Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Χρήστος Μ.

Δεν Αστειεύομαι - Θα Αγοράσω Καινουρια Ski

Recommended Posts

Τα όνειρα τζάμπα είναι. Ενα σκι -τεστ με τα προτινόμενα μοντέλα εδώ μέσα; Ωραία που θα ήταν ε; :)

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Τα όνειρα τζάμπα είναι. Ενα σκι -τεστ με τα προτινόμενα μοντέλα εδώ μέσα; Ωραία που θα ήταν ε; :)

Ωραιο το θεμα σου Χρησταρα, μυρισε χειμωνας. Ο,τι και να πουμε θεωρητικο ειναι, απο το παρων θεμα απλα μαζεύεις προτασεις για το τι να ζητησεις σε ενα ski test που θελω να πιστευω οτι κατι θα τρεξει κατα τον Γεναρη. Προφανως θα δοκιμαζα το blizzard με τοσα καλα λογια, σιγουρα τα supershape της head (speed και magnum) και ο,τι αλλο αντίστοιχου επιπεδου (fischer 900 η sc) κλπ.

Ο,τι και να σου πουμε βεβαια οι αλλοι εχει εντονο υποκειμενικο στοιχειο μεσα, μονο ski test σε σωζει πραγματικα.

Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

σιγουρα τα supershape της head (speed και magnum)

i-speed δοκιμάζεις τα δικά μου όποτε θες, δέστρα τσακ τσακ.

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

ολο σκι τεστ ακουω και σκι τεστ δεν βλεπω...πανε ''δυστηχως'' 4 χρονια απο τοτε που εκανα τελευταια φορα σκι στεστ ανεπισιμα 3-4 πεδιλακια volkl....απο τοτε ακρα του ταφου σιωπη...οχι μονο βασιλιτσα...σε ολα τα χκ εδω πανω δεν ακουστηκε κατι

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

Χρειαζεται καποιος να το οργανωσει, ιδεες πολλες αλλα θελουν χρονο και χρημα και συνεργασια με ντιλερς (οχι ναρκωτικων ε :) )

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Και εγώ που νόμιζα ότι η συζήτηση ήταν για μοντέλα μεσαίας ταχύτητας. Τελικά όλοι ψήνεστε για μοντελάκια highperformance ,highspeed και φυσικά highprice !

Για τη φετινή σαιζόν όλες οι εταιρίες έχουν καλά σκι στη κατηγορία highperformance, ( head supershape,Volkl rtm 84,Blizzard rx,sx quattro,K2 supercharger,dynastar speed zone ,κ.α.) Για τους φίλους των supershape να πω ότι κάπου διάβασα( και δυστυχώς δεν μπορώ να βρω το link) ότι από όλη την καινούρια σειρά, τα Rally είναι πιο φιλικά για τους περισσότερους .Επίσης στο Google ( SKI TEST PDS 2017 TEST DRIVE )μια καλή σειρά με σκι τεστ για να μην φορτώνω ένα κάρο βίντεο το forum .

• Like 2

i-speed δοκιμάζεις τα δικά μου όποτε θες, δέστρα τσακ τσακ.

Όλο λόγια είσαι. Ακόμα τα περιμένω.

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

μισελ θεωρω οτι ξερεις τους λογους που δεν εγινε αυτα τα χρονια σκι τεστ στα βορεια χιονοδρομικα... ;)
περσι που κανονιστηκε ενα καλο απο το skimag στην βασιλω δυστυχως μας τα χαλασε ο καιρος και πιο πολυ η αχιονια
φετος θα δειξει δε μπορουμε να ξερουμε ακομα τιποτα τα πραγματα ειναι δυσκολα και για μας αλλα ακομα περισσοτερο απο τις εταιριες
ειναι μεγαλο το κοστος γιαυτες να ανεβασουν στο βουνο προσωπικο και καινουργια σκι για να τα δοκιμασει ο κοσμος τη στιγμη που δυσκολα πλεον ο ελληνας αγοραζει ενα ζευγαρι σκι.τα πρωτα χρονια που καναμε τα σκι τεστ υπηρχε ανταποκριση .

τωρα πλεον οσο βαθαινει η κριση τοσο λιγοτερα ειναι τα εσοδα για τους αντιπροσωπους.
πολυ καλη περιπτωση ειναι το σκι τεστ των καλαβρυτων που γινεται συνηθως τον μαρτη.συγκεντρωνουν οσες εταιριες μπορουν και γινεται ενα παρα πολυ καλο σκι τεστ με αμετρητα μοντελακια.
πιστευω κατι αναλογο θα μπορουσαν να κανουν και τα χιονοδρομικα στην βορεια ελλαδα αρκει να το τρεξουν αποφασιστικα ;)
θελει δουλεια η δουλεια ;) ;)

• Like 2

DALTONS POW ROBBERY.....

Όλο λόγια είσαι. Ακόμα τα περιμένω.

Είναι που η περσινή χρονιά μας έδωσε ένα σκασμό ευκαιρίες :evil:

:shuriken:

• Like 1

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

χρησταρα δεν κατηγορησα κανενα ρε...το κωλοκαιρο κατηγορω...

• Like 1

Ρίχνω μια ιδέα για το αν θα μπορούσαμε μέσα από το σύλλογο να κάνουμε κάποιο τεστ : Μια ομάδα 5 ατόμων δοκιμάζει κάποια μοντέλα που έχουμε επιλέξει μέσα από ψηφοφορία και δίνει τα σχόλια της , σε συνεργασία με τα καταστήματα που διαφημίζονται μέσα από το site του συλλόγου πρώτα απ' όλα. Θα υπάρξει ενδιαφέρον;

• Like 8

Ρίχνω μια ιδέα για το αν θα μπορούσαμε μέσα από το σύλλογο να κάνουμε κάποιο τεστ : Μια ομάδα 5 ατόμων δοκιμάζει κάποια μοντέλα που έχουμε επιλέξει μέσα από ψηφοφορία και δίνει τα σχόλια της , σε συνεργασία με τα καταστήματα που διαφημίζονται μέσα από το site του συλλόγου πρώτα απ' όλα. Θα υπάρξει ενδιαφέρον;

καλη η ιδεα σου αλλα δεν γνωριζονται ολοι με ολους....εγω που ειμαι αρχαριος μπορει να βρω το χ πεδιλο απαιτητικο αλλα εσυ να το βρεις μαλακο...καταλαβαινεις πως το λεω ετσι?

• Like 1

καλη η ιδεα σου αλλα δεν γνωριζονται ολοι με ολους....εγω που ειμαι αρχαριος μπορει να βρω το χ πεδιλο απαιτητικο αλλα εσυ να το βρεις μαλακο...καταλαβαινεις πως το λεω ετσι?

Φίλε μου καταλαβαίνω ακριβώς τι θέλεις να πεις. Καταρχήν ένα πέδιλο αν είναι μαλακό ή είναι σκληρό μπορείς να το καταλάβεις είτε είσαι αρχάριος είτε προχωρημένος και χωρίς να το οδηγήσεις ,μόνο που θα το πάρει κάποιος στα χέρια του και θα το λυγίσει καταλαβαίνει.Νομίζω ότι αυτό που θέλεις να πεις έχει σχέσει με το γούστο του καθένα και αυτό έχεις απόλυτο δίκιο δεν μπορείς να έχεις άποψη αν δεν κάνεις βόλτα ένα πέδιλο. Όμως μία ομάδα δεν χρειάζεται να έχει μόνο προχωρημένους μπορεί να έχει και αρχάριους και θα έχεις μια άποψη ότι πιο κοντά στα ελληνικά δεδομένα, στα ελληνικά καταστήματα .

Απλά για να γίνει ένα ski review, νομίζω ότι θα πρέπει ο δοκιμαστής να είναι αθλητής ή δάσκαλος ή έμπειρος σκιέρ κτλ για να αξιολογήσει το σκι.

Θα είναι πολύ εντυπωσιακό να γίνει μια ελληνική παρουσίαση.

Πρέπει να έχει στο νου του πόσο θα βαθμολογήσει κάποιες παραμέτρους οι οποίες θα είναι βαθμονομημένες (πχ flex: πολύ μαλακό, μαλακό, medium, σκληρό, πολύ σκληρό, racing )

Γενική βαθμολογία 8,8

Σταθερότητα 6

Στρέψη 7,2

Φιλικότητα: 6,9

Σε ποιους απευθύνεται: αρχάριους

Flex: Σκληρό

Χρήση για: Εκτός πίστας

Σχέση ποιότητας τιμής: 9

Ένα κείμενο παρουσίασης με τα χαρακτηριστικά του σκι, σε τι συνθήκες δοκιμάστηκε, σε ποιο χιονοδρομικό, σε τι πίστες, ένα σύντομο βιογραφικό του αναβάτη, τιμή, βίντεο και πολλά ακόμα μπορείς να προσθέσεις

Τα παραπάνω τα έκλεψα από reviews φυσικά και ίσως να είναι λίγο ανακατεμένα, εγώ πάντως κάτι τέτοιο έχω στο μυαλό μου για μια παρουσίαση σκι και επίσης θέλει πολύ δουλειά για να γίνει. Εκτός αν εννοείται κάτι άλλο πιο light για παρουσίαση. Μακάρι να υπάρξει ενδιαφέρον να μπορέσει να γίνει κάτι τέτοιο

• Like 6

1162895.jpg

Κυριάκο τα χαρακτηριστικά τα έχουμε και από τις εταιρίες έτσι κι αλλιώς , αυτό που προτείνω είναι σχόλια με απλά λόγια από τον έλληνα χιονοδρόμο π.χ( αν το βρήκε γρήγορο ή αργό πως του φάνηκε στις στροφές κατάσταση χιονιού που το οδήγησε ,σύγκριση με άλλο σκι τις ίδιας κατηγορίας ,σύγκριση με το ίδιο μοντέλο προγενέστερης χρονιάς) αν μπορούμε φυσικά και αν υπάρχει και πιο ειδικός πάνω στο θέμα αυτό είνα σίγουρα ένα συν.

• Like 1

Τα reviews δεν είναι απαραίτητα. Σκοπος ειναι ο κοσμος να δοκιμαζει σκι!! Εκείνο που θα έκανε την διαφορά σε ένα κονσεπτ σκι-τεστ θα ήταν να γίνετε περιοδικα στην γενικη χιονοδρομική επικράτεια, νοτος, κεντρο, βορρας, με σταντ, μοντελα των προμηθευτών , βαν μεταφορας και λοιπα αξεσουάρ στησίματος.

Ως προς το μάρκετινγκ του όλου εγχειρήματος θα προκύπτουν ισως πωλήσεις με αναλογες ευκολίες πληρωμής. (Κουπόνια εκπτωτηκα κτλ)

Ισως να προκυπτουν τα εξοδα κάλυψης της ιδεας.

Edited by Χρήστος Μ.
  • Like 2

απο προσωπικη εμπειρια πριν αρκετα χρονια δεν θυμαμαι να μπορουσα να βγαλω συμπερασμα για οποιοδηποτε σκι και αν δοκιμαζα.
μου ελεγαν δοκιμασε αυτο εκεινο το αλλο. μαυρα μεσανυχτα εγω
οι κατασκευαστριες εταιριες δινουν αναλυτικα τα ριβιους για ολα τα μοντελα.αρκει να ξερει ο καθενας ακριβως τι επιπεδο ειναι και να κανει το αναλογο
για να δοκιμασεις ενα πεδιλο πρεπει να ξερεις να του κανεις και τα αναλογα πραγματα .ο δοκιμαστης πρεπει να ειναι εμπειρος λοιπον και να προτεινει στον καθενα το σωστο σκι.
αυτο που ειπα για τα μπλιζαρντ στον λαππα δεν το ειπα τυχαια ξερω τι σκι κανει ξερω το σκι γιαυτο και του ειπα οτι αυτο θα μπορει να το παει και ταυτοχρονα θα το βελτιωσει στο μεγιστο.
επαναλαμβανω αυτα τα γραφω απο παλια προσωπικη εμπειρια που στην θεση του λαππα ημουν εγω και στην θεση μου ηταν τοτε ο νικελ με καποιο μοντελο τοτε της ροσινιολ
απο κει και μετα αρχιζα σταδιακα να καταλαβαινω τι κανει το καθε σκι και μετα απο πολυ δουλεια βρεθηκα στη θεση να μπορω να προτεινω ενα πεδιλο σε καποιον φιλο ;)

• Like 5

DALTONS POW ROBBERY.....

Ας κάνουμε την ζωή μας πιο εύκολη, οπερ - δοκιμάζω ενα ζευγάρι σκι , δύο ειναι οι περιπτώσεις. Η μία ειναι να μου αρέσει και άλλη όχι. Στην πρώτη περίπτωση ΑΝ μου εχει περισέψει κανα φράγκο το αγοράζω.

Τώρα η αξιολογηση καλή ειναι , αλλα ....οκ για να περνάμε τον χρόνο μας όταν δεν κάνουμε σκι. :P

• Like 1

Αν στηθεί σωστά η αξιολόγηση με κατάλληλες ερωτήσεις θα βγουν εξαιρετικά αποτελέσματα και συμπεράσματα.

Για τους έλληνες χιονοδρόμους όμως όχι για τα σκι...

Τώρα αν αυτό θα πρέπει να αφορά τη κατασκευαστική κοινότητα είναι άλλο θέμα.

• Like 1

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Εκεί έξω υπάρχουν ένα κάρο ski που απευθύνονται

σε όλους τους τύπους χιονοδρόμων.

So many skis, so little time...

Άποψή μου είναι ότι δεν υπάρχουν «κακά» ski.

Από καμία σοβαρή εταιρία του χώρου.

Υπάρχουν αυτά που μας ταιριάζουν περισσότερο

και αυτά που μας ταιριάζουν λιγότερο.

Είμαι τρομερά καχύποπτος απέναντι σε κάθε

δογματική γνώμη κάποιου, που θέλει να με πείσει

ότι αυτό είναι για μένα και κανένα άλλο.

Τα ski test που γίνονται και στη χώρα μας

τα τελευταία χρόνια, δεν έχουν σκοπό να βγάλουν

το καλυτέρο ski μέσα από βαθμολογίες κ.λπ.,

αλλά ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος να βρει μέσα από

μια Α ποικιλία διαφόρων εταιρειών, κατηγοριών

και διαστάσεων αυτό που προσωπικά του ταιριάζει

καλύτερα.

Δεν τολμώ να κάνω κάτι τέτοιο.

Να πείσω κάποιον για το τι ski είναι

καλό για αυτόν, μέσα από τα δικά μου

θέλω και κουσούρια.

Εμπιστευτείτε την άποψη των επαγγελματιών

του χώρου, αθλητών και των πραγματικά έμπειρων

χιονοδρόμων. Δοκιμάστε όσα περισσότερα ski

μπορείτε σε διάφορες χιονοδρομικές συνθήκες

και βγάλτε το δικό σας τελικό συμπέρασμα.

Μην πιάνεστε από την γνώμη και μόνο οποιουδήποτε,

που έτυχε να διαβάσατε στο net.

Άλλωστε πόσες φορές έχετε διαβάσει κάποιον να γράφει

ότι τα πέδιλα του είναι ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ;

Πόσες φορές έχετε διαβάσει κάποιον να γράφει

ότι τα πέδιλα του είναι μάπα;

Πιστεύετε ή μη, ερευνήστε πάντα

το τι είναι το δικό σας καλό.

• Like 8

οπως τα ειπε ακριβως ο αλκατραζ. Ο δικος μας στοχος στο σκι τεστ ειναι να βρουμε αυτό που μας ταιριάζει περισσότερο.!και καπως ετσι σε ενα σκι τεστ πριν 2 χρονια στα καλαβρυτα δοκιμασα τα blizzard με ενθουσίασαν και τα πηρα.so simple.! η πρωτη φραση απο το σκι τεστ ήταν ακριβως και αυτο που ενιωσα.

http://www.skinet.com/ski/gear/blizzard-r-power-full-suspension-iq-2014

The R-Power is a frontside carver with a 72 mm waist that gives it uncompromised edge-grip on hard snow.

Edited by skister
  • Like 4

σωστα τα λεει ο φυλακοβιος πιο πανω αλλα με αυτο το σκεπτικο δεν θα εχουμε εδω αντικειμενο κουβεντας και κανεις δεν πρεπει να ρωτησει κανεναν (που ισως να εμπιστευεται κιολας) για το τι σκι θα μπορουσε να παρει με βαση το επιπεδο του ;) ποσο μαλλον οταν ξερει ποιον ρωταει και γνωριζει τι σκι κανει..
με αυτο το σκεπτικο πρεπει να πηγαινουμε ολοι κατευθειαν στους επαγγελματιες (που οι περισσοτεροι) δεν μας εχουν δει στο βουνο και δεν εχουν ιδεα τι σκι κανουμε και να μας πασαρουν οποιο μοντελο θελουν μονο λεγοντας τα γνωστα τι σκι κανεις? κατεβαινω μαυρες πιστες.. ωραια παρε αυτο ..(υπαρχουν παντα εξαιρεσεις και σωστοι επαγγελματιες)
οπως να΄χει οταν ρωταει καποιος στο φορουμ καποιον τον οποιο γνωριζει για το αν κανει ενα συγκεκριμενο σκι γιαυτον η οχι,(προφανως θελει την γνωμη του γιατι κατα καποιο τροπο τον εμπιστευεται..) και παιρνει την αναλογη απαντηση,δεν σημαινει αυτοματα οτι αυτη την απαντηση πρεπει να την ακολουθησουν ολοι.. ;)
στο φορουμ εδω δυστυχως δεν συμμετεχουν επαγγελματιες (πολυ σπανια καμια φορα ισως..) οποτε αν καποιος εχει γνωση για να απαντησει σε μια ερωτηση καλα κανει και την απανταει και οποιος θελει την ασπαζεται..(μονο βεβαια αν ειναι σιγουρος για την απαντηση που θα δωσει ..γιατι η παραπληροφορηση δεν ειναι καλο πραγμα.. ;) )

αλλιως ας μιλαμε μονο για τα σχεδον αψητα κρεατα που δεν αρεσουν στον λαππα :P :P :P

Edited by skimad
  • Like 3

DALTONS POW ROBBERY.....