Jump to content
Sign in to follow this  
Pant

Επιλέγοντας Πέδιλα: Στενά Ή Φαρδιά;

Recommended Posts

ολα τα πεδιλα βγαινουν εκτως πιστας....απλα μερικα δεν μπορουμε να τα βγαλουμε εμεις....

Τελικά εδώ μέσα κάνεις κακές παρέες και σου μπαίνουν περίεργες ιδέες :)

Η φωτό είναι χθεσινή και είναι οι πρώτες μου διαδρομές εκτός, σε 30 πόντους πούδρα με πέδιλο full camber 74mm μέση. Η κλίση είναι επιπέδου Περικλή στον Παρνασσό. Εχω την εντύπωση πως αν ήταν μεγαλύτερη θα έστριβα πιο άνετα.

post-7080-0-31286200-1485702228_thumb.jpg

Edited by Pant
  • Like 5

Practice makes perfect

Πράγματι, η σωστή τεχνική θα σε πάει παντού. Βέβαια, επειδή το ζητούμενο είναι η απόλαυση του σκι, ο καθένας καλείται να ζυγίσει το ζόρι που υφίσταται με ένα πιο δύσκολο πέδιλο σε σχέση με την πιο άνετη πλεύση ενός ευκολότερου για εκτός πίστας. Προσωπικά, θεωρώ ότι η ικανοποίηση που νιώθεις πηγαίνοντας με κατάλληλη τεχνική ένα πέδιλο πίστας στα εκτός είναι ασύγκριτη, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω για τα γούστα του καθενός.

:shuriken:

Edited by PhaethonF1
  • Like 5

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Είδα ότι με λίγη εξάσκηση, το πέδιλο που έχω πάει άνετα και εκτός πίστας χωρίς να αλλάξω δραματικά στάση σώματος. Πάντως θέλει σωστή τεχνική για να αποφύγεις τραυματισμούς, πχ να στρίβουν τα πέδιλα και όχι να προσπαθείς να τα στρίψεις επιβαρύνοντας τα γόνατα.
Πράγματι σκεφτόμουν πόσο πιο απολαυστικό θα είναι να κατεβαίνεις με πέδιλο για εκτός, αυτή η αίσθηση της πλεύσης που λες αλλά και ο ήχος !
Super!

Θα ζητούσα προτάσεις για αγορά πέδιλου αλλά δε βλέπω να το προχωράω. Στην τελευταία κατάβαση βρήκα πέτρα με αποτέλεσμα πτώση. Είχε γέλιο διότι δεν κατάλαβα αμέσως γιατί έπεσα (δεν είχα κάνει κάτι λάθος), έψαχνα και το πέδιλο που ήταν θαμμένο ένα μέτρο δίπλα μου. Μετά σκέφτηκα ότι σε τυχόν τραυματισμό, θα έχω πολύ πιο δύσκολη ανάρρωση σε σχέση με 10+ χρόνια πριν. Θα μου πεις ότι και εντός μπορεί να συμβούν διάφορα. Είναι ότι εκτός, ο κίνδυνος δε φαίνεται. Πάντως ο πειρασμός είναι μεγάλος, οψόμεθα... :)

• Like 1

Practice makes perfect

Πάντως εγώ το Σάββατο εκτός, στον Παρνασσό δεν πηγαινα βήμα.Τα πεδιλα φταιγανε? Η ποιότητα του εκτός?Το μπαχαλοχιονο που ειχε δημιουργηθεί? Η αγυμανασια?Η ηλικία?Η ελειψη τεχνικής?

Όλα μαζί μάλλον με έκαναν και ένιωσα σκουπίδι.

Πάντως τα wensday faction δεν τα πηγα, μετά zero μάλλον θα γαζωνα.

101277.jpg

Και βέβαια μην υποτιμάς ποτέ την "κακή μέρα". Λες και κάνουμε σκι σε άλλο σώμα είναι :dizzy:!

:shuriken:

Edited by PhaethonF1
  • Like 1

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Έχεις χρόνια μπροστά σου μην ανησυχείς...

• Like 3

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Έλατε με την οπισθεν μαγκες

• Like 3

101277.jpg

Πάντως εγώ το Σάββατο εκτός, στον Παρνασσό δεν πηγαινα βήμα.Τα πεδιλα φταιγανε? Η ποιότητα του εκτός?Το μπαχαλοχιονο που ειχε δημιουργηθεί? Η αγυμανασια?Η ηλικία?Η ελειψη τεχνικής?

Πάντως τα wensday faction δεν τα πηγα, μετά zero μάλλον θα γαζωνα.

Εγω σου ειπα να σου κανω μαθηματα αλλα εσυ δεν ηθελες...

• Like 3

<p class='bbc_center'><span style='color: #0000FF'><span style='font-size: 18px;'><strong class='bbc'><a href='http://twowheelsonthenet.blogspot.com/'class='bbc_url' title='Εξωτερικός σύνδεσμος' rel='nofollow external'>Two-Wheels on the Ne</a>t</strong></span></span></p>

<p class='bbc_center'> </p>

Πάντως εγώ το Σάββατο εκτός, στον Παρνασσό δεν πηγαινα βήμα.

Κάτι δεν κολάει Ηλία. Εγώ έμαθα ότι τα πήρατε όλα τα λούκια γαζί. :yes

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

Τα μαδησαμε όλα !!! Χαχα Ήταν ήδη, και όπου δεν ήταν, θα εβρισκες στεριά με επίπονες συνέπειες.

• Like 1

101277.jpg

ολα τα πεδιλα βγαινουν εκτως πιστας....απλα μερικα δεν μπορουμε να τα βγαλουμε εμεις....

Να προσθέσω ότι όλα τα πέδιλα βγαίνουν εκτός πίστας αν το χιόνι είναι εξαιρετικό. Αν το χιόνι αρχίζει και έχει ποιοτικά προβλήματα κύριο ρόλο παίζει ο σκιερ και η ολόσωστη τεχνική και μετά ανάλογα με το χιόνι όσο πιο εκτός το πέδιλο τόσο καλύτερα για δύσκολα χιόνια.

Αυτό που έχει αλλάξει πια η τεχνολογία με τα φαρδυά είναι ότι σε χιόνια "χιαστό" θα συνεχίσεις να κάνεις και να απολαμβάνεις εκτός πίστας. Το ίδιο και για μέτριο σκιερ με λάθη στη τεχνική θα του "κλέψουν" τα λάθη και θα του επιτρέψουν να πάει.

Στο εκτός πίστας για αρχαρίους http://www.snowclub.gr/site/e%CE%BA%CF%84%CF%8C%CF%82-%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85%CF%82/νομίζω το γράφω ξεκάθαρα δεν φταις εσύ ούτε το πέδιλο φταίει το χιόνι σε πολλές περιπτώσεις.

Γενικά δεν υπάρχει άσπρο μαύρο το έχω ξαναγράψει ότι έχει υπάρξει μέρα που είχα τα φαρδυά στο αμάξι και το πουδρί ήταν τόσο καλό που έμεινα με τα πιστοπεδιλα. Υπάρχουν δύσκολα κολλητικά και βαριά χιόνια που με ένα πιστοπέδιλο θες δεκαπλάσιες θερμίδες από ότι με ένα φαρδυ.

Το ζουμί είναι αν έχει φρέσκο φόρα όσο πιο φαρδυά αντέχεις, σίγουρα πάρε ένα ζευγάρι φαρδιά. Μάθε όσο καλύτερο σκι μπορείς, πάντα δοκίμαζε το χιόνι εκτός ότι και να φοράς, αν είναι καλό θα πας και με τα πίστας. Αν είναι μέτριο ή δεν θα πας ποτέ ή θα πας με τα φαρδυά. Κυρίως αν δεν έχει εκτός βγάλε τα φαρδυά ξεχνάς το σκι που ξέρεις με φαρδυά στην πίστα.

Το χιόνι είναι που έχει 1000 πρόσωπα σε 100 από αυτά μπορείς να κάνεις σκι με τα φαρδυά, σε 10 από αυτά μπορείς να διασκεδάσεις και με τα πιστοπέδιλα. Για κάθε βελτίωση στην τεχνική σου πολλαπλασίασε επί 1,2 τα παραπάνω νούμερα.

Μακάρι να είχαμε 10 ζευγάρια στην κορφή κάθε λιφτ να διαλέγουμε αλλά δεν. Για μένα δυο ζευγάρια πρέπει να έχουν όλοι στο πορτ μπαγκαζ και να προσπαθείς να μην κάνεις καθόλου με τα φαρδυά στην πίστα.

• Like 7

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Είδες τελικά τα χιόνια ήταν.

• Like 1

101277.jpg

Δοκίμασα πέδιλο με tip rocker και είχα μια αίσθηση ασάφειας στην αρχή της στροφής και αστάθειας στη διάρκειά της. Σα να αργούσαν να στρίψουν, κάτι σαν υποστροφή.

Αυτό επιβεβαιώθηκε με το που φόρεσα τα δικά μου που δεν έχουν ΄΄ηλεκτρονικά βοηθήματα΄΄ και είναι πιο σκληρά.

Η ασάφεια στην είσοδο οφείλεται στο tip rocker και η αστάθεια στη διαφορά σκληρότητας;

Practice makes perfect

Δοκίμασα πέδιλο με tip rocker και είχα μια αίσθηση ασάφειας στην αρχή της στροφής και αστάθειας στη διάρκειά της. Σα να αργούσαν να στρίψουν, κάτι σαν υποστροφή.

Αυτό επιβεβαιώθηκε με το που φόρεσα τα δικά μου που δεν έχουν ΄΄ηλεκτρονικά βοηθήματα΄΄ και είναι πιο σκληρά.

Η ασάφεια στην είσοδο οφείλεται στο tip rocker και η αστάθεια στη διαφορά σκληρότητας;

μπορει το πεδιλο με ροκερ που δοκιμασες να ειναι τερμα μαλακο, για αρχαριους και το δικο σου πεδιλο να εχει μεταλο μεσα κλπ....

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

Συνήθως αυτά που "αργουν" να στριψουν έχουν την τάση να ειναι πιο φαρδιά. Η αστάθεια μπορει να οφείλεται στο οτι ειναι πιο κοντά από οσο πρέπει για σένα λόγο rocker , παρόλο το υψος τους δηλαδή εχουν εντουτις λιγοτερη επαφη με το τερεν απο τα συμβατικά σου σκι.

Με άλλα λόγια μαπα το καρπουζι...

• Like 1

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Συγνωμη φιλε που σε βαζω σε εξοδα, ενιωθα πως πρεπει να στο πω.

Προσφατα κανω διαφορες δοκιμες σε σκι φίλων, κυριως sl μοντελα. Τα περισσοτετα απο αυτα δεν εχουν tip rocker, "ακούνε" πολυ αμεσα στις εντολες, σιγουρα σε εναν μεγαλο βαθμο οφειλεται στη στενη μεση. Δεν το ειχα συνδεσει με το tip rocker, θα εχει ενδιαφερον να μας πει κάποιος αν και πως συνδέονται.

Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Edited by GiGi

Κανεις μικρές κοφτές στροφές; Στο στρίψιμο τα πιέζεις ;

9-2-05020.jpg

Συγνωμη φιλε που σε βαζω σε εξοδα, ενιωθα πως πρεπει να στο πω.

Προσφατα κανω διαφορες δοκιμες σε σκι φίλων, κυριως sl μοντελα. Τα περισσοτετα απο αυτα δεν εχουν tip rocker, "ακούνε" πολυ αμεσα στις εντολες, σιγουρα σε εναν μεγαλο βαθμο οφειλεται στη στενη μεση. Δεν το ειχα συνδεσει με το tip rocker, θα εχει ενδιαφερον να μας πει κάποιος αν και πως συνδέονται.

Στα Blizzard που κοιταξα προσφατα ειχαν σχεδον ολα tip rocker... Ενα μαλακο φτυάρι στο πέδιλο, βαζοντας το στη στροφή μπορεί και "αρπάζει" ταχύτερα...

<p class='bbc_center'><span style='color: #0000FF'><span style='font-size: 18px;'><strong class='bbc'><a href='http://twowheelsonthenet.blogspot.com/'class='bbc_url' title='Εξωτερικός σύνδεσμος' rel='nofollow external'>Two-Wheels on the Ne</a>t</strong></span></span></p>

Στα Blizzard που κοιταξα προσφατα ειχαν σχεδον ολα tip rocker... Ενα μαλακο φτυάρι στο πέδιλο, βαζοντας το στη στροφή μπορεί και "αρπάζει" ταχύτερα...

Τα πιο τουριστικα μοντελα. Τα πιο "καθαροαιμα" ομως οχι και φυσικα δεν μιλαω μονο για τα fis

Τα πιο τουριστικα μοντελα. Τα πιο "καθαροαιμα" ομως οχι και φυσικα δεν μιλαω μονο για τα fis

Ακόμα και αυτά Γιώργο... Μπες και δες στα site των εταιριων.

Ακόμα και αυτά Γιώργο... Μπες και δες στα site των εταιριων.

Να μπεις εσυ!

Head isl, Rossignol Hero St, Fischer RC4 Wc, Atomic Doubledeck. Αυτα εννοω "καθαροαιμα". Φανταζομαι το ιδιο ισχυει και για το αντιστοιχο της Blizzard που δεν ξερω ποιο ειναι

Να μπεις εσυ!

Head isl, Rossignol Hero St, Fischer RC4 Wc, Atomic Doubledeck. Αυτα εννοω "καθαροαιμα". Φανταζομαι το ιδιο ισχυει και για το αντιστοιχο της Blizzard που δεν ξερω ποιο ειναι

Salomon X-max 14 Εχει

Rossignol Hero Εχει

Fischer RC4 Εχει

Atomic Εχει

Blizzard Εχει

Elan Εχει

Έχουν όλες ενα rocker απο 5-10% και του υπόλοιπο 90-95% του πεδιλου Camber

Salomon X-max 14 Εχει

Rossignol Hero Εχει

Fischer RC4 Εχει

Atomic Εχει

Blizzard Εχει

Elan Εχει

Έχουν όλες ενα rocker απο 5-10% και του υπόλοιπο 90-95% του πεδιλου Camber

Μάλλον έχεις δίκιο για όλα οσα λες, εκτός από τα Blizzard :o:shysterical:

• Like 2