Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
c.Alexiou

Αγορά Πέδιλου Freeride Armada JJ

Recommended Posts

Δυστυχώς δεν γνωρίζω την απάντηση στο ερώτημα, αλλά αν μου επιτρέπεις, να εκφράσω και εγώ ένα φιλικό προβληματισμό. :)

Το JJ είναι ένα υπέροχο expert ski που απαιτεί πολύ επιθετικό στιλ και τέρμα γκάζια για να πάει καλά. Πιστεύεις ότι "το έχεις" στα 2 χρόνια που κάνεις σκι;

Πιστεύω ναι ... όχι σε μεγάλο βαθμο φυσικά ..και αν δεν το έχω θα το βρω στη νέα σεζόν ...να ΄μαστε πρώτα καλά :yes

Edited by c.Alexiou
  • Like 1

Ίσως να μπορεί να τα πάρει για σκι τεστ.

Ούτε ο ίδιος ξέρει αν μπορεί.

Ας τα δοκιμάσει και ας μας πει?

Τι περίμενε.Και τι ειδε?

Η άποψη μου μετά από μερικά συνεχόμενα σκι τεστ τα τελευταία χρόνια είναι ότι αν δεν τα βάλεις στα πόδια σου δεν ξερεις αν είναι αυτό που ψάχνεις.

Στο τελευταίο σκι τεστ αναθεωρησα πολλά πεδιλα.

Και πλέον δεν πρόκειται ποτέ να ξαναπαρω γουρούνι στο σακι.

Φιλικά Ηλιας

Ηλία έχεις απόλυτο δίκιο ...συμφωνώ μαζί σου ...δεν έχω κάνει τεστ όπως πολύ σωστά επισημαίνεις ...αλλά είναι τέλος σεζόν και αν είναι να το πάρω σε καλή τιμη ειναι τώρα ...και το έχω είδη βρει σε καλή τιμη ..είναι ρίσκο φυσικά και το γνωρίζω

στην περιπτωση που δεν σου κανει παντως να θυμασαι ενα πραγμα.

1 ιανουαριου εχω γιορτη φιλε μου.πολυ ευχαριστως να δεχτω ενα δωρο αγαπης απο εναν φιλο συμφορουμιτη :santa: :whistling: :whistling: :shysterical:

• Like 4

c.Alexiou καταλαβαίνεις ότι τα παιδιά προσπαθούν να σε προστατέψουν από μία αγορά που δεν θα ευχαριστηθείς έτσι?

Ρίξε μια ματιά εδώ http://www.snowclub....?showtopic=5998

και εδώ http://www.snowclub....?showtopic=7901 το 5 και το 7.

Γενικά αυτό με τα ski-test είναι ό,τι πιο σωστό. Δοκιμή είτε σε event, είτε μέσω ενοικίασης.

Μπορεί να σε γλιτώσει από αγορά που δεν σου ταιριάζει και θα το μετανιώνεις για όσο τα έχεις.

Έχεις άλλα πέδιλα πίστας, ή έστω 70-30?

Εαν όχι, ξανασκέψου τον προσανατολισμό σε τέτοιου είδους σκι.

Πληροφοριακά, εαν δεν έχουμε πολύ βαθιά πούδρα, ακόμα και πέδιλα με μέση 74,75,78,80 mm, μια χαρά πατάνε.

Καλά πονοκεφαλιάσματα με όλα αυτά που σου'παμε! :thumbup:

Ναι φυσικά ... σε ευχαριστώ για τα πολύτιμα λινκ ...ομολογώ πως μου είχανε ξεφύγει

τα πέδιλα που έχω ειναι

SKI ROSSIGNOL PURSUIT 11

125-70-105 έχοντας βγει σχεδόν σε όλα τα απάτητα της Βασιλίτσας κάθε φορά που έιμασταν εκεί ..εκτός από την φημισμένη Κ2 ... του χρόνου δεν γλυτώνει όμως (αφού έπρεπε να ακολουθώ τον γιο μου ...όχι και ότι εγώ δεν ήθελα φυσικά :yes

) με μηδέν τεχνική και πολλές πτώσεις ...άλλα δεν το έβαζα κάτω και ξανά και ξανά με αυτά τα πέδιλα ...

Φυσικά όταν το χιόνι στο απάτητο ήταν στο καλύτερο επίπεδο όπως ήταν στις 17-3, δευτερα -τριτη έβαλε 40 πόντους φρέσκο και τετάρτη είχε ήλιο, θερμοκρασία πολύ καλή σε όλη τη διάρκεια της ημέρας .. σχεδόν δεν είχα πτώση ( για τα απάτητα εννοώ ) . ναι φέτος από χιόνια λίγα πράγματα ..σίγουρα τα jj είναι για βαθιές πούδρες ... και ίσως να είναι υπερβολή για τα Ελληνικά χιόνια ..ίσως και να μην είναι όπως γράφει ο george_eleftheriou ... μεγάλο δίλημμα :whistling:

Δες και εδώ για λεπτομέρειες http://www.skis.com/...default,pd.html

level -> advanced προς pro

Ως καμένος από διάφορες παρόμοιες αγορές, θα σου πρότεινα να ψάξεις για κάποιο μεταχειρισμένο πρώτα ώστε να μη ξοδέψεις και πολλά χρήματα και μετά από λίγο καιρό αποφασίζεις. Καλύτερα δώσε 400 και πάρε 2 ζευγάρια used παρά ένα καινούργιο. Επίσης δεν αξίζει για 20-30 euro να μη στηρίζεις τον Έλληνα αντιπρόσωπο/καταστηματάρχη. Μη κοιτάς ονομαστικές τιμές, μίλα μαζί του και σίγουρα θα βρεις άκρη.

Άσε που με τον καιρό θα βρεις και άλλα πράγματα που χρειάζεσαι τα οποία δύσκολα τα αγοράζεις δεύτερο χέρι (πχ ρούχα μπότες) και καλό είναι να μη ξοδεύεις πολλά από την αρχή.

C.

Πάντα πρώτα κοιτώ στην Ελληνική αγορά να βρω αυτό που θέλω ..και δε με πείραξε που τα εργαλεία συντήρησης των πέδιλων της Toko ,τα αγόρασα από Ελληνικό κατάστημα και μου στοιχίσανε 60 ευρω περίπου παραπάνω, από ότι θα μου κοστίζανε από τη γερμανία ..αλλά εδώ μιλάμε για κοντα στο 200 ευρω περιπου διαφορά ...είναι ποσό σε σχέση με την αξία του προιόντος

Η πρόταση με τα μεταχειρισμένα είναι καλή λύση ...αλλά η ζελατίνα είναι ζελατίνα γαμώτι μου ( το καινούριο είναι καινούριο )

To JJ το έχει για τεστ το vertical στην Αράχοβα, αλλά μάλλον σου πέφτει μακριά.

Λόγο δουλειάς δεν υπάρχει χρόνος αυτην την εποχή ...μακρυά δεν είναι πουθενά αν είναι να κάνεις αυτό που θέλεις :D

• Like 2

Εγω παντως ειμαι κατηγορηματικος εχοντας δοκιμασει και τα δυο μεγαλυτερα αδερφακια του magic jj kai bubba, πεδιλα αχρηστα για τα ελληνικα χιονια. Για εμενα πεδιλα με μεση κοντα στο 90 ειναι ιδανικα, με ολα τα υπολοιπα στην αρχη θα ζοριστεις και δε θα χαιρεσαι το σκι σου, αν επισης κανεις σκι με καποιο πεδιλο πιστας, το ροκερ που φερουν τα backcountry πεδιλα θα σου κακοφανει. Εννοειται πως ειμαστε εδω για να προτεινουμε την καλυτερη λυση για εσενα με σκοπο να βελτιωθεις περαιτερω και να χαιρεσαι τη μερα...

Πσ ας συνεχισω το καφε μ :P:p:

Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk

:thumbup:

Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που προσπαθούν να σου υποδείξουν τα παιδιά παραπάνω.

Αυτό που λέει ο Ηλίας ("γουρούνι στο σακί κλπ") ισχύει για κάθε πέδιλο. Ειδκά όμως για JJ ισχύει στον υπερθετικό βαθμό.

Να σημειώσω ότι γνωρίζω πάρα πολύ έμπειρο και εξαιρετικό σκιερ ο οποίος αγόρασε τα JJ και μετά από μερικές ημέρες τα πούλησε.

Φιλικά

7ψυχος

ΥΓ. Με συγχωρείς βρε Γιάννη αλλά, παρ' ότι δεν σε ξέρω, δεν μπορώ να μην σχολιάσω αυτό

Οι 45 μοίρες είναι ΠΟΛΥ μεγάλη κλίση. Εκτιμώ ότι ένας στους 100 σκιερ αισθάνεται άνετα σε τέτοιες κλίσεις υπό την προϋπόθεση ότι οι συνθήκες και η ποιότητα χιονιού είναι καλές.

Για βάλτε μου ιδέες ....45 μοίρες ποιες πίστες είναι και που ??? να σημειώσω ότι στο παράδεισο-Παρνασσό δεν έτυχε να έρθω ακόμη ...καθώς είπαμε ...νέος στο άθλημα ...

Edited by c.Alexiou

το αυτο...οτι σου ειπαν οι αποπανω...αν παλι δεν σου αλλαξαν μυαλα, να παρεις το jj του 15'...εχουν σκληρηνει την ουρα και στριβει καλητερα...τα παλια ειναι πολυ μαλακα και σε παγωμενα κοματια θα σε τρομαζουν...

Πράγματι ... το θέμα είναι και η τιμή του φυσικά ...το βρήκες κάπου ???

Το καλοκαίρι νομίζω θα κυκλοφορήσει...παντως και για μένα δεν θα σου ταιριάξει αυτο το πέδιλο...οχι πως δεν θα μπορέσεις να το πας...αλλα θα σε αφησει στάσιμο και θα μάθεις λάθος...καλο είναι τώρα στην αρχη να πάρεις ένα καλύτερο πιστοπεδιλο και να κάνεις μαθήματα (αν θέλεις με πμ μπορώ να σου δωσω ονόματα δασκάλων στη βασίλισσα που μπορούν να σε απογειώσουν) και σε κάνα 2 χρονακια να πάρεις τα jj και να τα ευχαριστιέσαι...

• Like 3

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

στην περιπτωση που δεν σου κανει παντως να θυμασαι ενα πραγμα.

1 ιανουαριου εχω γιορτη φιλε μου.πολυ ευχαριστως να δεχτω ενα δωρο αγαπης απο εναν φιλο συμφορουμιτη :santa::whistling: :whistling: :shysterical:

Don't worry my friend ...

εκείνη την ημέρα ....

Santa Claus is coming to town ...

Αρκεί να το πιστεύεις αληθινά ( και ίσως να ακούσεις το κουδουνάκια από το έλκηθρο του Santa )

:santa::yes

Αν παντως καταληξεις σε αυτα, μπορω να στα διαθεσω ως μεταχειρισμενα 4 φορων, αν βεβαια ταιριαζει το mounting

Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk

Για βάλτε μου ιδέες ....45 μοίρες ποιες πίστες είναι και που ??? να σημειώσω ότι στο παράδεισο-Παρνασσό δεν έτυχε να έρθω ακόμη ...καθώς είπαμε ...νέος στο άθλημα ...

Καμία πίστα στην Ελλάδα δεν έχει τόσες μοίρες κλίση. Η Στύγα 1 στα Καλάβρυτα (περίπου σαν την μαύρη στα Πηγάδια) είναι 35-38 αν θυμάμαι καλά.

Make Parnassos Great Again!

αλλά είναι τέλος σεζόν και αν είναι να το πάρω σε καλή τιμη ειναι τώρα ...και το έχω είδη βρει σε καλή τιμη ..είναι ρίσκο φυσικά και το γνωρίζω

Φίλε μου ευκαιρίες για φθηνά πέδιλα υπάρχουν όλο το χρόνο, μην ανησυχείς. Καλύτερα να είσαι σίγουρος για την επιλογή σου και από την άλλη να μην δεσμεύσεις 400 Ευρώ για 8 μήνες.

sinox-0.jpeg

Καμία πίστα στην Ελλάδα δεν έχει τόσες μοίρες κλίση. Η Στύγα 1 στα Καλάβρυτα (περίπου σαν την μαύρη στα Πηγάδια) είναι 35-38 αν θυμάμαι καλά.

Δυστυχώς τριήμερο των Φώτων που ήμουν Πηγάδια δεν είχε χιόνι . Μόνο κορυφή είχε φυσικό χιόνι μέχρι λίγο πιο κάτω απο το πιατάκι,και απο εκεί και κάτω είχαν στρώσει τεχνητό .Οπότε αρκέστηκα να τη βλέπω μόνο όταν ανέβαινα με το διπλό στη κουρυφη. Εκτός πίστας σίγουρα έχει και με παραπάνω μοίρες έτσι ... και ποιό βουνό προσφέρει τις μεγαλύτερες συγκινήσεις στα απάτητα ?

Edited by c.Alexiou

C.Alexiou για να μην παιδεύεσαι με συνεχόμενα μηνύματα παραθέτοντας ξεχωριστά για κάθε αποστολέα, όταν θέλεις να απαντήσεις σε πολλούς, πατάς την επιλογή "πολλαπλή παράθεση" στο πρώτο προς απάντηση μήνυμα και αρχίζεις και προσθέτεις μηνύματα, επιλέγοντας σε κάθε μήνυμα που θες να συμπεριλάβεις στην απάντησή σου πάλι "πολλαπλή παράθεση".

Κάτω δεξιά σου εμφανίζεται ένα πλάισιο με μήνυμα "Reply to 2(3,4,5 αναλόγως) posts" και όταν θα τα έχεις επιλέξει όλα όσα θες, πατάς το "Reply" στο πλαίσιο που σου ανέφερα και έτσι μπορείς να απαντήσεις σε πολλούς.

Σε κάθε μήνυμα που quotάρεις ( ναί, κλίνεται quoτάρω, quotάρεις κ.ο.κ.) μπορείς να πας να σβήσεις τμήμα του με del.

Αυτό για να αποφεύγεις λευκά είδη (σεντόνια) σαν αυτά που κάνω εγώ.

Για να είναι διακριτές οι απαντήσεις σου σε κάθε μήνυμα, έχε υπόψη σου ότι κάθε μήνυμα που παραθέτεις ξεκινάει και τελειώνει με το quote, οπότε κάτω από το quote που κλείνει το μήνυμα που παράθεσες, μπορείς να απαντήσεις σε κάθε μήνυμα ξεχωριστά.

Να βοηθήσουμε θέλουμε όλοι εδώ μέσα ε? Μην παρεξηγείσαι με όσα γράφουμε, είμαστε καλά παιδιά. :yes

• Like 2

... μεγάλο δίλημμα :whistling:

σε κάποια αρχικά ποστ σου μίλησαν αρκετοί, για το τι πρέπει πρώτα να κάνει ένας αναβάτης τέτοιων πεδίλων. Αυτό έγινε, γιατί πέδιλο που να παίρνεις τον καφέ και την εφημερίδα σου, να ανεβαίνεις επάνω και αυτό να σου ''βγάζει'' ότι λέει ο κατασκευαστής του οτί μπορεί να κάνει, δεν υπάρχει (ή αν υπάρχει δεν το ξέρω εγώ). Συμπερασματικά λοιπόν, για να πάρεις από ένα πεδιλο πρέπει να δώσεις πρώτα ή αλλιώς ότι του δώσεις, θα πάρεις.

Αν λάβεις και αυτά υπ΄ όψιν, νομίζω δεν θα έχεις πια κανένα δίλλημα.

• Like 1

... και ποιό βουνό προσφέρει τις μεγαλύτερες συγκινήσεις στα απάτητα ?

Την σωστή μέρα, να δουλεύει πλήρως και με τα λοκάλια να στα δείχνουν, όλα. Μια κανονική μέρα χωρίς λοκάλια μάλλον τα Καλάβρυτα και μετά Βασιλίτσα Παρνασσός Φαλακρό.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Η Στύγα ακριβώς κάτω από το καρεκλάκι έχει κλίση 35-38% ...όχι μοίρες! Σε μοίρες είναι περίπου 20°

45° είναι σχεδόν κάθετο με 100% κλίση , όπως το colouir "fix" στην φωτό του Κλαουδάτου από το Βελούχι.

10003299_519874041455680_1651317787_n_zps732b81b1.jpg

υπάρχει κι ένα ωραίο σχετικό θέμα εδώ.. http://www.snowclub....showtopic=12421

Όσον αφορά τα ski test γνώμη μου ειναι με μια μέρα σκι δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα,

ειδικά αν φοράς πρώτη φορά κάποιο fat ski.

Είναι πιθανό τις πρώτες κατεβασιές / ώρες / μπορεί και μέρα-μέρες να μην μπορεί να το πάει κάποιος

και μετά από καιρό να "πετάει" .

Edited by Κώστας Πολίτης
  • Like 7

45° είναι σχεδόν κάθετο με 100% κλίση , όπως το colouir "fix" στην φωτό του Κλαουδάτου από το Βελούχι.

Σωστά τα λες, 45° είναι 100% κλίση.

Αλλά η λέξη κάθετο δεν ταιριάζει στην φράση εκτός και εαν την τροποποιήσεις λίγο, π.χ.

45° μοιάζει να είναι σχεδόν κάθετο.

Με σωστή προοπτική και από απόσταση οι 45 μοίρες δεν τρομάζουν.

post-2487-0-20967300-1397125622.jpg

Αν όμως βρεθείς σε πλαγιά με κλίση 45 μοίρες τότε ... λερώνεσαι (για να το πω ευγενικά).

Φιλικά

7ψυχος

• Like 5

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

καλησπερα παιδια γενικως μ αρεσει το γρηγορο σκι εχω ανεβασει ενα video με τον τροπο που κανω σκι στο ishcgl galtur kapl 14 page.το χειμωνα αγορασα κατι salomon x wing 180 με 80 μεση μ αυτα κανω και στο video,θα μου τερiαζαν τα armada??πωλουνται καποια στο forum και το σκεφτομαι.

Φίλε υποθέτω ο λόγος που δεν σου απαντάει κανείς είναι ότι ενώ περιμέναμε να δούμε ένα βίντεο που θα καταλάβουμε την τεχνική και τον δυναμισμό του σκι που κάνεις είδαμε ένα ωραιότατο δε λεώ, βίντεο με εσένα να χαμογελάς.

Αν και θα ήθελα να δω ένα καλύτερο και μπορεί να πέφτω έξω αν σε δω σε ένα άλλο να γκαζώνεις και να γωνιάζεις δυναμικά έτσι όπως πήγαινες τα jj για πίστα μάλλον δεν θα πολυστρίψουν. Εκτός πίστας με το ένα χέρι να κρατάει την κάμερα έτσι δεν θα τα πας. Βάλε ένα με εξωτερικό πλάνο να αλλάξουμε γνώμη.

Γενικά τα έχει πει ο Prof Lappas "Το JJ είναι ένα υπέροχο expert ski που απαιτεί πολύ επιθετικό στιλ και τέρμα γκάζια για να πάει καλά"

Edited by ΜΙΚ
  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε