SpyrosA 89 Report post Posted January 1, 2014 Καλημέρα σε όλους και καλή χρονιά. Με βρήκε ο χρόνος στο ΧΚΚ. 09:05 ήμουν στον 3θεσιο.5-10 cm φρέσκο χιόνι. Θετις, Στυγα και Άγκυρα ανοιχτές. Με πολύ ομίχλη ωστόσο μέχρι τις 11. Δεν βλέπαμε στο 1m. Αύριο θα ναι καλή μέρα για όποιον ψήνεται. 3 Share this post Link to post Share on other sites
pierre7 691 Report post Posted January 1, 2014 Σπυρο λες αυριο να ανοιξει δαφνη κ αχιλλεας? Για σκι στις πιστες, οχι μονο οι αναβατηρες.. "Δεν μου ταιριαζει εμε η κατεβασμενη σημαια,δεν μου ταιριαζει η υστατη προσπαθεια " Sir Ernest Shackleton Share this post Link to post Share on other sites
SpyrosA 89 Report post Posted January 1, 2014 Με τίποτα. Για να ανοίξουν αυτές οι πίστες θέλει +20cm ακόμη. Καλώς εχόντων ίσως μετά το κύμα που περιμένουμε για Δευτέρα - Τρίτη. 1 Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted January 1, 2014 Ποσο ειχε η καρτα; 2 Share this post Link to post Share on other sites
SpyrosA 89 Report post Posted January 2, 2014 Πολύ όμορφη μέρα και σήμερα. Κλασσικά Θέτις, Άγκυρα και Στύγα ανοιχτοί αναβατήρες. Λίγος κόσμος έως και τις 11:00. Από κει και πέρα περίπου 10-15 λεπτά αναμονή. Και αύριο καλή μέρα για όποιον ψήνεται. 1 Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted January 2, 2014 Ξανα λοιπον...ποσο ειχε η καρτα; Share this post Link to post Share on other sites
SpyrosA 89 Report post Posted January 2, 2014 Εγώ δυστυχώς έχω ετήσια και δεν ξέρω. Νομίζω 25 όμως. Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted January 2, 2014 (edited) Για να βοηθήσω λιγάκι, προσπαθώντας να λύσουμε το Sudoku με τον τιμοκατάλογο του Χ.Κ. Καλαβρύτων. Ο επίσημος τιμοκατάλογος του χιονοδρομικού για τη φετινή σαιζόν είναι ο παρακάτω: Ο παραπάνω αναρτημένος κατάλογος δεν αναφέρει κάτω από ποιες προϋποθέσεις (αναβατήρες / πίστες) και για τι ποσό θα υπάρχει μείωση στην κανονική τιμή του ski pass. Από εκεί και πέρα, να δώσω και φέτος κάποια tips, για να την βγάλουμε πιο οικονομικά και να γλυτώσουν κάποιοι το max. 25άρι της κάρτας. Αγορά ετήσιας κάρτας, που βγήκε σε προσφορά από το site του χιονοδρομικού, μέχρι τον Σεπτέμβρη του '13, στα 160€. Αγορά ετήσιας οικογενειακής κάρτας, που βγήκε σε προσφορά από το site του χιονοδρομικού, μέχρι τον Νοέμβρη του '13, στα 390€. Αγορά εβδομαδιαίου ski pass, που βγήκε σε προσφορά από το site του χιονοδρομικού, μέχρι τον Οκτώβρη του '13. Μέσω αυτής, το εβδομαδιαίο ski pass βγαίνει με 33,50€. Μετάβαση στο Χ.Κ. με Snow Bus Amphitrion (Αθήνα, Κόρινθο) και αγορά ski pass με 15€ (από 25€) για τα Σ-Κ & Αργίες και 10€ (από 15€) για τις καθημερινές. Μετάβαση στο Χ.Κ. με Ski Bus Κλαουδάτος (Αθήνα, Κόρινθο) και αγορά ski pass με 18€ (από 25€) για τα Σ-Κ & Αργίες και 12€ (από 15€) για τις καθημερινές. Μετάβαση στο Χ.Κ. με Snow Bus G-Slalom (Πάτρα - Αίγιο) και αγορά ski pass με 13€ για όλες τις μέρες (Σ-Κ, αργίες & καθημερινές) Αγορά ski pass μέσω προσφορών που βγαίνουν αρκετά συχνά στο site του Groupon. Μέσω αυτών, τα ski pass βγαίνουν με 12,90€ (από 25€) για τα Σ-Κ & Αργίες και 7,90€ (από 15€) για τις καθημερινές. Αγορά ski pass με έκπτωση 20% για όλα τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του Συλλόγου μας. Μέσω αυτών, τα ski pass βγαίνουν με 20€ (από 25€) για τα Σ-Κ & Αργίες και12€ (από 15€) για τις καθημερινές. Αγορά ski pass με έκπτωση 20% για τους κατόχους της Snowreport Card 2013-14. Μέσω αυτών, τα ski pass βγαίνουν με 20€ (από 25€) για τα Σ-Κ & Αργίες και12€ (από 15€) για τις καθημερινές. Αγορά ski pass με έκπτωση 20% για όσους έρχονται στο Χ.Κ. με carpooling του SRCP (δεν απαιτεί να πληρώσεις κάτι για αυτή την υπηρεσία ). Μέσω αυτών, τα ski pass βγαίνουν με 20€ (από 25€) για τα Σ-Κ & Αργίες και12€ (από 15€) για τις καθημερινές. Επίσης υπάρχουν και άλλες συνδυασμένες προσφορές στα ski pass, όπως αυτές, μέσω των All Inclusive. Δε μπορούμε να παραβλέψουμε επίσης και ότι κάποιος μπορούσε να βγάλει όλη τη χιονοδρομική σαιζόν με ~310€ (ετήσια κάρτα του χιονοδρομικού + ετήσια κάρτα Snow Bus / Ski Bus), χωρίς να τον απασχολεί πλέον οικονομικά η μετάβαση στο χιονοδρομικό και το κόστος του ski pass. Ε δε γίνεται ρε παιδιά... όλο και κάποια από τις παραπάνω θα σας κάνει!!! Ακόμα και τη τελευταία στιγμή να το αποφασίσετε, με λίγο ψάξιμο στα παραπάνω και λίγη internetική γραφειοκρατία, ανεβαίνεις στο χ.κ., ακόμα και με το τουτούνι σας, και πληρώνετε max. 20€. Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο! Υ.Γ.1: Να σημειώσω για όσους δεν το γνωρίζουν, ότι οι παραπάνω προσφορές ΔΕΝ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΙ. Διαλέγετε και παίρνετε αυτήν με την πιο συμφέρουσα τιμή. Υ.Γ.2: Ζητείτε βοήθεια, για να λύσουμε και το Sudoku (για δυνατούς λύτες) του τιμοκαταλόγου του Χ.Κ. Παρνασσού. Υ.Γ.3: Μπορεί να είναι από τις χειρότερες οικονομικές εποχές για όλους τους Έλληνες, αλλά δε χωράει αμφιβολία ότι για όποιον ψάχνετε, κερδίζει τις πιο οικονομικές χιονοδρομικές περιόδους εδώ και πολλών χρόνων. Edited January 2, 2014 by ALCATRAZ 7 «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
pierre7 691 Report post Posted January 2, 2014 Η καρτα σημερα ηταν 25ευρω. Πολυ καλο αφρατο χιονι η στυγα. Ελιωσα εκει σημερα μεχρι τις 1500. Ο καιρος ηταν ενταξει το πρωι. Μετα τις 1130 στη στυγα επαιζε κρυφτο ο ηλιος με συννεφα και μετα τις 1200 κατεβασε ομιχλη αρκετη. Πιο χαμηλα ενταξει ομως. Γενικοτερα μετριος κοσμος ,πολυ καλο χιονι εριξε κανα 10αρι ποντους φρεσκο χθες. Πλεον οι σανιδαδες ειναι το 80% του χιονοδρομικου.. 4 "Δεν μου ταιριαζει εμε η κατεβασμενη σημαια,δεν μου ταιριαζει η υστατη προσπαθεια " Sir Ernest Shackleton Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted January 2, 2014 (edited) Πολλά αυτοκίνητα στο parking, αναλογικά λίγοι χιονοδρομοι, αναλογικά υπερβολικά πολλοί σανιδάδες. Ελάχιστες ουρές, μισό χιονοδρομικό, ολόκληρο εισιτήριο. Ενώ δεν είχε πολύ κοσμο στις πίστες κινδύνεψα τόσο εγώ όσο και η παρέα μου ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ να συγκρουστώ με χιονοδρόμους (δυστυχώς οι περισσότεροι snowboarders) που κατεβαιναν απλώς ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ. Μόνο η ταυτότητα στο στόμα τους έλειπε. Δεν ξέρω τι θα γίνει με αυτή την ιστορία αλλά κάποια στιγμή ΚΑΠΟΙΟ χιονοδρομικό ΠΡΕΠΕΙ να τολμήσει να αφαιρεί κάρτες. :popo: Edit: Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα ούτε το μισό χιονοδρομικό δεν ήταν διαθέσιμο. Στύγα, Θέτις και η κόκκινη αριστερά της Αγκυρας. Ουτε Αχιλλέας, ούτε Φαίδρα, ούτε Ειρήνη, ούτε ο δρόμος του Αχιλλέα που άνοιξε πέρσι, ούτε το κάτω baby. Edited January 2, 2014 by Ράνια 3 Share this post Link to post Share on other sites
pierre7 691 Report post Posted January 2, 2014 Ρανια σε ποια πιστα εγιναν αυτα? Οι σανιδαδες ειναι το 80% στο ΧΚΚ. "Δεν μου ταιριαζει εμε η κατεβασμενη σημαια,δεν μου ταιριαζει η υστατη προσπαθεια " Sir Ernest Shackleton Share this post Link to post Share on other sites
thiosjohn 54 Report post Posted January 2, 2014 Και εγώ ήμουν σήμερα πάνω για 1η φορά για σεζόν.Σε ότι δούλευε απο πίστες το χιονι ηταν τέλειο (Εύκολο χιόνι για μας που δεν ξέρουμε και πολλά).Γιατί 25 ευρώ σήμερα αφου δουλευει μόνο το μισό χιονοδρομικό?Εγω είχα κουπόνι για σήμερα( απο τα πρώτα που είχαν βγει ) και πλήρωσα 12.90, αλλά αν δούλευε και το υπόλοιπο χιονοδρομικό πόσο θα είχε η κάρτα? Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted January 2, 2014 Γιωργο ολες αυτες τις λυσεις τις γνωριζουμε.αυτο που δεν μας απανταει το χκ ειναι γτ 25 ευρω για το μισο χκ; Συγνωμη αλλα δεν μπορω να αποδεχτω αυτη την αισχροκερδια και κοροιδια.κοιταζει να δαγκωσει στην κυριολεξια τον τουριστα χιονοδρομο.γτ ο τουριστας χιονοδρομος που αυτος ο συλλογος αντιπροσωπευει δεν ανεβαινει στο βουνο οπως εσυ κ ο μικ ας πουμε ωστε να βγαλει ετησια. Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted January 2, 2014 Στο μεταξυ ακομα περιμενω μια απαντηση για την ατυχη στιγμη της προηγουμενης κυριακης.αλλα τοσο μας εκτιμανε στα καλαβριτα.αν ομως αρχισω να αναφερομαι ονομαστικα θα παρουμε απαντηση μου φαινεται γτ μεχρι τωρα δεν θιξαμε κανενα. Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted January 2, 2014 ... Γιωργο ολες αυτες τις λυσεις τις γνωριζουμε. ... Δε το νομίζω να τις ξέρουν. Γιατί αν τις ξέρανε, ελάχιστοι θα ήταν αυτοί που θα πλήρωναν 25άρι. Ειδικά η περίπτωση της έκπτωσης με το carpooling... «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
SpyrosA 89 Report post Posted January 2, 2014 Παιδιά και εγώ συμφωνώ με τον Alcatraz. Λίγοι παρακολουθουν τις προσφορές και ακόμα λιγότεροι σκέφτονται έξυπνα όσον αφορά τις επισκέψεις στο βουνό. Εγώ σήμερα έκλεισα την 7η επίσκεψη μου στο ΧΚΚ και έκανα απόσβεση της ετήσιας κάρτας. Ενδεχομένως 25ευρω τη φορά να ναι πολλά αλλά 160 τη σεζόν για κάποιον που ασχολείται με το άθλημα είναι διαφορετικό. 6 Share this post Link to post Share on other sites
xristos77 254 Report post Posted January 3, 2014 Παιδιά και εγώ συμφωνώ με τον Alcatraz. Λίγοι παρακολουθουν τις προσφορές και ακόμα λιγότεροι σκέφτονται έξυπνα όσον αφορά τις επισκέψεις στο βουνό. Εγώ σήμερα έκλεισα την 7η επίσκεψη μου στο ΧΚΚ και έκανα απόσβεση της ετήσιας κάρτας. Ενδεχομένως 25ευρω τη φορά να ναι πολλά αλλά 160 τη σεζόν για κάποιον που ασχολείται με το άθλημα είναι διαφορετικό. Για να βοηθήσω λιγάκι, προσπαθώντας να λύσουμε το Sudoku με τον τιμοκατάλογο του Χ.Κ. Καλαβρύτων. Ο επίσημος τιμοκατάλογος του χιονοδρομικού για τη φετινή σαιζόν είναι ο παρακάτω: Ο παραπάνω αναρτημένος κατάλογος δεν αναφέρει κάτω από ποιες προϋποθέσεις (αναβατήρες / πίστες) και για τι ποσό θα υπάρχει μείωση στην κανονική τιμή του ski pass. Από εκεί και πέρα, να δώσω και φέτος κάποια tips, για να την βγάλουμε πιο οικονομικά και να γλυτώσουν κάποιοι το max. 25άρι της κάρτας. Αγορά ετήσιας κάρτας, που βγήκε σε προσφορά από το site του χιονοδρομικού, μέχρι τον Σεπτέμβρη του '13, στα 160€. Αγορά ετήσιας οικογενειακής κάρτας, που βγήκε σε προσφορά από το site του χιονοδρομικού, μέχρι τον Νοέμβρη του '13, στα 390€. Αγορά εβδομαδιαίου ski pass, που βγήκε σε προσφορά από το site του χιονοδρομικού, μέχρι τον Οκτώβρη του '13. Μέσω αυτής, το εβδομαδιαίο ski pass βγαίνει με 33,50€. Μετάβαση στο Χ.Κ. με Snow Bus Amphitrion (Αθήνα, Κόρινθο) και αγορά ski pass με 15€ (από 25€) για τα Σ-Κ & Αργίες και 10€ (από 15€) για τις καθημερινές. Μετάβαση στο Χ.Κ. με Ski Bus Κλαουδάτος (Αθήνα, Κόρινθο) και αγορά ski pass με 18€ (από 25€) για τα Σ-Κ & Αργίες και 12€ (από 15€) για τις καθημερινές. Μετάβαση στο Χ.Κ. με Snow Bus G-Slalom (Πάτρα - Αίγιο) και αγορά ski pass με 13€ για όλες τις μέρες (Σ-Κ, αργίες & καθημερινές) Αγορά ski pass μέσω προσφορών που βγαίνουν αρκετά συχνά στο site του Groupon. Μέσω αυτών, τα ski pass βγαίνουν με 12,90€ (από 25€) για τα Σ-Κ & Αργίες και 7,90€ (από 15€) για τις καθημερινές. Αγορά ski pass με έκπτωση 20% για όλα τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του Συλλόγου μας. Μέσω αυτών, τα ski pass βγαίνουν με 20€ (από 25€) για τα Σ-Κ & Αργίες και12€ (από 15€) για τις καθημερινές. Αγορά ski pass με έκπτωση 20% για τους κατόχους της Snowreport Card 2013-14. Μέσω αυτών, τα ski pass βγαίνουν με 20€ (από 25€) για τα Σ-Κ & Αργίες και12€ (από 15€) για τις καθημερινές. Αγορά ski pass με έκπτωση 20% για όσους έρχονται στο Χ.Κ. με carpooling του SRCP (δεν απαιτεί να πληρώσεις κάτι για αυτή την υπηρεσία ). Μέσω αυτών, τα ski pass βγαίνουν με 20€ (από 25€) για τα Σ-Κ & Αργίες και12€ (από 15€) για τις καθημερινές. Επίσης υπάρχουν και άλλες συνδυασμένες προσφορές στα ski pass, όπως αυτές, μέσω των All Inclusive. Δε μπορούμε να παραβλέψουμε επίσης και ότι κάποιος μπορούσε να βγάλει όλη τη χιονοδρομική σαιζόν με ~310€ (ετήσια κάρτα του χιονοδρομικού + ετήσια κάρτα Snow Bus / Ski Bus), χωρίς να τον απασχολεί πλέον οικονομικά η μετάβαση στο χιονοδρομικό και το κόστος του ski pass. Ε δε γίνεται ρε παιδιά... όλο και κάποια από τις παραπάνω θα σας κάνει!!! Ακόμα και τη τελευταία στιγμή να το αποφασίσετε, με λίγο ψάξιμο στα παραπάνω και λίγη internetική γραφειοκρατία, ανεβαίνεις στο χ.κ., ακόμα και με το τουτούνι σας, και πληρώνετε max. 20€. Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο! Υ.Γ.1: Να σημειώσω για όσους δεν το γνωρίζουν, ότι οι παραπάνω προσφορές ΔΕΝ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΙ. Διαλέγετε και παίρνετε αυτήν με την πιο συμφέρουσα τιμή. Υ.Γ.2: Ζητείτε βοήθεια, για να λύσουμε και το Sudoku (για δυνατούς λύτες) του τιμοκαταλόγου του Χ.Κ. Παρνασσού. Υ.Γ.3: Μπορεί να είναι από τις χειρότερες οικονομικές εποχές για όλους τους Έλληνες, αλλά δε χωράει αμφιβολία ότι για όποιον ψάχνετε, κερδίζει τις πιο οικονομικές χιονοδρομικές περιόδους εδώ και πολλών χρόνων. φιλε ALCATRAZ συμφωνω μαζι στο θεμα των προσφορων του ΧΚΚ αρκει τα λαθη που γινονται σε αυτες να αντιμετωπιζονται σωστα και οχι οπως εγινε στην περιπτωση του φιλου dust. Επισης θεωρω οτι δεν εχει καμια σχεση το γεγονος οτι οι προσφορες ενος χιονοδρομικου μειωνουν την τιμη της ημερησιας καρτας με το οτι μπορει να λειτουργει πχ.το μισο χιονοδρομικο και η τιμη της καρτας να ειναι κανονικη. Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted January 3, 2014 ... φιλε ALCATRAZ συμφωνω μαζι στο θεμα των προσφορων του ΧΚΚ αρκει τα λαθη που γινονται σε αυτες να αντιμετωπιζονται σωστα και οχι οπως εγινε στην περιπτωση του φιλου dust. ... Έχω αναφέρει στο σχετικό thread την άποψη μου, για το λάθος χειρισμό από τη μεριά του X.K. στο συγκεκριμένο θέμα που έχει προκύψει. ... Επισης θεωρω οτι δεν εχει καμια σχεση το γεγονος οτι οι προσφορες ενος χιονοδρομικου μειωνουν την τιμη της ημερησιας καρτας με το οτι μπορει να λειτουργει πχ.το μισο χιονοδρομικο και η τιμη της καρτας να ειναι κανονικη. ... Η κανονική τιμή της κάρτας είναι αυτή που βρίσκεται στον αναρτημένο τους τιμοκατάλογο (25€ για Σ/Κ & αργίες, 15€ για καθημερινές). Σε καμία περίπτωση δε θεωρούσα και δε θεωρώ αυτές τις τιμές καλές, ειδικά αυτή των Σ-Κ & αργιών. Είναι υψηλές & ακριβές για αυτά που προσφέρουν. Από την άλλη όμως, δεν μπορώ να παραβλέψω τις προσφορές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια από τη μεριά του χιονοδρομικού και που μας προσφέρουν τις κάρτες, για όσους ψαχνόμαστε / ενημερωνόμαστε, σε τίμιες έως πολύ καλές τιμές. Πόσο μάλλον όταν αυτές οι προσφορές καλύπτουν σχεδόν όλους. Και είναι τίμιες τιμές για ΄μένα το 20€υρο των Σ-Κ & αργιών και το 12άρι των καθημερινών. Και ακόμα καλύτερα, όταν υπάρχουν συνδυασμένες προσφορές μεταφοράς & ski pass που κάνεις το ski σου, από 25€! Όταν μόνο για βενζίνες & διόδια, ένας που θα ανέβει με το Ι.Χ. του, θέλει μ.ο. ένα 60€υρο... Να πώ και τη γνώμη μου για την ετήσια κάρτα σε προσφορά; Όποιος επισκέπτεται κατά μ.ο. πάνω από 10 φορές τη σαιζόν το Χ.Κ.Καλαβρύτων (ανεξαρτήτως αν είναι Σ-Κ ή καθημερινές) και δεν την έχει αγοράσει εγκαίρως στα 160€ είναι σπάταλος. Μακάρι να ήταν αυτές και οι κανονικές τιμές του Χ.Κ. και να μην ψαχνόμασταν για προσφορές. Όμως δεν είναι Αν δεν μου αρέσουν αυτές οι τιμές, έχω πάντα επιλογή να ψάξω κάτι πιο value for money, που να ταιριάζει και στο budget μου (το φούστη, πως το έχω το αγγλικό... ). Δε νομίζω να μας έβαλε κανένας το όπλο στο κρόταφο για να πάμε στα Χ Καλάβρυτα και να κάνουμε εκεί το ski / snb μας... Και από την άλλη, είμαι ευχαριστημένος που το Δ.Σ. του Χ.Κ.Καλαβρύτων και κατ΄ επέκταση ο Δήμος Καλαβρύτων, αποδέχθηκε αυτές τις προσφορές. Αν θα μιλάγαμε για τέτοιες τιμές, έστω και μέσα από προσφορές, για το 2003-04 θα γέλαγαν ακόμα μαζί μας... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Ως προς το θέμα κοστολόγησης του ημερήσιου πάσου, σε σχέση το τι δουλεύει και ποιες πίστες είναι ανοιχτές. Σαν πελάτης φυσικά και θέλω να πηγαίνει αναλογικά με το τι δουλεύει και το τι έχει δοθεί. Αν όλα δουλεύουν / είναι ανοιχτά, δικαιολογείτε να δίνουν το πάσο στην ακέραιη τιμή του (25€ & 15€ αντιστοίχως). Έστω και αυτά τα 2-3-5€ λιγότερα μετράνε πολύ, ειδικά στην εικόνα που μας αφήνει το Χ.Κ.. Δεν θα σωθούμε με 5€ λιγότερα, αλλά θα μας γλυκάνει τη πίκρα που δεν αλωνίσαμε σε όλο το χιονοδρομικό. Έτσι κι αλλιώς, χαλάμε πολλά περισσότερα από τη τιμή του πάσου, για να βρεθούμε πάνω σε Χ.Κ.. Όμως μη περιμένετε αν δουλεύει το μισό κέντρο, αυτομάτως να πέφτει και στα μισά η τιμή του πάσου. Το χιονοδρομικό της περίπτωσης μας όμως, ΔΕΝ έχει αναρτήσει κάπου έναν τέτοιο τιμοκατάλογο που να λέει ότι σε περίπτωση μερικής λειτουργίας διαμορφώνετε και η τιμή του πάσου. Και όσο δεν αναρτάτε αυτός ο τιμοκατάλογος, ως πελάτες πάμε προετοιμασμένοι να πληρώσουμε το 25άρι / 15άρι. Αν κάτι λοιπόν πρέπει να ζητήσουμε ως πελάτες, είναι να μας δώσουν αυτόν τον τιμοκατάλογο αν υπάρχει στα πλάνα τους. Αλλιώς μένουμε σε ότι ανακοινώσεις βγάλουν για μειωμένες τιμές, όποτε και όταν θέλουν να δώσουν. Σωστό λάθος, με αυτούς τους όρους ανεβαίνουμε, προς τον παρών, στο χιονοδρομικό. Και για να το παίξω και λίγο δικηγόρος του διαβόλου, και χωρίς να θέλω να συγκρίνω τακτικές και το πως λειτουργούν - προσφέρουν τα Χ.Κ. του εξωτερικού, ακόμα και αυτά των γειτονικών μας Βαλκανικών χωρών. Στα περισσότερα από αυτά ούτε διαφορετικές τιμές έχουν για Αργίες και καθημερινές ούτε διαμορφώνουν το πάσο τους, ακόμα και αν είναι σε λειτουργία το 1/3 του χιονοδρομικού τους. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Μία από τα ίδια, πάνω κάτω, γίνονται και στο Χ.Κ. Παρνασσού. Υπάρχουν ακριβές τιμές καταλόγου, αλλά όποιος ψαχτεί λίγο παραπάνω σίγουρα θα βρεί μια προσφορά να τον καλύπτει και να πάρει το πάσο του μερικά € λιγότερα. Ε δε μπορώ να το πάρω και κατάκαρδα, που κάποιοι επιμένουν να δίνουν 27άρια και 25άρια επειδή δε ψάχνονται. Αν μη τι άλλο, η κρίση μας έμαθε να ψαχνόμαστε για το κάθε τι που αγοράζουμε. Εδώ πάμε σε 2-3 διαφορετικά super market για να κάνουμε τα ψώνια του σπιτιού μας... Ευτυχώς, υπάρχουν προσφορές και στα χιονοδρομικά μας και μπορούμε ακόμα με θυσίες να κάνουμε τη τρέλα μας. Το ποτήρι σίγουρα δεν είναι γεμάτο, ειδικά στις μέρες μας. Σίγουρα όμως, δεν είναι και άδειο. Προσωπικά, ακόμα και με το μισογεμάτο συμβιβάζομαι. Δε θα κάτσω σε καμία περίπτωση να γκρινιάζω για να γκρινιάζω, βλέποντας το μισοάδειο. Άντε στην υγειά μας λοιπόν, με ότι έχουμε. Υ.Γ.: Μακάρι να είχαμε όλοι μας δίπλα τη Βασίλω και να δω ποιος σοβαρός χιονοδρόμος δε θα είχε πάρει την ετήσια της με 90€ ! 5 «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
thiosjohn 54 Report post Posted January 3, 2014 Δεν είναι κοντά στην Αττική γι αυτό και έχει τόσο! :P Συμφωνώ με πολλά απο αυτά , θυμάμαι ομως τις προηγούμενες χρονιές οτι το Χ.Κ είχε μειωμένες τιμές σε τέτοιες περιπτώσεις. Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted January 3, 2014 Στη Θέτις αλλά κυρίως στη Στύγα η κατάσταση ήταν απελπιστική pierre7. Επειδή ήμουν με αρχάρια παρέα έκανα πολλές φορές το πιατάκι και δύο φορές τη Στύγα. Μόνο στην Αντιγόνη δεν υπήρχε πρόβλημα. Στη Στύγα, στην αρχή της που έχει μεγαλύτερη κλίση, οι σανιδάδες είτε κατέβαιναν ανεξέλεγκτοι, είτε πλαγιολισθαίνοντας με την όπισθεν (υποθέτω γιατί φοβούνται να δουν την κατηφόρα) χωρίς να κοιτάνε πού πηγαίνουν. Οχι ότι δεν υπήρχαν και σκιέρ με ανάλογη συμπεριφορά απλώς ήταν αναλογικά πολύ λιγότεροι, για να μη με πείτε και ρατσίστρια (αν και σκέφτομαι να γίνω ) Γιώργο για όσους μένουμε στην Πελοπόννησο τα Καλάβρυτα είναι μονοπώλιο. Σχεδόν απαγορευτικός είναι ακόμα και ο Παρνασσός λόγω απόστασης. Το έχουμε καταλάβει ότι εκμεταλλεύονται αυτή την κατάσταση. Με πείραξε όχι το 20άρικο (λόγω της κάρτας του Συλλόγου) αλλά η αλλαγή πολιτικής προς το χειρότερο. Τα προηγούμενα χρόνια είχαν τιμή χαμηλότερη με μειωμένη λειτουργία. Ηθελα να έβλεπα πως θα συμπεριφερόταν το ΧΚΚ αν βρισκόταν κάπου στο κέντρο της Μακεδονίας. 5 Share this post Link to post Share on other sites
bujinkan 2,507 Report post Posted January 3, 2014 Αύριο κανείς επάνω? Sent from xperia z using smoke signals Share this post Link to post Share on other sites
ΔΗΜΗΤΡΗΣ 581 Report post Posted January 3, 2014 Είναι γεγονός ότι τα τελευταία περιστατικά έχουν αμαυρώσει την εικόνα του χιονοδρομικού. Κρίμα γιατί τα τελευταία χρόνια δεν μας είχε συνηθίσει σε τέτοιου είδους συμπεριφορές , το αντίθετο μάλιστα........Όπως και να το κάνουμε είναι πολλά τα 25 ευρώ για το χιονοδρομικό πεδίο που σου προσφέρει σήμερα. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Hellbent 4,782 Report post Posted January 3, 2014 (edited) Μετα απο 3 επισκεψεις, το αγαπημενο μας βουνο μας εκανε επιτελους την χαρη να πατησουμε λιγο απο το καλο το χιονι 10-15 στοφες ητανε και μετα χαλαγε η ποιοτητα του και εβρισκες και παγο απο κατω 2150 με 2300 ομως τα απατητα της Νεραιδοραχης ηταν μαγικα.. Δεν τραβηξα και πολλα η μαλλον δεν τραβηξα τιποτα , Ο Θημιος με πηρε 2-3 πλανα που ειναι στο τελος του video H αρχη του video ειναι απο τις 28-12-2013 που ειχαμε βρει το χιονοδρομικο σε κακη κατασταση, με βροχη στο parking και για να σωσουμε την μερα φυγαμε για αναγνωριστικη πορεια κατω απο τα υδατα της Στυγος Το ερπετοιδες που βρηκαμε εκει (Σαλαμανδρα) ειναι αμφιβιο και ειναι πρωτη μου φορα που εβλεπα κατι τετοιο. Edited January 3, 2014 by Hellbent 8 Share this post Link to post Share on other sites
bujinkan 2,507 Report post Posted January 3, 2014 Τελικα ποιος ποιοι θα ειναι επανω αυριο? Share this post Link to post Share on other sites
Nifadas 707 Report post Posted January 3, 2014 Έχει καθόλου απάτητα? ή να ανεβάσω τα πιστάρικα? How you stand is how you ski Share this post Link to post Share on other sites