Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
vangelis_k

Χ.κ Καλαβρύτων 2016-17

Recommended Posts

Λεωνίδα

Όσο βλέπω σανίδια χωρίς λουριά, εργαζόμενους να παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα να ξεπαγώνουν, στη Θέτις να παίρνουν φόρα οι snowboarders να βγουν στο πάρκο κόβωντας την Στύγα, να μην πατάς τον δρόμο, να μην έχεις λιφτ (μη baby) παντώς καιρού,ρατράκ να ξεχιονίζουν πάρκινγκ, λυπάμαι αλλά και εσύ όπως και οι συνάδελφοι σου στον Παρνασσό πρέπει άμεσα να κλείσετε το χιονοδρομικό και να κατεβείτε σε απεργία με όσο πιο πολύ θόρυβο μπορείτε.

Αν δεν το κάνεις φταις εσύ και όλοι οι εργαζόμενοι του ΧΚΚ

Λυπάμαι αλλά αν δεν το κάνεις σε 10 χρόνια θα λέμε ακριβώς τα ίδια. Είναι η μόνη λύση. Αν ανοίξει το κέντρο την Κυριακή μεθαύριο, 13 Γενάρη του 2027 θα φταίει ο Λεωνίδας Σπυρόπουλος για το λάθος που έκανε πριν 10 χρόνια.

Όπως φταίει ο Τσεκούρας που το είπα και δεν το έκανε το 2007

υ.γ. προφανώς φταίνε οι προιστάμενοί σου κλπ κλπ μπλα μπλα μπλα 20 χρόνια τα ίδια λέμε, όλο κάποιος προσπαθεί και για κάνα δυο χρόνια το ξεχνάμε και πάλι τα ίδια.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 4

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Kαι φυσικά και στα Καλάβρυτα για τον επόμενο σοβαρά τραυματισμένο ή δυστυχώς ακόμα και νεκρό χιονοδρόμο ή εργαζόμενο θα φταίει ο Λεωνίδας ο Σπυρόπουλος και όλι οι εργαζόμενοι του χιονοδρομικού που δεν ξεκίνησαν την απεργία άμεσα αλλά συνέχισαν να προσπαθούν με τον ίδιο μάταιο και λανθασμένο τρόπο στις 13.01 του 2017.

Μιχάλης Ζιώτης

Μόλις ξεκίνησε το πρώτο σανίδι χωρίς λουρί, ουφ τη γλυτώσαμε, ευτυχώς ο σοβαρός δεν έγινε ακόμα.

Συνέχισε Λεωνίδα, συνέχισε...

• Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Τελικά και σήμερα ήταν άστρωτες όπως βλέπω και απο το snowreport η Αντιγόνη και η Φοίβη(νέα πίστα); Πότε σκέφτοννται να της πατήσουν το Πάσχα;

Edited by kosaitis

...ο νοτιοδυτικός το έσκισε το βουνό...στοκόχιονο...εντός εκτός...Νεραιδοράχη πάλι από την αρχή ...την ξύρισε, όπως και την νέα πίστα στην είσοδο της βγήκαν τα βράχια!!!...πολύ περίεργο χιόνι...

Εγω παντος την εφαγα την μουτζα μου πρωι πρωι σημερα και αντι να κανω σκι με τον fabian lentsch που γνωρισα στα καλαβρυτα '

θα καναμε και video ( για googleαρετε τι κανει ο τυπος ) ...

Με χτυπησε μια αγκυρα που ειχε σπασει το ελατηριο μαζεματος και σερνοτανε στον διαδρομο ..... Θα μπορουσε να μας ειχε σκοτωσει κανονικα

κονομισα 10 ραματα στα χειλια ετσι για το ξενερωμα..

με εχετε ματιαξει μου φαινεται...............

Περιμένω να δω πόσα like θα πάρει το post σου. Έχασες πουδρομέρα για 10 ράμματα? Περαστικά ρε πουδρόγερε

Τελικά μόνο ο vro χαίρεται σκι στην Ελλάδα

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Εγω παντος την εφαγα την μουτζα μου πρωι πρωι σημερα και αντι να κανω σκι με τον fabian lentsch που γνωρισα στα καλαβρυτα '

Με χτυπησε μια αγκυρα που ειχε σπασει το ελατηριο μαζεματος και σερνοτανε στον διαδρομο ..... Θα μπορουσε να μας ειχε σκοτωσει κανονικα

μηνυση εκανες !!??εαν οχι κακος

Don t SKI in Greece
Ο κομπλεξικός

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΦΕΤΟΣ

ASTA LA VISTA ΜΠΑΜΠΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ

Τελικά και σήμερα ήταν άστρωτες όπως βλέπω και απο το snowreport η Αντιγόνη και η Φοίβη(νέα πίστα); Πότε σκέφτοννται να της πατήσουν το Πάσχα;

Μήπως υπάρχει κανένα πρόβλημα με το ρατράκ;

Ουρές και αναμονή σε άγκυρα και στύγα σήμερα(μέχρι που έβαλε αέρα). Στην πρώτη ένας -ένας αντί για δύο μαζί.

- Λέω να προσφέρω ασφάλεια για τραυματισμό από σανίδες εκτός ελέγχου, λέτε να είναι καλό για τους χιονοδρόμους στο ΧΚΚ;

• Like 2

fischer_.thumb.jpg.2c5aa5c9b61225a07022516ca51a11b1.jpg.8916ffee410b0447bdf5e07ed36fdbb2.jpg

Ελεος...

Απο αγκυρα;

Δεν βρεθηκε ανθρωπος να τραβηξει το συρμα να το εκτροχιασει αφου ο λιφτιερης δεν φροντησε να το σταματησει;

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Σχετικά με το αδέσποτο snowboard που έλεγε ο ΜΙΚ, αν λέμε το ίδιο, πέρασε σφαίρα από το σαλέ και πήγαινε προς πάρκινγκ. Μετά από λίγο εμφανίστηκε ένα παλικάρι και ρωτούσε αν το είδαμε. Ως νέος στο άθλημα από τα πρώτα πράγματα που μου είχε πει ο δάσκαλος ήταν να βάζω το λουράκι. Επίσης όταν αγόρασα τον εξοπλισμό, στο μαγαζί που πήρα τις δέστρες μου είπαν ότι για λόγους ασφαλείας πρέπει να το βάζω πάντα και μπορεί να φάω άκυρο σε χιονοδρομικό ειδικά στο εξωτερικό. Πιστεύω ότι είναι θέμα εκπαίδευσης για τους νέους και ενημέρωσης για τους πιο παλιούς, χωρίς να θέλω να πικάρω κάποιον το τελευταίο σχόλιο.

• Like 7

Vivere Pericolosamente

Εγω να πιασω την αλλη πλευρα...Ενταξει δε σε νοιαζει ποιον θα σφαξει η σανιδα σου... Το οτι θα την χασεις δεν σε νοιαζει ???

Πριν βγουν τα skistop ολοι ειχαμε λουρακια και για να μην κτυπησουμε καποιον και για να μην τα ψαχνουμε.Ενταξει δεν με πιστευετε..για να μην ψαχνουμε τα σκι μας !

Εσεις με τις σανιδες δεν φοβαστε μην τις χασετε ???

• Like 1

Κράτιστον κτημάτων ευβουλία.

Σοφοκλής

Περαστικά εύχομαι...

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like 3

Εγω σημερα εμαθα και στεναχωρεθηκα πως αφαιρεσαν απο τον καταλογο του σαλε τη υπεροχη αυτη μακαροναδα που κανανε...

• Like 4

<p class='bbc_center'><span style='color: #0000FF'><span style='font-size: 18px;'><strong class='bbc'><a href='http://twowheelsonthenet.blogspot.com/'class='bbc_url' title='Εξωτερικός σύνδεσμος' rel='nofollow external'>Two-Wheels on the Ne</a>t</strong></span></span></p>

<p class='bbc_center'> </p>

Εγω σημερα εμαθα και στεναχωρεθηκα πως αφαιρεσαν απο τον καταλογο του σαλε τη υπεροχη αυτη μακαροναδα που κανανε...

Κοιλιόδουλε...

Στάλθηκε από το LG-V500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like 4

sinox-0.jpeg

Τρομαζω και μονο με την ιδεα οτι τα παιδακια ειναι ερμαια του οποιουδηποτε ανεγκεφαλου πιτσιρικα με δεκα νουμερα μεγαλυτερο παντελονι , που το σανιδι του κανει ιδιωτικη πτηση !

Οπως μεταφυσικα δεν υπαρχουν θυματα ,ετσι μεταφυσικα τα οποια ατυχηματα θα επρεπε να γινονται μεταξυ αυτων των ανεγκεφαλων ,μηπως τοτε σκεφτουνε να βαλουν λουρακι !!!

• Like 4

Κράτιστον κτημάτων ευβουλία.

Σοφοκλής

Έτυχε να είμαι κι εγώ Καλάβρυτα το πρωί. Ένα σανίδι που έφυγε από Βιετνάμ και έφτασε κάτω σαλέ το είδα κι εγώ. Επειδή έχω κάνει κι εγώ snowboard στη ζωή μου (ας πούμε αρκετό) θα πρέπει να (ξανα)πώ ότι η χρήση του λουριού δεν είναι πανάκεια και δεν θα μηδενίσει τα ατυχήματα από ελεύθερα σανίδια. Όμως, ακόμα και ένα λιγότερο σανίδι αδέσποτο (γιατί αρκεί ένα για να γίνει η ζημιά) είναι σπουδαίος λόγος για να επιβληθεί αυστηρά η χρήση του.

Όσον αφορά στις πίστες, η Αντιγόνη (μαύρη άγκυρα) αφέθηκε απάτητη προς το παρόν ως τύπου freeride (έχουμε γεμίσει άλλωστε φρΕράιντερΖ). Η άγκυρα χθες ήταν αδύνατο να ανοίξει με τον αέρα που είχε. Ενδιαφέροντα πράγματα ετοιμάζονται για το ΧΚΚ την επόμενη (ίσως-μακάρι) χρονιά. Μπράβο στη διοίκηση που το παλεύει.

• Like 8

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Από την μικρή μου εμπειρία θεωρώ ότι τα σανιδια δεν φεύγουν μόνα τους κάποιος τα βγάζει άρα αν το βγαλει θα βγάλει και το λουρι.

• Like 1

Bρε μπράβο και ξαναμπράβο στη διοίκηση που το προσπαθεί, συμφωνούμε φταίνε οι χιονοδρόμοι, αλλά εφόσον και σήμερα έφευγαν σανίδια και άγκυρες και μόνο λόγω τύχης δεν είχαμε νεκρό ας μας πει η διοίκηση με ποιο τρόπο (εκτός της απεργίας) θα γίνει ασφαλές χιονοδρομικό να την βοηθήσουμε

Η αποτυχημένη προσπάθεια δεν είναι προσπάθεια είναι μερική αποτυχία και επειδή δεν υπάρχει μερικά νεκρός χιονοδρόμος ή εργαζόμενος είναι πλήρης αποτυχία

Επειδή δεν θα μας πειτε και έχουν δοκιμαστεί ολοι οι μάταιοι τρόποι βελτίωσης χωρίς επιτυχία, είτε απεργείτε είτε δείτε την κουβέντα που είχα με τον Τσεκούρα το 2007. Απεργείστε για να μην έχουμε τον επόμενο νεκρό ας αφήσουμε στην άκρη ότι είστε χιονοδρομικό μόνο εύκολου καιρού

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Εγώ αυτό θα έχω μαζί να δίνω στους εργαζόμενους. Αν θέλετε τυπώστε το και δώστε το παντού από ξενοδοχεία μέχρι ταβέρνες και σε άλλους χιονοδρόμους. χωράει σε μια σελίδα

Αγαπητοί εργαζόμενοι

Κατανοούμε ότι αρκετοί από εσάς έχουν πραγματικά δώσει υπεράνθρωπους αγώνες με κόπο και κόστος για την ορθή λειτουργία των χιονοδρομικών. Το κράτος και οι γύρω περιοχές όμως συνεχίζουν να κωφέυουν. Όπως όμως είναι προφανές, όλοι οι αγώνες σας απέτυχαν και η χιονοδρομία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, με τους χιονοδρόμους να κινδυνεύουν συνέχεια και να μην απολαμβάνουν παρά μόνο σπάνια αξιοπρεπή χιονοδρομία, ενώ εσείς εργάζεστε για μισθούς πείνας με όλο και χειρότερες συνθήκες. Σας καλούμε άμεσα στην απεργιακή κινητοποίηση εν μέσω της σεζόν, ως το μόνο πια μέσο που μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα ασφαλείας και λειτουργίας, μιας και όλοι οι υπόλοιποι αγώνες απλά απέτυχαν.

Με μεγάλο ενθουσιασμό περιμέναμε να δούμε τον πρώτο "σύγχρονο" αναβατήρα εδώ και πολλά χρόνια σε Χιονοδρομικό, που τόσο χρειαζόταν στον Παρνασσό, ενώ στα Καλάβρυτα η νέα διοίκηση προσπάθησε και πάλεψε να υπάρχει καλύτερη λειτουργεία του κέντρου.

Τόσα χρόνια βλέπουμε την ανάπτυξη που προκάλεσε η αρχική λειτουργεία του χιονοδρομικού, που προσέφερε ανάπτυξη σε όλη την περιοχή (ενδεικτικά στην Αράχωβα υπάρχουν 3.000 ξενοδοχειακές κλίνες, 100 εστιατόρια και πάνω από 2000 νεόδμητες κατοικίες, στα Καλάβρυτα 1.500 και 500), κάνωντας ζάμπλουτους αρκετούς συμπολίτες μας η οποία σε καμία περίπτωση δεν επεστράφει στο χιονοδρομικό για να εξασφαλίσει την βιωσημότητά του, όπως συμβαίνει σε όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου. Παράλληλα βλέπουμε τους εργαζόμενους να δουλεύουν σε επιεικώς σκληρές και απάνθρωπες πολλές φορές συνθήκες χωρίς τα κατάλληλα μέσα και τους πόρους. Τη στιγμή που όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου στοχεύουν τον τουρισμό εβδομάδας τα Ελληνικά χιονοδρομικά ήταν είναι και θα είναι χιονοδρομικά Σαββατοκύριακου.

Από την έναρξη της σεζόν αντιμετωπίσαμε σαν χιονοδρόμοι καταστάσεις που μας προκάλεσαν πολλές απορίες για την διαχείριση, την λειτουργία, αλλά και τις συνθήκες ασφάλειας των κέντρων. Ειδικά για τα θέματα ασφαλείας, όπως εσείς οι εργαζόμενοι λέτε τα πράγματα είναι τραγικά, με έλλειψη μέσων, προσωπικού και εφοδίων ώστε να υπάρχει η στοιχειώδης ασφάλεια για το προσωπικό και τους χιονοδρόμους. Έχει γίνει σαφές ότι υπάρχει μεγάλο χρηματοδοτικό κενό στην λειτουργία των χιονοδρομικών, αλλά και νομικό κενό στους κανονισμούς του το οποίο προκαλεί σημαντικότατα θέματα ασφαλείας. Ενδεικτικά παραδείγματα και παγκόσμιες πρωτοτυπίες, τον κίνδυνο νομικής δίωξης για τους υπεύθυνους πιστών, με παράλληλα την μη νομική κάλυψή τους να εφαρμόζουν κανόνες όπως το να παίρνουν κάρτες από επικίνδυνους χιονοδρόμους, οι snowboarders να μην έχουν λουράκια ή τη χρήση δυναμίτηδος για χιονοστιβάδες. Επαναλαβάνουμε αποτελούν παγκόσμιες πρωτοτυπίες που θεωρούνται επιεικώς απαράδεκτες για όλες τις χιονοδρομικά πολιτισμένες χώρες. Ακόμα όμως και μερικά από τα πιο στοιχειώδη στον εξοπλισμό ασφαλείας των εργαζομένων μας γνωστοποιήθηκε ότι δεν υπάρχουν.

Όταν σε όλο το κόσμο το σκι σαν τουριστικό προιόν είναι προσανατολισμένο στον τουρισμό εβδομάδας ο Παρνασσός με τα συγκριτικά τεράστια πλεονεκτήματα της γειντίασης με τους Δελφούς, τα Καλάβρυτα με το μοναδικής ομορφιάς με κλίσεις και έκταση χιονοδρομικό παντώς καιρού, μπορούν να αποτελέσουν ιδανικό προορισμό, που θα δώσει ανάπτυξη στον χειμερινό τουρισμό της Ελλλάδας, συνεχώς παρατηρούμε βήματα ακριβώς προς την αντίθετη κατεύθυνση και μάλιστα όχι για χιονοδρομία κυρίως προσανατολισμένο να εξυπηρετεί για επισκέπτες με παντελή αδυναμία έστω στοιχειώδους καλής χιονοδρομίας.

Επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι για να λυθούν τα προβλήματα ασφαλείας το ποσό που λείπει είναι περίπου όσο ο τζίρος ενός Σαββατοκύριακου μιας ταβέρνας και για την πλήρη επίλυση των προβλημάτων λείπει ετησίως η αξία μιας βίλας στην Αράχωβα ή στα Καλάβρυτα και επειδή είμαστε πεπεισμένοι ότι τα χιονοδρομικά μας μπορούν να αναπτυχθούν σωστά προσφέροντας εξαιρετική χιονοδρομία και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας στους εργαζόμενους, σας καλούμε άμεσα σε κλείσιμο των χιονοδρομικών με απεργιακή κινητοποίηση και κλείσιμο των κεντρικών δρόμων της Αράχωβας και των Καλαβρύτων, ώστε αυτοί που τόσα χρόνια έγιναν ζάμπλουτοι από τα χιονοδρομικά να καταλάβουν ότι πρέπει να τα υποστηρίξουν και το κράτος να καταλάβει ότι πρέπει να ασχοληθεί επιτέλους με αυτό το παρατημένο τουριστικό στολίδι που ονομάζεται χιονοδρομικό, Τέλος και κυρίως απεργήστε και κλείστε τους δρόμους ώστε να μην έχουμε νεκρό χιονοδρόμο ή εργαζόμενο.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι προσπαθείτε και κουράζεστε για μισθούς πείνας, ενώ κάποιοι άλλοι έγιναν και γίνονται ακόμα ζάμπλουτοι εις βάρος καταρχάς της συνολικής τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, αλλά κυρίως εις βάρος της ασφάλειας των εργαζομένων και των χιονοδρόμων.

Οι χιονοδρόμοι πελάτες σας οι οποίοι εν μέσω κρίσης είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν τα λιγοστά χρήματά τους στην Ελλάδα και όχι στις Άλπεις για να χαρούν χιονοδρομία και οι οποίοι το μόνο που ζητάνε είναι σεβασμό, ενημέρωση και ασφάλεια. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αν απεργήσετε τα τουριστικά στολίδια του Παρνασσού και των Καλάβρύτων άμεσα θα γίνουν κανονικά και όχι «άρρωστα» όπως είναι σήμερα χιονοδρομικά κέντρα προσφέροντας σε όλους κανονική και όχι «άρρωστη» χιονοδρομία, ανάπτυξη και εργασία.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 4

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

sunny day powder day

• Like 1

Don t SKI in Greece
Ο κομπλεξικός

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΦΕΤΟΣ

ASTA LA VISTA ΜΠΑΜΠΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ

αφασια

• Like 1

Don t SKI in Greece
Ο κομπλεξικός

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΦΕΤΟΣ

ASTA LA VISTA ΜΠΑΜΠΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ

ποιος ειναι σε αφασια?? εσυ η το κεντρο??

• Like 1

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Today's Birthdays

1. Hellbent
      Hellbent
      (66 years old)
    2. mkastr
      mkastr
      (38 years old)

• Forum Statistics

• Total Topics
      19,136
    • Total Posts
      460,516