Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted September 21, 2016 Δεν έχω ακόμα ιδέα. Πάμε. Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
Δεν Ξενερώνω! 4,748 Report post Posted September 21, 2016 Ύψος, βάρος, φυσική κατάσταση, τι σκι κάνεις, τι σκι θες να κάνεις Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kyriakoschar 6,029 Report post Posted September 21, 2016 Σλαλομ για να γκριπάρουμε στο γκρουμ μπρο (σε ενα παραλληλο σύμπαν ) [emoji14] Στάλθηκε από το κινητό μου... Quote Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post Posted September 21, 2016 χρισταρα οτι και να παρεις θα το χεις τι να λεμε...για μενα παρε ενα τουριστικο σχετικα σκληρο που να μην σε κουραζει....κι εγω θα παρω ενα ζευγαρι φετος και καλοβλεπω τη salomon...βρηκα μετχ ενα enduro και μ αρεσει πολυ και το 24h....αληθεια ποιος εινια αντιπροσωπος στην ελλαδα??? Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
Dim 4,703 Report post Posted September 22, 2016 Μας δουλεύεις και μας ρωτας; Quote carpe diem Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted September 22, 2016 Οχι οχι , δεν κοροιδεύω - πέρσυ όταν μετά απο πολύ καιρό θέλησα να κάνω κάποια πραγματα μέσα στην πιστα , με τα σκι που έχω , πηρα ένα ωραιότατο φάσκελο! Μάλλον θέλω για on-piste λοιπον , και μου αρέσει η ιδεά ενός cross να ειναι σχετικά μαλακό όπως ακριβώς ειπε ο misc !! και για γκρουμ καταστάσεις οπως ειπε ο Κυριακος!!! Πηγα προχθες να ανοιξω ένα κατάλογο και δεν άντεξα για πάνω απο μισό λεπτό - κάτι διάβαζα για ακτίνα στροφής στα 17,3 , με φτυάρι στα 123,4 ....και τσαντιστηκα. Δεν τους αντέχω! Βαράτε αλύπητα, κουβέντα με καλαμπουρι και ειμιαι σιγουρος καθότι το έχω δει κιόλας πως πολλοί απο εσάς κάνετε σκι με μοντέλα δυετίας , τριετίας κτλ Α κάπου αλλου το είχε πει και ο Phaethon ...θέλω ένα σκι που δουλεύει με χάδια! 1 Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted September 22, 2016 Ωπ, αυτό με τα χάδια έχει δύο αναγνώσεις: 1. είναι τόσο εύκολο που ακούει και μόνο με ένα χάδι 2. είναι τόσο αυστηρό που μόνο με χάδια δουλεύει σωστά, αλλιώς κλωτσάει 4 Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted September 22, 2016 παρε ενα snowboard... 5 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted September 22, 2016 Καλά τα λέει ο Turms! Αφού δεν τόχεις ρε παλικάριμ', τι το παιδεύεις; Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted September 22, 2016 Να παρω και φαρδυ παντελονι, να φαινεται το σωβρακο; :ρ 4 Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post Posted September 22, 2016 ποσα $ εχεις σκοπο να διαθεσεις????ολα απο εκει ξεκινανε... 1 Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,503 Report post Posted September 22, 2016 Καλησπέρα Παρε ενα ,αυτο με τα χάδια αλλα οπος τα λεει ο Pfaethon τα σκληρά ,που κλοτσάνε ετσι θα τα ευχαριστηθείς !!!! Τωρα αν θελεις μεταχειρισμένα μπορω να σου βρω με πολυ λιγα λεφτα ,απλα σε αυτα πρεπει να αποφασησεις για σλάλομ θελεις,για γιγαντεο σλάλομ θελεις !! Αν αποφασησεις πες μου και θα παρουμε μαζι ,και εγω παω για αλλο ενα ζευγάρι με μεγαλο ραδιους για γιγαντεο σλάλομ 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted September 23, 2016 Καπου θα καταλειξουμε βλεπω σε ιδια γουστα, ή θα τσακιστουμε πουθενα και θα μας μαζειυουν ή δεν ξερω χαχα Βλεπω επισης να σκαμε πανω κα@λμενοι Νομιζω ομως οτι θα επιμηνω λιγο σε μια, δυο ισως σκαλες πιο μαλακου πεδιλου με την ιδια γεωμετρια. Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted September 24, 2016 Fidel... Salomon 1080 + δώρο εισιτήριο για Μαίναλο Χραααπππ... και κατευθείαν 15 χρόνια νεώτερος Quote «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted September 24, 2016 Τα είχα αυτά , όπως και τις μποτες! Εδώ άφησαν τις ...στάχτες τους.... ~ (ήμουν στο σαλέ εκείνο το βράδυ, και το μόνο που προλαβα να κάνω ήταν να βγάλω ...φωτογραφίες.... ) Επισης , επειδη δεν χάσαμε το χιουμορ μας ποτέ ..... 1 Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post Posted September 24, 2016 pepe για πες!!!δωσε μας τα φωτα σου!!! Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,503 Report post Posted September 25, 2016 Καλημερα ,πειτε μου τι θελετε ,για να τα βρουμε,εχει πολα σκι αυτί τη στιγμη στο βουλγαρια ,εγω προσοπικα κοιταω τα αγονιστικα ,ειναι πιο σκληρά,αλλα πολυ πιο ευκολα να τα στρίβεις 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted September 25, 2016 Μόνο αν έχεις την δύναμη και το επίπεδο! Αν δεν το έχεις, με τα αγωνιστικά θα βρίζεις και στα Ελληνικά και στα Βουλγαρικά! Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,503 Report post Posted September 25, 2016 Ναι αλλα εδω οι περισσότεροι εχουν τουλαχιστον τα 3-4 προτα επίπεδα ,που σημενει οτι τα σκληρά και ακομα πιο πολυ τα αγονιστικα πέδιλα μονο θα βελτιώσουν το σκι που κανουμε ολοι!!! Νομιζω ο Κυρικος ειναι ενα καλο παραδειγμα !!! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted September 25, 2016 Αν τραμπαλίζει η μούρη στο πέδιλο (και δεν είναι πέδιλο ρόκερ για freestyle/offpiste) σκέφτεσαι σοβαρά τη μετάβαση. Οκ, πριν τη σκεφτείς σοβαρά σκέφτεσαι και το τι κάνεις σωστά και λάθος, απλά δεν είναι ένδειξη για να την αγνοήσεις. Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
herman 1,011 Report post Posted September 25, 2016 Καλά τα αγωνιστικά, αλλά θέλουν πίστες αεροδρόμια. Και όχι μόνο, σκληρό χιονάκι για να μην γίνονται χωράφια σε δυο ώρες. Καλοπατημένες χωρίς πολύ κόσμο για μην φοβάσαι εάν κάνεις ένα λαθάκι (γιατί στα αγωνιστικά με λαθάκι πέφτεις) να πάρεις μαζί σου άλλους τρεις. Όλα τα προηγούμενα είναι γιατί εαν είναι να πάρεις ένα αγωνιστικό σκι και να μην το πας στα όρια (κλίσης, ταχύτητας, γρήγορων εναλλαγών) δεν αξίζει να το έχεις. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε και τι εννοούμε λέγοντας αγωνιστικό σκι, FIS ή τουριστικό race ; Τουριστικό race αλλά ποιο π.χ. το race-8, το race-9 ή το race-10; Ζητάμε γρήγορες κοφτές στροφές ή μεγάλες καρβαριστές στροφές. Και επειδή παραπάνω διάβασα κατι για την ακτίνα στροφής των σκι θα ανεβάσω ξανά ενα βίντεο με κοφτές στροφές, με τα Mantra μου R 21m https://youtu.be/KLfmh6km5RA?t=3m21s 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted September 25, 2016 (edited) Χμ, ωραία. Περσυ ήθελα πολύ να ανεβάσουν το ΣΚι Τεστ τα παιδιά στην βασιλίτσα αλλα δυστυχως ο καιρός δεν έκανε την χάρη. Αυτό είναι το κακό , πως ΑΝ δεν δοκιμάσεις τρεις , αντε το λιγότερο, δυό διαφορετικές σκληρότητες δεν μπορεις να εισαι ΠΟΤΕ σίγουρος βασιζόμενος στην θεωρία και στα νούμερα. Εγώ έχω να δοκιμάσω συγχρονο μοντέλο πάνω απο πέντε χρόνια και πριν απο αυτον τον καιρο είχα την δυνατότητα να δοκιμάζω πολλά διαφορετικά μοντέλα πριν 6-7 χρόνια. Είναι μεγάλο το διάστημα και δεν ξέρω σήμερα στην ΠΡΑΞΗ τι παίζει. Είμαι σιγουρος οτι η διαφορά θα ειναι μεγάλη. Βαση τις παλιότερης εμπειρίας και όχι πάνω σε συγχρονα μοντέλα τα αγωνιοστικά σκι ειναι καλά για πολύ καλές συνθηκες χιονιου ΚΑΙ πιστας, διαφορετικά εγώ προσωπικά δεν τα ήθελα καθόλου. Με δυό κλικ πιο μαλακό της σειρας της παλε ποτε Cross Max είχα τις καλύτερες εντυπώσεις απόδοσης και χρηστικότητας πάνω σε καλή τεχνική και όχι απλά να τσουλάω. (στην Αγκυρα των Καλαβρύτων). Ουτε το τεχνικό της Ροσσιγκινολ , ουτε της Σαλομον , τα πλέον σκληρά τότε με αφησαν ευχαριστημένο. Κατα τ'αλλα ΜΑΚΑΡΙ να μπορούσαμε να ειχαμε νωρίς χιονια και να είχαμε ενα σοβαρό ΣΚΙ -ΤΕΣΤ να δοκιμάσουμε συγχρονα μοντέλα! σε όλες τις σκληρότητες. (πριν τα χριστουγεννα, ζητάω πολλά ; )Καλη η θεωρία αλλα....την ώρα που ειναι να τα στάξεις....χμ.... Edited September 25, 2016 by Χρήστος Μ. Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
elias 230 Report post Posted September 25, 2016 Καλησπέρα και από μένα έστω και μετά από καιρό, νομίζω ότι καλό πέδιλο είναι αυτό που για να το οδηγήσεις θα πρέπει να προσαρμοστείς απάνω του και θα σου δώσει ώθηση και βελτίωση στην τεχνική σου δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα σκληρό.Πάντα βέβαια παίζει ρόλο πέρα από την τεχνική, το βάρος και η σωστή μπότα π.χ για ένα πέδιλο advanced θέλεις και μία μπότα με flex τουλάχιστον 100 ή 110 . Το να πάρεις ένα πέδιλο που θα σε αφήσει στα ίδια νομίζω ότι είναι πεταμένα λεφτά. 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted September 25, 2016 (edited) Βασικά υπάρχει μια σχέση δυνάμεων όταν κάνουμε σκι. Ετσι όπως το σκέφτομαι , αυτο που θέλω δεν είναι η "Επιδοση" σε υψηλές ταχύτητες , αλλα η "Απόδοση" σε μέτριες. Πρακτικά αυτο σημαίνει πως επιθυμώ καλές γωνιώδεις κλήσεις στην στροφή μεσαίας ακτίνας με καλό κράτημα σε μέτριες ταχύτητες. (ποπος , κάτω...) Γίνεται , αλλα η αγορά εκει έξω έχει 100αδες μοντέλα..... χωρις πλακα, είναι ίσως σαν να περιμένεις να σου τύχει το λόττο ΑΝ δεν δοκιμάσεις το σκι που θέλεις να αγοράσεις.... Edited September 25, 2016 by Χρήστος Μ. Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
elias 230 Report post Posted September 25, 2016 Αποψή μου είναι ότι στη HEAD ίσως βρείς κάτι με τις σειρές icon ή rev γενικά τα θεωρώ από τα πιο ευκολοδήγητα με καλές επιδόσεις και υπάρχει στοκ σε καλές τιμές.Σε καμία περίπτωση όμως δεν πας στα supershape με αυτό που ζητάς. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites