Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
ΜΙΚ

Φεβρουάριος 2016

Recommended Posts

Πάντως κάτι έχει αλλάξει στο gfs όλο έξω πέφτουν τα προγνωστικά. Αλλά τέτοια μεγάλη διαφορά δε νομίζω να έχει στις τ

1162895.jpg

μην τα κοιτάτε

τι νοημα εχει

• Like 1

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Είναι στο όριο , το σύστημα στο snowforecast θα βγάλει βροχή γιατι έτσι του λέει ένας ....αριθμός. Δεν θα ειναι δα και θαύμα αν οι θερμοκρασίες παίξουν λίγο πιο κάτω. Μέχρι και 2 βαθμους πιστεύω ότι είναι ένα λογικα κυμαινόμενο εύρος πρόβλεψης..

Δυστυχώς με αυτές τις θερμοκρασίες, μόνο βροχή πέφτει και μάλιστα αρκετά ψηλά. Δείτε διαφορά με τις μέσες τιμές του μήνα! Οσο λιγότερος ο υετός τόσο το καλύτερο. Ας το πάρουμε απόφαση μέχρι 20 του μήνα δεν φαίνεται τίποτε καλό. :crybaby:

post-5112-0-33150600-1455017812_thumb.png

• Like 1

fischer_.thumb.jpg.2c5aa5c9b61225a07022516ca51a11b1.jpg.8916ffee410b0447bdf5e07ed36fdbb2.jpg

Το άλλο εινια πως φέτος δεν ισχύουν τα μικροκλίματα ως προς την πρόβλεψη. Κοιτάω δυό forecasts που πάντα παρακολουθώ , διασταυρώνω και στο τέλος βγαίνουν αλλα ντ άλλων....

...και αυτο ισχύει απο πέρσυ το Ιουνιο......

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Δυστυχώς με αυτές τις θερμοκρασίες, μόνο βροχή πέφτει και μάλιστα αρκετά ψηλά. Δείτε διαφορά με τις μέσες τιμές του μήνα! Οσο λιγότερος ο υετός τόσο το καλύτερο. Ας το πάρουμε απόφαση μέχρι 20 του μήνα δεν φαίνεται τίποτε καλό. :crybaby:

μονο ενας Μαρτης 1987 θα μας αποζημιώσει. οχι τιποτα άλλο έχω προπληρώσει 6 κουπόνια για Καλάβρυτα και δύο για Παρνασσό.

• Like 2

Πάντως τοπικές πηγές από Παρνασσό (εκτός επίσημου χιονοδρομικού) μου είπαν ότι τουλάχιστον για αύριο/μεθαύριο είναι αισιόδοξοι ότι δεν θα βρέξει.

Sent from my Elephone P6000 02 using Tapatalk

sinox-0.jpeg

Έχω την εντύπωση πως δεν μίλησε κανείς για βροχή αύριο-μεθαύριο.......................

www.zermatt.ch

ο Παρνασσός που μπορεί να την πάλευε με τη θερμοκρασία από 1950m και πάνω δε θα 'χει σπουδαία φαινόμενα, και τα Καλάβρυτα που θα 'χουν φαινόμενα δε θα την παλέψουν με τη θερμοκρασία στο μεσαίο κρίσιμο για τη λειτουργεία τους επίπεδο των 1850m. Σύμφωνα με τα μοντέλα πάντα . Ασ' τα να πάνε δηλαδή.

Έχω την εντύπωση πως δεν μίλησε κανείς για βροχή αύριο-μεθαύριο.......................

Αυτή την εντύπωση είχα Βαγγέλη.

Sent from my Elephone P6000 02 using Tapatalk

sinox-0.jpeg

Οριακα είναι αλλά δεν θα κανει καμιά διαφορά στο σκι μας. Μετά θα το εξαυλωσει ακόμα και να πεσει χιονι

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Οριακα είναι αλλά δεν θα κανει καμιά διαφορά στο σκι μας. Μετά θα το εξαυλωσει ακόμα και να πεσει χιονι

Και συ τεκνον βρουτε?

send from mob with tapatalk

1162895.jpg

Εγώ παιδιά θα ανοίξω τον Απρίλιο. Χαμηλές προσδοκίες, μικρή ευθύνη.

:shuriken:

• Like 7

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Οι μισοί ψαχνετε θαύματα και οι άλοι μισοί ερμηνεύετε τα στοιχεία κατά το δοκούν....λάθος και τα 2.

Και αυριο έχει βροχές ειπαμε και μια αχνη στο τέλος.Διαβάστε τι έχω γράψει στην προηγούμενη σελιδα.

Δυστηχως επιβεβαιωνομαι και πσκδ βροχές μεχρι θρόνο Δια διαλυουν τα παντα.Στα καπακια τα πρωτα ρεπορταζ του σταρ απο παραλίες.

Μετά θα δουμε....ηρεμηστε και ασχοληθειτε με τιποτα αλλο.

Αν δούμε χιόνι θα το μάθετε πρώτοι.

ΥΓ. Μην κοιτατε το Sf αν δεν ξέρετε να το ερμηνεύσετε,θα σας διαλύσει την ψυχολογία.Ξέρω οτι δεν θα το κάνετε,αλλά το λεω για να μη μου πει κανείς το σφ ελεγε εκείνο το αλλο και κουραφέξαλα...

Π.χ.Στα 2000μ ενός σημείου χ με σημείο παγοποίησης 2200μ και 99% υγρασία το sf δινει 15εκ χιονι και τρελενεστε.....κριμα βροχη θα πεσει ομως γιατι το σημειο δροσου θα ειναι 1c...στα βουνα συνηθως για να χιονισει θελει 0 και κατω....εχουν πεσει τρελές βροχες με 0.5c....αυτο δεν το υπολογιζει το sf....και πολλα αλλα που δεν μπορω να εξηγησω απο εδω.Μην το κοιτατε απλα.

• Like 11

Υπάρχει εξήγηση για το φετινό χειμώνα ; (περιοδικότητα, Niño, Niña, γκίνια ...)

Edited by Pant

Practice makes perfect

ε σε γενικές γραμμές κανένας δεν αμφιβάλλει πια ότι οι χειμώνες στην Ελλάδα και Ευρώπη δεν είναι πια τόσο κρύοι όσο ήταν. Εξήγηση ninio δύσκολο αυτό που συνέβη είναι απλά ότι ο Ατλαντικός δεν σταμάτησε ποτέ να φτιάχνει τεράστια χαμηλά και όσες λίγες φορές σταμάτησε εμείς είμασταν άτυχοι και δεν πιάσαμε Νοτιάρες κακοκαιρίες με κρυο.

ΥΓ. Μην κοιτατε το Sf αν δεν ξέρετε να το ερμηνεύσετε,θα σας διαλύσει την ψυχολογία.Ξέρω οτι δεν θα το κάνετε,αλλά το λεω για να μη μου πει κανείς το σφ ελεγε εκείνο το αλλο και κουραφέξαλα...
Π.χ.Στα 2000μ ενός σημείου χ με σημείο παγοποίησης 2200μ και 99% υγρασία το sf δινει 15εκ χιονι και τρελενεστε.....κριμα βροχη θα πεσει ομως γιατι το σημειο δροσου θα ειναι 1c...στα βουνα συνηθως για να χιονισει θελει 0 και κατω....εχουν πεσει τρελές βροχες με 0.5c....αυτο δεν το υπολογιζει το sf....και πολλα αλλα που δεν μπορω να εξηγησω απο εδω.Μην το κοιτατε απλα.

Να προσθέσω ότι όπως έγραφε και ένας φίλος στη Βασιλίτσα εδώ χιονίζει δίπλα και πιο ψηλά βρέχει, για μια ώρα ρίχνει χιόνι, το γυρνάει σε βροχή και μετά σε χιόνι. Παράλληλα στην Ελλάδα έχουμε βουνά με δίπλα κάμπους που συσσωρεύουν κρύο από αναστροφάρες όπως και έχουμε βουνά που το θαλασσινό αγέρι με γερά ανοδικά από το χαμηλό σου φέρνει το νερό κατευθείαν από τον φούρνο.

Ανεβαίνει το κρίσιμο 12Ζ που 90% θα ή θα με βάλει στο αεροπλάνο εεε ή θα με βάλει στην πίσσα. Ένα 10% να κάνουμε σκι το μεθεπόμενο σκ για να δούμε.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Υπάρχει εξήγηση για το φετινό χειμώνα ; (περιοδικότητα, Niño, Niña, γκίνια ...)

http://ggweather.com/enso/oni.htm

Χωρίς να πάμε πολύ πίσω δε ξέρω αν είναι τυχαιο ή όχι, αλλά 06-07, 09-10 κ προφανώς φέτος ήταν μάπα, ενώ 07-08, 10-11 και 11-12 νομίζω ήταν σούπερ χρονιες.

• Like 2

Άσχετο......... αλλά πέρυσι τρίτο 10ήμερο Ιούνη στα 170μ κοιμόμασταν με πικέ+κούβέρτα!!!!!!!!! για φέτος προβλέπω να ανάβουμε και θέρμανση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Like 2

www.zermatt.ch

Eντάξει λοιπόν μπορούμε να τον κλάψουμε τον μακαρίτη μέχρι τις 20 του μήνα δεν θα έχει μείνει πάνω από φλίδα χιονιού σε Ελληνικό χιονοδρομικό. Ίσως αλλά και πάλι χλωμό το Καιμάκ να κάνει κάνα θαύμα. Σας παραδίδω στον Βαγγέλη πάω για σκι τα λέμε 25 του μήνα.

Από το αεροδρόμιο λόγω επίθεσης Adbul με πίσσα και πούπουλα

MIK

• Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Γιάννη-σκι σε βλεπω να μας φιλοξενεις εκ περιδρομής για λιγες μερες τον καθενα, Snowclubiτικη αλληλεγγυη!!! :LMAO: :LMAO: :LMAO:

• Like 1

101277.jpg

ανεβηκε το 12αρι, πισοδέρι καιμακ φαινεται να κερδίζουν ή είναι νωρίς ακόμα?

1162895.jpg

Τι ακριβως να κερδίζουν;;;;

Ο Αμπντουλ βιάζεται κι έρχεται από Πέμπτη απόγευμα....Σάββατο πρωί θα πέσουν πρόσκαιρα τα υψόμετρα παγοποίησης και θα χιονίσει για λίγο μεχρι τα 1900 περιπού αλλά για λίγο...μετά ανεβαίνει πάλι ο υδράργυρος και φουλ βροχές μέχρι και Δευτέρα Τρίτη...μετά ζέστη....

Κάτσε ρε Abdul να πούμε μια κουβέντα στα παιδιά. Είναι πιθανό για κάποιες ώρες αύριο και την Παρασκευή Βασιλίτσα, Καλάβρυτα, Πισοδέρι και Καιμάκ (ίσως και Πηγάδια) να έχουν χιονόπτωση που να έχει ήδη βάλει χρήσιμο χιόνι να μπορείς να το πουδρίσεις. Δεν βλέπω καλό καιρό όμως και ειδικά για την Παρασκευή Βασιλίτσα και Καλάβρυτα πιθανότατα όσο κάνεις σκι ή όσο οδηγείς να πας να το γυρίσει σε βροχή και να μην το απολάυσεις.

Πισοδέρι επίσης είναι οριακά αλλά που και πάνω σε τι χιόνι να το χαρείς? Νομίζω ρεαλιστικά η μόνη ελπίδα είναι το Καιμάκ αλλά και παλι την μέρα που θα ήθελες να ήσουν για σκι το σκ φαίνεται παλιόκαιρος ΝΔάρης που σκι δεν πολυκάνεις. Ίσως Παρασκυεή Καιμάκ να κάτσει σε κάποιον καλό σκι.

Το πρόβλημα είναι ότι από Παρασκευή θα το γυρίσει σε βροχή παντού η οποία και θα πέσει και δεν έχουμε μέτρο χιόνι σαν βάση να αντέξει. Ακόμα και το Καιμάκ με τα σημερινά στοιχεία από Κυριακή τρώει βροχή.

Μην κοιτάτε το youweather για υψόμετρα χιονιού, κάτι πρέπει να διορθώσει ο Δημήτρης.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε