Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
marizaki

Δεκέμβριος 2014

Recommended Posts

Πρωτόγνωρες όχι δεν είναι.

Αυτή τη στιγμή ο Δεκέμβριος είναι όμως στο +4c από τις κλιματικές τιμές.Αυτό είναι τεράστια άυξηση.

Αλλά σε συνδυασμό με πέρσι και πρόπερσι που ήταν 2 επίσης ζεστοί χειμώνες, αλλά και την μετά 2000 εποχή όπου οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει αισθητά,όλα αυτά μαζί κάτι δείχνουν.Δεν ξέρω τι....Αλλά σίγουρα το κλίμα δεν είναι όπως πριν 20-30 χρόνια και πιο πίσω....

Αυτό αποδυκνείεται από τα στατιστικά,όχι από το μυαλό μου...

Παλιά αυτά ήταν εξαιρέσεις που ανέφερες και φυσικά υπάρχουν...τωρα είναι ο κανόνας...

Κατ'αρχήν δεν ισχυρίστηκα ότι τα έβγαλες από το μυαλό σου.

Αλλά το "κλίμα", είναι "βαριά κουβέντα", που δεν προσδιορίζεται σε βάθος δεκαετίας. Ούτε ίσως σε ηλικία γενιάς. Υπάρχουν τόσα πολλά για τις καιρικές συνθήκες που δεν γνωρίζουμε.....

Ξέρουμε γιατί κατά την αρχαιότητα, η μέση θερμοκρασία ήταν αρκετά μεγαλύτερη από την σημερινή; Ξέρουμε ότι τον μεσαίωνα είχαμε μία mini εποχή παγετώνων. Σύμφωνα με έρευνες (ανάλυση στρωμάτων πάγου από τους πόλους), έχει παρατηρηθεί ότι η αύξηση της θερμοκρασίας της γης προκαλεί αύξηση σε συγκεντρώσεις μεθανίου και διοξειδίου και όχι το αντίθετο όπως θα περιμέναμε.

Γενικά, ακόμα δεν έχουμε καταλάβει αν και πόσο επηρεάζουμε το κλίμα (ούτε γιατί δεν επαληθεύεται η αύξηση της στάθμης της θάλασσας και άλλα). Μέχρι να αποκτήσουμε την γνώση αυτή, καλά θα κάνουμε αν είναι δυνατόν να μην επηρεάζουμε τις συνθήκες στην ατμόσφαιρα, αλλά αυτό δεν είναι επί του παρόντος.

Για το τι ήταν παλαιότερα εξαιρέσεις και τι ο κανόνας, πολύ θα ήθελαν να είχα στοιχεία αξιόπιστα και όχι "μαρτυρίες του παππού".

Edited by mil
  • Like 1

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Καλημερα!

Η κακοκαιρία ειναι εδω ακόμα ,τη νύχτα εδω(Ζάκυνθος ) εγινε χαμός απο βροχή ,και τωρα έρχεται προς εσάς !

Εχουμε ελπίδες !!!

Δυστυχώς δεν έχουμε καμία ελπίδα μέχρι τις 27 του μήνα για καμία νέα σοβαρή χιονόπτωση, ενώ θα έλεγα ότι ούτε μέχρι τις 30 βλέπω κάτι. Ότι έφαγαν έφαγαν, άντε καμιά χιονοκαταιγίδα το απόγευμα και δυστυχώς η επόμενη βδομάδα έχει απίθανη ζέστη.

Αν ανοίξει κάνα λιφτ ή αν έχετε όρεξη για φώκιες ανεβείτε βολίδα τις επόμενες δυο τρεις μέρες.

Η αίσθησή μου είναι ότι πριν το νέο έτος δεν θα κάνει κανένας σοβαρό σκι στην Ελλάδα :dizzy:

Εγώ λέω να γίνουμε μπίλιες και να τσακωνόμαστε, είστε όλοι άσχετοι :detective:

Edited by ΜΙΚ
  • Like 4

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Καλημέρα σε όλους,

Κατανοητό Vanzel, λύθηκε το θέμα.

Και μιας γίνεται πολύ κουβέντα σχετικά με τον Δεκέμβριο ως μήνα στην χώρα, σας ετοίμασα ένα άρθρο σχετικά με την συμπεριφορά του μήνα αυτού με στατιστικά Αθήνας - ευρύτερα στην ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο περίπου ίδια είναι η συμπεριφορά.

http://www.youweather.com/el-gr/article/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BB%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1.html

• Like 7

www.YouWeather.com

Το οτι το χειμερινό ηλιοστάσιο ξεκινά στις 21 Δεκεμβρίου και τελειώνει στις 21 Μαρτίου, δέν είναι δική μου πρωτοβουλία/πατέντα.

Τα παράπονά σας στον Ύψιστο... Κύριε ελέησον...

ούτε του Ύψιστου (Κύριε ελέησον) είναι η πατέντα πάντως :P

• Like 1

volkl_2011_unlimited-ac-30.png

Αν είχαμε χιονοδρομικό στη Λιάκουρα, τώρα θα κάναμε σκι?

:shuriken:

Αύριο ναι θα κάναμε (πετρο)σκι :on2long:

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

αραγε ολα αυτα τα στατιστικα τα λάβαν υπ οψη οσοι σχεδιασαν τον <εκσυγχρονισμό> της φτερο?

δικαιολογούνται οι δυνατότητες των νέων λιφτ?

και αντε επρεπε να αλλάξει η τηλεκαμπινα στα κελλάρια που ειναι η κυρια εισοδος, αλλά...

8 θεσια στην 7 , 8+6 combi σε 6 και συνδετικο, δεν λέω ωραία ειναι...χιόνι που θα βρούμε??????

δηλαδη με με 2-3 απλα τετραθεσια αποσυμπλεκωμενα και μη, δουλεια δεν γινωταν?

• Like 2

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

αραγε ολα αυτα τα στατιστικα τα λάβαν υπ οψη οσοι σχεδιασαν τον <εκσυγχρονισμό> της φτερο?

δικαιολογούνται οι δυνατότητες των νέων λιφτ?

και αντε επρεπε να αλλάξει η τηλεκαμπινα στα κελλάρια που ειναι η κυρια εισοδος, αλλά...

8 θεσια στην 7 , 8+6 combi σε 6 και συνδετικο, δεν λέω ωραία ειναι...χιόνι που θα βρούμε??????

δηλαδη με με 2-3 απλα τετραθεσια αποσυμπλεκωμενα και μη, δουλεια δεν γινωταν?

Χωρίς τεχνητό (ειδικά στην ράχη της 6, στο πέρασμα του Δια και στο 7) ναι με βάση όσα έχουμε δει τα τελευταία χρόνια καιρικά έχεις απόλυτο δίκιο. Μόνο τις πολύ τυχερές χρονιές πιάνουν χιόνι που να δικαιολογεί τέτοια επένδυση, ενώ η προσέλευση του κόσμου αλλά και η κίνηση της 6 άντε να δικαιολογεί 4πλο αποσυμπλεκόμενο και αν. Η άποψή μου και αν δεν κάνω λάθος η άποψη πολλών είναι σαν να αγοράζεις Ferrari για να πηγαίνεις στο γραφείο ενώ είσαι πτωχευμένος και μάλλον θα σε απολύσουν κιόλας. Παράλληλα παραπάνω εκεί που έχεις πολύ χιόνι δεν ξεκινάς καν τη διαδικασία να παλέψεις να επεκταθείς. Με 2-3 απλά αποσυμπλεκόμενα η Φτερόλλακα και η ζεύξη με Κελλάρια θα ήταν σούπερ.

Η ανάγκη επέκτασης του χιονοδρομικού προς τα πάνω ή αν όντως θα καταστρέψει το περιβάλλον η εύρεση ενός από τα 10+ σημεία που έχουν χιόνι στην Ελλάδα για να γίνει ένα σωστό χιονοδρομικό και φέτος δείχνει ότι είναι προφανής.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 3

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Με τρομερή αγωνία κοιτάμε και το 12Ζ που μόλις ανέβηκε και φυσικά είναι χάλια. Πολύ φοβάμαι πως αύριο-μεθαύριο θα είμαστε σίγουροι ότι ούτε την πρωτοχρονιά θα έχει χιόνι.

Εκτός από το να κρεμάσουμε τη Μαρίζα, τον kaps και τον Αλέξη έχει κανείς καμιά άλλη ιδέα να αλλάξει το γούρι?

• Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Εκτός από το να κρεμάσουμε τη Μαρίζα, τον kaps και τον Αλέξη έχει κανείς καμιά άλλη ιδέα να αλλάξει το γούρι?

Ναι αμέ... Να μήν ξανασχοληθείς με τον καιρό.

• Like 3

Κατ'αρχήν δεν ισχυρίστηκα ότι τα έβγαλες από το μυαλό σου.

Αλλά το "κλίμα", είναι "βαριά κουβέντα", που δεν προσδιορίζεται σε βάθος δεκαετίας. Ούτε ίσως σε ηλικία γενιάς. Υπάρχουν τόσα πολλά για τις καιρικές συνθήκες που δεν γνωρίζουμε.....

Ξέρουμε γιατί κατά την αρχαιότητα, η μέση θερμοκρασία ήταν αρκετά μεγαλύτερη από την σημερινή; Ξέρουμε ότι τον μεσαίωνα είχαμε μία mini εποχή παγετώνων. Σύμφωνα με έρευνες (ανάλυση στρωμάτων πάγου από τους πόλους), έχει παρατηρηθεί ότι η αύξηση της θερμοκρασίας της γης προκαλεί αύξηση σε συγκεντρώσεις μεθανίου και διοξειδίου και όχι το αντίθετο όπως θα περιμέναμε.

Γενικά, ακόμα δεν έχουμε καταλάβει αν και πόσο επηρεάζουμε το κλίμα (ούτε γιατί δεν επαληθεύεται η αύξηση της στάθμης της θάλασσας και άλλα). Μέχρι να αποκτήσουμε την γνώση αυτή, καλά θα κάνουμε αν είναι δυνατόν να μην επηρεάζουμε τις συνθήκες στην ατμόσφαιρα, αλλά αυτό δεν είναι επί του παρόντος.

Για το τι ήταν παλαιότερα εξαιρέσεις και τι ο κανόνας, πολύ θα ήθελαν να είχα στοιχεία αξιόπιστα και όχι "μαρτυρίες του παππού".

Aυτά που λες είναι γνωστά.

Καταρχάς δεν είπα εγώ ότι εμείς επηρεάσαμε το κλίμα....Δεν μπορώ να το αποδείξω.

Ότι το κλίμα έχει γίνει θερμότερο,το αποδεικνύουν τα στοιχεία της κλιματολογίας και όχι οι μαρτυρίες του παππού.

Όυτε εμένα μου αρέσει που το λέω,αλλά δυστυχώς έτσι είναι....

Επίσης δεν είπα ότι στο μέλλον δεν θα ξαναπέσει...μπορεί να είναι μια ενδιάμεση πιο θερμή περίοδος για 1002 λόγους....

Πάντως ότι το κλίμα έχει θερμανθεί αποδυκνείται από χιλιάδες στοιχεία.

• Like 2

Με τρομερή αγωνία κοιτάμε και το 12Ζ που μόλις ανέβηκε και φυσικά είναι χάλια. Πολύ φοβάμαι πως αύριο-μεθαύριο θα είμαστε σίγουροι ότι ούτε την πρωτοχρονιά θα έχει χιόνι.

Κοίτα να δεις που θα βγω αληθινός...

9-2-05020.jpg

Λοιπόν, να σε δέσουμε σε ένα trx (προσοχή έχω βύσμα) και να σε υποβάλλουμε σε ταχεία αποκατάσταση. Η ιστορία έχει μιλήσει εξάλλου!! :LMAO:

Για energy drink θα σε ποτίζουμε τσάι του βουνού με μέλι... εγκυμονούν κρυώματα you know!

Πωωωω τόσο χάλια? Για μετά την Πρωτοχρονιά πότε θα έχουμε εικόνα? :wallbash:

ΤΕΛΟΣ τον Ιανουάριο θα τον ανοίξω εγώ και ο κόρακας απο το Αργος.

Και τωρα που το σκέφτομαι θα κανω πρόταση και στο παλικάρι από την Καλαμάτα

• Like 3

9-2-05020.jpg

Εγω παντως αλλαξα γνωμη και θα ηθελα σας παρακαλω να ανοιξω τον καιρο του Μαιου που θα ειναι σιγουρακι για ρακετουλα.... :wallbash:

• Like 6

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

θα ανοιξω τον ιανουαριο!!!! ειμε στα αληθεια γουρλου θα θαφτουμε στο χιονι και στην αθηνα!!!!!! θα κανουμε ορειβατικο στον υμηττο!!!!! τελος το χιονι ερχετε!!!!!!απλα βρηκε κινηση!!!!!

• Like 6

Aυτά που λες είναι γνωστά.

Καταρχάς δεν είπα εγώ ότι εμείς επηρεάσαμε το κλίμα....Δεν μπορώ να το αποδείξω.

Ότι το κλίμα έχει γίνει θερμότερο,το αποδεικνύουν τα στοιχεία της κλιματολογίας και όχι οι μαρτυρίες του παππού.

Όυτε εμένα μου αρέσει που το λέω,αλλά δυστυχώς έτσι είναι....

Επίσης δεν είπα ότι στο μέλλον δεν θα ξαναπέσει...μπορεί να είναι μια ενδιάμεση πιο θερμή περίοδος για 1002 λόγους....

Πάντως ότι το κλίμα έχει θερμανθεί αποδυκνείται από χιλιάδες στοιχεία.

Συμφωνώ. Απλά προσπαθώ να βρω περισσότερα πραγματικά στοιχεία και όχι δεισιδαιμονίες. Από την αρχή του φθινοπώρου, άκουγα συνεχώς ότι πάμε για "βαρύ χειμώνα", για ακραία καιρικά χιονοφαινόμενα, για νέα περίοδο παγετώνων....... Και είδα ότι σωστά και νηφάλια προσπερνούσες ανάλογες αναφορές.

Όταν λέμε για ψυχρότερο ή θερμότερο καιρό (και όχι κλίμα) και δεν βρίσκουμε το αίτιο (πχ εκρήξεις ηφαιστείων, αλλάγή στην σύνθεση της ατμόσφαιρας, ηλιακή δραστηριότητα κλπ), απλά παρακολουθούμε κάποιες αλλαγές και δεν ξέρουμε αν είναι αποτέλεσμα συμπτώσεων. Δεν μπορώ να ακούω ότι κάθε χρόνο 20 Ιανουαρίου θα έχουμε ζεστό και καλό καιρό, γιατί τότε είναι οι Αλκυονίδες.

Επίσης όταν μιλάμε για θερμότερο καιρό, δεν σημαίνει ότι αυτό συμβαίνει σε παγκόσμια κλίμακα, αφού άλλες περιοχές επηρεάζονται περισσότερο ή λιγότερο προς κάποια κατεύθυνση.

Ο ζεστός Ευρωπαϊκός καιρός, φέτος και πέρσι, ήταν αποτέλεσμα κάποιων συστημάτων, που έφερναν θερμές μάζες εδώ και αλλού πήγαιναν τις ψυχρές μάζες του αέρα. Εκεί θα πρέπει να εστιάσω για να δω τι επηρέασε και συμβαίνει αυτό που βλέπω, σε αντίθεση με πρόπερσι.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Σοβαρό χιόνι για σκι από το νέο έτος σόρυ κλαψ

• Like 7

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Αλλάζω ταχέως το όνομα του φόρουμ σε paraliaclub.gr

Όταν πάω σε υπολογιστή θα σας γράψω και τι εφιάλτη είδα σε σχέση με την αχιονία.

Στάλθηκε από το LG-V500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like 3

sinox-0.jpeg

Καλημέρες...

Λέω γω τώρα....να ρίχνουμε καμία ιδέα μέχρι να χιονίσει γερά, γιατί κι εγώ εφιάλτες έβλεπα προχθές!!

Γιώργος

Edited by GPILOT
  • Like 2

Πρόγνωση καιρού για το Σαββατοκύριακο 20/21-12-2014

Αναλυτική πρόγνωση και μεσοπρόθεσμος σχολιασμός για την βδομάδα των Χριστουγέννων:

• Like 1

www.YouWeather.com