georlin 4 Report post Posted February 23, 2014 ενας να με απαντησει με το χερι στην καρδια....εκανα καλα που κρατησα τα 50 μου ευρουλακια για μια αλλη φορα..απ το να τα ξοδευα σημερα κει στον παρνασο...????? Share this post Link to post Share on other sites
Δεν Ξενερώνω! 4,748 Report post Posted February 23, 2014 Πολυ πιθανο Share this post Link to post Share on other sites
giannis_an 45 Report post Posted February 23, 2014 Σήμερα ήταν αλλη μια πολύ καλή μέρα στον Παρνασσο.. Το χιόνι ήταν αξιοπρεπέστατο μεχρι τις 2.30 όπου και να πήγαινες, ειτε κελαρια είτε φτερολακα.. Share this post Link to post Share on other sites
spider 2,124 Report post Posted February 23, 2014 ενας να με απαντησει με το χερι στην καρδια....εκανα καλα που κρατησα τα 50 μου ευρουλακια για μια αλλη φορα..απ το να τα ξοδευα σημερα κει στον παρνασο...????? Λαθος εκανες φιλε, διοτι η μερες περνανε ο "λευκος χρυσος" δεν ερχετε με τιποτα, αρα πορευομαστε με αυτα που εχουμε, ρωταμε λιγακι και τον ιπταμενο και τζεντλεμαν και ανηφοριζουμε!! Για χθες μπορω να πω οτι βγηκε πολυ καλο σκι και χαρηκα που ειδα φιλαρακια που ειχα να τους δω απο το καλοκαιρι τοτε στα καρτ, για την σημερινη μερα επισης μπορω να πω οτι ηταν μούρλια και μαλιστα πισω στην Φτερο επαιζες πολυ καλα μπαλιτσα και ο αγωνιστικος χωρος ηταν πολυ καλυτερος απο οτι στα κελλαρια (Μιχαλακη εχασες σημερα. Εβαλα τον Χοσε να κατεβει το λουκι του Δια και μολις το ειδε αφησε καφετια ζωγραφια λεμε, αλλά στο τελος ολα καλα) εστω και ετσι ειναι τελεια πανω στο βουνο απο το να εισαι κατω στο ..ουρδελο που λεγετε Αθηνα!!!Ειχε αρκετο ηλιο και γυρω στις 14.30μμ που φυγαμε αρχισε να ερχετε ο παππους απο μακρια.... Βασιλιτσα ερχομαστε, ειμαστε και προπονημενοι κιολας.... Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites
clouseau 199 Report post Posted February 23, 2014 σημερα ειδαμε 3 εποχες στον παρνασσο. ηλιο, συνεφια/ ομιχλη (λιγο), χιονι. οι θερμοκρασιες υψηλες σχετικα παντως ακομα και οταν μετα τις 3+ αρχισε να ριχνει χιονακι μπιρμπιλοτο. οντως αναλογικα με τις συνθηκες (θυμιζουν Απριλιο) μια χαρα λιωσαμε τα ποδια μας και το κατευχαριστηθηκαμε! 1 Share this post Link to post Share on other sites
gvaf72 113 Report post Posted February 23, 2014 ενας να με απαντησει με το χερι στην καρδια....εκανα καλα που κρατησα τα 50 μου ευρουλακια για μια αλλη φορα..απ το να τα ξοδευα σημερα κει στον παρνασο...????? Φίλε μου έχασες που δεν ήρθες σημερα . Οι προλαλησαντες σου είπαν πως ήταν σημερα . Πραγματικά λιωσαμε στο σκι!!! Ομίχλη πολυ λίγο , λιακαδα αρκετές στιγμές , χιονακι στην αρχή, λιιιγοοο παγωμένο αλλα μετα για τις περισσότερες ώρες , μια χαρα και οι θερμοκρασία τέλεια ...!! Το μόνο που εχω να σου πω είναι οτι στις δύσκολες στιγμές (σαν και την σημερινή ) Εγω θα είμαι εκεί ... Μαζί σου... Θα σου πουλάω χαρτομάντιλα στα 2 δώρο 1 ...!! Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,261 Report post Posted February 24, 2014 στατιστικά βγαίνει οτι εκανε καλα, ελαχιστοι λενε το αντίθετο.... άτοπη και η ερώτηση και οι απαντήσεις, περι ορέξεως κολοκυθοπιτα... παντως βλέπω μεγάλη αγαπη για την σούπα, ειδικα εκεινη της φτερο, ομολογω οτι ειχα αρχισει να νιωθω καπως μόνος. <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
parnassos1200 59 Report post Posted February 24, 2014 http://polydrososparnassou.blogspot.gr/2014/02/blog-post_4267.html#more αν το καιμακ...εκοψε σε 1,5 μηνα 12.500 εισιτηρια - και σε μια χρονια που ηταν το ευνοημενο όσον αφορα την χιονοστρωση- και πανηγυριζει, τι να πει και ο παρνασσος που τοσα κοβει το τριιμερο της καθαρας δευτερας... μιλαμε για τελειως αλλα μεγεθη... Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted February 24, 2014 το καιμακ τα τελευταια χρονια ομως υπολειτουργουσε και το αναφερει στην αρχη του αρθρου και αυτο π εκανε φετος ειναι οντως θετικο.απο εκει και περα πεφτεις και εσυ στο ιδιο τρυπακι για το οποιο αναφερεις,αλλο κεντρο το ενα αλλο το αλλο.ο παρνασσος εχει ενα μονοπωλειο εδω που τα λεμε με περιπου δυο εκατομμυρια τουλαχιστον κατοικους γυρω γυρω που κανουν σκι οταν το καιμακ εχει να παλεψει και με αλλα 5 χιονοδρομικα γυρω γυρω και να μοιραστουν την πιτα. θα ηταν πολυ καλο να ξεραμε στον ιδιο χρονο ποσα εκοψε η βασιλιτσα ωστε να κανουμε μια κουβεντα πανω σ αυτο 3 Share this post Link to post Share on other sites
aab 1,433 Report post Posted February 24, 2014 Θα ήταν ακόμα καλύτερο να μάθουμε πόσο κόστισε το μάρμαρο στον έλληνα φορολογούμενο. Αλλά το πονεμένο αυτό ζήτημα δεν αφορά τον Παρνασσό. Share this post Link to post Share on other sites
parnassos1200 59 Report post Posted February 24, 2014 τα οποια χιονοδρομικα φετος υπολειτουργησαν λογω ελλειψης χιονιου...αρα το καιμακ θα επρεπε φετος να skιζει... δεν πεφτω σε κανενα "τρυπακι"...απλα μια διαπιστωση εκανα...οτι η διαφορα τους ειναι τεραστια... μια αλλη διαπιστωση ειναι...οτι ο παρνασσος θα επρεπε κανονικα να αντλει κοσμο και απο άλλα μερη εκτος απο αθηνα... πχ: λαμια-καρπενησι:1.20 λαμια-παρνασσος: 1 ωρα ελα ομως που οι λαμιωτες θεωρουν πιο κοντα το καρπενησι... ο παρνασσος απεχει απο καρδιτσα 2 ωρες, απο τρικαλα 2.20...(οσο και το αθηνα παρνασσοσ)... ελα ομως που οι θεσσαλοι θεωρουν οτι ο παρνασσος ειναι πιο μακρια απο την βασιλιτσα (που δεν ειναι)... και θεωρω οτι υπαρχουν και αλλα παρομοια παραδειγματα... ...και αυτο δειχνει τις δυνατοτητες του βουνου... 1 Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted February 24, 2014 ο παρνασσος δυστυχως θεωρειται απο πολλους ως το βουνο των τζιπατων αθηναιων με το ακριβο skipass κατι που ειναι εντελως λαθος αλλα δεν μπορεις να βγαλεις απο το μυαλο του καθενα που μενει επαρχια οτι δεν ειναι ετσι.γι αυτο και δεν ερχεται κανενας απο λαμια,η απο καρδιτσα.και οταν εισαι στην μεση για να πας παρνασσο η βασιλιτσα με φθηνοτερο skipass και με καλυτερη ποιοτητα χιονιου μια και θαβεται συχνα πυκνα διαλεγεις την πιο συμφερουσα.κατι αντιστοιχο εμας που παμε παρνασσο πιο ευκολα απο καλαβριτα μια και ειναι πιο σιγουρακι να λειτουργησει με κακοκαιρια. 1 Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,739 Report post Posted February 24, 2014 Θα ήταν ακόμα καλύτερο να μάθουμε πόσο κόστισε το μάρμαρο στον έλληνα φορολογούμενο. Αλλά το πονεμένο αυτό ζήτημα δεν αφορά τον Παρνασσό. Δυστυχώς αφορά κάθε χιονοδρομικό με ζημιές. Share this post Link to post Share on other sites
captainhook3 680 Report post Posted February 24, 2014 μια αλλη διαπιστωση ειναι...οτι ο παρνασσος θα επρεπε κανονικα να αντλει κοσμο και απο άλλα μερη εκτος απο αθηνα... πχ: λαμια-καρπενησι:1.20 λαμια-παρνασσος: 1 ωρα ελα ομως που οι λαμιωτες θεωρουν πιο κοντα το καρπενησι... Σα Λαμιωτης λοιπόν θα σου πω πως εγώ και οι φίλοι μου ( που δεν είμαστε λίγοι) , καθημερινές οποτε μπορούμε ΜΟΝΟ Παρνασσο και ΣΚ ΜΟΝΟ Καρπενησι. Τα βουνά δεν έχουν ίδια δυναμική , απλά προτιμαμε Καρπενησι ΣΚ λόγο τιμής κάρτας κ επειδή έχουμε 1 βουνό δικό μας (φαντάσου πως καθημερινές ο Παρνασσος έχει περισσότερο κόσμο απ΄οτι το Καρπενήσι ΣΚ) Κ νομίζω πως το έχω γράψει κ εδώ πως ο Παρνασσος είναι πιο κοντά σε εμάς.... 2 Share this post Link to post Share on other sites
parnassos1200 59 Report post Posted February 24, 2014 ο παρνασσος εχει περισσοτερο κοσμο...γιατι μπορει και "σηκωνει" περισσοτερο κοσμο...(πχ:στην φτερολακα εχει 0 χρονο αναμονης και δεν την θεωρω μικρο πεδιο σε σχεση με αλλα ελληνικα χκ) εχει τοσο λιγο κοσμο το καρπενησι τα σκ???εχω παρα πολλα χρονια να παω... απο χρονο αναμονης? Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted February 24, 2014 εχει τοσο λιγο κοσμο το καρπενησι τα σκ???εχω παρα πολλα χρονια να παω...απο χρονο αναμονης? Θα πάθεις πλάκα. Άδειο όπως τα λέει ο κάπτεν. Όσο χάσεις σε οδήγηση ένα Σάββατο θα το κερδίσεις σε ουρές... 1 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
aab 1,433 Report post Posted February 24, 2014 Δυστυχώς αφορά κάθε χιονοδρομικό με ζημιές. Σωστά. Εννοώ ότι κάπου αλλού πρέπει να συζητηθεί και όχι σε αυτό το νήμα. Και πρέπει να συζητηθεί και όχι να βγαίνει σχέδιο νόμου που να θεωρεί ότι υφίσταται ΧΚ στην Κρήτη. Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted February 24, 2014 Και ποιο χιονοδρομικό έχει κέρδη? Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,261 Report post Posted February 24, 2014 του παγγαίου... πληρώνουν καλά τα φαντάσματα. <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
aab 1,433 Report post Posted February 24, 2014 Και ποιο χιονοδρομικό έχει κέρδη? Καταρχήν η ερώτηση έχει να κάνει με το αν έχει ή αν μπορεί να έχει κέρδη; Στη 2η περίπτωση το ΧΚΚ με τους συγκεκριμένους χειρισμούς που κάνει σε θέματα προβολής, λειτουργίας (ή μη, όπως θέλεις το βλέπεις) είχε θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές πέρυσι. Άρα είναι κοντά στην κερδοφορία. Για το ΧΚΠ δεν μπορώ να πω. Τα οικονομικά τους δεδομένα είναι πιο μυστικά και από κρατικό απόρρητο. Τα περισσότερα άλλα ΧΚ (με εξαίρεση Βίτσι και Λαϊ Λιά που εξαρτώνται από κάποιο ΕΟΣ), βάσει των δημοσιευμένων στοιχείων, πρέπει να μπαίνουν μέσα με τα χίλια. Τυχόν κερδοφορία οφείλεται σε άλλες δράσεις και όχι στη χιονοδρομία. Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted February 24, 2014 Καταρχήν η ερώτηση έχει να κάνει με το αν έχει ή αν μπορεί να έχει κέρδη; Στη 2η περίπτωση το ΧΚΚ με τους συγκεκριμένους χειρισμούς που κάνει σε θέματα προβολής, λειτουργίας (ή μη, όπως θέλεις το βλέπεις) είχε θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές πέρυσι. Tα λιφτ και τα ρατράκ τα θεωρούν δωρεάν, αν τα βάλεις μέσα στην πράξη κλαφτα δεν αποσβαίνουν ποτέ. Επίσης...πέρσι Ούτε στις Άλπεις πολλά δεν έχουν κέρδη αν δεν συνεισφέρει και η γύρω περιοχή. Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
aab 1,433 Report post Posted February 24, 2014 Tα λιφτ και τα ρατράκ τα θεωρούν δωρεάν, αν τα βάλεις μέσα στην πράξη κλαφτα δεν αποσβαίνουν ποτέ. Επίσης...πέρσι Ούτε στις Άλπεις πολλά δεν έχουν κέρδη αν δεν συνεισφέρει και η γύρω περιοχή. Είπα: λειτουργικές! Και ναι αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει δυνατότητα επένδυσης σε νέο εξοπλισμό (αν και άλλα ΧΚ είναι ζόμπι - επιχορηγούνται και για να λειτουργήσουν). Από την άλλη επιλογές είναι αυτές. You get what you pay for (και δεν εννοώ μόνο τα Καλάβρυτα)! Φθηνό το θες - μίζερο θα είναι. Η τιμή του pass του Παμπόροβο είναι διαθέσιμη στο διαδύκτιο. 3 Share this post Link to post Share on other sites
captainhook3 680 Report post Posted February 25, 2014 Πες κ αλλα, να ανεβάσουν ορισμένοι τιμές κ να νομίζουμε εμείς ότι έγιναν επενδύσεις σε νέο εξοπλισμό... Τέτοια θελουμε όμως... 2 Share this post Link to post Share on other sites
KonKan 5,871 Report post Posted February 25, 2014 Το Παμπόροβο κάνει επενδύσεις τα τελευταία χρόνια. Είναι ακριβό όμως, δεν έχει τα 13,5 Ευρώ του Παρνασσού τις καθημερινές που είναι ότι καλύτερο για το πεδίο που διαθέτει και κάνει και αυτό επενδύσεις. Και κάτι που έχει ξαναγραφτεί αλλά το ξεχνάμε. Γιατί επιχορηγείτε ένα χιονοδρομικό από το κράτος; Ο τζίρος που γίνετε στην ευρύτερη περιοχή είναι αυτός που αξίζει να επιδοτηθεί γιατί θα έχει έσοδα το κράτος και δεν είναι μόνο το ΦΠΑ. Είναι περίεργα και περίπλοκα τα μακροοικονομικά αλλά φανταστείτε ένα ξενοδοχοϋπάλληλο που δουλεύει την καλοκαιρινή σεζόν σε ένα νησί. Αυτός απολύεται τον κάθε Οκτώβριο και μπαίνει ταμείο ανεργίας. Αν λοιπόν πιάσει δουλεία σε ένα χειμερινό προορισμό όχι μόνο δεν θα τον πληρώνουμε αλλά θα φορολογηθεί και για τα έσοδά του. Θέλω να πω ότι δεν ισχύει η καραμέλα ότι ο φορολογούμενος που δεν κάνει σκι πληρώνει εμένα που κάνω. Είναι παντελώς αβάσιμο. Επειδή εγώ δεν κάνω ποδήλατο σημαίνει ότι δεν πιστεύω ότι θα μας έκανε καλό να βάλουμε ποδιλατολορίδες στους δρόμους; 8 Share this post Link to post Share on other sites
WAYOUT Adventures 107 Report post Posted February 25, 2014 (edited) Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή ενα ακόμη χιονοδρομικό εκπαιδευτικό διήμερο. Οι 14 συμμετέχοντες του WAYOUT ski camp επέδειξαν σημαντική βελτίωση στην τεχνική τους "οργώνοντας" κάθε δυνατή κατάβαση στις πλαγιές του Παρνασσού. Σας ευχαριστούμε! Μας κάνετε ν' απολαμβάνουμε το επάγγελμα μας και αυτό είναι για εμάς η καλύτερη αμοιβή. Τα χιόνια ξανάρχονται.. Καλή συνέχεια! Edited February 25, 2014 by WAYOUT SKI CAMPS 13 Share this post Link to post Share on other sites