Jump to content
over-poulover

Χ.κ.καλαβρύτων 2014-2015

Recommended Posts

Ανανέωση Οδηγού : 13.12.2013

Πρώτη Καταχώρηση : 5.3.2010

 

 

XKK_Odigos.gif

 

IMG_8407_low.jpg

Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων,

©:φωτογραφία Κανδρής Γιώργος

 

ΠΙΣΤΕΣ – ΑΝΑΒΑΤΗΡΕΣ (ονόματα πιστών-δυσκολία-όνομα αναβατήρα και τύπος)

 

XKK_PISTES_DIADROMES_2.png

 

XKK_ANBATHRES.png

 

 

 

mapgr.jpg

 

Χάρτης Πιστών Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων

 

 

 

XKK_Timokatalogos_main_2013-14.jpg:original

 

XKK_Timokatalogos_others_2013-14.jpg:original

 

 

 

 

 

 

-------------------------------------------------------------

 

 

font1j.gif ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 6 ΜΕΡΕΣ:

Στα 2340 μέτρα

Στα 2020 μέτρα

Στα 1700 μέτρα

 

 

 

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

 

IMG_2183_low.jpg

Curve_Shadow_Big.png

Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων,

©:φωτογραφία Κανδρής Γιώργος

 

 

Χελμός, Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων.

Οραματιστής και δημιουργός του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων είναι ο Πάνος Πόλκας, που ως Δήμαρχος υπηρέτησε τα Καλάβρυτα από το 1974 μέχρι το 1990. Κύρια ασχολία του ως δήμαρχος, ήταν η οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και η μη ερήμωση του τόπου.

Προώθησε εναλλακτικές προτάσεις ανάπτυξης του τοπικού τουρισμού,πρότεινε τοπική ανάπτυξη αγροτουρισμού και μέσα από τους συλλογισμούς του γεννήθηκε η ιδέα για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων.Έτσι, ο ίδιος δημιούργησε την πρώτη δημοτική επιχείρηση στην Ελλάδα σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα με σκοπό την εκμετάλλευση του έργου.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό το χειμώνα του 1988.

Από τότε, με τη λειτουργία του Χιονοδρομικού, άλλαξε ριζικά η οικονομία όχι μόνον των Καλαβρύτων αλλά και των γύρω περιοχών.

Μετά τον θάνατο του Πάνου Πόλκα, το 2002, το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, πήρε το όνομα του ως φόρο τιμής στο έργο του.

 

Η οροσειρά της βόρειας Πελοποννήσου, στην αρχαιότητα λεγόταν Αροάνια Όρη,(εκ του Αροάνιου ποταμού που πηγάζει στο Πλανητέρο) ενώ το όνομα Χελμός που έχει σήμερα είναι σλαβικής προέλευσης και σημαίνει χιονισμένο βουνό.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων βρίσκεται στη ΒορειοΔυτική πλευρά του Χελμού και σε υψόμετρο 1700μ. (Ξερόκαμπος) έως 2.355μ. (Ψηλή Κορφή).

Λίγα μέτρα πιο κάτω,στην κορυφή της Νεραϊδόραχης στα 2.340μ.,

μπορεί κανείς να κάνει σκι με θέα την θάλασσα μιας και φαίνεται ο κορινθιακός...

 

IMG_7469_ypo.jpg

Σκί με θέα την θάλασσα,

©:φωτογραφία Κανδρής Γιώργος

 

 

...αλλά και να δει το Τηλεσκόπιο Αρίσταρχος όπου βρίσκεται στο Αστεροσκοπείο Χελμού ή αλλιώς Αστεροσκοπείο "Αιμίλιος Χαρλαύτης".

 

IMG_8392_low.jpg

Αστεροσκοπείο Χελμού και το Τηλεσκόπειο Αρίσταρχος,

©:φωτογραφία Κανδρής Γιώργος

 

 

Είναι το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο των Βαλκανίων, και το όνομα του το οφείλει στον Σάμιο αστρονόμο της αρχαιότητας που διατύπωσε πρώτος, τον 3ο αιώνα π.Χ., την ηλιοκεντρική θεωρία. Το Αστεροσκοπείο του Χελμού έχει πάρει το όνομα του αστροφυσικού Αιμίλιου Χαρλαύτη, μέλος της επιστημονικής ομάδας που έστησε το Τηλεσκόπιο, αλλά ποτέ δεν πρόλαβε να το δει ολοκληρωμένο αφού έχασε την ζωή του από χιονοστιβάδα κατά τη διάρκεια ορειβασίας στο όρος Μαίναλο το 2005.

 

IMG_8218_low.jpg

Αστεροσκοπείο Χελμού και το Τηλεσκόπειο Αρίσταρχος,

©:φωτογραφία Κανδρής Γιώργος

 

 

 

Και από την Νεραϊδόραχη και τα 2.340μ,...

 

IMG_1933_low.jpg

Νεραϊδόραχη 2.340μ.,

©:φωτογραφία Κανδρής Γιώργος

 

 

...κατεβαίνουμε στην βάση του χιονοδρομικού, στον Ξερόκαμπο και τα 1.700μ, όπου με θαυμασμό παρατηρούμε το εκκλησάκι του Άγιου Υάκινθου.

 

IMG_7503_LOW.jpg

Curve_Shadow_Big.png

Άγιος Υάκινθος,

©:φωτογραφία Κανδρής Γιώργος

 

Είναι ο Άγιος Βαλεντίνος της Ορθόδοξης Εκκλησίας και γιορτάζει στις 3 Ιουλίου. Η ιδέα ενός γάμου μέσα στις χιονισμένες πλαγιές, είναι το πιο extreme sport του χιονοδρομικού…!

 

Όσο για τον χιονοδρόμο, θα «λιώσει στο χιόνι» στις συνολικού μήκους 20χλμ πίστες του βουνού, χωρίς φυσικά να παραλείψει την μεγαλύτερη σε μήκος πίστα στην Ελλάδα, (συνδυασμός Νεφέλης-Δανάης) συνολικού μήκους 3.210 μέτρων.

 

 

IMG_6920_low.jpg

Ο οικίσκος στην επιστροφή της Στύγας,

©:φωτογραφία Κανδρής Γιώργος

 

 

Το χιονοδρομικό διαθέτει 12 πίστες και καλύπτει όλες τις κατηγορίες, από τους αρχάριους μέχρι και τους πλέον έμπειρους.

Για τους λάτρεις της αδρεναλίνης, υπάρχει το πιο ολοκληρωμένο Snow FuN Park της χώρας, στην Βαθειά Λάκκα με rails και kickers.

 

 

IMG_8148_low.jpg

Curve_Shadow_Big.png

SnowPark,

©:φωτογραφία Κανδρής Γιώργος

 

Το καλοκαίρι, το πάρκο επανασχεδιάστηκε και αναβαθμίστηκε για την νέα σεζόν.

Ο χώρος του πάρκου μεγάλωσε για την τοποθέτηση επιπλέον εμποδίων (obstacles και jumps) και

έχουν δημιουργηθεί 3 διαφορετικές διαδρομές (lines) με 3 εμπόδια η κάθε μία.

 

 

IMG_6770_low.png

SnowPark,

©:φωτογραφία Κανδρής Γιώργος

 

 

Το πάρκο λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 έως τις 15:00 κατά τη διάρκεια της χιονοδρομικής περιόδου και εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Η χρήση του Snow Park είναι δωρεάν μόνο με το εισιτήριο του κέντρου.

 

 

Η ψυχή του πάρκου όμως είναι το BigAirBag....!

 

IMG_8045_low.jpg

 

BigAirBag by Riders,

©:φωτογραφία Κανδρής Γιώργος

 

Η γεμάτη τρέλα παρέα του FuNbag by Riders, σε συνεργασία με το χ.κ.Καλαβρύτων,έχει τοποθετήσει για 4η συνεχόμενη σεζόν - ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - στο SnowPark, το BigAirBag.

Το μεγαλύτερο bigairbag της Ελλάδας, διαστάσεων 15 x 10 μ.. τοποθετείται μπροστά από το άλμα και δέχεται όλες τις προσγειώσεις.Το «bag» απορροφά την ενέργεια και το μόνο που μένει είναι αδρεναλίνη. Το μπαλόνι σε συνδυασμό με αρκετά άλματα και rails που είναι δίπλα, δημιουργούν αδιαμφισβήτητα, το πιο ολοκληρωμένο Snowpark της χώρας.

Μοναδική και αξέχαστη εμπειρία το bag που αξίζει να δοκιμάσει κανείς!

 

 

Επίσης, η αίσθηση του να τσουλάς με μια φουσκωμένη σαμπρέλα πάνω στο χιόνι, είναι κάτι το διαφορετικό. Δοκιμάστε το στο νέο Tubes Park του χιονοδρομικού.

Το εισιτήριο για το Tubes Park κοστίζει 10€ που αντιστοιχούν σε 10 καταβάσεις.Οι κάτοχοι του γενικού εισιτηρίου δικαιούνται 1 κατάβαση δωρεάν.

 

Μια στάση για ξεκούραση μπορούμε να κάνουμε σε ένα από τα δύο σαλέ που διαθέτει το κέντρο.

Το ένα είναι το Chalet 1750 και είναι στην βάση του κέντρου...

 

IMG_7002_low.jpg

Chalet 1750,

©:φωτογραφία Κανδρής Γιώργος

 

...και το άλλο είναι Η καντίνα στην Βαθειά Λάκκα. Ότι καλύτερο να χαλαρώνεις και μαζί με τον ζεστό καφέ σου να απολαμβάνεις και τα άλματα στο Snowpark!

 

IMG_6901_low.png

Η Καντίνα του Αντρέα,

©:φωτογραφία Κανδρής Γιώργος

 

 

Τέλος, υπάρχει άνετος χώρος στάθμευσης, σταθμός πρώτων βοηθειών, κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού και σχολές εκμάθησης σκι - snowboard.

 

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΚΑΡΤΕΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ:

Για τους ενήλικες η τιμή της ημερήσιας είναι 25€ τα Σ/Κ και τις Αργίες, ενώ τις Καθημερινές η τιμή της κάρτας είναι στα 15€ . Για άτομα ηλικίας 5-18 ετών αλλά και φοιτητές η αξία της είναι 20€ και 12€ αντίστοιχα. Ενώ σε άτομα ηλικίας 0-5 ετών και 70ετών καθώς και ΑΜΕΑ, η χρήση των αναβατήρων είναι δωρεάν. Η κάρτα της μισής ημέρας(μετά τις 13:00) κοστίζει 18€ και 10€ αντίστοιχα , ενώ 10€ καλούνται να δώσουν όσοι επισκέπτες επιθυμούν να φτάσουν στην Βαθειά Λάκκα μέσω του Εναέριου Αναβατήρα «Αχιλλέα». Τέλος, η χρήση του αναβατήρα αρχαρίων «Ερμής» κοστίζει 5€. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση μη ομαλής λειτουργίας του κέντρου λόγω καιρού ή μηχανικής βλάβης, οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα με την λειτουργία των αναβατήρων. Περισσότερες πληροφορίες αλλά και προσφορές, σχετικά με τον Τιμοκατάλογο του Χιονοδρομικού μπορείτε να δείτε στην επίσημη σελίδα του κέντρου.

 

 

Που θα τσουλήσουμε:

 

Πίστα Λητώ: Πρόκειται για πίστα αρχαρίων (πράσινη) με μήκος 175 μ που βρίσκεται στη θέση Ξερόκαμπος, δίπλα στα εκδοτήρια εισιτηρίων. Εξυπηρετείται από τον αναβατήρα αρχαρίων "Ερμής".

 

 

IMG_7846_low.jpg

Πίστα αρχαρίων Λητώ και ο αναβατήρας Ερμής,

©:φωτογραφία Κανδρής Γιώργος

 

 

Πίστα Αλκμήνη: Βρίσκεται στο επάνω μέρος του χιονοδρομικού, στη θέση Βαθειά Λάκκα, παράλληλα με το Snowpark. Είναι και αυτή πίστα αρχαρίων (πράσινη) και έχει μήκος 165 μ.

 

IMG_6790_low.png

Πίστα αρχαρίων Αλκμήνη,

©:φωτογραφία Κανδρής Γιώργος

 

 

Πίστα Αριάδνη: Πίστα κόκκινη και μπλε. Στα πρώτα 500 μ. έχει καλή κλίση, στα υπόλοιπα όμως είναι καθαρά μπλε. Το μήκος της φτάνει τα 1.060 μ. και βρίσκεται στα δεξιά του συρόμενου αναβατήρα Δάφνη.

 

IMG_1957_low.jpg

Πίστα Αριάδνη,

©:φωτογραφία Κανδρής Γιώργος

 

Πίστα Φαίδρα: Πίστα που συνδέει το τέρμα του συρόμενου αναβατήρα «Δάφνη» με την πίστα Ειρήνη προς τα δυτικά και με την περιοχή της Βαθειάς Λάκκας προς τα ανατολικά, όπου ευρίσκονται οι αφετηρίες των αναβατήρων "Στύγα", "Άρτεμις" και "Θέτις". Προς τα δυτικά, μαζί με το τελευταίο τμήμα της Ειρήνης, εξασφαλίζει μια συνολική διαδρομή 1250 μ που είναι πολύ καλή για σκιέρ που έχουν ξεπεράσει το επίπεδο του αρχαρίου (μπλε).

 

IMG_8669_low.jpg

Πίστα Φαίδρα (διακρίνεται και η πίστα Ειρήνη),

©:φωτογραφία Κανδρής Γιώργος

 

 

IMG_7944_low.jpg

Ανεβαίνοντας τον αναβατήρα Δάφνη,

©:φωτογραφία Κανδρής Γιώργος

 

 

Πίστα Δανάη: Εύκολη (μπλε) πίστα που η αρχή και τέλος της συμπίπτουν με τέρμα και την αφετηρία αντίστοιχα του αναβατήρα "Αχιλλέα". Το μήκος της είναι 875 μ. Είναι ότι καλύτερο για όσους μόλις πέρασαν το επίπεδο του αρχάριου. Έχει φωτισμό για διεξαγωγής νυχτερινού σκι. Στο πρώτο τμήμα της, αμέσως μετά το τέρμα του "Αχιλλέα", υπάρχει παράκαμψη μέτριας δυσκολίας (κόκκινη) και σε μήκος περιπου 250 μ.

 

 

IMG_8294_low.jpg

 

Ανεβαίνοντας τον αναβατήρα Αχιλλέα,

©:φωτογραφία Κανδρής Γιώργος

 

 

 

IMG_1956_low.jpg

Πίστα Δανάη,

©:φωτογραφία Κανδρής Γιώργος

 

 

Πίστα Άλκηστις: Βρίσκεται στα ανατολικά του αναβατήρα "Θέτις", στη θέση Βαθιά Λάκκα. Έχει μήκος 155 μ. και συνδέει τον τερματισμό του αναβατήρα "Θέτις" με την πίστα Νεφέλη. Μαζί με το τελευταίο τμήμα της Νεφέλης εξασφαλίζει μια διαδρομή μέτριας δυσκολίας (κόκκινη) συνολικού μήκους 450 μ.

 

 

Πίστα Ισμήνη: Εύκολη (μπλε) πίστα, δυτικά από τον αναβατήρα "Θέτις", από τον οποίο εξυπηρετείται. Με μήκος 335 μ. είναι πολύ καλή για μέτριους σκιέρ.

 

IMG_2473_low.jpg

Πίστα Ισμήνη,

©:φωτογραφία Κανδρής Γιώργος

 

Πίστα Ηλέκτρα: Πολύ καλή πίστα για προχωρημένους σκιέρ (κόκκινη). Ξεκινά ανατολικά από τον τερματισμό του αναβατήρα "Άρτεμις", περνά μπροστά από την αρχή της πίστας Αντιγόνη και συνεχίζει μέχρι να καταλήξει στην απότομη περιοχή της πίστας. Από εδώ αρχίζει η κόκκινη πίστα, μήκους 630 μ, που φτάνει μέχρι τη συμβολή της με τη Νεφέλη. Το συνολικό μήκος της, μαζί με το τελευταίο μέρος της Νεφέλης, είναι 1.900 μ.

 

Πίστα Αντιγόνη: Πολύ καλή μαύρη πίστα με μήκος 765 μ. Είναι η αγαπημένη πίστα των καλών σκιέρ γιατί έχει πολύ καλή ποιότητα χιονιού. Θα τη βρείτε ακριβώς δίπλα από τον τερματισμό του αναβατήρα "Άρτεμις" προς τα ανατολικά.

 

IMG_2022_low.jpg

Πίστα Αντιγόνη,

©:φωτογραφία Κανδρής Γιώργος

 

 

IMG_6648_low.jpg

Πίστα Αντιγόνη,

©:φωτογραφία Κανδρής Γιώργος

 

 

Πίστα Ειρήνη: Άλλη μία αγαπημένη πίστα των προχωρημένων σκιέρ, με κόκκινο χαρακτηρισμό μέχρι το μέσο και μπλε από εκεί και κάτω. Το συνολικό μήκος της φτάνει τα 1.635 μ. Βρίσκεται στα δεξιά του αναβατήρα Άρτεμις. Η Ειρήνη είναι πίστα πιστοποιημένη για αγώνες από τη FIS

 

IMG_2475_low.jpg

Ανεβαίνοντας με τον αναβατήρα Άρτεμις που οδηγεί στις πίστες Αντιγόνη, Ηλέκτρα, Ειρήνη,

©:φωτογραφία Κανδρής Γιώργος

 

 

Πίστα Ινώ: Απάτητη χιονοδρομική διαδρομή μήκους 785 μ που ξεκινά από το τέρμα του αναβατήρα "Στύγα". Χαρακτηρίζεται σαν δύσκολη (μαύρη) και απευθύνεται σε πολύ έμπειρους σκιέρ. Μαζί με το τελευταίο τμήμα της Νεφέλης έχει συνολικό μήκος 1400 μ. Η κατάβαση της Ινούς αφήνεται στην αποκλειστική ευθύνη των χιονοδρόμων. Δεν διαστρώνεται, αλλά ελέγχεται για αλπικούς κινδύνους. Οι χιονοδρόμοι οφείλουν πιστή τήρηση της σήμανσης στον τερματισμό της "Στύγας" και των οδηγιών του προσωπικού του Χιονοδρομικού Κέντρου.

 

Πίστα Νεφέλη: Πολύ καλή κόκκινη -στο μεγαλύτερο μέρος της- πίστα, μήκους 2335 μ. Αν μάλιστα προστεθεί σε αυτή και η συνέχειά της, η μπλε πίστα Δανάη, τότε έχουμε μία από τις μεγαλύτερες σε μήκος πίστες στην Ελλάδα, με σύνολο 3210 μ. Η αφετηρία της Νεφέλης ευρίσκεται στο τέρμα του αναβατήρα "Στύγα", στην κορυφή της Νεραϊδόραχης. Μπαίνοντας στην πίστα θα δείτε εμπρός αριστερά το τηλεσκόπιο «Αρίσταρχος» που είναι ένα από τα πιο ισχυρά τηλεσκόπια σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο «Αρίσταρχος» ανήκει στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

 

 

IMG_6620_LOW.jpg

Ανεβαίνοντας με τον αναβατήρα Άρτεμις που οδηγεί στις πίστες Ινώ και Νεφέλη,

©:φωτογραφία Κανδρής Γιώργος

 

 

Εκτός Πίστας: Το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, φημίζεται για το εκτός πίστας πεδίο του.

Πλαγιές όπως αυτές της Νεραϊδόραχης και αυτές κάτω από το

είναι οι
. Φυσικά, όσοι κινούνται εκτός πίστας, θα πρέπει να γνωρίζουν τους κινδύνους

που διατρέχουν καθώς το χιονοδρομικό δεν φέρει καμία ευθύνη για τις εκτός πίστας διαδρομές.

 

Όποια πίστα και να επιλέξει κανείς για να απολαύσει το σκι του, οφείλει να είναι πάντα πολύ προσεκτικός, να φοράει πάντα κράνος, και τέλος να γνωρίζει και να εφαρμόζει τον Δεκάλογο Συμπεριφοράς Χιονοδρόμου.

 

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ:

 

Με δικό σας ΙΧ:

Απέχει 203χλμ από την Αθήνα αν πάτε μέσω Καλαβρύτων και 225χλμ αν πάτε μέσω Κλειτορίας, 103χλμ από την Πάτρα, και μόλις 14χλμ από την πόλη των Καλαβρύτων.

Όπως και να’χει… από όποια μεριά της Ελλάδας επισκεφθείτε την πόλη και το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, ειδικά του χειμερινούς μήνες, χρειάζεται πολύ προσοχή στους παγωμένους ή και χιονισμένους δρόμους, να έχετε ΠΑΝΤΑ μαζί σας αλυσίδες για το αυτοκίνητο και να γνωρίζετε πως τοποθετούνται.

 

Μεταφορά προς το χ.κ.Καλαβρύτων με πούλμαν

Φάγαμε και τα προτείνουμε:

Στην ταβέρνα "Σπέρχος", στην περιοχή Άνω Λουσοί, λίγο έξω από τα Καλάβρυτα, δοκιμάσαμε το καλύτερο μοσχαράκι κοκκινιστό και γλείφαμε τα δάχτυλά μας. Στην ψησταριά "Χαραλαμπάς", λίγο πίσω από τον πεζόδρομο του χωριού για τα πιο νόστιμα κοψίδια και παιδάκια, και στο «Σπιτικό» απολαύσαμε τις σπιτικές πεντανόστιμες λιχουδιές της Μιχαέλας στο οικογενειακό και φιλόξενο μαγειρείο της. Για κάτι γρήγορο και καλής ποιότητας, θα πας για σουβλάκι στα "Πέντε Αδέρφια" στον πεζόδρομο, δίπλα από την Εθνική Τράπεζα και οπωσδήποτε θα δοκιμάσεις την σπεσιαλιτέ του καταστήματος,κοντοσούβλι σε πίτα. Για κάτι διαφορετικό, στην πιτσαρία "Mama Mia",με εξαιρετικές μακαρονάδες και υπέροχες πίτσες. Απαραίτητα, πριν ανέβουμε στο βουνό, σταματάμε για καφέ και παραδοσιακή τυρόπιτα, στον πεζόδρομο, από το «Έντεχνο» και το απόγευμα επιστρέφουμε για τα λαχταριστά του γλυκά ταψιού και μπουγάτσα.

 

ΔΙΑΜΟΝΗ-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:

Ανάλογα με το πόσα χρήματα μπορεί να διαθέσει ο καθένας για έναν ύπνο, υπάρχουν και οι αντίστοιχες επιλογές. Για ηρεμία, χαλάρωση και ύπνο, προσφέρεται το "Filoxenia Hotel & Spa" στο κέντρο των Καλαβρύτων, με ενδιαφέρουσες προσφορές κατά καιρούς.Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την σελίδα του ξενοδοχείου.

"Michel Studios". 5χλμ πριν την είσοδο των Καλαβρύτων.Όμορφα και άνετα δωμάτια-τύπου στούντιο,

ακριβώς μέσα στην φύση. Λογικές τιμές, ιδανικός χώρος για οικογένειες. Περισσότερες πληροφορίες

στην σελίδα Michel Studios

Μετά από μια εξαντλητική μέρα στο βουνό κάνοντας το αγαπημένο σου σπορ, ή ακόμη και για απόδραση του Σαββατοκύριακου από την καθημερινή ρουτίνα της πόλης, τι πιο όμορφο για λίγες στιγμές ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς σε δωμάτιο με τζάκι ή και σε ζεστή σοφίτα του "Anesis Hotel".Θα το βρείτε στην Κεντρική Πλατεία Καλαβρύτων με προσιτές τιμές.Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα Anesis Hotel

Περισσότερα ξενοδοχεία και δωμάτια θα βρείτε εδώ.

 

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ:

Στην είσοδο των Καλαβρύτων, μπορεί κανείς να απολαύσει τον καφέ του ή ακόμα και το ποτό του στο υπέροχα διακοσμημένο "FOX" δίπλα στο τζάκι, χαζεύοντας τις χιονονιφάδες που πέφτουν πάνω στην γυάλινη οροφή.Για πιο rock καταστάσεις, αξίζει να πιούμε μια μπύρα στο "Barel".

 

Στην ευρύτερη περιοχή, υπάρχουν και άλλες επιλογές διαμονής ή εστίασης,εξίσου καλές, που περιμένουν από εσάς να τις ανακαλύψετε.'Οσες αναφέρονται στον παραπάνω οδηγό είναι ενδεικτικές.Δοκιμασμένες από μέλη του συλλόγου ως πελάτες και χωρίς καμία πρόθεση διαφήμισης προς αυτές.

 

 

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΩΝ:

Στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων, υπάρχουν τα εξής καταστήματα:

Κλαουδάτος, SnowShop, SkiBill - 3Sixty, Ski Center Αντωνόπουλος, Altidude

Επίσης, ενοικιάσεις εξοπλισμού γίνονται και στο νέο κατάστημα ενοικιάσεων του χιονοδρομικού κέντρου που βρίσκεται στην βάση του χιονοδρομικού απέναντι από τα εκδοτήρια εισιτηρίων.

 

 

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

Αν δεν έχει χιόνι, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να περάσει κανείς ωραία στα Καλάβρυτα.

Πεζοπορία σε μονοπάτι που ξεκινάει από τα Καλάβρυτα, περνώντας μέσα από το φαράγγι του Βουραϊκού, δίπλα στις γραμμές του οδοντωτού, και καταλήγει στο Διακοφτό. Αντί για πεζοπορία, αξίζει να δει κανείς αυτή την διαδρομή, διάρκειας 1 ώρας, ακόμη και με τον οδοντωτό.

Ενδιαφέρουσα είναι και μια επίσκεψη στο Σπήλαιο των Λιμνών και φεύγοντας από εκεί, απαραίτητη η βόλτα στο χωριό Πλανητέρο και το πεστροφίο του.

Εξίσου σημαντική και ενδιαφέρουσα είναι και η επίσκεψη στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, στον πεζόδρομο των Καλαβρύτων.

Και για όσους λατρεύουν τον θρησκευτικό τουρισμό, αξιόλογοι προορισμοί στην περιοχή των Καλαβρύτων είναι τα δύο ιστορικά μοναστήρια, της Αγίας Λαύρας και του Μεγάλου Σπηλαίου, που αξίζει να επισκεφθεί κανείς.

 

Ανανέωση Οδηγού : 13.12.2013

Πρώτη Καταχώρηση : 5.3.2010

 

 

Πηγές Πληροφοριών : Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

Φωτογραφίες : Alcatraz @ Photobucket

Video : Κώστας Hellbent

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του Οδηγού μόνο με την αναφορά στην πηγή και στον συντάκτη του.

Edited by over-poulover
Ανανέωση Οδηγού (Πρώτη Καταχώρηση 5.3.2010)
 • Like 5

moments

 

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

 

 

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ε.Βαζαίος: Έκλεισε με επιτυχία η 4ετής θητεία στο ΧΚΚ

 

936663_10151534875079360_546330958_n.jpg

 

Μετά από μια άκρως πετυχημένη τετραετία στο τιμόνι του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, ο Ευθύμιος Βαζαίος, έθεσε την παραίτησή, κλείνοντας με επιτυχία την θητεία του στο Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων και που με το νέο μοντέλο διοίκησης του έκανε τη διαφορά και έθεσε ξεκάθαρες βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη.

 

Το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS επικοινώνησε με τον ίδιον και μας δίνει απαντήσεις για την απόφασή του που έκανε αίσθηση τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στον επιχειρηματικό κόσμο.

 

Μιλώντας αποκλειστικά στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS, ο κ. Βαζαίος μας δήλωσε:

 

Η απόφασή μου να αποχωρήσω από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της επιχείρησης του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων είχε ωριμάσει πολύ πριν από τις εκλογές και δεν έχει καμιά σχέση με αυτές. Την είχα ανακοινώσει στο Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης στις 2/5/2014, αλλά και στους διεκδικητές της Δημαρχίας πριν από τις εκλογές. Η γραπτή παραίτηση υποβλήθηκε μετά τις εκλογικές αναμετρήσεις (26/5), ακριβώς για να μη συνδεθεί με κανένα τρόπο με αυτές. Ο Δήμος επικοινώνησε μαζί μου σήμερα και ρώτησε αν επιμένω στην παραίτησή μου, για να λάβει θετική απάντηση. Θα ακολουθήσει συνάντηση με το Δήμαρχο σε 3-4 ημέρες.

 

Οι λόγοι της παραίτησής μου έχουν σχέση με την επιθυμία μου να αφιερώσω περισσότερο χρόνο στις προσωπικές μου υποθέσεις, αφού θεωρώ ότι η αποστολή μου έχει ολοκληρωθεί. Η πρόκληση για την μετατροπή της αμιγώς Δημοτικής Επιχείρησης του 2009 στη σημερινή μοντέρνα και υγιή Ανώνυμη Εταιρεία, μέσα με μια γενικότερα δυσμενή οικονομική συγκυρία, ήταν μεγάλη. Σήμερα, μετά από τέσσερεις συνεχόμενους θετικούς ισολογισμούς, αισθάνομαι ότι ο στόχος έχει επιτευχτεί. Το κύρος της επιχείρησης έχει αποκατασταθεί και το Χιονοδρομικό Καλαβρύτων είναι σεβαστό στους πελάτες και τους ανταγωνιστές του."

 

 

Η Επίσημη ανακοίνωση έχει ως εξής:

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 4ετής θητεία του Ευθύμιου Βαζαίου στο Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων

Το νέο μοντέλο διοίκησης έκανε τη διαφορά και έθεσε ξεκάθαρες βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη

 

Η πορεία 4 ετών με στόχο την εξυγίανση και την ανάπτυξη του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων ολοκληρώθηκε με την πρόσφατη παραίτηση - για προσωπικούς λόγους - του Διευθύνοντος Συμβούλου Ευθύμιου Βαζαίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της πορείας, η επιχείρηση ανέτρεψε τα οικονομικά αποτελέσματα και οδηγήθηκε από τις ζημιές στην κερδοφορία από την πρώτη κιόλας χρονιά. Η θετική τροχιά συνεχίστηκε και τα επόμενα έτη και η Διοίκηση προαναγγέλλει θετικά αποτελέσματα για την τρέχουσα περίοδο χρήσης που λήγει στις 30/6/2014 παρά την οικονομική κρίση, ενώ έχουν τεθεί οι βάσεις για την ευρύτερη επιχειρηματική ανάπτυξη της περιοχής με κύριο άξονα το χιονοδρομικό κέντρο. Οι εξαιρετικές επιδόσεις οφείλονται στην αναδιοργάνωση και στην αξιόπιστη λειτουργία του κέντρου που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη χιλιάδων χιονοδρόμων, καθώς και στην πελατοκεντρική αντίληψη που έχει υιοθετήσει η Διοίκηση τα τελευταία χρονιά.

 

Ο Ευθύμιος Βαζαίος έχει εργαστεί σαν στέλεχος σε κορυφαίες πολυεθνικές επιχειρήσεις και η καριέρα του επεκτάθηκε και εκτός των ελληνικών συνόρων, αφού κατέλαβε σημαντικές διευθυντικές θέσεις σε χώρες της Ευρώπης. Έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στα Καλάβρυτα, ενώ μετά την ολοκλήρωση διεθνούς του καριέρας αποφάσισε να επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα του και να προσφέρει τις γνώσεις του με όραμα να υποστηρίξει την ανάπτυξη της περιοχής. Αναφέρει ότι «Είχα την τύχη να είμαι ο πρώτος Διευθυντής της επιχείρησης μετά τη μετατροπή της σε Ανώνυμη Εταιρεία. Μετά από 4 χρονιά παραδίδω μια επιχείρηση υγιή που τη σέβονται οι πελάτες και οι ανταγωνιστές της. Η πρόκληση του εγχειρήματος ήταν μεγάλη, αν ληφθεί υπόψη ότι η δημοτική επιχείρηση, της οποίας συνέχεια αποτέλεσε η Α.Ε. του Χιονοδρομικού, πριν από 5 χρονιά ήταν στη ζώνη του λυκόφωτος. Αυτό όμως με κράτησε δυνατό και το αποτέλεσμα με έχει δικαιώσει».

 

 

Η πορεία ανάπτυξης του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων.

 

1. Η επιχείρηση ανέτρεψε τα δεδομένα και επέδειξε ότι υπάρχουν χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα που μπορούν να είναι κερδοφόρα εφόσον αναθεωρήσουν τα μοντέλα διοίκησης

Τα οικονομικά αποτελέσματα δικαιώνουν τους υπεύθυνους της επιχείρησης για τις επιλογές τους, αφού το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων έχει καταστεί μια υγιής επιχείρηση που στέκεται στα πόδια της χωρίς εξωτερικές επιχορηγήσεις ή δανεισμό. Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης, πρόκειται για τον τέταρτο συνεχόμενο κερδοφόρο - προ αποσβέσεων - ισολογισμό από το 2010. «Από την προηγούμενη άνοιξη θέσαμε σε εφαρμογή το σχέδιό μας για τη διαχείριση της επιχείρησης σε καιρό κρίσης, με εξαιρετικά αποτελέσματα», αναφέρει ο Ευθύμιος Βαζαίος, τονίζοντας ότι το σχέδιο αυτό προβλέπει δράσεις επάνω στους άξονες:

 

Α) Εξορθολογισμός των εξόδων, με έμφαση μόνο σε έξοδα που σχετίζονται με την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των χιονοδρόμων.

 

Β) Επενδύσεις, και μάλιστα με ιδίους πόρους, επιλεκτικά μόνο στους τομείς που υπόσχονται μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης.

 

Γ) Επικέντρωση στον πελάτη με την εφαρμογή ευέλικτης τιμολογιακής πολιτικής και με επιβράβευση των πιστών πελατών του Κέντρου.

Τα κέρδη της επιχείρησης προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων βελτιώθηκαν κατά περισσότερο από €1.200.000 το χρόνο. Το κέρδος της επιχείρησης (προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) ήταν - €926 χιλ. το 2010 (ζημία) και έγινε +€360 χιλ. (κέρδος κατά μέσον όρο των ετών 2011-2014). Οι τρέχουσες οφειλές της εταιρείας βελτιώθηκαν κατά 80% περίπου, αφού από €1.600 χιλ. το 2010 έπεσαν στις €340 περίπου χιλ. το 2014.

 

2. Διαφοροποίηση με πελατοκεντρικές στρατηγική που απογείωσε την εμπειρία των χιονοδρόμων

Δόθηκε έμφαση στην πρόβλεψη, την επικοινωνία και τη συνεπή λειτουργία του κέντρου, στις συνεχείς καινοτομίες και την εξυπηρέτηση των χιονοδρόμων. Κάποια από τα σημεία που έκαναν τη διαφορά στην εμπειρία των χιονοδρόμων είναι η σωστή διάστρωση των πιστών και προετοιμασία για χιονοδρομία, η δημιουργία του νέου και αρτιότερου Snowpark της Ελλάδας, η διευκόλυνση της οικογένειας με τη δημιουργία του παιδότοπου, η θετική προσέγγιση στους λάτρεις του εκτός πίστας σκι, η νέα υπηρεσία μετάβασης με οικονομικά και πολυτελή Snowbus για ημερήσιες εκδρομές, καινοτομίες όπως, π.χ. η επιβράβευση των πιστών πελατών (ετήσια κάρτα), το πακέτο all inclusive ski, άμεση ενημέρωση και διαδραστική επικοινωνία μέσα από σύγχρονες μεθόδους marketing, προσέλκυση νέων χιονοδρόμων για να ζήσουν την εμπειρία του Χελμού μέσα από στοχευμένη προβολή, εβδομαδιαία events και προσέλκυση μεγάλων χορηγών.

 

. Ενισχύθηκε η τοπική κοινωνία και η επιχειρηματικότητα

Tο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων έγινε πόλος έλξης χιλιάδων νέων επισκεπτών οι οποίοι απόλαυσαν τις υπηρεσίες και τις ομορφιές της ευρύτερης περιοχής. Υποδειγματική ήταν η ένωση δυνάμεων του χιονοδρομικού κέντρου και των επιχειρηματιών της περιοχής, οι οποίοι με κοινές δράσεις και στόχους βγήκαν μπροστά και αντιμετώπισαν την κρίση κάνοντας θετικές κινήσεις προσέλκυσης επισκεπτών.

 

Επιπλέον, ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα είναι η απόκτηση του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας, για το οποίο ο κος Βαζαίος ανέφερε σχετικά: «Είμαι υπερήφανος που το ΧΚΚ είναι το πρώτο ΧΚ που παίρνει το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας του ΕΟΤ, με το σπαθί του, και έχοντας εκπληρώσει όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και σε συμμόρφωση με όλες τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος. Το Σήμα είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας δουλειάς και αποδεδεικνύει την προσήλωση του ΧΚ στην ασφάλεια των εργαζομένων και των επισκεπτών του καθώς και το σεβασμό στο περιβάλλον».

 

Μελλοντικά το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων φαίνεται ότι θα μπορέσει να εξασφαλίσει την πολυπόθητη εξεύρεση κονδυλίων για να προχωρήσει σε αναπτυξιακές αναβαθμίσεις. Άλλωστε υπάρχει το όραμα – master plan – καθώς και ωριμότητα των μελετών για την υλοποίηση της Α’ φάσης του. Η ανάπτυξη μπορεί να προχωρήσει με μια προοπτική 4 τουλάχιστον ετών. Μέχρι τότε, χρειάζεται να διατηρήσει την άριστη λειτουργία του και την εξίσου ορθολογική διαχείριση σε όλους τους τομείς για να αντέξει στις δυσκολίες της εποχής.

 

 

kalavrytanews.com

 • Like 3

moments

 

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

 

 

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επιβράβευση για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

 

 

xkk.jpg

 

 

sima+EOT.jpg

 

 

 

Εκπληρώνοντας όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και σε συμμόρφωση με όλες τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος. το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων είναι περήφανο για την απόκτηση του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας, που απέκτησε πρώτο στην Ελλάδα.

 

Το Σήμα, που είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας δουλειάς της διοίκησης του ΧΚΚ, αποδείχνει την προσήλωση του ΧΚΚ στην ασφάλεια των εργαζομένων και των επισκεπτών του καθώς και το σεβασμό στο περιβάλλον.

Συγχαρητήρια στη Διοίκηση και το προσωπικό του ΧΚΚ, που έφεραν για άλλη μια φορά τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα!

 

 

 

kalavrytanews.com

 • Like 2

moments

 

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

 

 

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ε.Βαζαίος: Έκλεισε με επιτυχία η 4ετής θητεία στο ΧΚΚ

 

 

 

Ο Ελληνικός Σύλλογος Τουριστικής Χιονοδρομίας ευχαριστεί θερμά τον κ.Βαζαίο

για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε αυτά τα χρόνια.

Καλή δύναμη, καλή συνέχεια και πάντα επιτυχίες!

 • Like 11

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μακάρι να έχει ανάλογη συνέχεια το ΧΚΚ διατηρώντας όσα κατάφερε τα τελευταία χρόνια.

 • Like 6

fischer_.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

κανα σχόλιο για τους 4 συνεχώμενους Θ Ε Τ Ι Κ Ο Υ Σ ισολογισμους?

συγνώμη αλλά ο ανθρωπος μας φτύνει στα μουτρα...


<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

αν υπάρχει καποιος αξιοπρεπής οικονομολόγος σε αυτό το φόρουμ ας βγεί να τα πεί...

εγω το πτυχίο μου το σκίζω, 30 χρόνια πατάτες μαζευα, τοσα χρόνια μικυμαους διαβαζα οχι ισολογισμους στα δσ που μετέχω, μαγος επρεπε να ημουν σε αυτη την χώρα της φαιδρής καμηλοπάρδαλης...

ΝΤΡΟΠΗ


<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αποδεκτή η Παραίτηση Βαζαίου - Γ.Λαζουράς ο Διευθύνων Σύμβουλος

 

 

Συνεδρίασε, σήμερα, Παρασκευή, 13 Ιουνίου, σε πλήρη σύνθεση, το Διοικητικό Συμβούλιο της δημοτικής επιχείρησης του Δήμου Καλαβρύτων, ανώνυμης εταιρείας, με την επωνυμία “ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ Α.Ε. Ο.Τ.Α.” και έκανε αποδεκτή την παραίτηση που είχε υποβάλλει ο Ευθύμιος Βαζαίος από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας.

 

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου, ευχαρίστησαν τον Ευθύμιο Βαζαίο για την ιδιαίτερα επιτυχή θητεία του και το σημαντικό έργο που προσέφερε, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, επιστέγασμα του οποίου ήταν η χορήγηση από τον Ε.Ο.Τ. του πρώτου (1ου) Ειδικού Σήματος Λειτουργίας,που χορηγείται σε χιονοδρομικό κέντρο, στην Ελλάδα.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο, εξέλεξε, ομόφωνα, ως νέο μέλος του, τον πολιτικό μηχανικό, Msc in Construction Management, Λεωνίδα Σπυρόπουλο του Χρήστου, από το Κρυονέρι Καλαβρύτων.

Το νεοεκλεγέν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ανώνυμης εταιρείας του Χιονοδρομικού Κέντρου του Δήμου Καλαβρύτων, Λεωνίδας Σπυρόπουλος, είναι πολιτικός μηχανικός, από το Πανεπιστήμιο Πατρών, με μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας, μέλος του ΤΕΕ, μελετητής δημοσίων έργων, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Αχαΐας, αθλητής στο άθλημα της αετοσανίδας (kitesurf) και εξαιρετικός χιονοδρόμος, υποψήφιος ομοσπονδιακός προπονητής χιονοδρομίας, γνωρίζει άριστα αγγλικά και γερμανικά και έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με τοπογραφικές, υδραυλικές και άλλες μελέτες, μεταξύ των οποίων και η αποτύπωση του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, με γεωδαιτικές εφαρμογές με ανάληψη, οργάνωση και επίβλεψη projectχαρτογράφησης και G.I.S. με project management, ανάλυση χρονοδιαγραμμάτων, ρίσκων κλπ. και ως μηχανικός ασφαλείας, σε πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις.

 

Στη συνέχεια, το Διοικητικό Συμβούλιο, ομόφωνα, ανέθεσε στον Πρόεδρό του, Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Γιώργο Λαζουρά και τα καθήκοντα του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας.

Οι παραπάνω αλλαγές, θ’ ανακοινωθούν στην τακτική γενική συνέλευση της ανώνυμης εταιρείας, τον προσεχή Δεκέμβριο, η οποία θα λάβει και τις οριστικές αποφάσεις.

 

Μετά το πέρας της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και νέος Διευθύνων Σύμβουλος δήλωσε: «Ευχαριστούμε τον Θύμιο Βαζαίο για την σημαντική προσφορά του στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Δήμου Καλαβρύτων. Σε δύσκολες συνθήκες κατάφερε, με τη συμβολή μας, να το κρατήσουμε όρθιο και να εισέλθει σε θετική τροχιά, αποτελώντας την όαση και το πρότυπο, μέσα στις πανθομολογούμενες οικονομικές δυσχέρειες των χιονοδρομικών κέντρων, σε ελληνικό και σε διεθνές επίπεδο.

 

Θα συνεχίσουμε το έργο του, με μεγαλύτερο ζήλο, δυναμισμό και αποφασιστικότητα και θα επιχειρήσουμε και νέες δράσεις και έργα, ώστε το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων να ανεβαίνει διαρκώς και πιο γρήγορα, ακόμη ψηλότερα, ακόμη καλύτερα, ακόμη δυνατότερα. Μ’ αυτό το στόχο, θ’ αγωνισθούμε για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης και την συντομότερη έναρξη των έργων αναβάθμισης, βελτίωσης και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεών του, για τα οποία υπάρχουν, το master plan και έτοιμες μελέτες.

 

Σ’ αυτόν μας, τον αγώνα, θέλουμε αρωγούς και συμπαραστάτες, το άριστα εκπαιδευμένο και με αυταπάρνηση εργαζόμενο – υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες - προσωπικό μας, τους Καλαβρυτινούς πολίτες και επαγγελματίες, ιδίως τους νέους μας, μα πιο πολύ την αρωγή και τη στήριξη των χιλιάδων φίλων χιονοδρόμων και επισκεπτών μας, που είναι αυτοί που κρατούν το χιονοδρομικό μας κέντρο ζωντανό, το αγαπούν και το προσέχουν και στους οποίους αξίζει και εκφράζω, τις, από καρδιάς, αμέτρητες ευχαριστίες μας.

 

Τους υποσχόμαστε και στην καινούργια χιονοδρομική περίοδο, όπως πάντα, ασφάλεια, εξυπηρέτηση, και πολλές εκπλήξεις, έτσι ώστε, να ζήσουν, μοναδικά, να ζήσουν, αυθεντικά, το όνειρο τους, στις όμορφες κορυφές του Χελμού – με θέα τη θάλασσα του Κορινθιακού – και στα ιστορικά, μαρτυρικά και χιλιοτραγουδισμένα Καλάβρυτα».

 

 

 

kalavrytanews.com


moments

 

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

 

 

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Θα συνεχίσουμε το έργο του, με μεγαλύτερο ζήλο, δυναμισμό και αποφασιστικότητα και θα επιχειρήσουμε και νέες δράσεις και έργα, ώστε το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων να ανεβαίνει διαρκώς και πιο γρήγορα, ακόμη ψηλότερα, ακόμη καλύτερα, ακόμη δυνατότερα. Μ’ αυτό το στόχο, θ’ αγωνισθούμε για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης και την συντομότερη έναρξη των έργων αναβάθμισης, βελτίωσης και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεών του, για τα οποία υπάρχουν, το master plan και έτοιμες μελέτες.

 

 

 

Μακάρι το έργο που είχε ξεκινήσει ο κ. Βαζαίος να συνεχιστεί και να εξελιχθεί ακόμα παραπάνω

το κέντρο, και όχι αντί να πάει 1 βήμα μπροστά να πάει 100 βήματα πίσω. Εύχομαι όλα να πάνε προς το καλύτερο.

 

 

Σ’ αυτόν μας, τον αγώνα, θέλουμε αρωγούς και συμπαραστάτες, το άριστα εκπαιδευμένο και με αυταπάρνηση εργαζόμενο – υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες - προσωπικό μας, τους Καλαβρυτινούς πολίτες και επαγγελματίες, ιδίως τους νέους μας, μα πιο πολύ την αρωγή και τη στήριξη των χιλιάδων φίλων χιονοδρόμων και επισκεπτών μας, που είναι αυτοί που κρατούν το χιονοδρομικό μας κέντρο ζωντανό, το αγαπούν και το προσέχουν και στους οποίους αξίζει και εκφράζω, τις, από καρδιάς, αμέτρητες ευχαριστίες μας.

 

Στο χέρι σας είναι αυτά που λέτε ότι θέλετε, να τα έχετε.

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο....!

 

 

Τους υποσχόμαστε και στην καινούργια χιονοδρομική περίοδο, όπως πάντα, ασφάλεια, εξυπηρέτηση, και πολλές εκπλήξεις, έτσι ώστε, να ζήσουν, μοναδικά, να ζήσουν, αυθεντικά, το όνειρο τους, στις όμορφες κορυφές του Χελμού – με θέα τη θάλασσα του Κορινθιακού – και στα ιστορικά, μαρτυρικά και χιλιοτραγουδισμένα Καλάβρυτα».

 

 

Καλή αρχή και καλή δύναμη σε όλους!

 

 • Like 3

moments

 

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

 

 

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μακάρι να πάνε όλα καλά και η συνέχεια να είναι ακόμη πιο αποδοτική!


carpe diem

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μακάρι να πάνε όλα καλά και η συνέχεια να είναι ακόμη πιο αποδοτική!

 

Είναι όμως ανησυχητικό ότι ένας επαγγελματίας manager αντικαταστάθηκε με δήμαρχο.

Share this post


Link to post
Share on other sites

γιατί μια ζωή να κρυβώμαστε πισω απο το δαχτυλο μας???

η <λύση> θα ειναι πολιτική.

ο <επαγγελματιας μανατζερ> και ΜΑΓΟΣ (αφου μεταμορφωσε τον διπλασιασμο της ζημιας σε ...κέρδος), πηδά απο το πλοίο.

Δεν μου προξενεί εντύπωση, θα δούμε και άλλα και άλλους.

Με πιάνει μια καποία θλίψη για την μοναξιά μου εδω πέρα μεσα, να δειχνω τα ΑΥΤΟΝΌΗΤΑ. Θελουμε και το καλο της τουριστικής χιονοδρομίας...τρομάρα μας.

 • Like 5

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

μαλλον εχεις καποιο προσωπικο θεμα με τον βαζαιο,γιαυτο κ γραφεις τοσο ειρωνικα σχολια για αυτον.μαγος δεν ηταν αλλα το οτι αναβαθμισε το χελμο.....το ξερουν κ οι πετρες.τωρα εσυ που βλεπεις οτι εχει κανει λαθος......δεν ξερω κ κανενας δεν εχει να πει κακο σχολιο για τον βαζαιο.μονο εσυ γραφεις τετοια κ δεν μας λες τι προβλημα εχεις με αυτον τον ανθρωπο.καλυτερα,οταν εχουμε καποιο προσωπικο προβλημα να μην το κοινοποιουμε κ να γραφουμε ψεματα,παραπλανωντας τους υπολοιπους.

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Βασιλη γιατί δεν γράφεις (σε παρακαλώ σε μορφή κατανοητή και με σαφείς προτάσεις και ερωτήματα) τις παρατηρήσεις σου και τις ενέργειες που θα ήθελες να κάνει ο Σύλλογος για το ΧΚΚ και για τα άλλα χιονοδρομικά κέντρα.

 

Φοβάμαι ότι τα δυο τελευταία post είναι σε καλό δρόμο αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς τι θα ήθελες να αλλάξει το χιονοδρομικό και τι ακριβώς ερωτήματα θες να απαντηθούν. Σε γενικές γραμμές αντιλαμβάνομαι ότι αμφιβάλλεις για τους θετικούς ισολογισμούς το οποίο αν συμβαίνει πρέπει να εξεταστεί άμεσα, αλλά ο Σύλλογος δεν είναι υπουργείο οικονομικών.

 

Μέχρι τότε πάρε ένα δώρο να δροσιστείς. Από πέρσι και φέτος

 

http://www.youtube.com/watch?v=L6PO3LGN9xI

Edited by ΜΙΚ
 • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΩΠΑ

 

δεν γνωριζω ιδιωτικά (ή και δημόσια...) τον κ. Βαζαίο. Απο την φωτο, μου ειναι πολυ συμπαθής, άλλωστε ηλικιακά ειναι πιο κοντα μου απο την πλειοψηφία εδώ μέσα. Η αλήθεια ειναι οτι μεχρι να βγει να κανει τις δηλωσεις περι κερδοφόρων αποτελεσματων στην τετραετία διοικησής του, αγνοούσα την υπαρξή του (ναι δεν εχουν όλοι μεγαλη <αγκούσα> για το ποιος ειναι διευθήνων συμβουλος στην ΑΕ των καλαβρύτων).

αλλά, δυστυχως για την ψυχική μου υγεία, γράμματα γνωρίζω και οταν ο ααβ ειχε την καλωσύνη να μου πει οτι μπορω να βρω τους <ισολογισμους> της συγκεκριμένης ΑΕ στην ιστοσελίδα του χιονοδρομικού, το έκανα...

να πω κατ αρχην οτι μπραβο στο χιονοδρομικο που δημοσιευει, ναι ειναι υποχρεωτικό, αλλά στην μπανανία που ζουμε οχι μονο δεν το κανουν, αλλά κανεις δεν ελεγχει, όσοι περιμενουν αιώνες να <υπογραφει> καποιο φεκ , γνωριζουν... τρανό παραδειγμα οι ισολογισμοι της ΕΤΑΔ (χκπ) που ειναι επτασφραγκιστο μυστικό...

τωρα για την δήλωση περι <θετικών αποτελεσμάτων>... δυστυχώς δεν επιδεχεται ερμηνεία όπως πχ το <πλεόνασμα> της κυβερνησης. ΟΠΩΣ και να τους ερμηνεύσει κανεις (προ φορων, αποσβεσεων, τοκων, πραγματικότητας κλπ κλπ) οι χρονιές ειναι ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ. Εγω υποστηρίζω οτι ο ασθενης ειναι νεκρος καποιοι αισιοδοξοι λένε οτι ειναι ακόμα στην εντατική.... οικονομικα πάντα μιλώντας.

ομως το Θ Ε Μ Α είναι οτι ενας απο τους 2 λέει Ψ Ε Μ Α Τ Α.

ή το χιονοδρομικο εχει αναρτήσει λάθος?- ψευτικα? ή ο κ. Βαζαίος λέει ψέματα?- βλακίες?

προκύπτει και θέμα για τον ΕΣΤΟΥΧ. Αν ειναι ενα ιδιωτικό κλάμπ δεν μου πέφτει λόγος, άν ομως διεκδικει δημόσιο ρόλο τότε με το να μην <σηκώνει το γάντι>, οταν λέγωνται τετοια ψεματα, εχει ξεκάθαρα πρόβλημα αξιοπιστίας. Αποψή μου, σαφεστατα.


<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Βασιλη προσωπικά έχω γράψει τις ίδιες αμφιβολλιες με σένα, αλλά δεν είμαι οικονομολόγος.

 

Αν είναι κάποιος ας μας πει τι σημαίνουν όλα αυτά τα νούμερα

 

Τα Καλάβρυτα βελτιώθηκαν επι Βαζαίου αλλά μένουν άλλα 10 πολύ απλά πράγματα για να απολαύσει ο κόσμος σκι όπως αξίζει στον Χελμό. Ότι και να λέμε 10 πράγματα πρέπει να γίνουν μιας και οι μέρες που άτυχοι χιονοδρόμπι αντίκρυζαν ενα υπέροχο φρεσκοχιονισμένο βουνό με κλειστά λιφτ είναι πολλές

 • Like 3

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μιχάλη άλλη κουβέντα τα οικονομικά, άλλη τα της χιονοδρομικής διαχείρησης...

βέβαια η φτωχεια φερνει μέρες σαν και αυτες που περιγράφεις.

τι δεν καταλαβαίνεις στα <οικονομικά>???? 1 και 1 κανουν 2 , κάθε χρόνο ζημίες προσθέτει, το κεφαλαιο μειωνεται.

Μια εντιμη προσεγγιση θα ηταν πχ οτι αυτο ειναι το καλύτερο που μπορει να γινει , θα εδειχνε όμως οτι το κέντρο πρεπει να πάει ή σε σδιτ, ή σε ιδιωτη ή στην περιφερεια, πράγμα που το ξέρουν βεβαια αλλά λαμβάνουν θεσεις μαχης, για αυτο οι <εξυπνοι> την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια και λένε και οτι θέλουν, ποιος θα τους σταματήσει? αν ανοίξουν το στόμα τους....

το μόνο που μπορει καποιος να κάνει ειναι να αγωνιστει την ζημιά να μην την ξανα-πληρώσει ο φορολογούμενος...


<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

 

Ανακοινώθηκε από το ΧΚΚ η εκπτωτική ετήσια κάρτα για την επόμενη σαιζόν. Τιμή 160 Ευρώ (από 320 Ευρώ). Περισσότερα στο kalavrita-ski.gr. Άντε να οργανωνόμαστε !!!

:skiing:

 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παραγγέλθηκε ήδη :D

 

Άντε να περάσει ο καιρός γιατί η χιονοστέρηση ήδη έχει φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα!!

 

Ορίστε και ολόκληρη η ανακοίνωση:

 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: -50% στην ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΡΤΑ SKI του ΧΚΚ

 

 

etisia-karta-2014-2015.jpg

 

Το Χιονοδρομικό Κέντρο του Δήμου Καλαβρύτων, έχοντας ως κύριο μέλημά του, να ζήσουν οι πιστοί του φίλοι το όνειρό τους στις ολόλευκες πλαγιές του μυθικού Χελμού, έχοντας θέα τη θάλασσα, πρωτοτυπεί και φέτος, με μία καλή πρακτική η οποία γίνεται ανάρπαστη από τους φίλους χιονοδρόμους και εξαντλείται γρήγορα.

 

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων για 5η συνεχή χρονιά στην καρδιά του καλοκαιριού , αναθερμαίνει το ενδιαφέρον των φίλων του χιονοδρομικού για απολαυστικές χειμωνιάτικες αποδράσεις , προσφέροντας την ετήσια κάρτα σκι με ειδική έκπτωση -50%!!!

 

Η πώληση της ετήσιας κάρτας στην εκπληκτική τιμή των 160€ (αντί 320€ αρχική τιμή), για την χιονοδρομική περίοδο 2014-2015, γίνεται αποκλειστικά on line στο site του Χιονοδρομικού Καλαβρύτων www.kalavrita-ski.gr .Η προσφορά ισχύει μέχρι 31 Αυγούστου 2014 και αφορά on line αγορές, μέχρι εξαντλήσεως του μέγιστου αριθμού της προσφοράς (350 κάρτες θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας , βάσει ημερομηνίας και ώρας ολοκλήρωσης της ηλεκτρονικής αγοράς).

 

Η εξαιρετική αυτή καλοκαιρινή προσφορά, έρχεται σαν ανταπόδοση του χιονοδρομικού προς τους πιστούς φίλους, εκείνους που με την προτίμησή τους τα τελευταία χρόνια το έχουν αναδείξει σε ένα από τους πιο αγαπημένους χειμερινούς προορισμούς της χώρας μας.

Ευελπιστούμε ότι και η επόμενη σεζόν θα προσφέρει υπέροχες στιγμές διασκέδασης και ξεγνοιασιάς στους λάτρεις της χιονοδρομίας, αλλά και όλους όσους αποζητούν ευχάριστες και οικονομικές αποδράσεις την περίοδο του χειμώνα.

 

πηγή: kalavritaski.blogspot.gr

Edited by ashbury
 • Like 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γ. Λαζουράς: "Θα διεκδικήσουμε χρήματα για το Χιονοδρομικό από το Ελληνογερμανικό Ταμείο"

 

 

Ο Δήμαρχος Καλβρύτων Γ. Λαζουράς μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αντέννα Πάτρας 105,3

και στην εκπομπή "Φόρα Παρτίδα" των Ν. Σύφαντου και Α. Τσικριτζή, δήλωσε ξεκάθαρα οτι

"η συμμετοχή του Δήμου Καλαβρύτων στο Ελληνογερμανικό Ταμείο δεν ακυρώνει,

ούτε βάζει σε δεύτερη μοίρα τον αγώνα της πόλης για τις αποζημιώσεις που δικαιούται να λάβει"

προσθέτοντας ότι "η υπόθεση με το Ελληνογερμανικό Ταμείο μπορεί να βοηθήσει παράλληλα τις

πόλεις που έχουν ενταχθεί στο Δίκτυο και τόνισε ότι τα Καλάβρυτα πρόκειται να ζητήσουν

μια γενναία χρηματοδότηση για το Χιονοδρομικό Κέντρο."

 

 

kalavrytanews.com

 • Like 4

moments

 

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

 

 

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το πρώτο κρύο μας ήρθε (τουλάχιστον στην Αθήνα)

και το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων

φαίνεται ότι ετοιμάζεται σιγά σιγά......

 

Εκτός από καινούρια και ανανεωμένη σελίδα,

ανακοίνωσε και τις τιμές για την φετινή χρονιά

2014 - 2015. Δείτε εδώ τον τιμοκατάλογο.

 • Like 8

moments

 

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

 

 

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλά χιόνια και καλό χειμώνα να έχουμε παιδιά. Πάμε γερά με ανοιχτό ΧΚΚ τις περισσότερες φορές.

 • Like 2

Θοδωρής.......με αγάπη!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το οτι χρεωνει τον αναβατηρα αρχαριων 5 ευρω ειναι στα αρνητικα του χιονοδρομικου για εμενα απο την πρωτη κι ολας μερα που το εκανε.

Επισης ψιλοτσιμπημενες τιμες για παιδοτοπο χωρις ομως να γνωριζω ποσο χρεωνει ενας παιδοτοπος στην αθηνα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στα θετικα και παλι το all inclusive προγραμμα.

Θα ηταν καλο να ειχαμε καποια στιγμη μια εικονα του ποσο λειτουργει το συγκεκριμενο προγραμμα.εχει ανταποκριση απο τον κοσμο;

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παιδιά για το all inclusive δεν μπορούμε να ενημερωθούμε ακόμα? Γενικά τα έχω χάσει λίγο με τον νέο ιστότοπο


Θοδωρής.......με αγάπη!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

 • Posts

  • Καλησπέρα ,  αυτό που περιγράφετε είναι κατά πάσα πιθανότητα μια χρόνια τενοντίτιδα του Αχιλλείου Τένοντα και όχι παραμόρφωση Haglund. Αυτό που χρειάζεται είναι μια επίσκεψη στον ορθοπεδικό σας με μια ακτινογραφία αλλά και μια μαγνητική ποδοκνημικής. Η θεραπεία του είναι καταρχήν όντως συντηρητική. Φιλικά, Ροντογιάννης Γιώργος Χειρουργός Ορθοπεδικός
  • sorry big five 1. burton 2. Völkl 3. Capita 4. Lib Tech 5. Bataleon   το νο1 παιρνει την θεση αυτη τιμης ενεκεν τωρα κατι blizzlard., crows klp...τι να σου πω...με αστραπες και πετουμενα αυγα δεν βαφονται
  • Αδερφέ, εδώ που πόσταρα είναι η κατηγορία "ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ". Δεν μπορούσα να βρω πιο εξειδικευμένα στο θέμα φόρουμς στο ίντερνετ και δοκίμασα την τύχη μου.  Υ.γ. "Από ποδόσφαιρο οι μισοί είναι Ολυμπιακοί και οι άλλοι ΠΑΟΚ" μόνο το πρώτο ισχύει, οι μισοί είναι όντως Ολυμπιακοί.
  • κοιτα να δεις για το big-5 που αναφέρεις εμείς εδώ ξέρουμε 1.blizzard 2. black crows😍 3.K2😜 4.Atomic 5.volkl για κάποιους μπορεί να είναι + - κάποια άλλη μάρκα  Από ποδόσφαιρο οι μισοί είναι Ολυμπιακοί και οι άλλοι ΠΑΟΚ και μπορεί να μην ξέρουμε ούτε ένα ποδοσφαιριστή η να έχουμε μείνει 10 χρονια πίσω 🧐 Μάλλον σε λάθος φόρουμ ήρθες 🙂 Φιλικά 🙂
  • https://www.kalavrytanews.com/2022/08/blog-post_0.html   19 Αυγούστου το άνοιγμα . Για πολλά γέλια η ανακοίνωση του χκκ για την δεύτερη φάση ( άνοιξε η όρεξη , λεφτά υπάρχουν ...)  Νέο σαλέ , τεχνητή και αντιμετώπιση χιονοστιβάδων .... Ναναι καλά , γελάσαμε αυγουστιατικα .  
 • Upcoming Events

  No upcoming events found
 • Today's Birthdays

  1. dorikin
   dorikin
   (44 years old)
  2. kok213
   kok213
   (36 years old)
  3. NPSA
   NPSA
   (53 years old)
  4. picky
   picky
   (29 years old)
 • Who is online

  No members to show

 • Forum Statistics

  • Total Topics
   16,912
  • Total Posts
   454,012
 • Member Statistics

  • Total Members
   9,143
  • Most Online
   208

  Newest Member
  zak_cha
  Joined
×
×
 • Create New...