λενε και μετα αλλαζουν γνωμη. Ο τελευταίος μαλιστα μεχρι και τραπεζικο λογαριασμο μου ζητησε να του δωσω και το ποσο του μισθου μου μου ειπε. Και στο τελος μου ειπε σορρυ αλλα δε καταφερα να βρω θέση για εσενα στο ιατρειο. Αυτο ήταν το αποκορύφωμα. Το κερασακι στη τουρτα). Ετσι λοιπόν οταν είδα οτι αρχισε τα μα μου σου ξου, έπαιξα το τελευταιο μου χαρτί. Του πρότεινα να του δουλεψω για ενα μηνα ως πρακτικη για να με δοκιμάσει με τη βοηθεια του ΟΑΕΔ τους (αυτος δεν πληρωνει τιποτα, με πληρωνει ο ΟΑΕΔ τους με τα γνωστα λεφτα που έπαιρνα απο τα μαθήματα). Και αν μείνει ευχαρηστημένος μου κανει συμβόλαιο με κανονικο μισθο για τους επόμενους μήνες. Ρισκαρα αλλά δεν είχα αλλα περιθώρια επιλογής. Δευτερο πόκερ αλλα χωρις μπλοφα αυτη τη φορα. Και δεχτηκε!! Θα με ρωτησετε τωρα γιατι λες "ρισκαρες". Γιατι εχει καθε δικαιωμα και χωρις νομικες επιπτωσεις στο τέλος του μηνα να μου πει ξερεις τελικα δεν μου κάνεις και αντε γεια. Εχει ηδη 60 αιτήσεις απο πιο πεπειραμένες βοηθους οδοντιατρου από εμενα. Εγω οδοντιατρος ειμαι και πρωτη φορα βρίσκομαι on the other side of the chair. Δυο μέρες μου πήρε μεχρι να μαθω το ιατρείο του και τα κατατόπια. Η βοηθος του που αντικαθιστώ (πηρε αδεια λογο υπερκόπωσης. Ο τυπος ειναι ο ορισμος του γουορκαχολικ και δεν αντεξε η γυναίκα) προσπαθησε να μου δείξει οσα περισσότερα μπορουσε μεσα σε αυτες τις 2 μέρες. Μου έφυγε ο πάτος αλλά τα καταφερα. Ακομα και στο τηλεφωνο απαντω για ραντεβου (ο εφιαλτης μου). Πολυ γέλιο!!! Το περιβάλλον απίστευτο. Ο Νταγκ εχει κατατοηση ευτυχως, και καθε γκαφα μου (γιατι εχω κανει και πολλες ζωή να χω) τις διακωμωδεί. Ριχνουμε πολυ γέλιο. Με κοροϊδεύει με το τηλέφωνο γιατι ξέρει πως ακόμα το φοβάμαι.Οποτε χτυπάει το τηλέφωνο βρίζω, εσυ μου ελειπες τώρα. Και οχι μονο εμεινε ευχαρηστημένος, υπογράψαμε συμβόλαιο για τους επόμενους μηνες (με κανονικο μισθο) και τις προάλλες μου έκανε πρόταση συνεργασιας. Εχει παρα πολυ δουλεια (ω ναι.... κλεινω ραντεβου απο Μαιο και επειτα ο Απριλης ειναι ολος κλεισμενος) και θα τη μοιραστούμε. Οποτε κάποια στιγμη θα βρεθώ on the right side of the chair. Οι κοποι μου και τα βασανα μου λάβανε τέλος. Επιτελους εγινε αυτο που ήθελα και περίμενα τόσο καιρο Με τον καλύτερο τρόπο και απο εκει που δεν το περιμενα. Βεβαια δεν επαναπαύομαι και δε θεωρω τίποτα δεδομένο. Με αυτα που εχω ζησει εχω τρελή ανασφάλεια. Ολα μπορει να σημβουν. Ζω το σημερα λοιπόν, και το νεο μου πόστο εργασιας το λατρεύω. Χαίρομαι που πάω στη δουλειά (ενας χρονος απραξιας είναι πολυς). Λατρευω τη δουλεια μου κι ας μην ειναι αυτο που σπουδασα αλλα παραπλήσιο. Αλλωστε δεν θελω να γινω ακομα οδοντιατρος, θελω λιγο χρονο χαλαρωσης. Οσο περισσοτερο δουλεψω ως βοηθος τοσο καλυτερα για μενα, για να τριφτω περισσοτερο με τη γλωσσα. Αν και ο Νταγ σε ολους με συστήνει ως οδοντιατρο και ως μελλοντικη συνεργατιδα του ιατρείου . Ελπιζω να μη σας κουρασα. Κι ελπιζω αυτο το κειμενο να βοηθησει πολλους που βρισκονται ανεργοι. Η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια λενε. Επιμονη και υπομονη χρειάζεται. Οσο περισσοτερη μπορείτε. Και οπως λεω συχνα οταν με πιανει η ανασφάλεια "εχει ο Θεος και για μας" συνηθως κλεινω τη προταση ως "εχει ο Θεος και για μας τους ηλίθιους " Την Τριτη θα σβισω κερακια το ειπα δεν το ειπα;;; χαχα 22 Quote My Life In Oslo-Norway: http://oslomylove.blogspot.gr Share this post Link to post Share on other sites
afrodite 894 Report post Posted March 29, 2014 υγ. το διατητητιλικη και τη διδασκαλια ταεκβοντο θα τα κανω στον ελευθερο χρονο μου.... εξτρα λεφτα γιατι οχι; 4 Quote My Life In Oslo-Norway: http://oslomylove.blogspot.gr Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,216 Report post Posted March 29, 2014 Αφροδίτη χαιρόμαστε για σένα. Εύχομαι ότι καλύτερο, αλλά πάνω απ' όλα υγεία. Και οπως λεω συχνα οταν με πιανει η ανασφάλεια "εχει ο Θεος και για μας" συνηθως κλεινω τη προταση ως "εχει ο Θεος και για μας τους ηλίθιους"Τελικά έχει για όλους... απλά παρεμβαίνει όταν Αυτός κρίνει, όχι όταν θέλουμε εμείς. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted March 29, 2014 Ανοιξαν επιτελους οι πυλες του Παραδεισου! Μπραβο Αφροδιτη, σιγα-σιγα θα καταλαβεις γιατι επεμενα για Νορβηγια εναντι αλλων επιλογων! Συγχαρητηρια και καθε μερα και καλυτερα! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted March 29, 2014 πολλα μπραβο κοριτσι! μιλαμε για σενα με τον Μελετη στο ΧΚΠ Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
afrodite 894 Report post Posted March 29, 2014 Να μου πειτε κ τι λεγατε ομως χιχι Quote My Life In Oslo-Norway: http://oslomylove.blogspot.gr Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted March 29, 2014 οτι χαιρομαστε για σενα αλλα μας λειπεις απο τις παραλιες Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
afrodite 894 Report post Posted March 29, 2014 Η αλήθεια ειναι οτι η παραλία μου έχει λειψει.... και το σερφάκι. Αλλα δε μπορουμε να τα εχουμε όλα, δυστυχώς. Quote My Life In Oslo-Norway: http://oslomylove.blogspot.gr Share this post Link to post Share on other sites