Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
gatz

Μέλος Του Συλλόγου Ή Μέλος Του Forum

Recommended Posts

Ειναι υπαρκτός ο προβληματισμός.

Θα επρεπε ομως ?

Τι εμποδίζει τα μέλη του foroum να γίνουν μέλη του συλλόγου ?

Ειναι οικονομικό το θέμα ? Μάλλον οχι ,γιατί δεν ειναι φαινόμενο των χρόνων της οικονομικής κρίσης.

Περιμένουν κατι απο τον σύλλογο που δεν το εχουν ? και τι ειναι αυτό ?

Edited by gatz

1) Το "μέλος του forum", είναι "προθάλαμος" του συλλόγου

2) Το να δίνει ο σύλλογος φιλοξενία σε όλους τους χιονοδρόμους (ή μη) και να τους δίνει την δυνατότητα ως "μέλη του forum" να έχουν λόγο σε οτιδήποτε και να εισακούγονται είναι μια κατάκτηση που όλοι μπορούν να απολαύσουν, δυστυχώς ελάχιστοι την κατανοούν και της δίνουν την πρέπουσα βαρύτητα. Ίσως να την εκτιμήσουν αν χαθεί. Είναι όμως κάτι το πολύ σημαντικό και συχνά αποτελεί δίαυλο επικοινωνίας σε απλούς αναγνώστες (και μέλη ΧΚ, ή λοιπών αρμοδίων). Το forum "διαβάζεται" και αυτό δεν είναι άμεσα ορατό.

3) Ένα μέλος του forum, δεν σημαίνει ότι έχει ικανότητες να προσφέρει στον σύλλογο. Ο σύλλογος χρειάζεται την βοήθεια όλων, όχι όμως βαρίδια.

4) Ένα μέλος του forum, συχνά λέει "και τι θα μου δώσει ο σύλλογος", λες και ο σύλλογος είναι φιλόπτωχο ταμείο, ή συνασπισμός συμφερόντων που μοιράζει δώρα, ή πρέπει να είναι άμεσα ανταποδωτικός σε άμεσα υλικά ανταλλάγματα. Τις "ανταμοιβές", τις δίνει στα μέλη του, με τον τρόπο και στον χρόνο που ο σύλλογος επιλέγει και αυτό δεν πρέπει να είναι κριτήριο ένταξης στον σύλλογο, ούτε αντικείμενο διαφήμισης. Προσωπικά θα ήθελα αυτοί να φύγουν.

5) Στην ζωή δεν κάνουν όλοι για όλους. Υπάρχουν και καλοί και κακοί. Και κακομαθημένοι. Ο σύλλογος πρέπει να προσκαλεί τους πάντες, όμως πρέπει να φιλτράρει τα μέλη του. Χρειάζεται την οικονομική υποστήριξη, όμως δεν την έχει ανάγκη. Χρειάζεται τους πάντες, αλλά δεν έχει ανάγκη τους πάντες.

6) Δυστυχώς συχνά βγαίνει μια κακή εικόνα φαγωμάρας, που παγώνει κάποιον που έχει καλή προαίρεση.

7) Το σημαντικότερο είναι να δίνονται "κίνητρα γνωριμίας", κάτι που γίνεται με την φυσική παρουσία στις συγκεντρώσεις. Άρα όσοι αρέσκονται μόνο στην ιντερνετική επικοινωνία, χρειάζονται άλλον τύπο συλλόγου, σε σχέση με αυτόν που θέλει αυτόν που θέλει προσωπική επικοινωνία. Ο σύλλογος πρέπει να είναι "φιλικός και προσβάσιμος" σε όλους.

Edited by mil
  • Like 11

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Μαλλον ο τιτλος ειναι λάθος και επρεπε να γραφεί γιατί παραμένω μελος του forrum και δεν γινομαι μελος στον σύλλογο.

• Like 1

Συμφωνώ απόλυτα με τον Αλέξη. Νομίζω οτι αναζητάς πρόβλημα μη συμμετοχής στο σύλλογο, σε κάτι που έχει να κάνει με τον ίδιο το σύλλογο. Κατά τη γνώμη μου το "πρόβλημα" έχει να κάνει με τα άτομα. Είτε δεν ενστερνίζονται τις αρχές που πολύ καθαρά έθεσε ο Αλέξης, είτε λόγω χαρακτήρα και ιδιοσυγκρασίας δεν "ταιριάζουν" με το κλίμα μας. Αυτό δε σημαίνει οτι είμαστε σωστοί σε όλα, αλλά είναι και λάθος να "αυτομαστιγωνόμαστε".

• Like 4

Στην τέχνη, αλλά κυρίως στη ζωή χρειάζεται έμπνευση!

Συμφωνώ απόλυτα με τον Αλέξη. Νομίζω οτι αναζητάς πρόβλημα μη συμμετοχής στο σύλλογο, σε κάτι που έχει να κάνει με τον ίδιο το σύλλογο. Κατά τη γνώμη μου το "πρόβλημα" έχει να κάνει με τα άτομα. Είτε δεν ενστερνίζονται τις αρχές που πολύ καθαρά έθεσε ο Αλέξης, είτε λόγω χαρακτήρα και ιδιοσυγκρασίας δεν "ταιριάζουν" με το κλίμα μας. Αυτό δε σημαίνει οτι είμαστε σωστοί σε όλα, αλλά είναι και λάθος να "αυτομαστιγωνόμαστε".

απλά ξάχνω να δω τι ειναι αυτό που κανει τόσα ατομα του forum να μην γίνονται και μελη.

Edited by gatz
  • Like 1

Ας περιμένουμε να δούμε πόσα "Μέλη Φόρουμ" θα απαντήσουν στο παρόν νήμα, θα είναι κι αυτό μια ένδειξη διάθεσης (ενδιαφέροντος/αδιαφορίας ή άλλου).

• Like 4

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Παλαιότερα ήμουν και τακτοποιημένο μέλος του συλλόγου. Πλέον, παρακολουθώ τις εξελίξεις - όσο ο χρόνος μου το επιτρέπει - ως μέλος του φόρουμ. Για να γίνει κάποιος μέλος συλλόγου πρέπει να υπάρχει κίνητρο, το οποίο μεταφράζεται διαφορετικά για τον καθένα. Προσωπικά για εμένα κίνητρο είναι συνολικά η βελτίωση της κατάστασης που επικρατεί στα ελληνικά χκ και κάποια στιγμή ένιωσα ότι η τακτική του συλλόγου δε με αντιπροσωπεύει ως προς αυτή την κατεύθυνση. Επίσης, η γενικότερη φαγωμάρα και περγαμηνές δε βοηθάνε πιστεύω. Ξέρω ότι αρκετοί ίσως πέσουν να με "φάνε" εδώ ή να πούνε γιατί δε συμμετέχεις για να αλλάξεις τα δεδομένα. Η απάντηση είναι απλή. Χρόνο δεν έχω για "κοινά" και από τις διενέξεις και την ανεξέλεγκτη εκτόξευση κατηγοριών (γιατί έτσι κι όχι αλλιώς κλπ) προτιμώ να αποχωρήσω χωρίς τυμπανοκρουσίες. Ευχαρίστως να πληρώσω συνδρομή αν αλλάξουν κάποια πράγματα. Φαντάζομαι πως η απάντησή μου καλύπτει κι άλλους.

Φιλικά,

Μαρίζα

Edited by marizaki
  • Like 5

για να γινεις μελος του Συλλογου πρεπει να μπεις και στο κλιμα του Συλλογου.......ναι, αυτο το κλιμα που ανεφερθηκε ποιο πανω και μετα να πληρωσεις να γινεις μελος του........

μηπως τελικα φταιει το κλιμα ???

• Like 3

Το παρόν νήμα είναι ίσως μια καλή ευκαιρία να περιγράψει ΞΕΚΑΘΑΡΑ καθένας ποιό είναι το κλίμα που τον ενοχλεί ή/και ποιό κλίμα επιθυμεί.

Καλύτερη κι από μια ΓΣ που του πέφτει μακριά ή ό,τι άλλο.

Ελπίζω να αποφέρει καρπούς.

Πέρα από το "άνοιγμα" για συζήτηση προς τους φίλους/μη τακτοποιημένα οικονομικώς μέλη, τι άλλο θα μπορούσε να κάνει ο σύλλογος δλδ?

• Like 2

Είμαι πολύ νέος στο φόρουμ-σπορ οπότε δεν έχω καταλάβει κανένα κλίμα φαγωμάρας η κάτι τέτοιο, βέβαια έχω υπάρξει μέλος σε συλλόγους και γνωρίζω πως πάντα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις που συγκρούονται μεταξύ τους. Κατά την άποψή μου αυτό θα μπορούσε να αποτελεί μέσω σύνθεσης απόψεων και όχι συγκρούσεων αν η συζήτηση και η αντιπαράθεση έχει σαν κοινό σκοπό μόνο το καλό του εκάστοτε συλλόγου και την επίτευξη του σκοπού της σύστασής του! Αρα σημαντικό θέμα είναι ο σκοπός για τον οποίο γίνεται ένας σύλλογος που σίγουρα πρέπει να είναι κοινός... το καλό των χειμερινών σπορ στην Ελλάδα :)

Στην συγκεκριμένη περίπτωση θα συμφωνήσω πως για κάποιον που δεν έχει άμεση φυσική επαφή αλλά μόνο ιντερνετική τότε η συμμετοχή στον σύλλογο σαν τακτοποιημένο μέλος για αυτόν πολλές φορές πρέπει να μεταφράζεται σε "κίνητρα διαφορετικά για τον καθένα" (@marizaki)! Παράδειγμα εκπτώσεις σε χιονοδρομικά-κάρτες-εξοπλισμούς κλπ κλπ. Με τον τρόπο αυτό μπορείς σαν σύλλογος να έχεις έσοδα και χαρούμενους εξ αποστάσεως χρήστες! Από την εμπειρία μου, μόνο τα άτομα που έχουν άμεση επαφή μεταξύ τους είναι αυτά που κατά κύριο λόγο τακτοποιούν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις ως προς τον σύλλογο!

Από την άλλη βέβαια υπάρχουν και αυτοί για τους οποίους ένα ωραίο ιντερνετικό στέκι αξίζει την οικονομική ενίσχυσή τους απλά γιατί το γουστάρουν και περνάνε καλά. Φυσικά εδώ δεν μιλάμε απλά για ένα στέκι καθώς οι πληροφορίες που υπάρχουν στο forum είναι πολλές και ποιοτικές άρα ένας λόγος παραπάνω κάποιος να θέλει να το ενισχύσει.

Εγώ αυτό που βλέπω στο snowclub είναι άτομα που αγαπούν το ski το snowboard και γενικά τα χειμερινά σπορ οπότε πρέπει να αποτελεί όπως είπα και πριν ένα σύλλογο σύνθεσης απόψεων από άτομα που έχουν ένα κοινό στοιχείο την αγάπη τους για το χιόνι!

Φιλικά Θανάσης

• Like 7

To ski or not to Ski....!!!

Καλό θα είναι όπως έγραψε και παραπάνω ο mil να μην συγχέουμε την έννοια του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου (όπως ο ΕΣΤΟΥΧ) με αυτήν του Συνεταιρισμού.

Ακούγεται νομικίστικη παρατήρηση, είναι όμως ουσιώδης η διαφορά στη θεωρία και στη πράξη.

Ο ΕΣΤΟΥΧ ούτε κατά διάνοια (αν κάνω λάθος ας με διορθώσει το ΔΣ) δεν μπορεί να προβεί σε διενέργεια εκδηλώσεων που θα του αποφέρουν οικονομικό κέρδος - εξ ου και οι χορηγίες των διαφημιζομένων.

Όταν κάποιος περιμένει ευθέως να ωφεληθεί οικονομικά ή σε εμπράγματη αξία από την συμμετοχή του σε έναν Σύλλογο, τότε είτε έχει καταλάβει κάτι λάθος (γιατί θα έπρεπε να ψάχνει για Συνεταιρισμό), είτε θα πρέπει να του καταλογιστεί πρόθεση εκμετάλλευσης.

Σε σχέση με την παροχή της πλτφόρμας που λέγεται Forum, θα περιοριστώ στο να το παραλληλήσω με το αρκετά διάσημο έως πρότινος EpicSki φόρουμ, στο οποίο έβρισκες πολύ αξιόλογες πληροφορίες για χιονοδρομική τεχνική έως ότου κάποια στιγμή δεν έβγαινε οικονομικά και έκλεισε.

Σε αντικατάστασή του, προέκυψε το PugSki.com του διάσημου Phil Pugliese και της ομάδας του, που όμως δείχνει να είναι μια εμπορική οντότητα με σαφή (λίγο ή πολύ) χαρακτήρα. Θέλουμε κάτι τέτοιο? Ίσως κάποιοι να πουν ναι.

• Like 4

Εγω δεν ειμαι μελος του συλλογου για το εγκλημα που συντελεστηκε στον παρνασσο και αυτος ο συλλογος διαχρονικα το καλυψε.

Το ιδιο και παρα πολλοι αλλοι.

Και υπαρχει και απειρος κοσμος που ακουει εστουχ και φτυνει γι αυτο τον λογο.

Δυστυχως, καλως η κακως αυτο νομιζω.

Και δεν ειμαι ο μονος απο τους πιο παλιους χιονοδρομους.

Οι νεωτεροι θα μπουν οταν δουνε... φως...στην πραξη.

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Σε αυτού του συλλόγου την πλατφόρμα γράφεις όμως τις απόψεις σου (και καλά κάνεις).

Ίσως περισσότερες τέτοιες φωνές αποτρέψουν άλλα εγκλήματα ή φέρουν στην επιφάνεια παλαιότερα.

Τι σε αποτρέπει από το να προσχωρήσεις και να συμβάλλεις?

Αν υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, πάω πάσο.

Για άνθρωπο του καναπέ δεν σε έχω πάντως, κι ας μην γνωριζόμαστε προσωπικά.

Προφανώς δέχομαι και αντιλαμβάνομαι και την άποψη εκείνου που κουράστηκε/βαρέθηκε/αδιαφορεί (ή οτιδήποτε άλλο) και δεν συμμετέχει πλέον καθόλου.

Απλά (και προς το παρόν θα τελειώσω εδώ την παρέμβασή μου), για όσους προσπαθούν και συμβάλλουν - με όποιον τρόπο μπορούν αλλά ΚΑΙ οικονομικά, όλα τα παράπονα έξωθεν μοιάζουν σαν ένας εύκολος τρόπος να ασκείται κριτική χωρίς συμμετοχή ή ανάληψη ευθύνης.

Edited by panchristo
  • Like 2

Οσοι πιο πολλοι γράψουν τις απόψεις τους τοσο καλύτερα συμπεράσματα θα βγούν για την βελτίωση του συλλογου.

• Like 2

Εγω δεν ειμαι μελος του συλλογου για το εγκλημα που συντελεστηκε στον παρνασσο και αυτος ο συλλογος διαχρονικα το καλυψε.

Ποιό είναι το "έγκλημα";

Το μπασιμο των εργολαβων, η απαξιωση του προσωπικου, το σαμποταζ στην επεκταση με τις κατσαπλιαδικες και αυθαιρετες ανευ μελετης ενεργειες (χαραξη νεας περιφερειακης, λιθοτριψια, λιφτ σαχαρας,σπορα, ρατρακ και σκι ντου χιονοδρομικου εκτος, καργκιοζ μπερντε στον ηρακλη επειδη ηθελε να τον ξεφορτωθει το αφεντικο, στοιβοι και λοιπες παπαρες στην φτερο).

Η ληστεια του τουριστα χιονοδρομου με το 30αρι και την καταργηση της ετησιας.

Η κατασπαταληση με τα σκι ντατα, τα μουν (χρηστε μου) στην φτερο που κατεληξαν να τραβουν νερο απο τον κηφησο, η εξαγορα με μοναδες, τα κατ ιδιαν και τα μεγαλοπιασηματα, οι περιεργες επισκευες και αντιστοιχα χαρες απο τους προμηθευτες, οι συμφωνιες με διαφορους που αφηναν φεσια σε μονιμη βαση, το οργιο στους διορισμους και στην ευνοιοκρατια και κερασακι

Τα 32 μυρια σε ενα κακομελετημενο και κακοκατασκευασμενο εργο που θελει αλλα τοσα για να δουλεψει και παλι θαναι κατω απο τα 2100 σχεδον στο συνολο του.

Θες και αλλα.

Σου λεω ακουνε εστουχ και φτυνουνε και αμα τους λεω οτι ειναι απλα κοροιδα και δεν τα φαγανε αυτοι μονο που δεν με δερνουνε.

Μονο ο χρονος και οι....καλες πραξεις.

Διοτι ειναι βαρια η....κληρονομια.

Ο.Κ, ως προς το "έγκλημα" άλλο κατάλαβα.

Η κάλυψη του συλλόγου πού εντοπίζεται;

δεν γινομαι μελος γιατι δεν βλεπω καποια προσπαθεια να διορθωθουν τα κακως κειμενα στα χκ μας...ο συλλογος η μαλλον το φορουμ ασχολειται αποκλειστικα με παρνασσο και καλαβρυτα....επισις με τις εκδρομες εξωτερικου...στα νηματα βασιλιτσας, πισοδεριου, πηγαδια κλπ ειμαστε 3-4 ατομα που γραφουν σταθερα 10 χρονια τωρα που παρακολουθω...αν παρολα αυτα υπαρξει θεμα οικονομικο για το φορουμ με χαρα θα συνησφερω

• Like 6

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

δεν γινομαι μελος γιατι δεν βλεπω καποια προσπαθεια να διορθωθουν τα κακως κειμενα στα χκ μας...ο

Από ποιον να διορθωθούν από το φόρουμ ;;

Μόνο αν υπάρχουν αρκετά μέλη και ασχοληθούν μπορεί να γίνει ουσιαστική προσπάθεια

ΥΓ Απλά πήρα αφορμή από το post σου ,εννοείται ότι δεν αναφέρομαι προσωπικά

Με αυτά και αλλά πολλά που περιγράφονται , δεν θα γίνω μέλος του συλλόγου .

Κάπου διακρίνω μια υπερβολή , όχι από τα ίσος λάθη στον Παρνασσό ,απόψεις ,... αλλά από τα αναμενόμενα από τον σύλλογο

Εγώ δεν έχω ακούσει κάποιον να μιλά γιατί τα μέλοι # τα φάγανε # το φτύνουμε είναι μάλλον το του Καλαβρύτων ..... προσβλητικό να με αποκαλούν σαν μέλος του συλλόγου #απλά κορόιδο #

για το εγκλημα που συντελεστηκε στον παρνασσο και αυτος ο συλλογος διαχρονικα το καλυψε.

Τα 32 μυρια σε ενα κακομελετημενο και κακοκατασκευασμενο εργο που θελει αλλα τοσα για να δουλεψει και παλι θαναι κατω απο τα 2100 σχεδον στο

Έτοιμα τα κείμενα για προηγούμενα και νυν ΔΣ, δεν έφυγαν ποτέ προς κανέναν

δεν γινομαι μελος γιατι δεν βλεπω καποια προσπαθεια να διορθωθουν τα κακως κειμενα στα χκ μας...ο συλλογος η μαλλον το φορουμ ασχολειται αποκλειστικα με παρνασσο και καλαβρυτα....επισις με τις εκδρομες εξωτερικου...στα νηματα βασιλιτσας, πισοδεριου, πηγαδια κλπ ειμαστε 3-4 ατομα που γραφουν σταθερα 10 χρονια τωρα που παρακολουθω...αν παρολα αυτα υπαρξει θεμα οικονομικο για το φορουμ με χαρα θα συνησφερω

+1000

Μόνο αν υπάρχουν αρκετά μέλη και ασχοληθούν μπορεί να γίνει ουσιαστική προσπάθεια

Μια χαρά προσπάθεια μπορεί να γίνει, όλο το υλικό είναι έτοιμο, φυσικά πρέπει να παλέψει το ΔΣ και φυσικά καλό είναι να βοηθήσουν και μέλη.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Βαγγελη προτιμας να λεω οτι ταφαγες;

Αυτο κυκλοφοραει και μαλιστα στην ψιλικατζιδικη εκδοχη.

Κανενας δεν μπορει να δεχτει οτι οφειλεται σε καποιου ειδους ιδεολογικης παρωπιδας...

Ενω οταν λεω απαλλασονται λογω βλακειας ο αλλος το δεχεται και προχωραει η κουβεντα.

Γιατι το πρωτο που ακουω ειναι τι δουλεια εχεις και γραφεις στο φορουμ τους.

Δεν μιλαμε για τον τυχαιο θαμωνα της αραχωβας αλλα για οσους βγαζουν το ψωμακι τους εκει και καθε τελος της σεζον γλυφουν και παρακαλανε ναχουν το δικαιωμα να πεινασουν του χρονου.

Αναμεσα σε 32 μυρια....

• Like 1

Λυπαμαι πολυ γιατι ειναι αδικο να πιανει ολους ετσι η μπαλα αλλα αυτο κυκλοφορει.

Μα σοβαρα τωρα δεν τα ξερετε;

• Like 3

Από ποιον να διορθωθούν από το φόρουμ ;;

εννοειται πως δεν θα διορθωθουν απ το φορουμ....αλλα απ το φορουμ θα μαθει το εκαστοτε προεδρειο τα κακως κειμενα σε καθε χκ....απο τα μελη του φορουμ που μπαινουν και τα γραφουν...

αντε και γραφονται αυριο 10000 καινουρια μελη στο συλλογο....αν γραφτουν για να πανε εκδρομη στο ισγλ πως θα μου καλητερεψουν εμενα το σκι μου στη βασιλιτσα που εχει ν ανοιξει το 2πλο 1μιση μηνα???θα κραξει κανενας τον τοτη που λεει οτι εχει 4 μετρα χιονι στο πισοδερι??? κλπ ετσι παραδειγματα γραφω

σας παρακολουθω 10 +χρονια και εχω καταληξει οτι ο συλλογος ειναι τουριστηκης χιονοδρομιας παρνασσου και καλαβρυτων...

ουτε εγω στα γραφω προσωπικα ετσι ;)

• Like 6

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

Το τι ψιθυρίζετε θα πρέπει να καταδίκασε και να ζητούνται εξήγησης αυτό θα περίμενα να γίνει ,τουλάχιστο....

όχι δεν έχω ακούσει να κατηγορούν το σύλλογο ούτε έχω αποδείξεις ότι οι οι υπάλληλοι των χιονοδρομικών έχουν παραβίαση κανόνες χρηματοδότησης ..... Ελεύθερα γίνεστε μέλοι στον σύλλογο , ασχολησου η όχι. ίσος αυτή η ευκολία τελικά να δημιουργεί το πρόβλημα , ίσος εάν ήταν ένας σύλλογος επιλεκτικός , ακριβός , να σου ζητούσε βιογραφικό θα είχε περισσότερα μέλοι και περισσότερα να περίμεναν στον προθάλαμο ....

Να προσθέσω ότι για να πετύχει ο σύλλογος σε περίπτωση σύγκρουσης θα χρειαστεί χρήματα και ισχυρή νομική υποστήριξη ,

οι αγώνες θέλουν και αυτοί χρήμα , τους σώφρωνες και του αγωνιστές

• Like 1