Jump to content

Recommended Posts

Πολύ θα ήθελα σε ένα εναλλακτικό σύμπαν να είχαμε την απάντηση στο εξής ερώτημα: με τον Σύλλογο στα κάγκελα, να κάνει παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις για τη χιονοδρομία και τον Vro (τυχαίο παράδειγμα) κρεμασμένο για ακτιβισμό στο συρματόσχοινο στο κενό του Καθρέφτη στην 7, πόσα μέλη θα μάζευε ο Σύλλογος;

(σ.σ. δεν έχω γράψει λίγα παρεμβατικά κείμενα, αναλογικά με τον χρόνο ενασχόλησής μου, σαφώς είμαι υπέρ αυτής της δράσης, συζητάω απλά το τι κινητοποιεί τον κόσμο τελικά.)

(Όσο για το τι έχει βγάλει κακό όνομα στον Σύλλογο (δικαίως ή αδίκως), κάποια στιγμή κάτι πήγα να πω και πέσαν να με φάνε όλοι, απλά μεταφέροντας τι ακούω, σαν ταχυδρόμος. Εννοείται δεν ξαναμιλάω γι' αυτό.)

Edited by PhaethonF1
  • Like 5

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Ξερεις βαγγελη τοσα χρονια γινοταν αγωνας εναντια στην μιζερια και πηγαμε.....μπροστα...παρ ολου που εγω ταχα ημουν με την μιζερια.

Και οταν η αυτοκριτικη ειναι στο στυλ <ναι αλλα δεν γινοταν αλλοιως> στο τελος εκ του αποτελεσματος αντε πεισε τον τον αλλο οτι εσυ δεν....εφαγες....

Γι αυτο σου λεω, καλυτερα βλακας.

Ασε τις θεωριες, ξερεις ποσες φορες που εγραψα κατι εδω δεν αναρωτηθηκα αν αυριο θα φαω καμμια μπουφλα στο χιονοδρομικο;

Γιατι εγω δεν εχω ασυλια, ουτε πλατες.

Και το καλυτερο παρασημο δεν ειναι το καλα τα ειπες (και μεχρι να ειπωθει αυτο, αγωνια ε; μην το παρει κανεις στραβα, μην νομιζει αλλα αντι αλλων και θιχτει).

Ουτε οι.... συμβουλες και οι....προειδοποιησεις....

Λες και εχω συμφερον.....

Το μεγαλο παρασημο ειναι οτι στην πραξη κανεις δεν βγηκε απο τα ρουχα του γιατι τον αδικησα. Γιατι μαλλον δεν τον αδικησα.

Μπορει να του τα εσουρα χοντρα, αλλα προκαλεσε χοντρα.

Και οσο για βιογραφικο. Ναι εχεις δικιο. Απαιτω βιογραφικο απο οποιον με θελει.

• Like 4

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Για να γλιτώσει το παιδί από την χλεύη το αποκαλούσαμε αδύναμο και βλάκα ποτέ δεν το υπερασπιστήκαμε ,δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου τέτοια συμπεριφορά βρέθηκα στα βουνά γιατί έχουν αξιοπρέπεια

ο Παρνασσος έχασε από τους αραχοβιζοντες τα αλλά ακολουθούν να ονειρεύονται κτίζοντας μεζονέτες

Ο καιρός είναι χάλια και έχω την εντύπωση ότι δεν θα δούμε άσπρη μέρα σύντομα και μες τα νεύρα μας πληκτρολογούμε ......

• Like 3

1 εννοειται πως δεν θα διορθωθουν απ το φορουμ....αλλα απ το φορουμ θα μαθει το εκαστοτε προεδρειο τα κακως κειμενα σε καθε χκ....απο τα μελη του φορουμ που μπαινουν και τα γραφουν...

2 αντε και γραφονται αυριο 10000 καινουρια μελη στο συλλογο....αν γραφτουν για να πανε εκδρομη στο ισγλ πως θα μου καλητερεψουν εμενα το σκι μου στη βασιλιτσα

3 που εχει ν ανοιξει το 2πλο 1μιση μηνα???θα κραξει κανενας τον τοτη που λεει οτι εχει 4 μετρα χιονι στο πισοδερι??? κλπ ετσι παραδειγματα γραφω

4 σας παρακολουθω 10 +χρονια και εχω καταληξει οτι ο συλλογος ειναι τουριστηκης χιονοδρομιας παρνασσου και καλαβρυτων...

ουτε εγω στα γραφω προσωπικα ετσι ;)

Είναι τόσοι οι προβληματισμοί που μου δημιουργεί η τοποθέτηση, που μου φαίνεται ότι πολύ δύσκολα μπορούν να αποτυπωθούν γραπτώς. Για κάποια κωδικοποίηση, έκανα μια αρίθμηση, χωρίς να αλλάξω ούτε λέξη. Και περιμένω λίγο εμβάθυνση καθώς και για το τι απαντήσεις θα θέλαμε και για το πως αυτές μπορούν να δοθούν.

1 Το φόρουμ έχει κάποια δυναμική, όχι μικρή. Τα όρια του, δεν τα εκτιμούμε πάντα σωστά, άλλες φορές τα υποεκτιμούμε, ή υπερεκτιμούμε. Δεν θεωρώ ότι αναφορές του φόρουμ θα πρέπει να είναι το αποκλειστικό κίνητρο για "κινητοποίηση του ΔΣ". Αν όμως υπήρχαν τα 10000 μέλη, τότε κάποια πράγματα θα φαινόντουσαν διαφορετικά.

2 Δεν καταλαβαίνω, γιατί περιμένεις από μία εκδρομή στο Ischgl, να επηρεάσει το σκι της Βασιλίτσας. Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτά πρέπει να είναι αλληλένδετα και γιατί πρέπει να συμπορεύονται. Γιατί δεν το αναφέρεις "αθώα". Δεν καταλαβαίνω γιατί το κάθε ένα από αυτά που κάνει ο σύλλογος θα πρέπει να στοχεύει στην Βασιλίτσα, ή τα Καλάβρυτα, ή οπουδήποτε αλλού. Σε διαφορετικούς τομείς, χρειάζονται και οι άνθρωποι που θα ασχοληθούν. Για την εκδρομή στο Ischgl ο Α και η Β, για το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας ο Γ και ο Δ. Μπορείς να βρεις τον Γ και τον Δ; Ή απαιτείς να είμαι ο Α και ο Β και ο Γ και ο Δ; Και ο άλλος από το Φαλακρό, θα απαιτήσει να είμαι και ο Χ και ο Ψ και ο Ω και τελείωσαν τα γράμματα και που να βρω και άλλα γράμματα......

3 Αναφέρεσαι σε θέματα της Βασιλίτσας και του Πισοδερίου. "Καθιστάς" τον σύλλογο "υπεύθυνο" στο να είναι ενημερωμένος για την καθημερινότητα σε κάθε ΧΚ και να αντιδρά. Εσύ θα μπορούσες να παίξεις ανάλογο ρόλο για το Μαίναλο; Από την Κοζάνη; Αν λοιπόν είχες την διάθεση να δημιουργήσεις ένα ενδιαφέρον για την Βασιλίτσα και (ή) το Πισοδέρι, θα πρέπει να βρεθεί ένας πόλος εκεί. Αυτόν τον πόλο, δεν μπορεί να τον οργανώσει ο Νικηφόρος από την Νάξο, ούτε ο Βαγγέλης από την Χαλκίδα, ούτε ο Αλέξανδρος από το Διδυμότειχο, ούτε ο Ηλίας από τον Πύργο......... Αν λοιπόν ήθελες να κάνει κάτι σοβαρότερο ο σύλλογος για την Βασιλίτσα, κάποιος από εκεί θα πρέπει να ασχοληθεί να φτιάξει την "ομάδα Βασιλίτσας", να ενημερώνει, να ενημερώνεται, να έχει πλέον διαφορετικό δίαυλο προς το ΔΣ, να δει το ΔΣ αν μπορεί να παρέμβει κάπου σε διοικητικό επίπεδο, κλπ, κλπ. Δεν σου αρέσει αυτό; Να βρεθεί άλλη λύση. Δηλαδή πόσοι είναι ετησίως οι πελάτες Βασιλίτσας; Πόσοι είναι αυτοί που θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν το φόρουμ; Γιατί να μην υπάρξει μια 50άδα ανθρώπων που αγαπούν την Βασιλίτσα που να χρησιμοποιούν το φόρουμ και από αυτούς και με αφετηρία αυτούς να γίνονται οι οποιεσδήποτε κινήσεις; Εγώ ήμουν προσωπικά σε συναντήσεις με υπευθύνους για την Βασιλίτσα. Νομίζεις ότι υπήρξε κάποια υποστήριξη; Πως σκέπτεσαι κάποιος από Αθήνα να υποστηρίξει την Βασιλίτσα, καλύτερα από ότι θα μπορούσες εσύ να κάνεις για το Μαίναλο και για το Φαλακρό και..... και.....

4 Είτε μας αρέσει είτε όχι, περισσότερα γράφονται εκεί που πάνε τα μέλη. Όταν πάνε Βασιλίτσα, γράφουν και για εκεί.

Δεν έχει νόημα ανταλλαγή σε κόντρες-κακιούλες τύπου "τι θα μου κάνουν αυτοί που πάνε Ischgl". Δες ποιο είναι το ζητούμενο σου τελικά. Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα, να βρεις μια δομή για το τι (σε θεωρητικό επίπεδο) θα ήθελες από τον σύλλογο να έχει για δραστηριότητα για την Βασιλίτσα και στην συνέχεια να δεις πως αυτό θα μπορούσε να υλοποιηθεί. Γιατί το θεωρητικό από το πρακτικό διαφέρει. Από μακρυά και σε θεωρητικό επίπεδο, θα ήθελα σε κάθε ΧΚ μια ομάδα. Ειδικά σε επαρχία, κάποιες συνενοήσεις/συναντήσεις είναι πολύ ευκολότερες. Η εκάστοτε ομάδα θα πρέπει να έχει κάποια ανεξαρτησία κινήσεων, από σοβαρά έως ανούσια θέματα. Και αναλόγως της δραστηριότητας της ομάδας, μπορούν να υπάρξουν πιέσεις, κλπ, κλπ. Δηλαδή αν με πάρεις τηλέφωνο και μου πεις ότι το διπλό έχει να λειτουργήσει 2 μήνες, εγώ τι θα πρέπει να κάνω με αυτή την πληροφορία; Τι μπορώ να κάνω με την πληροφορία. Όταν όμως έχω και τα 10000 μέλη που πήγαν Ischgl και 50 άτομα που δραστηριοποιούνται στην Βασιλίτσα και εσύ ως υπεύθυνος της εκεί ομάδας μου έχεις προτείνει 5 πράγματα, τα έχεις συζητήσει εκεί με αρμόδιους, κλπ, κλπ, τότε γιατί όχι με την συγκατάθεση των εκεί να μην μπορώ να κλείσω ραντεβού με τον Χ ή τον Υ ιστάμενο για να δοθεί κάπου μια λύση; Αλλά εγώ από Αθήνα θα σου βρω 50 μέλη στον τόπο σου; Θα σε βάλω να ενδιαφερθείς (και όλα τα υπόλοιπα); Τι ρεαλιστικό θα μπορούσες να περιμένεις πέρα από το να σου δώσω μια δομή έτοιμη (πχ forum) ώστε να βοηθήσει στο να οργανωθείτε τόσο μεταξύ σας, όσο και με τους μακρινούς επισκέπτες; Δηλαδή πως περιμένεις αυτά που περιληπτικά περιέγραψες να υλοποιηθούν; Από ποιον περιμένεις να αναπτύξεις τα "1" και "4" για λογαριασμό Βασιλίτσας;

Όλα αυτά ισχύουν σε κάθε χιονοδρομικό, ανά την επικράτεια. Για προσπάθησε να καταγράψεις πληρέστερα τον προβληματισμό σου και να δεις τι λύσεις μπορούν να υπάρξουν.

• Like 8

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Είναι τόσοι οι προβληματισμοί που μου δημιουργεί η τοποθέτηση, που μου φαίνεται ότι πολύ δύσκολα μπορούν να αποτυπωθούν γραπτώς. Για κάποια κωδικοποίηση, έκανα μια αρίθμηση, χωρίς να αλλάξω ούτε λέξη. Και περιμένω λίγο εμβάθυνση καθώς και για το τι απαντήσεις θα θέλαμε και για το πως αυτές μπορούν να δοθούν.

1 Το φόρουμ έχει κάποια δυναμική, όχι μικρή. Τα όρια του, δεν τα εκτιμούμε πάντα σωστά, άλλες φορές τα υποεκτιμούμε, ή υπερεκτιμούμε. Δεν θεωρώ ότι αναφορές του φόρουμ θα πρέπει να είναι το αποκλειστικό κίνητρο για "κινητοποίηση του ΔΣ". Αν όμως υπήρχαν τα 10000 μέλη, τότε κάποια πράγματα θα φαινόντουσαν διαφορετικά.

2 Δεν καταλαβαίνω, γιατί περιμένεις από μία εκδρομή στο Ischgl, να επηρεάσει το σκι της Βασιλίτσας. Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτά πρέπει να είναι αλληλένδετα και γιατί πρέπει να συμπορεύονται. Γιατί δεν το αναφέρεις "αθώα". Δεν καταλαβαίνω γιατί το κάθε ένα από αυτά που κάνει ο σύλλογος θα πρέπει να στοχεύει στην Βασιλίτσα, ή τα Καλάβρυτα, ή οπουδήποτε αλλού. Σε διαφορετικούς τομείς, χρειάζονται και οι άνθρωποι που θα ασχοληθούν. Για την εκδρομή στο Ischgl ο Α και η Β, για το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας ο Γ και ο Δ. Μπορείς να βρεις τον Γ και τον Δ; Ή απαιτείς να είμαι ο Α και ο Β και ο Γ και ο Δ; Και ο άλλος από το Φαλακρό, θα απαιτήσει να είμαι και ο Χ και ο Ψ και ο Ω και τελείωσαν τα γράμματα και που να βρω και άλλα γράμματα......

3 Αναφέρεσαι σε θέματα της Βασιλίτσας και του Πισοδερίου. "Καθιστάς" τον σύλλογο "υπεύθυνο" στο να είναι ενημερωμένος για την καθημερινότητα σε κάθε ΧΚ και να αντιδρά. Εσύ θα μπορούσες να παίξεις ανάλογο ρόλο για το Μαίναλο; Από την Κοζάνη; Αν λοιπόν είχες την διάθεση να δημιουργήσεις ένα ενδιαφέρον για την Βασιλίτσα και (ή) το Πισοδέρι, θα πρέπει να βρεθεί ένας πόλος εκεί. Αυτόν τον πόλο, δεν μπορεί να τον οργανώσει ο Νικηφόρος από την Νάξο, ούτε ο Βαγγέλης από την Χαλκίδα, ούτε ο Αλέξανδρος από το Διδυμότειχο, ούτε ο Ηλίας από τον Πύργο......... Αν λοιπόν ήθελες να κάνει κάτι σοβαρότερο ο σύλλογος για την Βασιλίτσα, κάποιος από εκεί θα πρέπει να ασχοληθεί να φτιάξει την "ομάδα Βασιλίτσας", να ενημερώνει, να ενημερώνεται, να έχει πλέον διαφορετικό δίαυλο προς το ΔΣ, να δει το ΔΣ αν μπορεί να παρέμβει κάπου σε διοικητικό επίπεδο, κλπ, κλπ. Δεν σου αρέσει αυτό; Να βρεθεί άλλη λύση. Δηλαδή πόσοι είναι ετησίως οι πελάτες Βασιλίτσας; Πόσοι είναι αυτοί που θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν το φόρουμ; Γιατί να μην υπάρξει μια 50άδα ανθρώπων που αγαπούν την Βασιλίτσα που να χρησιμοποιούν το φόρουμ και από αυτούς και με αφετηρία αυτούς να γίνονται οι οποιεσδήποτε κινήσεις; Εγώ ήμουν προσωπικά σε συναντήσεις με υπευθύνους για την Βασιλίτσα. Νομίζεις ότι υπήρξε κάποια υποστήριξη; Πως σκέπτεσαι κάποιος από Αθήνα να υποστηρίξει την Βασιλίτσα, καλύτερα από ότι θα μπορούσες εσύ να κάνεις για το Μαίναλο και για το Φαλακρό και..... και.....

4 Είτε μας αρέσει είτε όχι, περισσότερα γράφονται εκεί που πάνε τα μέλη. Όταν πάνε Βασιλίτσα, γράφουν και για εκεί.

Δεν έχει νόημα ανταλλαγή σε κόντρες-κακιούλες τύπου "τι θα μου κάνουν αυτοί που πάνε Ischgl". Δες ποιο είναι το ζητούμενο σου τελικά. Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα, να βρεις μια δομή για το τι (σε θεωρητικό επίπεδο) θα ήθελες από τον σύλλογο να έχει για δραστηριότητα για την Βασιλίτσα και στην συνέχεια να δεις πως αυτό θα μπορούσε να υλοποιηθεί. Γιατί το θεωρητικό από το πρακτικό διαφέρει. Από μακρυά και σε θεωρητικό επίπεδο, θα ήθελα σε κάθε ΧΚ μια ομάδα. Ειδικά σε επαρχία, κάποιες συνενοήσεις/συναντήσεις είναι πολύ ευκολότερες. Η εκάστοτε ομάδα θα πρέπει να έχει κάποια ανεξαρτησία κινήσεων, από σοβαρά έως ανούσια θέματα. Και αναλόγως της δραστηριότητας της ομάδας, μπορούν να υπάρξουν πιέσεις, κλπ, κλπ. Δηλαδή αν με πάρεις τηλέφωνο και μου πεις ότι το διπλό έχει να λειτουργήσει 2 μήνες, εγώ τι θα πρέπει να κάνω με αυτή την πληροφορία; Τι μπορώ να κάνω με την πληροφορία. Όταν όμως έχω και τα 10000 μέλη που πήγαν Ischgl και 50 άτομα που δραστηριοποιούνται στην Βασιλίτσα και εσύ ως υπεύθυνος της εκεί ομάδας μου έχεις προτείνει 5 πράγματα, τα έχεις συζητήσει εκεί με αρμόδιους, κλπ, κλπ, τότε γιατί όχι με την συγκατάθεση των εκεί να μην μπορώ να κλείσω ραντεβού με τον Χ ή τον Υ ιστάμενο για να δοθεί κάπου μια λύση; Αλλά εγώ από Αθήνα θα σου βρω 50 μέλη στον τόπο σου; Θα σε βάλω να ενδιαφερθείς (και όλα τα υπόλοιπα); Τι ρεαλιστικό θα μπορούσες να περιμένεις πέρα από το να σου δώσω μια δομή έτοιμη (πχ forum) ώστε να βοηθήσει στο να οργανωθείτε τόσο μεταξύ σας, όσο και με τους μακρινούς επισκέπτες; Δηλαδή πως περιμένεις αυτά που περιληπτικά περιέγραψες να υλοποιηθούν; Από ποιον περιμένεις να αναπτύξεις τα "1" και "4" για λογαριασμό Βασιλίτσας;

Όλα αυτά ισχύουν σε κάθε χιονοδρομικό, ανά την επικράτεια. Για προσπάθησε να καταγράψεις πληρέστερα τον προβληματισμό σου και να δεις τι λύσεις μπορούν να υπάρξουν.

1. το φορουμ ειναι αυτο που πρεπει να κοιταει κατ εμε ο συλλογος...ολες οι αποψεις εδω γραφονται απο ολες τις γωνιες της ελλαδας και αυτη ειναι η δυναμη του φορουμ...

2. και ομως το ισγκλ το αναφερω αθωα...και σορυ αν το λαμβανεις αλλιως, ο γραπτος λογος παρεξηται...το σχολιο για την εκδρομη το εκανα γιατι μεγαλο ποσοστο αυτων που γραφουν στο φορουμ γραφουν μονο σ αυτα τα νηματα, και απ οτι καταλαβαινω πολλοι γραφονται στο συλλογο μονο για την εκδρομη....αρα....ο συλλογος ειναι ελληνικος συλλογος τουριστικης χιονοδρομιας στο εξωτερικο...απ αυτην την αποψη το εγραψα...

3. δεν ειναι καθηκον δικο μου να μιλησω για τον συλλογο....σε ολους τους φιλους μου στο βουνο εχω αναφερει το ονομα του συλλογου, οτι γραφω εδω μεσα, εχω αυτοκολητο στ αμαξι μου κλπ μεχρι εκει μπορω.... ο συλλογος απο την αλλη θα μπορουσε με κινησεις στρατηγικες να φερει κοσμο στο φορουμ και μετα να γινουν και μελη....γραφεις οτι ηρθες και μιλησες με τους υπευθηνους του χκ....τι τους ειπες???εμενα δεν με ηξερες οταν ηρθες απανω???ενδιαφερθηκες να με ψαξεις να με βρεις να σου πω 2 πραγματα??οχι αναγκαστικα εσυ και οχι αναγκαστικα εμενα...παραδειγματα λεω δεν σου κανω επιθεση μη παρεξηγηθω...

4. εισαι πολυ λαθος φιλε μου αν νομιζεις οτι στον παρνασσο γινεται χαμος και βασιλιτσα, πισοδερι, καιμακ κλπ δεν εχει κοσμο γιατι δεν γραφουν εδω μεσα....κατι εχει γινει λαθος και δεν ενδιαφερεται ο κοσμος να γραψει....

Edited by miscelano
  • Like 2

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

δεν γινομαι μελος γιατι δεν βλεπω καποια προσπαθεια να διορθωθουν τα κακως κειμενα στα χκ μας...ο συλλογος η μαλλον το φορουμ ασχολειται αποκλειστικα με παρνασσο και καλαβρυτα....επισις με τις εκδρομες εξωτερικου...στα νηματα βασιλιτσας, πισοδεριου, πηγαδια κλπ ειμαστε 3-4 ατομα που γραφουν σταθερα 10 χρονια τωρα που παρακολουθω...αν παρολα αυτα υπαρξει θεμα οικονομικο για το φορουμ με χαρα θα συνησφερω

Ήταν από τα θέματα που έθεσα στην προηγούμενη ΓΣ. Ότι πρέπει σε κάθε ΧΚ να υπάρχουν άτομα που γράφουν και ενημερώνουν. Πιστεύω ότι αυτό είναι η ψυχή του forum. Μακάρι να βρεθούν και άλλοι να γράφουν περισσότερα, να έχουμε και εμείς άποψη, και ας μην γίνουν μέλη του συλλόγου. Θα έρθει και αυτό μόνο του.

Χρειάζεται όμως και μια ομάδα (20 ατόμων) δεμένη να αποφασίσει να αφιερώσει λίγο έως πολύ χρόνο να τρέχουν τα υπόλοιπα θέματα και καλό κλήμα, να μην αναλωνόμαστε στο να διαφωνούμε μεταξύ μας.

Μετά τη ΓΣ θα γράψω δυο λόγια για τη χρόνια που πέρασε και πως βίωσα τα γεγονότα που με έκαναν να ξενερώσω. Και δεν είναι μόνο τα 7 άτομα του ΔΣ που δεν δούλεψαν εφέτος(τους βάζω όλους αλλά δεν είναι), οι ΟΕ ήταν άδειες ή one man show (woman στο marketing).Αυτη η ομάδα είναι το κλειδί για τη λειτουργία του συλλόγου, έχουμε δυο μήνες να τη βρούμε, αυτό ψάξτε και θα έρθουν και αυτοί που μας βοηθούν αλλά δεν πληρώνουν (που είδη δυο σου είπαν πληρώνω αλλά δεν θέλω να είμαι μέλος).

• Like 4

ski_rossignol-experience-94-ti-2018_n11682-8878-1_l4.jpg

1. το φορουμ ειναι αυτο που πρεπει να κοιταει κατ εμε ο συλλογος...ολες οι αποψεις εδω γραφονται απο ολες τις γωνιες της ελλαδας...

2. και ομως το ισγκλ το αναφερω αθωα...και σορυ αν το λαμβανεις αλλιως, ο γραπτος λογος παρεξηται...το σχολιο για την εκδρομη το εκανα γιατι μεγαλο ποσοστο αυτων που γραφουν στο φορουμ γραφουν μονο σ αυτα τα νηματα, και απ οτι καταλαβαινω πολλοι γραφονται στο συλλογο μονο για την εκδρομη....αρα....ο συλλογος ειναι ελληνικος συλλογος τουριστικης χιονοδρομιας στο εξωτερικο...απ αυτην την αποψη το εγραψα...

3. δεν ειναι καθηκον δικο μου να μιλησω για τον συλλογο....σε ολους τους φιλους μου στο βουνο εχω αναφερει το ονομα του συλλογου, οτι γραφω εδω μεσα, εχω αυτοκολητο στ αμαξι μου κλπ μεχρι εκει μπορω.... ο συλλογος απο την αλλη θα μπορουσε με κινησεις στρατηγικες να φερει κοσμο στο φορουμ και μετα να γινουν και μελη....γραφεις οτι ηρθες και μιλησες με τους υπευθηνους του χκ....τι τους ειπες???εμενα δεν με ηξερες οταν ηρθες απανω???ενδιαφερθηκες να με ψαξεις να με βρεις να σου πω 2 πραγματα??οχι αναγκαστικα εσυ και οχι αναγκαστικα εμενα...παραδειγματα λεω δεν σου κανω επιθεση μη παρεξηγηθω...

4. εισαι πολυ λαθος φιλε μου αν νομιζεις οτι στον παρνασσο γινεται χαμος και βασιλιτσα, πισοδερι, καιμακ κλπ δεν εχει κοσμο γιατι δεν γραφουν εδω μεσα....κατι εχει γινει λαθος και δεν ενδιαφερεται ο κοσμος να γραψει....

Καταρχήν το πλαίσιο που γράφεις δεν αντιμετωπίζει τον θεμελιώδες προβληματισμό που έθεσα, δηλαδή τι θέλεις από τον σύλλογο και να κάτσουμε μαζί να δούμε πως αυτό υλοποιείται.

Εμβαθύνοντας στους προβληματισμούς, κάνω τις εξής σκέψεις:

1. Δεν έχω να πω κάτι παραπάνω. Δεν ξέρω τι κίνητρα θα μπορούσα να δώσω ώστε αυτό να γίνεται για όλα τα χιονοδρομικά αναλυτικότερα. Συχνά ο σύλλογος παρεξηγείται από απόψεις που διατυπώνονται και αποδίδονται στον σύλλογο. Και έχει ζητηθεί "λογοκρισία". Η διατύπωση ακόμα και υπερβολών, αναδεικνύει και "δικά μας" προβλήματα που ως χιονοδρόμοι-πελάτες νομίζουμε ότι τα κατέχουμε όλα, αλλά δημιουργούνται και τριβές.

2. ΟΚ, το δέχομαι και συχνότατα γίνονται παρεξηγήσεις κινήτρων. Το χιονοδρομικό ταξίδι, στο εσωτερικό ή το εξωτερικό, έχει κατά πολύ απλοποιηθεί, οι μεγαλύτερες παρέες είναι πολύ πιο δυσκίνητες και κοστίζουν ακριβότερα σε αντίθεση με το παρελθόν και πλέον δεν αντιμετωπίζονται με το ίδιο δέος και διάθεση. Τώρα για το που ενδιαφέρονται να πάνε οι περισσότεροι, φυσικά και θα ενδιαφέρονται να πάνε εκεί που δουλεύουν όλα τα διπλά λιφτ, που είναι και αποσυμπλεκόμενα, κλπ, κλπ, κλπ. Είναι κουβέντα που γίνεται συχνά, δεν έχει ενδιαφέρον να γίνει εδώ τώρα. Όσο για τον "ελληνικος συλλογος τουριστικης χιονοδρομιας στο εξωτερικο" αν κάποιος ενδιαφερόταν για την Βασιλίτσα, το Φαλακρό, κλπ, θα έπρεπε να δει το πως θα μπορούσα να δημιουργήσει και να διευρύνει αυτό το ενδιαφέρον πέραν της προσέγγισης "ελληνικος συλλογος τουριστικης χιονοδρομιας στο εξωτερικο" που επίσης εμπεριέχει κάτι που θα έπρεπε να προβληματίσει αντί να χρησιμοποιείται με μία μίξη περιπεκτικής ειρωνείας-υποτίμησης και λοιπών χαρακτηρισμών που έχουμε συναντήσει ήδη αρκετές φορές.

3. "καθήκον" δεν είναι κανενός να μιλάει για τον σύλλογο. Αν όμως υπάρχει ενδιαφέρον, τότε εξετάζονται οι πιθανές λύσεις. Ο σύλλογος δεν μπορεί να "απαιτήσει" από εσένα κάτι. Όπως και εσύ δεν μπορείς να απαιτήσεις κάτι περισσότερο από αυτό που κάνεις εσύ για τον σύλλογο, γιατί ο σύλλογος στην Βασιλίτσα είσαι εσύ. Λες ότι μιλάς για τον σύλλογο και ότι έχεις αυτοκόλλητο στο αυτοκίνητο και ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι παραπάνω. Δεν το λέω ως κριτική, αλλά αυτά από μόνα τους, δεν μπορεί να φέρουν κάτι παραπάνω από αυτό που ήδη υπάρχει (γνώμη μου). Μιλάς για στρατηγικές για να έρθει κόσμος στο φόρουμ. Ποιες;;;;;;; Και αναφερόμενος στην Βασιλίτσα, ποιες πρέπει να είναι οι κινήσεις ώστε το thread της Βασιλίτσας να έχει μεγαλύτερη κινητικότητα από αυτό του Παρνασσού; Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να βρίσκαμε έναν κοινό τόπο. Τώρα στο 2ο σκέλος, που δεν έχει θεματική συνοχή με τα πρώτα, είναι λίγο δύσκολο να απαντήσω, διότι η κίνηση έγινε σε κεντρικό επίπεδο, στην Αθήνα, με συμμετοχή από το ΧΚ. Όταν μετά ήρθαμε για την πίτα στην Βασιλίτσα, ούτε εγώ σε θυμάμαι (πιθανώς να ήρθες και να μην έτυχε) δεν θα έπρεπε να είχαν έρθει και κάποιοι να μας βρουν; Τέλος πάντων, σκοπός δεν είναι η απόδοση ευθυνών, αλλά η εύρεση αρμονικής σύμπνοιας, τίποτα δεν ξεκινάει εύκολα.

4. Δεν νομίζω τίποτα, για κανένα χιονοδρομικό, ούτε για τον κόσμο του, ούτε για οτιδήποτε. Το φόρουμ είναι εδώ, είναι στην διάθεση των πάντων. Για να ανοίξει η πόρτα του συλλόγου, αρκεί κάποιος να την χτυπήσει. Εάν δεν ενδιαφέρεται ο κόσμος να γράψει, ας μην γράψει. Δεν είναι δυνατόν ο σύλλογος να δημιουργήσει το ενδιαφέρον για το κάθε χιονοδρομικό. Δηλαδή για φαντάσου εσένα, να έπρεπε να δημιουργήσεις .......ενδιαφέρον για το χιονοδρομικό στο Μαίναλο;;;; Ο σύλλογος δεν μπορεί παρά να περιμένει να εκφραστεί αυτό το ενδιαφέρον από αυτούς που ενδιαφέρονται. Δηλαδή τι έχει γίνει λάθος στην Βασιλίτσα και "δεν ενδιαφέρονται να γράψουν εδώ μέσα;". Τους έδιωξε κανείς; Πρέπει να πάει κάποιος Γραβενά και να χτυπάει πόρτα πόρτα για το ποιος πάει στο χιονοδρομικό; Εσύ που είσαι από εκεί τι έχεις να προτείνεις;

Πέραν των παραπάνω, το ζητούμενο (που προσπάθησα να κατευθύνω τις σκέψεις μου) είναι το εξής: Τι θα ήθελες να έχει ο σύλλογος για την Βασιλίτσα και τι θα μπορούσε να κάνει; Ποιος θα αναλάβει να το υλοποιήσει; Μπορείς να αναλάβεις το εγχείρημα; Εγώ στο προηγούμενο ποστ, έκανα μια πρώτη προσέγγιση της δομής που θα θεωρούσα χρήσιμη για αρχή. Οι αιτιάσεις που αναφέρθηκαν, δεν δίνουν κάποια ξεκάθαρη απάντηση και πέραν μιας γενικότερης ίσως φλυαρίας, έχουν περισσότερο ενδιαφέρον σε προσωπική και όχι σε συλλογική βάση.

• Like 1

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

σεντονια ρε μιλ!!!μας βγαζεις τα ματια!!!

σε 2 γραμμες αν ημουν ο συλλογος ξερεις απο που θα ξεκινουσα???καθε τελος και αρχη σεζον θα εστελνα επιστολες σε ολα τα χκ...θα εγραφα τα καλα αλλα θα τους επιπλητα σε εισαγωγηκα για τα κακως κειμενα με καλο παντα τροπο...ο ΜΙΚ εχει μαλιασει η γλωσσα του να κραζει για την απαθεια που εχει δειξει ο συλλογος για το παρτυ στον παρνασσο...τα καλαβρυτα επισις υπολειτουργουν...το πηλιο, η βασιλιτσα κλπ το χουν ξεφτιλησει...ας γραφτουν επιστολες επισις σε υπουργους τουρισμου, αθλητισμου κλπ...μπορει να μην παρετε απαντηση αλλα το κεφαλι σας θα το εχετε ησυχο...μετα δημοσιοποιειστε αυτες τις επιστολες εδω....ειμαι διαχηρηστης στο γρουπακι vasilitsa connecting people, ξερεις ποσοι μπαινουν και κραζουν με το δικιο τους φετος???αν εβλεπαν μια οργανωμενη κινηση απο ενα συλλογο που ασχολειται με την τουριστικη χιονοδρομια στο αγαπημενο τους χκ δεν θα ρχοντουσαν να δουν τι παιζει απ εδω???οχι μονο της βασιλιτσας αλλα και παρνασσου, καλαβρυτων κλπ....
και ξαναλεω οχι μονο κραξιμο αλλα να γραψουμε και τα καλα του καθε χκ...

αν χρειαστει η βοηθεια μου για το χκβ με χαρα θα το εκανα

• Like 5

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

σε 2 γραμμες αν ημουν ο συλλογος ξερεις απο που θα ξεκινουσα???καθε τελος και αρχη σεζον θα εστελνα επιστολες σε ολα τα χκ...θα εγραφα τα καλα αλλα θα τους επιπλητα σε εισαγωγηκα για τα κακως κειμενα με καλο παντα τροπο...ο ΜΙΚ εχει μαλιασει η γλωσσα του να κραζει για την απαθεια που εχει δειξει ο συλλογος για το παρτυ στον παρνασσο...τα καλαβρυτα επισις υπολειτουργουν...το πηλιο, η βασιλιτσα κλπ το χουν ξεφτιλησει...ας γραφτουν επιστολες επισις σε υπουργους τουρισμου, αθλητισμου κλπ...μπορει να μην παρετε απαντηση αλλα το κεφαλι σας θα το εχετε ησυχο...μετα δημοσιοποιειστε αυτες τις επιστολες εδω....ειμαι διαχηρηστης στο γρουπακι vasilitsa connecting people, ξερεις ποσοι μπαινουν και κραζουν με το δικιο τους φετος???αν εβλεπαν μια οργανωμενη κινηση απο ενα συλλογο που ασχολειται με την τουριστικη χιονοδρομια στο αγαπημενο τους χκ δεν θα ρχοντουσαν να δουν τι παιζει απ εδω???οχι μονο της βασιλιτσας αλλα και παρνασσου, καλαβρυτων κλπ....

Στη δράση αυτή της αποστολής ενός εγγράφου όπου θα παρατίθενται οι εντυπώσεις των πελατών-χιονοδρόμων από τα XK μπορεί να προστεθεί και μία on-line έρευνα που μπορεί να τρέξει ο σύλλογος για τον βαθμό ικανοποίησης των πελατών-χιονοδρόμων για κάθε X/K. Θα ήμουν περίεργος να δω το αποτέλεσμα μία τέτοιας έρευνας με ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία ικανοποίησης των πελατών π.χ. για το ΧΚΠ. Κάτι που θα έπρεπε να κάνουν οι ίδιες οι "επιχειρήσεις" ως πρώτο βήμα για την βελτίωση των υπηρεσιών και την επίτευξη μεγαλύτερης ικανοποίησης των πελατών τους, άρα εσόδων για αυτές.

Βέβαια, θα μου πείτε ωραία είναι αυτά στην θεωρία αλλά απαιτούν κόπο και χρόνο για να τρέξουν. Απλά κατέθεσα την σκέψη μου στο ελεύθερο βήμα του ενός Συλλόγου που στοχεύει και στην βελτίωση της ελληνικής χιονοδρομίας, τόσο από άποψη κουλτούρας των χινοδρόμων, όσο και από την άποψη των παρεχόμενων υπηρεσιών των ΧΚ :)

Υ.Γ. Καλό Σ-Κ, με...τσούλημα (γιατί μπαφιάσαμε :veryangry: )

Edited by itiotis
  • Like 4

Ο μόνος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις...

Αν και όταν κάνεις σχέδια μπορεί Κάποιος να χαμογελά, εσύ κάνε τα...

Θα ήθελα να κάνω μερικές παρατηρήσεις- επισημάνσεις για την μέχρι τώρα εξέλιξη της συζήτησης .

1. Η συμμετοχή μελών του φόρουμ είναι πολύ μικρή, δεν ξεπερνούν τα 10 άτομα. Σε αυτήν συμμετέχουν και καταθέτουν τις απόψεις τους κυρίως μέλη αρκετά ενεργά των οποίων και οι θέσεις είναι γνωστές και κατά πολλούς απόλυτα σωστές.

2. Μας ενδιαφέρουν οι απόψεις πολλών περισσοτέρων .

3. Ο σκοπός είναι να μπορεί να φτιαχτεί ένας πυρήνας μελών σε κάθε χιονοδρομικό που θα τρέχει τα τοπικά προβλήματα εκπροσωπούμενος από κάποιον στο ΔΣ

4. Το ΔΣ αποτελείτε από εμάς που έχουμε όλοι τις εργασίες μας άρα και πολύ λίγο χρόνο να διαθέσουμε .Όσοι περισσότεροι πλαισιώσουν και αναλάβουν ευθύνες τόσο πιο αποδοτικό θα είναι το ΔΣ.

5. Συμμετέχουμε για να εχουμε απαιτήσεις. Ο συλλόγος εισαι εσυ - είμαστε ολοι αρα απαιτήσεις για οτι δεν κάνει ο συλλόγος πρέπει να το ζητάμε απο τον εαυτό μας που δεν συμμετέχει και απο κανένα αλλο.

6. Ιδέες και προτάσεις υπάρχουν πολλες , ελατε ολοι να τις τρέξουμε. Μεσω πληκτρολογίου ομως δεν γίνεται !!! Το να ζητάμε να τα τρέξουν αλλοι ειναι σαν να εχουμε αποφασίσει να τα θαψουμε.

Edited by gatz
  • Like 6

Στην συγκεκριμένη περίπτωση θα συμφωνήσω πως για κάποιον που δεν έχει άμεση φυσική επαφή αλλά μόνο ιντερνετική τότε η συμμετοχή στον σύλλογο σαν τακτοποιημένο μέλος για αυτόν πολλές φορές πρέπει να μεταφράζεται σε "κίνητρα διαφορετικά για τον καθένα" (@marizaki)! Παράδειγμα εκπτώσεις σε χιονοδρομικά-κάρτες-εξοπλισμούς κλπ κλπ. Με τον τρόπο αυτό μπορείς σαν σύλλογος να έχεις έσοδα και χαρούμενους εξ αποστάσεως χρήστες! Από την εμπειρία μου, μόνο τα άτομα που έχουν άμεση επαφή μεταξύ τους είναι αυτά που κατά κύριο λόγο τακτοποιούν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις ως προς τον σύλλογο!

garsak / Θανάση μιας και το ανέφερες, για εμένα προσωπικά η επαφή δεν είναι διόλου ιντερνετική, καθότι γνωρίζω/έχω κάνει/κάνω πολύ/λίγο παρέα με αρκετά παιδιά από εδώ.

Όπως έγραψα και προηγουμένως το κίνητρο μεταφράζεται διαφορετικά για τον καθένα. Για κάποιους μπορεί να είναι οικονομικό, αν και πλέον υπάρχουν τόσες προσφορές που δε νομίζω ότι μπαίνουν στο σύλλογο όσοι ενδιαφέρονται για εκπτώσεις. Για εμένα προσωπικά, μιας και έχει τεθεί δημοσίως ένα ερώτημα προς τους μη εγγεγραμμένους στο σύλλογο, το κίνητρο είναι το καλό της χιονοδρομίας - όπως εγώ τουλάχιστον το έχω στο μυαλό μου. Κι επειδή αυτό είναι πολύ γενικό αναφέρω κάποια παραδείγματα:

-όπως έγραψε και ο miscelano, ο ΜΙΚ και άλλοι, οι εμφανείς, στοχευμένες δημόσιες παρεμβάσεις στα ΧΚ. Μπορεί να πετύχουν, μπορεί όχι, αλλά θα έχει γίνει προσπάθεια.

-εκδηλώσεις στα χκ που να προσκαλούν και από τα μεγάφωνα κόσμο να συμμετάσχει. Έχουμε ακούσει για την ημέρα με το λίμπο παλαιότερα κλπ. Ακόμα και πάρτυ στο σαλέ μπορεί να γίνει. Με αυτό τον τρόπο οι χιονοδρόμοι θα γνωρίσουν και το σύλλογο.

-δράσεις για παιδάκια!!! Από δημιουργία αποθήκης ρούχων που έχει συζητηθεί και παλαιότερα, συναντήσεις κι εκδηλώσεις έως βοήθεια στη δημιουργία κάποιου είδους πάρκου/χώρου.

-σεμινάρια, μαθήματα, εκδηλώσεις σχετικές με χιονοδρομία.

-επαφές και με άλλους συλλόγους/ομάδες και γιατί όχι και από κοινού διοργάνωση των παραπάνω!

-να προωθηθεί περισσότερο η σύσταση ομάδων, κάποιου τύπου διοίκησης και άλλων χκ. Με την κρίση καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι οι βόρειοι να κατεβαίνουν κι αντίστροφα.

-το θέμα του χρόνου και τόπου της Γ.Σ. Το αναφέρω με επιφύλαξη αυτό γιατί δε γνωρίζω κατά πόσον μπορεί να αλλάξει κάτι, όπως να υπάρχει διαδικτυακή επικοινωνία με όσους δεν μπορούν να παρευρεθούν ή κάτι αντίστοιχο.

Όλα αυτά είναι απλά οι δικές μου ιδέες και αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να αριθμηθούν στη συνέχεια πολλά εμπόδια για τη μη πραγματοποίησή τους.

Τα τελευταία χρόνια νιώθω ότι ο σύλλογος ασχολήθηκε με τη νομική/φορολογική του τακτοποίηση και πλέον θέλει να επαναπροσδιορίσει τους στόχους του. Προφανώς κάποιους θα καλύψει και κάποιους όχι, γιατί καθένας θέλει διαφορετικά πράγματα. :yes

• Like 3

garsak / Θανάση μιας και το ανέφερες, για εμένα προσωπικά η επαφή δεν είναι διόλου ιντερνετική, καθότι γνωρίζω/έχω κάνει/κάνω πολύ/λίγο παρέα με αρκετά παιδιά από εδώ.

Όπως έγραψα και προηγουμένως το κίνητρο μεταφράζεται διαφορετικά για τον καθένα. Για κάποιους μπορεί να είναι οικονομικό, αν και πλέον υπάρχουν τόσες προσφορές που δε νομίζω ότι μπαίνουν στο σύλλογο όσοι ενδιαφέρονται για εκπτώσεις. Για εμένα προσωπικά, μιας και έχει τεθεί δημοσίως ένα ερώτημα προς τους μη εγγεγραμμένους στο σύλλογο, το κίνητρο είναι το καλό της χιονοδρομίας - όπως εγώ τουλάχιστον το έχω στο μυαλό μου. Κι επειδή αυτό είναι πολύ γενικό αναφέρω κάποια παραδείγματα:

-όπως έγραψε και ο miscelano, ο ΜΙΚ και άλλοι, οι εμφανείς, στοχευμένες δημόσιες παρεμβάσεις στα ΧΚ. Μπορεί να πετύχουν, μπορεί όχι, αλλά θα έχει γίνει προσπάθεια.

-εκδηλώσεις στα χκ που να προσκαλούν και από τα μεγάφωνα κόσμο να συμμετάσχει. Έχουμε ακούσει για την ημέρα με το λίμπο παλαιότερα κλπ. Ακόμα και πάρτυ στο σαλέ μπορεί να γίνει. Με αυτό τον τρόπο οι χιονοδρόμοι θα γνωρίσουν και το σύλλογο.

-δράσεις για παιδάκια!!! Από δημιουργία αποθήκης ρούχων που έχει συζητηθεί και παλαιότερα, συναντήσεις κι εκδηλώσεις έως βοήθεια στη δημιουργία κάποιου είδους πάρκου/χώρου.

-σεμινάρια, μαθήματα, εκδηλώσεις σχετικές με χιονοδρομία.

-επαφές και με άλλους συλλόγους/ομάδες και γιατί όχι και από κοινού διοργάνωση των παραπάνω!

-να προωθηθεί περισσότερο η σύσταση ομάδων, κάποιου τύπου διοίκησης και άλλων χκ. Με την κρίση καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι οι βόρειοι να κατεβαίνουν κι αντίστροφα.

-το θέμα του χρόνου και τόπου της Γ.Σ. Το αναφέρω με επιφύλαξη αυτό γιατί δε γνωρίζω κατά πόσον μπορεί να αλλάξει κάτι, όπως να υπάρχει διαδικτυακή επικοινωνία με όσους δεν μπορούν να παρευρεθούν ή κάτι αντίστοιχο.

Όλα αυτά είναι απλά οι δικές μου ιδέες και αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να αριθμηθούν στη συνέχεια πολλά εμπόδια για τη μη πραγματοποίησή τους.

Τα τελευταία χρόνια νιώθω ότι ο σύλλογος ασχολήθηκε με τη νομική/φορολογική του τακτοποίηση και πλέον θέλει να επαναπροσδιορίσει τους στόχους του. Προφανώς κάποιους θα καλύψει και κάποιους όχι, γιατί καθένας θέλει διαφορετικά πράγματα. :yes

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο νωμίζω!!!!

Οι στόχοι-κινήσεις που θέτεις είναι απλά πράγματα (δεν ξέρω βέβαια από πρακτικής άποψης) που σίγουρα θα βοηθήσουν προς την κατεύθυνση της ποιοτικής αναβάθμισης των χειμερινών σπορ στην Ελλάδα και φυσικά θα προσδώσει στον σύλλογο "ευεργετικά" χαρακτηριστικά αν και πιστεύω πως σίγουρα βοηθάει προς αυτήν την κατεύθυνση!

Για να μην παρεξηγηθώ, σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω πως η συμμετοχή σε έναν σύλλογο σαν τακτοποιημένο μέλος πρέπει να μεταφράζεται σε οικονομικό όφελος για τα μέλη του (άποψή μου), απλά το έθεσα σαν έναν τρόπο για οικονομική ενίσχυση του συλλόγου (οι συνδρομές δεν αποτελούν κέρδη.. αναφέρομαι στην μορφή του συλλόγου).

Διαβάζοντας τα παραπάνω σχόλια και σαν νέο μέλος που είμαι στο forum και στο σπορ γενικότερα αντιλαμβάνομαι πως ο σύλλογος έχει κάποιο λόγο στην διαμόρφωση του τρόπου λειτουργίας ΧΚ ανά την Ελλάδα και κυρίως στα νότια! Λογικό μου φαίνεται γιατί οι χιονοδρόμοι-πελάτες είναι αυτοί που πρέπει να ρωτούνται και η άποψή τους να μετράει! Καταλαβαίνω ακόμα πως υπάρχει δυσαρέσκεια από μέλη που βρίσκονται στα βόρεια καθώς ο συντονισμός και η ενεργή συμμετοχή στα εκεί ΧΚ είναι προβληματικός λόγω της απόστασης.

Βασικό αυτό που ειπώθηκε παραπάνω πως θα ήταν καλό ο σύλλογος να ανοίξει και να υπάρχουν συντονιστικές ομάδες ανά τα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα. Μια ομάδα στον Παρνασσό μία στα Καλάβρυτα κλπ κλπ με ενιαίο συντονισμό φυσικά. Δύσκολο να το πετύχεις γιατί απαιτεί χρόνο και άτομα με όρεξη και γνώσεις. Και σίγουρα το να συντονίσεις μία ομάδα 10 ατόμων είναι πού ποιο εύκολο από μια ομάδα των 100!

Καλή διάθεση να υπάρχει και να μπει στην άκρη το προσωπικό συμφέρων (εάν υπάρχει) και όλα λύνονται!

Edited by garsak
  • Like 1

To ski or not to Ski....!!!

Σακη (garsak) θα γινεις μελος του συλλογου ?

Edited by leonidastria
  • Like 1

Κράτιστον κτημάτων ευβουλία.

Σοφοκλής

Το ερώτημα : Για ποιους λόγους να συμμετάσχω με την ιδιότητα του ενεργού μέλους σε ένα σύλλογο, όπως είναι ο ΕΣΤΟΥΧ;

Απαντήστε το μοναχοί σας, και εκδηλώστε προθέσεις με τη συμμετοχή σας στη ΓΣ

Να ικανοποιούνται όλοι με όλα και όλους, είναι φύση αδύνατο...μιλώ και με την ελάχιστη εμπειρία από παρελθοντικά μου βιώματα σε συλλόγους.

Edited by Krits
  • Like 5

Σακη (garsak) θα γινεις μελος του συλλογου ?

Υπάρχει πιθανότητα ναι... Για την ώρα θα εξαντληθώ διαβάζοντας στο φόρουμ! Αλλά η αλήθεια είναι ότι το σκέφοτμαι σοβαρά!

• Like 3

To ski or not to Ski....!!!

Too many chiefs, not enough Indians...

Sent from my SM-G903F using Tapatalk

• Like 6

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Δραττομαι της ευκαιριας και σχολιαζω την αξια του like για μενα προσωπικα, επειδη το εβαλα ισως σε καποιες αντικρουομενες αποψεις.

Ετσι λοιπον το like για μενα ειναι ενα ειδος σεβασμου σ αυτον που καταναλωσε φαια ουσια και προβληματιστηκε με καποιο θεμα,ειτε συμφωνω ειτε οχι !

• Like 6

Σοφοκλής

...... μία on-line έρευνα που μπορεί να τρέξει ο σύλλογος για τον βαθμό ικανοποίησης των πελατών-χιονοδρόμων για κάθε X/K. Θα ήμουν περίεργος να δω το αποτέλεσμα μία τέτοιας έρευνας με ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία ικανοποίησης των πελατών.......

Να μια ωραια ιδεα που θα μπορουσε να τρεξει σχετικα ευκολα ,αλλα θα μπορουσε να ειναι και δικοπο μαχαιρι ...Ο νοων νοειτω...!!!

Σοφοκλής

Δραττομαι της ευκαιριας και σχολιαζω την αξια του like για μενα προσωπικα, επειδη το εβαλα ισως σε καποιες αντικρουομενες αποψεις.

Ετσι λοιπον το like για μενα ειναι ενα ειδος σεβασμου σ αυτον που καταναλωσε φαια ουσια και προβληματιστηκε με καποιο θεμα,ειτε συμφωνω ειτε οχι !

Το έχω κάνει και εγώ!!! Όχι μόνο για τη φαιά ουσία αλλά και για μέρος των γραφομένων που συμφωνώ από τις διαφορετικές απόψεις.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like 2

ski_rossignol-experience-94-ti-2018_n11682-8878-1_l4.jpg

Απο την αγαπημένη μας Κρητη, μπορώ να πω ότι ούτε ΧΚ κέντρο έχουμε, ούτε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη χιονοδρομία υπάρχει γενικότερα. Υπάρχει μια εκδήλωση που γίνεται πλέον κάθε δυο χρόνια και ενώ είμαι πλέον 4χρονια «κρητικος» δεν έχω καταφέρει ούτε να βοηθήσω ούτε να συμμετάσχω. Η ζωή μας έχει γίνει πολύπλοκη έτσι κι αλλιώς και ο χρόνος μας εξαιρετικά λιγοστός για να ασχοληθούμε είτε με τα κοινά είτε με το χόμπι μας.

Δεν καταλαβαίνω πολλά απο αυτά που γίνονται μέσα απο τις γραμμές του φόρουμ και σίγουρα δεν συμφωνώ με αλλα τόσα άσχημα που γράφονται και μάλιστα αρκετές φορές σε προσωπικό επίπεδο. Επιλέγω να μην απαντώ και να μην συμμετέχω σε αυτά, αλλά δεν θα κρίνω και τη δουλειά των μελών που ασχολούνται, αφιερώνουν έστω και λίγο απο τον προσωπικό τους χρόνο για το Σύλλογο μας , ακόμα και όταν κάνουν πράγματα που με βρίσκουν εντελώς αντιθετο η δεν μου αρέσουν καθόλου.

Σύλλογος για μένα είναι πρώτα και πάνω απο ΟΛΑ ΤΟ ΣΥΝ της ΣΥΝμετοχης και της ΣΥΝθεσης. Είναι το μετέχω σε κάτι γιατί μου αρέσει και όχι γιατί περιμένω κάτι. Είναι γιατί βρίσκομαι με διαφορετικούς ανθρώπους που πιθανά μπορώ να μοιραστώ κάτι μαζί τους, όχι αναγκαστικά την εμπειρία μιας εκδρομής στο εξωτερικό, που μπορώ να μάθω κάτι απο τις εμπειρίες τους για το σπορ που μου αρέσει και τελικά αν δεν μπορώ να συνεισφέρω κάτι γιατί είμαι επαρχιώτης, ας συνεισφέρω με τη συνδρομή μου, βοηθώντας στη διατήρηση και συντήρηση των μέσων (όπως αυτό εδώ που γράφω τώρα και που κοστίζει αρκετά και σε χρήμα και σε χρόνο για κάποιους που το συντηρούν και το εξελίσσουν).

Ας προσπαθήσουμε να προσελκύσουμε ολοένα και περισσότερους νέους ανθρώπους κοντά μας και ας τους αφήσουμε να πάνε πιο μπροστά το Σύλλογο μας, προσφέροντας κάτι απο την πείρα τους οι παλαιότεροι.

Ας σταματήσω τη πολυλογία μου και συγχωρέστε με αν είμαι εκτός θέματος.

Φιλικά, ένα μέλος απο την Κρητη.

Sent from my iPad using Tapatalk

• Like 18

Ναι, σεντόνια. Και περιληπτικά, μάλιστα. Γιατί όταν αδικείτε και αδικείται ο σύλλογος, προσπαθώ να καταλάβω το γιατί. Αν και από την αρχή έγραψα ότι σε βάθος δύσκολα θα μπεις στην ουσία από αυτό το γραπτό.

Ο καθένας βέβαια έχει τον δικό του τρόποι προσέγγισης. Ο τρόπος προσέγγισης σου, ξεκινά με δεδομένη την απάθεια και αδιαφορία των πάντων. Για να εστιάσουμε στα της Βασιλίτσας, Παλαιότερα που ήμουν στα πράγματα, όταν μιλήσαμε με τους της Βασιλίτσας, ο μ@λ@κ@@ της υπόθεσης ήταν αυτός που νόμιζε ότι ήξερε καλύτερα τα προβλήματα και τις λύσεις. Γιατί μιλώντας με την "άλλη πλευρά", κατάλαβες ότι και ήξεραν και απαθείς δεν ήταν. Τότε, ο σύλλογος έβαλε ένα λιθαράκι. Δεν μπορούν όλα τα διαφημίζονται και να επικοινωνούνται όπως νομίζεις..... Και αναγνωρίστηκε από τους ανθρώπους της Βασιλίτσας και φιλοξενηθήκαμε στην πίτα και πάνω από 60 άτομα μαζεύτηκαν και φυλλάδια μοιράστηκαν και ηλεκτρονικός πίνακας δόθηκε. Όμως ποιο το αποτέλεσμα; Πόσοι από την περιοχή ήρθαν να δουν τι γίνεται ποιοι ήμασταν; Τι συνέχεια δόθηκε; Γιατί από εδώ ΔΕΝ μπορεί να υποστηρίζεται και να παρακολουθείται ένα χιονοδρομικό στο οποίο δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι.

Τώρα αν υπάρχουν άλλα παράλληλα γκρουπάκια σε διάφορα χιονοδρομικά που δεν θέλουν την πλατφόρμα του συλλόγου αλλά θέλουν να παραμένουν ανεξάρτητα, δεν είναι δυνατόν ο σύλλογος να επιδιώξει να τα απορροφήσει. Τα επόμενα ΔΣ δεν ξέρω πως χειρίστηκαν το θέμα, όμως όταν δεν υπάρχει μια δραστήρια ομάδα στο κάθε ΧΚ, δεν είναι δυνατόν αυτό να παρακολουθείται εκ του μακρόθεν. Το να γράφονται επιστολές, απλά για να γράφονται και να λέμε ότι κάναμε κάτι, είναι ανούσιο (αν και κατά καιρούς έγινε και αυτό). Θα πρέπει να μπορούν να υποστηριχθούν με φυσική παρουσία. Ο καθένας, νίπτει τας χείρας του, λέει εγώ σας τα είπα, σας τα έγραψα, δίνοντας πληροφορίες αφιλτράριστες και μη αξιοποιήσιμες, περιμένοντας κάποιον άλλον να κάνει την δουλειά.

Εγώ θέλω να βρεθεί σύστημα που να δουλεύει και να δίνει αποτελέσματα. Μπορεί αυτό να γίνει εφικτό; Και οι προτάσεις που δεν διάβασα, δεν χρειάζεται να είναι ως τμήμα έκθεσης ιδεών "ο καλός ο σύλλογος", ή "ο ιδανικός σύλλογος κατά Πλάτωνα". Δηλαδή όλοι αυτοί που από μέσα τους κράζουν το κάθε χιονοδρομικό, θα συγκινηθούν αν δουν ότι ο σύλλογος έστειλε μια επιστολή ........ και από πλήρως αμέτοχοι θα έρθουν να γίνουν μέλη...... Εγώ θα περίμενα από αυτούς που έχουν ενδιαφέρον για την Βασιλίτσα, να έρθουν και να πουν ότι είναι εδώ, να ψάξουν να βρουν το ΔΣ για να επικοινωνήσουν τα προβλήματα του χιονοδρομικού και να βρουν πλατφόρμα συνεργασίας. Διότι ο σύλλογος έχει ήδη κάνει περισσότερα βήματα μπροστά από αυτά που περίμενες.

Edited by mil
  • Like 7

Mil

διαβαζω στο τελος.... οτι ψαχνουμε για το συστημα που θα δωσει αποτελεσματα

το συστημα που θα εστιαζει περισσοτερο ???

υπαρχει, η μπορεις να μας πεις που εχετε δωσει το περισσοτερο βαρος ??

στην ανευρεση πορων περα απο τις συνδρομες μελων

στη προσελκυση μελων και στη διαφημηση μας

στη προσπαθεια βελτιωσης συνθηκων χιονοδρομιας

στην οργανωση εκδρομων εξωτερικου

στην οργανωση εκδρομων εσωτερικου

στην οργανωση σεμιναριων

στην οργανωση παρτυ

στην προσπαθεια ανευρεσης μονιμης εδρας του Συλλογου

τα εγραψα ετσι οπως μου ερχονται

μπορεις να γραψεις επιγραμματικα αν ειναι και αλλα βεβαια ........και με ποια σειρα τα εχετε βαλει??

Σκοπός του παρόντος ειναι να ακουσθουν απόψεις οσων περισσοτέρων γίνεται και οχι να γίνει αντιπαράθεση θέσεων.

Υ.Γ οσον αφορα τα πιο πάνω ερωτηματα του kostasbmw θα ηθελα να πω οτι ο καθένας που αφιερώνει χρόνο και ασχολείται προφανώς δινει προτεραιότητα σε αυτα που τον ενδιαφέρουν περισσότερο. το ΔΣ ομως πρέπει παντα να συντονίζει και να ασχολείτε και με αρκετα γραφειοκρατικά που θελουν πολυ χρόνο για να μπορει να υπάρχει αυτό το φορουμ και να γραφουν ολοι τις αποψεις τους. οσοι περισσότεροι συμμετέχουν ενεργά τόσο πιο πολλα θέματα θα λυθουν

Για μένα

στην οργανωση σεμιναριων

στην οργανωση παρτυ

και η σειρά δεν ειναι τυχαια

Edited by gatz
  • Like 1

Mil

διαβαζω στο τελος.... οτι ψαχνουμε για το συστημα που θα δωσει αποτελεσματα

το συστημα που θα εστιαζει περισσοτερο ???

υπαρχει, η μπορεις να μας πεις που εχετε δωσει το περισσοτερο βαρος ??

στην ανευρεση πορων περα απο τις συνδρομες μελων

στη προσελκυση μελων και στη διαφημηση μας

στη προσπαθεια βελτιωσης συνθηκων χιονοδρομιας

στην οργανωση σεμιναριων

στην οργανωση παρτυ

στην προσπαθεια ανευρεσης μονιμης εδρας του Συλλογου

τα εγραψα ετσι οπως μου ερχονται

μπορεις να γραψεις επιγραμματικα αν ειναι και αλλα βεβαια ........και με ποια σειρα τα εχετε βαλει??

Αδυνατώ να πιστέψω καλοπροαίρετα ότι δεν έχεις ακόμα πάρει μυρουδιά για τίποτα. Εάν είχες μια πραγματική απορία και έμπρακτο ενδιαφέρον, μετά από τόσο καιρό και θα μπορούσες και θα είχες καταλάβει.

Επειδή όμως με τον επιδεικτικά αδιάφορο τρόπο γραφής που υποτιμά δημιουργούνται εντυπώσεις, θα έλεγα ότι ο σύλλογος ενδιαφέρεται για τα πάντα. Για όλα αυτά και όλα όσα δεν συμπεριέλαβες στην λίστα σου. Το πρωταρχικό μέλημα της κάθε χρονιάς που έρχεται είναι να πληρώνονται οι υποχρεώσεις του συλλόγου (πχ site), να τακτοποιούνται όλα τα γραφειοκρατικά (που δεν είναι καθόλου λίγα) και να έχει τον έλεγχο της εικόνας του φόρουμ, ώστε να μπορεί να παρέχει το βήμα για να γράφεις εσύ και οποιοσδήποτε άλλος. Από την στιγμή που ο σύλλογος μπορεί να είναι ανεξάρτητος, θα ΥΠΑΡΧΕΙ. Και όσο υπάρχει, μέσα από την πλατφόρμα του μπορεί να συνεισφέρει για να γίνουν τα πάντα. Όσο πιο δραστήρια είναι τα μέλη που δραστηριοποιούνται, τόσο περισσότερες δρστηριότητες θα υπάρξουν.

Το "σύστημα" που διάβασες, αναφέρεται στην διαδικασία ενασχόλησης με μακρινές δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα το χιονοδρομικό Βασιλίτσας, στο οποίο τα μέλη από την Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη δεν μπορούν να έχουν συχνή παρουσία.

• Like 5

Ελληνικός σύλογος τουριστικής χιονοδρομίας.....

Θέματα και προβλήματα της τουριστικής χιονοδρομίας στην Ελλάδα.....

Μέλος του συλόγου ή μέλος του φόρουμ??????......

Για μένα

στην οργάνωση εκδρομών εξωτερικού......

.......

.......

.......

.......

και η σειρά δεν είναι τυχαία

Καλό σας βράδυ..........

• Like 1

www.zermatt.ch