dust 4,051 Report post Posted December 28, 2013 αχιλλεα κι αν δεν μας κατσει το ριο διπλα ειναι.ριχνουμε και μια μπιλια να περασει η πικρα.αλλιως τσιπουρο σε καμια ταβερνα Share this post Link to post Share on other sites
matfield 59 Report post Posted December 28, 2013 Θα την κάνω και γω για ΧΚΚ αύριο κι ο θεός βοηθός. Share this post Link to post Share on other sites
Vanzel 1,536 Report post Posted December 28, 2013 Αν υπαρχει καρπουλι αυριο από καποιον ας μου στειλει πμ μιας και τα skibus έκλεισαν!!!!!!!!! Share this post Link to post Share on other sites
Tarbh Dearg 91 Report post Posted December 29, 2013 εμπειρια απο αρχαριο . ωραιο χιονακι χθες , πολυ βροχοχιονο και αερας συν του οτι ηταν φουλ στην ομιχλη . λιγα ατομα περασαμε ωραια. σημερα αστα να πανε . παγετοςςςςςςς και απειρος κοσμος . σχετικα με παγετο ισως να φταει οτι ειμαι πρωταρης στο βουνο και να ειναι φυσιολογικο . γενικα σημερα ωραια με αρκετες μελανιες . μεγαλο μειον οι εκπαιδευτες . πολυ καλα παιδια να βοηθησουν οσο μπορουσαν αλλα !!! οχι μεσα στν μεση ρε παιδια κλεινεται την πιστα . αυριο τελευταια μερα στο βουνο και περιμενουμε περισσοτερο χιονι μεσα στον χειμωνα !! οποιος ανεβει αυριο ειμαι ενας με head σανιδι γαλαζιο που τρωει τουμπες στο baby lift αριστερα απο το πρωτο τριθεσιο λιφτ !! Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted December 29, 2013 Η τιμή της καρτούλας έπαιξε κανονικά σημερα; Share this post Link to post Share on other sites
Hellbent 4,782 Report post Posted December 29, 2013 (edited) Nαι 25 euro Τα κουπονια μετα τις 7 Ιανουαριου μας ειπαν στο ταμιο το πρωι Εκτος πιστας το χιονι καλο απο τα 2100 και πανω στην Στυγα φυσικα μετα τισ 11 οι ουρες μεγαλες με αποκορυφωμα στις 12.30 που εφτασαν τα 25 λεπτα μετα επεσαν στα 15 με 10 Για ξεκαπνισμα καλα ηταν αντε να χιονιση γρηγορα να ξανανεβουμε Edited December 29, 2013 by Hellbent 2 Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted December 29, 2013 Δούλευαν όλες οι πίστες από πάνω μέχρι κάτω δηλαδή και οι αναβατήρες; Οπότε αν παω αύριο για σκι το χκ ειναι σε πλήρη λειτουργία Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted December 30, 2013 Τα μηνύματα για την αθέτηση υποχρεώσεων στα κουπόνια της groupon μεταφέρθηκαν εδώ: http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=16906 1 Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 30, 2013 (edited) Ετσι για το καλό βάζω και τα post που έχουν σχέση με τα Καλάβρυτα και το σκι τους και πετάξαν γιατί θα ήθελα λίγο να επέμβω λοιπον απο σκι σημερα πραγματικα καηκαν τα ποδια μου μια και η παρεα ηταν η πλεον εμπειρη.πολλα τα παιδια και δεν θα αναφερθω ξεχωριστα.ενα ευχαριστω ομως στον σταθη(spider) για την μεταβιβαση μου στο χκ και ενα στον χρηστο(skimad)που καθε τοσο αφηνε το σκι του για να μου κανει μαθηματα. Ωπα παιδιά. Μή μπερδεύουμε τα πράγματα. Ακόμη κι αν η διοιήκηση του χ/κ έχει χειριστεί λάθος το θέμα, δέ μας έχει δώσει το δικαίωμα να αμφισβητούμε την ικανότητά της. Αλέξη πρώτος φωνάζω ότι η νέα διοίκηση του ΧΚΚ έχει κάνει άλματα προς τα μπρος αλλά έχουμε κάθε δικαίωμα να αμφισβητήσουμε την ικανότητά της, σαν χιονοδρόμοι. Στο περσινό thread είχε γίνει μεγάλη κουβέντα για πολύ απλά πράγματα τα οποία είχαμε κάποιοι την άποψη ότι μπορούσαν να βελτιωθούν και από ότι βλέπω ούτε φέτος έχουν διάθεση τα Καλάβρυτα να τα βελτιώσουν. Επιγραμματικά τα πιο κύρια τιμολογιακό (τραγικό το 25άρι χτες), σύστημα ξεπαγώματος (παραδοχή ΧΚΚ "το fun park και η καφετέρια να ανοίγει θέλουμε, η άγκυρα ας περιμένει τελευταία"), η δυναμικότητα ξεπαγώματος (πάλι 3 νοματαίοι κοπανάνε κολώνες στους -20, καμιά κατοσταριά εργάτες πίνουν άνεργοι καφέδες στην πλατεία Καλαβρύτων), πάτημα δρόμου (παράδεισος του off piste, "όταν τον πατήσαμε 5 άνθρωποι περνάγατε", "ε βέβαια αφού δεν τον πατάτε τι να έρθουν? πάνε Παρνασσό" Αυτό όμως που δεν αντέχω με τίποτα είναι αυτό. Πρέπει να θες να διώξεις ή να ταλαιπωρήσεις του αρχάριους και να θέλεις διώξεις όσους κάνουν off piste ή να τους ταλαιπωρήσεις αλλά το χειρότερο να τους βάλεις σε κίνδυνο για να τυπώσεις αυτόν τον χάρτη ενώ πέρσι ξέρω ότι είχαν ακούσει μια προς μια τις παρατηρήσεις μας για αυτόν. Αλέξη λυπάμαι αλλά μόνο δημοσιουπαλληλική διάθεση με ίχνη ανικανότητας δείχνει αυτός ο χάρτης σχεδιασμένος από άνθρωπο που δεν έχει κάνει σκι στο βουνό ποτέ. Δεν έχω την απαίτηση να έχει πετάξει κάποιος αλλά πληροφοριακά να πω ότι αυτός που σχεδίασε τον χάρτη δεν έχει πετάξει το βουνό ποτέ...αλλά να μην το έχει κάνει καν σκι?Συνοπτικά πιστεύω ότι έχουμε κάθε δικαίωμα να αμφισβητούμε και να προτείνουμε πράγματα για βελτίωση μιας και τα Καλάβρυτα πάνε προφανώς προς τα μπρος και μόνο λόγω κάποιον λαθών δεν είναι πολύ καλύτερα. Κάτι μου λέει ότι το fun park έχει κυριέψει το χιονοδρομικό και αν δεν κάνω χοντρό λάθος αυτό δεν είναι καθόλου καλό για οποιοδήποτε χιονοδρομικό. Edited December 30, 2013 by ΜΙΚ 4 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted December 30, 2013 μα πως εγραφε στην καμερα η μαιρουλα???ειναι να το χεις ρε παιδι μου τελικα.σε θελει ο φακος 3 Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted December 30, 2013 Ωπ, τι βλέπω; Έβαλαν ARVA check τα Καλάβρυτα; Πολύ καλή κίνηση! 2 Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted December 30, 2013 ... Αυτό όμως που δεν αντέχω με τίποτα είναι αυτό: Πρέπει να θες να διώξεις ή να ταλαιπωρήσεις του αρχάριους και να θέλεις διώξεις όσους κάνουν off piste ή να τους ταλαιπωρήσεις αλλά το χειρότερο να τους βάλεις σε κίνδυνο για να τυπώσεις αυτόν τον χάρτη ενώ πέρσι ξέρω ότι είχαν ακούσει μια προς μια τις παρατηρήσεις μας για αυτόν. Αλέξη λυπάμαι αλλά μόνο δημοσιουπαλληλική διάθεση με ίχνη ανικανότητας δείχνει αυτός ο χάρτης σχεδιασμένος από άνθρωπο που δεν έχει κάνει σκι στο βουνό ποτέ. Δεν έχω την απαίτηση να έχει πετάξει κάποιος αλλά πληροφοριακά να πω ότι αυτός που σχεδίασε τον χάρτη δεν έχει πετάξει το βουνό ποτέ...αλλά να μην το έχει κάνει καν σκι?... Μιας και στο παραπάνω project έχω εμπλακεί και εγώ προσωπικά και επειδή έχω κατέβει αυτές τις τέσσερις διαδρομές που δείχνει ο χάρτης, όπως και εσύ άλλωστε και ένα κάρο άλλοι χιονοδρόμοι που κάνουν εκτός στα Καλάβρυτα, θα ήθελα να μου αναπτύξεις την σκέψη σου, αλλά και όσοι άλλοι έχουν την ίδια γνώμη με εσένα στο παραπάνω. ΟΚ, μπορεί να μην ξέρω καλό ski, αλλά αυτές τις διαδρομές τις έχω φάει με το κουτάλι πολλές φορές μέσα στα τελευταία 10 χρόνια. Και είναι διαδρομές, που υπό τις κατάλληλες συνθήκες πηγαίνω με όσους φίλους πρωτοέρχονται να κάνουν "εκτός", στο χ.κ. Καλαβρύτων. Πρωτοέρχονται, και όχι γενικά πρωτοβγαίνουν εκτός πίστας. Δεν εξουσιοδοτούμε από το χιονοδρομικό για να αναπτύξω το όλο σκεπτικό του project, ούτε και για ποιο λόγο επιλέχθηκαν αυτές οι διαδρομές, αλλά για κάποια πράγματα, που είναι εμφανέστατα, μπορώ να σας δώσω την προσωπική μου γνώμη σε επόμενο post, μέσα στη βραδιά. Πάντως το Χ.Κ.Καλαβρύτων με το παραπάνω project το μοναδικό που δεν θέλει, είναι βάλει σε κίνδυνο χιονοδρόμους. Ακριβώς το αντίθετο θέλει. Για αυτό κιόλας το υλοποίησε. Μακάρι και άλλα ελληνικά χιονοδρομικά να κάνουν ανάλογες κινήσεις: να προτρέπουν τους πελάτες τους για χρήση baeacon, να έχουν beacon checkers, βαθμολόγηση επικινδυνότητας χιονοστιβάδων, ενημερωτικά σεμινάρια, να προτείνουν διαδρομές, να ενημερώνουν σε εμφανές σημείο για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στην εκτός πίστα χιονοδρομία. Γιατί κακά τα ψέματα, οι Έλληνες wannabe freeriders είμαστε κουκουρούκου και το κακό δε θα αργήσει να γίνει. 3 «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
sbird 1,318 Report post Posted December 31, 2013 Η Φαιδρα ομως πιστευω ειναι λαθος να φαινεται κοκκινη. Το ιδιο ισως και η Ηλεκτρα. You can't buy happiness - but you can buy a lift pass! Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted December 31, 2013 Η Κυριακή που μας πέρασε ήταν μια χιονοδρομική ημέρα, με μεγάλες προσδοκίες από καιρό... Την περιμέναμε σαν μια ηλιόλουστη μέρα με φρέσκο χιόνι σε όλο το χιονοδρομικό, με ελπίδες να δοθούν όλες οι πίστες του κέντρου... Τελικά όμως, η κακοκαιρία δεν μας ήρθε όπως την περιμέναμε. Χιόνισε, έως το Σάββατο το απόγευμα, από Βαθειά Λάκκα και πάνω. Χαμηλότερα ότι χιόνι είχε ρίξει, με τη βρόχα που έφαγε έγινε νερόχιονο... Γενικότερα, το βαρύ χιόνι που έπεσε το βράδυ πάγωσε για τα καλά, με αποτέλεσμα σχεδόν μέχρι τα 2100μ. να έχουμε σκληρές παγωμένες κροκάλες. Ναι μεν γέμισε το μισό και πάνω χιονοδρομικό με μπόλικο χιόνι, αλλά όχι και της καλύτερης ποιότητας. Το καλό χιονάκι το έφαγε η Στύγα, τουλάχιστον στα πρώτα της μέτρα. Αλλά έλα που όλος ο κόσμος στριμώχτηκε σε μια πίστα (Νεφέλη) και στον αναβατήρα είχαμε ουρές του 20λέπτου... Δε μιλάω για το τι γινόταν μέσα στη πίστα... Αρχάριοι καμικάζι, παρέα με κ@υ&*γκαζους που θέλαν να ξεχαρμανιάσουν από την χιονοστέρηση τόσο μηνών... Βάλε μέσα σε αυτούς και όσους θυμούνται ότι κάνουν ski/snb μόνο τις μέρες των γιορτών κάθε χρόνο (κάτι σαν τάμα) και είχαμε ένα ωραίο μείγμα... Αν κάτι θα κρατήσω, είναι που ξανασυναντηθήκαμε με αρκετούς φίλους από το βουνό. Σιγά σιγά μαζευόμαστε! Αρκετή η αναμονή στα εκδοτήρια του χιονοδρομικού, από νωρίς. Εν μέρει αυτό οφείλετε και στο θέμα που προέκυψε με τα κουπόνια... Ο χιονοφράκτης στην επιστροφή του συρόμενου της Δάφνης δείχνει να έκανε δουλειά. Τι να το κάνεις όμως, όταν στην αφετηρία του, κάτω στον Ξερόκαμπο, δεν υπάρχει επαρκές χιονόστρωση.... Τα δέντρα στο Αυγό, μαρτυρούν από ποιο υψόμετρο και πάνω είχαμε χιόνι της προκοπής... Ανεβαίνοντας με την Άγκυρα. ... και κοιτώντας πίσω, προς Βαθεια Λάκκα. Η ουρά στη Στύγα αρκετά μεγάλη. Αντιθέτως στην άγκυρα δεν περίμενες πάνω από 5λεπτό... Από τη πλατεία της Βαθειάς Λάκκας, κοιτώντας προς Νεραϊδόραχη. Η αφετηρία της άγκυρας Η Αντιγόνη δεν είχε δοθεί από το κέντρο, αλλά πολλοί ήταν αυτοί που προθυμοποιήθηκαν και στην στρώσανε με τα πέδιλα τους. Δε λέω τα πρώτα μέτρα ήταν καλά... άπω εκεί και κάτωΠΑΓΙΛΑ. Ο συνδετικός διάδρομος της Ηλέκτρας, με φόντο την Νεραίδοράχη. Το parking του χ.κ. γέμισε για τα καλά από νωρίς. Το μέσο της πίστας "Νεφέλη". Το FuNbuG και μέρος του SnowPark Κατάλευκη & παγωμένη Νεραϊδόραχη. 14 «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
pierre7 691 Report post Posted December 31, 2013 Αυριο Τεταρτη και μεθαυριο Πεμπτη θα ανεβει κανεις? Θα αξιζει απο καιρο? Γιωργο οπως παντα τελεια ανταποκριση εκανες!! "Δεν μου ταιριαζει εμε η κατεβασμενη σημαια,δεν μου ταιριαζει η υστατη προσπαθεια " Sir Ernest Shackleton Share this post Link to post Share on other sites
Wipika 676 Report post Posted December 31, 2013 Πάντως το Χ.Κ.Καλαβρύτων με το παραπάνω project[/b] το μοναδικό που δεν θέλει, είναι βάλει σε κίνδυνο χιονοδρόμους. Ακριβώς το αντίθετο θέλει. Για αυτό κιόλας το υλοποίησε. Μακάρι και άλλα ελληνικά χιονοδρομικά να κάνουν ανάλογες κινήσεις: να προτρέπουν τους πελάτες τους για χρήση baeacon, να έχουν beacon checkers, βαθμολόγηση επικινδυνότητας χιονοστιβάδων, ενημερωτικά σεμινάρια, να προτείνουν διαδρομές, να ενημερώνουν σε εμφανές σημείο για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στην εκτός πίστα χιονοδρομία. Γιατί κακά τα ψέματα, οι Έλληνες wannabe freeriders είμαστε κουκουρούκου και το κακό δε θα αργήσει να γίνει. O Χάρτης φαίνεται ok αν εξαιρέσεις το ski route 2 το οποίο για κάποιον που δεν πολύ ξέρει το βουνό ίσως αποβεί μοιραίο αν το ακολουθήσει με περιορισμένη ορατότητα ακριβώς όπως λέει ο χάρτης. Βέβαια έτσι τραβερσαρουμε για να βρούμε καθαρές γραμμές αλλά εγώ τρέμω κάθε φορά που βλέπω τους super riders να τραβερσαρουν με τα χίλια και να σταματούν οριακά στην κόψη. Βάλε εκεί στην κόψη μια νεκροκεφαλή ή ένα αγγελούδι για να μην γίνει παρεξήγηση. Όταν σχεδιάζεις τέτοιους χάρτες πάντα υπάρχει κίνδυνος να δημιουργήσεις λάθος εντυπώσεις. Πρέπει να λαμβάνεις σοβαρά υπόψη ότι απευθύνεσαι σε μωρά και όχι σε έμπειρους freeriders ή mountaineers. Εμένα αυτό που με προβληματίζει βέβαια πολύ είναι το πώς και από ποιόν παίρνεται η απόφαση για το επίπεδο βαθμονόμησης της επικινδυνότητας. Δηλαδή αν μια μέρα ο super rider δει το επίπεδο επικινδυνότητας στο 2 και ορμίξει στο βουνό με το σανίδι του πίνοντας βιαστικά τις τελευταίες γουλιές red bull και γίνει μετά το κακό. Τότε ποιος φταίει; Από πού ήρθε η απόφαση για το 2; Και αν από δω και πέρα ο super freerider βλέπει κάθε μέρα το επίπεδο επικινδυνότητας από 3 και πάνω, έτσι γιατί το κέντρο θέλει να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Τοτε τι λέτε ότι θα κάνει ; Θα κάθετε περιμένει να πάει στο 1 και στο 2; Θα ορμιξει στις πούδρες χωρίς να το πολυσκεφτεί και χωρίς να τεστάρει το arva του γιατί πολύ απλά δεν διαθέτει. Πολύ καλή η προσπάθεια για ενημέρωση του κοινού από τον χάρτη αλλά ίσως λειτουργήσει ως μπουμερανγκ για το κέντρο. Ο χάρτης λειτούργει μόνο υπό προϋποθέσεις και αυτές οι προϋποθέσεις δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχουν στο ΧΚΚ. www.exploremessinia.com Share this post Link to post Share on other sites
george_eleftheriou 422 Report post Posted December 31, 2013 Όλοι οι freeriders super, wannabe ή μη όταν βγαίνουν εκτός ξέρουν ότι το κάνουν με δική τους ευθύνη. Άρα πρέπει-επιβάλλεται να πάρουν και τα όποια μέτρα προστασίας απαιτούνται τόσο για αυτούς όσο και για την ομάδα τους. Αυτό βέβαια προϋποθέτει γνώση, εξάσκηση κλπ. Αφού λοιπόν κάνουν όλα αυτά έρχεται και βοηθά και το ΧΚ παρέχοντας πληροφορίες οι οποίες προκύπτουν μετά απο ελέγχους ευστάθειας που γίνονται με συγκεκριμένους τρόπους. Επίσης τους διευκολύνει στο τεστάρισμα των συσκευών τους και τους πληροφορεί και για την ευρύτερη περιοχή. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αναλαμβάνει και οποιαδήποτε ευθύνη απεναντί τους. Μην ξεχνάμε ότι χιονοστιβάδες μπορούν να συμβούν παντού και πάντα και ότι οι βαθμοί επικινδυνότητας προκύπτουν από μια πολύ θεωρητική βάση. Δεν ειναι τυχαίο ότι φέτος έχουν σκοτωθεί καμία δεκαριά άτομα στις Άλπεις (με τα πολύ πιο οργανωμένα ΧΚ απο τα δικά μας) και ακόμα είμαστε στην αρχή. Και δεν έχουμε και τρέλα ύψη χιονιού, έχουμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες !!!!!! 3 Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 31, 2013 Γιώργο μπορείς να μου απαντήσεις από πόσο ύψος θα πέσει αυτός που θα ακολουθήσει το route 4 πάνω στο δρόμο (που φυσικά θα του εμφανιστεί ξαφνικά) και πόση ώρα θα σπρώξει στον δρόμο που δεν πατάνε και του προτείνουν να ακολουθήσει? Ο ίδιος καημένος χιονοδρόμος γιατί να μην απολάυσει άλλα 200 μέτρα κατάβασης σε φρέσκο χιόνι αλλά να σπρώξει αρκετή ώρα σε έναν απάτητο δρόμο χωρίς κλίση? Μπορεί επίσης κανείς γαιτί ενώ τα Καλάβρυτα έχουν τρια (3) σημεία με χιονοστιβάδες δεν τα δείχνουν? Επίσης μπορείς να μου απαντήσεις γιατί αποκρύπτει την μοναδική πραγματικά άριστη μπλε πίστα που υπάρχει αλλά τους στέλνει όλους στο γνωστό ΒΙετνάμ? Με κάλυψαν και τα παιδιά από πάνω οπότε θεωρώ απλά έχει 5 χοντρά λάθη 1 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
george_eleftheriou 422 Report post Posted December 31, 2013 Σέβομαι ότι είσαι καλυμμένος από τις απαντήσεις. Απλά θα πω ότι στο freeride, που για εμένα είναι η πεμπτουσία του σκι, αποκλειστικά υπεύθυνος είναι αυτός που το κάνει και πρέπει να στηρίζεται πρώτα από όλα στις δικές του ικανότητες, γνώσεις, κατάρτιση και μετά σε όλα τα άλλα. Αλλιώς δεν είναι έτοιμος να το κάνει και δεν πρέπει να το κάνει!!!! Πριν σου προτείνουν οτιδήποτε πρέπει να το έχεις τσεκάρει μόνος σου, να πάρεις οδηγό βουνού και να έχεις κάνει ότι προϋποθέτει το freeride ski. Συγνώμη αλλά πρέπει επιτέλους να συνειδοποιήσουμε τι σημαίνει αυτό το είδος του σκί και τότε πολλά ερωτήματα θα μας απαντηθούν αυτόματα!!!! 1 Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted December 31, 2013 Κάντε σκι παιδιά και αφήστε τις επιστημονικές θεωρίες. Το εκτός πίστας είναι ευθύνη του καθενός μας και όχι του χιονοδρομικού. Εμένα αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι ότι πολύς κόσμος δεν ξερει σκι με συνέπεια να υπάρχει αγνοια του κινδύνου και το κακό δεν αργεί να γίνει. Την περασμενη χρονιά είδα πολύ κόσμο να βγαίνει εκτός και μέσα στην πίστα πολλοί από αυτούς δεν ήξεραν να στρίψουν.... 3 Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 31, 2013 (edited) Και με αυτόν ακριβώς τον χάρτη που προτρέπει όλους να βγουν χωρίς παρέα θα έχουν κόσμο δυσαρεστημένο, τσακισμένο και κουρασμένο αν βγει μόνος του. Απλά βαρέθηκα τα Καλάβρυτα να κάνουν μόνο λάθη παρόλο που ξέρουν το σωστό δε μπορεί ένα τέτοιο βουνό να μην το χαίρεται ο κόσμος. Δεν μπορούμε να το καταλάβουμε ότι αυτός ο χάρτης και η πινακίδα θα στείλει τον κόσμο χωρίς εμπειρία χωρίς "οδηγό" κατευθείαν σε κενό 3-8 μέτρων και σπρώξιμο μισής ώρας? Που στο διάολο γράφει ποτέ μόνος κλπ κλπ? Για την απόκρυψη της μπλε προσωπικά θεωρώ ότι είναι Όσκαρ βλακείας και οδηγεί μόνο σε ανθρώπους να μην χαίρονται το σκι. Ξέρω και γω ρε παιδιά τι τον ιδρύσαμε τον Σύλλογο για να λέει και να γίνονται πράξη κάτι τέτοια δεν τον ιδρύσαμε? Όλοι οι freeriders super, wannabe ή μη όταν βγαίνουν εκτός ξέρουν ότι το κάνουν με δική τους ευθύνη. Άρα πρέπει-επιβάλλεται να πάρουν και τα όποια μέτρα προστασίας απαιτούνται τόσο για αυτούς όσο και για την ομάδα τους. Αυτό βέβαια προϋποθέτει γνώση, εξάσκηση κλπ. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και στα δύο post που έχεις κάνει, προσπαθώ και εγώ να κάνω το ίδιο αλλά...λυπάμαι αλλά ο Έλληνας σκιερ και σνουμπορντερ δεν είναι έτσι σε ποσοστό άνω του 50%. Θα δει πούδρα και θα πάει. Ρίξε μια ματιά στο σύνολο του χάρτη και τι πληροφορίες και συμβουλές δίνει και μπες στην θέση του "ανεύθυνου" 50%. Ε πιστεύω είναι ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις σαν χιονοδρομικό. Eπαναλαμβάνω που στο διάολο γράφει το πιο βασικό, ΠΟΤΕ ΜΟΝΟΣ? οκ Γιώργο κάνω σκι, εσύ να το κοιτάξεις... Edited December 31, 2013 by ΜΙΚ 2 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Wipika 676 Report post Posted December 31, 2013 Και εγω συμφωνω με τα αυτονοητα που αναφερεις, μη ξεχνας ομως οτι απευθνεσαι δυστυχως σε ΄΄μωρα΄΄ Τελος πάντων καλη χιονο χρονιά σε όλους 2 www.exploremessinia.com Share this post Link to post Share on other sites
george_eleftheriou 422 Report post Posted December 31, 2013 Φίλοι μου έχουμε όλοι την ίδια αρρώστια και πολύ χαίρομαι γι αυτό !!! Ας αναλάβει ο καθένας επιτέλους σε αυτήν την χώρα τις ευθύνες του και ας πάψουμε να ψάχνουμε για παράπλευρες απώλειες-ευθύνες. Εύχομαι χρόνια καλά σε όλους και θα χαρώ πολύ να βρεθούμε όλοι όσοι γουστάρουμε να γευθούμε την πεμπτουσία σε ένα οργανωμένο camp να αποκτήσουμε γνώση και εμπειρία γι αυτό που αγαπάμε και θελουμε να μάθουμε να το απολαμβάνουμε με τις ευθύνες όμως που μας αναλογούν !!!! Σαν υστερόγραφο , επιμένω ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε αυστηρά και πολύ υπεύθυνα πρώτα μέσα μας τι σημαίνει το freeride!!! Εύχομαι ειλικρινά σε όλους χρόνια καλά με πολύ αισιοδοξία, υγεία, αυτογνωσία, εξωστρέφεια και ότι άλλο επιθυμεί ο καθένας !!!! 6 Share this post Link to post Share on other sites
Hellbent 4,782 Report post Posted December 31, 2013 Καλη χρονια σε ολους Ελπιζω την Πεμτη να δουμε φρεσκο και με 5 cm βολευομαι 4 Share this post Link to post Share on other sites
george_eleftheriou 422 Report post Posted December 31, 2013 Άντε και του χρόνου σε ένα χιονισμένο ελληνικό βουνό να απολαύσουμε την αλλαγή του χρόνου όλοι οι χιονοτρελαμένοι μαζί !!!!!!! Και ας αφήσουμε πίσω πάθη εγωισμούς και ξερομπολισμούς και ας προσφέρουμε ο καθένας ότι ότι ξέρει και μπορεί με σκοπό να γινόμαστε καλύτεροι !!!!! Share this post Link to post Share on other sites