c.Alexiou 28 Report post Posted April 9, 2014 Καλημέρα σε όλους ... είμαι νέος σκιέρ 2 χρόνια κάνω ,ενδιαφέρομαι να αγοράσω τα armada jj και μετά από έρευνα αγοράς κατέληξα σε καταστήματα του εξωτερικού λόγου μεγάλης διαφορά στην τιμή. Μπορεί κάποιος που έχει την εμπειρία να με κατατοπίσει ποιες δέστρες πρέπει να πάρω και σε ποια θέσει θα πρέπει να την τοποθετήσω επάνω στα πέδιλα ? Ευχαριστώ .. Quote Share this post Link to post Share on other sites
karakw 567 Report post Posted April 9, 2014 Δυο χρονια σκι κ αμεσως jj;;; εχεις δοκιμασει παρομοια πεδιλα με αυτα;;; Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted April 9, 2014 Δυστυχώς δεν γνωρίζω την απάντηση στο ερώτημα, αλλά αν μου επιτρέπεις, να εκφράσω και εγώ ένα φιλικό προβληματισμό. Το JJ είναι ένα υπέροχο expert ski που απαιτεί πολύ επιθετικό στιλ και τέρμα γκάζια για να πάει καλά. Πιστεύεις ότι "το έχεις" στα 2 χρόνια που κάνεις σκι; 6 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
ilias-zak 1,749 Report post Posted April 9, 2014 Ίσως να μπορεί να τα πάρει για σκι τεστ. Ούτε ο ίδιος ξέρει αν μπορεί. Ας τα δοκιμάσει και ας μας πει? Τι περίμενε.Και τι ειδε? Η άποψη μου μετά από μερικά συνεχόμενα σκι τεστ τα τελευταία χρόνια είναι ότι αν δεν τα βάλεις στα πόδια σου δεν ξερεις αν είναι αυτό που ψάχνεις. Στο τελευταίο σκι τεστ αναθεωρησα πολλά πεδιλα. Και πλέον δεν πρόκειται ποτέ να ξαναπαρω γουρούνι στο σακι. Φιλικά Ηλιας 9 Quote Share this post Link to post Share on other sites
giannis-ski 4,870 Report post Posted April 9, 2014 Και πλέον δεν πρόκειται ποτέ να ξαναπαρω γουρούνι στο σακι. Φιλικά Ηλιας πολύ σωστό αυτό ! καλύτερα θα ήταν να δοκιμάσεις πρώτα μερικά και για αυτά που σου ταιριάζουν καλύτερα ψάχνεις να βρείς τεχνικά χαρακτηριστικά, τιμές etc. είναι κρίμα να έχεις αυτά που σου γυάλισαν καλύτερα στα ματια και να μυρίζει "μέντα" γύρω σου μόλις η κλίση περάσει τις 45° . φιλικά πάντα 2 Quote https://media.skigebiete-test.de/images/ecu/product/p_ski/1020/ski_kessler-the-spirit-2013_n1020-1016-0_l.jpg Share this post Link to post Share on other sites
GiGi 3,475 Report post Posted April 9, 2014 c.Alexiou καταλαβαίνεις ότι τα παιδιά προσπαθούν να σε προστατέψουν από μία αγορά που δεν θα ευχαριστηθείς έτσι? Ρίξε μια ματιά εδώ http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=5998 και εδώ http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=7901 το 5 και το 7. Γενικά αυτό με τα ski-test είναι ό,τι πιο σωστό. Δοκιμή είτε σε event, είτε μέσω ενοικίασης. Μπορεί να σε γλιτώσει από αγορά που δεν σου ταιριάζει και θα το μετανιώνεις για όσο τα έχεις. Έχεις άλλα πέδιλα πίστας, ή έστω 70-30? Εαν όχι, ξανασκέψου τον προσανατολισμό σε τέτοιου είδους σκι. Πληροφοριακά, εαν δεν έχουμε πολύ βαθιά πούδρα, ακόμα και πέδιλα με μέση 74,75,78,80 mm, μια χαρά πατάνε. Καλά πονοκεφαλιάσματα με όλα αυτά που σου'παμε! 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted April 9, 2014 (edited) Σιγά καλέ αμέσως να το αποπάρετε το παιδί. Βάλε ένα βίντεό σου να κάνεις σκι να δούμε επίπεδο, τα δύο χρόνια δεν λένε κάτι. Στο ερώτημά σου για δέστρα η απάντηση είναι οποιδήποτε αξιοπρεπή δέστρα κάνει. Η θέση είναι ακριβώς εκεί που θα δείχνει το κέντρο βάρους της μπότας σου (έχει σημάδι) πρέπει να είναι ακριβώς στο ίδιο σημείο με το κέντρο του πεδίλου (επίσης έχει σημάδι). Αν ρωτάς για το ύψος της δέστρας plate κλπ η απάντηση διαφέρει ανάλογα με τη φιλοσοφία σκι που θες να κάνεις αλλά γενικά προσωπικά είμαι φανατικός του ότι λέει ο κατασκευαστής που από ότι βλέπω χωρίς plate και με χαμηλές δέστρες το προτείνει. Η αλήθεια είναι ότι το jj είναι ιδανικό για να ξεχάσεις το όποιο σκι ξέρεις αν δεν είσαι ολόσωστα στημένος πάνω στα πέδιλα. Αν είσαι στημένος και έχεις πόδια ίσως είναι από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις ντυμένος μια μέρα με καλό χιόνι... Edited April 9, 2014 by ΜΙΚ 3 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
C 370 Report post Posted April 9, 2014 Δες και εδώ για λεπτομέρειες http://www.skis.com/Armada-JJ-Skis-2014/319314P,default,pd.html level -> advanced προς pro Ως καμένος από διάφορες παρόμοιες αγορές, θα σου πρότεινα να ψάξεις για κάποιο μεταχειρισμένο πρώτα ώστε να μη ξοδέψεις και πολλά χρήματα και μετά από λίγο καιρό αποφασίζεις. Καλύτερα δώσε 400 και πάρε 2 ζευγάρια used παρά ένα καινούργιο. Επίσης δεν αξίζει για 20-30 euro να μη στηρίζεις τον Έλληνα αντιπρόσωπο/καταστηματάρχη. Μη κοιτάς ονομαστικές τιμές, μίλα μαζί του και σίγουρα θα βρεις άκρη. Άσε που με τον καιρό θα βρεις και άλλα πράγματα που χρειάζεσαι τα οποία δύσκολα τα αγοράζεις δεύτερο χέρι (πχ ρούχα μπότες) και καλό είναι να μη ξοδεύεις πολλά από την αρχή. C. 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted April 9, 2014 To JJ το έχει για τεστ το vertical στην Αράχοβα, αλλά μάλλον σου πέφτει μακριά. 2 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
karakw 567 Report post Posted April 9, 2014 (edited) Εγω παντως ειμαι κατηγορηματικος εχοντας δοκιμασει και τα δυο μεγαλυτερα αδερφακια του magic jj kai bubba, πεδιλα αχρηστα για τα ελληνικα χιονια. Για εμενα πεδιλα με μεση κοντα στο 90 ειναι ιδανικα, με ολα τα υπολοιπα στην αρχη θα ζοριστεις και δε θα χαιρεσαι το σκι σου, αν επισης κανεις σκι με καποιο πεδιλο πιστας, το ροκερ που φερουν τα backcountry πεδιλα θα σου κακοφανει. Εννοειται πως ειμαστε εδω για να προτεινουμε την καλυτερη λυση για εσενα με σκοπο να βελτιωθεις περαιτερω και να χαιρεσαι τη μερα... Πσ ας συνεχισω το καφε μ:p: Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk Edited April 9, 2014 by karakw 5 Quote Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted April 9, 2014 c.Alexiou καταλαβαίνεις ότι τα παιδιά προσπαθούν να σε προστατέψουν από μία αγορά που δεν θα ευχαριστηθείς έτσι? Ρίξε μια ματιά εδώ http://www.snowclub....?showtopic=5998 και εδώ http://www.snowclub....?showtopic=7901 το 5 και το 7. Γενικά αυτό με τα ski-test είναι ό,τι πιο σωστό. Δοκιμή είτε σε event, είτε μέσω ενοικίασης. Μπορεί να σε γλιτώσει από αγορά που δεν σου ταιριάζει και θα το μετανιώνεις για όσο τα έχεις. Έχεις άλλα πέδιλα πίστας, ή έστω 70-30? Εαν όχι, ξανασκέψου τον προσανατολισμό σε τέτοιου είδους σκι. Πληροφοριακά, εαν δεν έχουμε πολύ βαθιά πούδρα, ακόμα και πέδιλα με μέση 74,75,78,80 mm, μια χαρά πατάνε. Καλά πονοκεφαλιάσματα με όλα αυτά που σου'παμε! εσυ πρεπει να μπεις ομαδα ιστοσελιδας 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
GiGi 3,475 Report post Posted April 9, 2014 εσυ πρεπει να μπεις ομαδα ιστοσελιδας είμαι ταγμένος αλλού! 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Johnskynyrd 45 Report post Posted April 9, 2014 Εγω παντως ειμαι κατηγορηματικος εχοντας δοκιμασει και τα δυο μεγαλυτερα αδερφακια του magic jj kai bubba, πεδιλα αχρηστα για τα ελληνικα χιονια. Για εμενα πεδιλα με μεση κοντα στο 90 ειναι ιδανικα, με ολα τα υπολοιπα στην αρχη θα ζοριστεις και δε θα χαιρεσαι το σκι σου, αν επισης κανεις σκι με καποιο πεδιλο πιστας, το ροκερ που φερουν τα backcountry πεδιλα θα σου κακοφανει. Εννοειται πως ειμαστε εδω για να προτεινουμε την καλυτερη λυση για εσενα με σκοπο να βελτιωθεις περαιτερω και να χαιρεσαι τη μερα... Πσ ας συνεχισω το καφε μ :p: Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk θα συμφωνησω με τον karakw Quote Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted April 9, 2014 εγω παντως με 84 μεση δεν μπορω να πω οτι ειμαι ευχαριστημενος στην πουδρα.βεβαια παιζει παντα το σεναριο να ειμαι εγω ο ασχετος. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
7ψυχος_gtsap 1,066 Report post Posted April 9, 2014 Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που προσπαθούν να σου υποδείξουν τα παιδιά παραπάνω. Αυτό που λέει ο Ηλίας ("γουρούνι στο σακί κλπ") ισχύει για κάθε πέδιλο. Ειδκά όμως για JJ ισχύει στον υπερθετικό βαθμό. Να σημειώσω ότι γνωρίζω πάρα πολύ έμπειρο και εξαιρετικό σκιερ ο οποίος αγόρασε τα JJ και μετά από μερικές ημέρες τα πούλησε. Φιλικά 7ψυχος ΥΓ. Με συγχωρείς βρε Γιάννη αλλά, παρ' ότι δεν σε ξέρω, δεν μπορώ να μην σχολιάσω αυτό είναι κρίμα να έχεις αυτά που σου γυάλισαν καλύτερα στα ματια και να μυρίζει "μέντα" γύρω σου μόλις η κλίση περάσει τις 45° . Οι 45 μοίρες είναι ΠΟΛΥ μεγάλη κλίση. Εκτιμώ ότι ένας στους 100 σκιερ αισθάνεται άνετα σε τέτοιες κλίσεις υπό την προϋπόθεση ότι οι συνθήκες και η ποιότητα χιονιού είναι καλές. 2 Quote Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν. Share this post Link to post Share on other sites
giannis-ski 4,870 Report post Posted April 9, 2014 έχεις δίκιο αδερφέ ! sorry ! παρασύρθηκα λόγω κεκτημένης ταχύτητας ! *εκεί μυρίζει μέντα ούτως η άλλως ... Quote https://media.skigebiete-test.de/images/ecu/product/p_ski/1020/ski_kessler-the-spirit-2013_n1020-1016-0_l.jpg Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted April 9, 2014 Οι 45 μοίρες είναι ΠΟΛΥ μεγάλη κλίση. Εκτιμώ ότι ένας στους 100 σκιερ αισθάνεται άνετα σε τέτοιες κλίσεις υπό την προϋπόθεση ότι οι συνθήκες και η ποιότητα χιονιού είναι καλές. Δεν υπάρχει πολύ κλίση, υπάρχει μικρό αλεξίπτωτο... 4 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
george_eleftheriou 422 Report post Posted April 9, 2014 Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω αν ξέρεις να στηθείς επάνω του θα σου χαρίσει μεγάλες στιγμές στα εκτός πίστας πεδία. Για τα εντός, απλά θα σε πάει με αξιοπρέπεια μέχρι τα lift. Τώρα αν είσαι πάρα πολύ καλός σκιέρ, η πιο μικρή μέση και η έλλειψη rocker σίγουρα είναι καταλληλότερα για να έχεις ένα πέδιλο που να τα κάνει σχεδόν όλα, όμως αυτά δεν συγχωρούν εύκολα το λάθος στα εκτός. Όπως και να έχει όμως πρέπει να είσαι αρκετά εξοικειωμένος με την ταχύτητα και τις κλίσεις για να κάνεις μια τέτοια αγορά, η οποία βεβαίως προυποθέτει και την ύπαρξη δεύτερου ζεύγους πεδίλων. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
vangelis_k 4,473 Report post Posted April 9, 2014 Έχοντας σκιάρει μαζί του τα 2 τελευταία χρόνια εσ όλες τις ποιότητες χιονιού έχω να πω ότι είναι ένα φιλικότατο πέδηλο που ξέρει καλά να διορθώνει ( εαν μπορώ να το πω έτσι) τα όποια μικροθέματα του αναβάτη του με μία προυπόθεση...... να το τρέχεις και όχι να σε τρέχει....... 1 Quote www.zermatt.ch Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted April 9, 2014 Είσαι από τους λίγους που γνωρίζω που είναι τρισευτυχισμένοι με το JJ. Οι περισσότεροι άλλοι στενοί φίλοι το δοκίμασαν (ή και το αγόρασαν) και το ξεφορτώθηκαν με την πρώτη ευκαιρία. Πάντως και εγώ θα ήθελα να το δοκιμάσω σε κάποια στιγμή. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post Posted April 9, 2014 το αυτο...οτι σου ειπαν οι αποπανω...αν παλι δεν σου αλλαξαν μυαλα, να παρεις το jj του 15'...εχουν σκληρηνει την ουρα και στριβει καλητερα...τα παλια ειναι πολυ μαλακα και σε παγωμενα κοματια θα σε τρομαζουν... 1 Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post Posted April 9, 2014 Είσαι από τους λίγους που γνωρίζω που είναι τρισευτυχισμένοι με το JJ. Οι περισσότεροι άλλοι στενοί φίλοι το δοκίμασαν (ή και το αγόρασαν) και το ξεφορτώθηκαν με την πρώτη ευκαιρία. Πάντως και εγώ θα ήθελα να το δοκιμάσω σε κάποια στιγμή. εγω οσους ξερω (και ειναι πολλοι) το εκθειαζουν...μονο τα καλητερα λενε!!!κ εγω που το δοκιμασα και το παλιο αλλα και το καινουριο μου αρεσε πολυ!!!ειδικα οταν πας μεσα στα δεντρα, τα 13μ ακτινα το κανει και στριβει μονο του!!! Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
george_eleftheriou 422 Report post Posted April 9, 2014 Πριν το αγοράσω είχα πολλούς ενδοιασμούς, όταν το ''φόρεσα'' όμως άλλαξα γνώμη από την πρώτη κιόλας βόλτα (Βασιλίτσα με 30 πόντους φρέσκο). Στρίβει με την σκέψη, έχει πολύ καλή πλευστότητα και το rocker βοηθά πολύ στις στροφές. Επίσης συγχωρεί τα όποια λάθη ενός όχι και τόσο καλού σκιέρ. Το θεωρώ από τα καλύτερα στην κατηγορία του και είμαι από αυτους που δεν θα το αλλάξουν. Να μην ξεχνάμε όμως για πιο λόγο κατασκευάστηκε. Παρόλη την αξιοπρεπή συμπεριφορά του στην πίστα είναι ένα πέδιλο για εκτός πίστας πεδία και θα πρέπει να το επιλέξει κάποιος μόνο αν σκέφτεται να κινηθεί σε αυτά και όχι σαν ένα allaround πέδιλο. Μιλώντας πάντα από την δική μου εμπειρία και οπτική γωνία 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
c.Alexiou 28 Report post Posted April 9, 2014 σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας στο θέμα μου .... Quote Share this post Link to post Share on other sites
c.Alexiou 28 Report post Posted April 9, 2014 Δυο χρονια σκι κ αμεσως jj;;; εχεις δοκιμασει παρομοια πεδιλα με αυτα;;; Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk Έχω δοκιμάσει όχι όμως στο βαθμό που να έχω πλήρη άποψη .... αλλά νομίζω ότι το έχω ... και προς θεού ΔΕΝ το παίζω ταλέντο στο σκι ,ούτε είμαι φαινόμενο ...απλά θέλω να κάνω σκι ...άλλο συναίσθημα σε πίστα ..άλλο σε απάτητα ... Quote Share this post Link to post Share on other sites