Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Χρήστος Λάππας

Χ.κ. Παρνασσού 2016-17

Recommended Posts

Ανέβηκα το Σάββατο στο χκπ. Έβγαλα και 6ήμερη, πολύ οικονομικό πακέτο! Ωστόσο....

Δόθηκε ένας σκασμός λέφτά, μπήκαν ολοκαίνουργια, μεγάλης δυναμικότητας εναέρια, αντικαταστάθηκαν παλιά και προστέθηκαν νέα συρόμενα, πως στον $%$%^% έκανα το μισό σκι από ότι έκανα, πριν γίνουν όλα αυτά?

- Δίας, έχει καταντήσει ανέκδοτο, το λιφτ απλά δεν πάει...ότι και να του κάνουν. Ήθελε άλλο σχεδιασμό, τι να πω; ας βάλουν πάλι το παλιό λιφτ, καλύτερα την έκανε τη δουλειά. Η ουρά δεν περιγράφεται.

- Σαχάρα, άλλο ανέκδοτο, 3-4 φορές πήγα να το πάρω και ήταν σταματημένο, την μια φορά που το πήρα το λειτουργούσαν με ταχύτητα Δία....απάλευτο.

- 6, ουρές γενναίες. Που είναι η δυναμικότητα των νέων λιφτ? Τα δουλεύουν στο αργό? Δεν φορτώνουν όλα τα καρεκλάκια? Δεν μπορεί η ουρά να είναι ίδια με του παλιού τριθέσιου!

- Βλαχόλακκα, ενδιάμεσος σταθμός = στάση λεωφορείου σε ώρα αιχμής. Έτσι όπως το δουλεύουν, δεν με πείθει ότι το combi μπορεί να εξυπηρετήσει άνετα χιονοδρόμους.

- Ηρακλής κλασσικός συνωστισμός...παρά τα εξαθέσια πέριξ.

- Οδυσσέας, συνεχίζει καπούτ =>το 1/4 του χιονοδρομικού πεδίου off, γρήγορη "χιονοδρομική" σύνδεση Κελλάρια - Φτερόλακα off

Την Κυριακή έκανα λίγο ορειβατικό κι ηρέμησα.

Τι να πω, έχω ακόμα 5 ημέρες, ελπίζω να το στρώσουν με κάποιο τρόπο.

• Like 8

p1sst.jpg

16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!!

Στο 6πλο παντως που παιζαμε την περισσοτερη ωρα της Κυριακης οι λιφτιερηδες πιεζαν για να γεμιζουν και γινοταν πολυ καλη δουλεια

Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like 3

Ανέβηκα το Σάββατο στο χκπ. Έβγαλα και 6ήμερη, πολύ οικονομικό πακέτο! Ωστόσο....

Δόθηκε ένας σκασμός λέφτά, μπήκαν ολοκαίνουργια, μεγάλης δυναμικότητας εναέρια, αντικαταστάθηκαν παλιά και προστέθηκαν νέα συρόμενα, πως στον $%$%^% έκανα το μισό σκι από ότι έκανα, πριν γίνουν όλα αυτά?

- Δίας, έχει καταντήσει ανέκδοτο, το λιφτ απλά δεν πάει...ότι και να του κάνουν. Ήθελε άλλο σχεδιασμό, τι να πω; ας βάλουν πάλι το παλιό λιφτ, καλύτερα την έκανε τη δουλειά. Η ουρά δεν περιγράφεται.

- Σαχάρα, άλλο ανέκδοτο, 3-4 φορές πήγα να το πάρω και ήταν σταματημένο, την μια φορά που το πήρα το λειτουργούσαν με ταχύτητα Δία....απάλευτο.

- 6, ουρές γενναίες. Που είναι η δυναμικότητα των νέων λιφτ? Τα δουλεύουν στο αργό? Δεν φορτώνουν όλα τα καρεκλάκια? Δεν μπορεί η ουρά να είναι ίδια με του παλιού τριθέσιου!

- Βλαχόλακκα, ενδιάμεσος σταθμός = στάση λεωφορείου σε ώρα αιχμής. Έτσι όπως το δουλεύουν, δεν με πείθει ότι το combi μπορεί να εξυπηρετήσει άνετα χιονοδρόμους.

- Οδυσσέας, συνεχίζει καπούτ =>το 1/4 του χιονοδρομικού πεδίου off, γρήγορη "χιονοδρομική" σύνδεση Κελλάρια - Φτερόλακα off

Περιληπτικά, έτσι;

• Like 5

Περιληπτικά και όντως GiGi, την Κυριακή τα πράγματα -από μαρτυρίες γνωστών μου- ήταν πιο στρωτά στην 6, ίσως η χαμηλή νέφωση να ψάρωσε πολύ κόσμο και να μην ανέβηκε.

p1sst.jpg

16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!!

Bρε Σταθη, βρε Zox πουλακι μου... Μελανα ζωμο σε ταισανε για πρωινο? Γιατι τοσο λακωνικος?

Μετα απο τοσα χρονια, μιση οθονη ποστ? :D

• Like 4

Ύστερα απο επισκεψη ΧΚΠ εχω να παρατηρησω τα εξής:

1. Οι λιφτιερηδες μπορούν να κάνουν παρατήρηση στους βρωμιάρηδες που καπνίζουν στις ουρές των λιφτ? Είναι υποχρεωμένοι να αναπνέουν οι υπόλοιποι τον καπνό τους, ακόμη και μικρά παιδάκια? Αλήθεια, την γόπα που την πετάν, κάτω ? Η μέγιστη κατάντια, είδα τυπά να κάνεi snowboard να καπνίζει συγχρόνως

2. Η κοπέλα μου έκανε παρατήρηση στην καθαρίστρια στον 1ο όροφο του chalet ότι δεν λειτουργούν τα καζανάκια. Η απάντηση που πήρε ήταν η εξής: "Επειδή εγώ είμαι απλή υπάλληλος και φοβάμαι μπορείτε να πάτε εσείς να κάνετε την παρατήρηση γιατί το αφεντικό τα κλείνει συστηματικά επίτηδες γιατί πληρώνει πολύ νερο !!!!!!

Edited by ChristosFRC4

Έτσι ήταν το Σάββατο.Απελπιστικά χάλια τα λιφτ.

Λιφτ Σαχάρας τραγωδία.Ταχύτητα χελώνας.Πίστα τρομερή, τριζατη.

Ουρά μεγάλη στο Βάκχο και απτις 2 πλευρές καμπινα-καρεκλα.

Ηρακλής ουρά 15λεπτων.

Δίας, έπρεπε να κανεις το Σταυρό σου, λίγο πιο πριν για να τον πετυχεις ανοιχτό.

Το χιόνι εξω ήταν βαρύ και λίγο.Γιαυτό τα ψιλοσκισαμε τα πεδιλακια.

Κόκκινη Βάκχου βεντουζα.

Κόκκινη Ηρακλή λίγες πέτρες.

Δεν πηγα Αρνοβρυση με τους υπόλοιπους γιατί δεν ήθελα περπάτημα και τελικά το εφάγα στον Δια ΓΙΑΤΊ ΣΤΙΣ 3:10 χααλασέε.Τι σπάνιο.

Στις καμπίνες περίμεναν καμια 80-100 άτομα, οπότε ήταν πάνω από μισαωρο η φαση.Τελικά το κοψαμε με τα πόδια ως την είσοδο του Τυριά.Εμείς και πολλοί άλλοι ταλαιπωροι.

Όπως είπε και ο Σταθης πως τα καταφερανε έτσι να κάνω λιγότερο σκι από ποτέ σαυτο το βουνό.

Πολλες οικογένειες, πολλά παιδιά ,συλογοι, εκπαιδευτήρια,ολη η Γλυφάδα, Κηφισιά Εκάλη, Τακούνια τσαρούχια κλαδευτηρια φονιάδες χαροι.Όλοι εκεί.

Μετά παλιά λιφτ σίγουρα θα είχαμε παραπάνω αναμονες.Όμως με τοσα λεφτά και με θυσία πιστών και πεδίων τα πράγματα οσο αφορά τις αναμονες ειναι ελάχιστα καλύτερα.

Στο σύνολο όμως είμαστε χαμένοι.

• Like 1

101277.jpg

Ρε συ Vro, η 6 δεν κατεβαίνει με καμπίνα? Από τη στιγμή που δίνεται αυτή η δυνατότητα και υπάρχει η σήμανση για δύσκολη πίστα, για ποιο λόγο να φτιαχτεί με το ζόρι πίστα για μη έμπειρους σκιέρ? Οκ, ίσως να γίνει μια πιο έντονη επισήμανση εννοώντας "προσοχή, δύσκολη πίστα, χρησιμοποιήστε την καμπίνα αν δεν το'χετε", αλλά μέχρι εκεί.

:shuriken:

Τωρα που πηραμε το κολαι δεν καταργουμε και την 6; τι νατις κανουμε τις πιστες; καλα δεν ειναι ο ερμης που δεν εχει πιστες;

Ειμαστε σοβαροι; το χιονοχρομικο απευθηνεται στον μεσο τουριστα χιονοδρομο. Συρε πεστου παρε την καμπινα γιατι νιξ...

Πανευκολα γινοταν εναλακτικη αλλα ανεβασαμε χωματουργικα στην βλαχολακα και....δεν καναμε τιποτα. Φυσικο ειναι αφου σχεδιαζουν και πρατουν οχι μονο ανθρωποι ασχετοι με την χιονοδρομια αλλα και ασχετοι με την...λογικη.

Ετοιμη ειναι η παραλληλη μπλε χωρις πολλα πολλα.

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

.

Πανευκολα γινοταν εναλακτικη αλλα ανεβασαμε χωματουργικα στην βλαχολακα και....δεν καναμε τιποτα. Φυσικο ειναι αφου σχεδιαζουν και πρατουν οχι μονο ανθρωποι ασχετοι με την χιονοδρομια αλλα και ασχετοι με την...λογικη.

Ετοιμη ειναι η παραλληλη μπλε χωρις πολλα πολλα.

Δεν διαφωνώ μαζί σου στα υπόλοιπα αλλά...

Που βρε μεγάλε μου αρχιτέκτονα γεωφυσικέ γεωλόγε οδοποιέ?

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Οπως κατεβαινεις αριστερα.

Μιλαμε παντα μετα την στροφη.

Ψηλα πριν την γνωστη <επεμβαση παππου> το προβλημα ειναι το χιονι

Στην <επεμβαση> καλο ειναι να αποφυγουμε τα πολλα πολλα.

Ετσι και αλλιως οποιος τρεχει εκει...ορεοει να ...εκτελειται...

Μετα ειναι το αποτομο κυρτο που παραεγεινε με τα νεα λιφτ. Εκει επειδη οι καμικαζι διχως αυριο δεν βλεπουν ...μπροστα τους αρχιζουν τα δυσκολα.

Αν χρησιμοποιησουμε τις δυο παρακαμψεις για το ρατρακ που υπαρχουν και παρουμε ευθεια κατω θα διαπιστωσουνε οτι γεωμετρικα η κλιση ειναι πολυ πιο...μπλε. Κανε συγκριση με ανοιξιατικο χιονι που προσομιαζει με πιστα και θα το δεις. Βοηθα οτι μπορουμε να δωσουμε και μια διαγωνιο εξτρα (δηλαδη να φυγιυμε δεκα μοιρες βορεια και να τις παρουμε πισω πιο χαμηλα μιας που η βαση της 6 εχει γινει πιο πλατεια. Ετσι οποιος ερχ

εται απο την νεα μπλε θα βλεπει τον σιφουνα απο την κοκκινη.

Επιγωντος φυσικα πρεπει να μαζευτει η καινουργια πλατεια γιατι εχουμε εξτρα κινηση απο 10 προς 7 μεσα στην ροη απο 6 που δεν κοβουν φορα για να βγουν στην νεα εισοδο του λιφτ.

Αλλα βεβαια ψιλα γραμματα για τους σχεδιαστες των καμπινεδων.

Άσχετα με το αν μπορούν, όλοι θέλουν να πουν ότι "Κατέβηκα/κατεβαίνω την 6 στον Παρνασσό" ...

Αυτό δεν διορθώνεται όσες ταμπέλες και να βάλεις, όπως και να τη χωρίσεις.

Θέματα ελληνικής παιδείας - "κατά το Μαστρογιάννη και τα κοπέλια του ... "

C...

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τον Στάθη. Μετά την υπερμέρα της Παρασκευής το Σάββατο είχε αρκετή ταλαιπωρία. Ουσιαστικά η μοναδική σούπερ κατεβασιά με σούπερ πούδρα ήταν η Αρνόβρυση όπου μας έφτασε η γλώσσα στο χιόνι από το περπάτημα......κάποτε όταν δούλευε ο Οδυσσέας τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά.....

Θέλησα κάποια στιγμή από την βάση της 6 να πάω κορυφή Βάκχου που με περίμενε η παρέα μου για ένα break....

Με ορειβατικό ποιο γρήγορα θα έφτανα......τρελή ουρά στην 6.....φτάνω κορυφή, φεύγω βουρ για Δία, με το που φτάνω στο λιφτ πρόβλημα....άντε πάμε με τα σκι επ' ώμου μέχρι την καμπίνα όπου γινόταν της κ@ριολ@ς από κόσμο.....

3 καρεκλάκια για να έρθει η μία πολυπόθητη καμπίνα....με το που ήρθε η σειρά μου εκείνη την στιγμή άρχισε να δουλεύει ο Δίας....

Θέλω να μου πεί κάποιος τι βότανα καπνίσανε αυτοί που σχεδιάσανε το συνδετικό.......Κελλάρια - Φτερόλακκα έχεις 3 εξαθέσιες καρέκλες και μία καμπίνα δηλαδή 18 + 8 = 26 άτομα ενώ από Φτερό για Κελλάρια έχεις μία καμπίνα δηλ 8....

Δηλαδή κάθε 26 άτομα που φέυγουν από την μία πλευρά του βουνού μόνο 8 μπορούν να επιστρέψουν....οι υπόλοιποι περιμένουνε σαν τους μ@λ@κες.....Τι κόμπι και μ@λ@κίες ρε γκασμάδες....βάλτε από την αρχή ένα σκέτο 6πλο ή 8απλο καρεκλάκι και εάν είχε ποτέ ουρά το συνδετικό εμένα να με τσινελιάσεις που λέμε και στο χωριό μου...

Αλλά ξέχασα πρέπει να μπορεί να πηγαίνει και η κυρία με το γουνάκι από Κελλάρια για Φτερό και αντίστροφα...

Θα μου πείς υπάρχει και ο Δίας , ΑΛΛΑ πέρα από το ότι δεν είναι αξιόπιστο το μηχάνημα όλοι μας ξέρουμε τα προβλήματα επαρκούς χιονοκάλυψης που έχουμε τα τελευταία χρόνια στην διαδρομή κορυφή Δία πρός Κελλάρια....

Ειλικρινά αυτό το ΧΚ ή το μισείς ή το λατρεύεις.......

Edited by porfirio
  • Like 5

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

έχεις δίκιο C. Όπως λένε και στα Καλάβρυτα "έρχονται πρώτη μέρα που κάνουν με σκι ή σανίδι και επειδή κάποιος τους είπε είναι ωραία η Στύγα ξεκινάνε να ανέβουν. Του λέμε άστο και αυτοί επιμένουν"

Σε όσα συζητάμε το πρόβλημα είναι η παιδεία των Ελλήνων, όπως κλεινουν τη ΛΕΑ, όπως προσπερνάνε από δεξιά, όπως δεν φοράνε κράνος στη μηχανή με σούζα, έτσι ακριβώς κάνουν σκi και snowboard. Λύση εκτός από το να κλείσει δεν μου βρίσκετε και ελπίζω να την βρείτε πριν το πρώτο νεκρό.

Οπως κατεβαινεις αριστερα.
Μιλαμε παντα μετα την στροφη.
Ψηλα πριν την γνωστη <επεμβαση παππου> το προβλημα ειναι το χιονι

Στην <επεμβαση> καλο ειναι να αποφυγουμε τα πολλα πολλα.
Ετσι και αλλιως οποιος τρεχει εκει...ορεοει να ...εκτελειται...
Μετα ειναι το αποτομο κυρτο που παραεγεινε με τα νεα λιφτ. Εκει επειδη οι καμικαζι διχως αυριο δεν βλεπουν ...μπροστα τους αρχιζουν τα δυσκολα.
Αν χρησιμοποιησουμε τις δυο παρακαμψεις για το ρατρακ που υπαρχουν και παρουμε ευθεια κατω θα διαπιστωσουνε οτι γεωμετρικα η κλιση ειναι πολυ πιο...μπλε. Κανε συγκριση με ανοιξιατικο χιονι που προσομιαζει με πιστα και θα το δεις. Βοηθα οτι μπορουμε να δωσουμε και μια διαγωνιο εξτρα (δηλαδη να φυγιυμε δεκα μοιρες βορεια και να τις παρουμε πισω πιο χαμηλα μιας που η βαση της 6 εχει γινει πιο πλατεια. Ετσι οποιος ερχ
εται απο την νεα μπλε θα βλεπει τον σιφουνα απο την κοκκινη.
Επιγωντος φυσικα πρεπει να μαζευτει η καινουργια πλατεια γιατι εχουμε εξτρα κινηση απο 10 προς 7 μεσα στην ροη απο 6 που δεν κοβουν φορα για να βγουν στην νεα εισοδο του λιφτ.

Μπορείς να το κάνεις στην διαγώνιο έξτρα είναι το πρόβλημα.

Πολύ έμπειρος ξένος σχεδιαστής χιονοδρομικών όταν κοιτούσαμε παλαιώθεν κάτι τέτοια για τον Παρνασσό είχε πει "you never design a blue passing straight through a red" αν το θυμάμαι καλά. Οι διαγώνιοι που λες νομίζω είναι συνταγή και για να χαλάσει η 6 και για ατύχημα. Καλύτερα να τον έχεις μέσα στη πίστα και να τον βλέπεις παρά να τον φέρνεις απέξω να μπαίνει μέσα της και να την διασχίζει κάθετα με πολλά στην πορεία του άλλου. Δεν μπορώ να το φανταστώ πως θα το κάνεις χωρίς να χαλάσεις την 6 επίσης.

Δεν είναι ένωση πίστας αυτό που λες είναι διασταύρωση πχ ο κίνδυνος από Θέτις (ας πούμε κόκκινη γιατί έρχονται με πολλά) για πάρκο δεν έχει σχέση με τον κίνδυνο κόκκινο Ηρακλή να ενώνει με μπλε Ηρακλή. Το πρώτο είναι 50 φορές πιο επικίνδυνο.

Τα σημεία χάρους που η κόκκινη διασταυρώνει την μπλε αν δεις και στις Άλπεις ή τα αποφεύγουν ή τα γεμίζουν σημάδια.

Πίστεψέ με το έχουν δει έμπειροι ξένοι αυτό δεν θυμάμαι κάποιος να πρότεινε τέτοια λύση. Συμφωνώ μαζί σου για τους σχεδιαστές των καμπινέδων αυτά είναι...μπιπ

Εδώ καταφέραμε να ρίξουμε 32 εκατομμύρια να έχουν πρόσβαση τα ΑΜΕΑ και τουλάχιστον 300.000 (εκτίμηση έμπειρου πολιτικού μηχανικού) μπετά στο 1850 για να έχουν πρόσβαση τα ΑΜΕΑ και τελικά...δεν έχουν πρόσβαση τα ΑΜΕΑ επειδή δεν δουλεύει το ασανσέρ στο 1850.

Ενώ υπάρχει η απλούστατη και ολόσωστη λύση να κλείσει το χιονοδρομικό για λόγους ασφαλείας και να ξανανοίξει μόνο όταν θα είναι ασφαλές εμείς συνεχίζουμε να ψάχνουμε αλχημείες και λάθη για να διορθώσουμε παλιά λάθη και επειδή ο Έλληνας δεν έχει μυαλό. Πες μου σε ποιο χιονοδρομικό στις Άλπεις με καμπίνα να κατέβεις θα έκαναν χωματουργικό στην 6 να την κόψουν με μπλε?

Edited by ΜΙΚ
  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Δηλαδή κάθε 26 άτομα που φέυγουν από την μία πλευρά του βουνού μόνο 8 μπορούν να επιστρέψουν....οι υπόλοιποι περιμένουνε σαν τους μ@λ@κες.....Τι κόμπι και μ@λ@κίες ρε γκασμάδες....βάλτε από την αρχή ένα σκέτο 6πλο ή 8απλο καρεκλάκι και εάν είχε ποτέ ουρά το συνδετικό εμένα να με τσινελιάσεις που λέμε και στο χωριό μου...

Αλλά ξέχασα πρέπει να μπορεί να πηγαίνει και η κυρία με το γουνάκι από Κελλάρια για Φτερό και αντίστροφα...

Θα μου πείς υπάρχει και ο Δίας , ΑΛΛΑ πέρα από το ότι δεν είναι αξιόπιστο το μηχάνημα όλοι μας ξέρουμε τα προβλήματα επαρκούς χιονοκάλυψης που έχουμε τα τελευταία χρόνια στην διαδρομή κορυφή Δία πρός Κελλάρια....

Ειλικρινά αυτό το ΧΚ ή το μισείς ή το λατρεύεις.......

Ξυπόλιτο τον λένε και παίρνει το μηνιάτικό του κάθε μήνα από τους φόρους σου σε ένα ζεστό γραφείο στα ΕΤΑΔ

Αλλά όταν σας είπα να πάμε δεν ήρθε κανένας, το snowreport δεν γράφει τίποτα, οι εργαζόμενοι δεν κάνουν τίποτα το snowclub έχει δύο μέλη να τρέχουν κλπκλπ

Edited by ΜΙΚ
  • Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Σήμερα ήταν εντυπωσιακή η διαφορά Φτερόλακκα-Κελάρια. Στη Φτ ένα χαμηλό σύνεφο που μου προκαλούσε ναυτία. Στα κελάρια, το σύννεφο ήταν ψηλά και υπήρχε και μια υποψία ήλιου. Το χιόνι έπεσε στη Φτ, στα Κελ όχι. Είχα λίγη ώρα πριν επιστρέψω Αθήνα, μια εξαιρετική εμπειρία (πάντα στα Κ). Άριστη διάστρωση, μηδενικές ουρές (στα καρεκλάκια). Τελικά, αν θέλεις να απολαύσεις σκι τουλάχιστον στο ΧΚΠ, μόνο καθημερινή. Το μόνο εκνευριστικό ήταν η ανάγκη αλλαγής στα 1950 γιατί επιλέγω να ξεκινήσω από κορυφή και να φτάσω στα 1750. RTFM επιτέλους.

ΥΓ Λόγω ηλικίας εκτιμώ και τη βελτίωση της μουσικής στα Κελάρια.

• Like 1

τελικα!! χαίρομε που τα παντα στον παρννασο έφτιαξαν σε 10 μερες .και δουλεύουν πλέον τελεια ....

αφήνοντάς τους παντες ευχαριστημενους :thumbup:

ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ

:evil:

Πολύ χαίρομαι και εγώ συμπολίτες μας που χαίρονται να κινδυνεύουν άνθρωποι και να βλέπουν ένα από εκατομύρια προβλήματα της χώρας να διαιωνίζεται οδηγώντας στην πτώχευσή της.

Αλήθεια πως νιώσατε που ξοδέψατε κάνα χιλιάρικο για να κάνετε σε παλιά χιόνια ενώ ο Παρνασσός έχει γράψει 6 πουδρομέρες όσο λείπατε?

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Μιχαλη η διαγωνιος ειναι εξω απο την τωρινη 6. Απλα στρεφωντας την χαραξη λιγο βορεια κερδιζεις μερικες μοιρες λιγωτερη κλιση συν ψυχολογικα για τον αρχαριο. Εκει στο υψος που τωρα ειναι ο βραχος την ξαναστρεφεις δεξια οπως κατεβαινεις και την ριχνεις στην πλατεια μαζι με την τωρινη κοκκινη. Δεν ειναι η ιδανικη λυση αλλα σαφεστατα θαειναι καλυτερα απο τωρα.

Για μενα πρεπει να λιγουν και οι δυο διαδρομες 20 μετρα νωριτερα απο την τωρινη πιστα διοτι ναι μεν το πλατο πλατυνε αλλα κατα μηκος...μικρινε...επειδη

Πρεπει να παιρνεις φορα (ποντιακο μηκος που λεμε...).

Αχ στο ποδι ολος ο χωροταξικος σχεδιασμος....

Τι να πω τώρα? Ότι είμαστε σε καλό δρόμο? Εντάξει, υπάρχουν κάποια καλά σημεία, αλλά τα περισσότερα είναι ανάξια κριτικής. Απογοήτευση!!!!!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με τη συνάντηση στην Αράχωβα για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού - Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Συμμετέχοντες:

Κώστας Μπακογιάννης, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Γιώργος Τερζάκης, Πρόεδρος ΕΤΑΔ

Γιάννης Γεωργακός, Δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας

Θανάσης Παναγιωτόπουλος, Δήμαρχος Δελφών

Γιώργος Γώγος, Δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας

Νίκος Μολιώτης, Αντιδήμαρχος Δελφών

Κώστας Γκιώνης, Αντιδήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας

Θέμα:

«Συνεργασία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ΕΤΑΔ για την εξασφάλιση της ορθής λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού»

Μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε και αφορά στην συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ΕΤΑΔ προκειμένου να εξασφαλιστεί η ορθή λειτουργία του Χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού, συμφωνήθηκαν τα εξής:

1.Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναγνωρίζει πλήρως ότι η διοίκηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού βρίσκεται αποκλειστικά στην ευθύνη της ΕΤΑΔ. Ωστόσο επιμένει στην πάγια θέση της για αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στο πλαίσιο του οποίου το Χιονοδρομικό Κέντρο θα περάσει στα χέρια ενός αμιγώς αυτοδιοικητικού σχήματος.

2.Δημιουργία πλαισίου συνεργασίας (σε δύο επίπεδα) για την καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων.

1ο επίπεδο: Δημιουργία ομάδας εργασίας που θα απαρτίζεται από τον Περιφερειάρχη, τους τρεις Δημάρχους και τον Πρόεδρο της ΕΤΑΔ και η οποία θα συνεπικουρεί το έργο της ΕΤΑΔ και θα χαράσσει στρατηγική για τη λειτουργία και την προβολή του Χιονοδρομικού Κέντρου. Παράλληλα θα παρακολουθεί τα στάδια υλοποίησης των δράσεων που έχουν συναποφασιστεί. Θα συναντηθεί προγραμματισμένα τον Απρίλιο, με το τέλος της χιονοδρομικής περιόδου και τον Σεπτέμβριο του 2017 για τον συντονισμό των δράσεων της επόμενης περιόδου.

2ο Επίπεδο: Δημιουργία ομάδας παρακολούθησης που θα απαρτίζεται από έναν έως δύο εκπροσώπους της Περιφέρειας, των Δήμων και της ΕΤΑΔ, η οποίοι θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή για την αντιμετώπιση ζητημάτων που προκύπτουν καθημερινά, αλλά και για την υλοποίηση των δράσεων . Θα αποτελεί δε και τον δίαυλο επικοινωνίας των δήμων με το Χιονοδρομικό Κέντρο όσον αφορά την πληροφόρηση για την κατάσταση του δρόμου και των πιστών και τη συνεργασία για τον αποχιονισμό.

3.Επικοινωνία - Διαφήμιση

- Η ΕΤΑΔ θα επικαιροποιήσει την παρουσία της στα social media και την ιστοσελίδα του Χιονοδρομικού Κέντρου άμεσα.

- Η ΕΤΑΔ θα παρέχει στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ήδη υπάρχον οπτικοακουστικό υλικό με την ιστορία του Χιονοδρομικού Κέντρου, το οποίο η Περιφέρεια μπορεί να χρησιμοποιήσει συνδυαστικά με το δικό της υλικό για την προβολή του Χιονοδρομικού Κέντρου σε Ελλάδα και εξωτερικό, αρχής γενομένης από την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Τελ Αβίβ.

-Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η ΕΤΑΔ θα συγχρηματοδοτήσουν το έργο εταιρίας στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας για την καλύτερη προβολή του Χιονοδρομικού Κέντρου, την επόμενη περίοδο (2017-2018).

-Η ΕΤΑΔ σε συνεργασία με τους Παραπαρνάσσιους Δήμους θα δημιουργήσει και θα λειτουργήσει σημεία πληροφοριών (Info Kiosks) στους εν λόγω Δήμους τα οποία θα παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες για το Χιονοδρομικό και θα πωλούν κάρτες για την χρήση των αναβατήρων). Οι Δήμοι οφείλουν να παρέχουν τον χώρο και μία γραμμή Internet, μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας. H ΕΤΑΔ είναι υπεύθυνη για τη στελέχωσή και την διαμόρφωση του χώρου.

4.Προσβασιμότητα στο Χιονοδρομικό

Οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τους Δήμους θα διερευνήσουν την προσβασιμότητα στο Χιονοδρομικό Κέντρο, μέσω υφιστάμενου εναλλακτικού δρόμου και τη βελτίωση του ήδη υπάρχοντος από τη διασταύρωση μέχρι το Χιονοδρομικό Κέντρο.

5.Κόστος Εισιτηρίων - Καρτών

Μέσω τις ομάδας εργασίας θα γίνει συνολική συζήτηση για τη διαμόρφωσή του κοστολογίου τη νέα περίοδο. Ενώ για την τρέχουσα περίοδο θα δημιουργηθεί ειδική κάρτα για τους πιστοποιημένα από τους Δήμους μόνιμους κατοίκους της περιοχής στην τιμή των 100 ευρώ για την κάρτα των 20 πόντων, εκτός ΠΣΚ και αργιών. Οι Δήμοι δεσμεύθηκαν να ελέγχουν πλήρως τη διαδικασία παροχής βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας, ώστε να μη δημιουργηθούν καταχρηστικά φαινόμενα. Η χρήση της κάρτας στο Χιονοδρομικό Κέντρο θα απαιτεί ταυτόχρονη επίδειξη ταυτότητας.

6.Λειτουργία Χιονοδρομικού Κέντρου Τρίτη και Τετάρτη

Συμφωνήθηκε η κυκλική λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου κάθε Τρίτη και Τετάρτη, όπου θα είναι ανοιχτές επιλεγμένες πίστες. Την Τρίτη 2 από τις πίστες που βρίσκονται από την πλευρά του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας και την Τετάρτη 2 από τις πίστες που βρίσκονται από την πλευρά του Δήμου Ελάτειας-Αμφίκλειας. Το εισιτήριο ορίζεται στα 10 ευρώ.

7.Μεταφορά Επισκεπτών

Η ΕΤΑΔ προτίθεται να διαθέσει mini bus προκειμένου να μεταφέρονται από επιλεγμένα σημεία των τριών Δήμων οι επισκέπτες στο Χιονοδρομικό Κέντρο. Συζητήθηκε επιπρόσθετα η μεταφορά επισκεπτών που φτάνουν στον Δήμο Ελάτειας-Αμφίκλειας με ειδικό δρομολόγιο τραίνου, όπου σε αυτή την κατηγορία και εφόσον ο Δήμος κάνει τις απαραίτητες συνεννοήσεις με τον ΟΣΕ, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα καλύψει το κόστος της μεταφοράς.

8.Σχολικές Εκδρομές

Συζητήθηκε το ενδεχόμενο δημιουργίας ολοκληρωμένων πακέτων διαμονής, διατροφής και επίσκεψης στο χιονοδρομικό κέντρο για οργανωμένες σχολικές εκδρομές. Η συζήτηση θα συνεχιστεί μεταξύ των ενώσεων ξενοδόχων και της ΕΤΑΔ.

Edited by sotogiannop1

Γιατί υπουργέ μου; Είναι σαφές οτι τα προβλήματα επιλύθηκαν.

Τί δεν καταλαβαίνεις;

• Like 3

Αλήθεια πως νιώσατε που ξοδέψατε κάνα χιλιάρικο για να κάνετε σε παλιά χιόνια ενώ ο Παρνασσός έχει γράψει 6 πουδρομέρες όσο λείπατε?

...........................................................................

:evil: :evil: :evil: πολυ χαρούμενη μιχαλη :yes

...........................................................................

:evil: :evil: :evil: πολυ χαρούμενη μιχαλη :yes

Α τέλεια γιατί εγώ θα ένιωθα κορόιδο και δεν θα ξαναπήγαινα Άλπεις χωρίς να έχω εξασφαλίσει ότι θα έχω δυνατότητα να πάω και άλλες 7 επιλεγμένες μέρες Παρνασσό. Ελπίζω να μην είστε τόσο χαρούμενοι που θα ανέβουν οι φόροι σας επειδή ο Παρνασσός πετάει λεφτά σκουπίδια και εσείς πάτε Άλπεις

Κάτι ορθογραφικά λάθη έχουν πολύ πλάκα αγορίνα, σε αγαπάω απλά διαφωνούμε

Edited by ΜΙΚ
  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

τελικα φιλε μιχαλη ,,εχεις γινει γραφικος ..με το θεμα παρνασσου .-ενα προνόμιο που ειχα -ισως εχω ακομα ...

καταλαβε επιτελους οτι τιποτα δεν θα αλλαξει ,στο αυτο θεμα γιατι δεν θελουν να αλλαξει

5 σκ εμειναν ακομα και τελος το σκι για τους περισσοτερους ελληνες -τοσο θα κρατήσει και το ενδιαφέρον τον παρατρε-χαμένων για το θεμα Παρνασσού - χιονοδρομίας

του χρονου βλεπουμε η το αγοράζει καποιος ..η θα σου δώσουν την καρτα φθηνότερη ..και εσυ ο φωνασκων θα εισαι ο πρωτος που θα αγορασει .για τις λιγες υπεροχες πουδρομερες ..που θθθααα..κανεις αννννν,...δουλεψει

και ναι μιχαλη ειναι φθηνότερες η 7μερες εξωτερικού απο τις 7 μερες Παρνασσού

και ναι κανω ορθγραφικα λαθη...αλλα νομιζω οτι καταλαβαίνεις ακριβως τι θελω να πω ......διοτι τις περισσοτερες φορες δεν απαντας σε αυτα που σε ρωτάω ...και απλα πιάνεσαι απο μια φραση τον αναγραφόμενων μου και μου απαντας αερα -πατερα

πχ !! σε ερωτήσει μου ...αν ειχες εργασιακό συμφέρον .πχ εργα κλπ απο παρννασο θα ελεγες τιποτα!!....?...ακριβως μιχαλη τιποτα ..οπως κανουν και πολλοι ακομα ...

αλλα σιγουρα θα εισαι πρωτος που αγορασει ετησια ξεχνωντας τα παντα ..αα!! και δευτερος ο βρο :thumbup:

• Like 1

Διαβάζοντας προσεκτικά το Δελτίο Τύπου «Συνεργασία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ΕΤΑΔ για την εξασφάλιση της ορθής λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού», έχω να παρατηρήσω τα εξής:

Σημείο 1: Υπήρξε ποτέ αμφισβήτηση ότι το ΧΚΠ ανήκει στην ΕΤΑΔ ΑΕ? Δεν νομίζω. Άρα ως προς τι η ανακοίνωση?

Σημείο 2: Είμαι επιφυλακτικός εάν θα λειτουργήσουν και το κυριότερο εάν θα συντονιστούν ώστε θα αποδώσουν οι δύο ομάδες εργασίας & παρακολούθησης. Μακάρι πάντως!

Σημείο 3: Πολύ σωστά όλα. Θα έπρεπε να έχουν γίνει από χρόνια!
Όσον αφορά όμως τα
info desk, τα οποία θα λειτουργούν στους Δήμους και θα στελεχωθούν από την ΕΤΑΔ. Αλήθεια με ποιους θα στελεχωθούν? Θα γνωρίζουν το βουνό, θα γνωρίσουν χιονοδρομία? Θα μπορούν να παρέχουν έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση? Η θα γίνουν ένα ακόμη γραφείο παραπόνων και θα κόβουν και κανένα εισιτήριο για το ΧΚΠ?

Σημείο 4: Τι σημαίνει θα διερευνήσουν την προσβασιμότητα στο Χιονοδρομικό Κέντρο, μέσω υφιστάμενου εναλλακτικού δρόμου? Θα διανοιχτεί και θα ασφαλτοστρωθεί κάποιος υφιστάμενος δασικός δρόμος από Αράχωβα? Υπάρχει λόγος να προστεθεί ακόμη ένας δρόμος για το ΧΚΠ? Εκτός κι αν καταργηθεί κάποιος άλλος!

Σημείο 5: Νέος τιμοκατάλογος από την ερχόμενη σεζόν. Πολύ ωραία. Μακάρι να γίνει και να είναι και καλός!

Για την κάρτα των όμορων δήμων: 100 ευρώ δια του 20 μας κάνει 5 ευρώ η μέρα. Πολύ καλό και Μπράβο!

Σημείο 6: Κυκλική λειτουργία κάθε Τρίτη και Τετάρτη! Επειδή η ορολογία είναι καινούρια, και δεν έχω και υψηλό IQ, φαντάζομαι ότι το σχέδιο είναι τη μία μέρα να δουλεύουν δυο αναβατήρες στη Φτερόλακα και την επόμενη δύο στα Κελλάρια! Επειδή έπεσε κράξιμο και δεν μπόρεσε να υλοποιηθεί από την ΕΤΑΔ το κλείσιμο αυτές τις δύο μέρες της εβδομάδας, βρέθηκε μια μεσοβέζικη λύση! Αθάνατο ελληνικό δαιμόνιο!!!

Σημείο 7 & 8: Και τα δύο τα βρίσκω θετικά. Μακάρι να υλοποιηθούν!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Τα θετικά.

Εάν συντονιστούν καλά οι αρμόδιες αρχές φαίνεται ότι θα υπάρξει επικοινωνία και προβολή του ΧΚΠ, οι δρόμοι θα λειτουργούν υποδειγματικά, ακόμη και με τις δυσκολότερες καιρικές συνθήκες, θα υπάρξει προσπάθεια μεταφοράς των επισκεπτών με mini bus και τέλος θα υπάρξουν κίνητρα για να μπορούν τα σχολεία να επισκέπτονται το χιονοδρομικό!

Τα αρνητικά.

Για την ορθή λειτουργία, όπως λέει και το Δελτίο Τύπου, δεν είδα τίποτα! Για τις πίστες του ΧΚΠ και τους αναβατήρες, που είναι και το κύριο προϊόν που προσφέρεται! Θα εξακολουθήσουν να δουλεύουν το βουνό με συνθήκες γαλέρας για τους εργαζομένους των 500 – 700 ευρώ? Με ωράρια 12 & 14ωρών και μάλιστα χωρίς υπερωρίες? Με πολλούς μάλιστα από αυτούς ανειδίκευτους, άρα και επικίνδυνους για την ασφάλεια των πελατών? Και το κυριότερο. Θα συνεχίσει να δουλεύει το ΧΚΠ χωρίς έμπειρο και ικανό ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ?
Μάλλον το μοντέλο λειτουργίας της ΕΤΑΔ προβλέπει ότι το ΧΚΠ μπορεί και να δουλέψει στον αυτόματο με τηλεχειρισμό από την ΑΘΗΝΑ?

Λυπάμαι πολύ γιατί το μόνο που μου αφήνει αυτό το Δελτίο Τύπου είναι μόνο ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ!

Edited by sotogiannop1
  • Like 6

καταλαβε επιτελους οτι τιποτα δεν θα αλλαξει ,στο αυτο θεμα γιατι δεν θελουν να αλλαξει

ΛΑΘΟΣ (έχουν ήδη αλλάξει κάποια επειδή φώναζα)

5 σκ εμειναν ακομα και τελος το σκι για τους περισσοτερους ελληνες -τοσο θα κρατήσει και το ενδιαφέρον τον παρατρε-χαμένων για το θεμα Παρνασσού - χιονοδρομίας

ΛΑΘΟΣ (9 με 11 σκ)

του χρονου βλεπουμε η το αγοράζει καποιος ..η θα σου δώσουν την καρτα φθηνότερη ..και εσυ ο φωνασκων θα εισαι ο πρωτος που θα αγορασει .για τις λιγες υπεροχες πουδρομερες ..που θθθααα..κανεις αννννν,...δουλεψει

ΛΑΘΟΣ (μην ξαναγράψεις τέτοια προσωπική προσβολή για μένα. Δεν έχω πάρει ποτέ δωρεάν και δεν θα πάρω. Πάντα χαίρομαι να πληρώνω το σκι μου

και ναι μιχαλη ειναι φθηνότερες η 7μερες εξωτερικού απο τις 7 μερες Παρνασσού

ΧΟΝΤΡΟ ΛΑΘΟΣ. Ή μάθε αριθμητική η μην γράφεις αρλούμπες

πχ !! σε ερωτήσει μου ...αν ειχες εργασιακό συμφέρον .πχ εργα κλπ απο παρννασο θα ελεγες τιποτα!!....?...ακριβως μιχαλη τιποτα ..οπως κανουν και πολλοι ακομα ...

αλλα σιγουρα θα εισαι πρωτος που αγορασει ετησια ξεχνωντας τα παντα ..αα!! και δευτερος ο βρο :thumbup:

ΛΑΘΟΣ. Και μην ξαναγράψεις τέτοια προσωπική προσβολή για μένα. Δεν είμαι σαν εσένα και σαν τους περισσότερους Έλληνες σαν των Σωτήρη πχ. Αν δεν ξέρεις ποιοις ακριβώς είμαι μην γράφεις προσωπικές προσβολές τέτοιου επιπέδου. Πάντα αγιοράζω ετήσια πάντα την πληρώνω ποτέ δεν ξεχνάω τίποτε. Αν με κατηγορείς που αγαπάω τόσο πολυ το σκι στον Παρνασσό και πάω και αγοράζω ετήσια είσαι εντελώς άδικος.

Θερμή παράκληση μην γράφεις μπούρδες και (εμένα δε με πειράζει) αλλά μην χαρακτηρίζεις το κόσμο γραφικό

Τι έγινε Σωτήρη όσο δούλευες εκεί δεν τα έβλεπες αυτά? Τώρα απογοητεύτηκες. Είσαι αυτός που κατηγορεί ο President ότι είμαι και όλοι τότε σε κάλυπταν

Θερμή παράκληση οι moderators να με προστατέψουν από τέτοιες χονδροειδώς ψευδείς προσωπικές αιτιάσεις του President για κάτι που υποθέτει ότι θα έκανα

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...