deepblue1977 107 Report post Posted July 11, 2014 Καλησπερα παιδια, ηθελα να ρωτησω αν θα μπορουσε να ανοιχτει ενα post απο τους διαχειριστες το οποιο ο κοσμος να ψηφηζει ποιο ειναι το καλυτερο για εκεινον χιονοδρομικο, χωρις αιτιολογιες σχολια κλπ..απλα να ψηφηζει ο καθενας για τον δικο του λογο. Δεν ξερω πως μπορει να γινει πρακτικα,ισως με μια λιστα με ολα τα ΧΚ και να κανουμε κλικ σε αυτο που μας αρεσει πιο πολυ. Βεβαια θελει λιγο μελετη ωστε να μην βαζει ο καθενας οσους ψηφους θελει,ισως μεχρι 2-3 ψηφους με δικαιωμα μεταφορας.ειναι καπως πολυπλοκο αλλα θα βοηθουσε σαν τελικη εικονα καποιον που ψαχνει που να παει. μιλαμε παντα για ΧΚ εξωτερικου. Quote Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,503 Report post Posted July 12, 2014 Καλημέρα , θα πρέπει να βάλουμε κάποια κριτήρια ,παράδειγμα :πίστες μάκρος ,τιμι ,κατάσταση στα λιφτ,κατάσταση του χιονιού ,κανόνια για τεχνητό ,ιπσομετρο και μετά εξιπιρετισι,ζωή κατο ,μαγαζιά φαγάδικα ..... Quote Share this post Link to post Share on other sites
deepblue1977 107 Report post Posted July 12, 2014 Καλημέρα , θα πρέπει να βάλουμε κάποια κριτήρια ,παράδειγμα :πίστες μάκρος ,τιμι ,κατάσταση στα λιφτ,κατάσταση του χιονιού ,κανόνια για τεχνητό ,ιπσομετρο και μετά εξιπιρετισι,ζωή κατο ,μαγαζιά φαγάδικα ..... αν βαλουμε ολα αυτα το post θα καταληξει περισοτερο να μπερδευει παρα να βοηθησει,γιατι σαν ελληνες που ημαστε θα αρχισουμε παλι τις κοντρες και ο καθενας θα προσπαθει να περασει τη γνωμη του. Απλα πιο μας αρεσει περισοτερο. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,398 Report post Posted July 12, 2014 Τεχνικά είναι πολύ δύσκολο να γίνει ούτως ή άλλως. Εκτός και αν γράφουμε σε κάθε ποστ ποιο χιονοδρομικό προτιμάμε. Προσωπικά θα δυσκολευόμουν να διαλέξω πάντως και θα προτιμούσα κάθε χρόνο να πηγαίνω σε διαφορετικό μέρος. Είναι πολλά τα βουνά και πολύ λίγος ο χρόνος που έχουμε για να τα απολαύσουμε όλα. 3 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,734 Report post Posted July 12, 2014 Τεχνικά είναι πολύ δύσκολο να γίνει ούτως ή άλλως. Εκτός και αν γράφουμε σε κάθε ποστ ποιο χιονοδρομικό προτιμάμε. Προσωπικά θα δυσκολευόμουν να διαλέξω πάντως και θα προτιμούσα κάθε χρόνο να πηγαίνω σε διαφορετικό μέρος. Είναι πολλά τα βουνά και πολύ λίγος ο χρόνος που έχουμε για να τα απολαύσουμε όλα. Είναι και ηλικιακό το θέμα νιάτο. Όταν έχεις ήδη πάει σε 50+ χιονοδρομικά, ξέρεις ότι έχεις υπερβεί ήδη το αποδεκτό δείγμα εμπειριών που αντιστοιχεί σε έναν εργαζόμενο μέσο χιονοδρόμο που ζει στην Ελλάδα και έχει οικογένεια και λοιπές υποχρεώσεις. Όταν λοιπόν βλέποντας το πεπερασμένο μέλλον και μελετάς το ρίσκο των νέων υποψήφιων επιλογών, πρέπει να αξιολογήσεις και τις εμπειρίες που έχεις από γνωστό προορισμό. Δεν θα ξεχάσω γύρω στα 33, την πρώτη ημέρα που ξεκίνησα την επόμενη σεζόν, πόσο πολύ, μα πάρα πολύ έμεινα πίσω από σωματικές δυνάμεις. Και από τότε δεν έχω ξαναμπορέσει να κάνω ανάλογα δυναμικό σκι. Και ως πρώτη μου επιλογή έχω το να μπορέσω να βγάλω αξιοπρεπώς την ημέρα, φυσικά με το ανάλογο διάλειμμα, κάτι που στα νιάτα μου ούτε που μου περνούσε από το μυαλό. Σαντουιτσάκι στην τσέπη και στο λιφτ. Ακόμα και η τουαλέτα ήταν χάσιμο χρόνου. Υπό το πρίσμα του χρόνου που περνάει, αλλάζει ο τρόπος επιλογής προορισμού. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
deepblue1977 107 Report post Posted July 12, 2014 Είναι και ηλικιακό το θέμα νιάτο. Όταν έχεις ήδη πάει σε 50+ χιονοδρομικά, ξέρεις ότι έχεις υπερβεί ήδη το αποδεκτό δείγμα εμπειριών που αντιστοιχεί σε έναν εργαζόμενο μέσο χιονοδρόμο που ζει στην Ελλάδα και έχει οικογένεια και λοιπές υποχρεώσεις. Όταν λοιπόν βλέποντας το πεπερασμένο μέλλον και μελετάς το ρίσκο των νέων υποψήφιων επιλογών, πρέπει να αξιολογήσεις και τις εμπειρίες που έχεις από γνωστό προορισμό. Δεν θα ξεχάσω γύρω στα 33, την πρώτη ημέρα που ξεκίνησα την επόμενη σεζόν, πόσο πολύ, μα πάρα πολύ έμεινα πίσω από σωματικές δυνάμεις. Και από τότε δεν έχω ξαναμπορέσει να κάνω ανάλογα δυναμικό σκι. Και ως πρώτη μου επιλογή έχω το να μπορέσω να βγάλω αξιοπρεπώς την ημέρα, φυσικά με το ανάλογο διάλειμμα, κάτι που στα νιάτα μου ούτε που μου περνούσε από το μυαλό. Σαντουιτσάκι στην τσέπη και στο λιφτ. Ακόμα και η τουαλέτα ήταν χάσιμο χρόνου. Υπό το πρίσμα του χρόνου που περνάει, αλλάζει ο τρόπος επιλογής προορισμού. ετσι απλα πιο ειναι το καλυτερο για σενα πιο σου ερχεται πρωτο στο μυαλο? Quote Share this post Link to post Share on other sites
flocon 674 Report post Posted July 13, 2014 I - - - - L (και για να σε βοηθήσω, το Ι είναι και το μοναδικό φωνήεν) 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,503 Report post Posted July 13, 2014 Έχεις δίκιο flocon,I----L ,αλλά εκει είναι πακέτο από όλα όσα είπα πιο πανό,για παράδειγμα στην Ιταλία έχει σούπερ πίστες ,και καλές τιμές ,αλλά μετά δεν έχει να κανείς τίποτα ,εγώ προσωπικά βαριέμαι πολύ γρήγορα εκει Quote Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,503 Report post Posted July 13, 2014 Για μένα ischgl και kitzbuhel είναι τα αγαπημένα μου γιατί η ατμόσφαιρα είναι σούπερ ,θα ψήφιζα ομος και τα χιονοδρομικά της πατρίδας μου (Βουλγαρία) γιατί είναι κοντά ,φτινα και αρκετά μεγάλα ,παίρνας και πολύ καλά αν έχεις κάποιος να σε κατοδιγι !!! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
xtreme ng 17 Report post Posted July 14, 2014 (edited) Για μένα το Serfaus-Fiss-Ladis είναι το κορυφαίο στις Άλπεις! Είναι πανέμορφο, μεγάλο, έχει τρία χωριά δίπλα-δίπλα, άριστη σύνδεση μεταξύ των πιστών και των χωριών και σχετικά εύκολη πρόσβαση από Μόναχο! Επίσης είναι σε μεγάλο υψόμετρο και με μεγάλη υψομετρική διαφορά (1200-2800 μ.) http://www.serfaus-f.../winterpanorama Edited July 14, 2014 by xtreme ng 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted July 14, 2014 Val D Isere - Espace Killy (χωρίς σκυλιά) 6 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,734 Report post Posted July 14, 2014 ετσι απλα πιο ειναι το καλυτερο για σενα πιο σου ερχεται πρωτο στο μυαλο? Σοβαρά ρωτάς;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Από τα (έστω) 50 που έχω δει, με κλειστά τα μάτια Ischgl. Βέβαια, όταν πετύχεις καλές συνθήκες και βρίσκεσαι σε λίγο μεγάλο χιονοδρομικό (= πολλές επιλογές πιστών), παντού θα είναι καλά. Άρα το ζητούμενο είναι τι ποσοστό καλών συνθηκών περιμένεις να βρεις σε κάθε χιονοδρομικό μία μέση χιονοδρομική ημέρα της σεζόν. Μπορεί να πας σε "μέτριο" χιονοδρομικό και να πετύχεις τέλειες συνθήκες, από τις ελάχιστες της χρονιάς και να περάσεις πολύ καλά σε ένα "μέτριο" χιονοδρομικό. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
giannis-ski 4,870 Report post Posted July 15, 2014 τι αρρώστια κι αυτή που έχει αυτό το παιδί με το ischgl !? party-ζάνος ο mil ... 1 Quote https://media.skigebiete-test.de/images/ecu/product/p_ski/1020/ski_kessler-the-spirit-2013_n1020-1016-0_l.jpg Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,398 Report post Posted July 15, 2014 Αν έπρεπε να διαλέξω σώνει και καλά ένα, θα έλεγα το Alpes d'Huez. Έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον πεδίο γενικά, αλλά το καταπληκτικό Col de la Sarrene μου έχει μείνει καρφωμένο στο μυαλό. Το μόνο κακό είναι ότι το χωριό του είναι το κλασικό Γαλλικό τερατούργημα: Εξαίρεση, αποτελούν αυτά τα σπιτάκια: Η δε θέα από την κορυφή του παγετώνα είναι ανεπανάληπτη: Από τα χιονοδρομικά που πραγματικά θέλω να ξαναχαρώ... 8 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
yannisnm 734 Report post Posted September 9, 2014 Dolomiti!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted September 10, 2014 αν επρεπε να διαλεξω ενα, θα διαλεγα την Αυστρια....(χαχα) Αν πρεπει να γινω πιο συγκεκριμενος, θα διαλεγα το Τιρολο.... αν πρεπει να γινω πιο συγκεκριμενος...δεν γινεται.... 2 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,734 Report post Posted September 10, 2014 αν επρεπε να διαλεξω ενα, θα διαλεγα την Αυστρια....(χαχα) Αν πρεπει να γινω πιο συγκεκριμενος, θα διαλεγα το Τιρολο.... αν πρεπει να γινω πιο συγκεκριμενος...δεν γινεται.... Καλά το πας. Πλησιάζεις. Για δώσε λίγο ακόμα! 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
giannis-ski 4,870 Report post Posted September 10, 2014 Καλά το πας. Πλησιάζεις. Για δώσε λίγο ακόμα! Quote https://media.skigebiete-test.de/images/ecu/product/p_ski/1020/ski_kessler-the-spirit-2013_n1020-1016-0_l.jpg Share this post Link to post Share on other sites
Toreto 18 Report post Posted September 11, 2014 Εγω σαν νεος εδω δεν εχω δει κ πολλα χιονοδρομικα εκει στα ξενα,αλλα απο 5 που ειδα ( Βansko - Borovets απο Βουλγαρια και Zell Am See - kaprun - Solden απο Αυστρια) θα διαλεγα το Solden!οι 3 κορυφες πανω απο 3000μ ειναι κατι το διαφορετικο,επισης με το που περνας το τουνελ στα 3000μ περιπου δεν πιστευεις οτι υπαρχει απο πισω τοσο μεγαλο πεδιο για σκι!! 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted September 11, 2014 Το μόνο κακό είναι ότι το χωριό του είναι το κλασικό Γαλλικό τερατούργημα: Θέλω βόλτα με τα husky!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,398 Report post Posted September 11, 2014 Και εγώ ήθελα, αλλά δεν υπήρχε ο χρόνος... Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
snowpar 613 Report post Posted September 20, 2014 Zermatt χωρίς πολλή σκέψη. Πανέμορφο χωριό, τεράστιο πεδίο, σκι στα 3900μ. και φυσικά... Matterhorn! 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted September 23, 2014 και τα πιο ακριβα McDonalds που εχω φαει στην ζωη μου.... Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted September 23, 2014 και τα πιο ακριβα McDonalds που εχω φαει στην ζωη μου.... Ένα πολύ καλό ερώτημα θα ήταν γιατί έφαγες McDonalds... 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted September 23, 2014 γιατι ολα τα αλλα ηταν ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ.... 1 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites