Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Χρήστος Μ.

Δεν Αστειεύομαι - Θα Αγοράσω Καινουρια Ski

Recommended Posts

οπως τα ειπε ακριβως ο αλκατραζ. Ο δικος μας στοχος στο σκι τεστ ειναι να βρουμε αυτό που μας ταιριάζει περισσότερο.!και καπως ετσι σε ενα σκι τεστ πριν 2 χρονια στα καλαβρυτα δοκιμασα τα blizzard με ενθουσίασαν και τα πηρα.so simple.! η πρωτη φραση απο το σκι τεστ ήταν ακριβως και αυτο που ενιωσα.

http://www.skinet.com/ski/gear/blizzard-r-power-full-suspension-iq-2014

The R-Power is a frontside carver with a 72 mm waist that gives it uncompromised edge-grip on hard snow.

ναι ρε με τη μονη διαφορα οτι εσυ κανεις σκι 30 χρονια και ξερεις ακριβως αυτο που θελεις ;)

DALTONS POW ROBBERY.....

Κοίτα να δεις η Blizzard ε; Ωραία.

Πάντως ρε παιδιά , τόσα χρόνια αγοράζαμε - ακόμα και εγώ που έχω εργασθεί για χρόνια ως εκπαιδευτής - γουρούνι στο σακί. Αμα έβγαινε καλό έχει καλώς - μήπως και ξέραμε κιόλας; Αφου δεν είχαμε δοκιμάσει άλλα.... :P Τρίχες. Θα σας πω την επαγγελματική μου άποψη. Αμφιβάλω αν ΕΔΩ στο ΕΛΛΑΔΑ υπάρχει άνθρωπος που εχει ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ..... ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΠΟΨΗ. :)

Λεγαμε φερειπειν ,ΟΤΑΝ αγοράζαμε το τοπ αγωνιστικό πεδιλο κάθε αρχη της σαιζον (και μετα δουλεύαμε για τον εξοπλισμο, όχι για το φαι μας....) , ααα γα@ει αυτο το πεδιλο. Μετά καθώς ασπρίζανε οι τριχες της κεφαλής σιγα σιγα τυχαινε να δοκιμάσουμε και καμια παντόφλα πιο μαλακιά , που τελικώς κάναμε έρωτα κρυφά μαζί της γιατι δεν μπορούσαμε να παραδεχτούμε πως με ένα μαλακο πεδιλο κάναμε πιο λειτουργικό ...σκι.

Εχω να σας πω για τα χαϊρια του ελληνικου χώρου...χαχα, ...

ωραία , ωραια η blizzard μας κλείνει το μάτι δηλαδής και μάλιστα απο οτι καταλαβαίνω πονηρά. Κοίτα να δεις. Εχω κάνει σκι με blizzard ...θέρμο τα λέγανε.... :D :D :D

Edited by Χρήστος Μ.
  • Like 4

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

χαχα, εγώ τα φόρεσα για κανα μήνα και σε μια πτώση ...στράβωσε το ένα πεδιλο...

• Like 2

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

σωστα τα λεει ο φυλακοβιος πιο πανω αλλα με αυτο το σκεπτικο δεν θα εχουμε εδω αντικειμενο κουβεντας και κανεις δεν πρεπει να ρωτησει κανεναν (που ισως να εμπιστευεται κιολας) για το τι σκι θα μπορουσε να παρει με βαση το επιπεδο του ;) ποσο μαλλον οταν ξερει ποιον ρωταει και γνωριζει τι σκι κανει..

με αυτο το σκεπτικο πρεπει να πηγαινουμε ολοι κατευθειαν στους επαγγελματιες (που οι περισσοτεροι) δεν μας εχουν δει στο βουνο και δεν εχουν ιδεα τι σκι κανουμε και να μας πασαρουν οποιο μοντελο θελουν μονο λεγοντας τα γνωστα τι σκι κανεις? κατεβαινω μαυρες πιστες.. ωραια παρε αυτο ..(υπαρχουν παντα εξαιρεσεις και σωστοι επαγγελματιες)

οπως να΄χει οταν ρωταει καποιος στο φορουμ καποιον τον οποιο γνωριζει για το αν κανει ενα συγκεκριμενο σκι γιαυτον η οχι,(προφανως θελει την γνωμη του γιατι κατα καποιο τροπο τον εμπιστευεται..) και παιρνει την αναλογη απαντηση,δεν σημαινει αυτοματα οτι αυτη την απαντηση πρεπει να την ακολουθησουν ολοι.. ;)

στο φορουμ εδω δυστυχως δεν συμμετεχουν επαγγελματιες (πολυ σπανια καμια φορα ισως..) οποτε αν καποιος εχει γνωση για να απαντησει σε μια ερωτηση καλα κανει και την απανταει και οποιος θελει την ασπαζεται..(μονο βεβαια αν ειναι σιγουρος για την απαντηση που θα δωσει ..γιατι η παραπληροφορηση δεν ειναι καλο πραγμα.. ;) )

αλλιως ας μιλαμε μονο για τα σχεδον αψητα κρεατα που δεν αρεσουν στον λαππα :P :P :P

Αν δεν μιλάμε για συγκεκριμένα άτομα που γνωρίζουμε πως κάνουν σκι, προφανώς είναι πολύ πιο δύσκολη η πρόταση ενός πεδίλου που πραγματικά ταιριάζει σε γενικές κατηγορίες χιονοδρόμων. Εγώ κρατάω όμως ως εξαιρετικά χρήσιμη την συμβουλή του Χρήστου, καθώς ξέρει πολύ καλά τι μπορώ και τι δεν μπορώ να κάνω στο βουνό. :)

• Like 2

Make Parnassos Great Again!

Ναι παιδιά , βαράτε αλύπητα. Εμένα μου άρεσε το ποστ του Χρήστου με το race Blizzard !

Βασικά όλα τα ποστ μου αρέσουν (και τα δικά μου χαχα), μαζεύω χρήσιμα στοιχεια.

Ωραια.

Edited by Χρήστος Μ.
  • Like 1

Αν δεν μιλάμε για συγκεκριμένα άτομα που γνωρίζουμε πως κάνουν σκι, προφανώς είναι πολύ πιο δύσκολη η πρόταση ενός πεδίλου που πραγματικά ταιριάζει σε γενικές κατηγορίες χιονοδρόμων. Εγώ κρατάω όμως ως εξαιρετικά χρήσιμη την συμβουλή του Χρήστου, καθώς ξέρει πολύ καλά τι μπορώ και τι δεν μπορώ να κάνω στο βουνό. :)

μα γιαυτο και μιλησα αποκλειστικα για σενα Κρις οπως και προτεινα το σκι το συγκεκριμενο στον φιντελ .ξερω και τι σκι κανεις εσυ αλλα και τι σκι κανει ο Χρηστος γιατι εχουμε κανει βουνο μαζι στο παρελθον και φυσικα πολλα απο τα βασικα στοιχεια που εχω στον τροπο που κανω σκι(εντος και εκτος πιστας) τα οφειλω σε αυτον ;)

παντως θα ηθελα πολυ μετα απο τοσα χρονια που εχουν περασει να ξαναβρεθω και να κανω παλι σκι με τον μεγα φιντελ!μαζι με τρυφωνα πετροπουλο και σια εκει στο δυσκολο μαιναλακι με τους κοντοπατριωτες μου απο τριπολη μερια και σε δυσκολο λασποχιονο κιολας :P :P :P

Χρησταρα αν τυχον κατεβεις η αν ανεβω εγω θα βρεθουμε βουνο να γινει μαχη χαχαχαχα

Σε καποιον σκληρο δισκο πρεπει να εχω βιντεακια απο τοτε αν τα βρω θα τα ριξω ;)

• Like 1

DALTONS POW ROBBERY.....

και καπως ετσι σε ενα σκι τεστ πριν 2 χρονια στα καλαβρυτα δοκιμασα τα blizzard με ενθουσίασαν και τα πηρα.so simple.! η πρωτη φραση απο το σκι τεστ ήταν ακριβως και αυτο που ενιωσα.

http://www.skinet.com/ski/gear/blizzard-r-power-full-suspension-iq-2014

The R-Power is a frontside carver with a 72 mm waist that gives it uncompromised edge-grip on hard snow.

Αχ εκείνες οι καμπύλες που καρβάραμε μαζί, εσύ με το πέδιλο κι εγώ με το σανίΔ... :heart:

:shuriken:

• Like 1

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Σίγα βρε (Skimad) τραχανοπλαγιάς ειμαι. Αποφεύγω να με δω στο βίντεο εδώ και χρόνια γιατι δεν βλέπομαι. Είμαι τελειομανής βλέπεις , "υστερικός" με την μπάλα και μπλα μπλα (σαν κάτι γκόμενες χαχα)

• Like 2

Ρίχνω μια ιδέα για το αν θα μπορούσαμε μέσα από το σύλλογο να κάνουμε κάποιο τεστ : Μια ομάδα 5 ατόμων δοκιμάζει κάποια μοντέλα που έχουμε επιλέξει μέσα από ψηφοφορία και δίνει τα σχόλια της , σε συνεργασία με τα καταστήματα που διαφημίζονται μέσα από το site του συλλόγου πρώτα απ' όλα. Θα υπάρξει ενδιαφέρον;

Με αφορμή το bold της παραπάνω πρότασης, θυμήθηκα αρχές του έτους που διάβαζα εδώ κάτι αντίστοιχο (υπογραμμίσεις, χρώματα και bold δικά μου):

What’s the thought behind not having average skiers test?

We get asked that a lot, mostly by average skiers lobbying to get jobs as testers—I don't blame them—but also by readers who say “real skiers” like them would be better in-tune with what they want. But first-time testers tend to be overwhelmed when confronted by so many skis. They bring brand preconceptions to the process and don’t have the experience or vocabulary to say something intelligent about every ski when the day is 15 skis long. But our testers are experts. They know that a ski built for rippers should behave differently than a ski for intermediates. And experience is what makes a tester good at testing. I see that all the time. Plus, I remember what it was like to be a rookie tester myself.

Some people say only advertisers get good reviews. What’s the deal?

We hate hearing that, and it’s not true. I’d challenge anyone to find a direct correlation between the two, and I’d show them plenty of examples where testers were most unkind to valued advertisers. We let the data do the talking. There’s no manipulation of it whatsoever. And we publish the data, so that even among winning skis, you can see which skis were No. 1 and which skis barely made it. Readers can’t be blamed for being suspicious. We know there are so-called pay-to-play tests out there, where manufacturers are charged for participation. They expect, and get, favorable reviews in return. But even when advertisers are angry with us, our bosses, to their credit, stick up for us and encourage us to call it as we see it. If readers don’t trust us, they won’t read SKI Mag, and that’d make the job a lot harder for our ad reps. Heck, ads have been canceled by angry brands in the past. Seems like every year there’s a brand that’s really mad at us.

Απ' ότι φαίνεται, τα "ίδια ερωτήματα" βασανίζουν και τον υπόλοιπο κόσμο απλά για κείνους που μιλούν την αγγλική ή κάποια άλλη γλώσσα καταξιωμένου περιοδικού είναι ευκολότερο να διαμορφώσουν άποψη.

Ωστόσο το να δοκιμάζουμε σε προσωπικό επίπεδο σκι το βρίσκω πολύ καλή ευκαιρία ειδικά στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε.

Ας μην ξεχνάμε ωστόσο ότι κάποιοι έμποροι με μικρές παραγγελίες σε στοκ που έχουν προπληρώσει, περιμένουν να πουλήσουν για να συντηρήσουν εαυτούς και οικογένεια και το να διαθέσουν ένα (τι ένα, πολλά...) ζευγάρι πέδιλα σε κάποιον που θέλει να κάνει ένα test drive ακόμα κι αν δεν πρόκειται να αγοράσει είναι από δύσκολο έως αδύνατο.

• Like 3

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Αν θέλεις να πουλήσεις κάτι , το οποίο πιστεύεις και αγαπάς, πρέπει να δώσεις την ευκαιρία στον πελατη να το δοκιμάσει. Αλλιως πως θα πετύχεις ως πωλητής σε βάθος χρόνου ειδικά τώρα με την πληροφόρηση εκεί έξω, την αμφισβήτηση κτλ

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ο ντίλερ πρέπει να δουλέψει και όχι να μας προσφέρει γουρουνι στο σακι....

• Like 3

Υποψιάζομαι ότι είμαστε σε μια lose-lose κατάσταση. Λόγω των υψηλών φόρων, μικρού μεγέθους της αγοράς, και επίφοβης σεζόν, οι Έλληνες dealers δυσκολεύονται να ανταγωνιστούν τις internetικές τιμές. Αλλά αγοράζοντας από το internet δεν μπορείς να δοκιμάσεις μέχρι να βρεις αυτό που σου ταιριάζει.

Make Parnassos Great Again!

Βασικά η ιδέα ήταν σαν εναλακτική για τα σκι τεστ που δέν έχουμε ,πέρα από ειδικούς. Εγώ προσωπικά θα ήθελα και σκι τεστ και παρουσιάσεις και μια έκθεση καλή θα ήταν αλλά δυστυχώς δεν. Καμιά άλλη ιδέα ,καμιά άλλη πρόταση θα ήθελα να την ακούσω .

Υποψιάζομαι ότι είμαστε σε μια lose-lose κατάσταση. Λόγω των υψηλών φόρων, μικρού μεγέθους της αγοράς, και επίφοβης σεζόν, οι Έλληνες dealers δυσκολεύονται να ανταγωνιστούν τις internetικές τιμές. Αλλά αγοράζοντας από το internet δεν μπορείς να δοκιμάσεις μέχρι να βρεις αυτό που σου ταιριάζει.

Χρηστο ουτε απο dealers μπορεις να αγοράσεις με τεστ δραιβ!!

Τα μοντέλα που ηπαρχουν ειναι πολα,μην μπερδεύεστε διαλέξτε κατι που εχετε δοκιμάσει στα σκι ρενταλς ι στα σκι τεστ οταν γινουν ,αν γινουν :)

Και τωρα μια προταση ,πανω στην ιδεα του elias:

Να διαλέξουμε ολοι 10-20-30 ζευγάρια σκι,να δω πια απο αυτα θα μπορω να βρω στην βουλγαρια και να τα φερω εδω ( Μεταχειρισμένα ) ,να κανουμε δικο μας σκι τεστ ,αν μας αρεσει κατι το αγοράζουμε αν οχι το βάζουμε στο ματι για να το παρουμε καινούργιο!!

• Like 2

Και εδω κάποιοι που ,ευελπιστώ να γινουν σπόνσορες του Snowclub ski test :)

http://www.online.skishopbg.com/index.php?route=product/category&path=35

http://ski-secondhand.com/

http://sofiarentcenter.com/en/gallery.html

Πάντως υπάρχουν πολλοί έμποροι (τουλάχιστον σε Παρνασσό και Καλάβρυτα που ξέρω) ή οποίοι δίνουν για ενοικίαση πολλά από τα προβεβλημένα τους μοντέλα (VIP ενοικιάσεις, κτλ ονομάζονται). Οπότε αν κάποιος έχει εστιάσει σε ένα-δύο μοντέλα, μπορεί να τα δοκιμάσει έτσι για μια ολόκληρη μέρα σκι με την άνεσή του.

Είναι και αυτό μια λύση.

• Like 5

sinox-0.jpeg

Α, όοοοχιι, να μη δώσουμε λεφτά, τσάμπα τα θέλουμε όλα δικά μας, να δοκιμάσουμε ελληνικό του κουτιού για να μπορούμε να πάρουμε απ το ίντερνετ άφοβα.

• Like 5

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Εμ, ελεύθερη αγορά δεν θέλανε;...:ρ

Τιποτα, πιστεύω στην εξής αρχή. Αν είσαι σωστός και ωραιος, θα πετυχεις. Υπομονή θελει και δουλεια..

• Like 1