Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
snowfire

Παντελής....

Recommended Posts

Σε σένα που μας βασταγες συντροφιά με τα τραγούδια σου στο αυτοκίνητο μέχρι να φθάσουμε στο βουνό...Καλό σου ταξίδι...

• Like 3

Πηγή έμπνευσης, και στη ζωή και στον θάνατο

• Like 1

How you stand is how you ski

Αν και τά τραγούδια του δεν με ενθουσίαζαν τόσο, ήταν ωραίος τύπος.

Θα σε πνιξουν στα λουλούδια εκεί πάνω ρε μαγκα !! RIP !

• Like 3

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

...ναι ρε παίδες και εδώ

για να διδασκόμαστε τη διαφορά ανάμεσα στο καθαρό ταλέντο και την πολύ σκληρή δουλειά

• Like 1

How you stand is how you ski

...ναι ρε παίδες και εδώ

για να διδασκόμαστε τη διαφορά ανάμεσα στο καθαρό ταλέντο και την πολύ σκληρή δουλειά

??? τι εννοεί εδώ ο ποιητής ;

...ναι ρε παίδες και εδώ

για να διδασκόμαστε τη διαφορά ανάμεσα στο καθαρό ταλέντο και την πολύ σκληρή δουλεισ

Συγνωμη αλλα σε χανω....που κολαει αυτο ?

elan primetime 33.jpg

Στο μεταξύ άλλα δύο νεκρά παιδιά, αδέλφια, στην άσφαλτο. Νέα παιδιά!....

http://www.iefimerida.gr/news/251475/argolida-nekra-dyo-adelfia-kai-enas-filos-toys-se-trohaio-eikones-vinteo?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork

Σύμφωνα με το παρακάτω άρθρο 1600 άτομα χάνονται τον χρόνο σε τροχαία και 20.000 τραυματίες εκ των οποίων ανάπηροι , παραπληγικοί κτλ

5 νεκροί την ημέρα και 54 τραυματιες..... αυτό ειναι πόλεμος έτσι; διάβαστε παρακάτω να δειτε:

http://www.topspeed.gr/2016/02/blog-post_18.html?m=1

Ο Παντελής με συγκίνησε για έναν βασικό λόγο, γιατι ήταν αυτοδημιουργητος και μόνος του έφτασε εκεί που έφτασε. Αυτό που έκανε, στο λαικό τραγουδι, το έκανε με τον δικο του τρόπο και αγαπηθηκε. Εγινε δημοσιο πρόσωπο και αν κάτι μαθαίνουμε από αυτόν ειναι πως μπορούμε , αν πραγματικά αγαπάμε αυτο που κάνουμε, να σταθούμε στα δικά μας ποδια. Αυτός ειναι ο λειτουργικός ρόλος ενός δημόσιου προσώπου. Οπως και να το κάνεις ταυτίζεσαι , εδώ συγκινησε εμένα που απεχθάνομαι όλη αυτην την κουλτούρα της νυχτερινής ζωής, των μπουζουκιών ...αλλα θα μου πεις σε όλα τα πολιτισμικά επιπεδα την ίδια σαπηλα πρέπει να αντιμετωπίζεις, απλά αλλάζει μορφή και σχήμα.

Κριμα.

Edited by Χρήστος Μ.
  • Like 2

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Σκοτώθηκε πολυ κοντα στο σπιτι μου. Την επόμενη κιόλας άκουγα και πάλι τα μαρσαρίσματα απο τις κόντρες στην Βουλιαγμένης.

Τι δεν καταλαβαίνετε;

• Like 5

Make Parnassos Great Again!

Μ' αρέσει που κάποιος δηλώνει ότι τα 80 Km/h είναι καθημερινή / φυσιολογική ταχύτητα, ενώ πρόκειται για καμπή ανισόπεδου κόμβου αν δε κάνω λάθος.

Edited by panchristo

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Μ' αρέσει που κάποιος δηλώνει ότι τα 80 Km/h είναι καθημερινή / φυσιολογική ταχύτητα, ενώ πρόκειται για καμπή ανισόπεδου κόμβου αν δε κάνω λάθος.

Δεν λεει ψεμματα σε αυτο πανο.ποσοι αραγε τηρουν το 50αρι μεσα στην αθηνα?

Επισης γραφει "δειχνουν" να ειναι αρα πεφτει μεσα στο σκεπτικο του.

Τα νουμερα που κοσμος πεθαινει η μενει παραλητος ειναι 44% εντος πολεων με ταχυτητες κατω των 45 χλμ και 10% στην κορινιου πατρων η σε παλαιες εθνικες οδους αγγιζει το 14%.

Αραγε μπορει κανεις να μας πει γτ η πινακιδα ειχε μονο δυο γραμματα?ΚΥ?πανε πολλα χρονια πισω που ειχαμε μονο δυο γραμματα.

Λέει κι άλλα, αλλά ως προς αυτό το "φυσιολογική" έχω την εξής ένσταση:

Όταν κάποιος λέει 80χλμ/ω χωρίς να μας λέει σε τί είδος δρόμου το θεωρεί φυσιολογική ταχύτητα μου ακούγεται γελοίο.

80 χλμ μπορεί να είναι φυσιολογική για την Συγγρού, ή τη Κηφισίας (αν και νομίζω οριακή με βάση τον ΚΟΚ)

αλλά σε στροφές ανισόπεδου κόμβου καθόλου φυσιολογική. Επίσης καθόλου φυσιολογκή για αυτοκινητόδρομο (για τους αντίθετους λόγους βέβαια).

Το ότι πολλά από τα σημερινά κοινότυπα αυτοκίνητα (πόσο μάλλον θηριώδη όπως το ML630 AMG του μακαρίτη), εμπνέουν αίσθημα ασφάλειας σε ταχύτητες που μέχρι πρότινος, πριν την έλευση των ηλεκτρονικών βοηθημάτων θεωρούνταν "μεγάλες" δε σημαίνει ότι νίκησαν και τους νόμους της φυσικής.

Η συμπερασματολογία δε του ειδικού, στο προαναφερθέν άρθρο περί έλλειψης σημαδιών από λάστιχα στο σημείο νομίζω είναι επίσης ολίγον αστήριχτη, μιας και τα ηλεκτρονικά ασφαλείας μπορεί να "προσπάθησαν" να διορθώσουν τη πορεία φρενάροντας (το ABS και το ESP δεν αφήνουν σημάδια....) μέχρι να χαθεί εντελώς η πρόσφυση. (ουπς, μήπως έγινα εγώ ο "ειδικός τώρα;")

Νομίζω το ξενυχτισμένος (=μειωμένα αντανακλαστικά), χωρίς ζώνη ασφαλείας, ίσως και με λίγο αλκοόλ στο αίμα (μένει να αποδειχθεί) είναι ικανά από μόνα τους για το μοιραίο.

Edited by panchristo

Νομιζω ο τροπος γραφης ειναι ξεκαθαρα ειρωνικος.οταν λεει που δειχνουν καθημερινη-φυσιολογικη.

Στο abs συμφωνω μαζι σου οσο και για τα ορια της φυσικης.

Η κοπελα η μια ανεφερε οτι το αμαξι ειχε αναπτυξει ταχυτητα,επειδη εχω αυτοκινητο παρομοιου ογκου και κυβικων,εχω να πω το εξης,μετα τα 160 νοιωθω οτι οδηγω κααααπππωωωςςςς γρηγορα.

Κρίμα και πάλι κρίμα το παλικάρι. Ένα νέο παιδί, ταλαντούχο αναμφισβήτητα, με όλη τη ζωή και το μέλλον μπροστά του.

ΑΛΛΑ, αυτή η υπερβολή, με την τόση προβολή και το θρήνο από όλα τα media και τους χιλιάδες fans, νιώθω ότι αποτελούν ύβρη απέναντι σε κάποια άλλα νέα παλικάρια, 3 τον αριθμό, που 1-2 εβδομάδες πριν, χάθηκαν εν ώρα καθήκοντος, υπηρετώντας τον Ελληνικό στρατό και ως εκ τούτου την πατρίδα μας και όλους μας, χωρίς καμμία υπαιτιότητα από μέρους τους.

Και τους ξεχάσαμε πολύ γρήγορα και ακούω παντού να ξεχυλίζει η θλίψη για τον Παντελή, που πιθανότατα είχε καταπιεί το βόσπορο και πήγαινε με χίλια τη νέα του BMW.

Κρίμα το παλικάρι, ΑΛΛΑ να μην χάνουμε το μέτρο!

Edited by Yota
  • Like 4

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

...τα δημόσια πρόσωπα αναγνωρίζονται απο χιλιάδες κόσμο. Ταυτίζεται συναισθηματικά και συνδέεται μαζί τους, σαφώς ανάλογα τον τομέα μέσα απο τον οποίο ειναι γνωστα. Είναι λογικο να γίνεται τόσος ντόρος γιατι είναι καθαρά θέμα μεγέθους απήχησης ενός ανθρωπου με συγκεκριμενη ταυτότητα , και όχι της έντασης μεμονομένα στο ατομο μπροστά στην είδηση ενος θανάτου.

Δεν θρηνείται περισσότερο ένα δημόσιο πρόσωπο από το άτομο, θρηνείται από τους χιλιάδες στους οποίους έχει αναγνωρισιμότητα....Ομοίως, δεν θρηνείται λιγότερο ένας αξιωματικός του στρατου που σκοτώθηκε , αλλα από τους λιγοστους που τους γνωρίζαν περισσότερο...

• Like 6

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Κριμα ειναι για καθε νεο ανθρωπο που χανεται,ποσο μαλλον στην ασφαλτο.

Τα αλλα παιδια επεσαν εν ωρα υπηρεσιας.

Ξεχασε κανεις τον γιαλοψο;τον καραθαναση;τον βλαχακο;ειναι οι 3 ηρωες των ιμιων κι ετσι θα θυμομαστε και τους ηρωες της κυναρου.

Ετσι θα θυμομαστε και τον παντελη,ενα παιδι που δεν προλαωε να ζησει.ισως και να κλεισαν τα ματια του για δευτερολεπτα και να μην ειχε πιει.ισως να ηταν τοσο κουρασμενος,ισως πολλα.

Ο ελληνας μπορει να ξεχναει οπως λεμε(εγω πρωτος)ολοι μας,αλλα στα δυσκολα και στα ασχημα γινεται ενα.κι αυτο φανηκε προχθες,που απο το τπτ 20.000 κοσμου ειπαν ενα αντιο σ ενα νεο παληκαρι.

Πολλα θα μπορουσα να πω εαν τελικα ειχε ανατραπει πιο πριν και ειχε παρει μαζι του κι αλλα αυτοκινητα,πολλα αν ειχαμς κ νεκρες τις κοπελες η περαστικους,εχουν σημασια?

Πονω για τον χαμο τοσων νεων παιδιων μα πιο πολυ γι αυτους που μενουν πισω.

Τι να πεις σ αυτες τις μανες?στις γιαγιαδες που θαβουν τα εγγονια τους?

Προτεινω να μεινει το νημα και το φορουμ μακρια απο καθε σχολιο ως προς τα αιτια γιατι ολοι μας καποτε γιναμε εν δυναμει δολοφονοι,περνωντας ενα στοπ,ενα κοκκινο σηματοδοτη η οδηγοντας υπο επηρ(ε)ια αλκοολ.

Edited by dust
  • Like 1

Εγώ αντίθετα πιστεύω ότι τέτοια μηνύματα οφείλουν να τονίζουν τα τραγικά λάθη και παραλείψεις που οδηγούν στην απώλεια ζωών. Είναι τουλάχιστον εξωφρενικό ένας νέος άνθρωπος που οδηγεί ένα υπερσύγχρονο αυτοκίνητο με βομβητές για τις ζώνες να μην κάνει το ρημάδι το κλικ.

Και λυπάμαι που το λέω, αλλά έχω δει με τα μάτια μου φίλους να κάνουν ακροβατικά για να μην βάλουν την ζώνη.

• Like 5

Make Parnassos Great Again!

καποτε γιναμε εν δυναμει δολοφονοι,περνωντας ενα στοπ,ενα κοκκινο σηματοδοτη η οδηγοντας υπο επηρ(ε)ια αλκοολ.

...γεγονος!. Ολοι έχουμε κάνει ανοησίες με το αυτοκίνητο......

Κάτι άλλο,

Αν και ο θάνατος δεν κάνει διακρίσεις απλώς να αναφέρω οτι δεν έχει σημασία σε ποιες συνθηκες σου χτυπά την πόρτα. Αν έρθει ...τέλος , δεν υπάρχει διαφορποιηση. Και το λέω αυτό γιατι προσωπικά δεν θεωρώ λιγότερο ηρωες (δεν χρειάζεται να είσαι στρατιωτικός) τους ανθρώπους που φεύγουν ξαφνικά μέσα στην καθημερινοτητα στην προσπαθειά τους να κάνουν αυτό που ξέρουν για να ζήσουν οι ιδιοι και τις οικογενειές τους...

Edited by Χρήστος Μ.
  • Like 1

Λέει κι άλλα, αλλά ως προς αυτό το "φυσιολογική" έχω την εξής ένσταση:

Όταν κάποιος λέει 80χλμ/ω χωρίς να μας λέει σε τί είδος δρόμου το θεωρεί φυσιολογική ταχύτητα μου ακούγεται γελοίο.

80 χλμ μπορεί να είναι φυσιολογική για την Συγγρού, ή τη Κηφισίας (αν και νομίζω οριακή με βάση τον ΚΟΚ)

αλλά σε στροφές ανισόπεδου κόμβου καθόλου φυσιολογική. Επίσης καθόλου φυσιολογκή για αυτοκινητόδρομο (για τους αντίθετους λόγους βέβαια).

Το τι είναι "φυσιολογική" ταχύτητα, είναι κάπως απροσδιόριστο.

Το αν μία ταχύτητα είναι αποδεκτή για τα δεδομένα του δρόμου, δεν το καθορίζει ο ΚΟΚ, αλλά τα χαρακτηριστικά (πες προδιαγραφές) της οδού.

Όμως ο εκάστοτε ΚΟΚ, οφείλει να λαμβάνει υπ'όψιν και λοιπά κοινωνικά κριτήρια και επομένως επιβάλει (ορθότατα) χαμηλότερα όρια ταχύτητας, ανάλογα με την περίπτωση. Εντός κατοικημένης περιοχής, δεν είναι τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της οδού που καθορίζουν το όριο ταχύτητας, αλλά το γεγονός της "κατοικημένης περιοχής". Αν το όριο είναι 50 σε κατοικημένη περιοχή αλλά βρίσκεσαι σε δρόμο με χαμηλή ορατότητα και πας με 45, δεν σημαίνει ότι πας καλά.

Η Συγγρού (στο κάτω της τμήμα), είναι αστικός δρόμος ταχείας κυκλοφορίας και έχει μεγαλύτερο όριο ταχύτητας και διαφορετικό τρόπο οδηγικής συμπεριφοράς από τους κλασικούς αστικούς δρόμους. Στους οποίους ακόμα και όταν είναι μεγάλοι (πχ Λ.Βουλιαγμένης, Κηφισίας), δεν ισχύει ότι ο "αργός" πάει δεξιά και ο "γρήγορος" αριστερά. Και πολλά άλλα.

Αν και το συγκεκριμένο σημείο δεν το ξέρω καλά, απ'ότι ξέρω ήταν ένα "κλειστό τμήμα δρόμου", δηλαδή δεν υπήρχε πρόσβαση σε πεζούς, αντίθετη κυκλοφορία, ειδικά οχήματα (πχ λεωφορεία), κλπ. Άρα θα μπορούσαμε να πούμε ότι το όριο ταχύτητας που θα βάζαμε στην συγκεκριμένη στροφή θα προέκυπτε ΚΑΘΑΡΑ από τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του δρόμου. Το ότι ήταν στροφή, δεν σημαίνει ότι (έστω και υποθετικά) δεν θα μπορούσε να είχε όριο και τα 200 χιλιόμετρα, αν το επέτρεπε η καμπυλότητα η κλίση οδοστρώματος, ορατότητα, κλπ, κλπ και τελικά και τα γενικότερα μέγιστα όρια ταχύτητας, που στην Ελλάδα δεν ξεπερνούν τα 130 χιλιόμετρα, ακόμα και αν βρίσκεσαι σε ατελείωτη ευθεία. Αν είχαμε υποβάθμιση του ορίου ταχύτητας από την εκεί πινακίδα, τότε ΑΥΤΗ θα ήταν η φυσιολογική ταχύτητα, διότι έχουν συνυπολογίσει και σειρά άλλων παραγόντων συνήθως άγνωστων στους περισσότερους (πχ ολισθηρό οδόστρωμα).

Τέλος τα "φυσιολογικά" όρια ταχύτητας, δεν τα βάζουμε εμείς αναλόγως της διάθεσης μας, ή των ικανοτήτων που νομίζουμε ότι έχουμε. Και νομίζω ότι το τελευταίο ήταν αυτό που ήθελες να επισημάνεις.

• Like 1

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Ας μην το κουράζουμε. We are on the same side.

• Like 1

Κρίμα και πάλι κρίμα το παλικάρι. Ένα νέο παιδί, ταλαντούχο αναμφισβήτητα, με όλη τη ζωή και το μέλλον μπροστά του.

ΑΛΛΑ, αυτή η υπερβολή, με την τόση προβολή και το θρήνο από όλα τα media και τους χιλιάδες fans, νιώθω ότι αποτελούν ύβρη απέναντι σε κάποια άλλα νέα παλικάρια, 3 τον αριθμό, που 1-2 εβδομάδες πριν, χάθηκαν εν ώρα καθήκοντος, υπηρετώντας τον Ελληνικό στρατό και ως εκ τούτου την πατρίδα μας και όλους μας, χωρίς καμμία υπαιτιότητα από μέρους τους.

Και τους ξεχάσαμε πολύ γρήγορα και ακούω παντού να ξεχυλίζει η θλίψη για τον Παντελή, που πιθανότατα είχε καταπιεί το βόσπορο και πήγαινε με χίλια τη νέα του BMW.

Εdit: Mercedes

Κρίμα το παλικάρι, ΑΛΛΑ να μην χάνουμε το μέτρο!

οπως τα λεει η γιωτα

Εχω μια ενσταση ως προς την τοξικολογικη

Δεν νομιζω να βγει προς τα εξω ειδικα αν ειχε πιει τον βοσπορο οπως ειπες η ειχε τραβηξει και καμια γραμμη.

• Like 4

elan primetime 33.jpg

Εχω μια ενσταση ως προς την τοξικολογικη

Δεν νομιζω να βγει προς τα εξω ειδικα αν ειχε πιει τον βοσπορο οπως ειπες η ειχε τραβηξει και καμια γραμμη.

εχω κι εγω ενσταση,πανω σε αυτο.καλο ειναι να μην κανουμε τους δικηγορους η τους εμπειρογνωμονες.ειδικα για εναν ανθρωπο που δεν μπορει αν υπερασπιστει τον εαυτο του.

Απογυμνώνω το σχόλιό μου από κάθε είδους συναισθηματισμό για το ποιός έπαθε ατύχημα, την ηλικία, τη διασημότητα κτλ (μιλάω καθαρά σαν πολίτης και ας πούμε ειδικός από 2 διαφορετικές πλευρές).

Τα ΜΕΧΡΙ τώρα στοιχεία δεν μιλάνε για τρομερά μεγάλες ταχύτητες και μάλιστα η εφαρμογή της ζώνης δεν φαίνεται να έχει παίξει πρωτεύοντα ρόλο. Φυσικά το γεγονός ότι έχουν μπει στη διαδικασία να πατήσουν τις ζώνες πίσω από τα καθίσματα είναι εξοργιστικό.

Αυτό που με έχει προβληματίσει είναι ότι τα σίδερα από τις μπαριέρες δείχνουν να έχουν μπει στην καμπίνα και να έχουν κάνει τη ζημιά. Όποιοι παρακολουθούν τα διεθνή αγωνιστικά δρώμενα θα θυμάστε ότι έτσι είχε τραυματιστεί σε αγώνα rally ο Robert Kubica, χάνοντας μεγάλο μέρος της κινητικότητας του χεριού του και αποχωρώντας αναγκαστικά πλέον από τους (πιο απαιτητικούς από άποψη φυσικής κατάστασης και στενότητας χώρου) αγώνες της Formula1. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να γίνει μια πολύ προσεκτική ανάλυση για το πώς έχουν τοποθετηθεί εκεί τα στηθαία, για το αν είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές σαν υλικά και με τους κανονισμούς σαν τοποθέτηση. Τα στηθαία έχουν σκοπό να επαναφέρουν το όχημα στον δρόμο και όχι να ανοίγουν και να μπαίνουν στην καμπίνα. Υπάρχουν κανονισμοί που ορίζουν τον τύπο, τη σκληρότητα, το μέγεθος, τα μήκη, τα ύψη, τις αποστάσεις από το άκρο του οδοστρώματος κτλ κτλ κτλ.

Αν δεν έχουν τηρηθεί αυτά (και είναι πολύ πιθανό, βάσει της εμπειρίας μου από ελέγχους που έχω κάνει όσα χρόνια δουλεύω) υπάρχει σίγουρα ανοιχτό πεδίο τρελής δικαστικής έρευνας.

:shuriken:

• Like 3

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Οταν λες οχι τρομερα μεγαλες ταχυτητες?τι εννοεις?

Ενα αυτοκινητο 2 τονων για να εκτραπει της πορειας και να φτασει εκει που εφτασε με ποσα πρεπει να πηγαινει?

Ενδεικτικα αναφερω οτι με 80 χλμ να κινειται,ζυγιζει 160 τονους.

Το στηθαιο για το οποιο μιλαμε ειναι 60 εκατοστα τσιμεντο.μονο τανκ μπορει να το καβαλισει χωρις ταχυτητα.