ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 5, 2016 Aπό τον Κο Οικονόμου στο facebook Θεωρώ ότι πριν δημοσιεύουμε κάτι οφείλουμε να είμαστε σίγουροι για τα γραφόμενα μας ιδίως όταν αυτό αφορά τον επαγγελματικό μας χώρο. Όταν δεν είμαστε σίγουροι ή όταν το αντικείμενο είναι εκτός γνωστικού μας πεδίου οφείλουμε να ρωτάμε έτσι ώστε να ενημερωνόμαστε σωστά από τους υπεύθυνους και να μην πετάμε πυροτεχνήματα. Για τον λόγο αυτό ερωτώ:1. Γνωρίζετε ότι η παγοποίηση από καθαρή βροχή έχει την μορφή γυαλάδας πάνω στις εσοχές πλέξης του συρματόσχοινου και δεν φαίνεται στο γυμνό μάτι από απόσταση, όπως η παγοποίηση από υγρό χιόνι?2. Γνωρίζετε ότι αυτή η μορφή παγοποίησης δεν ξεκολλά με απλά κτυπήματα και είναι η πλέον επικίνδυνη επειδή προκαλεί ολίσθηση των φορείων πάνω στο συρματόσχοινο και χάσιμο των αποστάσεων με σοβαρές δυσλειτουργίες και φθορές στον αναβατήρα?3. Γνωρίζετε ότι όλοι οι νέοι αναβατήρες μας, κατόπιν μελέτης και απαίτησης μας είναι ειδικά εφοδιασμένοι με προληπτικό αντιπαγωτικό σύστημα συρματόσχοινου σε νυχτερινή λειτουργία κραδασμών? 4. Γνωρίζετε ότι το σύστημα αυτό δεν λειτούργησε επειδή, την προηγούμενη λόγω της καταιγίδας κεραυνών που μας επισκέφτηκε, το τεχνικό προσωπικό ΧΚΠ προέβη αναγκαστικά και ορθά σε γενική διακοπή ρεύματος προς αποφυγή ανεπανόρθωτων βλαβών στα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα των αναβατήρων?5. Γνωρίζετε ότι υπάρχουν καιρικές συνθήκες και καταστάσεις που είναι απαγορευτικές για την λειτουργία των αναβατήρων?6. Γνωρίζετε ότι υπάρχουν κανόνες, προδιαγραφές και πρωτόκολλα λειτουργίας αναβατήρων που πρέπει να ακολουθούνται πιστά για να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των χιονοδρόμων?Το ΧΚΠ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να λειτουργεί εύρυθμα και με ασφάλεια όσες περισσότερες ημέρες και ώρες μπορεί την περίοδο, για όλους τους έλληνες, τους επαγγελματίες και την γύρω περιοχή. Στα πλαίσια αυτά κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανοίξει το βουνό έστω και με μια πέτσα χιόνι για να κάνουμε όλοι μας ευτυχισμένα Χριστούγεννα. Θεωρώ ότι δεν του αξίζει τέτοια στάση και συμπεριφορά. 4 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,259 Report post Posted January 5, 2016 (edited) δηλαδη τον Χ@σανε στο φατσοβιβλιο? ΟΧΙ και φυσικα δεν γνωριζουμε οτι υπάρχει ειδικο συστημα ξεπαγωματος. Τωρα που μας τοπανε την επομενη φορα που δεν θα εχει ηλεκτρικη καταιγιδα και θα λειτουργουν τα αλεξικεραυνα και δεν θα δουλευουν τα 35 μυρια. θα τον χ@σω και εγω (μετα συγχωρησεως) Spyros Kavadias Λετε αυριο πτωση ανεμων και στο τελος θυελωδεις. Περικλης και το αρχαριων στην κορυφη του Βακχου εκτος λειτουργιας emoticon frown Μου αρέσει! · Απάντηση · Χθες στις 3:07 μ.μ. Σπυρος Αργυριου Κολοβλαχοι γιδια θέλετε και ανακαίνιση ... Ουστ Μου αρέσει! · Απάντηση · 3 · Χθες στις 3:15 μ.μ. Manolis Kokosalakis Συγνώμη , να ρωτήσω κατι παγοποιηση όλη την ημέρα και κανένας να μην δουλευει για να ξεπαγωσει τον υπερςυχρονο ΒΑΚΧΟ προσπαθήστε να δουλέψετε τον ΗΡΑΚΛΗ έστω και με μοκέτες στην αφετηρία του Μου αρέσει! · Απάντηση · 1 · Χθες στις 3:53 μ.μ. Manolis Kokosalakis Φέρε το προσωπικό σου απο τις 06:00 το πρωι να ξεπαγωσει αν θελεις να παρέχεις ευρωπαϊκές υπηρεσίες και οχι σύγχρονα λιφτ που να μην δουλεύουν Μου αρέσει! · Απάντηση · Χθες στις 3:58 μ.μ. Απαντήστε... Costantinos Venardis Τελικα ρε παλικαρια ακομα μεθυσμενοι απο την Πρωτοχρονια ειστε? Κοιταξτε τι γραφετε "Αύριο περιμένουμε ηλιοφάνεια και αισθητή πτώση των ανέμων οπότε υπολογίζουμε σε καλύτερη λειτουργία του." "ΑύριοΘα έχουμε συνεφιά. Οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις Δ" Μου αρέσει! · Απάντηση · 4 · Χθες στις 4:03 μ.μ. Manolis Kokosalakis Για κλάματα ολοι τους Claim στα ΕΤαΔ αθηνα αυριο Μου αρέσει! · Απάντηση · Χθες στις 4:04 μ.μ. Dimoliou Alexia θυελλωδης απνοια με ισχυρους ανεμους,ηλιοφανεια και καταρακτωδη βροχη .......χμμμμ Μου αρέσει! · Απάντηση · 2 · Χθες στις 4:28 μ.μ. Πέτρος Σταματόπουλος Ευτυχως για αυτους , δυστηχως για εμας ειναι το μοναδικο κοντινο χιονοδρομικο.... αν ηταν αλλο διπλα δεν θα παταγε κανενας. Τελικα αυριο μπερδευτηκα τι ναπαρω μαζι μου το. μαγιο ή τα πεδιλα? Μου αρέσει! · Απάντηση · 23 ώρες Spiros Delis Το μόνο χιονοδρομικό που παγώνουν οι αναβατηρες. Το πρόβλημα υπάρχει εδω και πολλά χρόνια. Αν βρεθήτε σε χιοδρομικά του εξωτερικού θα καταλάβετε γιατι. Στην σχεδόν απίθανη περίπτωση που δεν λειτουργεί κάποιος αναβατήρας, μειώνουν την τιμή... αν σέβονται τον κόσμο που τους ακουμπάει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ χρήματα γι'αυτό που προσφέρουν ... Μου αρέσει! · Απάντηση · 2 · 23 ώρες Thanasis Chalas Αυτό που λες για την τιμή δεν ισχύει γενικά είναι φιξαρισμένη. Αυτό που ισχύει είναι ότι είναι ότι έχουν δυνατό προσωπικό από νωρίς στο πόδι. Στο tignes οι θεοί είχαν αργήσει μόνο 2 ώρες να ανοίξουν με τόσο πάγο. https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/.../12295249... Μου αρέσει! · Απάντηση · 12 ώρες Απαντήστε... Σπυρος Αργυριου Πίνουνε τσιπρα ( τσιπουρα ) οι εργαζόμενοι τα βραδυα και που να ξυπνήσουν το πρωί να πανε να ξεπαγώσουν ... Ασε καλυτερα θα μας σώσει ο ΖΥΡΙΖΑ .... ουστ ζωα Μου αρέσει! · Απάντηση · 22 ώρες · Τροποποιήθηκε Κιτσος Δημητρης Με παγετό και με μηδενικό χιόνι που έχει ρίξει πως λειτουργούν η πίστες?ή μήπως μόλις ξανά έρθουμε θα μας πείτε ανεβείτε με δικιά σας ευθύνη γιατί έχει πέτρες...έλεος Μου αρέσει! · Απάντηση · 10 ώρες τα παραπάνω τα βρηκα στο φατσοβιβλιο του χιονοδρομικου. ο πελάτης εχει πάντα δίκιο, στην συγκεκριμένη περιπτωση γιατι με ευθηνη του χιονοδρομικου οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ δυνατότητες του χιονοδρομικου ειναι...αγνωστες.... Edited January 5, 2016 by vro 5 <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted January 5, 2016 Ο Οικονόμου σε όλα όσα γράφει έχει απόλυτο δίκιο . Είναι πολύ άσχημο κάποιοι που δεν γνωρίζουν από λειτουργία να κρίνουν τόσο εύκολα . 2 Share this post Link to post Share on other sites
ted 274 Report post Posted January 5, 2016 (edited) το κάθε ΧΚ για να αντιμετωπίζει την αχιονία ή καλύτερα το χιόνι με αέρα, πρέπει να κάνει στην πίστα που θα επιλέξει π.χ για ΧΚΠ αίολο-περικλή-βάκχο 1.άψογα χωματουργικά (διαμόρφωση κοιλοτήτων και φρύδια στα πλαινά που θα μαζεύουν χιόνι) 2. ει δυνατόν υδροσπορά- διαμόρφωση χλοοτάπητα- απομάκρυνση πετρών με το χέρι -"κέντημα" 3.χιονοπαγίδες σε καθε κυρτό - ανεμογδαρμένο σημείο -πέρασμα (εκκρεμεί ολοκλήρωση τους γιατί είναι καλοκαιρινή εργασία και συνήθως το καλοκαίρι ξεχνάνε το χκ) 4.πρόνοια για νερό - ενέργεια (π.χ λιμνοδεξαμενή κορφή περικλή, ανεμογεννήτριες) 5.τεχνητή χιόνωση (π.χ για χκπ 1,5 Μ€) (για -5οC ισχύει περίπου 1μ3 νερό-> 2,5 μ3 χιόνι με 5 κwh) χονδρικά...υπολογίστε.... πίστα αίολου -περικλή/βάκχου... 1500μ μήκος χ 50 μ πλάτος χ 0,5 μ. ύψος χιονιού..... Υπολογίστε και την περίπτωση του ...λίβα) το σημαντικό είναι οι .... ΧΙΟΝΟΠΑΓΙΔΕΣ ....οικονομικές,οικολογικές χρήσιμες και ... στην τεχνητή χιόνωση 1500x50x0.5=37500m3 / 2.5 m3 x 5kwh = 75000kwh x 0.2e/kwh = 15000e δηλαδή με 1000 εισητήρια των 15 ευρώ ή με 750 των 20 ευρώ (ανάλογα πόσο θα κοστολογηθεί η μειωμένη λειτουργία) πράγμα αμελητεό για τον Παρνασσό, καλύπτονται τα λειτουργικά έξοδα παραγωγής του υεχνητού χιονιού. pas mal, pas mal. Edited January 5, 2016 by ted Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,259 Report post Posted January 5, 2016 ΑΧ για τον διαδρομο των 50 μετρων πλατος και 1500 μετρα μηκος θελουμε 15.000.000 λιτρα νερου....(1 κυβικο μετρο=1000 λιτρα), το 1/2266 της λιμνης του μαραθωνα αν υπάρχουν φέρτε τα. <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
Kyriakoschar 6,029 Report post Posted January 5, 2016 0,20€ / kWh τιμολόγιο έχει το χκ? Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,259 Report post Posted January 5, 2016 (edited) Ο Οικονόμου σε όλα όσα γράφει έχει απόλυτο δίκιο . Είναι πολύ άσχημο κάποιοι που δεν γνωρίζουν από λειτουργία να κρίνουν τόσο εύκολα . <Θεωρώ ότι πριν δημοσιεύουμε κάτι οφείλουμε να είμαστε σίγουροι για τα γραφόμενα μας ιδίως όταν αυτό αφορά τον επαγγελματικό μας χώρο.> τελικά πρεπει να υπάρχουν πολλοι ασχετοι στον συγκεκριμενο επαγγελματικο χωρο..... Edited January 5, 2016 by vro <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
vangelis_k 4,473 Report post Posted January 5, 2016 Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού έχει από καιρό χάσει το τεκμήριο της αθωότητας............................... 1 www.zermatt.ch Share this post Link to post Share on other sites
PRESIDENT 13,188 Report post Posted January 5, 2016 Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού έχει από καιρό χάσει το τεκμήριο της αθωότητας............................... και μετα !! μας φταιει το δόλιο πισοδερι ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted January 5, 2016 Εγω ενα ξερω,ειτε χκ εκατομμυριων ειτε "δολιο" χκ,κανεις δεν σεβεται τον πελατη του. Καθενα με τον τροπο του. Ας μην παταγε κανεις για μια σεζον και θα σου ελεγα αν εφτιαχναν ολα. Και δλδ ρε dust να πανε ολοι καλαβριτα? Ναι,να πανε.να πανε και καρπενησι αυτοι που ειναι πιο βορεια της αθηνας κ δεν συμφερει το καταυλακι. Αλλα ολοι φωναζουν μια ζωη και στην πρωτη νιφαδα ξεχνανε και τη μανα τους,οπως εγινε προχθες στο πηλιο.3000+ κοσμος απο καθε μερια της ελλαδας και στο τελος εβριζαν ολοι. 6 Share this post Link to post Share on other sites
vangelis_k 4,473 Report post Posted January 5, 2016 Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου........................... 1 www.zermatt.ch Share this post Link to post Share on other sites
ted 274 Report post Posted January 5, 2016 (edited) 0,20€ / kWh τιμολόγιο έχει το χκ?. Ισως Και λιγοτερο. Οι μεγαλοι καταναλωτες μεσης τασης εχουν φθηνοτερες τιμες στην kwh. Εβαλα 20 λεπτα απο αυτο που ξερω απο δικο μου οικιακο λογαριασμο. Το ζητημα ειναι να βρισκονται εκεινοι οι -5 κελσιου η εστω οι -1, που στις εποχες μας ειναι ολο και πιο δυσκολο να συμβουν δεκεμβρη . Edited January 5, 2016 by ted Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted January 5, 2016 Εγω ενα ξερω,ειτε χκ εκατομμυριων ειτε "δολιο" χκ,κανεις δεν σεβεται τον πελατη του. Καθενα με τον τροπο του. Ας μην παταγε κανεις για μια σεζον και θα σου ελεγα αν εφτιαχναν ολα. Και δλδ ρε dust να πανε ολοι καλαβριτα? Ναι,να πανε.να πανε και καρπενησι αυτοι που ειναι πιο βορεια της αθηνας κ δεν συμφερει το καταυλακι. Αλλα ολοι φωναζουν μια ζωη και στην πρωτη νιφαδα ξεχνανε και τη μανα τους,οπως εγινε προχθες στο πηλιο.3000+ κοσμος απο καθε μερια της ελλαδας και στο τελος εβριζαν ολοι. Δυστυχώς Βασίλη τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Και το πιο κοντινό είναι, και το πιο μεγάλο και το πιο προσβάσιμο και πολλοί άνθρωποι έχουν (καλώς ή κακώς) το σπίτι τους εκεί ή στη γύρω περιοχή. Τέλος, δεν νομίζω και να ιδρώσει το αυτί κανενός... Στάλθηκε από το LG-V500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 1 Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted January 5, 2016 Εγώ καταλήγω στο συμπέρασμα ότι πήγαν και χτίσανε στο πιο γρουσούζικο βουνό του κόσμου. Κάθε μέρα και από μια γκαντεμιά. Κόκορα δεν έσφαξαν πριν το χτίσουν οι γάλλοι; Στάλθηκε από το LG-V500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Share this post Link to post Share on other sites
Kyriakoschar 6,029 Report post Posted January 5, 2016 πιο λίγο πληρώνεις, δε νομίζω 0,20 οικιακό Δεν υπολογίζεται έτσι η κατανάλωση στην Μέση Τάση, είναι πιο πολύπλοκη Share this post Link to post Share on other sites
ted 274 Report post Posted January 5, 2016 πιο λίγο πληρώνεις, δε νομίζω 0,20 οικιακό Δεν υπολογίζεται έτσι η κατανάλωση στην Μέση Τάση, είναι πιο πολύπλοκη Κι ομως. Αρχικη τιμη kwh 0.095€ ομως με τις ρυθμιζομενες χρεωσεις (κοινης ωφελειας ,υπερ απε κλπ) και το φπα ερχεται στα 0.20€. (Για 748 kwh η χρεωση εεργειας μου ηρθε 127+ φπα13%). Συγνωμη για το οφ τοπικ. Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted January 5, 2016 Για εμενα μια φορα που ζω αθηνα το ιδιο μου κανει να παω παρνασσο η καλαβριτα. Θεωρω πως εαν ενα χρονο γινει κατι τετοιο,πιο πιθανο βλεπω να κερδιζουμε τελικα απο το καλαβριτο που βλεποντας να ανεβαινει κοσμος θα πιεσει για να καλυτερεψει κι αλλο παρα ο παρνασσος που εχει και την αβαντα του κρατους Δεχομαι οτι αρκετοι εχουν σπιτια εκει και οι καιροι δεν ειναι για ηρωισμους(ειμαι ενας απ αυτους),αλλα αν τα φερει ετσι ο καιρος και τελικα βουλιαξει το καλαβριτο,την ιδια ωρα που δεν πεσει ουτε νιφαδα παρνασσο,βαζω στοιχημα οτι ο ελληνας και ειδικα ο αθηναιος θα μενει στην αμφικλεια και θα περναει το ριο για να παει για σκι. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,497 Report post Posted January 5, 2016 Εγώ καταλήγω στο συμπέρασμα ότι πήγαν και χτίσανε στο πιο γρουσούζικο βουνό του κόσμου. Κάθε μέρα και από μια γκαντεμιά. Κόκορα δεν έσφαξαν πριν το χτίσουν οι γάλλοι; Γιατί, υπάρχει πουθενά χιόνι; (τα άλλα γίνονται) Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
Kyriakoschar 6,029 Report post Posted January 5, 2016 ναι έχεις δίκιο, μαζί με όλα αυτά ισχύει, απλά είχα στο νου μου τον κλιμακωτό πίνακα με τις αρχικές Share this post Link to post Share on other sites
aab 1,433 Report post Posted January 5, 2016 Aπό τον Κο Οικονόμου στο facebook Θεωρώ ότι πριν δημοσιεύουμε κάτι οφείλουμε να είμαστε σίγουροι για τα γραφόμενα μας ιδίως όταν αυτό αφορά τον επαγγελματικό μας χώρο. Όταν δεν είμαστε σίγουροι ή όταν το αντικείμενο είναι εκτός γνωστικού μας πεδίου οφείλουμε να ρωτάμε έτσι ώστε να ενημερωνόμαστε σωστά από τους υπεύθυνους και να μην πετάμε πυροτεχνήματα. Για τον λόγο αυτό ερωτώ: ........... Το ΧΚΠ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να λειτουργεί εύρυθμα και με ασφάλεια όσες περισσότερες ημέρες και ώρες μπορεί την περίοδο, για όλους τους έλληνες, τους επαγγελματίες και την γύρω περιοχή. Στα πλαίσια αυτά κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανοίξει το βουνό έστω και με μια πέτσα χιόνι για να κάνουμε όλοι μας ευτυχισμένα Χριστούγεννα. Θεωρώ ότι δεν του αξίζει τέτοια στάση και συμπεριφορά. Το σεντόνι του Οικονόμου γράφτηκε σε απάντηση ανάρτησης του Σ. Πάπου στο fb (και κάποιων παλαιότερων επιστολών). Το ποιος ξέρει τι, ας το κρίνει ο καθένας μόνος του. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,497 Report post Posted January 5, 2016 Στο οικιακό είναι 0.20 και νυχτερινό 0.15. Αν δε το στρώσει σύντομα, σε λίγο θα συζητήσουμε και για πλέξιμο... 6 Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
aab 1,433 Report post Posted January 5, 2016 Θεωρω πως εαν ενα χρονο γινει κατι τετοιο,πιο πιθανο βλεπω να κερδιζουμε τελικα απο το καλαβριτο που βλεποντας να ανεβαινει κοσμος θα πιεσει για να καλυτερεψει κι αλλο παρα ο παρνασσος που εχει και την αβαντα του κρατους Αν ο Παρνασσός έχει 1 φορά την αβάντα του κράτους, τα Καλάβρυτα μάλλον 10, ίσως και παραπάνω. Share this post Link to post Share on other sites
aab 1,433 Report post Posted January 5, 2016 Στο οικιακό είναι 0.20 και νυχτερινό 0.15. Αν δε το στρώσει σύντομα, σε λίγο θα συζητήσουμε και για πλέξιμο... Έχεις λάβει υπόψη σου και τιμές μεταφοράς, εμπορίας / διανομής; Τέλος ανανεωσίμων; Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,497 Report post Posted January 5, 2016 (edited) Έχεις λάβει υπόψη σου και τιμές μεταφοράς, εμπορίας / διανομής; Τέλος ανανεωσίμων; Ναι και άν θυμάμαι καλά, πριν 3-4 χρόνια το μειωμένο (νυχτερινό) ήταν περίπου στο μισό του κανονικού. Edited January 5, 2016 by Pant Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted January 5, 2016 ρε σεις το εναντι ποσο ηρθε?πηραν αυξηση τα δημοτικα τελη? ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΧΘΕΣ.ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ Share this post Link to post Share on other sites