Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
swordfish

Χ.κ. Πισοδέρι - Βίγλα

Recommended Posts

6 hours ago, Hellbent said:

Παλι εκει βρεθηκα 

πρώτα για την επιλογή Οζζυ και μετά για το βίντεο

Για οσους βαρεθηκατε να με βλεπετε να τρωω πουδρες  τρωω και τα μουτρα μου 🙂

• Like 3
  • Haha 3
  • Love 1

Πήγα και εγώ πάλι ύστερα από πολλά χρόνια. ΤΙ ΥΠΕΡΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ!!!

Μάλλον επαναδιατυπώνω...τι θησαυρό έχουμε στην Ελλάδα με έτοιμα όλα για να γίνει χιονοδρομικάρα αλλά Παναγιά Βοήθα...επικίνδυνη καφετέρια με σουβλατζίδικο με αναβατήρες έχουμε αφήσει αναξιοποίητη

Πολλά ακούγονται λιφτάρες νέες πιστάρες νέες, αν ξέρει κάποιος δεδομένα ας γράψει.

Όποιος πάει να προσέχει πάρα πολύ, ούτε σήμανση, ούτε πιστέρ, ούτε τίποτα. 

Edited by ΜΙΚ
  • Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Τελος  πια τα τροχοσπιτα  στο πισοδερι 

Με την νεα νομοθεσια ειναι αδυνατη πλεον η παραμονη μας στο πισοδερι 

Μετα απο 20 χρονια στην ιδια θεση  ,Αναγκαστηκαμε να δυαλισουμε τα παντα και να αποχωρίσουμε ολοι , μενωντες εκει 

Η κινηση αυτη κανει πολυ δυσκολη πλεον την επαφη μας με το πισοδερι Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΣΤΕΚΕΤΕ ΠΙΑ ΕΜΠΟΔΙΟ 

Χωρις τον λογο τον τροχοσπιτων που ητανε και ο βασικος λογος  τις παρουσιας μας εκει  ειναι πια αδυνατη η επισκεψη μας για σκι στο πισοδερι  .Οταν κοντινοτερα χιονοδρομικα εχουν χιονι  πηγαδια .σελι .ελατοχωρι  

Edited by PRESIDENT
  • Confused 1
  • Sad 1

ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ

:evil:

On 6/8/2025 at 9:29 PM, PRESIDENT said:

Τελος  πια τα τροχοσπιτα  στο πισοδερι 

Με την νεα νομοθεσια ειναι αδυνατη πλεον η παραμονη μας στο πισοδερι 

Μετα απο 20 χρονια στην ιδια θεση  ,Αναγκαστηκαμε να δυαλισουμε τα παντα και να αποχωρίσουμε ολοι , μενωντες εκει 

Η κινηση αυτη κανει πολυ δυσκολη πλεον την επαφη μας με το πισοδερι Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΣΤΕΚΕΤΕ ΠΙΑ ΕΜΠΟΔΙΟ 

Χωρις τον λογο τον τροχοσπιτων που ητανε και ο βασικος λογος  τις παρουσιας μας εκει  ειναι πια αδυνατη η επισκεψη μας για σκι στο πισοδερι  .Οταν κοντινοτερα χιονοδρομικα εχουν χιονι  πηγαδια .σελι .ελατοχωρι  

Το είχα γράψει. Με τον νέο νόμο βγάζει τα μάτια της η κυβέρνηση .

Από την άλλη μην ακούσει ο τοττης να κάνει κάμπινγκ νόμιμο , αλλεργία θα βγάλει. Πιθανά ο χώρος να μην είναι "καθαρός".  Δασικό, άλλη χρήση κλπ κλπ . Πιθανά , δεν ξέρω . Αλλά ίσως να είναι και ένα ξεκαθάρισμα , να φύγει η "φυρα"  να μπουν καινούργιες χρεώσεις .

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Υπάρχει χιονοδρομικό στην Ευρώπη που να επιτρέπονται τα τροχόσπιτα ;;;

2 hours ago, gatz said:

Στην εκδρομή της Val Gardena είχαμε δει ένα τεράστιο camping στην περιοχή της Corvara.
Το lift περνούσε από πάνω.
Βέβαια η περιοχή λειτουργεί όλο το χρόνο.

Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία.

Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.-

https://www.google.com/search?q=CAN+I+PARK+MY+CAMPER+IN+A+SKI+RESORT+IN+THE+ALPS&rlz=1C1GCEA_enGR1129GR1129&oq=CAN+I+PARK+MY+CAMPER+IN+A+SKI+RESORT+IN+THE+ALPS&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOTIHCAEQABjvBTIHCAIQABjvBTIKCAMQABiABBiiBDIHCAQQABjvBTIKCAUQABiABBiiBNIBCTEyODMxajBqNKgCALACAQ&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Όλη η Δυτική Ευρώπη είναι στημένη για να μπορείς να πας με τροχόσπιτο (ειδικά με αυτοκινούμενο) διακοπές. Σε ακόμα ένα τομέα η Ελλάδα είναι Ουγκάντα. Έχω πάει δυο Άλπεις (μόνο για Ελβετία δεν έχω εικόνα) και μια Σκωτία για σκι με τροχόσπιτο (αυτοκινούμενο). Σχεδόν κομπλέ ski in - ski out στις Άλπεις, Σκωτία πολύ κοντά στην καμπίνα. 

Ως δια μαγείας την είχαμε βγάλει τσάμπα (μόνο ρεύμα πληρώσαμε) με πολύ ψάξιμο και ντόπιους. Αν θυμάμαι καλά κάπου ήταν με το lift pass, κάπου μπορούσες για δυο μέρες δωρεάν κλπκλπ. Φυσικά μπορείς να πας και με τροχόσπιτο (συρόμενο) και να το παρκάρεις στα ειδικά σημεία. 

Το αν θα κοστίσει πανάκριβα να το παρκάρεις για μια βδομάδα ή ενα μήνα ή σεζόν δίπλα στις πίστες, θεώρησέ το δεδομένο αλλά όλα είναι σχετικά.

Χρόνια λέω παρέα μάχιμα άτομα τροχόσπιτο για Άλπεις να γυρίσεις 5+χιονοδρομικά αξίζει. Πραγματικό ταξίδι.

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

άλλο τροχόσπιτο άλλο αυτοκινούμενο από άποψης μετακίνησης .... 

τα οργανωμένα κάμπινγκ έχουν νερό-αποχετευση-ρευμα.....έχουν αποδυτήρια ........

μπορεί και δω να φτιάξουν......

Δεν το έχετε μελετήσει καλα το θέμα.  

Η πρόσφατη απόφαση για το κάμπινγκ πέρα από το γελοίο της απόφασης να γράφουν ένα αυτοκινούμενο που παρκάρει στον δρόμο όπως κάθε αμάξι είχε και μια παράγραφο που αφορούσε τα ιδιόκτητα οικόπεδα . 

Σε αυτή την παράγραφο αναφέρεται ρητά ότι επιτρέπετε μόνο ένα τροχόσπιτο ανα ιδιοκτησία , ανεξάρτητα αν είναι φιλοξενούμενο ή του ιδιοκτήτη. Δηλαδή αν έχω ένα χωράφι μπορώ να βάλω μέσα μόνο ένα τροχόσπιτο . Στα δύο κάνω παράβαση. 

Γιατί αυτό; Αφορά οικόπεδα ή χωράφια όμορα σε ταβέρνες και σαλέ . Το βλέπουμε πολύ συχνά σε παραλίες όπου ένας ταβερνιάρης αφήνει τροχόσπιτα και αυτοκινούμενα να παρκάρουν στο παρκινκ του έναντι αμοιβής , μαύρα φυσικά.  

Το ίδιο και σε σαλέ , μαύρα φυσικά , αν κάνω λάθος ας με διορθώσει ο πρόεδρος .

Επειδή η εφορία και γενικά οι αρχές αυτού του τόπου είναι παντελώς ανίκανες να ελέγξουν την φοροδιαφυγή μπήκε αυτός ο κανονισμός που όπως εύστοχα παρατήρησαν πολλοί μέσα στο ιδιωτικό οικόπεδο μου μπορώ να παρκάρω 400 αμάξια άλλα μόνο ένα τροχόσπιτο.  Προφανώς όταν κάποιος τους σφυρίξει ότι στις γειτονιές υπάρχουν και παρκινκ τέτοιου τύπου , δηλαδή μαύρα , θα αλλάξει και ο κανονισμός και θα βάλουν μόνο ένα αμάξι σε κάθε ακάλυπτο ιδιωτικό χώρο. 

Ζούμε στο κράτος της παράνοιας . 

Να πω απλά ότι θα μπορούσε κάλλιστα ο κάθε τοττης να κάνει έναρξη εργασιών ως παρκινκ τροχόσπιτων ή ακόμα καλύτερα ως κάμπινγκ τροχόσπιτων , αν και στο κάμπινγκ θα πρέπει να δει τι τον υποχρεώνει το απίστευτο αυτό κράτος να έχει σαν υποδομή . Και αυτό θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να κόβει απόδειξεις. 

Δεν είναι αστείο να προκαλείς αυτο το παρανοϊκό κράτος . Στο διπλανό χωριό , τον Αετό , το γράφω με το όνομα που του δώσανε για να μην φαίνεται η μακεδονική  γλώσσα  των κατοίκων του , φέτος όταν πήραν το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου  και θέλανε να κάνουν το ετήσιο γλέντι , αυτό που είναι πολύ γνωστό από τα σοσιαλ , όπου από όλα τα μέρη της Ελλάδας όπου πια ζούνε μετανάστες οι κάτοικοι, μαζεύονται και χορεύουν τους κυκλικούς χορούς με τον ήχο των χάλκινων τραγουδώντας στην γλώσσα τον γονιών τους και των παππούδων τους, είχαν την ατυχία να πέσουν σε όργανο της αστυνομίας που τους θεωρεί ανθελληνες και τους τάραξε στης μηνύσεις εκμεταλλευόμενος όλο το οπλοστάσιο αυτού του παραλόγου κράτους. Εκείνου για τα πανηγύρια , τον νέο κανονισμό που πρέπει να έχεις κετεριγκ . Και έτσι ενώ ασφαλισαν με εργόσημο τους σερβιτόρους εθελοντές στάθηκε αδύνατο να βρούνε κετεριγκ για τα σουβλάκια και τις μπύρες  σε τιμή λογική και φυσικά το πανηγύρι ακυρώθηκε. 

Επισεις να πω ότι επειδή είμαι κολογερος δυστυχώς , τα τροχόσπιτα στο Πισοδέρι φύγανε από τα τρία πέντε και το Σέλι όπου γινόταν ο χαμός στα τροχόσπιτα . Στα τρία πέντε παρκάραν εκεί που ειναι τώρα η πίστα αρχαρίων . Αλλά δυστυχώς τα πήρε η κάτω βόλτα αυτά τα δύο χιονοδρομικα .

Επίσης να πω μιας και είμαι Σαλονικιός ότι λόγω Χαλκιδικής το τροχόσπιτο έχει παράδοση στην βόρεια Ελλάδα και θα έπρεπε κάθε χιονοδρομικό να έχει αντίστοιχες εγκαταστάσεις. Νόμιμες βέβαια.

Να θυμίσω το προφανές: σε μέρη με συγκέντρωση ανθρώπων χρειάζεται μηχανισμός διάθεσης των λυμάτων. Στα ΧΚ μας υπάρχει; Σε αυτά που ξέρω, υπάρχουν οι, άκρως παράνομοι, απορροφητικοί βόθροι.

Στα Καλάβρυτα ο βιολογικός ακόμα γίνεται, στον Παρνασσό έχουν στεγανούς(?) βόθρους. Στο καιμακ τα λύματα βγαίνουν ανάμεσα στο σαλέ και στον δρόμο σε μια εποχιακή λίμνη . Όλα τα υπόλοιπα προφανώς και έχουν στεγανούς ή τυπικά στεγανούς βόθρους και έρχεται ο σκατιαρης να εκκενώσει. 

Στις μαρίνες που είναι υποχρεωτικό να μην χρησιμοποιείται η ναυτική τουαλέτα υπάρχει χώρος συλλογής μαύρου και γκρίζου νερού. Οπότε αν υπάρχει ιδιωτικό  νόμιμο πάρκιν τροχόσπιτων  θα πρέπει να υπάρχει και σημείο συλλογής . 

Η λειτουργία βιολογικού στα χιονοδρομικά ειναι  άκρως δύσκολη λόγο εποχικότητας του...σκατού. Ο βιολογικός θέλει συνεχή λειτουργία . Σε να διαμέρισμα που έχω στην Νέα Μάκρη σε ένα συγκρότημα κατοικιών όλες οι ζημιές γίνονται τον χειμώνα που δεν υπάρχει ...σκατό και απορυθμιζεται ο βιολογικός . Τότε καίγονται αντλίες , ανεμιστήρες και τρομπες αέρα. 

Εδώ δεν ανοίγουν για το κοινό τις τουαλέτες στον προφήτη Ηλία γιατί δεν ανεβαίνει η καθαρίστρια. 

Τα τροχοσπιτα ητανε σταθμευμένα με αδεια παρκινκ.

Τα χρήματα δεν ητανε μαύρα  μια και στο βιβλιο στάθμευσης ητανε δηλωμένα [τιμη 250 ευρώ ετησίως ].

Δεν στόχευαν τοσο  στην σεζον οσο  στο  φαγητό -καφε -καρτες κλπ

αυτη την στιγμή ειχε 40 περίπου τροχόσπιτα.= 100 φιαλες αεριο το λιγοτερο [χαθηκαν απο την φλωρινα]Τα οποια αγόραζαν απο καταστήματα τις Φλώρινας -έβαζαν καύσιμα -κατέβαιναν βολτα για καφε φαγητό στην Φλώρινας  Πρέσπες καστορια κλπ.

Αυτα τα εσοδα  για την περιοχη χανονται 

Αναγκαστικα σχεδόν ολη τα βγαλανε στην πωλήσει Δεν υπαρχει λογος να τα κρατήσουν μια και τα ειχαμε καθαρα για χειμωνα 

Αυτο φυσικα εχει   και δυσκολία πια αναβασης στο πισοδερι  Δεν υπαρχη λογος αν δεν εχω τροχοσπιτο για να παω εκει Μπορω πολυ  ποιο ευκολα να παω σελι -πηγαδια -ελατοχωρι γρηγορότερα και σιγουρα φθηνοτερα Με λιγα λογια αυτη η αποφαση τον κυβερνώντων εριξε την οικονομια στην φλωρινα  δυστηχως ακομα χαμηλοτερα  

ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ

:evil:

Τότε δεν υπήρχε λόγος να κλείσει η επιχείρηση . Εκτός και αν ήταν δημόσιο το παρκινκ .

Ο νόμος δεν αφορά τα ιδιωτικά παρκινκ που λειτουργούν με άδεια . 

On 6/11/2025 at 12:56 PM, aab said:

Να θυμίσω το προφανές: σε μέρη με συγκέντρωση ανθρώπων χρειάζεται μηχανισμός διάθεσης των λυμάτων. Στα ΧΚ μας υπάρχει; Σε αυτά που ξέρω, υπάρχουν οι, άκρως παράνομοι, απορροφητικοί βόθροι.

Σε καλό δρόμο ο Χελμός . Δόθηκε , κλασικά η πρώτη παράταση αλλά αυτόν τον Αύγουστο θα δουλέψει και η δοκιμαστική λειτουργία θα τελειώσει τον Αύγουστο του 2026. Αν δεν δοθεί άλλη παράταση .

Νομίζω ο πρώτος βιολογικός σε ελληνικό χιονοδρομικό . Να δούμε τι θα δούμε .

Screenshot_2025-06-17-14-14-12-994_com.android.chrome.jpg

Edited by vro

On 6/10/2025 at 6:06 PM, gatz said:

σε οργανωμενα καμπινγκ και σε αποσταση απο 8 εως 15  χλμ απο τα χιονοδρομικα ISCHGL-SAIN ANTON-SERFAUS- (για αυτα γνωριζω) υπαρχουν καμπινγκ τροχοσπιτων.Τα skibus των χιονοδρομικων περνουν μεσα απο τα  καμπινγκ και σε μεταφερουν δωρεαν προς και απο τα χ.κ....η διαμονη ειναι επι πληρωμη και οι παροχες(θερμανση- wc-κλπ) ειναι αριστες...δεν ειναι ευκολο να βρεις θεση γιατι τα κλεινουν για ολο τον χειμωνα

μην κανεις παρεα με γαλοπουλες αν θελεις να πεταξεις με αετους

Συμφωνώ θα έχω δει και εγώ αλλά άλλο είναι σε 15 χλμ απόσταση από το χιονοδρομικό και άλλο σχεδόν στο parking του χιονοδρομικού 

15 χλμ είναι ουσιαστικά σε άλλο χωριό 

Η ειδοποιος διαφορά είναι η λέξη οργανωμένα.

Καλάβρυτα χιονοδρομικό 14χλμ, 

Αμφίκλεια Φτερόλακκα 17 χλμ

Αράχωβα κελάρια 24 χλμ 

Αν το πας έτσι, έχει πολύ ωραία camping στους Δελφούς

1 hour ago, aab said:

Αν το πας έτσι, έχει πολύ ωραία camping στους Δελφούς

Ένα είναι ανάμεσα Χρυσό Δελφούς , αρκετά ακριβό αφού δεν περιμένει από  τους χιονοδρόμους . Δυστυχώς αυτά στο λιβάδι κλείσανε στο τέλος του προηγούμενου αιώνα, το ίδιο και αυτό στα Καλάβρυτα . 

Το παρκινκ στην Φτερό και στα Καλάβρυτα μαζεύει αρκετά αυτοκινούμενα  . Με τον νέο νόμο είναι όλοι παράνομοι. 

Δεν  παίζει με την γκλαμουρια το ρυμουλκούμενο. Αντί να το παρκάρεις σε πάρκινγκ τον χειμώνα θα ήταν πολύ ωραίο να το παρκάρεις σε κάμπινγκ κοντά σε χιονοδρομικό. Στο Πισοδέρι δεν ξέρω γιατί το έκλεισε ο Τοττης. Υποψιάζομαι ότι ήταν σε δημόσιο χώρο. Από ότι ξέρω έχει στην ιδιοκτησία  του το σαλέ και μερικά στρέμματα γύρω του , δεν ξέρω πόσα και νοικιάζει το υπόλοιπο χιονοδρομικό καθώς και το καταφύγιο , μαζί με τα δυο καταφύγια στο Σέλι και το καταφύγιο της Γομαρας μαζί με το ξύλινο στην Βασίλω , τα μόνα ski in ski out στην Ελλάδα . Θέλει και  νουλικας να φτιάξει το παλιό ξενοδοχείο στα τρία πέντε αλλά δεν απευθύνεται σε χιονοδρόμους . Α ξέχασα υπάρχει και το ξενοδοχείο του κλαουδατου στο κέντρο του χιονοδρομικού στο Πήλιο αλλά έχει όλες τις γνωστές δυσλειτουργίες ακόμα και μερικές που δεν φαντάζεται κανείς .

Και το καταφύγιο στο Βελούχι αλλά εκεί παίζει αν υπάρχει χιονοδρομικό σε λειτουργία .  Το Δέφνερ απευθύνεται πια σε σκληροπυρηνικούς διατεθειμένους να κάνουν ποδαράτο με χιόνι την απόσταση από διασταύρωση . Και το Μαίναλο έχει καταφύγιο αλλά πρέπει να έχεις ντόπιο μέσο για να βρεις κρεβάτι τα σκ και καθημερινές είναι κλειστό. 

Επισεις υπάρχει και ένα κάποιο ρίσκο με την πυρασφάλεια εξ ιδίας εμπειρίας . Η σκόπιμη σύγχυση ανάμεσα σε καταφύγιο και ξενοδοχείο κάνει το τοπίο θολό . Προσωπικά πάντα ψάχνω τις εξόδους ασφαλείας, την διαρρύθμιση και την απόσταση παραθύρου εδάφους . Μερικά από τα παραπάνω είναι πραγματικές ποντικοπαγίδες .

Edited by vro

5 hours ago, gatz said:

Συμφωνώ θα έχω δει και εγώ αλλά άλλο είναι σε 15 χλμ απόσταση από το χιονοδρομικό και άλλο σχεδόν στο parking του χιονοδρομικού 

15 χλμ είναι ουσιαστικά σε άλλο χωριό 

Μονο στο Ελβετικο SAMNAU εχω δει οτι υπαρχει καμπινγκ αυτοκινουμενων τροχοσπιτων διπλα στο lift...(φυσικα με το αναλογο κοστος)....Τα skibus των χιονοδρομικων περνουν μεσα απο τα  καμπινγκ και σε μεταφερουν δωρεαν προς και απο τα χ.κ. πανω σε αυτο δεν βλεπω καποιο σχολιο....θεωρητε αμελητεα παροχη??   κατ εμενα (ασχετως εαν δεν κανω συχνη χρηση) ειναι ειναι πολυ σημαντικη παροχη......

• Like 2

μην κανεις παρεα με γαλοπουλες αν θελεις να πεταξεις με αετους

Ski bus στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε σε Παρνασσό καλαβρυτα και πρέπει να γίνεται ο χαμός με τα αυτοκίνητα !!!!

Ούτε στο Samnau που αναφέρθηκε πιο πάνω θα υπήρχε ski bus αν δεν υπήρχαν οι ξένοι τουρίστες να φέρνουν το ζεστό συνάλλαγμα.

Παρνασσός και Καλαβρυτα είναι θύματα της μιζέριας που είναι αναπόδραστο αποτέλεσμα της μικρής Ελληνικής αγοράς. Κανείς δεν πάει σε Ελληνικό χιονοδρομικό για μια βδομάδα.

Φανταστείτε λίγο οποιοδήποτε Ελληνικό νησί. Θα γινόντουσαν επενδύσεις σε υποδομές και υπηρεσίες αν υπήρχαν μόνο Έλληνες τουρίστες, μόνο τα Σαββατοκύριακα και χωρίς σίγουρη σεζόν;

Make Parnassos Great Again!

Ακόμα και με συνεχόμενη χιονόπτωση , άπειρη πούδρα και το λιφτ ανοιχτό καθίσαμε στο Πήλιο μόνο δύο μέρες . 

Υπάρχει και κάποιο όριο στο πόσες φορές μπορείς να κάνεις την ίδια πλαγιά. 

Μιλάμε και για την Ελλάδα που το χιόνι μπαγιατεύει ταχέως και που τα λιφτ κάνουν τρεις μέρες να ανοίξουν αν η χιονόπτωση είναι πάνω από 10 εκ. 

Για μένα Παρνασσός και Καλάβρυτα είναι max 2 μέρες ( εκτός σ/κ) , άντε τρεις αφού η πρώτη θα είναι φώκιες. 

Το ότι δεν βάζουν μισθωμένα πούλμαν έστω το σ/κ οι δήμοι σε  Αράχωβα και Καλάβρυτα είναι από επιλογή . Κλέφτες θα γίνουν τα μαγαζιά στην διαδρομή; 

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...