mil 8,774 Report post Posted July 10, 2019 Μπαίνω μετά από μέρες να διαβάσω για τα ηλεκτρικά πατίνια και διαβάζω πολεοδομική "ανάλυση" βασισμένη σε μια φωτογραφία ενός αυτοκινήτου (πιάνει μάλλον πάνω από το 60% του κάδρου)... ααααχ το τίμιο ελληνικό forum το σωστό! Άλλος ένας αυθαιρετούχος με απωθημένα...... Εύγε! Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,774 Report post Posted July 10, 2019 Η σχέση με τα ηλεκτρικά πατίνια;;; Μεγάλη. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Al_Foutzin 1,418 Report post Posted July 10, 2019 (edited) Άλλος ένας αυθαιρετούχος με απωθημένα...... Εύγε! Πως βγάζεις αυτό συμπέρασμα; Από που και ως που βασικά; Θα σε παρακαλούσα να το σβήσεις γιατί είναι χαρακτηρισμός και μάλιστα συκοφαντικός. Σχολίασα το big time off-topic του ποστ σου και μόνο αυτό με αρκετά μεγάλη δόση χιούμορ γιατί στη βάση του μου φάνηκε αντιαισθητικό (τουλάχιστον) να υπονοείς την ύπαρξη παρανομίας σε άμεση σχέση με κάποιο άλλο μέλος του φόρουμ (τον Χρήστο) και μάλιστα δημόσια. Αν υπάρχει κάτι αυθαίρετο σε όλο αυτό είναι το πόσο εύκολα κρίνεις κάτι (όπως πχ από μια φωτογραφία). Edited July 10, 2019 by Al_Foutzin 3 Quote Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,774 Report post Posted July 11, 2019 Πως βγάζεις αυτό συμπέρασμα; Από που και ως που βασικά; Θα σε παρακαλούσα να το σβήσεις γιατί είναι χαρακτηρισμός και μάλιστα συκοφαντικός. Σχολίασα το big time off-topic του ποστ σου και μόνο αυτό με αρκετά μεγάλη δόση χιούμορ γιατί στη βάση του μου φάνηκε αντιαισθητικό (τουλάχιστον) να υπονοείς την ύπαρξη παρανομίας σε άμεση σχέση με κάποιο άλλο μέλος του φόρουμ (τον Χρήστο) και μάλιστα δημόσια. Αν υπάρχει κάτι αυθαίρετο σε όλο αυτό είναι το πόσο εύκολα κρίνεις κάτι (όπως πχ από μια φωτογραφία). Και εμένα μου φάνηκε εντελώς αυθαίρετη η τοποθέτηση σου. Quote Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted July 12, 2019 μεγαλη προσοχη στους χρηστες!!!!! μερα μεσημερι και δεν φαινεστε!!!!! ουτε καταλαβα ποτε με προσπερασε ενας σημερα. ευκολα τον "ετρωγα" αν εκανα λιγο αριστερα......... 2 Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
gatz 6,730 Report post Posted July 15, 2019 Διάσημη ΥouΤuber σκοτώθηκε σε ατύχημα με ηλεκτρικό πατίνι Η Εmily Hartridge, η οποία παρουσίαζε βίντεο για τη φυσική κατάσταση και την ψυχική υγεία, έχασε τη ζωή της, αφότου το πατίνι της συγκρούστηκε με φορτηγό στο Λονδίνο. Δημοσιεύθηκε: 15 Ιουλίου 2019 - 11:02 0 0 10 0 Ο θάνατος της διάσημης YouTuber, Emily Hartridge, λόγω τροχαίου με το ηλεκτρικό πατίνι της, επαναφέρει τις ανησυχίες ασφαλείας για τον συγκεκριμένο τρόπο μεταφοράς, την ώρα που οι εταιρείες που τα κυκλοφορούν μπαίνουν επιθετικά στην ανάπτυξη τους και την παρουσίαση τους ως εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Εmily Hartridge, η οποία παρουσίαζε βίντεο για τη φυσική κατάσταση και την ψυχική υγεία, έχασε τη ζωή της αφότου το πατίνι της συγκρούστηκε με φορτηγό στο Λονδίνο. Quote Share this post Link to post Share on other sites
leonidastria 4,307 Report post Posted July 15, 2019 Κριμα ...! Κι αλλα περιστατικα θα υπαρξουν...ειδικα στην Ελλαδα που ειμαστε ολοι στην ''αμυνα ολοι στην επιθεση'' Οσο δεν υπαρχει καποιο πλαισιο στο οποιο θα "κινουνται" τα ηλ.πατινια θα καταγραφονται ολο και περισσοτερα περιστατικα ,ειδικα στην Ελλαδα που δεν εχουμε ουτε ποδηλατοδρομους ,αλλα ουτε και αναλογη παιδεια. Μακαρι οτι συμβαινει σε ατυχημα να ειναι οσο το δυνατον αναιμακτο. Quote Κράτιστον κτημάτων ευβουλία. Σοφοκλής Share this post Link to post Share on other sites
vaggelis 2,070 Report post Posted July 15, 2019 Θα χαρακτήριζα λανθασμένη την όλη περιγραφή περί επικινδυνότητας μια και το πατίνι δεν είναι κάτι το νέο στην μεταφορά το έχουμε αρκετοί κάνει χρίσει χωρίς την ηλεκτρική έκδοση του ..... αλλά η επικινδυνότητα έγκειται στον χρήστη είτε οδηγεί πατίνι , ποδήλατο , μηχανή είτε αυτοκίνητο και είναι θέμα παιδείας που απουσιάζει από την χώρα μας . Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted July 15, 2019 Εγώ θα ήθελα να δω ποσοστά ατυχημάτων ανά όχημα. Δηλαδή στα τόσα μηχανάκια τόσα δυστυχήματα, στα τόσα πατίνια τόσα. Επίσης θα είχε πιστεύω αξία να σκεφτούμε την επικινδυνότητα ενός πατινιου που περνά στον δρόμο έξω από ένα σχολείο σε σχέση με ένα μηχανάκι ή ένα αυτοκίνητο που κάνει ακριβώς την ίδια διαδρομή. Παρεμπιπτοντως, σήμερα κόντεψε να περάσει από πάνω μου αυτοκίνητο σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας οδηγώντας με καμία 50αριά (το οποίο ήταν «κατόρθωμα» αν σκεφτεί κανεις ότι ο δρομος μαιάνδριζε για να περιορίζει την ταχύτητα). Θυμίζω ότι αυτοί οι δρόμοι έχουν όριο ταχύτητας 20 και επιτρέπεται το παιχνίδι σε αυτούς. 2 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted July 15, 2019 Εγώ θα ήθελα να δω ποσοστά ατυχημάτων ανά όχημα. Δηλαδή στα τόσα μηχανάκια τόσα δυστυχήματα, στα τόσα πατίνια τόσα. Επίσης θα είχε πιστεύω αξία να σκεφτούμε την επικινδυνότητα ενός πατινιου που περνά στον δρόμο έξω από ένα σχολείο σε σχέση με ένα μηχανάκι ή ένα αυτοκίνητο που κάνει ακριβώς την ίδια διαδρομή. Παρεμπιπτοντως, σήμερα κόντεψε να περάσει από πάνω μου αυτοκίνητο σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας οδηγώντας με καμία 50αριά (το οποίο ήταν «κατόρθωμα» αν σκεφτεί κανεις ότι ο δρομος μαιάνδριζε για να περιορίζει την ταχύτητα). Θυμίζω ότι αυτοί οι δρόμοι έχουν όριο ταχύτητας 20 και επιτρέπεται το παιχνίδι σε αυτούς. Χρηστο προσεχε ΠΟΛΥ!!! Η Ζωη σου δεν αξιζει ουτε την οικονομια σε καυσιμα ουτε τον χρονο που ισως γλυτωνεις π.χ. απο το παρκαρισμα......... Δυστυχως ζουμε Ελλαδα....... 1 Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
bujinkan 2,507 Report post Posted July 15, 2019 Έχω διαβάσει αρκετές σελίδες αλλά όχι όλες και βλέπω αρκετά σχόλια εκτός από τα πατίνια και για τις μηχανές και για τα ποδήλατα ότι εμείς οι οδηγοί τους έχουμε να το πω περιορισμένο χρόνο ζωής Διαφωνώ αν είναι έτσι ας κάτσουμε σπίτι μας να μην βγαίνουμε καθόλου μήπως και συμβεί το μοιραίο Αν είναι να συμβεί ας συμβεί Προσωπικα σαν οδηγός μηχανής 3 χρόνια στη χαβουζα της Αθήνας αλλά και γενικά στη ζωή μου προσπαθώ να είμαι όσο πιο συγκεντρωμενος γίνεται Από την άλλη απαγορεύω στο μυαλό μου να δημιουργεί αρνητικές σκέψεις και σενάρια επειδή υπάρχει και θα υπάρχει πάντα ο κίνδυνος εκεί έξω Δεν θα χαλάσω την ψυχική μου ηρεμία με σκέψεις τέτοιες Quote Share this post Link to post Share on other sites
vaggelis 2,070 Report post Posted July 16, 2019 (edited) Μα το δικό μου δεν είναι.......Το Πατίνι Από τη σειρά «Παιχνίδια και… Παιγνίδια» Πάνω στο πατίνι με τα ρουλεμάν τρέλλαινες τον κόσμο απ’ τη φασαρία, οι νοικοκυραίοι φώναζαν αμάν! Λέγαν θα καλέσουν την αστυνομία… Edited July 16, 2019 by vaggelis 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted July 16, 2019 Έχω διαβάσει αρκετές σελίδες αλλά όχι όλες και βλέπω αρκετά σχόλια εκτός από τα πατίνια και για τις μηχανές και για τα ποδήλατα ότι εμείς οι οδηγοί τους έχουμε να το πω περιορισμένο χρόνο ζωής Διαφωνώ αν είναι έτσι ας κάτσουμε σπίτι μας να μην βγαίνουμε καθόλου μήπως και συμβεί το μοιραίο Αν είναι να συμβεί ας συμβεί Προσωπικα σαν οδηγός μηχανής 3 χρόνια στη χαβουζα της Αθήνας αλλά και γενικά στη ζωή μου προσπαθώ να είμαι όσο πιο συγκεντρωμενος γίνεται Από την άλλη απαγορεύω στο μυαλό μου να δημιουργεί αρνητικές σκέψεις και σενάρια επειδή υπάρχει και θα υπάρχει πάντα ο κίνδυνος εκεί έξω Δεν θα χαλάσω την ψυχική μου ηρεμία με σκέψεις τέτοιες Το μεγεθος του συνολικου Ρισκου που παιρνει ο καθενας ειναι καθαρα υποκειμενικο. Προσωπικα θεωρω το ρισκο του δικυκλου πολυ μεγαλο, γιατι η ασφαλεια μου δεν περναει μονο απο το χερι μου, ειδικα στην Ελλαδα............. 2 Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted July 16, 2019 Από την άλλη μεριά, είναι επιεικώς απαράδεκτο να λέμε ότι δεν είναι δυνατό να χρησιμοποιείται για μετακινησεις στην πόλη ένα από τα πιο πρακτικά, βολικά και φιλικά προς το περιβάλλον μέσα επειδή οι χρήστες των άλλων μέσων γράφουν τους νόμους και κανόνες στα παπούτσια τους οταν οδηγούν στους αστικούς δρόμους. 2 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
gatz 6,730 Report post Posted July 16, 2019 (edited) Ενα τετράχρονο κορίτσι παρασύρθηκε και τραυματίστηκε από ηλεκτρικό πατίνι στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης. https://www.in.gr/2019/07/16/greece/thessaloniki-tetraxroni-parasyrthike-apo-ilektriko-patini/ Edited July 16, 2019 by gatz Quote Share this post Link to post Share on other sites
bujinkan 2,507 Report post Posted July 16, 2019 Ενα τετράχρονο κορίτσι παρασύρθηκε και τραυματίστηκε από ηλεκτρικό πατίνι στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης. https://www.in.gr/2019/07/16/greece/thessaloniki-tetraxroni-parasyrthike-apo-ilektriko-patini/ Το ατύχημα σημειώθηκε, πριν λίγες ημέρες, όταν η 4χρονη διέφυγε της προσοχής των γονιών της και μπήκε στον ποδηλατόδρομοΕδώ είναι όλη η ουσία του θέματος.. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
thanasissin 353 Report post Posted July 16, 2019 θα μπορουσε να ειναι απο ποδηλατο και δεν θα ηταν καν θεμα/είδηση 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted July 17, 2019 (edited) Από την άλλη μεριά, είναι επιεικώς απαράδεκτο να λέμε ότι δεν είναι δυνατό να χρησιμοποιείται για μετακινησεις στην πόλη ένα από τα πιο πρακτικά, βολικά και φιλικά προς το περιβάλλον μέσα επειδή οι χρήστες των άλλων μέσων γράφουν τους νόμους και κανόνες στα παπούτσια τους οταν οδηγούν στους αστικούς δρόμους. Αυτο ισως να σηκωνει πολυ συζητηση. Οι μπαταριες για να φορτισουν ολα αυτα τα ηλεκτροκινητα μεσα χρειαζονται ενεργεια. Η ιδια η διαδικασια κατασκευης τους και πολυ περισσοτερο η ανακυκλωση τους δεν ειναι ρυπογονα και επικινδυνη για το περιβαλλον?. Μηπως τελικα οι ρυποι "μεταφερονται" απο τον χωρο κατασκευης ή χρησης (πολη) του μεσου στον χωρο παραγωγης της ενεργειας, αρα δεν υπαρχει ουσιαστικο αποτελεσμα αλλα μονο ψυχολογικο επειδη δεν βλεπουμε/αναπνεουμε το καυσαεριο κατα τη χρηση? Αν καποιος ξερει περισσοτερα ας μας διαφωτισει........ Edited July 17, 2019 by kaps 2 Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
gatz 6,730 Report post Posted July 17, 2019 (edited) το θεμα Χρηστο ειναι αλλο για μενα. που πρεπει να κυκλοφορουν τα πατινια ? στον δρομο ? σε ποδηλατοδρομους ? στα πεζοδρομια ? και αν μου απαντησεις σε ποδηλατοδρομους αυτοματα σημαινει οτι αν δεν υπαρχουν και μεχρι να κατασκευασθουν δεν πρεπει να κυκλοφορουν. οποτε ??????? αν μου πεις σε δρομους θα πρεπει να εχουν ασφαλεια ,γιατι σε οποτιθεμενο ατυχημα ποιος πληρωνει υλικες και αλλες ζημιες ? το θεμα δεν ειναι τοσο απλο οσο φαινεται.Φυσικά τα ιδια ισχυουν και για τα ποδηλατα. Edited July 17, 2019 by gatz 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted July 17, 2019 Κώστα με αυτό το σκεπτικό δεν θα αλλάξει ποτέ τίποτα στις πόλεις μας. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
gatz 6,730 Report post Posted July 17, 2019 (edited) Κώστα με αυτό το σκεπτικό δεν θα αλλάξει ποτέ τίποτα στις πόλεις μας. δεν διαφωνω , εναν προβληματισμό εκανα πιο πανω , δεν ξερω τι ισχυει σε αλλες πιο προηγμενες χωρες ? αλλα σιγουρα θα πρεπει να υπαρχει καποιος κανονισμος . σημερα το πρωι πηγαινοντας στο ιατρειο μου ειδα ποσηλατη στην μεσαια λωριδα της Βασ.Σοφιας που ειχε κτυπησει με ΙΧ δεν ξερω ποιος εφταιγε . αλλα αν υποθετικα εφταιγε ο ποδηλατης ποιος θα καλυψει τις γρατζουνιες στο ιχ ??????? @κουρετας ξερει να μας διαφωτισει ?????? Edited July 17, 2019 by gatz 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
vaggelis 2,070 Report post Posted July 17, 2019 Περί κυκλοφορίας .... στο πεζοδρόμιο κυκλοφορούν μόνο πεζοί . Ποδήλατα κλπ στο οδόστρωμα εάν δεν έχουν καθορισμένο διάδρομο , αλλά προσοχή έχουν την ευθύνη του οδηγού Οδηγός: Πρόσωπο το οποίο οδηγεί κάθε είδους όχημα ή ζώα μεμονωμένα ή σε αγέλες και ποίμνια ή ζώα όταν χρησιμοποιούνται για έλξη, για τη μεταφορά προσώπων ή πραγμάτων ή ίππευση. Και καλό είναι να έχουμε προμηθευτή προσκοπική αστική ευθύνη και καλό είναι να αναφέρουμε ότι κάνουμε χρήση ποδηλάτων κλπκλπ Quote Share this post Link to post Share on other sites
gatz 6,730 Report post Posted July 17, 2019 Περί κυκλοφορίας .... στο πεζοδρόμιο κυκλοφορούν μόνο πεζοί . Ποδήλατα κλπ στο οδόστρωμα εάν δεν έχουν καθορισμένο διάδρομο , αλλά προσοχή έχουν την ευθύνη του οδηγού Οδηγός: Πρόσωπο το οποίο οδηγεί κάθε είδους όχημα ή ζώα μεμονωμένα ή σε αγέλες και ποίμνια ή ζώα όταν χρησιμοποιούνται για έλξη, για τη μεταφορά προσώπων ή πραγμάτων ή ίππευση. Και καλό είναι να έχουμε προμηθευτή προσκοπική αστική ευθύνη και καλό είναι να αναφέρουμε ότι κάνουμε χρήση ποδηλάτων κλπκλπ τον ορισμο του οδηγου τον γνωριζουν ολοι !!! αλλα οι ασφαλειες για οσους κινουνται σε δρομο ειναι υποχρεωτικες.!!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
vaggelis 2,070 Report post Posted July 17, 2019 (edited) τον ορισμο του οδηγου τον γνωριζουν ολοι !!! αλλα οι ασφαλειες για οσους κινουνται σε δρομο ειναι υποχρεωτικες.!!!!Από την εδώ συζήτηση δεν έχω καταλάβει ότι γνωρίζουμε τον ορισμό του οδηγού εάν τον γνωρίζαμε δεν θα είχαμε αποριες για την ευθύνη ποδηλάτη κλπ μια και αυτός είναι οδηγος ....! Όχι δεν είναι υποχρεωτική η ασφάλεια σε όσου κινούντες σε δρόμο αλλά αυτό δεν μας απαλλασσει από την οποία προσωπική ευθύνη έχουμε (και όχι ποσκοπικη ,βλακωδως, έγραψα ) Edited July 17, 2019 by vaggelis Quote Share this post Link to post Share on other sites
gatz 6,730 Report post Posted July 17, 2019 (edited) Όχι δεν είναι υποχρεωτική η ασφάλεια σε όσου κινούντες σε δρόμο απο πότε ??????????????????????????????????????????????? Edited July 17, 2019 by gatz Quote Share this post Link to post Share on other sites