Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Kyriakoschar

Το Snowclub Στο Trace Snow!

Recommended Posts

Κι εμένα μου συμβαινει. Έχω απενεργοποιησει επιλογές εξοικονόμησης ενέργειας αλλα και παλι, οποια κληση ή ειδοποίηση κάποιες φορές την επηρεάζει. Ευτυχώς έχουμε και το λιφτ της στύγας που προλαβαίνεις να το τσεκάρεις. Χτες όμως φυσαγε τόσο που για 5 λεπτά το γυμνό χέρι μουδιαζε από το κρύο

Χτες έκανα τουλάχιστον 4-5 χωριστες καταγραφές

Edited by panchristo
  • Like 1

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Μπα σε προηγούμενη εκδοση σε αλλο τηλεφωνο επαιζε μια χαρα. Καποιο ζουζούνι (bug) φταιει. Έχω στείλει μια αναφορά προβλήματος, αν το κάνουμε μαζικά ίσως δοθεί άμεσα προτεραιότητα

• Like 2

Και στο δικό μου προηγούμενο τηλέφωνο έπαιζε μια χαρά. Τώρα χάνει πολύ. Την τελευταία ημέρα που το χρησιμοποίησα μαζί με μια άλλη εφαρμογή έγραψε τα κάτω από τα μισά.

post-2487-0-59867800-1486145005_thumb.png post-2487-0-77085700-1486145120_thumb.png

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

Με τη διαφορά κόστους (iphone 6-7 σε σχέση με το δικό μου), παίζει να "νοικιάζεις" υπηρέτη να σε κυνηγάει και να σου μετράει τη ταχύτητα με ραντάρ.

• Like 5

Με τη διαφορά κόστους (iphone 6-7 σε σχέση με το δικό μου), παίζει να "νοικιάζεις" υπηρέτη να σε κυνηγάει και να σου μετράει τη ταχύτητα με ραντάρ.

χααχχααχαχαχχαχαχααχχαχαχαχαχαχαχα

Γιώργο τα μισά δλδ max speed= 142.6 km/h ?

• Like 1

1162895.jpg

Πλάκα-πλάκα στο maxspeed συμφωνούσαν απόλυτα

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

Σίγουρα κάποιες κατεβασιές πήγαν άκλαφτες...

Το έχει αντιμετωπίσει κάποιος άλλος;

Υπάρχει κάποιος τρόπος να το αντιμετωπίσω;

Και εγώ το διαπίστωσα. Απλά χρησιμοποιώ και άλλη μία εφαρμογή παράλληλα και θα ήθελα κάποια στιγμή που θα έχω χρόνο να τα τσεκάρω.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Μου το έκανε και μένα στο alpe d'Huez!! Μια μέρα κάποιες διαδρομές εξαφανίστηκαν. Λαππα δύστυχος με iPhone!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

ski_rossignol-experience-94-ti-2018_n11682-8878-1_l4.jpg

Μας ξεφτίλισε! :veryangry:

Μήπως να το γυρίσουμε στο ski tracks (το οποίο δεν έχω χρησιμοποιήσει ακόμα) ;

Αναρωτιέμαι πόσο πιο γρήγορα θα τα τινάξει η μπαταρία αν τρέχουν ταυτόχρονα και οι δύο εφαρμογές GPS...

• Like 1

Make Parnassos Great Again!

Υπάρχει κι ένα άλλο ζήτημα που κάποτε διαπίστωσα όταν δοκίμασα να τρέξω δύο εφαρμογές εντοπισμού ταυτόχρονα:

Κάθε GPS υποσύστημα κάποιας συσκευής (ρολόι χειρός, τηλέφωνο κ.ά.) έχει ένα συγκεκριμένο refresh rate, ας πούμε μια φορά το δευτερόλεπτο (1Hz).

Όταν τρέχεις δύο εφαρμογές που ζητάνε επικοινωνία με το υποσύστημα, τότε η ταχύτητα επικοινωνίας του υποσυστήματος αυτού επηρεάζεται και κάθε εφαρμογή παίρνει το μισό από το ωφέλιμο και άρα η ανανέωση των δεδομένων γίνεται με συχνότητα 0,5Hz. Πρακτικά αυτό σημάινει λιγότερη ακρίβεια στη καταγραφή και σημαντικά σφάλματα σε υπολογισμό θέσης, ταχύτητας κτλ. Οι δοκιμές θα πρέπει να γίνονται εναλλάξ με τις εφαρμογές.

Αυτό το διαπίστωσα σε παλαιότερο τηλέφωνο, ίσως ο κώδικας να είναι πιο καλογραμμένος και να μην υπάρχει θέμα. Δοκιμάστε και αποφασίστε.

Υπάρχει κι ένα άλλο ζήτημα που κάποτε διαπίστωσα όταν δοκίμασα να τρέξω δύο εφαρμογές εντοπισμού ταυτόχρονα:

Κάθε GPS υποσύστημα κάποιας συσκευής (ρολόι χειρός, τηλέφωνο κ.ά.) έχει ένα συγκεκριμένο refresh rate, ας πούμε μια φορά το δευτερόλεπτο (1Hz).

Όταν τρέχεις δύο εφαρμογές που ζητάνε επικοινωνία με το υποσύστημα, τότε η ταχύτητα επικοινωνίας του υποσυστήματος αυτού επηρεάζεται και κάθε εφαρμογή παίρνει το μισό από το ωφέλιμο και άρα η ανανέωση των δεδομένων γίνεται με συχνότητα 0,5Hz. Πρακτικά αυτό σημάινει λιγότερη ακρίβεια στη καταγραφή και σημαντικά σφάλματα σε υπολογισμό θέσης, ταχύτητας κτλ. Οι δοκιμές θα πρέπει να γίνονται εναλλάξ με τις εφαρμογές.

Αυτό το διαπίστωσα σε παλαιότερο τηλέφωνο, ίσως ο κώδικας να είναι πιο καλογραμμένος και να μην υπάρχει θέμα. Δοκιμάστε και αποφασίστε.

Ενδιαφέρον......

Δεν ξέρω πως λειτουργούν.

Θα θεωρούσα ότι το τηλέφωνο δίνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις συντεταγμένες, τις οποίες επεξεργάζεται το πρόγραμμα και σου βγάζει τα αποτελέσματα που βλέπεις. Η "εξυπνάδα" του εκάστοτε προγράμματος είναι να καταλάβει ποια μέτρηση είναι λάθος.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Η προγραμματιστική λογική είναι ότι το πρόγραμμα "ζητάει" και το υποσύστημα δίνει (αμφιβάλλω να είναι streaming τα δεδομένα - κατι σαν αυτό που νομίζεις δλδ).

Το υποσύστημα GPS σε ένα τηλέφωνο κατά 99,9% είναι μονο-νηματικό (single thread - όχι multi threadin οπως οι υπολογιστές), άρα μπορεί να επικοινωνεί κάθε φορά με ΜΙΑ εφαρμογή/πρόγραμμα.

Ένα πακέτο δεδομένων πάει στο ένα πρόγραμμα και ένα στο άλλο λοιπόν. Άρα πρακτικά διαιρείς το refresh rate με τον αριθμό των εφαρμογών που μιλάνε μαζί του.

Ενας προγραμματιστής Android ρε παιδιά δεν υπάρχει να μας το επιβεβαιώσει?

Μετα απο πολλες συγκρητικες μετρησεις στα βουνα, το συμπερασμα που εχω βγαλει ειναι οτι τα κινητα τηλεφωνα εχουν αρκετα προβληματα αξιοπιστιας. Αν θελετε αξιοπιστια τοτε μονο συσκευες gps χειρος η ρολογια με gps.....

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

Μετα απο πολλες συγκρητικες μετρησεις στα βουνα, το συμπερασμα που εχω βγαλει ειναι οτι τα κινητα τηλεφωνα εχουν αρκετα προβληματα αξιοπιστιας. Αν θελετε αξιοπιστια τοτε μονο συσκευες gps χειρος η ρολογια με gps.....

Σε γενικές γραμμές δεν έχεις άδικο. Τα premium/flagship μοντέλα όμως έχουν αρκετά αξιόπιστους δέκτες.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

sinox-0.jpeg

Παντως εγω δοκιμαστικα που χρησιμοποιησα ταυτοχρονα το trace και το gps του garmin ρολογιου εβγαλε πανομιοτυπα αποτελεσματα.

Το trace ηταν λιγο πιο γενναιοδωρο στις ταχυτητες και προσεθετε κατεβασιες πολλες φορες εκει που δεν υπαρχουν αν εκανες καμια σταση (δε το εκανε παντα)

post-2177-0-58059200-1486497792_thumb.jpgpost-2177-0-23140800-1486497814_thumb.jpg

• Like 2

Για να ξαναζεστάνουμε το θέμα, μιας και είμαι υπό σκέψη

αν θα το χρησιμοποιήσω στη φετινή σαιζόν...

Δίνει η εφαρμογή την δυνατότητα για export τα δεδομένα του gps;

Θέλω τα δεδομένα για να τα εισάγω σε πρόγραμμα επεξεργασίας video,

σαν overlay (ταχύτητα, στίγμα, διαδρομή, κ.α.).

Κάτι λέει η εφαρμογή στο κινητό για συγχρονισμό με Actioncam,

αλλά μόνο με GoPro.

:help:

• Like 1

Για να ξαναζεστάνουμε το θέμα, μιας και είμαι υπό σκέψη

αν θα το χρησιμοποιήσω στη φετινή σαιζόν...

Δίνει η εφαρμογή την δυνατότητα για export τα δεδομένα του gps;

Θέλω τα δεδομένα για να τα εισάγω σε πρόγραμμα επεξεργασίας video,

σαν overlay (ταχύτητα, στίγμα, διαδρομή, κ.α.).

Κάτι λέει η εφαρμογή στο κινητό για συγχρονισμό με Actioncam,

αλλά μόνο με GoPro.

:help:

χμμμ δεν το εχω ψαξει ποτε....βεβαια ξερω οτι η σονυ μου κανει τετοια καταγραφη αλλα δεν εχω κατσει να το ψαξω....καταγραφη εννοω ταχυτητας

elan primetime 33.jpg

Είναι σχεδόν σίγουρος ότι θα μπορείς από κάπου να σκαλίζεις και να βγαινουν τα δεδομένα που ζητάς. Ενδεχομένως και με ένα μέηλ στους προγραμματιστές

Edited by panchristo

το κατέβασα και εγώ για δοκιμή ...πως βρίσκω το snowclub?

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

• Like 1

elan primetime 33.jpg

https://snow.traceup.com/landing

Κάνε λογαριαμό από υπολογηστή, βρες το group και κάνε αίτηση. Στείλε pm στον Κυριάκό εκ θεσσαλονίκης και είσαι έτοιμος.

• Like 1

ski_rossignol-experience-94-ti-2018_n11682-8878-1_l4.jpg

έρχεται ειδοποίηση κατευθείαν

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like 1

1162895.jpg