caotonic 25 Report post Posted March 4, 2016 (edited) Καλημέρα, Μετα τον φετινό επιτυχημένο χειμώνα (not) σκέφτηκα και κατέστρωσα το ταξίδι της ζωής μου όσο αφορά το σκι. Προορισμός το Niseko http://www.nisekotourism.com στο νησί Hokaido της Ιαπωνίας. To συγκεκριμένο βουνό για αυτούς που δεν γνωρίζουν είναι ένας από τους επίγειους παραδείσους για champagne style powder ski. Μετά από έρευνα η καλύτερη εποχή για να πας είναι Ιανουάριος που χιονίζει σχεδόν καθημερινά, η θερμοκρασία είναι σταθερή και το χιόνι είναι σαν αφρός σαμπάνιας. Πρόβλημα ορατότητας δεν υπάρχει αφού όλο το χιονοδρομικό βρίσκεται κάτω από τα 1000 μέτρα όπως είμαστε μέσα στα δέντρα. Σαφώς και πρέπει να πας πριν τη κινεζική πρωτοχρονιά που το 2017 θα πέσει στις 28 Ιανουάριου. Άρα έχουμε και λέμε : Αναχώρηση 10.01.2017 και ημέρα Τέταρτη είτε από Αθήνα είτε από Θεσσαλονίκη και ραντεβού στη Φρανκφούρτη. Από Φρανκφούρτη 11:30 παίρνουμε το Dream liner της Lufthansa και πετάμε για Τόκιο. Φτάνουμε στις 06:55 τοπική και με αναμονή 2 ωρών πετάμε για Sapporo όπου και φτάνουμε στις 10:00. Από εκεί είτε νοικιάζουμε αυτοκίνητο είτε παίρνουμε το τρένο για Niseko. Στις 11:00 φτάνουμε στο σαλέ μας. http://www.booking.com/hotel/jp/snow-monkey.el.html?aid=376363;label=booking-name-MAwwjickQVoQNs4vmbOhyQS36078172758%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2856%2C000%3Aac%3Aap1t1%3Aneg%3Afi%3Atiaud-146342136550%3Akwd-65526620%3Alp9061584%3Ali%3Adec%3Adm;sid=7c5c36521d3b86852015312ab982a1a1;dcid=12;checkin=2017-01-11;checkout=2017-01-21;dist=0;group_adults=2;group_adults=2;group_children=0;group_children=0;no_rooms=2;req_adults=4;req_children=0;room1=A%2CA;room2=A%2CA;sb_price_type=total;srfid=65e04dc495a0aa671becce6d67b9024665c8fd59X6;type=total;ucfs=1& Και από εκεί ξεκινά το μαγικό μας 10ημερο. Σκι, σουπερ φαγητό και πολλά video – φωτογραφίες. Λοιπόν πάμε στο ζουμί : Αναχώρηση 10.01.2017 Επιστροφή 21.01.2017 Αεροπορικά : 1200 € Διαμονή : 1200 (σαλέ) 800 € (σε πιο φθηνό κατάλυμα) Κάρτες : 400 € Τρένο ή αμάξι: 100 € Φαγητά και λοιπά 500 Σύνολο : 3000 € Το πακέτο είναι για 6 άτομα. Άρα ψάχνω άλλους 5. Τα λόγια είναι περιττά. Edited March 4, 2016 by caotonic 14 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kyriakoschar 6,029 Report post Posted March 4, 2016 Εϊσαι ωραίος Χρειάζεται να μπει στην τιμή και οδηγός βουνού? Όνειρο ζωής το ταξίδι αυτό και δελεαστική πρόταση 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,503 Report post Posted March 4, 2016 Αυτή ειναι η τιμη του ατομο; Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kyriakoschar 6,029 Report post Posted March 4, 2016 Ρε συ λίγο που το έψαξα αεροπορικό έχει και με 600 - 800 αν το κλείσεις τώρα. Πέπε στο άτομο μάλλον είναι η διαμονή Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted March 4, 2016 Έχω την εντύπωση ότι η Ράνια και ο Βασίλης το έκαναν ακόμα πιο φτηνά. Μόλις γυρίσουν θα τους ρωτήσουμε! Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted March 4, 2016 Ρε συ λίγο που το έψαξα αεροπορικό έχει και με 600 - 800 αν το κλείσεις τώρα. Πέπε στο άτομο μάλλον είναι η διαμονή Κυρίακο, για Hokkaido; Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kyriakoschar 6,029 Report post Posted March 4, 2016 Κυρίακο, για Hokkaido; Αθηνα - sapporo send from mob with tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,503 Report post Posted March 4, 2016 Αν καταφέρουμε να κατεβάσουμε το κόστος και να ειμαστε καλα με υγεία ,εγω ειμαι μεσα!!! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kyriakoschar 6,029 Report post Posted March 4, 2016 Δεν ξερω αν αξιζει για τετοιο ταξιδι δεκα μερες. Το ιδανικο θα ηταν δεκαπεντε? Δεν ξερω ρωταω. Αθήνα - χιθροου χιθροου - τοκυο και τοκυο χοκαιντο (σαππορο ) αλε ρετούρ βγαινει δυομιση με τρεις μερες. send from mob with tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
caotonic 25 Report post Posted March 4, 2016 Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους που απαντήσατε γιατί μου αποδειξατε ότι δεν είμαι τρελός που ονειρεύομαι και θέλω να πραγματοποιηθεί αυτό το ταξίδι. Δεν έχω τουριστικό γραφείο ούτε προμοταρω κάτι. Είμαι ταξιδιώτης και ψάχνοντας διαδικτυακά βρήκα αυτές τις τιμές. Για εμένα που είμαι Θεσσαλονίκη η άλλη επιλογή αεροπορική είναι η Turkish που βγαίνει στο 1000. Σαφώς και οι τιμές αλλάζουν και ίσως αργότερα στο έτος να βγούνε και προσφορές. Θεωρώ τις δέκα ημέρες καλές τόσο όσο αφορά το jet lag αλλά και άποψη κόστους. Στο Booking υπήρχαν και φθηνότερα (όχι πολύ ) καταλύματα αλλά από ότι κατάλαβα είναι σε στυλ καταφύγιο. Συμπερασματικά θα πω ότι εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον μπορούμε να ποσταρουμε εδώ τις προτάσεις ή τις ευκαιρίες που βρίσκουμε υπό δύο προϋποθέσεις. Πρώτο ότι ψαχνομαστε μόνο για Niseko και δεύτερον (εάν και το συζητάμε ) ότι οι προτεινόμενες ημερομηνίες είναι οι καλύτερες από άποψη καιρού, χιονιού και κόστους. Σας ευχαριστώ και πάλι όλους... Sent from my SM-G357FZ using Tapatalk 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted March 4, 2016 εχω πεταξει απο φρανφουρτη για οσακα και νομιζα οτι δεν θα φτασω ποτε απο τις αλλαγες (2 μερες).....Αυστραλια παω γρηγοροτερα... διαρκεια παντως ταξιδιου θα θεωρεις στανταρ 4 μερες Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted March 5, 2016 Καλημερα απο Κωνσταντινουπολη. Ο, τι και να πουμε για την εμπειρια που ζησαμε ειναι λιγο. Σημερα σπιτρεφουμε απο Τοκυο. Επιγραμματικα να σας πω για το χιονοδρομικο κομματι (ηταν ενα μερος του ταξιδιου) οτι κλεισαμε με Turkish πριν απο 2 μηνες μεσω Κων/πολης για Τοκυο με 516 ευρω. Για σκι επιλεξαμε το Furano και μας κοστισε 550 ευρω το ατομο πτησεις απο και προς τοκυο, 4 βραδια με πρωινο σε ξενοδοχειο 3 αστερων σχεδον ski in ski out, 4 μερες πασο και μεταφορες απο και προς το αεροδρομιο. Γεναρη ειναι ακομα πιο φθηνα. Εμεις πληρωσαμε πολυ high season. Οι επιπλεον πληροφοριες θα χρεωθουν αναλογα 6 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kyriakoschar 6,029 Report post Posted March 5, 2016 Καλή επιστροφή να έχετε. Ενδιαφέρον το οικονομικό κομμάτι... Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2,730 Report post Posted March 5, 2016 Και να ξέρετε ότι εκτώς από το νισεκο, υπάρχουν και αλλά πολλά χκ, ανάλογα του τι ψάχνει ο καθένας από τις μέρες του εκεί! Αξίζει σίγουρα αμάξι και να δεις πολλές περιοχές! Οδηγός must. Και το ταξίδι να είναι όλο +15 μέρες για να δεις και λίγο Ιαπωνια, δεν πας κάθε χρόνο :-))) 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,503 Report post Posted March 5, 2016 Μας βλεπω με κανα 1500 να ειμαστε και σκιαρουμε καλα ,αντε να ξεκινησουμε προετιμασια 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
7ψυχος_gtsap 1,066 Report post Posted March 5, 2016 Συμβουλή προς Τζαπανοβλαμμένους (αλλά και απλούς χιονοβλαμμένους): ακούστε, ψωνίστε από ΡΑΝΙΑ, είναι το 10 το καλό. Φιλικά 7ψυχος 1 Quote Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν. Share this post Link to post Share on other sites
Giannis90 2,282 Report post Posted March 5, 2016 Εύχομαι να βρεις παρέα να πας γιατί σίγουρα θα είναι κάτι διαφορετικό. Το έχω και εγώ στα σχέδιά μου για το μέλλον. Το κομμάτι που "πονάει" πιο πολύ απ΄ότι κατάλαβα είναι τα αεροπορικά. Πάντως αν με το καλό το κανονίσεις και πας δώσε ένα feedback για τον τελικό οικονομικό απολογισμό. 1 Quote BASI Level 3 Alpine Ski Instructor (partly qualified). Share this post Link to post Share on other sites
ski man 39 Report post Posted March 5, 2016 Cationic και δικο μου όνειρο ζωης ειναι. Ας κρατησουμε λοιπον ανοιχτο το τοπικ και με buget στα 1500-2000 μπορεί να είμαι κ εγώ μέσα. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
OliaTax 2,868 Report post Posted March 5, 2016 Προλαβαίνω να κερδίσω το Τζόκερ μέχρι 2017 ..?!! [emoji6] 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted March 5, 2016 εχει πολλα μυστικα που ανεβαζουν τη τιμη κατακορυφα η την κρατανε χαμηλα κυριως στη διαμονη που τσουζει λιγο για το αεροπορικο εχω ενδοιασμους 516 συνολο ..μπορει ομως αναλογα με τη σαιζον και με ποσες ωρες ταξιδι(2 μερες η περισσοτερο??) Quote Share this post Link to post Share on other sites
giannis-ski 4,870 Report post Posted March 5, 2016 (edited) εγω ( εμεις ) παλι ρε παιδια, που ειχαμε την ιαπωνια πολυ επανω στη λιστα για 3 εβδομαδες ( βεβαιως βεβαιως ), μετα την fukushima, την διαγραψαμε τελειως απο την λιστα. Edited March 5, 2016 by giannis-ski Quote https://media.skigebiete-test.de/images/ecu/product/p_ski/1020/ski_kessler-the-spirit-2013_n1020-1016-0_l.jpg Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted March 5, 2016 Το αεροπορικό ήταν ό,τι καλυτερο θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Φύγαμε από Αθήνα παρασκευή πρωί στις 11 περιπου για Κων/πολη, εκεί είχαμε 2 ώρες αναμονή και μετά από 11 ώρες φτάσαμε Τόκυο στις 9 το πρωί του Σαββάτου (ώρα Ιαπωνίας). Σύνολο ταξιδιού περίπου 15 ώρες. Αν κανείς θέλει να πάει απευθείας για σκι έχει όλη μέρα να κάνει την εσωτερική πτήση και τη διαδρομή προς το χιονδρομικό που μπορεί να είναι 2-3 ώρες. Η επιστροφή ήταν επίσης άψογη. Φύγαμε από Τόκυο στις 10.30 βράδυ Παρασκευής και μετά από 13 ώρες φτάσαμε Κων/πολη. Δυομιση ώρες αναμονή περίπου και άφιξη στην Αθήνα στις 9 πρωί Σαββάτου. Σύνολο ταξιδιού περίπου 16 ώρες. 7 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted March 5, 2016 Από περιέργεια, με τι αεροπλάνο ταξιδέψατε από Τόκυο, Ράνια; Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted March 5, 2016 διαφορα μοντελα 777 πεταει συνηθως ρανια 16 ωρες τοκυο και η εσωτερικη 2 η 3 συνολο 19 και απευθειας σκι λολ και μετα σαουνα Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted March 5, 2016 Με Α 330 αν δεν κανω λαθος. Ειχε 2-4-2 θεσεις. Ιδιο και της εσωτερικης πτησης. Η εσωτερικη ηταν 1.30 ωρα διαρκεια. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites